Page 1

LLIBRES DEL DELICTE RAIG VERD EDITORIAL SEMBRA LLIBRES ALREVÉS/CRIMS.CAT EDICIONS DEL PERISCOPI EDICIONS SALDONAR EL GALL EDITOR L'AVENÇ EDITORIAL METEORA

CATÀLEG PRIMAVERA 2015 WWW.LLEGIRENCATALA.CAT


Que el problema sigui no saber triar quin llibre Llegir (en Català)…

Llegir en Català us convida a conèixer les primeres novetats del 2015, que inclouen les de Sant Jordi. Els primers títols s'han presentat al Tiana Negra, el festival amb més sang: són les últimes novel·les de Sebastià Bennasar, Margarida Aritzeta o Vicent Sanz Arnau, i l'estudi d'Àlex Martín sobre Rafael Tasis, precursor del gènere negre. Però hi ha molts més noms propis en l'apartat de narrativa: Llorenç Capellà, Joan Benesiu i Teresa Juvé entre els contemporanis, però també Santiago Rusiñol i Guillem Colom entre els clàssics de la literatura catalana. I en l'apartat de no-ficció, hi trobem Gil Carrasco, Marta Rojals i Nèstor Luján. Un àmbit en què Llegir en Català ha tingut tradicionalment força incidència és el de les traduccions, i aquest catàleg n'és una bona mostra: hi trobem des de Charles Dickens i Anaïs Nin fins a literatura contemporània de Liudmila Petruixévskaia, Kevin Barry o Stephen Chbosky. I, tot ampliant la diversitat de l'oferta del col·lectiu, hi haurà els àlbums Els Malets il·lustrats per Laia Puig per als més petits. Bones obres, editades amb cura i passió per les editorials Alrevés/ Crims.cat, L'Avenç, El Gall, Llibres del Delicte, Meteora, Periscopi, Raig Verd, Saldonar i Sembra Llibres. Us avancem una breu sinopsi dels títols més destacats del col·lectiu, però hi haurà més sorpreses que veureu si ens seguiu durant tot l'any.


ALREVES/CRIMS.CAT On mai no creix l'herba de Sebastià Bennasar En pocs dies, el comissari Jaume Fuster haurà d'investigar l'aparició d'un doble assassinat contra els meteoròlegs de TV3. Al mateix temps, l'Ariadna i la seva quadrilla reben l'encàrrec de robar a una casa a la Vila Olímpica, i un grup de neonazis apareix per robar la Moreneta amb unes pretensions maquiavèl·liques. Un retrat sòrdid i esbojarrat de la societat que ens envolta i en la qual vivim.

Rafael Tasis, novel·lista policíac d'Àlex Martín Escribà Aquest assaig recull la recepció i terminologia del gènere negre a casa nostra, així com l'anàlisi de l'obra policíaca de Rafael Tasis. L'obra tracta en profunditat els inicis d'un gènere llavors poc conegut al nostre país, i ens submergeix en les vicissituds d'una època difícil de la literatura catalana, i d'un temps en què escriure novel·la policíaca en català era extravagant i publicar-la, una quimera.

L'AVENÇ La 'niña gorda' de Santiago Rusiñol La 'niña gorda' és una novel·la terrible, hiperbòlica, esperpèntica, on l'humor de Santiago Rusiñol abandona la bonhomia i s'acosta a l'expressionisme alemany. Una paròdia de La dama de les camèlies que prefigura la pel·lícula Freaks de Tod Browning i avança la moda actual dels cossos tatuats.

Una història de dues ciutats de Charles Dickens Traducció de Jordi Arbonès En aquesta novel·la, la més venuda de tots els temps i que ara recuperem en una vibrant

traducció premiada, Dickens empra de manera magistral el fris històric de la Revolució Francesa per ordir una trama rocambolesca d'abnegació, traïcions i amor, amb un excepcional domini de la tècnica narrativa.

EL GALL EDITOR Ocellons d'Anaïs Nin Traducció de Joan Antoni Cerrato Ocellons explora la passió en totes les seves formes: des del conte d'una dona que es realitza sexualment durant l'execució d'un reu a la forca fins al despertar de Lina, l'intent de la qual d'amagar els seus desigs és traït per la seva cara sensual. Agosarades, somniadores, seductores, les històries d'Anaïs Nin irradien un erotisme poètic que prové directament del cor.

Entre el caliu i la cendra (Memòries 1890-1970) de Guillem Colom El record de les hores passades esdevindrà una manera de reviure la plenitud de les coses conegudes, i el temps no semblarà tant el drac malèfic que engoleix fatalment el verd paradís de l'infant a profit dels atzars de l'home adult, sinó que serà més tost la roda prodigiosa a on es retrobaran els instants que ens precediren dins l'atmosfera del somni.

LLIBRES DEL DELICTE L'amant xinès de Margarida Aritzeta Dos captaires apareixen morts en un molí abandonat. Dies després troben el cadàver d'una xinesa disfressada. Crims racials? La investigació de la inspectora Mina Fuster apunta a un misteriós amant xinès, però ningú no sap res d'aquest home. Un grup d'empresaris i polítics relacionats amb el Barcelona World pot aportar llum.


EDITORIAL METEORA El carro de Selene de Llorenç Capellà Joan és un aventurer tot terreny, un exiliat republicà a la França ocupada i després alliberada, un soldat de fortuna a Indoxina, un granger als confins d'Austràlia, un lluitador etern que persegueix pels llocs més inversemblants un somni de joventut: recuperar el contacte amb la seva germana gran, Selene, el parador de la qual desconeix.

La trampa de Teresa Juvé En una barreja perfecta de novel·la històrica i relat detectivesc, Teresa Juvé ens transporta a un segle xvi on els conflictes socials, la delinqüència i la repressió de la Inquisició a tot arreu fan de Catalunya un lloc complicat de viure-hi. Jaume Plagumà, el portantveus del rei, ha de lluitar contra una descarada tendència al crim i a la corrupció per part de qui hauria de vetllar per la decència de la cosa pública.

EDICIONS DEL PERISCOPI Gegants de gel de Joan Benesiu Pròleg de Manuel Baixauli Un trencaclosques que acaba formant un tapís preciós on tots els elements s'entrellacen al voltant de dos temes recurrents: la cerca de la identitat i el mite de la frontera. «Avui la narrativa d'alta volada escasseja i un autor com Joan Benesiu és aigua en un desert». Manuel Baixauli, El País.

Hi havia una vegada una noia que va seduir el marit de la seva germana, i ell es va penjar d'un arbre. Històries d'amor de Liudmila Petruixévskaia Traducció de Miquel Cabal Pròleg de Xènia Dyakonova

Històries enginyoses i dolces, burlesques i corprenedores; aquestes faules realistes sobre dones que cerquen l'amor són els contes amb els quals Petruixévskaia, que ha estat comparada amb Txékhov, Tolstoi, Beckett i Poe, demostra per què és l'única autora russa en actiu indiscutiblement canònica.

RAIG VERD EDITORIAL Ciutat de Bohane de Kevin Barry Traducció de Ferran Ràfols Empestada pel vici, l'ambició i la corrupció, Bohane serà l'escenari de la lluita de màfies enfrontades que competeixen pel control de la ciutat. Una novel·la distingida amb el Premi IMPAC 2013 i Premi de literatura europea.

Els Malets de Laia Puig Els Malets, els animals que vivien com si fossin nens. Raig Verd inaugura la seva col·lecció de llibre infantil amb aquest llibre il·lustrat per Laia Puig. Un volum preciós per introduir la rutina del seu dia al nen sense oblidar la part més imaginativa. Amb una guia de lectura pels pares inclosa.

EDICIONS SALDONAR Màxima discreció de Vicent Sanz Arnau La història trepidant d'un detectiu, Ramon Borrull, que es mou en plena postguerra, al nord valencià i el sud català, entre la mentida oficial i la clandestinitat. Un mort, una herència, un assassí que s'amaga, una societat que fa pudor de peix podrit. La Legió el va espavilar i ara ja no li fa por res, ni els falangistes ni la Guàrdia Civil ni els maquis.


Luisito de Gil Carrasco

Índex Per editorials

Primera biografia novel·lada de Luis Suárez, el primer Pilota d'Or del Futbol Club Barcelona. Una visió que trenca tots els tòpics i els mites que han acompanyat fins ara en Luisito, amb aportació d'informació inèdita dels seus orígens, el pas pel Barça i la gran eclosió a l'Inter de Milà. Des d'ara ja no es podrà tornar a parlar de kubalistes i de suaristes.

6

SEMBRA LLIBRES Els avantatges de ser un marginat de Stephen Chbosky Traducció de Marta Pera Cucurell Charlie coneix una colla d'outsiders amb qui pujarà a les muntanyes russes de l'adolescència. Amb ells descobrirà noves maneres d'enfrontarse a l'allargada ombra que el turmenta. Aquesta aclamada novel·la s'ha convertit en un fenomen de culte arreu del món, amb versió cinematogràfica inclosa. Una història captivadora que explora els territoris ocults d'uns joves que lluiten per aprendre a viure.

No ens calia estudiar tant de Marta Rojals La precarietat, la vulnerabilitat o la indignació han estat el destí d'una generació a qui s'havia promès tot a canvi de títols universitaris. En aquest llibre de no-ficció, Marta Rojals burxa en aquesta desfeta generacional però també en la crua quotidianitat dels nostres dies. I ens ho serveix amb la ironia i l'astúcia que l'han convertit en una de les veus més celebrades de la nostra literatura.

LLIBRES DEL DELICTE

8 RAIG VERD EDITORIAL

10 SEMBRA LLIBRES

12 ALREVÉS/CRIMS.CAT

14 EDICIONS DEL PERISCOPI

16 EDICIONS SALDONAR

18 EL GALL EDITOR

20 L'AVENÇ

22 EDITORIAL METEORA


distribueix UDL

| www.llibresdeldelicte.com |

LLIBRES DEL DELICTE

Els morts no parlen Miquel Aguirre Febrer 2015 978-84-941064-9-1 348 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 16,50 €

En Quimet és un prejubilat de Banyoles que passa el dia a l'hort, esperant que la dona arribi a casa després de la feina, i al bar perdent el temps amb el cosí, un pocavergonya carregat de deutes amb tot el poble. Quan un matí troba un cadàver a l'hort, el cosí l'enreda per amagar el cos i simular un segrest per treure-li uns milions a la família del mort, uns cacics de la zona amb fama de tenir negocis il·legals. En un escenari rural envoltat de granjes, camps de conreu i fàbriques abandonades, uns personatges grotescs planegen un cop que els ha de solucionar la vida. Però entre perdedors mai res no surt com esperen i les complicacions inesperades els porten a l'enviliment i a la confrontació. Mentrestant la dona del Quimet encara no ha tornat de la feina.

L'amant xinès Margarida Aritzeta Gener 2015 978-84-941064-8-4 300 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 15,95 € Dos captaires apareixen morts en un molí

abandonat. Dies després troben el cadàver d'una xinesa disfressada. Crims racials? La investigació de la inspectora Mina Fuster i el seu equip de la comissaria del Camp de Tarragona apunta a un misteriós amant xinès amb qui la morta s'havia promès. Però ningú no sap res d'aquest home, que ha esborrat totes les traces de la seva presència al lloc dels fets.

6

ALTRES TÍTOLS La dona de gris Anna Maria Villalonga Octubre 2014 978-84-941064-6-0 170 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 14,95 €

La reina de diamants Bennasar Llort Macip Moreno Novembre 2014 978-84-941064-7-7 160 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 14,95 €


La cara B Esperança Camps

| www.llibresdeldelicte.com |

A la zona alta de Barcelona, tots els veïns d'un d'aquests edificis amb piscina al terrat i espectaculars panoràmiques de la ciutat amaguen turbulents secrets que donen color a unes vides presidides pel poder, els diners, el sexe, les drogues i la voluntat de més poder, diners, sexe i drogues. Els germans Lomax, en guerra fratricida pel control de l'empresa familiar, són els propietaris de l'edifici i exerceixen un particular control en el seu àmbit d'actuació entre advocats sense escrúpols, peculiars sicaris, polítics corruptes, dones que només aspiren a buidar el compte corrent al Passeig de Gràcia, pederastes, actrius sexys, adolescents malcriats i escriptors immortals que ho observen tot des d'un mirador privilegiat.

distribueix UDL

Març 2015 978-84-943749-0-6 350 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 16,50 €

LLIBRES DEL DELICTE

Una novel·la pulp Damià del Clot

Maig 2015 978-84-943749-1-3 200 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 14,95 €

A València apareixen els cadàvers de dos polítics involucrats en trames corruptes temps enrere, quan un empresari va ser condemnat per aquests tractes il·legals i va fugir de la justícia a un país caribeny. Ara totes les sospites cauen en l'empresari fugit, que pot haver tornat a fer justícia, però ningú sap on és. Ni tan sols el seu fill, un aspirant a escriptor que vol escriure la seva gran obra a partir de la història del pare, ni la muller, una dona de classe alta vinguda a menys que viu en la inòpia des que el seu home va fugir. Una periodista antiga amant del fill vol descobrir qui hi ha darrere els assassinats abans que la investigació oficial, de la policia, i l'extraoficial, d'altres polítics implicats, siguin més ràpids que ella. 7


distribueix UDL

| www.raigverdeditorial.cat |

RAIG VERD EDITORIAL

Ciutat de Bohane Kevin Barry traducció: Ferran Ràfols

Febrer 2015 978-84-15539-89-6 312 pàgines 14,3 × 21,3 Rústica amb solapes 19,50 €

Premi IMPAC / Premi Literatura Europea La ciutat de Bohane és la gran protagonista d'aquesta història. Empestada pel vici, l'ambició i la corrupció, és l'escenari de la lluita de bandes que competeixen pel control de la ciutat. En la seva primera novel·la, Kevin Barry es mostra com un autor visionari que combina influències del cinema i la novel·la gràfica amb la millor tradició literària irlandesa. El llenguatge, que va dels registres literaris als dels baixos fons, la sensació de perill i, de vegades, l'humor, fan de Ciutat de Bohane una novel·la trepidant, una d'aquelles obres de gènere que es transforma en alta literatura.

Els Malets, els animals que vivien com si fossin nens Laia Puig i Laura Huerga Març 2015 978-84-15539-92-6 14 pàgines 21 × 21 Tapa dura 9€

Un món imaginari on els nens i els Malets, adorables personatges d'aquest llibre, es creuaran i descobriran tot allò que els envolta. Realitat i imaginació es barregen en aquest llibre que explica el dia a dia dels nens. Amb profunda convicció educativa, introduint elements no habituals en els contes amb la voluntat de normalitzar famílies, persones i accions no estereotipades. El llibre inclou una guia de lectura per a pares que ajudarà a llegir-lo, a través dels animals, la música, el temps o els elements de la casa o la ciutat. Vols saber qui són els Malets? Són els animals que vivien com si fossin nens.

8


Un llibre amb quatre relats de l'Àfrica invisible amb un fil conductor, Motorsoul. Stalker és un escriptor català que treballa amb pseudònim perquè vol quedar en l'anonimat. Stalker ha viscut d'una manera o altra, de forma real o ficcionada, els esdeveniments d'aquests relats colpidors que t'assegurem que seran difícils d'oblidar.

Mort d'un guia de riu Richard Flanagan

| www.raigverdeditorial.cat |

Motorsoul és l'energia intangible i sense frens que mou en última instància l'ésser humà. Motorsoul ens iguala en condició, no pot ser dominada per la nostra voluntat i es manifesta en les pitjors circumstàncies. Motorsoul no ens abandona mai, és natura pròpia.

distribueix UDL

Abril 2015 978-84-15539-93-3 300 pàgines 14,3 × 21,3 Rústica amb solapes 18 €

RAIG VERD EDITORIAL

Motorsoul Stalker

traducció: Josefina Caball

Juny 2015 978-84-15539-95-7 14,3 × 21,3 Rústica amb solapes

Del guanyador del Man Booker Prize Del guanyador del Man Booker Prize, Mort d'un guia de riu de Richard Flanagan, és considerada per molts un clàssic de la literatura australiana. Sota una cascada del riu Franklin, Aljaz Cosini, guia de riu, s'ofega. Assetjat per visions a la vegada horribles i fabuloses, reviu no només la seva pròpia vida sinó la de la seva família i els avantpassats. En les aigües de la selva tropical que corren per sobre seu, veu les vides despullades de les seves realitats superficials, i troba un món on els somnis reafirmen el seu poder sobre el pensament. Amb la pujada del cabdal del riu les seves visions es tornen més turbulentes, i en la inundació del seu passat l'Aljaz hi descobreix l'ànima i la història del seu país. Una Tasmània mítica va enlluernar lectors d'arreu del món, i ara se la reconeix com una de les més poderoses novel·les de les dècades recents. 9


SEMBRA LLIBRES | sembrallibres.com | distribueix catalunya MADE / distribueix illes balears Palma Distribucions / distribueix país valencià GEA Llibres

10

La paraula contrària Erri De Luca próleg: David Fernàndez traducció: Iban L. Llop

Març 2015 978-84-943736-1-9 72 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 7€

El prestigiós escriptor italià Erri De Luca alça la veu amb un poderós al·legat en defensa de la llibertat d'expressió i del compromís social de la literatura, amb motiu del judici a què s'enfronta per fer d'altaveu d'opinions dissidents. Amb pròleg de David Fernàndez, La paraula contrària és un llibre urgent i necessari que dóna eines i arguments per lluitar contra els temps de foscor que patim al sud d'Europa.

ALTRES TÍTOLS Totes les cançons parlen de tu Xavi Sarrià 7a edició 978-84-942350-0-9 192 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 16,50 €

Córrer sense por Giuseppe Catozzella traducció: Anna Casassas

2a edició 978-84-942350-3-0 256 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 16,50 €

Algun dia aquest dolor et serà útil Peter Cameron traducció: Eduard Castanyo

La Fallera Calavera Enric Aguilar il·lustracions: Esther

Méndez Febrer 2015 978-84-942350-7-8 144 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 12,50 €

Durant la celebració de la súper-hípermega-mascletà, un accident causa la mort d'una fallera de la Cort d'Honor. De seguida, l'alcaldessa s'afanya a tapar l'assumpte. Però al cementeri, un cadàver amb monyos sorgeix de la tomba. La Fallera Calavera començarà la seva croada per la justícia. No ho farà sola. Pel camí trobarà uns altres zombis molt especials: la Delicà de Gandia, el rei Jaume I o una Bellea del Foc apegalosa.

2a edició 978-84-942350-4-7 224 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 14,50 €

En línia Jaume Monzó 978-84-942350-6-1 144 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 12,50 €

Viure, morir i nàixer a Gaza David Segarra 978-84-942350-5-4 240 pàgines 21 × 21 Tapa dura amb sobrecoberta 25 €


«El pròxim sopar d'amics és en un pis compartit, i cap no baixem dels trenta-cinc. Cadascú posa un plat a taula, i ja ningú no se'n fot de qui ha portat l'amanida d'enciam». No ens calia estudiar tant retrata la precarietat, la incertesa o la vulnerabilitat que han marcat la generació que va créixer en la societat de la bombolla. Però també les misèries i esperances d'una època de crisi. La mirada de Marta Rojals ens fa riure, indignar-nos i emocionar-nos amb els retalls de vida que cada setmana publica a Vilaweb. Aquest llibre és un tria d'aquestes petites joies escrites amb l'astúcia i la ironia que l'han convertida en una de les veus més celebrades de la literatura actual.

Ovidi Montllor Un obrer de la paraula Jordi Tormo próleg: Feliu Ventura

Març 2015 978-84-943736-0-2 240 pàgines 16 × 22,5 Rústica amb solapes 18 €

Vint anys sense l'Ovidi. Vint anys sense el cantant, l'actor, el poeta. Vint anys sense un dels nostres creadors en majúscules. Amb fotografies i poemes inèdits, aquest llibre ens endinsa en la vida, l'obra i el pensament de l'Ovidi per descobrir-nos el seu vessant més íntim i emotiu. Música, cinema, teatre i, sobretot, paraula. Perquè l'Ovidi era un treballador de la cultura. Però, en essència, era un apassionat obrer de la paraula.

Els avantatges de ser un marginat Stephen Chbosky Traducció: Marta Pera Cucurell Febrer 2015 978-84-942350-8-5 232 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 14,50 €

En Charlie coneix una colla d'outsiders amb qui pujarà a les salvatges muntanyes russes de l'adolescència. Amb ells descobrirà noves maneres d'enfrontar-se a l'ombra que el turmenta. Narrada amb cartes divertides i devastadores, aquesta aclamada novel·la s'ha convertit en un fenomen de culte arreu del món, amb versió cinematogràfica inclosa. Una història captivadora que explora els territoris ocults dels qui lluiten per aprendre a viure.

distribueix catalunya MADE / distribueix illes balears Palma Distribucions / distribueix país valencià GEA Llibres

Març 2015 978-84-942350-9-2 264 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 18 €

| sembrallibres.com |

SEMBRA LLIBRES

No ens calia estudiar tant Marta Rojals

11


On mai no creix l'herba Sebastià Bennasar

ALREVÉS/CRIMS.CAT

Gener 2015 978-84-15900-88-7 178 pàgines 13,5 × 21,5 Rústica amb solapes 15 €

distribueix UDL

| www.alreveseditorial.com i www.crims.cat |

Quantes vegades hem sentit a dir que els homes del temps no n'encerten ni una? Doncs això devia pensar en Marc Farré, l'expropietari d'una pista d'esquí del Pirineu, quan durant la Diada de l'Onze de Setembre decideix acabar amb la vida del meteoròleg més famós del país. Però no serà l'únic... En pocs dies, el veterà comissari Jaume Fuster, que ja coneixem de la seva investigació a El país dels crepuscles, haurà d'investigar l'aparició d'un doble assassinat contra els meteoròlegs de TV3. Al mateix temps, al barri barceloní de la Verneda, on res no es mou sense que ho sàpiga l'Ariadna i la seva quadrilla, que imposen la llei i l'ordre, reben un encàrrec molt especial: robar una casa a la Vila Olímpica. Molts diners en joc i la promesa d'una venjança poden fer inclinar la balança.

ALTRES TÍTOLS La sang és més dolça que la mel Josep Torrent 978-84-15900-68-9 340 pàgines 13,5 × 21,5 Rústica amb solapes 17 €

El país dels crepuscles Sebastià Bennasar 978-84-15098-78-2 208 pàgines 13,5 × 20 Rústica amb solapes 17 €

12

Remor de serps Agustí Vehí 978-84-15900-11-5 224 pàgines 13,5 × 20 Rústica amb solapes 16 €

Aire brut Lluís Bosch Setembre 2013 978-84-15900-12-2 224 pàgines 13,5 × 20 Rústica amb solapes 16 €


I a això s'aferren dos homes: el sergent dels Mossos d'Esquadra, Xavi Masip, i l'inspector jubilat del Cos Nacional de Policia, Alejandro Arralongo, que segueix obsessionat a caçar un assassí que actua cada deu anys i que per allà on passa només deixa un rastre de cadàvers i moltes preguntes sense resposta. De vegades, un policia es pot arribar a prendre els casos com una cosa personal, i per a l'inspector Arralongo, aquesta és molt més que una simple investigació sense resoldre. Intentar atrapar aquest assassí significa encarar els seus propis dimonis, sabent que el poden destruir.

La cua de palla: retrat en groc i negre Jordi Canal i Àlex Martín 978-84-15098-31-7 432 pàgines 16 × 21 Rústica amb solapes 28 €

Les veus del crim Anna Maria Villalonga

| www.alreveseditorial.com i www.crims.cat |

Un principi indiscutible dels escacs és que només es perd quan el rei queda ofegat, quan ja no té cap més sortida; però hi ha partides que s'allarguen tant com una vida, i en aquest cas t'has d'oblidar de perdre i concentrar-te en l'esperança.

distribueix UDL

Març 2015 978-84-15900-77-1 348 pàgines 15 × 23 Rústica amb solapes 18 €

ALREVÉS/CRIMS.CAT

La penitència de l'alfil Rafa Melero Rojo

978-84-15900-07-8 336 pàgines 16 × 21 Rústica amb solapes 15 €

Rafael Tasis, novel·lista policíac Àlex Martín

Dos metres quadrats de sang jove Xavier Aliaga

Gener 2015 978-84-15098-90-0 216 pàgines 16 × 21 Rústica amb solapes 16 €

978-84-15900-45-0 160 pàgines 13,5 × 20 Rústica amb solapes 15 €

13


EDICIONS DEL PERISCOPI | www.periscopi.cat | distribueix UDL

Ànima Wajdi Mouawad

L'aigua és això David Foster Wallace

traducció: Anna Casassas

traducció: Ferran Ràfols Gesa

Febrer 2014 6a edició 978-84-940490-9-5 448 pàgines 14 × 20,5 19 €

pròleg: Vicenç Pagès Jordà

Premi Llibreter 2014 Una odissea furiosa a través d'Amèrica, territori de totes les violències i de totes les belleses. Per aixecar el vel que plana sobre la mentida dels seus orígens, en Wahhch haurà d'alliberar el llop de la seva còlera i sacrificar la seva ànima. Aquesta novel·la, totèmica i animista, empeny els límits de la literatura. Ànima és una bèstia, a la vegada real i fabulosa, que vol devorar l'inoblidable.

Novembre 2014 978-84-941737-4-5 152 pàgines 11 × 17 9,90 €

L'aclamat escriptor David Foster Wallace condensa les lliçons més importants que va aprendre sobre la vida en aquest manifest agut i profund i revela una de les decisions més importants i inconscients que prenem diàriament: què pensem del món que ens envolta. Escrit amb l'intel·lecte i l'humor inconfusible de l'autor, L'aigua és això ens interpel·la sobre els reptes de la vida diària i ens ofereix reflexions provocadores que ens renoven a cada lectura.

Hi havia una vegada una noia que va seduir el marit de la seva germana, i ell es va penjar d'un arbre Històries d'amor Liudmila Petruixévskaia traducció: Miquel Cabal pròleg: Xènia Dyakonova

Març 2015 978-84-941737-6-9 232 pàgines 14 × 20,5 18 €

Intents d'establir relacions, tant depravades com sublims, al llarg de totes les etapes de la vida, tot narrat amb cruesa, miratge romàntic, sarcasme i una tendresa sorprenent. Històries enginyoses i dolces, burlesques i corprenedores; amb aquestes faules realistes sobre dones que cerquen l'amor, Petruixévskaia, que ha estat comparada amb Txékhov, Tolstoi, Beckett i Poe, demostra per què és l'única autora russa en actiu indiscutiblement canònica.

14


«Avui la narrativa d'alta volada escasseja i un autor com Joan Benesiu és aigua en un desert». Manuel Baixauli, El País A les acaballes de l'any, al voltant d'una taula del petit bar Katowice, a la ciutat argentina d'Ushuaia, s'hi troben diferents personatges arribats d'arreu del món. Prop d'aquesta geografia de frontera física i també personal, cadascun desgranarà la seva pròpia història elaborant un trencaclosques que acaba formant un tapís preciós on tots els elements s'entrellacen al voltant de dos temes recurrents: la cerca de la identitat i el mite de la frontera.

El silenci del far Albert Juvany i Blanch

The Leftovers Tom Perrotta

Setembre 2014 2a edició 978-84-941737-2-1 240 pàgines 14 × 20,5 18,50 €

Juny 2014 2a edició 978-84-941737-1-4 416 pàgines 14 × 20,5 19 €

| www.periscopi.cat |

Febrer 2015 978-84-941737-5-2 296 pàgines 14 × 20,5 18,50 €

distribueix UDL

pròleg: Manuel Baixauli

EDICIONS DEL PERISCOPI

Gegants de gel Joan Benesiu

traducció: Marta Pera

«No era la llum que emetia aquell far, sinó el temps que es quedava en silenci.»

La novel·la en la que es basa la nova gran sèrie de la HBO.

L'Anna és la bibliotecària de Húsavík, un petit poble de pescadors del nord d'Islàndia. Quan rep una carta que firma «el teu pare que t'estima» s'obre dins seu una porta que creia que havia tancat per sempre i que l'obliga a enfrontar-se al passat i redefinir les certeses sobre les quals ha construït la seva identitat.

El 14 de febrer, milions de persones s'evaporen. Anys després, els que han quedat a la Terra miren de refer les seves vides mentre proliferen tota mena de sectes que busquen un sentit a un fenomen que no poden entendre. The Leftovers ens parla sobre la facilitat amb la que la fe pot conduir al fanatisme, sobre el poder de la família per ferir i guarir, i sobre com la gent normal reacciona davant fenòmens extraordinaris. 15


EDICIONS SALDONAR

El franquisme que no ha marxat Lluc Salellas Maig 2015 978-84-942896-5-1 128 pàgines 13,3 × 21 Rústica amb solapes 12,95 €

| www.saldonar.com |

El relat de com les elits franquistes van mantenir els privilegis amb l'arribada de la democràcia i de com van passar el relleu a la seva descendència. Un inventari de noms i cognoms per demostrar que les famílies que van guanyar la Guerra Civil continuen tallant avui el bacallà, després d'haver-se perpetuat durant la dictadura i la Transició.

distribueix UDL

Una anàlisi dels entramats polítics i empresarials espanyols que segueix la pista de les persones i les nissagues que durant quaranta anys van imposar la dictadura feixista i van guiar amb mà ferma el timó de la «transacció» durant la dècada dels anys setanta del segle passat.

ALTRES TÍTOLS Et presento el jutge Garzón Sònia Bagudanch

Els senyors del boom Gemma Garcia Fàbrega

978-84-941164-0-7 128 pàgines 13,3 × 21 Rústica amb solapes 12 €

978-84-942896-1-3 128 pàgines 13,3 × 21 Rústica amb solapes 12,95 €

Castor: la bombolla sísmica Jordi Marsal

Terres i vents Conxita Jiménez

978-84-941164-6-9 128 pàgines 13,3 × 21 Rústica amb solapes 12 €

16

978-84-942896-0-6 48 pàgines 13,3 × 21 Rústica amb solapes 12 €


Març 2015 978-84-942896-3-7 224 pàgines 13,3 × 21 Rústica amb solapes 17 €

La història trepidant de Ramon Borrull, un detectiu que es mou en plena postguerra, al nord valencià i el sud català, entre la mentida oficial i la clandestinitat. No dubta a agafar qualsevol cas, per perillós que sigui. Perquè el que vol és espolsar-se la misèria de cada dia, i això és urgent. Un mort, una herència, un assassí que s'amaga, una societat que fa pudor de peix podrit. La Legió el va espavilar i ara ja no li fa por res, ni els falangistes ni la Guàrdia Civil ni els maquis.

L'escriptor més gran del món Ramon Monton 978-84-941164-7-6 128 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 12,95 €

La Tercera Illa Poesia catalana de l'Alguer (1945-2013) Edició de Joan-Elies Adell 978-84-941164-1-4 320 pàgines • 13,3 × 21 Rústica amb solapes 20 €

Primera biografia novel·lada de Luis Suárez, el primer Pilota d'Or del Futbol Club Barcelona, que intenta recuperar i posar d'actualitat un futbolista extraordinari, i demostrar que hauria pogut dirigir l'equip entre la marxa de Kubala i l'arribada de Cruyff. Una visió que trenca tots els tòpics que han acompanyat fins ara en Luisito, amb aportació d'informació inèdita dels seus orígens, el pas pel Barça i la gran eclosió a l'Inter de Milà. Des d'ara ja no es podrà tornar a parlar de kubalistes i de suaristes.

EDICIONS SALDONAR

Gener 2015 978-84-942896-2-0 224 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 16,50 €

| www.saldonar.com |

Luisito Gil Carrasco

distribueix UDL

Màxima discreció Vicent Sanz Arnau

Com una reina Mercè Foradada 978-84-941164-9-0 128 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 12,95 €

Una nit amb Umberto Eco Pep Bertran 978-84-941164-8-3 128 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 12,95 €

17


EL GALL EDITOR

Diaris La motivació i el film / Pere Pau / La vida i els meus instants Blai Bonet

distribueix catalunya Nordest Llibres / distribueix illes balears Palma Distribucions

| www.elgall.com |

Novembre 2014 978-84-942855-3-0 392 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 24,50 €

Fa uns mesos El Gall Editor tornà a posar en circulació Els ulls i La mirada en un sol volum —la primera edició fou el 1973 i el 1975, respectivament—. Ara, sota el títol de Diaris, i després de la bona acollida per part del públic i de la crítica especialitzada, publica un segon volum de reedicions dels Diaris de Blai Bonet, que inclouen La motivació i el film, Pere Pau i La vida i els meus instants. Amb aquest segon volum de reedicions dels Diaris de Blai Bonet a El Gall Editor, es completa el gruix de l'obra dietarística de l'autor.

ALTRES TÍTOLS El modernisme a Mallorca Tomàs Vibot

Encara que sents com creix la nit Miquel Àngel Vidal

978-84-942855-4-7 213 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 23,50 €

84-95232-74-X 144 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 12 €

Antoni Despuig i Dameto Príncep de l'Ésglesia, Príncep de les Arts Tomàs Vibot

La lluita per la vida Administració, medicina i reforma sanitària (Mallorca, 1820-1923) I. Moll / P. Salas / Joana M. Pujadas / E. Canaleta

978-84-941685-1-2 169 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 18 €

18

978-84-942855-2-3 294 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 20 €


Amb El blues d'en Maceo, Sebastià Manresa ens ofereix una atrevida mirada sobre els estralls de la guerra. I ho fa a través de la sensibilitat d'uns personatges que viuen (o, més aviat, sobreviuen) immersos en els seus dubtes i les seves lluites, externes i internes. En un marc de repressió, que l'autor blasma amb eficàcia, es van confegint històries enllaçades d'amors i venjances, d'on sobresurt al final el caràcter més racional del comportament humà. Seguirem les seves aventures amb un alè contingut, compartint-ne les vivències, sense poder llevar els ulls d'una lectura, a vegades descriptiva, però sempre electritzant.

La tebior dels dies Biografia de Llorenç Moyà Gilabert Miquel Àngel Vidal 978-84-92574-97-1 189 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 18 €

La terra i el temps. De cap a cap d'any Calendari rural de l'illa de Mallorca Antoni Ginard i Andreu Ramis 978-84-941685-9-8 96 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 18 €

Principi i fi de la neu Yves Bonnefoy traducció: Susanna Rafart

84-96608-11-5 83 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 12 €

distribueix catalunya Nordest Llibres / distribueix illes balears Palma Distribucions

Juliol 2014 978-84-941685-8-1 332 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 22 €

| www.elgall.com |

EL GALL EDITOR

El blues d'en Maceo Sebastià Manresa

Quadern de bitàcola. Pep Bonet Carles Domènec 978-84-96608-65-8 104 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 12 €

19


distribueix RBA Llibres

| www.lavenc.cat |

L'AVENÇ

La bèstia humana Émile Zola traductor: Josep M. Muñoz Lloret

Novembre 2014 978-84-88839-83-1 328 pàgines 15,5 × 23,2  Rústica amb solapes 21 €

Roubaud, sotscap de l'estació de tren de Le Havre, descobreix que la seva dona, Séverine, va tenir un afer amb un dels directors de la companyia ferroviària i l'assassina en el trajecte de París cap a Le Havre. L'atzar fa que el crim sigui presenciat per un maquinista que aviat es veurà atrapat per la relació amb els Roubaud i, per a la seva dissort, esdevindrà l'amant de Séverine. La «bèstia humana» del títol és el maquinista, Jacques Lantier, que té una malaltia hereditària que l'empeny a voler matar les dones que li desperten el desig sexual. Amb la precisió d'un mecanisme de rellotgeria, Zola construeix un tens thriller psicològic, que ha estat adaptat en diverses ocasions al cinema, sobretot en les recordades versions de Jean Renoir i de Fritz Lang i que encara no havia estat traduït al català.

Barris, veïns i democràcia El moviment ciutadà i la reconstrucció de Barcelona (1968-1986) Marc Andreu Acebal Febrer 2015 978-84-88839-85-5 512 pàgines 15,5 × 23,2  Rústica amb solapes 25 €

El moviment ciutadà forjat als barris de Barcelona va ser un dels components destacats de la lluita antifranquista que va fer possible la transició a la democràcia. Aquest moviment, articulat entorn de la FAVB, va aconseguir conquestes importants i va marcar l'agenda política.

20

ALTRES TÍTOLS Records de la darrera carlinada Marian Vayreda 978-84-88839-82-4 135 pàgines 14 × 21,3 Rústica amb solapes 13 €

Catalunya al mirall de la immigració. Demografia i identitat nacional Andreu Domingo Premi Ciutat de Barcelona d'Assaig 2014 978-84-88839-81-7 360 pàgines • 15,5 × 23,2  Rústica amb solapes 23 €


L'AVENÇ

Una història de dues ciutats Charles Dickens traducció: Jordi Arbonès

Premi Nacional de Literatura 1994 La novel·la més venuda de tots els temps explica la història explica la història d'un home que sacrifica la seva vida per tal que el seu rival pugui tenir la dona que tots dos estimen; el triangle amorós esdevé la base per a les complexes relacions entre els personatges que protagonitzen la novel·la, Charles Darnay, Lucie Manette i Sydney Carton. Dickens empra de manera magistral el fris històric de la Revolució Francesa per ordir una trama rocambolesca d'abnegació, traïcions i amor, amb un excepcional domini de la tècnica narrativa. L'Avenç recupera ara aquesta obra en una vibrant traducció premiada, de Jordi Arbonès.

distribueix RBA Llibres

| www.lavenc.cat |

Febrer 2015 978-84-88839-37-4 424 pàgines 15,5 × 23,2 Tapa dura 18 €

SANTIAGO RUSIÑOL El català de la Manxa Santiago Rusiñol 978-84-88839-80-0 216 pàgines 14 × 21,3 Rústica amb solapes 19 €

Màximes i mals pensaments Santiago Rusiñol 978-84-88839-76-3 88 pàgines 14 × 21,3 Rústica amb solapes 9€

La 'Niña Gorda' Santiago Rusiñol Gener 2015 978-84-88839-37-4 168 pàgines 14 × 21,3 Rústica amb solapes 16 €

En un entresòl del carrer Torrent de l'Olla, a Gràcia, neix una criatura excepcional, un autèntic «fenomen»: una nena que pesa set o vuit quilos que acaba exposada en una barraca de fira... Fulletonesca i paròdica, La 'Niña Gorda' és una novel·la d'humor agre, esperpèntica i terrible, sobre l'atracció del grotesc.

21


distribueix UDL

| www.editorialmeteora.cat |

EDITORIAL METEORA

La trampa Teresa Juvé Gener 2015 978-84-942475-1-4 224 pàgines 15,3 × 22 Rústica amb solapes 18 €

L'any 1596, quan el virrei de Catalunya Lorenzo IV Suárez de Figueroa y Córdoba acaba de prendre possessió del seu càrrec, en un congost prop de Capellades els bandolers de Pere de Ridau preparen una emboscada al carro de moneda que viatja, protegit per una bona escorta, de Lleida a Barcelona. Els bandolers, però, seran alhora sorpresos per soldats dels terços del rei, comandats per un tèrbol capità ansiós de caçar bandolers i hugonots. L'encontre sagnant d'uns i altres provocarà un gir inesperat dels fets, tan greu i pervers que causarà una gran alarma fins a la mateixa cort reial. Jaume Plagumà, el portantveus del rei i un dels homes més sagaços del regne —i també un dels més mirats de reüll per la Inquisició— hi haurà de posar remei amb les seves virtuts detectivesques.

El carro de Selene Llorenç Capellà

Teixint el tapís de l'amistat Victòria Cardona

Octubre 2014 978-84-942475-0-7 256 pàgines 15,3 × 22 Rústica amb solapes 19 €

Març 2015 978-84-92874-93-4 160 pàgines 15 × 21,5 Rústica 16 €

Al París alliberat, un català exiliat i una exbrigadista internacional reviuen un afer que van tenir a Barcelona el 1938. Sense notícies de la seva germana Selene, l'exiliat s'enrola a la Legió Estrangera rumb a la guerra d'Indoxina i a l'aventura, sempre amb l'afany de retrobar Selene. Aquesta magnífica novel·la coral mostra els conflictes bèl·lics del segle xx per retornar-nos a dos turons, el Puigboscà i el Puigventós, on tot va començar i tot acabarà.

22

cob ta en preper aració

Una reflexió lúcida sobre la importància de l'amistat en el creixement personal i en les circumstàncies vitals que demanen més esforç i voluntat. La generació d'empatia en els altres, la generositat i l'agraïment, el bon ambient familiar, la sinceritat i la discreció, la comprensió i el saber escoltar són valors presentats per l'autora com a fonamentals per aconseguir l'amistat dels altres i per conservar amics i amigues durant moltíssims anys.


Aquest llibre vol canviar la perspectiva sobre el periodisme de postguerra, ja que situa l'inici del periodisme de denúncia no pas a partir dels anys seixanta i de les noves generacions, sinó a finals dels quaranta i de la mà de Nèstor Luján.

Tu ets jo (Flaixos per al meu blog) Teresa Juvé

EDITORIAL METEORA

Jordi Amat i Agustí Pons (eds.) ens ofereixen i ens comenten una acurada selecció dels articles que Nèstor Luján va dedicar a la ciutat de Barcelona, a la seva vida social i política i als grans personatges de la cultura catalana que van omplir de claror les dècades més fosques del franquisme. La tria s'ha fet a partir dels innombrables textos que Nèstor Luján va publicar a la revista Destino des de 1946 fins als primers anys de la Transició.

| www.editorialmeteora.cat |

Març 2015 978-84-942475-2-1 256 pàgines 15 × 21,5 Tapa i sobrecoberta 20,50 €

distribueix UDL

La Barcelona dels tramvies i altres textos Nèstor Luján

Març 2015 978-84-942475-5-2 320 pàgines 15 × 21,5 Rústica 19 €

«El meu present és una vida paral·lela al meu passat, perquè sempre visc aquell passat com si el visqués ara»; així es manifesta Teresa Juvé per donar tot el sentit al títol d'aquest llibre. Tu ets jo és el que molt sovint li repetia el seu marit, l'eminent polític català Josep Pallach. «Entre nosaltres no hi havia secrets; jo ho sabia tot d'ell i ell de mi. Jo era el seu mirall; ell em veia dins seu i jo era dins d'ell». En aquest text autobiogràfic, l'autora ens ofereix molt més que un relat magnífic i unes vivències personals intenses; és de fet una gran descripció de la seva vida apassionant, farcida de situacions transcendentals, greus, perilloses, viscudes en primera persona, sense oblidar-se mai d'Ell —així anomena el seu marit—, del qual mai no ha deixat d'estar ben i ben a prop. 23


www.raigverdeditorial.cat raigverd@raigverdeditorial.cat distribueix UDL

www.saldonar.com edicions@saldonar.com distribueix UDL

www.alreveseditorial.com www.crims.cat iperdigo@alreveseditorial.com distribueix UDL

www.lavenc.cat lavenc@lavenc.cat distribueix RBA Llibres

EDICIONS DEL PERISCOPI

www.periscopi.cat info@periscopi.cat distribueix UDL

www.editorialmeteora.cat contacte@editorialmeteora.com distribueix UDL

www.elgall.com edicions@elgall.com distribueix catalunya Nordest Llibres illes balears Palma Distribucions país valencià Sendra Marco

www.sembrallibres.com sembra@sembrallibres.com distribueix catalunya: MADE país valencià: GEA Llibres illes balears: Palma Distribucions

L L I BR E S DE L

Delicte

www.llibresdeldelicte.com info@llibresdeldelicte.com distribueix UDL

LLEGIR EN CATALÀ llegirencatala.cat @llegirencatala facebook.com/llegirencatala info@llegirencatala.cat Febrer 2015

Profile for Llegir en català

Catàleg LeC Primavera-Estiu '15  

Catàleg LeC Primavera-Estiu '15  

Advertisement