Page 1

Anna Cabello Marc MorĂŠ


No treballeu més d'una hora continuada davant del monitor. Si això no és possible, faci freqüents pauses, cadascuna de 5 minuts. Durant aquestes breus pauses orienti la seva mirada a un objecte distant durant 20 segons. Alterneu el treball a l'ordinador amb altres tipus d'activitats Si sent molèsties, apagueu l'ordinador i faci que els seus ulls descansin. Li alleujarà tancar i obrir els ulls en l'aire fresc. Si cal, augmenti la mida de la lletra. Els caràcters han d'estar ben definits, amb un bon nivell de contrast pel que fa al fons, de grandària suficient i amb un espai adequat entre les línies.


En la part posterior del tub trobem la reixeta catòdica, que envia electrons a la superfície interna-te'l tub. Aquests electrons a l'estavellar sobre el fòsfor fan que aquest es il·lumini. Un CRT és bàsicament un tub buit amb un càtode (l'emissor de llum electrònic i un ànode (la pantalla recoberta de fòsfor) que permeten als electrons viatjar des del terminal negatiu al positiu. El jouell monitor, una bobina magnètica, desvia la emissió d'electrons repartint per la pantalla, per pintar les diverses línies que formen un quadre o imatge completa.


Pantalla LCD Pantalla plasma

PantallaTFT


Pràcticament totes les targetes gràfiques modernes tenen la sortida del connector s-vídeo de 4, 7 o més pins configurable, de manera que poden treure s-vídeo o vídeo compost per pin 3. D'aquesta manera, la connexió no ha de presentar problemes, ja que es pot escollir qualsevol d'aquestes dues alternatives i, per tant, que el senyal es vegi en color a qualsevol tipus de televisor, tant si té entrada s-vídeo com de vídeo compost


Teclat i ratolí  

Teclat i ratolí

Teclat i ratolí  

Teclat i ratolí