Page 1

Tijdschrift van het jaar

Thmm8 Cross media publishing

R&B life in 010. * NU OOK ONLINE *Exclusief interview River Island & Scotch and Soda * HipHop huis * Lekkere eetgelegenheden * Uitgaan in Rotterdam

Hoe is het om in Rotterdam uit te gaan...

Rotterdam is....

www.rnblifein010.glrmediamanagement.nl

Het verhaal van HipHop danser Roy Hogervorst

Zomercarnaval in Rotterdam

River Island

Scotch & Soda


INHOUDSOPGAVE

Blz. Artikel Bazar Rotterdam................................................................ 3 Uitgaan in Rotterdam..................................................................... 4

Wereld Eethuis Bazar Rotterdam Een restaurant met een mengelmoes inrichting en gerechten. Ten eerste is de inrichting prachtig om te zien . De plafonds vol met kerstlampjes, allerlei mozaieken te vinden en kleurrijke lichtreclames. De geur van kruidige specerijen, oosterse muziek en muntthee maken het compleet.

River Island Interview.................................................................... 6 Trendspotting.................................................................................. 9

Je vind er Turkse, Libanese, Egyptische, Marokkaanse en Iraanse gerechten. Zo staat er voor â‚Ź8,50 een dagschotel op tafel. Vooral het ontbijt is erg populair bij Bazar met Algerijnse pannekoeken en turkse yoghurt met fruit. Neem bij de koffie of thee lekkere zoetigheden uit de Midden Oosterse keuken zoals Turkse fruit, baklawa of Sohan.

Interview Scotch & Soda.............................................................. 10 Design your own clothes.............................................................. 11 Hip Hop House.............................................................................. 13 Interview Hip Hopper................................................................... 15

In ons magazine vind u verschillende interviews met managers van hippe winkels in Rotterdam, het verhaal van een echte hip hop danser, heerlijke eetgelegenheden in Rotterdam, uitgaanstips en nog veel meer. Veel lees plezier!

2

3


Uitgaan in Rotterdam Café Beurs erg populair bij studenten : In Café Beurs komen veel studenten, het is een soort gezellige studentenhuiskamer. Overdag kan je hier lekker een boekje lezen of gezellig lunchen. Na tienen worden er vaak verschillende soorten studentenfeesten gegeven. Er komen ook verschillende soorten dj’s zoals Marcos Mac en Cortizo. In café Beurs kom je altijd wel bekenden tegen. Er komen veel studenten omdat het drinken er niet duur is. Ze houden rekening met het kleine budjet van de studenten. Club BED erg populair bij 21+:

In Rotterdam kan je goed uit. Het heeft een leuk uitgaansleven met veel trendy en gezellige discotheken, café’s en lounges, waar je de hele avond lekker kan zitten. Je kan in Rotterdam goed terrecht voor een leuk avondje stappen. Lekker bijkletsen met vrienden of uit je dak gaan en lekker dansen op de dansvloer. Het centrum is goed bereikbaar het het openbaar vervoer of met eigen vervoer.

Club BED is zo wel een grandcafé als een discotheek. Je kan er lekker lunchen en dineren met wat vrienden of familie. ‘S avonds veranderd het grandcafé is een discotheek. Er komen veel mensen die ouder zijn dan 21 jaar. Het is een populaire discotheek voor mensen die ouder zijn dan 21 jaar omdat er veel muziek wordt gedraaid die goed ligt bij 21 plusers. In de kelder met ledplafond kunnen mensen elkaar ontmoeten en kan er genoten worden van speciale comedy avonden en live optredens. Sorbonne is erg populair bij 16+:

Kijk nu ook online! www.rnblifein010.glrmediamanagement.nl

Ook Sorbonne is een gezellig grandcafé wat ‘s avonds veranderd in nightlife. Je kan er overdag lekker iets komen drinken of eten. Of lekker van het zonnetje genieten op het terras. ‘S avonds zijn er verschillende soorten acties voor een lekker diner. Donderdag is studentenavond en vinden er ‘ s avonds ook verschillende acties op drinken plaats. Dit is één van de weinige club in Rotterdam wat 16 + is daardoor komen hier veel jongeren van 16. Je hebt nog veel meer leuke uitgaansgelegenheden, kom voor al is een kijkje nemen..

‘Het leven is te kort voor slechte wijn’

4


RIVER ISLAND Rotterdam Alexandrium

Profiel schets: Naam: Deborah de Bruijn (30) Functie: Assistent manager River Island Alexandrium. Woonplaats: Rotterdam. Mode iconen: Coco Chanel, Kate Moss & Sarah Jessica Parker. Favoriete muziek: R&B, soul, jazz, pop, sing and songwriters en latin house. Toekomst plannen: Trouwen, een kleintje, een baan in de retail waar ik me passie in kwijt kan. Werken met producten waar ik enthousiast van wordt en dit op een meest commericiele manier presenteren.

Interview met Deborah de Bruijn Omschrijf uw functie binnen River Island? Wat zijn uw werkzaamheden? Deputy manager (assistant store manager) Mijn job: Coachen en begeleiden van het team op het gebied van sales and service in over eenstemming met de verwachtingen van River Island. Loonkosten en productiviteit organiseren naar verwachtingen van River Island. Planning en werving organiseren op de manier die overeenkomt met het personeels tabel. Winst bescherming van het bedrijf. Het behalen van de dagelijkse targets. Wat vindt u van de mode scene in Rotterdam? Ik hou van mensen die origineel zijn, ik vind dat de mode scene in Rotterdam wel wat meer pit mag hebben in vergelijking met Amsterdam. Wat is uw favorite kleding item? Op werk wil ik me confortable voelen maar wel met een fashionable touch, maar als ik uitga wil ik me op en top vrouw voelen!

Waar haalt u uw mode inspiraties vandaan? Vooral van Pinterest, Instagram, Vogue, Elle. Wat is volgens u de ‘’place-to-be’’ qua uit gaan in Rotterdam? Het ligt er denk ik aan waar je zelf van houdt of wat voor type je zelf bent. De Hipsters/trendsetter onder ons gaan denk ik naar Bird en naar de wat exclusieve feestjes en de mode volgers meer naar Bed/Elit bijvoorbeeld. Welke festival in Rotterdam moet volgens u zeker bezocht worden? Boothstock festival 10 aug zuiderpark of metroplos festival 7 juli zuiderpark Metropolis, moet je gewoon een keer geweest zijn, vol gezelligheid en al 25 jaar!! Boothstock lijkt me een lekker hip festival ( organisator van de dance parade) Lekker los op dance muziek


Trendspotting

ik ben gaan trenspotten in de staan stad en ben verschillende trends tegen gekomen. de trends van deze zomer en van nu de foto’s hieronder zijn van de trends die ik ben tgeen gekomen waaronder we ook nog een celeberty zijn tegen gekomen Fred van Leer die heel groot is in de mode wereld. zoals je kan zien zijn er veel verschillende trends gaande op dit moment.

Quote Fred: printjes en felle kleuren dat moet je in je kast hebben.

9


Interview met Larissa den Boer

Design your own clothes

Kijk nu online! www.rnblifein010.glrmediamanagement.nl

dip dye Dye dip is een trend die heel erg opkomen is op dit moment. en makkelijk zelf te doen het enige wat je moet doen is. een emmer pakken deze vul je met bleek of met verf en wasmiddel bleek als je het wilt maken en verf met kleer voor de kleurtjes. vervolgens ga je het kledingstuk in de emmer doen en laat je het erin trekken en goed erin duwen met je handen. uiteindelijk spoel je het af bij de wasbak en laat je hem drogen en dan heb je je eigen gemaakt dye dip kleren.

1.waarom heeft u voor scotch en soda gekozen als mode bedrijf om te werken? het is hier een hele ervaring de mensen die hier werken de geur de aankleding van de winkel en de kleding zelf maar de kleding speelt een hele kleine rol. en ze denken ene stapje verder dan de anderen winkels. 2. Ons thema is rb life in Rotterdam wat ziet u als rb life in Rotterdam? je ziet het heel erg vooral op het binnenwegplein je ziet het in de strakken lijnen en dan zie je de mensen lopen op straat met hun stijl het is ook echt een cultuur.

/

om e.c b U u ut 6k .yo I-x9 w X ww ajs :// ?v= p t ht atch w

3. Wat heeft muziek voor invloed op u kledingstyle? het heeft wel echt een hele invloed op je kleding stijl en als je dan naar een bepaald soort muziek luisterd veranderd toch wel als naar een bepaald soort muziek luisterd. 4 Waar haalt uw u mode inspiraties vandaan? ik haal mijn inspiraties van straat ik zie dan dingen die mensen aan hebben en ik kijk dannaar dingen van vroeger. ik kijk niet in mode bladen want het is allemaal te perfect,.

skeleton shirt

5.Als jij zelf kleding ontwerper was wat zou jou visie zijn en hoe zouden jou kleren eruit zien? quote: if it aint used it aint cool. als ik mijn eigen kleding lijn zou hebben en dan allemaal dingen van vroeger en dan dingen gaan aanpassen en pimpen ik zou nooit een lapstof kopen en die dan gaan bewerken. 6. Wat is u favorite kleding item? een denim shirt en dan oversised endie draag ik dan altijd en dan zelf getidied. en lekker met shorts.

8. Welke kleur denkt u dat deze zomer heel veel te zien is? ik denk dat ik graag de kleur blauw van de lucht ziu terug willen ik hoop dat het wolken print echt terug komt. 9.als jij je eigen kleding zou mogen beschrijven waar zou jij jezelf onder laten vallen? ik zou mijn eigen catogorie hebben het is alleen wel een beetje zwerrie chique niet helemaal gepolijst gewoon een beetje ruig.

10

http://www.youtube.com/watch?v=YJu6HKdrU4c

shoe painting

je witte schoenen eindelijk een beetje opfleuren dan word is dit de perfecte manier. als eerst pak je de witte schoenen. Daarna de kleuren verf die je wilt en sponsjes en kwasten. met de sponsjes ga je over de schoen met de kleuren doe gewoon alles kleuren over elkaar heen voor vervaagde effecten als je schoen dan is zoals jij hem wilt pak dan de kwast en doe nog de puntjes op de I zetten. laat ze uiteindelijk dorgen en stop ze dan in de wasmachine en dan heb jij je nieuwe schoenen.

http://www.youtube.com/ watch?v=VLFhblE1XL4

7. Als u zou moeten zeggen hoe een hipster eruit zag hoe zou u die beschrijven? een hipster is iemand die veel te veel nadenkt over wat die aanmoet hebben. ik had vroeger een meisje in de klas genaamt honingbij het was allemaal ze had alles wat ze aan had zwartgeel alles met streepjes het is iemand die te gematcht is die alles tot in de puntjes uitwerkt om goed uit te zien.

het skeleton shirt is voor de echte hipsters. Het is een shirt wat makkelijk te maken is je pakt een zwart shirt en een schaar en een potlood. eerst ga je met het potlood lijnen trekken voor hoe jij je shirt wilt. daarna knip je niet maar glij je met de schaar langs deze lijnen. en eenmaal alles eruit geknipt heb je een skelton shirt

11


do 27 juni

de kuip rotterdam

HipHopHuis Het HipHopHuis bestaat sinds 2002 en is opgericht om een thuishaven te bieden aan HipHop liefhebbers uit Rotterdam en omstreken. Oprichters Bennie Semil, Lloyd Marengo en Aruna Vermeulen hebben het HipHopHuis eerst in samenwerking met de SKVR ontwikkeld en bestaan sinds 2008 als zelfstandige stichting. Lidmaatschap 15,-

HEt

Strippenkaart 45,- (10 lessen)

grootste

studenten feest in de kuip

t et he ph o op

veld

gers pardoel Yellow claw

rotjoggies & mc kim • stavros martina & ferrisdeejay dj pascal

hetgrootstestudenten feestindekuip.nl facebook: het grootste studentenfeest

Losse les 7,Het HipHopHuis is een thuishaven voor HipHop liefhebbers uit Rotterdam en omstreken. Dansers uit de omgeving komen hier om te trainen, niet alleen voor een goede intensieve work-out maar ook zien de dansers elkaar als familie. Hier komen zij samen om er even tussen uit te kunnen. Er worden danslessen gegeven in streetdance en breakdance.

Pop’arazzi crew

Kijk nu online! 13 www.rnblifein010.glrmediamanagement.nl


Roy Hogervorst

Roy Hogervorst is 18 jaar en komt uit Den Haag, hij traint breakdance bij het HipHopHuis. roy volgt niet de lessen maar in de vrij dans uren kan hij zijn eigen gang gaan. Hoe ben je bij het HipHopHuis gekomen? Vrienden van mij trainen daar en vroegen of ik een keertje mee wilde doen. Als ik de tijd er voor heb kom ik daar langs en train ik mijn moves. Wat maakt HipHopHuis zo fijn voor jou? Een aantal mensen trainen enorm hard en dat motiveert mij ook om beter te worden. Hoe is de omgang met de dansleraren en de danser? Zelf heb ik nooit les daar gehad, er zijn ook open uren waar je je eigen tijd mag invullen en zelf vrij mag gaan

Waarom zou je andere ge誰nteresseerden jongeren willen motiveren om te komen dansen? Het is een uitlaat klep dat houdt je scherp als je met andere dingen bezig bent. Het HipHopHuis geeft een fijne sfeer en je voelt er thuis.


POETRY INT

ERNATIONAL

HIPHOPCITY TTERDAM BATTLE OF DRUMS HRO AVANA CONNE

CTION

ZOMERCARNAVAL MANU CHAO OUTLANDISH & LA VENTURA

SHOPPING UNLIMITED ASAF AVIDAN

SRANAN GOWTU

OSIBISA

AND MANY MORE! RU THERE?

11 T/M 16 JUNI 2013

WWW.ROTTERDAMUNLIMITED.COM

Groep 10  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you