__MAIN_TEXT__

Page 1

CATÀLEG PRIMAVERA 2020 WWW.LLEGIRENCATALA.CAT

CATALEG 20 PRIMAVERA_AAFF.indd 1

L’Avenç Tigre de Paper BiraBiro Editorial Raig Verd Editorial Sembra Llibres Alrevés/Crims.cat Edicions Saldonar Les Hores

27/1/20 11:30


La favorita de l’Harem Andreu Martín

És el meu arbre Olivier Tallec

Alrevés/Crims.cat

«És el meu arbre i són les meves pinyes.» Un esquirol se les empesca totes per intentar protegir el seu arbre. L'humor de Tallec ens fa reflexionar sobre el sentit, de vegades absurd, de les possessions.

Torna l’Harem del Tibidabo, el prostíbul modernista més luxós de Barcelona, amb la seves portes de roure, els vitralls heràldics i les gàrgoles de castell.

Infelicitat perfecta Peter Handke

Elles parlen Miriam Toews

L’Avenç

Diverses dones mennonites han estat drogades i violades de nit per un grup d’homes de la seva comunitat. Ara, en una reunió secreta, hauran de prendre una decisió: quedar-se o marxar.

Després del suïcidi de la seva mare, Handke s’asseu a posar per escrit allò que sap, o que creu que sap, sobre ella. En surt un llibre auster, escrupolós i profundament commovedor.

Coconut Kopano Matlwa Sembra llibres La premiada novel·la de Kopano Matlwa és una obra audaç i lírica que evidencia el pes dels prejudicis racials, la pressió estètica i les violències masclistes en la Sud-àfrica actual.

CATALEG 20 PRIMAVERA_AAFF.indd 2

BiraBiro Editorial

Les Hores

Podem abolir les presons? Angela Davis Tigre de Paper Tres veus de luxe ens ajuden a abordar el debat sobre la funció i els objectius del sistema penitenciari.

27/1/20 11:30


Senyals de llum Alec Ash Edicions Saldonar La jove generació que construeix la nova Xina s’obre pas i està a punt de transformar el món. Ara sabrem qui i com són.

Índex Les novetats editorials

4

L’Avenç

6

Tigre de Paper

8

BiraBiro Editorial

10 Ursula K. Le Guin

Raig Verd Editorial

Ursula K. Le Guin

Un mag de Terramar Ursula K. Le Guin

UN MAG DE TERRAMAR

Raig Verd

UN MAG DE TERRAMAR Traducció de Blanca Busquets

«La novel·la juvenil més engrescadora, sàvia i bonica de tots els temps», Amanda Craig.

12

Sembra Llibres

14

Alrevés/Crims.cat

16

Edicions Saldonar

18

Les Hores

CATALEG 20 PRIMAVERA_AAFF.indd 3

27/1/20 11:30


distribueix RBA Llibres

| www.lavenc.cat |

L’Avenç

L’Accent Nova col·lecció de llibres, en format breu i mida petita, tant d’autors catalans com de textos traduïts, que comparteixen la característica d’estar escrits en primera persona i tenir un caire memorialístic. S’hi recuperaran títols ja publicats amb anterioritat per L’Avenç, i d’altres seran inèdits. Tots ells estan units pel mateix fil roig, la memòria personal entesa com una forma de construcció de la memòria col·lectiva.

Infelicitat perfecta Peter Handke traducció: Marta Pera Cucurell pròleg: Simona Škrabec Març 2020 978-84-16853-37-3 96 pàgines • 12 × 18 Rústica sense solapes 10 €

La mare de Peter Handke era una dona invisible. Al llarg de la seva vida —que va abastar el període nazi, la guerra i la prosperitat de la postguerra— va fer el possible per mantenir les aparences, però va arribar a una conclusió terrible: «Ja no soc una persona». No gaire després, es va suïcidar amb una sobredosi de somnífers. A Infelicitat perfecta, el seu fill s’asseu a posar per escrit allò que sap, o que creu que sap, sobre la vida i la mort de la seva mare, tot i que topa amb una «incapacitat d’expressió extrema». Aquest llibre auster, escrupolós i profundament commovedor és un dels punts més alts de l’obra de l’escriptor guardonat amb el premi Nobel de Literatura el 2019.

Víctor Català, l’escriptora emmascarada Margarida Casacuberta Octubre 2019 978-84-16853-36-6 224 pàgines • 14,3 × 21,3 Rústica amb solapes 17,50 €

Assaig biogràfic d’una escriptora, Caterina Albert (L’Escala, 1869-1966), que, per protegir-se, va haver d’utilitzar un pseudònim masculí i una sèrie de màscares per construir l’obra de la seva vida, el mateix personatge de Víctor Català. A mesura que creix la seva obra, la gran autora de Solitud s’aferra als seus silencis, a desaparèixer per defensar la seva independència creativa. La seva obra ha tingut una enorme influència en escriptores com Mercè Rodoreda o M. Aurèlia Campmany.

Debat sobre [la] cultura catalana Josep M. Castellet, Josep Ferrater Mora, Joan Fuster, Joaquim Molas i Baltasar Porcel Edició i pròleg: Jordi Cerdà Subirachs Octubre 2019 978-84-16853-35-9 176 pàgines • 15,5 × 23,2 Rústica amb solapes • 17 €

L’estiu del 1967, cinc destacats intel·lectuals es troben per debatre sobre la cultura. El debat, que ha romàs inèdit fins ara, gira entorn de les qüestions següents: el paper de l’intel·lectual, llengua i cultura, les realitats distintes del Principat, les Illes i el País Valencià, els problemes culturals dins l’Estat espanyol i la projecció exterior de la cultura. Cinquanta anys després, revisitar la conversa i analitzarne la vigència té un interès indubtable.

4

CATALEG 20 PRIMAVERA_AAFF.indd 4

27/1/20 11:30


Joan-Lluís Lluís és autor d’una sòlida i reconeguda trajectòria com a novel·lista, i és també un activista militant de la llengua catalana. Nascut a Perpinyà l’any 1963 i educat a l’escola francesa, l’autor va optar, en paral·lel a un procés d’autoafirmació personal, per fer del català la seva llengua literària. Els invisibles explica aquest recorregut ideològic i sentimental per una llengua que, a la Catalunya del Nord, s’ha volgut invisibilitzar.

| www.lavenc.cat |

Pinyols d’aubercoc és un llibre sobre els embats del temps. Sense estridències, amb un exuberant domini de la llengua dialectal i una prodigiosa sensibilitat, les proses d’aquest llibre esdevenen una crònica de l’educació sentimental de l’autor amb el rerefons de la transformació de Mallorca pel boom turístic. Aquesta petita joia va significar el portentós debut literari del periodista cultural Emili Manzano.

distribueix RBA Llibres

Març 2020 978-84-16853-40-3 128 pàgines 12 × 18 Rústica sense solapes 12 €

Març 2020 978-84-16853-39-7 128 pàgines 12 × 18 Rústica sense solapes 12 €

L’Avenç

Els invisibles Joan-Lluís Lluís

Pinyols d’aubercoc Emili Manzano

Després del procés Jordi Muñoz

cob en prepearta ració

Març 2020 978-84-16853-38-0 176 pàgines 14,3 × 21,3 Rústica amb solapes 17 €

Jordi Muñoz és un dels politòlegs que ha analitzat amb més finesa l’anomenat «procés» català cap a la independència. Això és precisament el que ha fet en aquest assaig, on ha destil·lat moltes de les reflexions que ha publicat en els darrers anys sobre les qüestions suscitades pel moviment sobiranista i per la resposta repressiva de l’Estat espanyol. Després del procés aborda, amb una total honestedat intel·lectual, l’escenari polític obert a partir de l’octubre del 2017, en què caldrà revisar, tot partint del principi de realitat, alguns dels pressupòsits d’un «procés» que, tal com l’havíem conegut fins ara, s’ha acabat i que haurà de donar pas a noves estratègies i nous plantejaments.

5

CATALEG 20 PRIMAVERA_AAFF.indd 5

27/1/20 11:30


distribueix UDL

| www.tigredepaper.cat |

Tigre de Paper

Brigadistes, vides per la llibertat Jordi Martí pròleg: Jordi Borràs

Febrer 2020 978-84-16855-62-9 100 pàgines 13 × 19 Rústica amb solapes 14 €

Mai en la història s’havia vist un gest de solidaritat com el de les Brigades Internacionals, i mai s’ha tornat a veure. Brigadistes hi posa noms i mirades, amb relats i fotografies. Podrien ser històries de novel·la, però son reals i ben humanes. I ens diuen una cosa: sota l’èpica de la Guerra Civil també s’estimava, es tenia coratge i por, i ganes de plorar i fins i tot de riure. Reviure aquestes vides, avui, és més oportú i saludable que mai.

La bretxa Anthony Cartwright traducció: Anna Llisterri Gener 2020 978-84-16855-59-9 144 pàgines 13 × 19 Rústica amb solapes 14 €

Cairo Jukes, un boxejador de Dudley, viu encadenant contractes precaris. Ha crescut enmig de les retallades que recorren la zona interior d’Anglaterra com les venes obertes d’un vell ordre industrial. Llavors coneix la Grace, una exitosa realitzadora de cinema documental de Londres. De la mà d’un dels escriptors anglesos del moment, ens acostem, a través d’una ficció vertiginosa i emocionant, a la complexa situació de fractura que viu la Gran Bretanya amb el Brexit.

La bossa o la vida Salvador Lladó Febrer 2020 978-84-16855-61-2 112 pàgines 12 × 17 Rústica amb solapes 12 €

Salvador Lladó ens planteja d’una forma clara, didàctica i amena diferents perspectives de la crisi ecològica en la que estem immersos. Des de la seva causa principal, la necessitat imperiosa de créixer del nostre sistema econòmic, passant pel seu principal símptoma, l’emergència climàtica, fins a desembocar en el ventall de propostes polítiques que neixen de la necessitat de ficar fre a un ritme de producció i de destrucció de la natura sense precedents.

L’esquerra contra la Unió Europea Anthony Cartwright traducció: Àngel Ferrero pròleg: Antony Soy Gener 2020 978-84-16855-58-2 160 pàgines • 14,5 × 22,5 Rústica amb solapes • 17 €

En aquest estimulant assaig, Costas Lapavitsas sosté que la gestió de la UE a la crisi de la zona euro representa la transformació definitiva de la unió en una fortalesa neoliberal. Una fortalesa que incorpora austeritat, privatització i retallades i que degut a l’auge de l’hegemonia alemanya encara està més dividida. L’autor defensa que, a la pràctica, és impossible una reforma significativa de la unió i que és necessari fer-hi un desafiament des de l’esquerra.

6

CATALEG 20 PRIMAVERA_AAFF.indd 6

27/1/20 11:30


pròleg: Jordi Cuixart

Estem presenciant un nou augment de la violència contra les dones, incloses les noves caces de bruixes. Federici actualitza i condensa en aquest nou llibre les tesis defensades a Caliban i la bruixa. A més, el llibre és una crida a la mobilització feminista on ens proporciona noves formes de comprendre els mètodes en què les dones es resisteixen a la victimització i ofereix un poderós recordatori: Reconstruir la memòria del passat és crucial per a les lluites del present.

Amiant Alberto Prunetti traducció: Pau Vidal Març 2020 978-84-16855-64-3 192 pàgines 14,5 × 22,5 Rústica amb solapes 17 €

El Renato treballa des dels 14 anys. Un operari que fon elèctrodes en milers d’espurnes de foc a prop de gegantins tancs de petroli. Un home que respira zinc, plom… fins que una fibra d’amiant s’obre camí fins al seu pit. L’autor de el llibre és el fill d’en Renato. A Amiant reconstrueix la seva història. Una història terrible, explicada barrejant records i documents, mesurant brillantment les emocions, amb una veu narrativa molt viva, enriquida per divertides expressions dialectals.

epíleg: David Fernàndez

Març 2020 978-84-16855-65-0 112 pàgines 12 × 17 Rústica amb solapes 13 €

Les últimes dècades, el treball intel·lectual i l’activitat política d’Angela Davis s’han centrat en el què anomena com l’abolicionisme de la presó: l’abolició de la pena de mort; l’abolició del complex industrial-penitenciari i l’abolició de tots els rastres i herències de l’esclavitud que han estat mantinguts i renovats per la pena capital i el sistema de presons als Estats Units, especialment amb la implantació de les presons de màxima seguretat.

Tigre de Paper

traducció: Marta Pera Febrer 2020 978-84-16855-60-5 112 pàgines 12 × 17 Rústica amb solapes 14 €

| www.tigredepaper.cat |

Podem abolir les presons? Angela Davis

distribueix UDL

Bruixes, caça de bruixes i dones Silvia Federici

Necessitem camarades Jodi Dean traducció: Anna Llisterri Març 2020 978-84-16855-64-3 192 pàgines • 14,5 × 22,5 Rústica amb solapes • 14 €

Jodi Dean desenvolupa la teoria del camarada, on exemplifica el problema clau de l’esquerra contemporània: la substitució de la identitat política per una relació de pertinença política que ha de ser construïda, sostinguda i defensada. Els camarades són iguals en el mateix costat d’una lluita política. En unir-se voluntàriament en la lluita per la justícia, la seva relació es caracteritza per la disciplina, l’alegria, el coratge i l’entusiasme.

7

CATALEG 20 PRIMAVERA_AAFF.indd 7

27/1/20 11:30


distribueix catalunya MADE / distribueix illes balears Serrano Llibres / distribueix país valencià Graons Llibres

| www.birabiroeditorial.com |

BiraBiro Editorial

Què fan els pares a la nit? Thierry Lenain Barroux Octubre 2019 978-84-16490-62-2 36 pàgines 23 × 30 Tapa dura 14,95 €

Els infants observen atentament el món que els envolta, més del que ens pensem, i s’interroguen sobre el que veuen. La imaginació és una eina fonamental per enfrontar-se a aquestes qüestions. Aquest àlbum de text breu, mínim, compta amb il·lustracions del gran Barroux, és un cant a la llibertat de la imaginació i del sentit de l’humor.

Meravellosos veïns Hélène Lassere Guilles Bonotaux 2a edició Març 2019 978-84-16490-57-8 32 pagines 37 × 21 Tapa dura 15,90 €

Una família de llops en moto, unes vaques ecologistes, un porquet fotògraf, unes cigonyes sobre la teulada, uns cocodrils cambrers, uns elefants melòmans, una girafa i fins i tot un pop que teixeix uns petits barrets per als peixos... Tot això capgira una mica la vida tranquil·la i ordenada dels meus veïns les ovelles.

A cals veïns Hélène Lassere Guilles Bonotaux Setembre 2019 978-84-16490-58-5 32 pagines 37 × 21 Tapa dura 15,90 €

Pingüins que arriben, la senyora pop que se’n va, un arbre que creix per la finestra, un drac que es convida a casa de les seves parentes, les serps, una ovella que vola sobre una escombra màgica, un estruç que balla, un gos Pare Noel, lleons aristòcrates, fantasmes i una bruixa... Tot això alegra la fantàstica vida quotidiana dels meravellosos veïns. Les pàgines es giren i els murs cauen. Veniu a visitar l’edifici més alegre del barri!

Què en fas, d’un repte? Kobi Yamada Mae Besom Setembre 2019 978-84-16490-60-8 36 pàgines 22 × 28 14,90 €

En què es converteixen els reptes? Nous amics, grans oportunitats i descobertes inaudites. Els reptes són invitacions a aventures increïbles, entrades a experiències inoblidables i portes a nous mons. Els autors de Què en fas, d’una idea? i Què en fas, d’un problema? ens conviden a afrontar els reptes de la millor manera possible: amb energia i imaginació!

8

CATALEG 20 PRIMAVERA_AAFF.indd 8

27/1/20 11:30


És el meu arbre Olivier Tallec

Un esquirol vermell se sent unit profundament i estreta al seu arbre i a les pinyes que té. A la vegada, està molt preocupat perquè ningú no li prengui el seu tresor tan estimat. Això l’empeny a empescar-se tota mena de solucions per protegir-lo i assegurar-se que ningú no li robarà les pinyes. Tallec, amb el seu humor característic, entre absurd i trapella, ens proposa una reflexió sobre les idees de propietat i de possessió que ens portarà a una conclusió sorprenent.

Qui Què Qui 978-84-16490-04-2 28 pàgines 29,5 × 14,5 Tapa dura 14,50 €

Qui Què On 978-84-16490-22-6 28 pàgines 29,5 × 14,5 Tapa dura 14,50 €

Qui Què Què 978-84-16490-34-9 28 pàgines 29,5 × 14,5 Tapa dura 15,50 €

Els Quiquè i el ninot de neu que no es volia fondre 978-84-16490-40-0 32 pàgines 23 × 16 cm Tapa dura 14 €

Els Quiquè i l’estrany atac del cop de sol gegant 978-84-16490-46-2 32 pàgines 23 × 16 Tapa dura 14 €

distribueix catalunya MADE / distribueix illes balears Serrano Llibres / distribueix país valencià Graons Llibres

«M’encanta aquest arbre. És el MEU arbre», diu el petit esquirol vermell. «M’encanta menjar les meves pinyes a l’ombra del meu arbre. Aquest és el meu arbre i es tracta del meu pinyol. Tothom hauria de saber que es tracta del MEU pinyol i que és el meu arbre. Què s’ha de fer per protegir-lo dels altres?»

| www.birabiroeditorial.com |

BiraBiro Editorial

Març 2020 978-84-16490-64-6 32 pàgines 21 × 29 Tapa dura 14,95 €

9

CATALEG 20 PRIMAVERA_AAFF.indd 9

27/1/20 11:30


ALTRES TÍTOLS Raig Verd Editorial

Tardor Ali Smith traducció: Dolors Udina

| www.raigverdeditorial.cat |

Segona edició 978-84-17925-01-7 240 pàgines 13,9 × 20,7 Rústica amb solapes • 19 €

#Fakeyou Un projecte dirigit per Simona Levi

distribueix UDL

Segona edició 978-84-17925-05-5 224 pàgines 13 × 20 Rústica amb solapes 16 €

Per què les dones salvaran el planeta Diverses autores traducció: Josefina Caball Segona edició 978-84-16689-85-9 288 pàgines • 13,3 × 21 Rústica amb solapes • 22 €

Qui tem la mort Nnedi Okorafor QUI TEM

LA MORT Nnedi Okorafor Traducció de Blanca Busquets

traducció: Blanca Busquets Segona edició 978-84-17925-00-0 544 pàgines • 23,3 × 14,3 Rústica amb solapes • 22,90 €

La pregària de Txernòbil Svetlana Aleksiévitx traducció: Marta Rebón Tercera edició 978-84-15539-92-6 432 pàgines • 21 × 13,3 Rústica amb solapes • 21,90 €

Neix un teixidor de somnis Ngũgĩ wa Thiong’o traducció: Josefina Caball Gener 2020 978-84-17925-02-4 256 pàgines 21 × 13,3 Rústica amb solapes 21,90 €

Mentre Ngũgĩ se’n va a estudiar, el seu poble lluita per la independència i la llibertat. En aquest text emocionant i provocatiu es despleguen simultàniament el naixement de Ngũgĩ wa Thiong’o com a escriptor combatiu, la fi del colonialisme militar en un dels episodis més violents de la història global i l’empoderament dels pobles africans per decidir el seu futur. «Exquisida per la seva honradesa, veritat i resiliència.» Chimamanda Ngozi Adichie

La mà esquerra de la foscor Ursula K. Le Guin traducció: Blanca Busquets Novembre 2019 978-84-17925-04-8 354 pàgines 14 × 22 Tapa dura 24,95 €

Va canviar la ciència ficció i el feminisme. L’obra tracta temes com la desigualtat de gènere, l’abús de poder, els interessos polítics i la manipulació mediàtica i reflexiona sobre conceptes com el temps, les relacions i les condicions de supervivència. Le Guin aprofita al màxim els seus coneixements antropològics i filosòfics per escriure una obra que perdurarà en el temps. «Es va considerar amb raó que marcava un canvi, alguna cosa diferent a tot el que s’havia publicat abans.» Neil Gaimann

10

CATALEG 20 PRIMAVERA_AAFF.indd 10

27/1/20 11:30


«Literatura bella i extraordinària, que sorprèn i fa mal, com un tall a l’estómac.» Marie-Lucile Kubacki, La Vie

| www.raigverdeditorial.cat |

Un jove i exitós dramaturg, l’Igor, es troba aïllat en un poble perdut entre Polònia i Bielorússia. La Sonka, una dona gran que només posseeix una vaca, l’acull a casa seva i li explica la tragèdia de la seva vida. Una història perduda en una de les guerres més terribles; una història d’odi, d’explotació i d’humiliació, però sobretot de desig i d’amor prohibit, poderós, inconcebible. L’Igor entén immediatament que es troba davant d’un material inigualable per a la seva nova producció teatral: honest i veritable.

distribueix UDL

traducció: Xavier Farré Febrer 2020 978-84-17925-09-3 240 pàgines 13,9 × 20,7 Rústica amb solapes 19,90 €

Raig Verd Editorial

Sońka Ignacy Karpowicz

Un mag de Terramar Ursula K. Le Guin traducció: Blanca Busquets Març 2020 978-84-17925-20-8 224 pàgines 13,9 × 20,7 Rústica amb solapes 14,95 €

Les novel·les de la saga de Terramar d’Ursula K. Le Guin són part de les obres més reconegudes i guardonades de la literatura: han rebut prestigiosos premis com el National Book Award, un Newbery Honor, el Nebula Award i molts altres premis, que commemoren el seu lloc perdurable als cors i ments dels lectors i del món literari. S’enfrontaven a dos reptes, ser novel·la de fantasia i dirigit a un públic juvenil, i van guanyar en tots els àmbits. «No podríem tenir un Harry Potter si no hagués existit l’escola de mags de Terramar —Terramar va ser l’original, la més acurada, la millor.» Neil Gaiman «La novel·la juvenil més engrescadora, sàvia i bonica de tots els temps.» Amanda Craig 11

CATALEG 20 PRIMAVERA_AAFF.indd 11

27/1/20 11:30


distribueix catalunya MADE / distribueix illes balears Palma Distribucions / distribueix país valencià GEA Llibres

| sembrallibres.com |

Sembra Llibres

Les aventures d’en Cebeta Gianni Rodari traducció: Àlvar Valls

Febrer 2020 978-84-16698-40-0 208 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 12,50 €

Amb motiu del centenari del geni de la imaginació, Gianni Rodari, publiquem una de les seves obres més populars i inoblidables: Les aventures d’en Cebeta. Una divertida faula contra les opressions protagonitzada per unes fruites i verdures entranyables. Seran capaces de derrotar juntes la supèrbia del poder reial? Amb la seva màgia eterna i universal, Rodari ens ofereix una lliçó emocionant sobre el bé i el mal, però també una finestra per a imaginar una societat més lliure i més justa per a tothom.

Coconut Kopano Matlwa traducció: Elisabet Ràfols Sagués Febrer 2020 978-84-16698-37-0 176 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 16,90 €

Després de la gran acollida de Florescència, publiquem la primera novel·la de Kopano Matlwa amb què va guanyar els prestigiosos Premi Soyinka de Literatura Africana, el considerat com el Premi Nobel africà, i el Premi de Literatura de la UE. Coconut és la història entrellaçada d’Ofilwe i Fikile, dues joves de Johannesburg que evidencien el pes dels prejudicis racials, la pressió estètica, l’autoodi i les violències de gènere sobre les joves negres de l’era postapartheid. Una obra audaç i lírica que ens fa qüestionar-nos qui som i qui volem ser en la societat de les aparences.

La cabra Anne Fleming

Vernon Subutex 2 Virginie Despentes

traducció: Ferran Ràfols Gesa Gener 2020 978-84-16698-39-4 120 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 12,50 €

traducció: Anna Casassas Març 2020 978-84-16698-48-6 320 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 19,50 €

Quan la família de la Kid es muda sis mesos a un bloc de pisos de Nova York, descobreix que al terrat hi viu una cabra. Com és possible? Aviat se n’adonarà que aquell misteri no és el més curiós de l’edifici, sinó els personatges extraordinaris que l’habiten. La cabra és una novel·la deliciosa entre el misteri i l’aventura, entre les persones i els animals, entre l’humor i la tendresa. Seleccionada en el White Ravens, top 10 de la Biblioteca Pública de Nova York, finalista de l’Stregga Ragazze i del Premi Sheila A. Egoff de literatura infantil i juvenil.

Seleccionada al Premi Man Booker i multipremiada a França, la trilogia Vernon Subutex de Virginie Despentes ja és un fenomen europeu. En aquest segon volum l’autora de Teoria King Kong, ens endinsa en la vibrant història d’uns personatges rebels i radicals que es menjaven el París dels anys vuitanta i que en la maduresa s’enfronten als efectes nefastos de la crisi social i econòmica. Una lectura absorbent, irònica i realista que examina la misogínia, la pornografia, la pobresa, la religió, la raça, el neofeixisme i els problemes de gènere.

12

CATALEG 20 PRIMAVERA_AAFF.indd 12

27/1/20 11:30


Març 2020 978-84-16698-46-2 400 pàgines 12 × 18 Edició butxaca 10,50 €

Terra Baixa d’Àngel Guimerà és una de les obres puntals de la literatura catalana i una de les més traduïdes i representades. En aquesta nova adaptació, Maite Carranza i Júlia Prats, han realitzat un exquisit treball per apropar als nostres dies aquesta obra mestra. Un història que s’endinsa en l’arrel profunda dels conflictes econòmics, polítics, socials i de gènere vigents avui. Com explica Maite Carranza al pròleg: «El poder ranci dels terratinents d’antuvi ha passat a altres mans i s’ha maquillat de contemporaneïtat. Ha canviat de cara, de camisa i de llenguatge, però, al capdavall, manté intacta la seva crueltat».

Principis elementals de filosofia Georges Politzer traducció: Joan Palomares

Març 2020 978-84-16698-47-9 160 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes • 11 €

Des de Plató fins a l’època contemporània, aquest manual bàsic i didàctic fa un repàs de la història de la filosofia des d’un punt de vista crític i transformador. Les lliçons de Georges Polizter, curtes i entenedores, foren recollides per alumnes seus quan era professor de la Universitat Obrera de París, un projecte educatiu que pretenia dotar als treballadors de les eines necessàries per comprendre la societat. Georges Politzer va ser torturat i afusellat durant l’ocupació nazi de França. Però el seu llegat perdura en una obra fonamental que ha influenciat a generacions senceres d’arreu del món.

Narrada amb la força i l’astúcia d’una de les veus cabdals de la literatura catalana del segle xx, Acte de violència ens situa davant d’un poderós interrogant: què passaria si suméssim forces en una insurrecció indefinida? La resposta és un dels llibres més representatius i celebrats de Manuel de Pedrolo. Una novel·la que ara presentem en format de butxaca per aprofundir en el debat entre resistència i opressió, de solidaritat i violència, d’implicació i indiferència. Un autèntic clàssic que continua sent d’una esfereïdora actualitat.

Palestina Una història essencial Jorge Ramos Tolosa Març 2020 978-84-16698-42-4 168 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 12 €

Què és i com és va expandir el sionisme? Què significà la Nakba? Com es va fundar l’estat d’Israel? Quines han estat les resistències palestines més enllà de la Intifada? Qui fou Iasser Arafat, Ben Gurion o Leila Khaled? En el temps de saturació de la informació, el professor d’història i activista Jorge Ramos ens explica en aquest llibre bàsic les claus necessàries per entendre la lluita del poble palestí. Un viatge essencial per la història d’aquesta terra, des del Sultanat Otomà i el Mandat Britànic fins a l’apartheid dels nostres dies.

Sembra Llibres

A través de Maite Carranza i Júlia Prats Març 2020 978-84-16698-41-7 104 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 10 €

| sembrallibres.com |

Acte de violència Manuel de Pedrolo

distribueix catalunya MADE / distribueix illes balears Palma Distribucions / distribueix país valencià GEA Llibres

Terra Baixa Àngel Guimerà

13

CATALEG 20 PRIMAVERA_AAFF.indd 13

27/1/20 11:30


distribueix UDL

| www.alreveseditorial.com i www.crims.cat |

Alrevés/Crims.cat

La favorita de l’Harem Andreu Martín Gener 2020 978-84-17847-33-3 268 pàgines 13,5 × 21,5 Rústica amb solapes 20 €

Torna l’Harem del Tibidabo, el prostíbul modernista més luxós de Barcelona, amb la seves portes de roure, els vitralls heràldics i les gàrgoles de castell. Tot com sortit d’un conte si no fos perquè el regent del bordell, l’histriònic Emili Santamarta, es veurà submergit dins d’una trama on haurà de defensar innocents en una lluita entre policies corruptes i, sobretot, entre dos clans que volen fer-se amb el monopoli del tràfic d’armes i drogues de la ciutat: els De Santiago, perillosos i alhora sofisticats, i els Klein, comandats per dos despietats nans rodanxons de metre i mig, extremament cruels, que només cerquen venjança per la mort del seu estimat fill, el Delfí. Un cop més, l’escriptor ens endinsa en una Barcelona violenta, fosca i sòrdida amb una galeria repleta de personatges estrafolaris.

Mai més Susana Hernández Gener 2020 978-84-17847-37-1 186 pàgines 13,5 × 21,5 Rústica amb solapes 17 €

Als barris perifèrics del Besòs i el Maresme i de la Mina, unes de les zones més conflictives de l’àrea metropolitana de Barcelona, hi conviuen joves adolescents amb ganes de menjar-se el món, famílies immigrants problemàtiques i taurons que volen controlar negocis il·legals. Un dels més rentables consisteix en ocupar habitatges a qualsevol preu per omplir-los de drogues i materials de dubtosa legalitat. Tant és així que per aconseguir-los estan disposats a amenaçar, coaccionar i, fins i tot, segrestar membres de famílies que els habiten. El que no saben és que una de les víctimes i protagonistes d’aquesta novel·la, la Laila, està disposada a fer tot el que calgui per protegir la seva.

14

CATALEG 20 PRIMAVERA_AAFF.indd 14

27/1/20 11:30


Escrits policíacs és un recull d’articles de novel·la negra i policíaca en llengua catalana. Entre ells, alguns referits a les col·leccions més importants del país, d’altres a grans autors i també a les ciutats que la conformen. Amb aquest nou llibre Àlex Martín Escribà completa les seves investigacions anteriors i obre noves perspectives per a un millor coneixement del gènere i de les obres que es publiquen en aquesta col·lecció, que tot just arriba a l’efemèride dels 50 títols.

L’hivern del coiot Ferran Grau Febrer 2020 978-84-17847-39-5 198 pàgines • 13,5 × 21,5 Rústica amb solapes • 18 €

Alrevés/Crims.cat | www.alreveseditorial.com i www.crims.cat |

Febrer 2020 978-84-17847-41-8 192 pàgines 13,5 × 21,5 Rústica amb solapes 20 €

distribueix UDL

Escrits policíacs, de «La Cua de Palla» a «Crims.cat» Àlex Martín

La nit del 24 de novembre del 2004 va ser trobat, al maleter del seu cotxe, el cos sense vida de la Isabel Bascuñana, una universitària lleidatana de vint-i-un anys. Una setmana més tard, i després d’una investigació policial en temps rècord, es va esbrinar qui havia comès aquella atrocitat. Però allò no era tot. Poc després, el que semblava un fet aïllat es va convertir en la culminació d’una sèrie d’assassinats macabres que sacsejarien dues societats separades per un oceà i per una dècada. Dues societats que havien mirat el mal directament als ulls. La Isabel va ser l’últim d’aquells crims. El crim que va marcar una ciutat. El crim que va marcar una generació. Un crim real. Real. 15

CATALEG 20 PRIMAVERA_AAFF.indd 15

27/1/20 11:30


distribueix UDL

| www.saldonar.com |

Edicions Saldonar

Feixisme persistent Alba Sidera amb textos de: Ferran Casas i Jordi Borràs

Febrer 2020 978-84-17611-30-9 288 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 19,90 €

Feixisme persistent és un treball periodístic molt exigent d’Alba Sidera, fruit d’anys d’investigació sobre el terreny, que ofereix totes les eines per entendre l’ascens de l’extrema dreta a Itàlia, situant-la dins del marc europeu i posant-la en relació amb l’auge que té a l’estat espanyol. Retrata amb precisió la Itàlia que ha permès que emergís amb força la figura de Matteo Salvini: des del gran blanqueig del feixisme de l’era de Silvio Berlusconi fins a la responsabilitat del centreesquerra i la col·laboració del Moviment 5 Estrelles, passant pel fenomen CasaPound, el terrorisme nazifeixista i el paper dels mitjans de comunicació.

Maquinètica Josep Lluís Micó Febrer 2020 978-84-17611-27-9 224 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 18,90 €

La robòtica, la intel·ligència artificial, el machine learning, el big data, la blockchain o la realitat virtual i augmentada seran fonamentals per entendre les noves configuracions de l’educació, la salut, la seguretat, els transports, la logística, l’entreteniment o l’atenció a les persones a la llar. Totes aquestes transformacions portaran canvis molt profunds en les relacions socials, polítiques i laborals. El catedràtic de Comunicació Josep Lluís Micó explica a Maquinètica les claus de l’enorme canvi que estem experimentant en la nostra era i explora quina és l’ètica que comparteixen les persones i les màquines.

16

CATALEG 20 PRIMAVERA_AAFF.indd 16

27/1/20 11:30


Senyals de llum Alec Ash

Alec Ash, escriptor britànic de la mateixa generació i resident a Pequín, aporta el testimoni vívid i fascinant de la vida de sis millennials xinesos, amb la idea de presentar aquesta nova generació trencadora i dur el lector més enllà dels estereotips i els titulars de les notícies, per mostrar-li què significa realment ser jove a la Xina contemporània.

Rabassa morta Elena Olesa

El darrer protocol Josep Fàbrega

Febrer 2020 978-84-17611-28-6 128 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 16,90 €

Març 2020 978-84-17611-29-3 64 pàgines 13,3 × 21 Rústica amb solapes 13,90 €

S’acaba el segle xix i en Joan Ramon, el fill esguerrat de can Cabanyes, juntament amb la gran fortuna que ha heretat acumula un gran ressentiment. Amb els somnis de plenitud sentimental deixats enrere, aboca tota l’energia a amargar la vida de la Remei i la seva família, amb l’excusa d’una disputa per la propietat de la terra, condicionada pels drets adquirits pel contracte de la rabassa morta.

distribueix UDL

Al món, gairebé una de cada cinc persones és xinesa, i a la Xina hi ha tres-cents vint milions de joves entre l’adolescència i la vintena, més que la població total dels Estats Units. Sense memòria de Tiananmen, aquesta generació de fills únics està transformant radicalment el seu país.

| www.saldonar.com |

Edicions Saldonar

traducció: Octavi Gil Pujol Març 2020 978-84-17611-26-2 384 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 21,90 €

Josep Fàbrega arriba amb El darrer protocol a la culminació de la seva trajectòria, amb la creació més sòlida, més absorbent i hipnòtica. Una reflexió personal i sorprenent sobre l’existència i la desintegració, escrita en versos decasíl·labs, des de l’espai de relació i humanitat de diverses sales d’espera. Cada sala té un nom, que coincideix amb les lletres de l’alfabet grec.

La terra, però, té les seves lleis pròpies i no tot acaba anant com era previsible. 17

CATALEG 20 PRIMAVERA_AAFF.indd 17

27/1/20 11:30


Elles Parlen Miriam Toews

| www.editorialleshores.com |

Les Hores

traducció: Carme Geronès Febrer 2020 978-84-949049-8-1 232 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes • 18,50 €

Una nit, vuit dones mennonites de diferents edats es troben en un paller per dur a terme una reunió secreta. Durant els darrers dos anys, aquestes dones, i altres de la seva colònia, han estat violades repetidament de nit per dimonis que venen a castigar els seus pecats.

distribueix Xarxa de Llibres

Ara que les dones han descobert que havien estat drogades i atacades per un grup d’homes de la seva pròpia comunitat tindran molt poc temps per prendre una decisió: haurien de quedar-se a la comunitat, o haurien d’atrevir-se a marxar-ne? «Aquesta novel·la, sorprenent, trista, colpidora, però molt emotiva..., podria ser un fragment d’El conte de la serventa.» Margaret Atwood

L’últim amor de Baba Dúnia Alina Bronsky

La veïna del costat Yewande Omotoso

traducció: Ramon Farrés Setembre 2019 978-84-949049-5-0 136 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 16,90 €

traducció: Àfrica Rubiés Mirabet Octubre 2019 978-84-949049-6-7 312 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 18,90 €

Baba Dúnia viu en un poblet de l’anomenada zona d’exclusió de Txernòbil. Mentre tothom a la resta del món es preocupa per l’origen de les fruites i les verdures que mengen, ella, una dona gran, torna a casa per reconstruir la seva vida a la terra de ningú. Hi ha altres antics veïns que també han tornat, però aleshores, un estrany arriba al poble i la petita comunitat veurà amenaçada la seva. Sobre una dona que troba el seu paradís en la vellesa.

Finalista de l’International Dublin Literary Award L’Hortensia i la Marion són dues veïnes octogenàries d’un barri benestant de Ciutat del Cap, a Sud-àfrica. Una és negra, l’altra blanca. Totes dues dones van viure carreres d’èxit; ara, ja vídues, comparteixen una hostilitat mútua i són obertament rivals. Però un dia uns esdeveniments forçaran les dues dones a entendre’s. Podran construir una amistat veritable o ja és massa tard?

18

CATALEG 20 PRIMAVERA_AAFF.indd 18

27/1/20 11:30


Idaho Emily Ruskovich

Un dia calorós d’agost, una família condueix fins a una clariana de la muntanya per recollir llenya. La mare és l’encarregada de tallar les branques petites amb un destraló. El pare en fa l’apilament. Les dues filles, la June i la May, de nou i sis anys, beuen llimonada, fan fora les mosques, es fan la guitza i canten fragments de cançons mentre passa el temps. Però aleshores té lloc un fet impactant, totalment inesperat, un acte tan extrem que dispersarà la família en totes direccions. Una reflexió poderosa sobre la importància del perdó i la capacitat de viure amb mitges veritats.

Mirada prohibida Nina Bouraoui traducció: Anna Casassas Novembre 2019 978-84-949049-7-4 128 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 16,90 €

Als carrers d’Alger els homes xerren. Darrere de les portes tancades, les dones, silencioses, s’avorreixen. Separada de la vida de la ciutat per una finestra, una nena observa. Ella inventa. El somni és necessari. És a la pubertat, el seu pare no li ha parlat durant dos anys. La mare prepara alguna cosa i les germanes callen. Ningú no se n’escapa. Un crit a favor de la llibertat i contra les actituds religioses que releguen les dones a l’oblit.

distribueix Xarxa de Llibres

Guanyadora de l’International Dublin Literary Award

| www.editorialleshores.com |

Les Hores

traducció: Àfrica Rubiés Mirabet Març 2020 978-84-949049-9-8 304 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes • 19,90 €

El museu de l’amor modern Heather Rose pròleg: Susanna Portell traducció:Carme Geronès Setembre 2018 978-84-946775-9-5 320 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 19,90 €

Inspirada en Marina Abramović El compositor Arky Levin ha arribat a un carreró creatiu sense sortida. Gairebé per atzar trobarà una exposició d’art al MoMA que li transformarà la vida: The Artist is Present, de Marina Abramović. Els visitants s’asseuen davant de l’artista, durant un període de temps curt o llarg, i gairebé tots en surten impactats. Un llibre sobre l’art, però també sobre l’èxit i el fracàs. Sobre el que significa connectar i estar present en el món modern. 19

CATALEG 20 PRIMAVERA_AAFF.indd 19

27/1/20 11:30


www.alreveseditorial.com www.crims.cat iperdigo@alreveseditorial.com distribueix UDL

www.birabiroeditorial.com info@birabiroeditorial.com distribueix catalunya: MADE país valencià: GRAONS LLIBRES illes balears: SERRANO LLIBRES

www.saldonar.com edicions@saldonar.com distribueix UDL

www.lavenc.cat www.elsllibresdelavenc.cat lavenc@lavenc.cat distribueix RBA Llibres

www.editorialleshores.com hola@editorialleshores.com distribueix Xarxa de Llibres

www.raigverdeditorial.cat raigverd@raigverdeditorial.cat distribueix UDL

www.sembrallibres.com sembra@sembrallibres.com distribueix catalunya: MADE país valencià: GEA Llibres illes balears: Palma Distribucions

www.tigredepaper.cat info@tigredepaper.cat distribueix UDL

LLEGIR EN CATALÀ llegirencatala.cat @llegirencatala facebook.com/llegirencatala @llegirencatala info@llegirencatala.cat Febrer 2020

CATALEG 20 PRIMAVERA_AAFF.indd 20

27/1/20 11:30

Profile for Llegir en català

Catàleg LeC - Primavera 2020  

Catàleg LeC - Primavera 2020

Catàleg LeC - Primavera 2020  

Catàleg LeC - Primavera 2020

Advertisement