Page 6

Noticiari Biblioteca vivent

(Redacció).

Internet en banda ampla al Llobregós

6

Properament s’implantarà a tota la comarca el servei de banda ampla per a la connexió a Internet, anomenat ADSL. Es tracta d’una reivindicació esperada des de fa temps. Fins ara la línia telefònica només arribava a una velocitat de transmissió de 45 quilobaudis per segon (Kbps) com a màxim, encara que molts pobles es quedaven a 28,8 i d’altres, amb telèfons inalàmbrics, no hi podien connectar. Amb les noves línies la connexió arribarà, com a mínim, a 256 Kbps. L’ADSL estarà servit per l’empresa Iberbanda a través de noves línies de fibra òptica, capaç per a transmetre dades fins a una velocitat de 8.000 Kbps. Molts dels pobles que no poden tenir aquest servei per la distància en què es troba la central telefònica més propera, es connectaran a la banda ampla a través de satèl·lit, a una velocitat de fins a 2.000 Kbps. Depenent de la velocitat contractada, les tarifes varien. El cost de la instal·lació serà de

150 EUR i la factura mensual pujarà a 39 EUR la més lenta (256 Kbps) fins a 150 EUR la de 2.000 Kbps, podent connectar a Internet les 24 hores del dia, sense limitació de temps. Per a més velocitat caldrà consultar la resta de tarifes. (Fermí Manteca). El jovent d’Ivorra, a París Per les festes de Pasqua, un grup de joves d’Ivorra van fer una escapada de tres dies a París, per tal de visitar la capital francesa. Un total de deu persones s’hi van desplaçar des de l’aeroport de La Selva per tal de conèixer aquesta ciutat i gaudir dels seus monuments i cultura. Segons han explicat, el viatge els ha servit per adquirir un millor coneixement de la cultura europea i, al mateix temps, conviure durant uns dies entre ells. (Fermí Manteca)

FOTO GEMMA RIBALTA

Tal com ens informa Montse Graells, bibliotecària de Torà, el passat dia 17 d’abril, en el marc de les celebracions properes a la festivitat de Sant Jordi, va tenir lloc a la biblioteca municipal de Torà un acte literari per als petits i les seves famílies. La contacontes Mar Gascó, de Moià, va explicar la rondalla “Artur i Clementina” i va acaparar l’atenció dels més de 30 nens i nenes que hi van assistir. També hi eren presents 10 pares i mares de Torà, Ivorra, Biosca, Ardèvol i Ferran. Aquesta activitat ha estat subvencionada per la regidoria de cultura de l’Ajuntament toranès.

Llobregós Informatiu 6  

Número 6 de la revista Llobregós

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you