__MAIN_TEXT__

Page 36

Entrevista ENTREVISTA A NEUS MOLINS VILASECA

La Neus Molins va ser la primera dona que va ocupar un càrrec de regidora a Torà i la primera en ser Alcaldessa a la Segarra. Durant els seus anys a l’Ajuntament va promoure la construcció d’equipaments importants. A la Neus li ha sobrat energia per involucrar-se en tot allò que ha pogut amb l’objectiu de fer de Torà un poble millor.

núm. 37

- Vostè entra a l’Ajuntament de Torà l’any 1979, quan hi van haver les primeres eleccions democràtiques... - Torà va decidir fer una consulta popular per escollir les 9 persones que havien de formar part de la candidatura, i a mi em van escollir per votació popular dintre d’aquest grup. Inicialment vaig ser regidora de Cultura, Festes i una part de Sanitat que feia referència a les piscines. Tots vàrem treballar molt; tant és així que als 4 anys es va tornar a fer una nova consulta popular per escollir candidatura com a “Independents per Torà”. El resultat de les votacions em va situar en tercer lloc: Riera, Oliva i jo. Aquest reconeixement del poble va ser molt important per a mi: era una manera de recompensa pel treball fet. Passats aquests 8 anys, el Ramon Riera va deixar l’alcaldia i, després de diverses gestions, vaig encapçalar la nova llista, sense votació popular i sota les sigles de Convergència i Unió. Per primera vegada una dona era Alcaldessa de Torà i a la Segarra.

36

- Va ocupar el càrrec d’Alcaldessa durant 8 anys... Això en suma 16 a l’Ajuntament, oi? - Exacte: de 1979 a 1995. A la gent els va costar acceptar que una dona “manés” el poble. Per a mi va ser un canvi total, no té res a veure ser regidora amb assumir tota la responsabilitat d’una alcaldia. Vaig passar moments difícils, però va ser una escola on vaig aprendre molt, sempre ho recordo amb agraïment. Especialment agraeixo a les meves filles que van suplir la meva presència en la familia quan va ser necessari

- De quins projectes se sent més orgullosa de la seva etapa com a Alcaldessa? - Sense cap mena de dubte la construcció de la Residència i el Casal, la Caserna, l’empresa de Plàstics i el Poliesportiu. Val a dir que les gestions de negociació i plantejament de la Residència les havia fet l’anterior Ajuntament. Nosaltres vàrem començar donant vida al projecte. En aquell moment ningú no es pensava el servei que donaria la Residència. Tant, que en aquests moments caldria fer una ampliació per cobrir les necessitats actuals. Quant a la caserna, sí que puc dir que va ser una obra fàcil perquè l’Ajuntament va cedir el terreny i tot el projecte, obra i equipament van anar a càrrec del Ministeri d’Interior. El poliesportiu va ser la darrera obra important que es va fer. És una obra criticada, però molt necessària per Torà. - Quin any va ser directora de la Residència i presidenta del Casal? - Vaig ser directora de la Residència uns 4 anys, des de 1995. L’any 1998 vaig assumir la presidència del Casal de Gent Gran fins al 2008. Les activitats del Casal els primers anys van ser moltes i variades: tallers de manualitats, de punta al coixí, setmanes culturals, etc. L’any 2007 van començar les gestions per ubicar l’espai del Casal dins al casc urbà, concretament a la plaça del Pati, ja que a la gent gran se li feia difícil anar al Casal de la Residència sobretot a l’hivern per la situació a les afores del poble.

Profile for Fermi Manteca

Llobregós Informatiu - 37  

Número 37 de la revista Llobregós

Llobregós Informatiu - 37  

Número 37 de la revista Llobregós

Profile for llobregos
Advertisement