Page 1

EDICIONS SALDONAR EL GALL EDITOR L'AVENÇ TIGRE DE PAPER BIRABIRO EDITORIAL RAIG VERD EDITORIAL SEMBRA LLIBRES ALREVÉS/CRIMS.CAT EDICIONS DEL PERISCOPI

CATÀLEG PRIMAVERA 2017 WWW.LLEGIRENCATALA.CAT


A BiraBiro volen llegir per llegir

La literatura infantil i juvenil ha viscut i viu massa sovint estigmatitzada pel valor didàctic i moralitzant de les obres, que en desvirtua o difumina el valor literari i artístic. Ara, bona part del públic busca llibres «per treballar», gairebé com receptaris o llibres d’autoajuda. Però els nens i nenes, quan agafen un llibre, no tenen ganes de «treballar», sinó que volen divertir-se, distreure’s, descobrir mons nous i sentir-se lliures. Experimentar tot això amb un llibre és fonamental perquè l’infant tingui ganes de tornar-ne a agafar un altre i un altre. Aquesta és, sens dubte, la millor manera de construir lectors adults amb gust propi i criteri i, sobretot, amb ganes de llegir per llegir. A BiraBiro, com als infants, els agraden les bones històries, els personatges únics, els sentiments de tota mena, la imaginació, el sentit de l’humor. Tots aquests ingredients es poden combinar perfectament amb la qualitat literària i el contingut profund; sense caure en la comercialitat, la banalitat o l’adoctrinament. Malgrat la dimensió reduïda de l’editorial i la curta edat (es va presentar el juliol del 2015), esperen poder contribuir, també des de Llegir en Català, a la renovació del panorama de la literatura infantil i juvenil en català aportant llibres que continguin tot el que s’ha enumerat, perquè aquests són els que agraden als nens i les nenes. Al capdavall, veure’ls passar-s’ho bé i emocionar-se amb un llibre és la millor recompensa que es pot rebre.


Ja som de l’Aliança Internacional d’Editors Independents

Una bona notícia per començar l’any: ara disposem de més aliats, hem entrat a formar part de l’Aliança Internacional d’Editors Independents. Fundada el 2002, agrupa més de 400 editorials de 46 països. Llegir en Català és la primera associació de la nostra cultura que hi forma part. L’Aliança organitza trobades internacionals, defensa la independència editorial i contribueix a la difusió i la promoció dels llibres dels seus membres. Amb la nostra incorporació continuem, amb il·lusió, posant el nas allà on detectem que els bons llibres tenen cabuda. Una altra bona notícia: ampliem el repertori de Llegir en Català i obrim les portes a la literatura infantil i juvenil, amb la incorporació de l’editorial BiraBiro, molt nova encara, i que està posant el seu esforç perquè els joves i els petits llegeixin llibres amb tota l’entitat que mereixen. I encara més: continuem amb la idea que la col·laboració és una bona estratègia per ser cada dia millors. És per això que presentem la campanya #llibredelmes. És una idea molt senzilla: cada mes tots els editors de Llegir en Català llegirem un llibre d’una de les editorials de l’associació, i compartirem a les xarxes entre nosaltres mateixos i amb els lectors les nostres impressions de lectura. Tothom hi està convidat. Farem servir l’etiqueta que teniu en aquest paràgraf en negreta. I parlant de compartir, us recordem que ens trobareu sempre a la pàgina web (www.llegirencatala.cat), a Twitter (@llegirencatala) i a Facebook (facebook.com/ llegirencatala). I per Sant Jordi, a totes les llibreries, esperem que a moltes parades de tot el país i a les que nosaltres tenim a passeig de Gràcia amb Aragó i a l’Ateneu Barcelonès. Ens hi veiem!


Nova Acròpolis contra la democràcia Enric Borràs

Llums de tardor Miquel Mas Ferrà

Edicions Saldonar

El Gall Editor

El periodista Enric Borràs ha passat un any en una secta new age autoritària, amb identitat falsa. Ara n’explica el racisme espiritual, l’esoterisme i l’autoritarisme.

Els personatges d’aquesta novel·la, lírica i crua, ens acompanyaran fins molt després d’haver-ne acabat la lectura.

Els desemparats, un drama sobre els refugiats Elfriede Jelinek

La Lola se’n va a l’Àfrica Anne Villeneuve

Tigre de Paper

Una història al voltant de dos personatges entranyables, a partir del joc basat en el poder de la imaginació i del contrast entre el text i la il·lustració. Emociona profundament els lectors.

Compromesa i brillant a parts iguals com sempre, la premi Nobel ens deixa a Els desemparats un contundent discurs que denuncia la hipocresia de l'opinió pública en la qüestió dels refugiats.

El gran futur Giuseppe Catozzella Sembra Llibres Una història basada en fets reals que mira d’explicar la violència del nostre present.

BiraBiro Editorial

Tocar el dos no és tan senzill Màrius Moneo Alrevés/Crims.cat Un relat original dins del gènere de la novel·la policíaca, un mirall que reflecteix la mentalitat que impera en la nostra societat, tan civilitzada, altruista i solidària, com a mínim de cara enfora.


L’Eclipsi Georges Perec L'Avenç Un monument literari, un thriller en forma de joc lingüístic en què Perec ens confon i ens fascina, jugant amb dues desaparicions: la del protagonista i la de la lletra A, absent en tot el llibre.

Índex Per editorials

6

EDICIONS SALDONAR

8

EL GALL EDITOR

10

L'AVENÇ

12

TIGRE DE PAPER

Enviada especial Jean Echenoz Raig Verd Editorial Enviada especial és la nova novel·la de Jean Echenoz: una prosa àgil i fresca, uns personatges tan ben descrits que el lector els reconeix com a reals i un humor intel·ligent dosificat amb precisió.

14

BIRABIRO EDITORIAL

16

RAIG VERD EDITORIAL

18

SEMBRA LLIBRES

20

ALREVÉS/CRIMS.CAT

22

EDICIONS DEL PERISCOPI Hakan Günday

Daha! Pròleg de Francesc Serés Traducció de Jordi Martín Lloret PREMI MÉDICIS ÉTRANGER 2015 En llengua turca, daha vol dir ‘més’. És també la primera paraula que aprenen els immigrants il·legals que arriben a Turquia a la recerca d’una vida millor. Allà poden acabar a la mercè d’en Gazâ, un nen de nou anys que, seguint els passos del seu pare, s’ha convertit en traficant d’éssers humans. Sumit en aquesta barbàrie, pren distància de l’horror executant les seves tasques sense empatia fins que un accident fatal l’obliga a confrontar-se amb la seva pròpia supervivència, i li proporciona un difícil camí cap a la redempció.

«El resum dels conflictes que assolen mig món, religiosos, econòmics, culturals, demogràfics i històrics. Això és el que aconsegueix, de vegades —aquesta vegada—, la literatura.» Francesc Serés En aquesta història viva que creix a les mans de qui la llegeix, Daha! és un crit de desesperació i, també, l’exigència a què els contrabandistes sotmeten els immigrants, convertits en mercaderia després d’haver estat despullats de la seva humanitat. Hakan Günday ens ofereix un text esfereïdor, escrit amb una poètica demolidora, que examina la vida dels que es lliuren, cada dia, a la guerra humana. ISBN 978-84-946014-2-2

Daha! Hakan Günday Edicions del Periscopi Escrit amb una poètica demolidora, Daha! és un text esfereïdor que examina la vida dels que es lliuren, cada dia, a la guerra humana.


EDICIONS SALDONAR | www.saldonar.com | distribueix UDL

Nova Acròpolis contra la democràcia Enric Borràs Maig 2017 978-84-946753-0-0 224 pàgines 13,3 x 21 Rústica amb solapes 17 €

En un carrer popular del barri Gòtic de Barcelona, hi ha una organització que es publicita com una escola de filosofia. S’hi fan cursos gratuïts per enganxar nous alumnes per convertir-los en deixebles. Nova Acròpolis, amb més de 15.000 membres al món, és un grup abusiu que amaga la seva realitat. Al nou membre li ofereixen l’«ideal» de l’entitat: reencarnació, racisme espiritual, esoterisme i autoritarisme. El periodista Enric Borràs s’ha passat un any i quatre mesos a Nova Acròpolis, amb nom i identitat falsos, n’ha documentat el funcionament opac i piramidal i les estratègies que fa servir per amagar els símbols i la doctrina. Intenta explicar per què continua i continuarà funcionant.

La via dels ‘comuns’ Sara González Joan Serra Carné Juny 2017 978-84-946753-1-7 224 pàgines 14 x 21 Rústica amb solapes 17 €

Barcelona en Comú, Podem, ICV, EUiA i Equo encaren el difícil repte de construir un nou partit, el PSUC del segle xxi, per assaltar el poder a Catalunya. Primer, però, han de ser capaços de crear una identitat comuna. I això implica renúncies, generositat, superar velles reticències i aconseguir que la ciutadania transiti de la desafecció a l’activisme. Com ho viuen políticament i personalment des de dins els impulsors? Com es crea un partit amb pretensions de ser hegemònic, en un context marcat pel sobiranisme? Personatges rellevants com Xavier Domènech o Ada Colau en són els protagonistes, però també gent anònima cridada a fer d’argamassa. Podran, o no podran? 6


978-84-942896-7-5 224 pàgines 13,3 × 21 Rústica amb solapes 16 €

Estimades Zambrano Mercè Foradada 978-84-945078-1-6 432 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 19,90 €

Tema de l’adéu Milo De Angelis traducció: Joan-Elies Adell

L’home de lava Anna Molina Juny 2016 978-84-945078-3-0 304 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 18 €

L’anglès Fairbrother vol donar resposta a preguntes existencials; el danès Lars actua dominat per l’impuls sexual. Es coneixen a Lanzarote. Mentrestant, Sigurd, arquitecte de Copenhaguen, satisfà l’última voluntat de la mare buscant a Barcelona el pare que no coneix, amb l’ajuda de la catalana Mimi. Fugint de la gravetat, Anna Molina posa des de Dinamarca la lupa sobre unes relacions convencionals o estrambòtiques. Una novel·la fresca, neta i perversa, que bascula entre l’humor i la tendresa.

978-84-945078-2-3 128 pàgines 13,3 × 21 Rústica amb solapes 15,90 €

EDICIONS SALDONAR

La periodista Sara González descriu l’ecosistema que es va crear a Sabadell a partir de la gestió de l’alcalde socialista Manuel Bustos. Analitza les ànsies de poder, el presumpte enriquiment dels polítics i els empresaris, la confusió entre proximitat i populisme, les conseqüències del boom immobiliari, la feina incansable de dirigents amb vocació de servei públic i les actituds dels veïns. Un relat testimonial, que no jutja. El mateix Bustos hi aporta el seu punt de vista.

Desmuntant Societat Civil Catalana Jordi Borràs

| www.saldonar.com |

Octubre 2016 978-84-945078-5-4 192 pàgines 13,3 × 21 Rústica amb solapes 15 €

ALTRES TÍTOLS

distribueix UDL

Cas Mercuri, la galàxia Bustos Sara González

Menú de degustació Jordi Cervera pròleg: Ferran Adrià

978-84-945078-6-1 80 pàgines 13,3 × 21 Rústica amb solapes 13 €

Desig d’argila Ramon Cardona I Premi de Poesia Manuel Milà i Fontanals - Ciutat de Vilafranca 978-84-945078-8-5 72 pàgines 13,3 × 21 Rústica amb solapes 13 €

7


EL GALL EDITOR | www.elgall.com | distribueix catalunya Nordest Llibres / distribueix illes balears Palma Distribucions

8

Clara Hammerl Una dona de paraula Pere Salas Vives Desembre 2016 978-84-16416-08-0 167 pàgines 17 × 22 Rústica amb solapes 14 €

El 9 d’octubre de 1931 Clara Hammerl va morir a Rufino (Argentina). S’havia acabat una vida intensa, responsable i altruista. No debades, Clara va donar la volta a mig món per dedicar-se als altres. De Berlín a Pollença, per complir una missió de modernització social conjuntament amb el seu marit Guillem Cifre de Colonya. No només va impartir classes a la Institució d’Ensenyament sinó que va arribar a dirigir la Caixa d’Estalvis de Colonya, va ser la primera dona de tot l’estat espanyol al capdavant d’una caixa. Després, l’educació dels fills la va absorbir completament. És un exemple avançat del paper que la dona hauria de jugar en la societat del futur.

L’ocell matiner i altres poemes Ted Kooser traducció: Miquel Àngel

Llauger i Jaume Subirana Abril 2017 978-84-16416-12-7 99 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 14 €

La poesia de Kooser és, en bona part, una poesia de petites i velles històries. Algunes són històries de família, però sovint són de gent anònima en què el poeta hi ha vist una imatge de la vulnerabilitat, la dignitat o la gràcia fràgil de les persones. El poema «Pare» evoca la figura del seu pare, de qui diu que té una veu «feliç amb històries», i a qui li agrada repetir sempre una anècdota del dia del seu naixement.

La força del torrent Selecció de sonets Bernat Cifre Gener 2017 978-84-16416-10-3 89 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 12 €

Cifre és un mestre en l’ús de l’eina del poeta, la llengua. Diu el que vol i ho diu com vol, domina tota la paleta de registres i tota la paleta mètrica. Per això pot ser sublim tant en peces elevades (per exemple, les elegies a sa mare o els sonets metafísics i religiosos) com en les bagatel·les (cas dels sonetins a la seva bicicleta o als moixos festejadors que no el deixen llegir tranquil). Aquesta perfecció que anhela li permet excel·lir fins i tot en poesies de circumstàncies.


Llums de tardor Miquel Mas Ferrà

Museu de l’os i de l’aigua Nicole Brossard traducció: Antoni Clapés

Febrer 2013 978-84-92574-91-9 124 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 15 €

La seva poesia és una reflexió sobre la creació i la creativitat (sobretot en les dones), alhora que l’intent de dur el llenguatge poètic als seus límits, tot explorant noves maneres de dir. Aquesta cerca constant inscriu l’obra de Brossard dins dels corrents de la modernitat poètica, en què el discurs apareix fragmentat –construït a la manera d’un patchwork– i la sintaxi forçada al màxim, la qual cosa dóna com a resultat un llenguatge tens i complex, nou, on no té cabuda la metàfora.

Altres veus Marcel Riera Abril 2017 978-84-92574-91-9 78 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 12 €

Altres veus, de Marcel Riera, troba el seu complement perfecte en el llibre Occident, on, per mitjà de referències culturals i amb un perfecte domini de la mètrica, ret homenatge i s’emmiralla en diversos poetes de caràcter universal per traçar un recorregut vital i humanístic. En un constant diàleg amb la tradició anglosaxona —de la qual és bon coneixedor i destacat traductor—, fa un pas endavant en la consolidació d’un discurs coherent i profundament meditat.

distribueix catalunya Nordest Llibres / distribueix illes balears Palma Distribucions

Martí Torrandell neix a l’entremig d’uns canvis socials i polítics que propiciaran la Gran Guerra. La seva vida es debat entre els deures filials i la definitiva emancipació, fer el salt i rompre la cadena d’una llarga nissaga de carboners. Mentrestant, divagarà confós i indecís en la passió per tres amors antagònics que irrompran durant la seva particular eixida i deixaran empremta en un cor sensible, però tanmateix obcecat a no renunciar al seu objectiu. Serà testimoni dels darrers dies del maurisme i la seva «revolución desde arriba», de les hores atziagues de la Setmana Tràgica i de la instauració de la República. A desgrat seu, haurà de contemplar impàvid la desfilada triomfal i els efectes devastadors de les tropes colpistes l’any 1936.

| www.elgall.com |

EL GALL EDITOR

Abril 2017 978-84-16416-11-0 420 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 22 €

9


distribueix RBA Llibres

| www.lavenc.cat |

L'AVENÇ

Sandàlies d’escuma Maria Àngels Anglada Febrer 2017 978-84-16853-07-6 144 pàgines 14 × 21,3 Rústica amb solapes 15 €

Glauca de Quios és una dona fascinant. Ella mateixa ens relata, ja des de la seva vellesa, el que ha estat la seva vida, a la manera dels grans poemes èpics de la tradició hel·lenística. Glauca pertany a una família benestant de l’illa de Quios en la Grècia del segle iii aC. Amb les Sandàlies d’escuma del títol, Glauca trepitja fort, i ens fa partícips dels primers amors, de les dificultats que li planteja la vida, i de la relació intensa i complexa amb l’amor de la seva vida. En els seus ulls, que han crescut amb la poesia i la música, hi veiem el pes de la memòria, de l’amor i la família, de les tradicions mitològiques, del paisatge mediterrani, de la política i la justícia.

El que sabia la Maisie Henry James

Memòria personal Joseph Conrad

traducció: Ferran Ràfols Gesa

traducció: Josep M. Muñoz Lloret

Maig 2017 • 978-84-16853-08-3 352 pàgines • 14 × 21,3 Rústica amb solapes • 20 €

Gener 2017 • 978-84-16853-04-5 160 pàgines • 14 × 21,3 Rústica amb solapes • 13 €

Després del divorci dels pares, la petita Maisie, una nena solitària i observadora, es veu atrapada pel complicat món dels adults, fins que ha d’elegir el seu propi futur.

Arran d’un suggeriment amistós, Joseph Conrad exposa, amb una admirable sinceritat, el seu retrat com a home i com a escriptor.

Els papers d’Aspern Henry James traducció: Joan Sellent

10

Llull x Llull Una antologia de textos de Ramon Llull Joan Santanach (ed.)

Octubre 2016 978-84-16853-01-4 144 pàgines • 14 × 21,3 Rústica amb solapes • 13 €

Setembre 2016 978-84-88839-99-2 256 pàgines • 14 × 21,3 Rústica amb solapes • 15 €

Què està disposat a fer un jove erudit per aconseguir les cartes d’un poeta admirat que estan en poder d’una vella dama retirada a Venècia?

L’antologia imprescindible que ens descobreix la dimensió polièdrica de Ramon Llull i ens acosta al gran creador de la llengua literària catalana.


Un dels llibres més coneguts de Georges Perec. I un dels més insòlits, si tenim en compte les regles de constrenyiment que el governen. L’Eclipsi és l’exposició del periple d’un grup de gent que descobreix els vincles obscurs que cusen tribu i destí. Un membre de l’estirp es fon. Mentre el busquen, s’obren les portes d’un món misteriós i desfermen el poder de destrucció immens que tenen els mots. Secrets, morts, lectures perilloses, silencis i enigmes. L’Eclipsi és un monument lingüístic, recorregut per l’esperit lúdic d’un escriptor ple d’enginy i deler únics.

| www.lavenc.cat |

Febrer 2017 978-84-16853-06-9 288 pàgines 14 × 21,3 Rústica amb solapes 19 €

distribueix RBA Llibres

traducció: Adrià Pujol Cruells

L'AVENÇ

L’Eclipsi Georges Perec

L’Avenç també ha publicat, del mateix autor, Ellis Island (2008) i W o el record de la infantesa (2011).

Flush Virginia Woolf traducció: Jordi Fernando

Maig 2017 978-84-16853-09-0 136 pàgines 14 × 21,3 Rústica amb solapes 13 €

Una biografia imaginativa i del tot original d’un gos anomenat Flush, un cocker spaniel que és adoptat per la poetessa Elizabeth Barrett Browning i va a viure amb ella a Londres. A mesura que conviuen, Flush connecta emocionalment i espiritualment amb la poetessa i tots dos comencen a entendre’s malgrat les barreres del llenguatge. Per a Flush les olors són poesia, però per a Elizabeth, la poesia és impossible sense paraules. A través d’aquests dos personatges, mestressa i gos, Woolf verbalitza les seves preocupacions existencials sobre la condició de la dona intel·lectual i ens ofereix una visió crítica sobre l’Anglaterra victoriana, amb la condició de la dona i de la classe social com a eixos. 11


TIGRE DE PAPER | www.tigredepaper.cat | distribueix catalunya Virus / distribueix país valencià GEA / distribueix illes balears Palma Distribucions

12

Els desemparats, un drama sobre els refugiats Elfriede Jelinek traducció: Àngel Ferrero

Gener 2017 978-84-16855-00-1 120 pàgines 13 × 19 Rústica amb solapes 12 €

«Vivim. Vivim. El que importa és que vivim i poc més importa que viure després d’haver abandonat la sagrada pàtria. El nostre tren ningú el mira amb compassió, però a nosaltres ens miren amb condescendència. Fugim, cap tribunal popular ens ha jutjat, ens jutja tothom, aquí i allà. El que sabíem de les nostres vides ha quedat enrere, ofegat sota una capa d’esdeveniments, res es pot saber ja mai més. Tampoc cal copsar ja res. Intentem comprendre lleis estrangeres. Ningú ens diu res, no se’ns explica res, ens demanen però no ens recullen, hem d’aparèixer, hem d’aparèixer aquí i després allà, però a quin país més acollidor que aquest, i no en coneixem cap d’aquesta mena, a quin país podem entrar? A cap. Amuntegats. Ens envien de tornada».

Tupamaros, del fusell al parlament Vicent Galiana pròleg: Lucía Topolansky

Febrer 2017 978-84-16855-02-5 184 pàgines 14,5 × 22,5 Rústica amb solapes 15 €

Darrere l’estrella mediàtica que és Pepe Mujica, s’amaga una història de mig segle de moviment polític complex i ben ric en matisos: durant el seu període armat, en dictadura i especialment en el camí cap a la victòria electoral, els tupamaros aprendran a conjuminar els debats i contradiccions d’una força d’arrel marxista amb la construcció d’una eina heterodoxa i de masses; un moviment que acabarà esdevenint emblema d’un país i pal de paller del que avui és força la seua política majoritària: el Frente Amplio.


Aquest no és un llibre únicament de futbol. És quelcom més que un recull d’anècdotes, dades, gols i jugadors d’un club concret. I és que el Sankt Pauli és molt més que un simple equip de futbol. És una manera d’entendre l’esport i el seu arrelament al barri, a la comunitat, a l’entorn quotidià. Un mitjà de transformació i conscienciació. És una metàfora social d’una ciutat, Hamburg, i d’un país. Però res és idíl·lic. Tampoc el Sankt Pauli, un club que transita pel futbol professional abordant les contradiccions pròpies del futbol modern actual on el negoci tot ho impregna. Descobrim, doncs, què hi ha darrera aquesta calavera amb la qual tothom identifica el FC Sankt Pauli, els pirates de la lliga.

Ulrike Meinhof, la biografia Jutta Ditfurth traducció: Daniel Escribano

Març 2017 978-84-16855-04-9 368 pàgines 14,5 × 22,5 Rústica amb solapes 18 €

Periodista polèmica, a la ràdio i la televisió, per les seves agudes anàlisis polítiques i el seu compromís, especialment amb adolescents marginals i immigrants. Què la porta, el 1967, a deixar enrere la vida com a cap de redacció de Konkret, una prestigiosa revista d’esquerres? Per què el 1970 forma part de l’espectacular alliberament del pres polític Andreas Baader? Per què decideix formar-se amb els guerrillers palestins, cometre atracaments de bancs, planificar atemptats...? En aquesta biografia, Jutta Ditfurth dóna resposta a aquestes preguntes i ens narra, sense prejudicis, la vida d’una revolucionària que va voler canviar-ho tot.

TIGRE DE PAPER

Febrer 2017 978-84-16855-03-2 288 pàgines 14,5 × 22,5 Rústica amb solapes 15 €

| www.tigredepaper.cat |

pròleg: Xavi Sarrià

distribueix catalunya Virus / distribueix país valencià GEA / distribueix illes balears Palma Distribucions

Sankt Pauli, un altre futbol és possible Nacho Parra i Carles Viñas

13


BIRABIRO EDITORIAL | www.birabiroeditorial.com | distribueix catalunya MADE / distribueix illes balears Serrano Llibres / distribueix país valencià Graons Llibres

14

Meravellosos veïns Hélène Lasserre i Gilles Bonotaux Novembre 2016 978-84-16490-30-1 32 pàgines 21 × 37 Tapa dura 15,90 €

Una família de llops en moto, unes vaques ecologistes, un porquet fotògraf, unes cigonyes sobre la teulada, uns cocodrils cambrers, uns elefants melòmans, una girafa i fins i tot un pop que teixeix uns petits barrets per als peixos... Tot això capgira una mica la vida tranquil·la i ordenada dels meus veïns les ovelles.

La Nuna sap llegir la ment Orit Gidali i Aya Gordon-Noy Juny 2016 978-84-16490-28-8 32 pàgines 21,5 × 24 Tapa dura 14,95 €

A l'escola, a la Nuna li han dit que té cames de flamenc, i això no li ha agradat gens. La mare li dóna unes ulleres màgiques amb les que descobrirà que, de vegades, les persones no diuen el que pensen, o pensen el que diuen, o pensen el que diuen que pensen. Una història molt bonica, explicada amb humor i sentit de la realitat que llança una proposta original per a la ressolució proactiva i superació dels conflictes quotidians.

Potes enlaire! En Billy i el bisó Catharina Valckx Juny 2015 Setembre 2015 978-84-16490-02-8 978-84-16490-14-1 40 pàgines 21 × 26 Tapa dura 15 €

En Billy ho tindrà molt difícil per ser un bon cowboy com el seu pare, és massa amable amb tothom! Però amb una mica de pràctica i molta valentia s’acabarà convertint en l’heroi de l’Oest. En el primer volum, en Billy farà molts nous amics amb un gran sentit de l’humor. En el segon, intentarà el que cap hàmster ha aconseguit mai: caçar un bisó amb el llaç. Amb ingenuitat, humor i molta valentia, en Billy i els seus amics faran front a aquest nou repte.

L'Àlex i el hula hoop màgic Laura Huerga i Albert Arrayàs Maig 2016 978-84-16490-24-2 56 pàgines • 21 × 24 Tapa dura • 14,95 €

La Lola se'n va a l'Àfrica Anne Villeneuve Novembre 2015 978-84-16490-18-9 40 pàgines • 20,2 × 28 Tapa dura • 15 €

Per a què serveix un llibre? Chloé Legeay Febrer 2016 978-84-16490-26-4 32 pàgines • 24,2 × 24,2 Tapa dura • 13,4 €


Qui s’amaga sota el cobrellit? De què té por en Xavier? Qui no portava pijama? Quantes dents tenia en Roger? Un llibre animat que juga amb l’observació i la memòria per endevinar qui ha fet què i qui s’amaga on. Els llibres-joc d'Olivier Tallec estan pensats per potenciar les capacitats d’observació dels més petits. A cada doble pàgina hi ha una pregunta i molts personatges que es troben en situacions curioses. Qui fa què? Tots es diverteixen mirant i buscant i descobrint.

Juliol 2015 978-84-16490-04-2 28 pàgines • 29,5 × 14,5 Tapa dura • 14,50 €

Qui Què On Olivier Tallec Febrer 2016 978-84-16490-22-26 28 pàgines • 29,5 × 14,5 Tapa dura • 14,50 €

La mestra és un capità Antonio Ferrarra i Anna Laura Cantone

La iaia no hi toca José Ignacio Valenzuela i Patricio Betteo

traducció: Bel Olid

traducció: Tina Vallès

Març 2017 2a edició 978-84-16490-36-3 60 pàgines 14,2 × 20 Tapa dura 12,90 €

Novembre 2016 978-84-16490-32-5 144 pàgines 13,5 × 21 Tapa dura 13,95 €

Una mestra actual i valenta explica en primera persona els equilibris que fa amb les mil obligacions paral·leles de la professió i de la vida privada. La mestra, agosarada i humaníssima, sap afrontar heròicament, amb la mateixa energia i de vegades en solitari, els virus de la grip, la manca de paper de vàter, la convivència i les taules de multiplicar, però sempre amb entusiasme, tenacitat, tendresa i un respecte absolut per les criatures.

Com diries estel sense fer servir paraules com rombe o paper? Jo, l’únic que sé, és que la meva iaia no hi toca. Ah, i que té la culpa de tot. Sempre hi ha algú que té la culpa que ens agradi allò que tant ens agrada, o que no ens agradi allò que mai no ens ha agradat. Els meus pares tenen feina, i no em queda més remei que passar-me les tardes a casa de la iaia Petúnia. Però sospito que en porta alguna de cap, i no m’ho penso perdre...

| www.birabiroeditorial.com |

Qui Què Qui Olivier Tallec

distribueix catalunya MADE / distribueix illes balears Serrano Llibres / distribueix país valencià Graons Llibres

Febrer 2017 978-84-16490-34-9 28 pàgines 29,5 × 14,5 Tapa dura 15,50 €

BIRABIRO EDITORIAL

Qui Què Què Olivier Tallec

15


distribueix UDL

| www.raigverdeditorial.cat |

RAIG VERD EDITORIAL

L’accidental Ali Smith traducció: Dolors Udina

Gener 2017 978-84-16689-26-2 320 pàgines • 14 × 20,7 Rústica amb solapes 20 €

Amb L’accidental, novel·la guanyadora del Whitbread Award i finalista del Man Booker, Smith continua augmentant, a força de guanyar premis internacionals, el seu gran èxit entre lectors de tot el món. Atrevidament intel·ligent, L’accidental explora la naturalesa de la veritat, el paper i la necessitat dels canvis i el transformador poder de saber explicar històries. Una família s’instal·la a una casa de camp a Norfolk durant tres mesos perquè la mare pugui acabar la seva nova obra. Després arriba l’Ambre, una dona de qui no saben res però que els modifica les rutines i la realitat. L’Ambre oferirà noves perspectives sobre les seves vides i els seus secrets, però… qui és ella?

Enviada especial Jean Echenoz traducció: Anna Casassas

Març 2017 978-84-16689-30-9 Rústica amb solapes 256 pàgines 14 × 20,7 19,90 €

Enviada especial és una història d’espionatge narrada amb la singularitat habitual de la literatura de Jean Echenoz: una prosa àgil i fresca, uns personatges tan ben descrits que el lector els reconeix com a reals i un humor intel·ligent dosificat amb precisió. Necessitem una dona. La trobarem. La Constance pot servir per al que ens proposem. Segrestar-la pot semblar radical però és important que l’operació surti bé. Potser la gent que està al càrrec no és la més adequada. Potser les notes del segrest no causen les reaccions que esperàvem. Tant fa. Seguim endavant, és molt possible que tot això surti encara millor del que esperàvem. Des de les vores del Sena fins a la riba del mar Groc, a través del riu Creuse, res no ha d'impedir a la Constance acomplir la seva missió. 16


Març 2017 978-84-16689-44-6 256 pàgines • 13,5 × 21,3 Rústica amb solapes 19 €

Descolonitzar la ment, referència imprescindible en els estudis sobre postcolonialisme, no només defensa la importància de recuperar la llengua pròpia en la construcció de la identitat nacional, cultural, social i històrica, sinó que també ens mostra els esdeveniments vitals que han contribuït a elaborar el pensament de Ngũgĩ wa Thiong’o. Aquesta insòlita combinació entre assaig i autobiografia atorga al punt de vista i als arguments de l’autor una coherència i solidesa difícils de trobar.

traducció: Dídac Gurguí

Maig 2017 978-84-16689-37-8 272 pàgines • 13,5 × 21,3 Rústica amb solapes 19,9 €

Les cultures del món estan dominades per un grapat d’estats occidentals, que es veuen a si mateixos com a centre de l’univers. En aquest llibre, wa Thiong’o es preocupa de «desplaçar» aquest centre en dos sentits per tal d’alliberar les cultures: internacionalment cal desplaçarlo des del món occidental cap a les esferes culturals de tot el món, i nacionalment s’ha d’apartar dels establishments i portar-lo cap a les classes treballadores, autèntic centre creatiu, en condicions d’igualtat.

Com ser-ho alhora Ali Smith

Somnis en temps de guerra Ngũgĩ wa Thiong’o

traducció: Dolors Udina

traducció: Josefina Caball

978-84-15539-98-8 288 pàgines • 14,3 × 21,3 Rústica amb solapes • 22 €

978-84-16689-13-2 256 pàgines • 13,5 × 21,3 Rústica amb solapes • 21,90 €

«Sens dubte Smith enlluerna amb la seva valentia. El pur poder inventiu de la seva nova obra t’empeny, esbufegant, fins a l’última pàgina.» Elizabeth Day, The Guardian

Pocs llibres ens parlen de l’aprenentatge de la llibertat d’una manera tan conscient com aquesta primera part de la trilogia.

14 Jean Echenoz

Últims testimonis Svetlana Aleksiévitx

traducció: Anna Casassas

traducció: Marta Rebón

978-84-15539-60-5 128 pàgines • 13,2 × 19 Rústica amb solapes • 12,90 €

978-84-16689-08-8 428 pàgines • 13,5 × 21,3 Rústica amb solapes • 21,90 €

«L’aclaparador talent de Jean Echenoz, probablement un dels escriptors més elegants d’aquesta època, ha tornat a conquerir la crítica.» El País

«[L’obra d’Aleksiévitx] és un dels grans monuments literaris del segle xxi."» Xavier Dilla, El País

RAIG VERD EDITORIAL

pròleg: Carme Junyent

| www.raigverdeditorial.cat |

traducció: Blanca Busquets

Desplaçant el centre La lluita per les llibertats culturals Ngũgĩ wa Thiong’o

distribueix UDL

Descolonitzar la ment Ngũgĩ wa Thiong’o

17


distribueix catalunya MADE / distribueix illes balears Palma Distribucions / distribueix país valencià GEA Llibres

| sembrallibres.com |

SEMBRA LLIBRES

Quan érem refugiats Teresa Pàmies

18

Febrer 2017 978-84-16698-10-3 192 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 17,50 €

En les acaballes de la Guerra Civil, prop de 500.000 persones van haver de creuar la frontera pels Pirineus. Les autoritats franceses van confinar-los en improvisats camps de concentració com si fossin presoners, i no exiliats. A Quan érem refugiats, Teresa Pàmies ens explica el seu llarg i dolorós viatge cap a la incertesa que va començar al camp de Magnac-Laval. Un testimoni imprescindible d’una de les gran autores de la literatura catalana del segle xx, que representa tota una generació que va triar el compromís polític davant de l’adveniment del feixisme. Una obra necessària per posar-nos a la pell de les persones que avui es veuen obligades a fugir de casa seva com vam fer nosaltres.

Montserrat Roig La memòria viva Aina Torres pròleg: Mònica Terribas

Novembre 2016 978-84-16698-09-7 168 pàgines 16 × 22,5 Rústica amb solapes 18 €

La periodista i escriptora Aina Torres ens endinsa en la vida i l’obra de Montserrat Roig a través de la literatura, el feminisme, el periodisme i la memòria històrica. 25 anys després de la seva mort, aquest treball és un homenatge emotiu alhora que una reivindicació necessària de la plena vigència literària, social i política d’una veu imprescindible per entendre el passat i enfocar el futur. Perquè Montserrat Roig fou una escriptora total que partia de la idea que la cultura és l’arma més revolucionària a llarg termini.

ALTRES TÍTOLS Un monstre em ve a veure Patrick Ness (partir d’una idea de Shiobhan Dowd) traducció: Ferran Ràfols Gesa

Setembre 2016 978-84-16698-07-3 208 pàgines • 12 × 18 Edició de butxaca • Rústica 10,50 €

Els millors relats de Roald Dahl Roald Dahl traducció: Ferran Ràfols Gesa

Juny 2016 978-84-16698-03-5 240 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 12,50 €


El gran futur Giuseppe Catozzella

Fill d’un pescador humil, l’Amal creix en una illa colpejada per la guerra entre l’exèrcit regular i els soldats que empunyen fusells i llibres sagrats. L’Amal comparteix infantesa amb l’Ahmed, fill del senyor del poble, i es prometen amistat eterna fabulant amb aventures en la mar. Però les tensions que viu l’illa i la marxa obligada del pare de l’Amal separen els dos amics. L’Amal es refugiarà en la saviesa del mar. Fins que decideix buscar respostes a la Gran Mesquita del Desert. No vol enrolar-se a la milícia. Però haurà de prendre partit. Amb El gran futur, Giuseppe Catozzella, autor de l’aclamada Córrer sense por, ens colpeja de nou amb una història basada en fets reals que mira d’explicar la violència del nostre present.

L’amor fora de mapa Roc Casagran La metamorfosi Franz Kafka traducció: Marta Pera Cucurell il·lustracions: Aitana Carrasco pròleg: Joan Miquel Oliver

Maig 2016 978-84-16698-04-2 112 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 10 €

Algú com tu Roald Dahl traducció: Ferran Ràfols Gesa

Setembre 2016 978-84-16698-08-0 240 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 17 €

Maig 2017 978-84-16698-12-7 216 pàgines 12 × 18 Edició de butxaca Rústica 10,50 €

Després de trencar una llarga relació en un hotel d’Alacant, el Llull caurà en una espiral que l’obligarà a plantejar-se el sentit de la vida. Però, sobretot, a valorar les tres potes en què s’ha sustentat la seva fràgil estabilitat emocional: la Clàudia, l’activista que s’enfronta als seus traumes amb fugides endavant; l’Eldar, el guitarrista d’origen bosnià que es guanya la vida en una funerària; i la poesia, l’arma amb què dispara contra els seus fantasmes. Arriba l’edició de butxaca d’aquest èxit de crítica i públic.

distribueix catalunya MADE / distribueix illes balears Palma Distribucions / distribueix país valencià GEA Llibres

Març 2017 978-84-16698-11-0 272 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 19,50 €

| sembrallibres.com |

SEMBRA LLIBRES

traducció: Anna Casassas Figueras

19


distribueix UDL

| www.alreveseditorial.com i www.crims.cat |

ALREVÉS/CRIMS.CAT

L’imperi dels lleons Sebastià Bennasar Gener 2017 978-84-16328-82-6 300 pàgines 13,5 × 21,5 Rústica amb solapes 17 €

Som al 1972. Jean Neige i la seva banda preparen el cop que els ha de consolidar com una de les bandes criminals més perilloses de França. D’aquí a fer-se amb el control de la màfia a Lyon hi ha un camí de sang que ells han començat a recórrer i que els durà, entre d’altres coses, a urbanitzar la Costa Brava, controlar la prostitució de mig Europa i el tràfic d’haixix. La banda, sempre amb un peu als negocis il·legals i un altre en els de dubtosa reputació com la construcció, al 2006 es troba en un atzucac. Podrà el fill de Neige, l’hereu, mantenir el clan al cim del poder? Amb aquesta història, inspirada en alguns dels clans mafiosos francesos que han operat a casa nostra des dels anys setanta fins a l’actualitat, l’autor s’endinsa en el més profund de l’ànima.

Tocar el dos no és tan senzill Màrius Moneo Març 2017 978-84-16328-96-3 196 pàgines 13,5 × 21,5 Rústica amb solapes 16 €

Un crim tan enrevessat com un joc macabre obliga la policia a remenar un munt de cartes de la baralla i a cridar un sotsinspector experimentat perquè se’n faci càrrec. Havent acceptat aquesta responsabilitat, en Gil Alabau es trobarà que tota la gent amb qui tracta pretén de fer justament el contrari: fugir d’estudi o tocar el dos. La gran quantitat de sospitosos i situacions que s’encavallen faran que l’Alabau no cessi fins a encaixar totes les peces d’un puzle enganyós ple de paranys. Un relat original dins del gènere de la novel·la policíaca, un mirall que reflecteix la mentalitat que impera en la nostra societat, tan civilitzada, altruista i solidària, com a mínim de cara enfora. 20


Al llarg dels set dies següents, el que en un principi semblava un cas rutinari va transitant per un mostrari d’estereotips i situacions pròpies del gènere negre i policíac: assassinats, traïcions, fugitius, perseguidors, màfies, corrupció, sicaris, testimonis accidentals, venjances, maníacs, sexe, violència.

Metròpoli Flavio Soriga traducció: Pau Vidal

Gener 2017 978-84-16328-86-4 250 pàgines 13,5 × 21,5 Rústica amb solapes 18 €

Durant un estiu a l’illa de Sardenya, més concretament a Càller, hi poden passar moltes coses. Tantes com que als banys Karalis, els més antics de la ciutat, hi aparegui brutalment assassinada Giulia Hernandez de San Raimondo, una dona bella de classe alta. Un crim encobert sota una calor asfixiant, pesant i insofrible, acompanyat de tangos argentins i capvespres idíl·lics. Una novel·la negra ben metropolitana que fa un retrat històric, antropològic i gastronòmic d’una urbs i una illa encisadores.

978-84-15900-90-0 216 pàgines 16 × 21 Rústica amb solapes 16 €

On mai no creix l'herba Sebastià Bennasar 978-84-15900-88-7 180 pàgines 13,5 × 21,5 Rústica amb solapes 15 €

Els ossos soterrats Silvestre Vilaplana 978-84-16328-66-6 270 pàgines 13,5 × 21,5 Rústica amb solapes 17 €

ALREVÉS/CRIMS.CAT

Dilluns al matí. La setmana comença per al sergent dels Mossos d’Esquadra Jaume Fuentes i el seu company, Santi Planes, amb el cas del cadàver d’un home jove esbudellat en un petit despatx del centre de Barcelona.

Rafael Tasis, novel·lista policíac Àlex Martín

| www.alreveseditorial.com i www.crims.cat |

Novembre 2016 978-84-16328-80-2 300 pàgines 13,5 × 21,5 Rústica amb solapes 17 €

ALTRES TÍTOLS

distribueix UDL

No n’estiguis tan segur Lluís Llort

Pluja negra Flavio Soriga 978-84-15098-63-8 208 pàgines 13,5 × 20 Rústica amb solapes 17 €

Torn de nit Agustí Vehí 978-84-15098-40-9 160 pàgines 13,5 × 20 Rústica amb solapes 15 €

21


distribueix UDL

| www.periscopi.cat |

EDICIONS DEL PERISCOPI

L’aquari David Vann traducció: Yannick Garcia pròleg: Jordi Puntí

Novembre 2016 978-84-944409-9-1 288 pàgines 14 × 21 18,90 €

La Caitlin és una nena de dotze anys amant dels peixos que viu amb la seva mare en un suburbi de Seattle. Cada tarda, després de l’escola, visita l’aquari de la ciutat, endinsant-se en un món íntim que l’allibera. Quan un dia comença a compartir la seva afició amb un home gran provoca, sense voler-ho, un tifó emocional i incontenible que l’arrossegarà violentament cap a un passat familiar desconegut. Un relat enèrgic sobre una nena valenta i única que ens ensenya que el dolor més profund pot ser l’origen d’una nova existència.

ALTRES TÍTOLS Breus notes sobre literatura-Bloom Gonçalo M. Tavares traducció: Pere Comellas pròleg: Borja Bagunyà

978-84-944409-8-4 136 pàgines • 11 × 17 Tapa dura • 9,90 €

Les generacions espontànies Mar Bosch Olivares pròleg: Josep M. Fonalleras

4a edició 978-84-944409-4-6 192 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes • 17 €

Antologia de contes David Foster Wallace traducció: Ferran Ràfols selecció i pròleg: Vicenç Pagès

Anatomia de les distàncies curtes Marta Orriols pròleg: Jenn Díaz

3a edició 978-84-944409-3-9 424 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 19,50 €

epíleg: Tina Vallès

4a edició Setembre 2016 978-84-944409-5-3 184 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 17 €

A través de personatges fugaços i d’imatges senzilles que condensen grans emocions en petits gestos, aquest recull de contes retrata la infinitat de relacions a què ens condueix l’amor. Un calidoscopi proper i empàtic que ens aproxima de manera natural als sentiments que maquillem per por d’alterar el curs de les nostres vides. Anatomia de les distàncies curtes és un paisatge lúcid i emocional reblert dels silencis que protegim. 22

La confessió de la lleona Mia Couto traducció: Pere Comellas

2a edició 978-84-944409-2-2 224 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes • 17,90 €

Ningú no ens espera Manuel Baixauli 2a edició 978-84-944409-1-5 320 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes • 19 €


Premi Médicis a la millor novel·la estrangera 2015 «El resum dels conflictes que assolen mig món, Això és el que aconsegueix, de vegades —aquesta vegada—, la literatura». Francesc Serés En llengua turca, daha vol dir ‘més’, i és la primera paraula que aprenen els immigrants il·legals que arriben a Turquia a la recerca d’una vida millor. És també un crit de desesperació i, alhora, l’exigència a què els contrabandistes sotmeten els immigrants, convertits en mercaderia després d’haver estat despullats de la seva humanitat. Hakan Günday ens ofereix un text esfereïdor, escrit amb una poètica demolidora, que examina la vida dels que es lliuren, cada dia, a la guerra humana.

La gran teranyina Roger Vinton pròleg: Andreu Barnils

Març 2017 978-84-946014-1-5 400 pàgines 14,5 × 22 Rústica amb solapes 19 €

Amb un enfocament crític, Roger Vinton estira els fils adequats per descosir les versions oficials i posar al descobert els orígens i els moviments d’alguns dels lobbys empresarials i familiars amb més poder del nostre país. El Barça, La Caixa o la indústria farmacèutica, entre d’altres, són objecte de la seva profunda investigació, que canviarà la percepció que el lector té del seu propi país i és també un manual de consulta que servirà de brúixola a qui s’endinsi en la selva del poder.

La sang de les promeses Wajdi Mouawad

| www.periscopi.cat |

Pròleg: Francesc Serés Març 2017 978-84-941737-5-2 400 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes • 19,50 €

distribueix UDL

traducció: Jordi Martín Lloret

EDICIONS DEL PERISCOPI

Daha! Hakan Günday

traducció: Cristina

Genebat i Raimon Molins pròleg: Oriol Broggi postfaci: Anna Casassas Març 2017 978-84-946014-0-8 470 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes • 19 €

De l’autor d’Ànima, premi Llibreter 2014 Identitat, exili, desarrelament, memòria, recerca dels orígens, responsabilitat i violència. La sang de les promeses ens parla de l’instant en què ens adonem que aquell sentiment sobre el qual ens hem construït és una mentida. I ens demana què som, quant d’horror som capaços de patir i infligir, i si hi ha esperança malgrat el dolor. La sang de les promeses ens condueix a una catarsi a partir del mite i dels drames del nostre temps. 23


www.alreveseditorial.com www.crims.cat iperdigo@alreveseditorial.com distribueix UDL

www.lavenc.cat www.elsllibresdelavenc.cat lavenc@lavenc.cat distribueix RBA Llibres

www.raigverdeditorial.cat raigverd@raigverdeditorial.cat distribueix UDL www.birabiroeditorial.com info@birabiroeditorial.com distribueix catalunya: MADE país valencià: GRAONS LLIBRES illes balears: SERRANO LLIBRES

www.periscopi.cat info@periscopi.cat distribueix UDL

www.saldonar.com edicions@saldonar.com distribueix UDL

www.elgall.com edicions@elgall.com distribueix catalunya Nordest Llibres illes balears Palma Distribucions país valencià Sendra Marco

LLEGIR EN CATALÀ llegirencatala.cat @llegirencatala facebook.com/llegirencatala info@llegirencatala.cat Febrer 2017

www.sembrallibres.com sembra@sembrallibres.com distribueix catalunya: MADE país valencià: GEA Llibres illes balears: Palma Distribucions

www.tigredepaper.cat info@tigredepaper.cat distribueix catalunya: Virus país valencià: GEA Llibres illes balears: Palma Distribucions

Cataleg primavera 2017  

Catàleg de primavera de Llegir en català, associació d'editorials independents. www.llegirencatala.cat

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you