__MAIN_TEXT__

Page 1

Dosis Dosis lluĂ­s maicas

gincrònics


Dosis Dosis lluís maicas

gincrònics Inca


VisiĂł empresarial

Pensant en negocis per empobrir-me, se m’acut traficar amb pedra tosca del Vesubi.

5


Sondeigs electorals

No deixa de sorprendre’m la fascinació que sent el meu poble pels delinqüents.

6


Resultats electorals

No és pas fascinació, és l’estranya complicitat que genera la síndrome d’Estocolm.

7


Natura polimèrica

La seducció de les tenebres: pel biaix de l’escot s’estimba per l’entreforc d’uns pits de silicona.

8


Futur amb cotxe

Avui, ara mateix, fins on arriba la claror dels llums, arriba el camí. Si els llums s’apaguen, hauré de buscar, a les palpentes, un precipici on estimbar-me.

9


Almoina

La tolerància és una almoina de respecte, prodigada des de la indiferència de la superioritat.

10


Legitimitat És ben legítima l’aspiració de tenir una policia autonòmica. Que qui ens ha de pegar ens apallissi en la nostra llengua, és un guany qualitatiu no només democràtic, sinó lingüístic.

11


Retret Són desconsiderats no perquè no vénguin a casa nostra quan els convidam. Són desconsiderats perquè no ens conviden a casa seva, privant-nos de la venjança de correspondre no anant-hi.

12


Moda legislativa

PRÊT-À-déPORTER.

13


Sublimació pòstuma

Al Japó, la mort violenta enalteix els herois fracassats com exemples de virtut.

14


Sota les sutzors, Nàpols soterrània

Els escombriaires de la ciutat estan en vaga indefinida. Es xiuxiueja que pertanyen a un sindicat controlat per la Camorra, que és el nom amb el qual es coneix la màfia napolitana, que manté un torcebraç amb el govern municipal i, pel que sembla, el guanya sobrat de forces. A les cantonades s’acumulen turons amb la brossa de les llars i les capses buides dels comerços. Per la indiferència dels vianants a les pudors, i la seva habilitat per esquivar les molèsties que dificulten el pas, podríem deduir que, quan els fematers treballen, els carrers de la ciutat no deuen estar pas més nets que quan estan bruts.

15


Diagnòstic És freda com una persiana, sentencià en Pere, que, més que fuster, és ebenista en el tractament i la consideració de les temperatures carnals de les clientes. Perd l’excitació pels llistons, afegí.

16


Signes d’efímera bellesa

Amb el pinzell, de les dimensions d’una granera, mullat d’aigua, i amb moviments elegants i precisos, escrivia al terra caràcters màgics que el sol evaporava abans que els lectors en poguessin abastar el significat.

17


Col·laterals de la crisi

D’ençà que tot s’esdevé en sentit oposat a l’ordre lògic del desastre, assistesc a reunions de treball ben peculiars i estranyes. Per exemple: algú que pateix una metàstasi terminal expressa la seva preocupació per la molèstia d’un padrastre del dit petit de la mà. Ningú no gosa dir-li que s’està morint i tots l’encoratgen a ferse la manicura.

18


Qüestió de justícia

Cal que siguem justos amb els votants de la dreta extrema autòctona: no ha de ser fàcil elegir entre els qui només ens roben els diners i els qui també ens roben l’ànima. Els hem de compadir? En absolut. Siguem indulgents, però, amb la seva devastadora addicció.

19


Despreniment de lletres

Quan em venç la son, deix el llibre obert, amb les pàgines boca avall, sobre la tauleta de nit. Al matí, en despertar-me, trob les dues pàgines blanques i les lletres escampades sobre la superfície del moble, com formigues que haguessin enfollit buscant l’entrada del formiguer. Així es van desescrivint les meves lectures nocturnes.

20


Bonze Després de prendre’s foc, feia senyals de fum amb el seu propi fum. Ja ningú no ateny les senyes de la desesperació.

21


Avaria motriu

Després de caure i rompre’s el braç ensinistrat a masturbar, ha esdevingut, en qüestions de sexe, com un autoservei avariat. Tal és la seva dificultat per expendre’s plaer manualment.

22


MOMA La gent no va als museus per mirar els quadres que hi ha als museus i gaudir-ne. La gent va als museus per fotografiar-se just devora els quadres que hi ha als museus i, així, documentar la seva absència.

23


Provisió divina

A les grans ciutats, com ara Nova York, París o Barcelona, quan estàs molt, molt, molt en el límit de la incontinència, i d’excretar substàncies inservibles, un Déu misericordiós s’apiada de tu i et proveeix d’un excusat per fer de ventre. És així com deixes efímera nostàlgia orgànica de la teva fe. Pertot arreu.

24


Indistintament Creu que cada dia que passen junts pot considerar-se una victòria i una derrota. Indistintament.

25


Dissort Ara es queixen de la seva dissort, però com han perseverat per abastar-la!

26


Usura

No es conformaran, els senyors de l’aigua, amb la nostra set. Quan ja tot sigui seu, ens exigiran la saliva.

27


Noves generacions

La joventut pot justificar la ingenuïtat, mai l’estupidesa.

28


Diferència de pes

Molt pitjor que trepitjar algú és asseure’s sobre algú. Tota la seva vida.

29


De Dosis dos, se n’ha fet una edició limitada de vint-i-set exemplars, numerats i signats.

Exemplar nĂşmero


gincrònics setembre 2013

Profile for lluís maicas

Dosisdos  

Lluís Maicas. Prosa 2013.

Dosisdos  

Lluís Maicas. Prosa 2013.

Advertisement