Page 1

LOFOTO 30 fotografier fra Lofoten Folkehøgskole


2

Hallstein Mala


FOTOGRAFI I LOFOTEN Ved Lofoten Folkehøgskole mener vi at du selv er ditt viktigste fotografiske verktøy. Fototutdanningen har snart vært her i 15 år, og mange av våre tidligere elever jobber i dag som profesjonelle fotografer, etter å ha utfoldet og utviklet seg i dette miljøet, som i dag jobber som profesjonelle fotografer. I Lofotens gamle hovedstad ut mot havet, ligger skolen. Med kvasse fjell som bakteppe er dette en drøm for fotografer. Hit kommer mennesker fra hele norden, og gjennom årene har vi hatt elever fra Nord-Amerika og en rekke land i Europa. I tillegg har vi utveksling med Sopockie Szkoly Fotografii WFH, vår vennskapsskole i Polen, der to av våre elever har mulighet til å følge undervisningen og gjøre sine egne prosjekter noen uker før alle fotolinjene reiser til Polen for å delta på en toukers workshop.

Våre fotolokaler er åpne hele døgnet, hvilket gir en unik mulighet til å jobbe både sent og tidlig sammen med dine medelever. I tillegg til å ha et velutrustet studio og det siste innen datamaskiner, har vi et stort mørkerom hvor du kan utforske tradisjonelle teknikker og se bilder komme til syne mellom hendene dine. Gjennom dette året har du mulighet til å utforske ulike sjangre, møte inspirerende gjestelærere som er spesialister på sitt felt, og finne ut hva fotografiet betyr for akkurat deg. Om du senere ikke velger en profesjonell karriere, vil du uansett utvikle din evne til å se og beherske det visuelle språket. Viktigst av alt er evnen til å oppleve. Å være tilstede med alle sanser. Med et kamera i hånden i disse øyeblikkene får vi mulighet til å fortelle våre historier, og i dette magasinet finner du 30 utvalgte fotografier tatt av tidligere elever.

Nytt av året er Lofoten Internasjonale Fotofestival (LIFF) som bringer store navn til Lofoten, og gir våre elever spennende møter med profesjonelle fotografer og mulighet til å delta i produksjon av utstillinger og gjennomføring av festival på høyt nivå.

3


4

Hampus Lundgren


Hampus Lundgren

5


6

Victor Selinger


Victor Selinger

7


8

Tove Rogstad


Tove Rogstad

9


10 May Britt Johansen


May Britt Johansen 11


12 Helene Jensen


Helene Jensen 13


14 H책kon Treider


H책kon Treider 15


16 Thomas Botnmark


Thomas Botnmark 17


18 Anna Ă–hlund


Anna Ă–hlund 19


20 Kim Allgot


Kim Allgot 21


22 Magnus Nysveen


Magnus Nysveen 23


24 Tor Martin Helsing


Tor Martin Helsing 25


26 Sven Inge Røstre


Sven Inge Røstre 27


28 Frederik Lindaas


Frederik Lindaas 29


30 Sesilie Bjørdal


Sesilie Bjørdal 31


32 Ulrika Kestere


Ulrika Kestere 33


34 Vilde Løwenborg Blom


Vilde Løwenborg Blom 35


LOFOTEN FOLKEHØGSKOLE © 2013

Alle fotografier gjengitt etter avtale med fotografene.

Lofoten folkehøgskole, LOFOTO 01, 30 fotografier  

Fra oppstart av fotolinja frem til nå har vi plukket ut 30 fotografier til dette magasinet. Bilder som alle på sin egen måte har litt ekstra...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you