Page 1

Dette værk er licenseret under en Creative Commons KrediteringDelPåSammeVilkår 2.5 Danmark Licens. Kontakt Undlad at svare tilbage til afsenderadressen. Jeg mod tager ikke disse mails. Skriv i stedet til min e-mail adresse eller brug vores postlister.

Nyhedsbrevet er blandt de mest populære postlister...1 LibreOffice konference i Andalusien.............................1 Releaseplan......................................................................1 Tip: Flere brugerprofiler.................................................1 Tip: Indsæt felt i en figur................................................2 Manuel installation på Linux.........................................2 Praktisk.............................................................................4 Sociale medier..............................................................4 Donationer...................................................................4 Nyhedsbrevet i PDF-format........................................4 Artiklerne on-line.........................................................4

Redaktør: Leif Lodahl: leif.lodahl@documentfoundation.org Tilmelding: nyhedsbrev+subscribe@da.libreoffice.org Afmelding: nyhedsbrev+unsubscribe@da.libreoffice.or g Dansk LibreOffice

http//da.libreoffice.org

Nyhedsbrevets artikler

http//libreofficedk.blogspot.dk/

Hjælpeforum

http//forum.liboforum.dk

Wiki

https//wiki.documentfoundation.org/DA/ LibreOffice

Facebook

http//www.facebook.com/LibreOfficeDK

Google+

https//plus.google.com/+libreofficedansk/

April 2019

Nyhedsbrev


Feb

.2

Jan

.1

Dec

LibreOffice konference i Andalusien

.0

Nov

http://libreofficedk.blogspot.com/2019/03/ nyhedsbrevet-er-blandt-de-mest-populre.html

.6

Okt

Her ses toppen af listen:

.5

Sep

Afmelding: Skriv en mail til: nyhedsbrev+unsubscribe@da.libreoffice.org

Aug

Tilmelding: Skriv en mail til: nyhedsbrev+subscribe@da.libreoffice.org

Jul

The Document Foundation har 133 forskellige postlister. Det danske nyhedsbrev er faktisk nr. 6 på listen over postlister, målt på antal abonnenter. Kigger vi på de lokale postlister er kun en fransk og en tysk postliste mere populære. Hvis du kender nogen der kunne være interesseret i at abonnere på nyhedsbrevet, så hjælp dem med at tilmelde sig.

.4

Jun

6.3

.3

Maj

6.2 .2

Apr

Mar

Releaseplan Nyhedsbrevet er blandt de mest populære postlister

.7 .3

6.4

.4

.5 .0

.1

Tip: Flere brugerprofiler Din brugerprofil indeholder en lang række oplysninger om hvordan du har sat LibreOffice op, og hvordan du har brugt LibreOffice senest. Der findes mere end 56.000 forskellige "indstillinger" i LibreOffice. Første gang du starter LibreOffice bliver der automatisk oprettet en folder med navnet "user" i dit hjemmekatalog. På min Ubuntu-maskine ligger den i /home/leif/.config/libreoffice/4. På Windows er det i C:\Program Files\LibreOfficeOffice (tror jeg nok) og på en Mac er det i ~/Library/Application Support/LibreOffice/4/user. Du kan godt have flere brugerprofiler på samme computer. Du kan f.eks. kopiere hele user-kataloget til et andet sted (i mit eksempel i /home/leif), og starte LibreOffice med parameteren -env:UserInstallation: /opt/libreoffice6.2/program/soffice env:UserInstallation=file:////home/leif --nologo

Du kan starte LibreOffice med parametre ved at åbne en terminal (på Linux) eller en Årets LibreOffice konference finder sted i Almeria i kommandoprompt på Windows. Du kan også den spanske region Andalusien. oprette en ny LibreOffice.desktop (på Linux) eller oprette en genvej på Skrivebordet (i Windows). Du kan også gøre det uden først at kopiere folderen user, og så vil der blive oprettet en ny "tom" brugerprofil. Nu kan du ændre indstillingerne i den startede LibreOffice, og når du lukker, vil ændringerne blive lagt i den nye brugerprofil. Du kan f.eks. have en brugerprofil med dit eget navn og e-mail i brugeroplysningerne, og en anden med badmintonklubbens navn og adresse. I dette eksempel konverterer jeg en fil til PDF med en specifik brugerprofil, hvor alle PDF-filer eksporteres som PDF/A 1a: Konferencen finder sted i dagene 11-13. september og arrangeres af kommunen i Almeria.

/opt/libreoffice6.2/program/soffice --convert-to pdf /home/leif/Dokumenter/LibreOffice/test/Ligatur.od

1


I programmet er der to "variable", nemlig ProductName (LibreOffice eller LibreOfficeDev) og "Version". De to retter du til og eksekverer. Programmet downloader de komprimerede filen pakkefiler, installerer og rydder op efter sig.

t --outdir //home/leif/Dokumenter/LibreOffice/test env:UserInstallation=file:////home/leif --nologo

PDF-indstillingerne er registrymodifications.xcu:

en

linje

i

<item oor:path="/org.openoffice.Office.Common/Filter/PD F/Export"><prop oor:name="SelectPdfVersion" oor:op="fuse"><value>1</value></prop></item> Du kan læse mere LibreOffice parametre her

Du skal køre bash scriptet fra terminalen.

om https://help.libreoffice.org/latest/ da/text/shared/guide/ start_parameters.html

Tip: Indsæt felt i en figur Hvis du vil indsætte et felt, f.eks. sidetal og sideantal, og gerne vil gøre det inde i en figur, kan det godt lade sig gøre.

Bash scriptet: #bin/bash

Vær dog opmærksom på, at ikke alle figurtyper understøtter tekstbokse. Du kan eksempelvis ikke indsætte en tekstboks på eller i en linje Gør følgende: 1. Opret figuren ca. hvor du vil have den 2. Højreklik på tekstboks.

figuren

og

vælg

Tilføj

3. Sæt markøren i tekstboksen og vælg Indsæt - Sidetal.

Manuel installation på Linux Hvis du bruger Linux kan du normalt 'nøjes' med at abonnere på din distributions pakkesystem, f.eks.ppa:libreoffice/ppa hvis du bruger Ubuntu. Det er den anbefalede metode. Hvis du derimod gerne vi have forskellige versioner installeret, f.eks. hvis du gerne vil hjælpe med at teste programmet, kan det være nødvendigt at installere programmet manuelt. Jeg har igennem mange år haft to stabile versioner og mindst en og måske to testversioner installeret. Det forudsætter manuel installation. Til det formål har jeg lavet et script som henter programmet direkte fra testserveren. Du er velkommen til at benytte dette script hvis det kan hjælpe.

2

#Variables ... ProductName="LibreOffice" Version="6.2.1.2" #Variables done InstallPack=$ProductName"_"$Version"_Linux_x8664_deb" LanguagePack=$ProductName"_"$Version"_Linux_x8664_deb_langpack_da" HelpPack=$ProductName"_"$Version"_Linux_x8664_deb_helppack_da" BaseUrl="http://dev-builds.libreoffice.org/prereleases/deb/x86_64/" sudo echo "Log in is okay." echo echo wget wget wget

"*********************" "Downloading files..." $BaseUrl$InstallPack".tar.gz" $BaseUrl$LanguagePack".tar.gz" $BaseUrl$HelpPack".tar.gz"

echo "Done downloading" echo "*********************" echo "Version is $Version" echo "Unpacking archives..." for filename in *.tar.gz do tar zxf $filename done echo "Done unpacking" echo "Cleaning up tar-files..." rm -f $InstallPack".tar.gz" rm -f $LanguagePack".tar.gz" rm -f $HelpPack".tar.gz" echo "Done cleaning up." echo sudo echo echo

"Installing application $InstallPack" dpkg -i $InstallPack/DEBS/*.deb "*********************" "Installing language $LanguagePack"


sudo echo echo sudo echo echo echo

dpkg -i $LanguagePack/DEBS/*.deb "*********************" "Installing help $HelpPack" dpkg -i $HelpPack/DEBS/*.deb "*********************" "Done installing" "*********************"

echo "Cleaning up install files..." rm -rf $InstallPack rm -rf $LanguagePack rm -rf $HelpPack echo "Done cleaning up." echo "*********************"

3


Praktisk Sociale medier LibreOffice i Danmark har ikke noget markedsføringsbudget, og derfor er vi afhængige af de sociale medier. Vi bruger primært Facebook og Google+. Det er en vigtig del af markedsføringen at du sender beskederne videre til dine venner. Det handler om at du klikker på Synes godt om og Del og i øvrigt selv skriver om LibreOffice. Du er velkommen til f.eks. at citere fra nyhedsbrevet og sende links til vores sider (hjælpeforum, nyhedsbrev, hjemmeside og Facebook. Vores side på Facebook er efterhånden ved at blive temmelig populær. Gå ind på siden hvis du er på Facebook, og klik på ”Synes godt om”.

Donationer Det er nu også muligt at donere bidrag med kreditkort her: https://donate.libreoffice.org.

Nyhedsbrevet i PDF-format Ved de seneste par udgivelser af nyhedsbrevet har PDFversionen væreth placeret på en anden server end sædvanligt. Det skyldes tekniske vanskeligheder med vores supportforum. PDF-filerne ligger på min personlige Dropbox Det er også muligt at hente PDF-versionen fra Issuu, men det kræver at du logger ind først. Herefter skal du klikke på "Share" og vælge "Download".

Artiklerne on-line Alle artikler ligger også tilgængeligt på internettet på adressen https://libreofficedk.blogspot.dk.

4

Profile for Leif Lodahl

LibreOffice nyhedsbrev for april 2019  

Denne gang kan du læse om Nyhedsbrevet er blandt de mest populære postlister LibreOffice konference i Andalusien Releaseplan Tip: Flere bru...

LibreOffice nyhedsbrev for april 2019  

Denne gang kan du læse om Nyhedsbrevet er blandt de mest populære postlister LibreOffice konference i Andalusien Releaseplan Tip: Flere bru...

Profile for lodahl
Advertisement