Page 1


ESPECIAL ESTIU 2012 - VALLÈS OCCIDENTAL

SUMARI 6 LA RECEPTA: Restaurant Dot 8-9 NO T’HO PERDIS: Pals

NO PASSA RES! 12-13 L’ENTREVISTA: Jordi Costa, Santonja 18-19 LA CARICATURA D’EN VIZCARRA

21 PER RIURE: El pastor i les noves tecnologies 28 MOLT INTERESANT: La llengua catalana 30 CAET: Presentació nova temporada 32-33 SABADELL: Les 30 nits

Cauen com a “Chuzos” com diu un amic meu, però tranquils, la teoria diu que les possibilitats que un “chuzo” et caigui al cap són mínimes. Un altre amic diu que “no hi ha res pitjor que la mort”, i “de moment” només de moment, si estas llegint això és senyal que estas viu. Un altre diu allò que qui “dia passa any empeny”, i la veritat és que “emprenyats” ho estem tots una mica. No patiu, “No hi ha mal que cent anys duri”, però al pas que anem segur que els esgotem. Segurament, n’hi han uns quants que aquest agost podran passar les vacances lluny de tota la borrasca (futbolistes, polítics, banquers, els protagonistes de “Quien vive ahí”...) , però per als que com jo, heu de mal passar les vacances a la ciutat, aquí trobareu unes quantes idees per que s’us passin millor. Bones vacances, i penseu que l’any que ve pot ser pitjor (és broma, no ho pot ser). LLOCS

Edita: LLocs SCP - nif J 65631731 - C. Sant Pau, 5 · 08221 · Terrassa · tels. 93 181 78 79 · 691 47 07 53 Disseny gràfic: Equip Propi Equip comercial: Equip propi Dipòsit Legal: B39605-2010 · e-mail: info@llocs.cat LLOCS no es fa responsable de la opinió i continguts dels articles dels seus col·laboradors. Prohibida la reproducció total o parcial de qualsevol anunci de la revista sense l’autorització de LLOCS.


4


la recepta CRUIXENTS DE PEUS DE PORC SENSE FEINA AMB GAMBA VERMELLA DE PALAMÓS I SALSETA DE CEPS INGREDIENTS (4pax) PELS PEUS DE PORC 8 peus de porc partits 3 l. d’ aigua freda 4 fulles llorer 5 granets de pebre negre Sal 4 pastanagues 2 cebes

GAMBA VERMELLA 8 gambes de la mitjaneta Oli d’oliva Conyac Sal Maldon

CREMA DE CEPS 0,250 l. de nata líquida 0,150 grs. ceps Raig de vi ranci 1 ceba Sal Pebre negre

EL.LABORACIÓ: Pels peus de porc: Netegem bé els peus de pèls i sang. Posarem tots els ingredients a dins d’una olla a pressió a coure durant una hora. Després del temps de cocció els retirarem i els desossarem. Gamba vermella: Fins a l’últim moment abans de servir no farem les gambes. En una planxa calenta posem un raig d’oli d’oliva, sal maldon i una micona de conyac, volta i volta. Crema de ceps: Potxem els ceps i les cebetes amb un raig d’oli d’oliva. Quan estiguin cuits li posarem un raig de vi ranci. Afegir nata fins que faci xup-xup.

6


7


Pals,

el cor de l’Empordà


Consta de tres nuclis: El Poble Medieval de Pals, Els Massos de Pals i la Platja de Pals.

EL POBLE MEDIEVAL DE PALS Es troba situat en el cim del Puig Aspre, des d’on es contempla una vista magnifica del Empordà petit o Empordanet. Els primers documents que fan referència al Poble Medieval de Pals estan datats del Segle IX, a pesar d’això hi ha indicis que els seus orígens són molt més antics. EL CASC ANTIC Del casc antic cal destacar: l’església Sant Pere de l’any 944, on es barregen diversos estils, romànic, gòtic i barroc fruit de les diverses reconstruccions que ha sofert al llarg de la seva història. El Campanar situat a escassos metres de l’Església és conegut com Torre de les hores, construïda entre els segles XI i XII. També cal destacar el recinte gòtic de Pals on les cases estan construïdes amb pedra, el Castell i la muralla medieval de Pals (S.XII –XIV) que envolta la part alta del nucli antic, Ca la Pruna, situada en l’entrada del nucli antic, és una casa fortificada del

Cristòfor Colom hauria pogut salpar del port de Pals, ja operatiu al segle XV, segons una investigadora Segle XV, on podem trobar el museu d’arqueologia submarina i diverses sales d’exposicions temporals.

MASOS DE PALS De camí a la platja ens trobem el nucli del Massos de Pals, un nucli que estava format per un conjunt de masies fortificades que tenen un gran valor arquitectònic. Cal destacar l’Església dels Massos de Pals que data del s.XVIII.

PLATJA DE PALS Quan arribem a la platja de Pals ens trobem la sorpresa de poder gaudir d’una de les platges mes llargues i espectaculars de la Costa Brava. Aquesta platja formada per dunes i pins te una llargada de més de 3,5 km i unes magnífiques vistes sobre les Illes Medes. La platja es troba dividida entre dos sectors. La part nord esta junt al camp de golf Platja de Pals, i a l’altre part, al sud, ens trobem al costat de Begur. Aquesta divisió no s’entén sense la explicació del que va haver a la platja: Radio Liberty, una base americana finançada per la CIA que retransmetia propaganda democràtica els països comunistes del est d’Europa. Aquesta instal.lació única va suspendre definitivament les seves emissions l’any 2001 i el 22 de març de 2006 les seves antenes van ser enderrocades.

L’ARRÓS DE PALS Al llarg de més de 500 anys la història de l’arròs ha estat lligada íntimament a la vida quotidiana de Pals. Un clima ideal per al cultiu d’aquest cereal ha fet que la tradició arrelés amb força en aquestes terres on es conreen varietats d’arròs de gran qualitat.

MÉS

MACIÓ INFOR e.com turism

www.pals

9


10


l’entrevista JORDI COSTA Este mes hemos entrevistado a Jordi Costa, propietario de la conocida tienda de nutrición deportiva Santonja Fitness Point, que en la actualidad cuenta con establecimientos en Manresa, Sabadell, Rubí y Terrassa. Como empezaste?

Empecé poco a poco, por que montar una tienda de nutrición deportiva hace 12 años era cosa de locos, se requería una inversión importante y los bancos no veían un buen negocio, se lo comentaba a la gente y me decían que esto no tenía salida, pero no me rendí, seguí trabajando l y al final llego la oportunidad.

Que es Santonja Fitness point?

Es una tienda nutrición deportiva, dedicada al deporte y aquellas personas que se quieren cuidar el cuerpo y la salud. Nuestra filosofía es asesorar a las personas que tengan un hábito de comer bien y hacer ejercicio tomando un suplemento adecuado a su objetivo.

A qué tipo de público os dedicáis?

A todo tipo de públicos tanto deportistas, como gente que no quiera hacer deporte, pero quiere cuidarse en la salud comiendo bien y utilizando algún suplemento como un quemador de grasas para controlar su peso.

Que tipos de productos tenéis?

Tenemos una variedad de productos entre quemadores de grasa, subidores de peso, proteínas, vitaminas y minerales, creatinas, hidratos de carbono y la clásica l-carnitina, uno de los aminos ácidos más conocidos que actúa sobre la grasa. A parte, hacemos dietas personalizadas, tablas de entrenamiento y asesoramiento dietético.

Comenta algo sobre las dietas personalizadas que haces.

La dieta personalizada tengo de dos tipos la estricta y la variada, la estricta es la de prepararse a conciencia, de que no va a saltarse ninguna comida, casi como si fueras a competir, que es la más efectiva y luego está la variada, que también es efectiva, pero te da más margen porque te puedes saltar 3 comidas a la semana. Es la más utilizada, porque es bastante variada de alimentos por ejemplo: verduras, ensaladas, fruta, pescado, legumbres y alguna carne roja. Mi filosofía es: Haz 5 comidas al día para favorecer la quema de calorías e incrementar el metabolismo, bebe 12

de 2 a 3 litros de agua baja en sodio, una correcta hidratación hace funcionar bien el organismo y practica regularmente alguna actividad física.

Que piensas de los anabolizantes?

Los anabolizantes con llevan unos efectos secundarios que la mayoría de las personas desconocen, ante todo la salud y siempre aconsejado por un profesional.

En estos 12 años que llevas ¿En qué Te diferencias de otras tiendas de nutrición? En el servicio de damos, antes de aconsejarle un producto le hacemos la medición de grasa y de masa muscular, de esta manera le podemos ofrecer el mejor producto para su objetivo, siempre buscamos el mejor resultado de nuestros clientes.

Si viene una persona que quiere reducir grasa y aumentar la masa muscular, ¿qué le aconsejarías? Lo primero de todo le haríamos una medición de grasa corporal y de masa muscular. Si fuera alto el porcentaje de grasa, más de un 20% de su peso corporal, le ofrecería un quemador de grasa para antes de entrenar, si no entrena, le recomendaría que se lo tomara a primera hora de la mañana, Para aumentar la masa muscular le recomendaría una proteína de aislado de suero que contiene un porcentaje bajo de carbohidratos y alto de proteínas prácticamente nada de grasa, tomar después de entrenar unos 40 gr.

Por cierto ¿Te han pedido alguna vez algo para potenciar el libido sexual? Jajajajaj, bue-

na pregunta, Siempre los amigos me hacen la misma pregunta y yo les respondo: claro que si, Todos los deportistas cuando hacen mucho deporte el nivel de testosterona baja y se siente cansados y sin fuerza, entonces le recomiendo el Tribulus terrestres, que le aporta una producción extra de testosterona de forma natural, sin efectos secundarios, acuérdate que nosotros somos la alternativa al doping.


14


estètica TENDENCIA DE MODA:

MAQUILLAJE DE VERANO DE TERE AFÁN

stá inspirada en la frescura y la brisa marina. Es un E maquillaje Romántico y muy juvenil, donde los colores azules y rosa hortensia son aplicados con limpieza y precisión.

LA PIEL: Nítida y cristalina. Para conseguir este efecto fusionamos dos tonos de fondo, uno claro en la parte del contorno de ojos y labio y uno doradito en el resto de la piel. Matizaremos con polvos translúcidos en poca cantidad y muy bien trabajados, es importantísimo no abusar, ya que el exceso dejaría la piel artificial y con aspecto envejecido. LOS OJOS: El párpado móvil sombreado con sombras gelificadas en tonos y colores vivos y para esta ocasión, el azul aguamarina difuminando y suavizando con un color rosa peladilla que iluminaremos dando una pincelada en la parte alta de la ceja con sombra satinada color marfil. LOS LABIOS: Maquillamos el relieve con un perfilador grana y la mucosa labial en tonos y colores florales “Pétalos de Hortensia” que aporta un punto romántico y sensual. Los complementos con motivos marinos, vestuario y peluquería creados para la ocasión, dan un punto original y muy divertido la modelo. El resultado como podréis apreciar es el de un maquillaje fresco y limpio muy adecuado para fiestas veraniegas.

CURSO DE MAQUILLAJE INTENSIVO DE VERANO CURSO ESPECIALMENTE INDICADO PARA TODOS LOS PROFESIONALES Y DEMÁS PERSONAS INTERESADAS EN FORMARSE CORRECTAMENTE EN LAS NUEVAS TÉCNICAS DEL MAQUILLAJE PROFESIONAL, MÉTODO TERE AFÁN: Visagismo facial, estudio y diseño personalizado de cejas, ojos y labios. Nuevas tendencias en maquillaje: Fiesta, Soley, Moda, Novia, Romántico, Sofisticado, Fotografía, Publicidad, Fantasía y Transformismo. EN 5 DÍAS TE VERÁS INMERSA EN ESTE MARAVILLOSO MUNDO DEL MAQUILLAJE.

¡¡¡QU É MEJOR MANERA DE EMPEZAR EL VERANO!!!

15


16


salut

REFLEXIÓN HOLÍSTICA No voy a hacer una lista de los problemas que, supuestamente, padecemos. Ya los conocemos, vivimos con ellos. Sabemos lo que nos pesan, como nos duelen, las dificultades que nos acarrean y tenemos una idea hecha del porqué, el como y el cuando. Aunque quizás no seamos conscientes de qué, en realidad, no pesa el problema, si no la preocupación que permitimos que estas situaciones nos generen. El mecanismo de la preocupación es sencillo. Empieza dando vueltas y vueltas y vueltas a los problemas y situaciones, dejando de lado el presente e instalando nuestra cabecita en el pasado (lo que pasó) y en el futuro (lo que pasará). Y cuando esto sucede, cualquier situación toma forma de problema gigantesco. Y, sin darnos cuenta, acabamos preocupados por todo. ¿Qué ganamos recordando? ¿Qué ganamos proyectando? ¿Qué hay del mundo de las soluciones? ¿Cómo se anda por el camino de la solución? ¿Cómo identificar el bienestar entre la confusión emocional? ¿Cómo acallar tanto ruido mental? ¿Cómo apreciar lo bueno de mi vida entre tanta preocupación? ¿Como sentirme agradecido entre tanta frustración y expectativa? ¿Porqué y contra quien compito?

Y me pregunto:

¿Como puede ayudarme la REFLEXIÓN HOLÍSTICA HOY, AHORA y AQUÍ? La reflexión es tan antigua como la Humanidad. Requiere un mucho de buena voluntad, valor y mente abierta. El proceso de REFLEXIÓN HOLÍSTICA trata de atreverse a confrontar nuestras creencias con otro ser humano que empatiza con nosotros y no está afectado por nuestro mecanismo mental de preocupación. Alguien que puede ofrecernos la posibilidad de abrirnos a valorar puntos de vista distintos y buscar en nosotros mismos y desde nuestras posibilidades, nuevas formas de actuar ante las situaciones que nos plantea

la vida. Alguien que no va a decirnos lo que tenemos que hacer y sí nos va a ayudar a encontrar una manera personal, razonable y sana de encarar nuestras circunstancias. La REFLEXIÓN HOLÍSTICA no es una terapia. Es un saludable y natural proceso que nos ayuda a equilibrar nuestra manera de pensar, sentir y vivir. Nos muestra la naturaleza de las preocupaciones. Nos ayuda a aceptar la situación antes de decidir cual es el siguiente paso, hacia donde y como darlo. Nos aporta el equilibrio necesario para acercarnos a disfrutar el momento presente. Al fin, se trata de unir nuestras capacidades en lugar de enfrentarlas. Conjugar la razón con una mirada espiritual y una actitud más saludable hacia nosotros mismos y la vida, para acabar descubriendo esa ventana que, como dice el refrán, el destino nos abre cuando se nos cierra una puerta. Y, sobre todo, nos ayuda a vivir mejor… ¡HOY, AHORA Y AQUÍ! Y eso, por si solo, ya es mucho más de lo que jamás nos ha dado otra cosa. Sugerencia: NUNCA PONGAS UN PROBLEMA EN EL CENTRO DE TU VIDA Lluis Galobart

17


Mariano Rajoy


20


per riure

El pastor i les noves tecnologies Hi havia una vegada un pastor pasturant les seves ovelles, quan de sobte va aparèixer pel camí un 4x4 Full Equipment. Para davant del vellet i baixa un galant de no més de 30 anys. Moreno de platja, camisa blanca “Hugo Boss” i mocasins “Bally”, s’apropa al vell i li diu: - “Senyor, si jo li endevino quantes ovelles té vostè en el seu ramat, me’n regalarà una?” El vell respon bocabadat: -” Si, es clar!” Llavors el jove torna al seu 4x4 i treu un Toshiba Tecra 8000 amb 128Mb de RAM, es connecta a la Xarxa de Xarxes, baixa una base de dades de 300Mb, entra en una pàgina de la NASA, mitjançant un satèl.lit identifica la zona exacta d’on està el ramat, calcula la mitjana històrica del tamany d’una ovella tipus “Merina”, mitjançant una taula dinàmica d’Excel i amb l’execució d’algunes Macros personalitzades en Visual Basic, aconsegueix completar el diagrama de flux del Microsoft Project, i li respon al vellet: -”Vostè té 1347 ovelles i 4 poden estar embarassades”.

-”Disculpi’m, però si jo endevino quina és la seva professió, em tornarà la meva ovella? El jove li diu somrient: -”Clar que si” mentrestant ja obria la porta del seu 4x4 Full Equipment per marxar. El vell, llavors, li contesta: - “Vostè és Consultor d’Empreses” El jove sorprès li diu: -”Exacte!” i mentrestant li tornava l’ovella que havia agafat li pregunta: -”Com se n’ha adonat?” I el vellet li respon: -”Per tres raons: Primer: Vostè ha vingut sense jo trucar-lo. Segon: M’ha cobrat un ovella per dir-me una cosa que jo ja sé. Tercer: Es nota que no coneix RES del meu negoci, perquè estava emportant-se el gos ...”

El vell assenteix i li diu que efectivament així era, i que podia emportar-se una ovella. El jove agafa una ovella i la carrega a la furgoneta, quant estava a punt de marxar, el vell l’atura i li pregunta:

21


22


tancaments ESTALVI ENERGÈTIC DEL VIDRE DE CAPA E

l vidre de capa selectiva t’ajuda a fer un bon estalvi energètic, i et dona un màxim confort en els espais interiors on han estat col.locats. Redueix el consum energètic dels elements que climatitzen els ambients interns creant una barrera que aconsegueix la reducció de les pèrdues d’interior a l’exterior i l’invasió de les temperatures externes cap a l’interior. Amb un factor solar del 42% reduïm l’entrada de temperatura en un 50% comparat amb un doble cristallament convencional. (Foto A) Amb un factor U del 1.3 reduïm les pèrdues de calefacció en un 55% respecte a un doble acristallament convencional. (Foto B)

Amb un valor U del 1.3 reduïm la pèrdua de frigories respecte a l’interior en un 55% respecte a un doble cristallament convencional. (Foto C) Compleix amb la normativa establerta en el CTE.

23


24


25


26


27


molt interessant

12 curiositats sobre

la llengua catalana

1.

Les tres paraules catalanes més llargues són: anticonstitucionalment, tetrabromofluoresceïna i tetraclorobenzoquinona, amb 22 lletres cadascuna.

2.

En català hi ha 277 paraules que tenen les cinc vocals una vegada cada una. No n’hi ha cap, però, que les tingui per ordre alfabètic,.

3.

La paraula quodlibetal té les vocals en ordre alfabètic invers.

4.

La paraula més curta amb les 5 vocals és ouaire, i la més llarga constructivament.

5.

Bistec, beisbol, eslògan, film, futbol, handicap, càmping, boicot, són paraules que la llengua catalana ha adaptat de l’anglés

6.

Hi ha un gran nombre de parts del cos que tenen monosil. labics: cos, peu, braç, dit, nas, ull, pell, mà, front, dent, pèl, ...

7.

Roma i Amor, Crema i Carme, Marcel i Reclam, què tenen en comú aquetses parelles de paraules? Qué estan formades per les mateixes lletres. Aquest tipus de paraula s’anomenen anagrames.

28

8.

Què tenen en comú aquestes frases? L’avi la veu que val, ... i val! No sap pas on. Stop! Ara pots.  Tip, el pastor, ara farà rots a ple pit.  Qué són Palíndroms, es a dir, frases que sonen igual si es llegeixen del dret o del revés. També dites “cap-i-cues”.

9.

El lladruc en català és “bub, bub”, (en castellà “guau, guau”,) Les onomatopeies, com qualsevol altra paraula depenen de la llengua.

10.

L’abreviació déu que prové de la paraula catalana adéu, es fa servir en tota la resta d’Espanya i altres llocs per despedir-se. A Internet, xats o activitats virtuals també s’utilitza i té diferents variants com “deu”, “dew” (la més usada, pronunciant la ve doble com a u ja que en anglès sona així) o “dw” (suposant que la lletra de es llegeix com a tal i la ve doble com a u, de+u), entre d’altres.

11.

La paraula catalana nen (noi, nano, xicot, xiquet, etc.) es fa servir al reste d’Espanya per a referir-se a una persona de forma col·loquial. La traducció literària seria com tio o paio. Un bon exemple n’és el “Nen de Castefa”, que es va fer famós a tota Espanya.

12.

El català el parlen més de 6.565.000 de persones entre Catalunya el País Valencià, el sud de França, Aragó, les Illes Balears i Sardenya; i l’aranès 4.000 persones. Els signes en català (sordmuts) els practiquen més de 18.000 persones.


finances POT SER EL MERCAT DE DIVISES UNA ALTERNATIVA A LA CRISI? A

vui en dia, cada cop és més necessari adquirir coneixement per poder crear, a curt plaç, noves formes de generar ingressos. Si tenim molts tipus de despeses i només una nòmina o una pensió no podrem sortir d´una roda que només ens porta cada mes i cada any a continuar sense moure’ns del mateix lloc sense arribar mai a fer quelcom més, que pagar les factures i sobreviure. Avui, amb les avantatges que proporciona Internet i el coneixement que ofereixen algunes escoles i professionals amb dilatada experiència en la operativa amb divises podem rebre tot el que qualsevol persona sense experiència prèvia necessita perquè li permeti generar, desde la comoditat de la nostra llar o qualsevol lloc on pugui connectar-se a Internet, un flux diari d´ingressos comerciant amb divises tant conegudes com l´euro, el dòlar, etc… El mercat on es compren i venen aquestes divises s´anomena FOREX i realitzar aquesta activitat ens dona moltes avantatges : Flexibilitat d´horaris perquè el mercat està obert 24 hores de dilluns a divendres, llibertat per poder operar des de qualsevol lloc amb una connexió a Internet, des d’un capital molt petit (250€) poder començar després d´haver practicat el temps necessari amb una conta de demostració sense comprometre els nostre estalvis quan ens demostrem a nosaltres mateixos que generem diàriament ingressos seguint els mètodes apresos als cursos, no tenir que suspendre cap prestació d´atur o

jubilació, no tenir que cotitzar com autònom, poder tributar a l´any només entre un 21 i màxim un 27% depenent dels ingressos obtinguts amb el nostre capital, tenir l´avantatge de moure nosaltres mateixos els nostres diners i no una altra persona a la vegada que els tenim en una divisa refugi com pot ser el dòlar a bancs a Londres o Suïssa amb el que això comporta de seguretat si l´euro tingués una forta devaluació, aprendre una professió que ens acompanyarà tota la vida i sempre ens pot donar l´oportunitat d´agafar diners del mercat amb possibilitats de posicionar-nos 100 vegades més que el nostre propi capital, cosa que cap altre mercat ens permet, poguent aprendre a ser rentable en pocs mesos gràcies a l´experiència de molts anys de persones que operen diàriament amb bons resultats i han desenvolupat un mètode d´ensenyança eficaç, pràctic i modern. Invito a tothom a descobrir aquesta forma de generar ingressos per tenir una arma més per superar la crisis econòmica que vivim aprenent a moure personalment el seu propi diner en un mercat tant fascinant com es el mercat de divises.

29


El CAET presenta temporada amb una aposta decidida per la creació escènica del nostre país, donant recolzament a una vintena de produccions al llarg de 2012. 2012 és un any de rècords pel Centre d’arts escèniques de Terrassa: A nivell de públic, ha tancat el primer semestre havent aconseguit un percentatge d’ocupació mitjana gairebé del 90%. I pel que fa al suport a la creació, participarà en un total de 20 produccions i coproduccions al llarg d’aquest any: tota una aposta indiscutible pels nostres creadors, com dèiem abans. I com sempre el CAET té molt en compte la ciutat que l’acull i es veu amb la responsabilitat d’apropar les grans propostes teatrals del 2012 als seus ciutadans. Així, arriben al Teatre Principal espectacles de la talla d’Incendis de Wajdi Mouawad, dirigit per Oriol Broggi; per primer cop el TNT entra en programació general i per a tots els públics, portant a la ciutat el magnífic Voyageurs immobiles de Philippe Genty; també tindrem l’exitòs Celobert de David Hare amb direcció de Josep Maria Pou; Burundanga de Jordi Galceran i direcció de Jordi Casanovas; de Madrid ens arribarà El tipo de la tumba de al lado amb Maribel Verdú i dirigit per Josep Maria Pou i, finalment, l’increïble Cyrano, dirigit per Oriol Broggi. Al Teatre Alegria i la Sala Maria Plans veurem les nostres apostes per la nova creació, amb una programació que estarà acompanyada per trobades de l’espectador amb els artistes, creadors i experts després de cada funció. Inclou Udol de Marilia Samper i les Q-Ars Teatre, coproduïda pel CAET, el CAER i el Festival Grec de Barcelona; Zero, d’Albert Boronat i Pep Pla, una coprodució del CAET i el Festival Grec; La Festa d’Spiro Scimone i direcció d’ Orlando Arocha, coproducció del CAET amb Itàlia i Veneçuela; així mateix una nova companyia terrassenca, Malatesta ,estrenarà El secret de la partició de Teresa Sánchez-Roca i direcció de Jordi Palet. A més, en la seva vessant de centre territorial de producció escènica del nostre país, el CAET estrenarà un

total de 14 produccions pròpies i coproduccions durant el Festival TNT– Terrassa Noves Tendències, entre el 3 al 8 d’octubre. Cal apuntar que durant aquest 2012 el CAET haurà participat en un total de 20 produccions i coproduccions. Terrassa demostra, any rere any, la seva aposta per les arts escèniques fins arribar a situar-se com a referent de les noves tendències i la creació contemporània a l’escena del país. Així doncs, serà un 2012 molt intens a nivell escènic a la ciutat de Terrassa: el CAET ha preparat un fantàstic menú amb plats per a tots els gustos: des del clàssic imprescindible als nous valors emergents, des de la fusió més actual als grans creadors. Esperem que els espectadors participin i gaudeixin d’aquest banquet de cultura escènica, mostra de la vitalitat creativa i artística del país, malgrat la disminució dels recursos assignats. El nostre compromís és, amb la màxima eficàcia i eficiència i en la mesura de les nostres possibilitats, estar al costat dels creadors i donar recolzament al seu talent amb més força que mai. I a partir de setembre podrem veure els resultats: esperem que ens acompanyeu en aquest viatge. Més informació: CAET | 93.733.81.40 caetcomunicacio@gmail.com www.caet.cat


30 nits CICLE DE CINEMA AMB ENERGIA

ANY INTERNACIONAL DE L’ENERGIA SOSTENIBLE A SABADELL DIMARTS 17 DE JULIOL 19h QUÈ ÉS EL VEHICLE ELÈCTRIC? / WHAT IS THE ELECTRIC CAR? VOS 75’ El documental explora l’origen dels vehicles elèctrics per contemplar, cent anys després, el renaixement de tota una indústria.

LLOC: Casal Pere Quart - Rambla, 69 PREU: Entrada gratuïta (aforament limitat) Organitzadors: FICMA i Ajuntament de Sabadell Col.laboradors: Diputació de Barcelona (Àrea de Medi Ambient)

DIMARTS 24 DE JULIOL - 19h AUTONOMIA ENERGÈTICA, LA REVOLUCIÓ DIE4/ DIE4 REVOLUTION. ENERGY AUTONOMY VOS 83’ A través de les històries dels seus protagonistes, el film descriu la possibilitat d’aconseguir energies 100% renovables en els propers trenta anys.

CICLE DE CINEMA DEL CASAL DE CUBA DIMECRES, 18 DE JULIOL 21,30h HABANA BLUES

DIMECRES, 25 DE JULIOL 21,30h COMANDANTE

Director: Benito Zambrano Ruy i Tito tenen la possibilitat de convertirse en grans estrelles de la música, però hauran de cedir al xantatge comercial i això xoca amb els seus principis.

Director: Oliver Stone Un retrat intismista de Fidel Castro de la mà d’Oliver Stone, un dels cineastes més controvertits. Un sorprenent destil.lat de més de 30 hores d’entrevistes.

LLOC: Casal Pere Quart - Rambla, 69 - PREU: Entrada gratuïta (aforament limitat) Organitzadors: Casal Cubà de Sabadell

ORQUESTRA DE CAMBRA TERRASSA 48 Programa dedicat al mestre Oltra

DIJOUS 19 DE JULIOL 22h El flautista Bernat Castillejo (deixeble del mestre Oltra) i la mezzosoprano Marta Valero s’endinsen en el delicat univers del mestre, acompanyats per la prestigiosa Orquestra de Cambra Terrassa 48. LLOC: Amfiteatre de l’Espai Cultura Unnim C. d’en Font, 1 PREU: 20€ Organitzadors: Joventuts Musicals de Sabadell Col.laboradors: Ajuntament de Sabadell 32


sabadell A2BANDES. BONI DIMARTS 24 DE JULIOL 18.15 h i 19.30 h Boni (nom artístic de Jordi Juanet), porta tres dècades als escenaris, se’l coneix com “l’actor català amb més anys sobrevivint sobre un monocicle” i sense ell és impossible explicar la història del circ a Catalunya. LLOC: Espai Cultura Unnim - C. d’en Font, 1 PREU: 6 € (gratuït als menors de 2 anys) Organitzadors: Obra Social Unnim Caixa. Consell Territorial de Sabadell

CAL SER DOS.

ESPECTACLE BASAT EN CANÇONS DE STEVEN SONDHEIM

DIVENDRES 20, DISSABTE 21 I DIUMENGE 22 DE JULIOL Divendres i diumenge a les 21,30h i dissabte a les 20h L’espectacle Cal ser dos és un viatge per les millors cançons del creador nord-americà, conduït per les veus d’Anna Valldeneu i Ferran Guiu. Ambdós tenen una llarga experiència en el món del musical, tant als escenaris com en l’àmbit de la formació de cantants. Intèrprets: Anna Valldeneu i Ferran Guiu LLOC: Espai Àgora Sabadell. Centre Cívic Sant Oleguer-Sol i Padrís, 93 PREU: 10€ Organitzadors: Espai Àgora Sabadell

TÚUMBEN PAAX SEXTET VOCAL FEMENÍ DIJOUS 26 DE JULIOL - 22h

Especialitzat en música contemporània, Túumben Paax és un dels grups més destacats de Mèxic, país on duen a terme una tasca molt activa per crear vincles entre compositors i intèrprets. Fundat fa sis anys, el grup ha estrenat més de 30 obres, de les quals n’oferiran una mostra, juntament amb peces de repertori d’autors com Atahualpa Yupanqui i Heitor Villalobos, entre d’altres. Fitxa artística: Sopranos: Lucía Olmos, Liliana Montiel i Lilia Gómez. Mezzosopranos: Guillermina Gallardo, Erika Coyote, Zayra Ruiz. Direcció musical: Jorge Córdoba Direcció general: Lucía Olmos LLOC: Amfiteatre de l’Espai Cultura Unnim C. d’en Font, 1 PREU: 20€ Organitzadors: Joventuts Musicals de Sabadell Col.laboradors: Ajuntament de Sabadell 33


TERRASSA

101 Granada, 101 Terrassa Sports Gimnàs Jocs Olímpics, s/n Terrassa Sports Rest. Jocs Olímpics, s/n L’informal Fontvella,49 Quimcacau De la Palla, 22 Samsara De la Palla, 9 Marco Aldani Pl. Vella, 14 Punt & Àpat De les Parres, 4 Bis La Rutlla Rest. Rutlla, 12 Café Central Pg. Comte d’Egara, 7 Tivoli/ P14 Pg. Comte d’Egara, 14 Oliver Perruqueria Font Vella, 86 Nurma Arquímedes, 134 Dot Restaurant Parc St. Jordi Embasy Discoteca Autonomia, 62 Parc Central s.XXI Planta 0 (ascensors) Parc Central s.XXI Planta 1 (D·FUSTA mobles) Golden Point Sant Pere, 20 Cal Felip Restaurant Sant Pau, 15 Fred Astaire Sant Francesc, 50 Penny Moda Font Vella, 30 Caracas Cafès Font Vella, 73

Tascanna Cardaire, 1 Ball Vallès Av. del Vallès, 115 Nau 1 Art verd Cardaire, 11 Aktuals Ctra. Montcada, 185 local 2 Espai Nuva Pg. Vapor Gran, 29

MATADEPERA

Forn Queralb St. Joan, 69 La Granja St. Joan, 88 (Galeries) Pizzeria Angie St. Joan, 66

SABADELL

Tres Belle Av.Francesc Macià, 62B Sabadell Sol Av.Francesc Macià, 46 2a Pl. Tere Afán Av.Paraires, 10 Angelina Corsets Pi i Maragall, 30 Clinica Nelida Grande Pi i Maragall, 14 Mima’t Bé Lluis Carreras, 13 L’Atelier de Numa Castellar del Vallès, 176 Escola Fotografia Mira Ronda Ponent, 13, local 2 Chic to chic Ronda Zamenhof, 18 Control Guar Borràs, 110, baixos dreta CDN Dental Av. Onze de setembre, 109 Joieria Les Valls Les valls, 37 Ancora Sant antoni, 15 Terranova Advocat cirera, 17 local Josep Orriols Montserrat, 106 Golden Point Rambla, 52 Homiar Rambla, 108 Grinzing Pg. de la Plaça Major, 45 Memento Capmany, 20 Tancaments.cat Torras i Bages, 2A Sofas Case 204 Miquel Crusafont i Pairó, 12, St. Quirze V. Va de Pizza Ctra. de Terrassa, 278 local Marta Brucart (www.artproduccions.com) Legal&Finance Plaça Fuensanta, 9 La Bona Cuina Ptge. Carles V, 11 Remei Solé, terapèuta. (www.sosmanipura.org) I a molts més establiments col.laboradors.

Moltes gràcies a tots ells!


llocs 022_07/12 TM  

Magazine Valles Occidental (TM)

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you