Page 1

Pràctica 2

Procés de cerca

Mestre Educació Infantil Noves tecnologies aplicades a l’educació Curs 2009-2010

Cinta Espuny

Cinta Cruz Lluïsa Regolf 3r Mestre Educació Infantil

Biblioteca escolar II: La competència informacional des de la biblioteca escolar 1


Pràctica 2

Procés de cerca

1. Feu una cerca al Merlí i guardeu els materials que us proposen en un document.

CERCA AVANÇADA

2


Pràctica 2

Procés de cerca

1 Quina és l’extensió i el número d’habitants del municipi de Sant Pere de Ribes ? Localitza també les tres webs més significatives que tinguin informació d’aquest poble. Consulta l’Enciclopèdia Catalana

3


Pràctica 2

Procés de cerca

http://www.santperederibes.cat/

4


Pràctica 2

Procés de cerca

http://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Pere_de_Ribes

5


Pràctica 2

Procés de cerca

http://www.ribes.org/

2Quin era el nom de la Mare Teresa de Calcuta? Consulta l’Enciclopèdia Catalana Contrasta i amplia la teva resposta amb la informació disponible a la Wikipedia.

6


Pràctica 2

Procés de cerca

7


Pràctica 2

Procés de cerca

1 Què significa “camal” i quina és la seva traducció al castellà ? 8


Pràctica 2

Procés de cerca

Consulta el diccionari multilingüe.

2 Què significa la paraula anglesa “foot” ? Quina es la seva traducció al català, el castellà i el francès ? 9


Pràctica 2

Procés de cerca

Consulta el diccionari multilingüe.

10


Pràctica 2

Procés de cerca

3 Explica què és una tombarella. Consulta el diccionari DIDAC

11


Pràctica 2

Procés de cerca

1Quin és el riu que passa pel poble de Bagà (Alt Berguedà) ? Consulta l’hipermapa (l’Atles electrònic de Catalunya)

12


Pràctica 2

Procés de cerca

Localitza la editorial que ha editat el llibre “Formar-se per informar-se” de la Teresa Mañá i la Monica Bar en castellà.

13


Pràctica 2

Procés de cerca

Consulta la base de dades del SBN

2. L'organitzador Aloma i el Merlí són dos recursos educatius que permeten accedir a diferents formats d'informació. Aquesta informació la trobem ja classificada per altres o ens la podem classificar al nostre interès. A la vegada hi ha avantatges de gestió i recuperació de la informació. Feu l'exercici 2. Feu diferents cerques de diferents materials a Agrega en funció del vostre nivell educatiu.

14


Pràctica 2

Procés de cerca

Quan tingueu les extensions i els motors de cerca instal·lats feu una captura de pantalla. S’ha de poder visualitzar clarament totes les extensions i els motors de cerca que heu instal·lat.

Afegiu, al mateix document, imatges de les següents activitats: •

Buscareu una mateixa paraula a diferents motors de cerca, en diferents pestanyes. Amb l’extensió showcase, feu una captura de pantalla i l'enganxeu-la al document.

15


Pràctica 2

Procés de cerca

Translator. Anireu a les preferències, canviareu la llengua per castellà i farem que s’obri en una nova pestanya. Deseu. Obriu un web en anglès i utilitzant l'opció de les pestanyes la traduïm al castellà. Feu una captura i l'enganxeu-la al document.

Anireu a imatges del google, a “búsqueda avanzada” on escollirem una animació, una imatge molt petita, una en color i una en blanc i negre. L'enganxeu les imatges al document.

16


Pràctica 2

Procés de cerca

Buscareu la possibilitat de fer una operació matemàtica amb el vostre PC de tres maneres diferents i ho mostrareu.

17


Pràctica 2

Procés de cerca

Anireu a la pàgina de la XTEC i cercareu a la pàgina inicial la paraula “educació”, ho fareu combinant les tecles Ctrl+F, a sota de la pàgina sortirà un requadre, escriviu la paraula, dieu que ho ressalti i veureu que mitjançant les tecles següent i anterior, podeu buscar la paraula. Per la creu podreu tancar l’aplicació. Feu una captura i l''enganxeu al document.

Aquesta pràctica consisteix a cercar informació en diferents recursos digitals: enciclopèdies, diccionaris, altres i catàlegs; l’objectiu és conèixer-los i practicar la recuperació de la informació en suport digital. Les cerques es basaran en els recursos recollits el document Recursos digitals. Part del material es centra en fonts que es poden trobar a l’escriptori de l'edu365.

18


Pràctica 2

Procés de cerca

19


Pràctica 2

Procés de cerca

Aneu al recull de fonts d'informació: Com i on trobaré la informació i visteu les diferents webs Després de visitar el recull de fonts d’informació Com i on trobaré la informació hem observat que podem trobar diferents recursos online on cercar informació: enciclopèdies, catàlegs de biblioteques i bases de dades, bibliografies i guies temàtiques.

20


Pràctica 2

Procés de cerca

Abans d'acabar el mòdul us proposem una eina que us permetrà obtenir un ampli ventall de possibilitats. Podreu interactuar entre diferents utilitats en un mateix compte, facilitar l'accés a diferents tipus d'informació, però sobretot us permetrà gestionar la informació de forma ràpida i eficient. A més, és una eina que us permetrà compartir amb qui vulgueu amb diverses opcions (col·laborador, editor,...) i posteriorment podreu exportar la informació en diferents formats. En definitiva, una eina que us facilitarà la recuperació de la informació, el seu tractament, compartir i tenir la informació sempre en línia. Per tot això us proposem que feu l'exercici 3 La nostra aportació al fòrum de l’assignatura: Google és una eina d’Internet amb múltiples aplicacions. Fins ara aquestes aplicacions les desconeixíem i ens limitàvem a utilitzar-lo com un cercador d’informació general i poca cosa més. Entre tots els aspectes positius li trobem : •

Dins de Google tens una gran varietat d’aplicacions com ara: Google maps, Google reader, Google books, Google calendar, iGoogle (RSS) per personalitzar-te la teva web, grups, traductor, GMail, ...

La possibilitat de compartir informació i el treball en xarxa.

Creació de coneixement entre tots, del sentit de la propietat col·lectiva. 21


Pràctica 2

Procés de cerca

Sempre s’està actualitzant i per tant no cal instal·lar ni actualitzar, i és gratuïta!

L’avantatge de la mobilitat, podem disposar de tota la informació encara que estem a l’altra part del món.

És molt intuïtiu i fàcil de descarregar.

Tots aquests els veiem ara que comencem a conèixer-los, segurament que quan acabem el curs, encara li veurem més utilitats i els incorporarem a la nostra rutina diària. Cinta Cruz i Lluïsa Regolf.

22

Pràctica 2  

practica biblioteca escolar

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you