Page 1

EDICIONS DEL PERISCOPI EDICIONS SALDONAR EL GALL EDITOR L'AVENÇ TIGRE DE PAPER BIRABIRO EDITORIAL RAIG VERD EDITORIAL SEMBRA LLIBRES ALREVÉS/CRIMS.CAT

CATÀLEG TARDOR 2017 WWW.LLEGIRENCATALA.CAT


#Periodisme Saldonar

El nostre món està en moviment continu, i són necessàries eines per ajudar-nos a entendre’l una mica més bé, sense cap altra pretensió que no sigui intentar documentar i analitzar els fets que tenen una certa repercussió en la nostra vida. Saldonar recull aquesta idea i publica, a la col·lecció Periodistes, llibres d’actualitat escrits per membres del Grup Barnils que tracten qüestions silenciades o cobertes parcialment pels mitjans de comunicació. Fins ara, ha editat els llibres Et presento el jutge Garzón de Sònia Bagudanch, Castor: la bombolla sísmica de Jordi Marsal, Els senyors del boom de Gemma Garcia Fàbrega, El franquisme que no marxa de Lluc Salellas, Desmuntant Societat Civil Catalana de Jordi Borràs i Cas Mercuri, la galàxia Bustos de Sara González. Té en procés d’edició el pròxim volum de la col·lecció, Nova Acròpolis contra la democràcia del periodista del diari Ara Enric Borràs. En paral·lel, inicia una altra sèrie de llibres de reflexió sobre els mitjans de comunicació, amb la novetat La causa del periodisme del professor d’anàlisi del discurs Joan Julibert, i d’actualitat, amb El part dels comuns de Joan Serra Carné i Sara González, de la secció de Política de Nació Digital, que han escrit un relat periodístic, amb pròleg de Josep Ramoneda, sobre tot el que no s’ha explicat del naixement, del «part», de Catalunya en Comú. Saldonar publica a més llibres de ficció a la col·lecció Narratives i de poesia a la col·lecció Poemes. I molt aviat, web nova.


Per què diem si Vols dir que som això?

Després de l’edició fa dos anys del llibre de La Marató de TV3, Llegir en Català publiquem el segon títol del nostre segell. El nom que li hem posat pot semblar enigmàtic: Vols dir que som això? El contingut no ho és gens: hem encarregat a vint-i-cinc escriptors –la majoria són autors de les nostres editorials– que triïn un objecte, un motiu, un fet, un aliment… que trobin que és prou significatiu del nostre àmbit cultural. A partir d’aquesta elecció, cadascun d’ells ha escrit un relat en un to diguem-ne irònic, elegant, incisiu. Tothom ha fet el que li ha vingut de gust, en definitiva. L’objectiu era que de tot plegat en sortís un llibre sense cap pretensió èpica, un exercici lúdic per dibuixar un retrat molt lliure de com ens decodifiquem a partir d’elements inesperats: el tovalló de Messi, El zoo d’en Pitus, l’edifici Venus de la Mina, el cargol poma, els ous de Salvador Dalí, l’urna de cartró… La nòmina d’escriptors fa goig: Enric Aguilar, Jordi Puntí, Lluís Llort, Joan Pons Bover, Anna Molina, Jaume Monzó, Laura Huerga, Sebastià Bennasar, Lluís Calvo, Joan-Lluís Lluís, Enric Borràs, Tina Vallès, Cesk Freixas, Vicenç Pagès Jordà, Tomàs Vibot Railakari, Adrià Pujol Cruells, Isabel Sucunza, Andreu Martín, Jenn Díaz, Marta Orriols, Víctor Sabaté, Joan Benesiu, Matthew Tree, Joni D. i Mar Bosch. I amb il·lustracions en color de Jordi Borràs. Un llibre pensat per ocupar un lloc destacat a les llibreries, per tenir-lo al taulell i a l’aparador, per acontentar (15 euros!) aquell que no sap què regalar o què posar al tió i vulgui un llibre ben fet, vistós i entretingut.

Vols dir que som això? Diversos autors Octubre 2017 978-84-944524-9-9 128 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 15 €


Solenoide Mircea Cărtărescu Edicions del Periscopi

El part dels comuns Joan Serra Carné i Sara González

Solenoide és l’obra magna de Mircea Cărtărescu, una aventura irresistible que mostra l’univers literari d’un dels escriptors més contundents de l’actualitat.

Edicions Saldonar

El fill del coronel Joan-Daniel Bezsonoff

Tocats pel foc Manuel de Pedrolo

L’Avenç Amb aquest relat del seu servei militar als Alps i a París, entre l’admiració nostàlgica i la distància irònica, Bezsonoff culmina la seva celebrada trilogia de memòries de joventut.

Relat des de primera fila, en clau periodística, del naixement de Catalunya en Comú, amb aportacions exclusives dels protagonistes. Pròleg de Josep Ramoneda.

Tigre de Paper «Pedrolo ens fa escoltar, en aquesta llarga conversa a diverses veus, el que seria l’abecé d’una posició política radicalment anticapitalista i antiestatalista», segons Marina Garcés.

A la casa de l'intèrpret Ngũgĩ wa Thiong’o Trad. Josefina Caball

Obriu les portes Txarango i Gemma Capdevila

Raig Verd

Un llibre il·lustrat farcit d’imatges d’una gran càrrega poètica que ens ajuden a espantar els fantasmes de l’odi i sembrar les llavors de la tolerància I la diversitat.

Una obra de prosa discreta i sincera que relata la visió íntima d’un home sobre els canvis culturals i polítics que van crear l’Àfrica moderna.

Sembra Llibres


L’imitador de veus Thomas Bernhard El Gall Editor Si algú encara no s’ha iniciat en el món d’aquest escriptor únic, li recomanem L’imitador de veus, mostra indiscutible que de la concreció pot sorgir un art de llarga durada.

Índex Per editorials

6

EDICIONS DEL PERISCOPI

8

EDICIONS SALDONAR

10

EL GALL EDITOR

12

L'AVENÇ

Què en fas, d’una idea? Kobi Yamada i Mae Besom BiraBiro Editorial Un dia, va passar una cosa impressionant. La meva idea va canviar just davant dels meus ulls. Va estendre les ales, va emprendre el vol i es va enlairar cap al cel. I llavors vaig saber què en fas, d’una idea...

Males decisions Susana Hernández Alrevés/Crims.cat És la història d’un segrest, però també és l’anàlisi d’uns sentiments inquietants, traumàtics i malaltissos que decidiran el destí de tota una família.

14

TIGRE DE PAPER

16

BIRABIRO EDITORIAL

18

RAIG VERD EDITORIAL

20

SEMBRA LLIBRES

22

ALREVÉS/CRIMS.CAT


distribueix UDL

| www.periscopi.cat |

EDICIONS DEL PERISCOPI

El gran salt Jonathan Lee traducció: Ferran Ràfols

Gesa pròleg: Matthew Tree

Juny 2017 978-84-946014-4-6 480 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 22,95 €

Al setembre de 1984 un home s’allotja al Grand Hotel de Brighton amb un objectiu clar: posar una bomba per matar Margaret Thatcher durant la convenció anual del Partit Conservador. El gran salt és una novel·la ambiciosa sobre tres personatges amb els destins entrellaçats contra tot pronòstic. Jonathan Lee es basa en un fet real per endinsar-nos amb elegància i humor en les vides afligides dels seus protagonistes, marcats per la frustració, la moral i el conflicte polític.

La gran teranyina

Roger Vinton pròleg: Andreu Barnils Sisena edició 978-84-946014-1-5 400 pàgines • 14,5 × 22,5 Rústica amb solapes • 19 €

La sang de les promeses

Wajdi Mouawad traducció: Raimon Molins i Cristina Genebat Segona edició 978-84-946014-0-8 472 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes • 19 €

Daha!

Hakan Günday L’acusació Bandi traducció: Hèctor Bofill i Hye Young Yu Maig 2017 978-84-946014-3-9 240 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 19,90 €

Bandi és el pseudònim d’un escriptor que viu a Corea del Nord i que durant anys ha amagat els seus escrits per protegir-los del govern. Aquest llibre ens mostra, a través de personatges intensos i profundament emotius, com es van enfrontar al terrible absurd del dia a dia. Emocionant i revolucionari, L’acusació ens ofereix un retrat vívid d’aquest territori hermètic i fascinant on, malgrat les condicions inhumanes, la vida persisteix.

6

ALTRES TÍTOLS

978-84-946014-2-2 Segona edició 350 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 19,50 €

L’aquari

David Vann traducció: Yannick Garcia pròleg: Jordi Puntí 978-84-944409-0-8 288 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes • 18,90 €

Anatomia de les distàncies curtes

Marta Orriols pròleg: Jenn Díaz epíleg: Tina Vallès

Cinquena edició 978-84-944409-5-3 188 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes • 17 €


traducció: Albert Nolla Setembre 2017 978-84-946014-6-0 184 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 17,90 €

National Book Award 2016 Premi Pulitzer 2017 «Un meravellós recordatori del que ha de fer la gran literatura: obrir-te els ulls, desafiar-te i transformar-te». Esquire La Cora és una jove esclava que malviu en una plantació de cotó de Geòrgia, abans de la guerra civil nord-americana. Després d’una agressió brutal decideix emprendre una fugida desesperada amb el ferrocarril subterrani, un mitjà de transport clandestí que li hauria de permetre començar una nova vida.

En un país sense nom i abocat a un conflicte imminent dos joves es coneixen i s’enamoren mentre la guerra amenaça de devorar les seves vides. Aquesta novel·la tendra ens parla d’una història d’amor plena de coratge en una època globalitzada on el veritable repte és la lluita per continuar junts. Hamid ha escrit la seva obra més agosarada, un text emocional i compromès que retrata un món en moviment constant i ens insta a posar-nos a la pell dels altres.

Solenoide Mircea Cărtărescu

Cançó de la plana Kent Haruf

traducció: Antònia Escandell

traducció: Marta Pera Octubre 2017 978-84-946014-8-4 384 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 18,90 €

Epíleg: Xavier Montoliu Octubre 2017 978-84-946014-7-7 880 pàgines 14,7 × 21 Cartoné 27,95 €

«Cada llibre de Cărtărescu és una petita victòria de la literatura». Francesc Serés, El País A la Bucarest en blanc i negre de l’època comunista un professor d’extraradi transcendeix els límits de la realitat que l’envolta i posa en entredit amb cinisme i humor una existència poblada per dones saturnines, metges sinistres i visionaris guillats. Solenoide és l’obra magna de Mircea Cărtărescu, un dels escriptors més contundents de la literatura europea actual.

EDICIONS DEL PERISCOPI

traducció: Albert Torrescasana Setembre 2017 978-84-946014-5-3 400 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 19,90 €

| www.periscopi.cat |

Sortida a Occident Mohsin Hamid

distribueix UDL

El ferrocarril subterrani Colson Whitehead

A la petita vila de Holt, Colorado, un mestre s’ha de fer càrrec dels seus dos fills, una adolescent embarassada es queda sense llar i és acollida per dos germans solters que treballen en una granja dels afores i dos nens s’inicien en l’aventura de viure. Amb una prosa elegant i sense artificis, Kent Haruf construeix un paisatge humà commovedor que retrata la vida d’una petita comunitat rural que es debat entre la modernitat i els valors tradicionals.

7


EDICIONS SALDONAR | www.saldonar.com | distribueix UDL

El part dels comuns Joan Serra Carné i Sara González pròleg: Josep Ramoneda Octubre 2017 978-84-946753-3-1 208 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 18 €

Barcelona en Comú, Podem, ICV, EUiA i Equo han confluït en un sol partit, Catalunya en Comú, el que pretén ser el PSUC del segle xxi. Els periodistes Joan Serra Carné i Sara González han seguit en directe el naixement, el part, de la formació, i n’han escrit el relat —planer, amè i exigent—, des de l’anecdotari fins als fonaments polítics, amb esperit crític. Com ho han viscut políticament i personalment des de dins els impulsors? Com s’ha creat un partit amb pretensions de ser hegemònic, en un context marcat pel sobiranisme? Quin futur preveuen? Personatges rellevants com Xavier Domènech, Ada Colau, Pablo Iglesias o Íñigo Errejón en són els protagonistes, i aporten al llibre visions exclusives. Podran, o no podran?

La causa del periodisme Joan Julibert Setembre 2017 978-84-946753-1-7 336 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 20 €

Una explicació del funcionament actual dels mitjans de comunicació de massa, que explora els motius que els han fet allunyar-se de l’ideal bàsic dels periodistes, servir la veritat. El periodista i professor Joan Julibert defensa que el periodisme s’ha contagiat del descrèdit de les institucions polítiques i econòmiques, i ara no és un autèntic quart poder al servei de la ciutadania. Un llibre per entendre millor les estratègies comunicatives que justifiquen l’acceptació extensa del discurs del Procés, del Brexit o de Donald Trump, que ens vol orientar perquè sapiguem com es construeixen els relats que ens dirigeixen les vides.

8


Una novel·la directa, amb diàlegs que sonen com la vida, personatges propers en la complexitat o en la senzillesa, i el món del vi del Priorat, en concret el Voliac 2004.

978-84-945078-5-4 192 pàgines 13,3 × 21 Rústica amb solapes 15 €

Desmuntant Societat Civil Catalana Jordi Borràs 978-84-942896-7-5 224 pàgines 13,3 × 21 Rústica amb solapes 16 €

L’home de lava Anna Molina

La vida mana Núria G. Caldés pròleg: Àlex Broch Octubre 2017 978-84-946753-2-4 288 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 19 €

Llibre de cinc relats, autèntiques nouvelles, de la debutant Núria G. Caldés, en què, segons Àlex Broch, «els personatges no són els herois de la història. Són els herois de cada dia». Tal com indica el títol del llibre, la vida mana, els personatges es necessiten, i perquè es necessiten comparteixen espai i temps, es parlen, es busquen sabent que poden trobar-se o no.

978-84-945078-3-0 304 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 18 €

EDICIONS SALDONAR

L’escriptora Júlia Castro viatja de Nova York a París amb el seu marit per refer la seva relació en un club swinger. Una trucada de casa li canviarà l’existència per sempre.

Cas Mercuri, la galàxia Bustos Sara González

| www.saldonar.com |

Setembre 2017 978-84-946753-0-0 320 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 20 €

ALTRES TÍTOLS

distribueix UDL

Voliac 2004 Anna Molina

Estimades Zambrano Mercè Foradada 978-84-945078-1-6 432 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 19,90 €

Tema de l’adéu Milo De Angelis traducció: Joan-Elies Adell 978-84-945078-2-3 128 pàgines 13,3 × 21 Rústica amb solapes 15,90 €

9


EL GALL EDITOR | www.elgall.com | distribueix catalunya Nordest Llibres / distribueix illes balears Palma Distribucions

10

Portugal Miguel Torga

Esplendor M. Subirats

traducció: Antoni Xumet

Setembre 2017 978-84-16416-21-9 147 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 14 €

Rosselló Setembre 2017 978-84-16416-15-8 119 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 15 €

El món meravellós de Trás-os-Montes és una de les grans passions de Miguel Torga. Sempre viatja amb la seva ànima, sembla veure-la pertot arreu. Apareix sovint en la seva prosa. No només és seva, sinó de tots aquells que vulguin merèixer-la. Així ho assegura a Portugal, on fa un retrat d’un altre dels seus amors: el país.

En Gunnar rep el poc habitual encàrrec de seguir les passes a algú de qui no se sap del cert si és mort. Durant aquest seguir la petja a un desconegut, la personalitat d’aquesta persona s’anirà formant davant seu, «esplendint» en forma d’un rosari de petites visions, a la vegada que suscitarà dins seu un profund canvi que el portarà per camins del tot inesperats.

L’imitador de veus Thomas Bernhard

Marques de mans Jordi Julià

traducció: Clara Formosa Plans Setembre 2017 978-84-16416-22-6 139 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 16 €

Setembre 2017 978-84-16416-25-7 89 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 12,50 €

El Bernhard més autèntic se’ns ofereix aquí, en cent quatre petites píndoles, parlant dels temes més variats –des de la senzilla anècdota passant per descripcions de personatges reals–, tot passat pel sedàs de la seva prodigiosa intel·ligència i la seva escriptura inimitable. Si algú encara no s’ha iniciat en el món d’aquest escriptor únic, no podem més que recomanar-li L’imitador de veus, mostra indiscutible que de la concreció pot sorgir un art de llarga durada.

Marques de mans és un recull de poemes basat en la passió humana, gairebé innata, de dibuixar, i fer-ho en el suport més primari: la pedra, les parets. Estructurat en dues parts, el llibre s’obre amb un llarg poema reflexiu de caràcter introductori sobre les pintures rupestres i sobre la necessitat de convertir les coves, els habitatges, en un lloc per deixar constància del món circumdant i de les experiències viscudes.


Setembre 2017 978-84-16416-19-6 55 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 11 €

Valhalla és la sala on habiten els guerrers víkings morts en batalla, regida per Odin, deïtat de la guerra, la mort, la saviesa i la poesia. El lector no hi trobarà, doncs, cap narració de les heroïcitats escandinaves ni una anàlisi acadèmica dels mites. Però el títol no és en va. L’autor ens convida a sentir l’existència a partir del fil conductor de Hugin i Mugin, dos corbs que representen el pensament i la memòria.

Jerusalem Gonçalo M. Tavares traducció: Anna Cortils Munné Novembre 2017 978-84-16416-24-0 14 × 21 Rústica amb solapes

A través d’un entramat de personatges perfectament estructurat, Tavares ens ofereix una davallada als abismes de la follia i de l’absurd, del desig i del dolor. Amb un estil que no renega de l’humor, sec i directe, amb tints negres, la noció del mal tenyeix cada pàgina i acaba per confrontar l’home amb la pròpia alienació. El llibre forma part de la tetralogia O Reino, que inclou Um homem: Klaus Klump, Aprender a rezar na Era da Técnica i A máquina de Joseph Walser.

La nuesa del silenci és producte d’una necessitat impulsiva d’expressió íntima. Del cansament de trescar per senders coneguts. D’un trencament inesperat des d’un itinerari literari molt personal, constant, ja llarg, no exempt de risc, en el fons ambiciós. Tant prové de la maduresa assolida com de la consciència de la certitud de la fragilitat i brevetat de la vida, tòpics que l’autor comença a comprendre en tot el seu abast per un pur imperatiu biològic.

Més jardins d’altri i altra fullaraca Climent Picornell Setembre 2017 978-84-16416-23-3 194 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 16 €

Més jardins d’altri i altra fullaraca continua l’esperit de Jardins d’altri, el primer llibre que Climent Picornell va publicar d’aquesta sèrie. Segons Guillem Frontera, «És un tipus de text que explora els límits dels gèneres literaris tradicionals: un principi d’assaig és envaït per una peça narrativa, que mena sl lector a espiar el dietari íntim de l’autor, on trobarà, cites, dites o aforismes».

EL GALL EDITOR

Setembre 2017 978-84-16416-26-4 14 × 21 Rústica amb solapes 10 €

| www.elgall.com |

La nuesa del silenci Miquel Rayó

distribueix catalunya Nordest Llibres / distribueix illes balears Palma Distribucions

Valhalla Antoni López Rodríguez


L'AVENÇ | www.lavenc.cat | distribueix RBA Llibres

Viatge a la Rússia soviètica Visions catalanes de l’URSS (1920-1941) Eduard Riu-Barrera (ed.) Setembre 2017 978-84-16853-11-3 216 pàgines 15,5 × 23,2 Rústica amb solapes 19 €

Entre la Revolució d’Octubre de 1917 i el final de la Guerra Civil espanyola, diversos viatgers catalans –sindicalistes, periodistes, economistes, polítics– van tenir interès a conèixer, de primera mà, el nou sistema polític i social que s’havia instaurat en la naixent Unió Soviètica. La nova realitat que s’estava creant a Rússia arran de la Revolució d’Octubre del 1917, de la qual ara es commemora el centenari, i el caràcter extraordinari del viatge van fer que molts dels visitants es convertissin en cronistes i analistes. Amb textos d’Ángel Pestaña, Josep Pla, Eugeni Xammar, Ferran Valls i Taberner, Andreu Nin, Josep-Anton Vandellós, Carles Pi i Sunyer, Hélios Gómez i Antoni Rovira i Virgili, entre d’altres.

La Brigada del Vidre Cròniques del front (1936-1939) Maria Campillo (ed.) Octubre 2017 978-84-16853-12-0 224 pàgines 15,5 × 23,2 Rústica amb solapes 19 €

Conjunt de cròniques de guerra escrites des del front pels corresponsals de premsa i, sobretot, pels mateixos combatents. Publicades en diversos diaris i revistes del moment, són un testimoni excepcional de la vida a les trinxeres. Molts d’ells rebien el sobrenom de «la brigada del vidre» perquè eren estudiants i duien ulleres. N’hi ha de coneguts (Pere Calders, Avel·lí Artís Tísner o Teresa Pàmies), i de poc o gens coneguts.

La nova escola catalana Arquitectura i política a l’època del Modernisme (1888-1906) Judith Rohrer Octubre 2017 978-84-16853-13-7 264 pàgines • 15,5 × 23,2 Rústica amb solapes • 21 €

Assaig sobre l’arquitectura produïda a Barcelona al tombant del segle xx, amb particular èmfasi en la relació entre la creació i la crítica arquitectònica, i l’activisme polític dels arquitectes vinculats a la causa del nacionalisme català, com Lluís Domènech i Montaner i Josep Puig i Cadafalch. La «nova escola catalana» buscava inspiració en el passat per a la construcció d’una arquitectura nacional. Coedició de L’Avenç amb l’Ajuntament de Barcelona.


El fill del coronel Joan-Daniel Bezsonoff

«Malgrat tot el que sé, malgrat tots els llibres d’història que he llegit, malgrat les meues conviccions catalanistes encara mantinc un real afecte per l’exèrcit francès. Entre els militars, he conegut gent més culta i més oberta que entre els professors jacobins que m’ha tocat tractar. Els oficials francesos tenien humanitat i un humor resignat de vençuts que continuen creient en valors tan caducats com les piastres de la Banca de la Indoxina».

L’Eclipsi Georges Perec

Sandàlies d’escuma Maria Àngels Anglada

traducció: Adrià Pujol Cruells 978-84-16853-06-9 288 pàgines • 14 × 21,3 Rústica amb solapes • 19 €

978-84-16853-07-6 144 pàgines • 14 × 21,3 Rústica amb solapes • 15 €

Joc lingüístic en què Perec fascina jugant amb dues desaparicions: la del personatge central de la història i la de la lletra A, absent en les més de 70.000 paraules del text.

Glauca és una dona fascinant. De família benestant i nascuda a l’illa de Quios en la Grècia del segle iii aC, ella mateixa ens relata el que ha estat la seva vida a la manera dels grans poemes èpics de la tradició hel·lenística.

Flush Virginia Woolf

Memòria personal Joseph Conrad

traducció: Jordi Fernando 978-84-16853-09-0 136 pàgines • 14 × 21,3 Rústica amb solapes • 13 €

traducció: Josep M. Muñoz

Encisadora però també radical, la relació d’un gos amb la mestressa que l’adopta és també una reivindicació del paper de les dones en la societat.

Arran d’un suggeriment amistós, Joseph Conrad exposa, amb una admirable sinceritat, el seu retrat com a home i com a escriptor.

distribueix RBA Llibres

Amb aquest relat del seu servei militar als Alps i a París, entre l’admiració nostàlgica i la distància irònica, Bezsonoff culmina la seva celebrada trilogia de memòries de joventut, que comença amb Una educació francesa i continua amb Les meues universitats, publicades a L’Avenç.

| www.lavenc.cat |

L'AVENÇ

Setembre 2017 978-84-16853-10-6 136 pàgines 14 × 21,3 Rústica amb solapes 14 €

Lloret • 978-84-16853-04-5 160 pàgines • 14 × 21,3 Rústica amb solapes • 13 €

13


TIGRE DE PAPER | www.tigredepaper.cat | distribueix catalunya Virus / distribueix país valencià GEA / distribueix illes balears Palma Distribucions

Sis mesos rojos a Rússia Louise Bryant traducció: Àngel Ferrero

Setembre 2017 978-84-16855-09-4 248 pàgines 14,5 × 22,5 Rústica amb solapes 16 €

Sis mesos rojos a Rússia recull les observacions i vivències de Louise Bryant a Petrograd i Moscou durant la Revolució d’Octubre com una de les primeres dones corresponsals. Bryant va estar present en moments clau —des dels acalorats debats a l’Institut Smolny fins a la caiguda del Palau d’Hivern— i va entrevistar els seus protagonistes, també ciutadans anònims que van participar en els fets revolucionaris.

Carbonia Nanni Balestrini traducció: Rolando

d’Alessandro Juny 2017 978-84-16855-07-0 96 pàgines 13 × 19 Rústica amb solapes 12 €

Carbonia és una història de lluita a la claror dels llumns i a l’ombra del carbó, és la història d’un miner i de la ràbia que l’uneix als seus companys. Un conte que comença als vaixells atacats pels bombarders estatunidencs durant la Segona Guerra Mundial i continua als camps de treball. Els anys del retorn són l’època de la reconstrucció, dels viatges que es fan o somien perseguint el miratge de condicions de treball millors, d’Austràlia i Sardenya, illes de la injustícia.

Tocats pel foc Manuel De Pedrolo pròleg: Marina Garcés Setembre 2017 978-84-16855-08-7 128 pàgines 13 × 19 Rústica amb solapes 12 €

A una petita barraca de la perifèria de Barcelona hi arriba un personatge clandestí i misteriós a conviure amb la família. Entre converses a la vora del foc trasbalsarà la vida quotidiana posant en qüestió aquells pilars que fins aleshores els semblaven inamovibles: la propietat, la llibertat i la dignitat. Dins la barraca, els silencis, gestos i mirades despertaran la complicitat, el compromís i l’esperança allà on abans només hi havia misèria, por i resignació.

El Che ministre Testimoni d’un col·laborador Tirso W. Sáenz traducció: Arnau Carné Octubre 2017 978-84-16855-10-0 224 pàgines 14,5 × 22,5 Rústica amb solapes 15 €

La història del Che al capdavant del Ministeri d’Indústries ens mostra de manera molt amena, realista i humana com enmig de problemes econòmics els revolucionaris cubans van aprendre a dirigir un país amb la concepció filosòfica impulsada pel mateix Che Guevara, que un món millor és possible si la persona concep que perseguir la justícia social és el secret de l’èxit definitiu.


El revolucionari català Andreu Nin definia en aquest llibre l’any 1932 aquesta particular estructura organitzativa de la classe treballadora russa. Malgrat el pas dels anys i l’evolució de la lluita de classes, l’explicació breu però acurada de Nin sobre l’origen i el desenvolupament dels Soviets segur que servirà per les reflexions al voltant de les diferents lluites laborals, estudiantils o en defensa de l’habitatge i les seves formes organitzatives dels nostres dies.

Ulrike Meinhof, la biografia Jutta Ditfurth traducció: Daniel Escribano Abril 2017 978-84-16855-04-9 512 pàgines 14,5 × 22,5 Rústica amb solapes 20 €

Jutta Ditfurth ha bastit una biografia monumental on l’exposició del context històric i la descripció minuciosa de les circumstàncies vitals del personatge s’imbriquen amb un retrat psicològic penetrant i una recreació dels fets tan ben assolida narrativament que en resulta un relat que fa justícia a una vida novel·lesca com la de Meinhof i serveix de contrapunt als diversos libels engendrats pels plumífers de l’RFA.

Sankt Pauli, un altre futbol és possible Natxo Parra i Carles Viñas Segona edició 320 pàgines • 14,5 × 22,5 Rústica amb solapes 16 €

Els desemparats Un drama sobre els refugiats Elfriede Jelinek traducció: Àngel Ferrero 120 pàgines • 13 × 19 Rústica amb solapes 12 €

Tupamaros, del fusell al Parlament (1966-2016) Vicent Galiana i Cano pròleg: Lucía Topolansky 978-84-16855-02-5 184 pàgines • 14,5 × 22,5 Rústica amb solapes • 15 €

Panther Melvin Van Peebles traducció: Daniel Escribano 978-84-944954-8-9 280 pàgines 14,5 × 22,5 Rústica amb solapes 18 €

Una amistat prohibida, l’Estat d’Israel contra Tali Fahima Montserrat Arbós 978-84-944954-6-5 232 pàgines 14,5 × 22,5 Rústica 15 €

TIGRE DE PAPER

Octubre 2017 978-84-16855-11-7 120 pàgines 10,5 × 17 Butxaca 10 €

| www.tigredepaper.cat |

cober en prepa ta ració

ALTRES TÍTOLS

distribueix catalunya Virus / distribueix país valencià GEA / distribueix illes balears Palma Distribucions

Els Soviets Andreu Nin

15


BIRABIRO EDITORIAL | www.birabiroeditorial.com | distribueix catalunya MADE / distribueix illes balears Serrano Llibres / distribueix país valencià Graons Llibres

16

La mestra és un capità Antonio Ferrarra i Anna Laura Cantone

La iaia no hi toca José Ignacio Valenzuela i Patricio Betteo

traducció: Bel Olid Març 2017 Segona edició 978-84-16490-36-3 60 pàgines 14,2 × 20 Tapa dura 12,90 €

traducció: Tina Vallès Novembre 2016 Segona edició 978-84-16490-39-4 144 pàgines • 13,5 × 21 Tapa dura 13,95 €

Una mestra actual i valenta explica en primera persona els equilibris que fa amb les mil obligacions paral·leles de la professió i de la vida privada. La mestra, agosarada i humaníssima, sap afrontar heroicament, amb la mateixa energia i de vegades en solitari, els virus de la grip, la manca de paper de vàter, la convivència i les taules de multiplicar, però sempre amb entusiasme, tenacitat, tendresa i un respecte absolut per les criatures.

Com diries estel sense fer servir paraules com rombe o paper? Jo, l’únic que sé, és que la meva iaia no hi toca. Ah, i que té la culpa de tot. Sempre hi ha algú que té la culpa que ens agradi allò que tant ens agrada, o que no ens agradi allò que mai no ens ha agradat. Els meus pares tenen feina, i no em queda més remei que passar-me les tardes a casa de la iaia Petúnia. Però sospito que en porta alguna de cap, i no m’ho penso perdre...

La Nuna sap llegir la ment Orit Gidali i Aya Gordon-Noy

La Nuna esborra paraules Orit Gidali i Aya Gordon-Noy

Juny 2016 978-84-16490-28-8 32 pàgines 21,5 × 24 Tapa dura 14,95 €

Maig 2017 978-84-16490-37-0 32 pàgines 21,5 × 24 Tapa dura 14,95 €

A l’escola, a la Nuna li han dit que té cames de flamenc, i això no li ha agradat gens. La mare li dona unes ulleres màgiques amb les que descobrirà que, de vegades, les persones no diuen el que pensen, o pensen el que diuen, o pensen el que diuen que pensen. Una història molt bonica, explicada amb humor i sentit de la realitat que llança una proposta original per a la resolució proactiva i superació dels conflictes quotidians.

La Nuna no pot evitar que xupiguai!, aquella paraula de nens petits, se li escapi de la boca... Per sort, té un esborrador màgic amb el qual pot fer desaparèixer les paraules que es penedeix d’haver dit. A més, també és una sort que hi hagi en Lluc, perquè la Nuna, aquesta heroïna captivadora que no para ni un moment d’investigar i pensar el món que l’envolta, pot explicar-l’hi tot sense haver d’esborrar res de res.


Els quiquè són l’Olívia, la Paula, la Pamela, en Bernat, en Raül i en Max, una colla d’amics ben trempats a qui no els falta mai imaginació! Quan l’Olívia, l’artista, decideix pintar el cel de gris, comença a fer fred i la neu no triga a caure. Així que els quiquè decideixen fer un ninot de neu. Però, per desgràcia, el sol torna a sortir... Humor, situacions esbojarrades, diàlegs divertits, un traç viu i ple de color, personatges atractius... Tots els ingredients per un còmic d’èxit!

Olivier Tallec

Juliol 2015 978-84-16490-04-2 28 pàgines • 29,5 × 14,5 Tapa dura • 14,50 €

Qui s’amaga sota el cobrellit? De què té por en Xavier? Qui no portava pijama? Quantes dents tenia en Roger? Un llibre animat que juga amb l’observació i la memòria per endevinar qui ha fet què i qui s’amaga on. ISBN: 978-84-16490-34-9

Olivier Tallec 9 788416 490349

COB_QUIQUEQUE.indd 1

29/1/17 22:15

Qui Què Què Olivier Tallec Febrer 2017 978-84-16490-34-9 28 pàgines • 29,5 × 14,5 Tapa dura • 15,50 €

Què fas amb una idea? Kobi Yamada i Mae Besom

Meravellosos veïns Hélène Lasserre i Gilles Bonotaux

Novembre 2017 978-84-16490-42-4 36 pàgines • 22 × 28 Tapa dura 14,95 €

Novembre 2016 978-84-16490-30-1 32 pàgines 21 × 37 Tapa dura 15,90 €

És la història d’un nen, d’una idea brillant i de com aconseguirà mostrar-la a tothom. No sembla fàcil, però a mesura que la confiança del nen creix, també ho fa la idea, fins que un dia passa una cosa increïble. És una història per a qualsevol persona, de qualsevol edat, que alguna vegada hagi tingut una idea que semblava massa gran, massa rara, massa complicada. És una història per donar la benvinguda a aquesta idea, per donar-li una mica d’espai per créixer, i per veure què passa després. De fet, és una història que acaba de començar...

Una família de llops en moto, unes vaques ecologistes, un porquet fotògraf, unes cigonyes sobre la teulada,  uns cocodrils cambrers, uns elefants melòmans, una girafa i fins i tot un pop que teixeix uns petits barrets  per als peixos... Tot això capgira una mica la vida tranquil·la i ordenada  dels meus veïns les ovelles.

distribueix catalunya MADE / distribueix illes balears Serrano Llibres / distribueix país valencià Graons Llibres

Qui Què Qui Olivier Tallec

Setembre 2017 978-84-16490-40-0 32 pàgines 23 × 16 Tapa dura 14€

| www.birabiroeditorial.com |

BIRABIRO EDITORIAL

Els quiquè Laurent Rivelaygue i Olivier Tallec

17


distribueix UDL

| www.raigverdeditorial.cat |

RAIG VERD EDITORIAL

Desig Richard Flanagan traducció: Josefina Caball Setembre 2017 978-84-16689-35-4 256 pàgines 13,9 × 20,7 Rústica amb solapes 18 €

Llibre de l’any al New Yorker, Washington Post i London Observer Del multipremiat escriptor Richard Flanagan (Premi Man Booker per L’estret camí cap al nord profund). Desig és una història sobre l’ambició, els desitjos i els anhels que ens fan humans. L’obra uneix dues icones de la civilització occidental: una exploració àrtica llegendàriament desastrosa i un dels episodis més infames de la història de la humanitat: la colonització de Tasmània. «Una punyent acceptació de “la manera com diem que no a l’amor”». Ron Charles, The Washington Post

A la casa de l’intèrpret Ngũgĩ wa Thiong’o traducció: Josefina Caball Octubre 2017 978-84-16689-49-1 256 pàgines 13,5 × 21,3 Rústica amb solapes 21,90 €

Aquest segon volum de memòries reprèn la història de l’autor des de 1955, i s’ocupa dels anys de l’adolescència, concentrats, principalment, a l’entorn de la seva formació a un prestigiós internat britànic. És durant aquests anys, quan els britànics s’apoderen del seu país. La casa familiar queda arrasada i el seu germà, membre de la guerrilla Mau Mau, és capturat pels britànics i destinat a un camp de concentració. L’escriptor evoca de manera rica i commovedora la seva vida, una obra essencial per entendre els orígens del pensament d’un dels principals referents literaris, culturals i polítics de l’Àfrica de l’últim segle.


Octubre 2017 978-84-16689-53-8 192 pàgines 12,7 × 20 Rústica amb solapes 18 €

El carrer és nostre és un relat sobre les arts escèniques a Catalunya per entendre què són i què signifiquen. Un viatge per la història recent de les arts de carrer i un parèntesi per pensar en quin punt es troben. En un món que individualitza, privatitza i defineix els límits dels carrers i de les places fins al punt que gairebé no hi ha bancs ni espais per jugar, poden ser aquestes arts una presa de poder?

L’art pot esdevenir un instrument per gestionar el malestar, una via per canalitzar conflictes mitjançant una dimensió individual i col·lectiva, participativa i política. Analitzem els processos creatius per aprofundir en la inquietud i el desassossec, assumint un rol actiu i responsable cap a la pròpia realitat, amb la voluntat de gestionar el malestar de forma que impulsi una transformació social.

Les pereres fan la flor blanca Gerbrand Bakker

Somnis en temps de guerra Ngũgĩ wa Thiong’o

traducció: Maria Rosich Premi Protagonista Jove 2017 Tercera edició 978-84-16689-24-8 160 pàgines 12,2 × 19 Butxaca 14 €

traducció: Josefina Caball Segona edició 978-84-16689-13-2 256 pàgines 13,5 × 21,3 Rústica amb solapes 21,90 €

Llampecs Jean Echenoz

L’estret camí cap al nord profund Richard Flanagan

traducció: Anna Casassas Premi Llegim Ciència 2017/2018 978-84-16689-12-5 160 pàgines 13,5 × 19 Rústica amb solapes 14 €

RAIG VERD EDITORIAL

Setembre 2017 978-84-16689-48-4 192 pàgines 12,7 × 20 Rústica amb solapes 16 €

| www.raigverdeditorial.cat |

Polititzacions del malestar Diversos autors

distribueix UDL

El carrer és nostre Aída Pallarès i Manuel Pérez

TRADUCCIÓ: Josefina Caball Man Booker Prize 2014 978-84-15539-91-9 488 pàgines 14,3 × 21,3 Rústica amb solapes 23,80 €

19


SEMBRA LLIBRES | sembrallibres.com | distribueix catalunya MADE / distribueix illes balears Palma Distribucions / distribueix país valencià GEA Llibres

20

August Gil Matamala Al principi de tot hi ha la guerra David Fernàndez i Anna Gabriel Sabaté pròleg: Julià de Jòdar epíleg: Ariadna Gil

Setembre 2017 978-84-16698-16-5 448 pàgines • 14 × 21 Rústica amb solapes 20 €

David Fernàndez i Anna Gabriel Sabaté estiren del fil roig de l’itinerari vital d’August Gil Matamala per explicar-nos el relat de l’esquerra social d’aquest país. Fill d’un mestre represaliat per la dictadura, va créixer a la Barcelona de la postguerra i va començar la militància en la universitat dels anys seixanta. Va iniciar una llarga trajectòria que el va convertir en l’advocat de referència de l’activisme a Catalunya. Des de la defensa del moviment obrer durant i després del franquisme passant per la dels independentistes empresonats en la ràtzia olímpica del 1992, el recorregut vital de l’August ens ajuda a posar llum sobre la història dels de baix.

Milions d’ampolles buides Manuel de Pedrolo pròleg: Jaume Cabré Setembre 2017 978-84-16698-15-8 256 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 18 €

Barcelona, 1968. El moviment antifranquista multiplica les accions en tots els fronts. El règim es defensa ampliant la repressió. En aquest context convuls, uns quants militants d’una organització revolucionària orquestren un atracament per finançar la compra d’armes, una acció que els portarà a una situació límit. A Milions d’ampolles buides, Manuel de Pedrolo conjuga el suspens de la novel·la negra amb les intrigues de les lluites polítiques de l’època. El resultat és un retrat excel·lent d’un moment històric de mobilització popular. Tot un clàssic, censurat pel franquisme, d’un dels grans noms de les nostres lletres, caracteritzat pel seu compromís.


Txarango no és només un dels grans fenòmens de la música catalana actual, també és un grup de música compromès a transformar la nostra societat. Narrat amb els versos de la seva cançó homònima i amb les meravelloses il·lustracions de Gemma Capdevila, Obriu les portes ens convida a reflexionar sobre la gran odissea dels nostres dies: la de les persones que han de fugir de casa seva a causa de la fam i la guerra. Un llibre il·lustrat farcit d’imatges d’una gran càrrega poètica que ens ajuden a espantar els fantasmes de l’odi i sembrar, amb el diàleg entre diferents generacions, les llavors de la tolerància, el respecte i la diversitat.

El cor de les tenebres Joseph Conrad

Black Friday Antoni Rubio

cob ta en preper aració

Novembre 2017 978-84-16698-17-2 152 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 16,50 €

Una societat en oferta. Vides de saldo. Ideologies compulsives. Valors d’escàndol. Black Friday és un viatge per les crisis i violències dels nostres dies. Vint històries curtes, colpidores i emotives que ens situen de ple en situacions extremes però quotidianes. El periodista i escriptor valencià Antoni Rubio debuta amb aquesta obra realista i transgressora sobre les misèries, els anhels i les contradiccions que s’amaguen rere el món ideal que ens descriuen els agressius reclams de la societat de consum.

cob ta en preper aració

traducció: Yannick Garcia Novembre 2017 978-84-16698-19-6 112 pàgines 14 × 21 Rústica amb solapes 10,50 €

Amb el viatge del capità Marlow pel riu Congo a la recerca del misteriós Kurtz, Josep Conrad va escriure un dels testimonis més brutals del sistema colonial. Cent anys després, aquesta novel·la curta ha esdevingut un relat de culte que ha inspirat pel·lícules com Apocalypse now. Tot un clàssic de la literatura universal que ens ajuda a entendre les conseqüències actuals d’allò que Conrad va descriure com «la més vil lluita pel pillatge que mai hagi desfigurat la història de la consciència humana».

distribueix catalunya MADE / distribueix illes balears Palma Distribucions / distribueix país valencià GEA Llibres

Novembre 2017 978-84-16698-18-9 40 pàgines 27 × 26 Tapa dura 19 €

| sembrallibres.com |

SEMBRA LLIBRES

Obriu les portes Txarango i Gemma Capdevila


ALREVÉS/CRIMS.CAT | www.alreveseditorial.com i www.crims.cat | distribueix UDL

Barcelona, viatge a la perifèria criminal AAVV Setembre 2017 978-84-17077-17-4 350 pàgines 13,5 × 21,5 Rústica amb solapes 20 €

Vint autors, deu dones i deu homes, escriuen sobre deu barris de la Barcelona més criminal i perifèrica. Els barris i els autors són: Montbau. Josep Lluís Roig i Rosa Ribas / Verdum. Lluís Bosch i Empar Fernández / Poblenou. Andreu Martín i Margarida Aritzeta / Guinardó. Pop Negre i Raquel Gámez / Bellvitge. Juli Alandes i Núria Cadenes / La Verneda. David Marín i Susana Hernández / El Carmel. Rafa Melero i Anna Maria Villalonga / Poblesec. Llort i Graziella Moreno / Horta. Emili Bayo i l’Esperança Camps / Besòs. Jordi de Manuel i Sílvia Mayans.

Sang freda Biel Cussó Setembre 2017 978-84-17077-74-7 182 pàgines 13,5 × 21,5 Rústica amb solapes 16 €

Com ho ha de fer un assassí a sou, fred com el gel siberià, per complir les seves obligacions professionals si el cap li juga males passades? Teniu a les mans la història de tres personatges ben diferents, de psicologia complexa, de passats tèrbols i presents inquietants, que lluiten per sobreviure en un món que d’alguna manera els sobrepassa, fins que les seves vides s’entrecreuen per remoure estranyes i obstinades obsessions. En definitiva, una crònica fosca, freda i sanguinolenta, que no se sap mai si és fruit de la imaginació dels protagonistes o de la seva dura i excèntrica realitat. El que hi trobareu ni és bonic ni exemplar... Però és definitivament fascinador.


978-84-15900-90-0 216 pàgines 16 × 21 Rústica amb solapes 16 €

L’imperi dels lleons Sebastià Bennasar 978-84-16328-82-6 300 pàgines 13,5 × 21,5 Rústica amb solapes 17 €

Els ossos soterrats Silvestre Vilaplana

L’Harem del Tibidabo Andreu Martín cob ta en preper aració

Gener 2018 978-84-17077-25-9 288 pàgines Rústica amb solapes 20 €

L’Emili Santamarta és propietari d’un prostíbul de luxe, L’Harem, situat a la zona alta de Barcelona, concretament a l’avinguda del Tibidabo. Un negoci honrat i legítim que ofereix tot tipus de serveis sexuals als homes més rics de la ciutat i, evidentment, tota la discreció que polítics i famosos requereixen. Un matí, la policia fa una visita a L’Harem per avisar que el cos de la mare de l’Emili, que va desaparèixer fa deu anys, ha estat trobat.

978-84-16328-66-6 270 pàgines 13,5 × 20 Rústica amb solapes 17 €

ALREVÉS/CRIMS.CAT

Tot havia estat calculat a la perfecció, i, en principi, res no podia fallar. Enmig de la boira i la fosca d’un petit indret a prop de Vic, l’Axel Badia, primogènit desheretat d’una de les famílies més poderoses de la comarca, i la Lisa, la seva dona, amb un passat d’allò més tèrbol, decideixen jugar una mala passada al germà petit i hereu del clan: raptar el seu fill per un bon grapat de calés.

Rafael Tasis, novel·lista policíac Àlex Martín

| www.alreveseditorial.com i www.crims.cat |

Octubre 2017 978-84-16328-82-6 176 pàgines 13,5 × 21,5 Rústica amb solapes 16 €

ALTRES TÍTOLS

distribueix UDL

Males decisions Susana Hernández

Pluja negra Flavio Soriga 978-84-15098-63-8 208 pàgines 13,5 × 20 Rústica amb solapes 17 €

Torn de nit Agustí Vehí 978-84-15098-40-9 160 pàgines 13,5 × 20 Rústica amb solapes 15 €

23


www.alreveseditorial.com www.crims.cat iperdigo@alreveseditorial.com distribueix UDL

www.lavenc.cat www.elsllibresdelavenc.cat lavenc@lavenc.cat distribueix RBA Llibres

www.raigverdeditorial.cat raigverd@raigverdeditorial.cat distribueix UDL www.birabiroeditorial.com info@birabiroeditorial.com distribueix catalunya: MADE país valencià: GRAONS LLIBRES illes balears: SERRANO LLIBRES

www.periscopi.cat info@periscopi.cat distribueix UDL

www.saldonar.com edicions@saldonar.com distribueix UDL

www.elgall.com edicions@elgall.com distribueix catalunya Nordest Llibres illes balears Palma Distribucions país valencià Sendra Marco

LLEGIR EN CATALÀ llegirencatala.cat @llegirencatala facebook.com/llegirencatala @llegirencatala info@llegirencatala.cat Octubre 2017

www.sembrallibres.com sembra@sembrallibres.com distribueix catalunya: MADE país valencià: GEA Llibres illes balears: Palma Distribucions

www.tigredepaper.cat info@tigredepaper.cat distribueix catalunya: Virus país valencià: GEA Llibres illes balears: Palma Distribucions

Catàleg tardor 2017  

Catàleg tardor 2017 de Llegir en Català

Catàleg tardor 2017  

Catàleg tardor 2017 de Llegir en Català

Advertisement