Page 48

Llibres Selecció bibliogràfica de la Biblioteca Municipal «Sant Jordi» de Torà MONTSE GRAELLS

48

Establiments de turisme rural. Guia 2004. Generalitat de Catalunya. Departament de Comerç, Turisme i Consum. 2004 En aquesta guia figuren els establiments de turisme rural autoritzats per la Generalitat de Catalunya. Compta amb dos índex: un per marques turístiques i comarques, i un altre de poblacions en ordre alfabètic. Informació bàsica i actualitzada, amb textos en català, castellà, euskera, gallec, anglès, francès i alemany.

Pere Puigbert. Cròniques del camp. El calendari de la vida a pagès. Ed. Columna. Barcelona. 2004 Llibre nascut de les cròniques radiofòniques que l’autor fa en el programa setmanal “El suplement” de Catalunya Ràdio, amb pròlegs de Xavier Solà i Pep Riera. El llibre s’estructura seguint els mesos de l’any, de gener a desembre, i es proposa donar una visió del que passa al camp al llarg de tot un any, incloent els coneixements més tradicionals.

Mirjam Pressler. Malka Mai. Ed. Empúries. Barcelona. 2003 Basada en un fet real, aquesta novel·la narra la història d’un viatge a peu d’una mare i una filla, la Malka, a través dels Carpats, des de Polònia fins a Hongria. Obligada per les circumstàncies, la Malka descobrirà la seva capacitat per desenvolupar estratègies de supervivència, com la de no pensar. La mare, però, des de Budapest, lluita per recuperar-la. Novel·la de testimoni i compromís, ambientada en l’Europa nazi, on cal oblidar per no perdre la memòria.

Brigitte Labbé. Michael Puech. La violència i la noviolència. Ed. Cruïlla. Barcelona. 2003 Una mirada de reüll que provoca un somriure sorneguer, un somriure sorneguer respost amb un insult, un insult que porta a una empenta, una empenta que dóna lloc a un mastegot, un mastegot que genera un cop de puny, un cop de puny que fa sortir una navalla de la butxaca ... De la col·lecció “Pensa-hi”, que acosta als infants al món de les idees. Recomanat a partir de 8 anys, però és adequat per compartir la lectura amb els pares o educadors.

Llobregós Informatiu 6  

Número 6 de la revista Llobregós

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you