__MAIN_TEXT__

Page 1


On els homes estimen les rotondes lluĂ­s maicas

inca 2017


M’escatimes l’aperitiu, i la carn, i els sucs, i tots els extres que fan, els dies feiners, l’excés més plaent, com un diumenge assolellat de desmesura. Et recordo que la polsera de goma blava fosforescent que porto lligada al canell significa “tot inclòs” i em dona dret al menú complet i a la barra lliure. És el privilegi de ser turista a les habitacions del teu cos.

5


S’aplica, diàriament, com si fos un protector solar, o els ungüents que s’anticipen al sudari, fregues de gel de testosterona. Els testicles no sintetitzen l’hormona que la pell s’embeu, i la libido, condormida, no es desperta a la tebior del desig. El penis, peresós, segueix moll com un pardal de moro apàtic, indiferent als encants de l’encisadora anemone. De tant d’untar-se, però, té erectes els dits de la mà, talment escarpres a punt d’escometre la penetració de qualsevol forat, sigui d’anatomia dura o de roca blana.

6


Ha esdevingut esport olímpic llançar-se al buit des del balcó del cinquè pis d’un hotel de tres estrelles i convertir-se en guanyador d’una lesió medul·lar severa. Les normes de la federació de salt turístic són estrictes: qui mor en l’intent, a causa de l’impacte del crani contra l’enrajolat de la piscina, és desqualificat de la competició i només obté una corona de crisantems i un diploma de defunció.

7


Hi ha un país, sotmès a la deriva de la moda i dels corrents, on els homes, mig esclaus, mig colons, estimen les rotondes. A cada cruïlla de la xarxa viària tracen, de forma circular, un zero d’asfalt que cenyeix la zona erma, terra redimida de la producció estèril dels sembrats. I, al bell mig de la circumferència que ennuega la carretera, hi erigeixen la deposició d’un artista local, per a major desglòria estètica de la història de l’art.

8


No som pas xovinistes, però ben cert és que casa nostra és el clítoris, orgànic i geogràfic, de l’univers, el punt ge que excita i procura orgasmes interns als neoclàssics impotents i als virtuosos epígons de l’escola mallorquina, el pern que fa girar el món a l’entorn dels paisatges postimpressionistes que es conserven a les vinoteques, tancades a tap i clau, fins que esdevinguin d’un ranci clàssic, florit i senyorial.

9


Declinen els últims dies d’estiu vers els colors de la tristesa. Tota la llum acumulada als ulls destenyirà amb les primeres pluges de llàgrimes. La rutina esdevindrà grisa, tal com pertoca a allò que és rendible a l’esterilitat dels contractes. Les vinyes es vestiran de tardor, beurem mel i most per afrontar l’eternitat, i el dia de difunts tornarem a casa.

10


Nosaltres, els especuladors col·legiats, sentim com un fracàs, personal i corporatiu, el fet que quedi a l’illa un sol metre quadrat sense urbanitzar, un solar sense edificar, una platja verge sense gandules ni ombrel·les, una zona humida sense dessecar, una serra protegida, amb els camins reservats al vagareig dels ganduls. L’especulador professional sap que la riquesa ben entesa comença per posar fonaments a la seva pròpia butxaca. I que no es pot crear progrés rendible sense destruir geografies i persones.

11


En algunes destinacions costaneres de baix cost moral, on els neons esdevenen grafits lluminosos a la pell de la fosca nit de sexe i alcohol barats, tavernes, bars i altres temples de peregrinació anuncien, en fullets de mà repartits per mà d’obra il·legal, ofertes i promocions per a estrangers. Així, pel consum de dues gerres de litre de cervesa germànica i un gintònic amb ginebra de barral, s’obsequia els mascles de les estepes del nord amb una fel·lació a dues boques. I, a les adolescents que així ho desitgin, amb un coma etílic terminal i un val per una caixa de plom, amb bitllet de tarifa plana de tornada al cementiri d’origen.

12


La tortuga mai no sabé que fou una bossa de plàstic de supermercat, i no pas la gelatina d’una medusa, allò que l’ennuegà fins a morir d’asfíxia mar endins, camí dels càlids arenals, bressol de la seva naixença.

13


D’On els homes estimen les rotondes, se n’ha fet una edició limitada de devuit exemplars, numerats i signats.

Exemplar número

15


Profile for lluís maicas

On els homes estimen les rotondes  

Llibre de poemes. Col·lecció llopvolant (8). Març

On els homes estimen les rotondes  

Llibre de poemes. Col·lecció llopvolant (8). Març

Advertisement