Page 1


2


OCTUBRE 2012 - VALLÈS OCCIDENTAL

OCTUBRE, AMICS Mes en que tot torna a la normalitat, els nens van a “cole” i a les activitats extra-escolars, la feina (qui en té) va agafant el ritme, i enrera queda l’estiu, la calor i les mosques.

SUMARI 8 NOTICÍES: enBARca’t

12 QUÈ MENGEM: La Carxofa 22-23 LA CARICATURA D’EN VIZCARRA

Aquest mes, també és el del canvi d’hora (l’últim dissabte), els dies es fan curts i ens avisa que el fred és molt a prop. També és el mes de les oportunitats, negocis que tanquen, altres que obren… i els que queden, lluiten per oferir el millor al millor preu. Les pàgines de Llocs volen ser un aparador de tot aixó, i un altre mes us volem donar a conèixer el bo i millor de la nostra comarca amb la publicitat més elegant i atractiva, perqué els que “quedem” ens sentim una mica més orgullosos de la nostra feina i de la dura lluïta a la que dia a dia ens enfrontem des de fa potser massa temps. Des de Llocs us encoratjem a tots per seguir endavant i no defallir. Ànims doncs.

LLOCS

27 L’ENTREVISTA: Marta Brucart

32 MOLT INTERESSANT: 15 coses que no sabies del teu gos 34 DE LLEI: Què és la llegítima? 40 SABADELL: Programació octubre-novembre 42 CAET: Programació octubre

Edita: LLocs SCP - nif J 65631731 - C. Sant Pau, 5 · 08221 · Terrassa · tels. 93 181 78 79 · 691 47 07 53 Disseny gràfic: Equip Propi Equip comercial: Equip propi Dipòsit Legal: B39605-2010 · e-mail: info@llocs.cat LLOCS no es fa responsable de la opinió i continguts dels articles dels seus col·laboradors. Prohibida la reproducció total o parcial de qualsevol anunci de la revista sense l’autorització de LLOCS.


4


6


7


notícies

PRIMERA RUTA DE TAPES DE PATATES BRAVES A TERRASSA “Em-bar-cat a la ruta de les patates braves”, es la nova iniciativa del Gremi d’Hoteleria de Terrassa. Tal i com s’ha fet altres vegades, “embarca’t” és una ruta de tapes pels diferents establiments de la ciutat. Aquest cop la tapa “a concurs” és la patata brava, on s’escollira la millor tapa de braves de la ciutat. La primera Ruta de Tapes de Braves a Terrassa de ben segur que tindrà un gran acolliment per part de tots els clients juntament amb els restauradors, de repetir l’idea de la Ruta de Tapes de la ciutat.

Imatges de l’acte de presentació del “enBARca’t”

Fins el dia 21 d’octubre, podreu degustar aquestes tapes als 49 establiments participants en el concurs. Demaneu la vostra tapa més una beguda al preu de 2,50€, i valorar-la de l´1 al 5 segons os hagi agradat. 1 “no m’ha agradat” fins al 5 de “m’ha agradar molt”. Podreu fer el recorregut per tans establiments com desitgeu. Per això el Gremi d’Hoteleria, ha posat a la vostre disposició la guia que os portara pels diferents bars i restaurants de la ciutat. Amb la guia podeu provar tantes tapes com vulgueu. Cada establiment participant us segellarà la guia i finalitzada la campanya la podreu dipositar a L’oficina de Turisme de l’Ajuntament de Terrassa ( C/ Raval de Montserrat, 14 ) o bé a la seu del gremi d’Hoteleria de la ciutat ( carrer Ample, 76 ). Obtindran el premi les tres tapes que més vots obtinguin del públic i els clients que hagin anat a més 8

establiments de la ruta, o sigui els que hagin posat mes segells a la guia. Així, el Gremi d’Hoteleria de Terrassa, vol impulsar el que es puguin conèixer els diferents restaurants i bars de la ciutat de Terrassa. Apa doncs !!!! Gaudiu de la primera Ruta de Tapes de Braves a Terrassa, i recordeu que per entrar al sorteig de regals, és imprescindible que tingueu com a mínim el segell de 5 establiments. Els guanyadors, es comunicaran personalment i a través de la pàg. web i s’hauran d’acreditar amb el DNI.


9


10


11


què mengem

LA CARXOFA

Només conté 40/50 calories i s’utilitza en moltes dietes d’aprimament ORIGEN DE LA CARXOFA: La carxofa té origens àrabs. És originària de la costa mediterrània, probablement de Sicília, Egipte o de les Illes Canàries. Segons la mitologia, explica que el déu Júpiter es va enamorar de Cynara una noia rossa maquíssima, que el va rebutjar i per fastiguejar-la va decidir transformar-la en Cynara Scolymus: en carxofa. Consta que els romans i els grecs ja la consumien, però és gràcies a Catalina de Mediccis, a qui li encantaven, que durant l’Edat Mitjana la va introduir a la cort italiana. Malgrat la creença, que la carxofa era afrodisíaca i no era bò consumir-la, ella va seguir fent-ho i va fer que els metges ho acceptessin. En aquesta època era caríssima i considerava menjar de rics.

• Existeixen 2 varietats: les verdes o les violetes, les ovalades o les esfèriques. • La carxofa és abundant a l’hivern. • La primera collita de temporada és cap al mes d’octubre. Conseqüentment , la millor temporada és durant la tardor (fins a les primeres gelades de desembre), i a la primavera, (que és quant finalitza la collita de carxofes a les regions mediterrànies).

A Amèrica la carxofa va ser introduïda pels francesos a Louisiana i pels espanyols a Califòrnia. També es va estendre a Xile i per la Pampa Argentina.

LA CARXOFA CONTÉ: • Vitamina A, B6, Calci, Fòsfor, Ferro, Glúcids, Proteïnes, H.de Carboni, Magnesi, Potassi i Sodi. • Els glúcids concretament es transformen en sucre natural o sigui en energia.

TÉ PROPIETATS I BENEFICIS PER: • Va bé per problemes digestius i metabòlics, regularitza l’intestí i enforteix el sistema immunitari. • És bona per les Cefalees. • Anti-colesterol, diurètica. • Depurativa de la sang i reconstituent.

VARIETATS / TEMPORADA: • Existeixen moltes varietats: les més conegudes són: la Blanca de Tudela (Espanya), la Camus de Bretanya, l’Espinosa Sardo a Gènova (Itàlia), Petita Violeta de la Provença francesa, la Madrilenya, la Romanesca, la Californiana, la Verda de Laón a Itàlia, la Blanca als Pirineus… 12

CONSELLS PER A LA COMPRA: Per triar-les cal saber que les més tendres són les que estan tancades i les seves fulles molt apinyades. Font: www.euroresidentes.com


13


14


15


16


17


no t’ho perdis

Caldes de Montbui és una vila que es troba al bell mig del Vallès, a només 30 quilòmetres de Barcelona, i gira des de temps remots a l’entorn de l’aigua termal.

Té el privilegi de ser la primera vila termal de Catalunya i de posseir les termes romanes més ben conservades de la Península, declarades com a Bé Cultural d’Interès Nacional. Aquest atractiu es completa amb altres al·licients que fan de la vila termal un centre turístic, cultural, esportiu i natural. El seu bon emplaçament geogràfic, un clima suau i benigne i unes aigües que brollen a 74ºC de temperatura, una de les més elevades d’Europa han configurat la vida d’aquesta població que té el seu cor a la plaça de la Font del Lleó. Si ens endinsem a través dels emblemàtics carrers del nucli antic, podem descobrir en una passejada l’històric itinerari termal: les antigues Termes Romanes, la simbòlica Font del Lleó i els safareigs d’aigua termal, avui dia encara en funcionament. 18

Font del Lleó


Història del Termalisme a Caldes

La tradició balneària de Caldes de Montbui data de molt antic, ja en època romana fou una estació termal, fundada sobre les deus d’aigua calenta que hi brollen. A la segona meitat del segle XIX, Caldes de Montbui era la primera estació balneària de Catalunya i la segona de la Península, tant pel nombre de balnearis com per la qualitat dels seus establiments. El 1844, hi havia vuit balnearis perfectament equipats, més un hospital civil i un Hospital militar amb serveis de balneoteràpia. A partir de 1872, el nombre de balnearis es reduí a set. Fou en aquesta segona meitat del segle XIX, que s’inicià l’expansió de l’activitat balneària tal i com ha arribat als nostres dies. En aquesta època es bastiren, dins d’un ampli repertori arquitectònic, una sèrie de confortables edificis, dins la línia dels prestigiosos centres termals europeus, destinats no solament a l’estricta cura d’aigües, sinó també, a oferir dies de lleure i descans als seus estadants. Actualment són tres els establiments oberts al públic que fan que Caldes segueixi sent una de les estacions termals capdavanteres de Catalunya. Tots ells s’han anat actualitzant quant a mitjans tècnics però han tingut cura en mantenir els detalls d’ambientació modernista que els caracteritzen. Els balnearis són l’Hotel Balneari Broquetas, Hotel Balneari Termes Victòria i Hotel Balneari Vila de Caldes.  

Museu Thermalia

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui és un centre dinamitzador de la cultura i la tradició termal de la vila. El trobareu allotjat en un edifici de l’època medieval que fins els anys 70 feia la funció d’hospital i servei de banys termals. L’estructura del s. XIV va ser reformada als anys 80 i conserva les arcades de l’entrada, tres banyeres del segle XVIII i l’encavallada del pis superior. Thermalia és la principal porta d’accés a la història i al present de Caldes de Montbui si voleu descobrir els encants d’aquesta vila de tradició romana i amb una sorprenent ebullició artística i cultural. Adreça Museu: Plaça de la Font del Lleó, 20 Tel. 93 865 41 40

MÉS

MACIÓ INFOR alia.com

Característiques de l’aigua termal: - Aigua hipertermal clorurado sòdica. Aplicacions terapèutiques de l’aigua termal: - Reumatismes: artritis i artrosis. - Recuperació post-traumatismes. - Vies respiratòries. - Malalties psicosomàtiques: estrés i ansietat. - Obesitat. - Cura de la pell. - Relaxació. - Tractaments de bellesa.

rm www.the montbui.cat sde e ld a .c w ww

19


20


21


22

Ferran AdriĂ


23


24


25


26


l’entrevista MARTA BRUCART Soprano

Setze anys com a cantant. Formada en diferents estils entre ells el clàssic que et permet profunditzar i utilitzar la respiració en benefi de la seva veu

La Marta diu que li queda encara molt per caminar... I que el més important a la vida no és fer el que t’apassiona (que també), sinó apassionar-te amb el que fas. Tot i això , hi va haver un moment en que vas prendre una decisió dràstica... Després de molts anys de rígida ensenyança clàssica vaig veure que no m’agradava el que estava fent, el que estava passant amb la meva veu; m’havia despersonalitzat totalment en pro d’una manera determinada de cantar, concretament la operística. Després de molt meditar sobre el tema, vaig veure clar que allò no era el que volia fer, jo no volia ser cantant d’òpera, doncs quin benefici ens podia aportar aquesta manera de cantar a mi o al públic oient?? Segons la meva experiència, cap ni un. Estar pendent que tot soni perfecte fa que et desvinculis totalment de la teva pròpia personalitat i això no és el que volia a la meva vida. Després de molt voltar, i partint de l’auto-coneixement que t’aporta la meditació, vaig anar a parar “per casualitat” a una pàgina web d’una dóna, Jacomina Kistemaker, que impartia cursos de teràpia amb bols tibetans i veu.

Que fas més? Buff, moltes coses a més dels concerts, ara fa aproximadament un any que he començat a donar classes de cant. Son classes que no estan pensades per a cantants, tot i que si ho volen també puc encarar la classe a la tècnica i prou, clar; les meves classes són més aviat per a connectar amb la teva veu, aprendre a respirar per sentir-te millor i, sobretot, aprendre la base per, poc a poc, tenir el suficient coneixement del propi instrument a fi de saber evolucionar sense necessitar més que la guia interna. Aprendre a escoltar i a sentir també és una de les màximes prioritats a les meves classes. L’alumne serà capaç de poder créixer sol, sense “copiar” altres veus i sobretot mantenint la personalitat de la seva veu.

Aquesta descoberta que va canviar en tu? Després de fer l’intensiu a Galícia, vaig tenir molt clar què era el que volia fer a la vida: donar a conèixer els beneficis que té el so, sobretot en un mateix. Arrel d’això vaig començar a oferir concerts/meditació amb veu com a base, acompanyada d’instruments de meditació com els bols tibetans, el gong feng i el monocordi entre altres. Aquests concerts/meditació tenen una durada aproximada d’una hora, durant la qual, els assistents estan estirats sobre unes màrfegues i, si es vol, tapats amb unes mantes; tot i que també es pot rebre assegut en posició de lotus o en una cadira, el principal objectiu és estar còmode per no tenir limitacions físiques que ens privin de gaudir al màxim d’aquest massatge que s’ofereix a les cèl·lules i al camp electromagnètic que ens envolta. Posteriorment al concert hi ha uns moments de silenci per acabar d’assimilar l’experiència i, si ho volen, compartir-la amb els assistents. 27


28


29


30


finances POT SER EL MERCAT DE DIVISES UNA ALTERNATIVA A LA CRISI? A

vui en dia, cada cop és més necessari adquirir coneixement per poder crear, a curt plaç, noves formes de generar ingressos. Si tenim molts tipus de despeses i només una nòmina o una pensió no podrem sortir d´una roda que només ens porta cada mes i cada any a continuar sense moure’ns del mateix lloc sense arribar mai a fer quelcom més, que pagar les factures i sobreviure. Avui, amb les avantatges que proporciona Internet i el coneixement que ofereixen algunes escoles i professionals amb dilatada experiència en la operativa amb divises podem rebre tot el que qualsevol persona sense experiència prèvia necessita perquè li permeti generar, desde la comoditat de la nostra llar o qualsevol lloc on pugui connectar-se a Internet, un flux diari d´ingressos comerciant amb divises tant conegudes com l´euro, el dòlar, etc… El mercat on es compren i venen aquestes divises s´anomena FOREX i realitzar aquesta activitat ens dona moltes avantatges : Flexibilitat d´horaris perquè el mercat està obert 24 hores de dilluns a divendres, llibertat per poder operar des de qualsevol lloc amb una connexió a Internet, des d’un capital molt petit (250€) poder començar després d´haver practicat el temps necessari amb una conta de demostració sense comprometre els nostre estalvis quan ens demostrem a nosaltres mateixos que generem diàriament ingressos seguint els mètodes apresos als cursos, no tenir que suspendre cap prestació d´atur o

jubilació, no tenir que cotitzar com autònom, poder tributar a l´any només entre un 21 i màxim un 27% depenent dels ingressos obtinguts amb el nostre capital, tenir l´avantatge de moure nosaltres mateixos els nostres diners i no una altra persona a la vegada que els tenim en una divisa refugi com pot ser el dòlar a bancs a Londres o Suïssa amb el que això comporta de seguretat si l´euro tingués una forta devaluació, aprendre una professió que ens acompanyarà tota la vida i sempre ens pot donar l´oportunitat d´agafar diners del mercat amb possibilitats de posicionar-nos 100 vegades més que el nostre propi capital, cosa que cap altre mercat ens permet, poguent aprendre a ser rentable en pocs mesos gràcies a l´experiència de molts anys de persones que operen diàriament amb bons resultats i han desenvolupat un mètode d´ensenyança eficaç, pràctic i modern. Invito a tothom a descobrir aquesta forma de generar ingressos per tenir una arma més per superar la crisis econòmica que vivim aprenent a moure personalment el seu propi diner en un mercat tant fascinant com es el mercat de divises.

31


molt interessant

15 COSES QUE NO SABIES DEL TEU GOS ... Avui els vaig a ensenyar 15 coses que no sàvies dels gossos, probablement tens uns d’aquests i t’hi interesaria saber que altres secrets amaga la teva mascota. Començem!

1. La població aproximada dels gossos al món és de 400 milions! Gairebé la població de Mèxic i Estats Units combinada! 2. El nas d’un gos té almenys 220 milions de receptors d’olfacte, quan l’home només té 5 milions. 3. El teu gos pot detectar el càncer de mama, de pulmons, pròstata i pell! 4. Els gossos poden arribar a ser mes llests que un nen de 3 anys. 5. Molts pensen que la boca d’un gos és mes neta que la d’un humà, doncs no. 6. Els gossos senten enveja amb un altre gos tracten millor. 7. Quan el teu gos fa alguna cosa dolent, ho renyes i penses que té un cara d’avergonyit, doncs no, només et contestant al teu regany. 8. Els gossos si poden veure a color! però menys vius que nosaltres. 9. L’obesitat en el 1º malaltia en els gossos. 10. Els gossos “Chihuahueños” van ser anomenats així per l’estat de Mèxic “Chihuahua” quan van ser descoberts. 11. Els gossos no té la visió al cent per cent fins a tenir un mes de vida. 12. La substància de la xocolata pot arribar a matar-los o almenys fer-los violents. 13. Un gos/llop africà és el únic que no pot bordar. 14. Els gossos no tenen sentit del temps.

Font: www.impactante.info

32

15. Els humans han tenint als gossos com a mascota durant 12,000 anys!


33


de llei QUÈ ÉS LA LLEGÍTIMA? Seguint la línia dels últims articles publicats, i per tant continuem parlant d’herències, avui tractarem sobre la llegítima, de la qual de ben segur que n’han sentit a parlar i, si és així, l’associaran a la idea que fins i tot aquell fill pròdig d’una família rebrà una part de l’herència. El sistema successori català, així com l’espanyol (amb diferències importants que ja veurem), contemplen l’existència d’una figura que es coneix com la llegítima. Aquesta no és més que un dret d’origen legal que tenen determinades persones d’adquirir una part de l’herència d’una persona que ha mort pel fet de ser-ne familiar directe, en concret, per serne fill (o nét si aquest fill va morir abans) o en defecte de fills, els pares. Així ho preveuen els articles 4513 i 4 del Codi Civil de Catalunya, mentre que en el Codi Civil espanyol també es preveu l’existència de llegítima per al cònjuge vidu, és a dir, basada en una relació matrimonial amb el causant (la persona que mor), com estableix el seu article 807. La part de l’herència que té dret a rebre el legitimari (o els que hi pugui haver dividint-se a parts iguals aquesta part) un cop detrets els deutes del causant, a Catalunya s’estableix en un quart (1/4). En canvi, el Codi espanyol preveu una llegítima que consisteix en una tercera part (1/3) de l’herència; un valor certament més elevat. I això és així tant si no hi ha testament i és la llei que determina qui ha d’heretar, com si n’hi ha i s’ha determinat clarament la voluntat del causant d’instituir uns hereus determinats. No els sembla un límit a la llibertat d’atorgar testament? No havíem quedat que podiem deixar el nostre patrimoni ordenat segons la nostra pròpia voluntat? La llegítima imposa certs i importants límits i només en pocs casos, com per

exemple per desheretament exprés del causant, la aquesta no tindria efecte. Doncs bé, desaparegudes, crec, les justificacions de la seva existència que històricament eren preservar la igualtat entre els fills per no beneficiar al primogènit, així com en la necessitat de dividir els grans patrimonis per tal que tinguessin accés al comerç; avui encara suposen una càrrega per l’hereu que no és ni fill, ni nét, ni pare, que haurà de respectar aquest dret i pagar als legitimaris aquesta quarta part de l’herència, convertint-se en deutor d’un valor que podrà entregar a qui li reclami, ja sigui amb diners o amb béns de l’herència a elecció, afortunadament, de qui es troba obligat a pagar-la. Com veuen, la llegítima pot ser (i és, no els enganyaré) una font de conflictes quan s’obre una herència. Així doncs, els convido a reflexionar si no seria interessant plantejar-se’n la supressió si ha perdut la seva raó de ser. Suposo que hi haurà opinions de tots colors. ELISABET PLANAS PONS PLANAS & PLANAS - Advocats e-mail:eplanas@planaslegal.com

34


35


36


37


38


39


agenda Sabadell TEATRE PRINCIPAL

C/ de Sant Pau, 6 - SABADELL - Tel. 93 725 37 92

DIUMENGE 4 de novembre 18 h JOAN PERA - CAPRI - Teatre Joan Pera ret homenatge a Joan Capri amb un divertit espectacle que inclou alguns dels monòlegs més cèlebres del desaparegut humorista català. Preus: 18 i 7€

divendres 26 d’octubre 21h QUARTET GERHARD Cicle de música de cambra Intèrprets: Lluís Castan, violí; Judit Bardolet, violí; Miquel Jordà, viola i Jesús Miralles, violoncel. Preus: 15 i 12€

TEATRE LA FARÀNDULA C/ Alfons XIII, 33 - SABADELL - Tel. 93 745 75 60

diumenge 11 de novembre 18 h REBUFAPLANETES Pep Bou Aigua, sabó, talent... i la intervenció de l’atzar. L’actualització del cèlebre muntatge assoleix la màxima esplendor amb el punt just de precisió tècnica i d’excel·lència teatral. Preus: adults 17€ / nens/es fins a 12 anys 10€

L’ESTRUCH

divendres 23 de novembre 21h FAURÉ: RÈQUIEM DE LLUMS ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈS

Director: Rubén Gimeno

COR DE CAMBRA DEL PALAU DE LA MÚSICA

Director del Cor: Josep Vila Veu blanca: Maria Chapman Baríton: Josep Ramon Olivé Programa:Maurice Ravel, Le Tombeau De Couperin Sergio Cárdenas, The Flowe Is A Keu (A Rap For Mozart) Gabriel Fauré, Rèquiem En Re Menor, Op.48 Preus: 24, 20 i 12€

C/ Sant Isidre, 140 - SABADELL - Tel 93 717 25 71

DIJOUS 18 de OCTUBRE 21h NANDO CABALLERO presenta PLANTES D’INTERIOR Interprets: Nando Caballero, guitarra i veu; John Caballes, teclats; Martí Kapowski, baix i Ivan Arroyes, bateria. Preu: 10€ DISSABTE 20 D’OCTUBRE 18 i 20h Diumenge 21 D’OCTUBRE 12 i 18h MAIURTA Los Galindos Direcció: Bet Garrell. Músic: Marc Vila Pallasso: Marcel Escolano Preu: 10€

divendres 2 de novembre dissabte 3 de novembre 21h LA RÀBIA QUE EM FAS de Juli Disla Cia. alGalliner Intèrprets: Òscar Castellví, Albert Gonzàlez, Anna Gras-Carreño, Isa Mateu i Marc Rius. Preu: 10€

+ INFORMACIÓ I VENDA ANTICIPADA PER INTERNET A: www.sabadell.cat/cultura 40


41


LA FESTA

ESTRENA

Data: 13 d’octubre a les 21h Espai: Sala Maria Plans Preu: 10€

EL SECRET DE LA PARTICIÓ Data: 21 d’octubre a les 18h Espai: Teatre Alegria

Autor: Spiro Scimone Direcció: Orlando Arocha Repartiment: Diana Volpe, Pep Cortés i Rafa Cruz La festa ens situa en el trentè aniversari de noces d’un català i una italiana de classe obrera que transcorre entre malentesos fingits i respostes esperades. En aquest espai únic, estret, regna una confusió molt ordenada que permet al pare tots els capricis malhumorats, a la mare totes les fantasies i al fill escapades de solter. En aquesta rutina quotidiana orquestrada a tres veus cadascú interpreta la partitura que li toca, obligant l’espectador a reflexionar sobre l’estat i el sentit de la família, niu d’afectes i trampa de convivències obligades. Una producció de Low Cost Projekt i Teatro del Contrajuego.

EL FANTASMA MENTIDER

FAMILIAR

Data: 20 d’octubre / 18h Espai: Teatre Principal Preu: 7€ Durada: 50’ Edat recomanada: des dels 2 anys Companyia EL CAU DE L’UNICORN

Direcció: Jordi Palet i Puig Intèrprets: Mariona Anglada, Eva Cartañà, Teresa Sánchez i Enric Petit Producció: Maribel Prieto, Les Pisanes

És un espectacle entre còmic i esperpèntic, fresc i dinàmic esquitxat d’humor negre, impregnat d’un optimisme incombustible, amb uns personatges que davant l’adversitat mai no perden l’ànim de salvar la pell, la cara, els ossos. Aquests personatges són tres treballadores d’un circ: l’ajudant de mag, la contorsionista i la dona del llançador de ganivets, que estiuegen en un hotel de la costa. Això no tindria res d’estrany si no fos perquè hi estiuegen en ple hivern. Una producció de Malatesta.

BURUNDANGA Data: 28 d’octubre / 18h Espai: Teatre Principal Preu: 18€

Teatre musical amb titelles gegants i actors en llum negre.

El fantasma mentider és un musical modern, atrevit i molt divertit en què la barreja de llum negra, colors enlluernadors, música i cançons amb uns titelles espectaculars de mides diferents, capta l’atenció de petits i grans des del primer moment gràcies a les contínues sorpreses. L’obra és una crida a la tolerància i el respecte vers els altres i convida a no jutjar només per les aparences, a no tractar com un enemic a qui no coneixem perquè podem perdre l’oportunitat de descobrir-hi un gran amic, a preguntar allò que no entenem, ja que la nostra pel·lícula pot tenir un guió equivocat.

Autor: Jordi Galceran Direcció: Jordi Casanovas Repartiment: Carles Canut, Roser Blanch, Clara Cols, Pablo Lammers, Sergio Matamala Amb Burundanga és la companyia Flyhard de teatre contemporani la que puja a l’escenari per fer-nos riure des del primer moment amb eficàcia, acidesa i enginy: els gags verbals, els malentesos, els secrets, un sèrum de la veritat que farà que deixin de ser-ho... Una coproducció de FlyHard Produccions i La Villarroel amb la col·laboració de Temporada Alta-Festival de Tardor de Catalunya, Girona/Salt, l’Ajuntament de Gavà-Espai Maragall, Señor, Gramona i EdMonpixel. Amb el suport de l’ICEC

+info: www.caet.cat 42

Preu: 10€


43


44

Llocs 006_11_12 SBD  

Revista del mes d'octubre 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you