Page 30

•30-•39 Karin Adelsköld PROFIL LKPG_b #04-12_LKPG Magazine 2012-04-13 19.31 Sida 30

Karin My Josefin Adelsköld Född 1973 i Linköping. Familj En son, en dotter och en pojkvän. Bor I ett radhus i Södra Roslagen. Fritid Twitter, Facebook och god mat. Lyssnar på Melodiös pop och electro. Karin Adelskölds favvolista är på http://tinyurl.com/7cut83h. Förebilder Amelia Adamo, Henrik Schyffert och Steve Jobs. Drömjobb Världsturnerande komiker alternativt kreativt ansvarig på Google. Nuvarande arbete Komiker, skribent, teknikfreak som driver bloggen Lilla Gumman. Tidigare arbeten, bland andra vice VD på kommunikationsbyrån Bic PR, projektledare på byrån Agency och journalist på Sveriges Radio.

Den akvarellkurs som Karin Adelsköld hade bespetsat sig på att anmäla sig till var fulltecknad. I stället blev det en kurs i standup komedi, ståuppkomedi. Hon utsågs 2011 till Årets kvinnliga komiker vid Svenska Stand up-galan. Men Karin är även journalist och författare och driver teknikbloggen Lilla Gumman. När Karin gästade Linköping med Babbens bästa brudar sade hon efteråt att det var det bästa framträdandet på hela turnén. LKPG Magazine träffade henne före föreställningen. LKPG Magazine Fyra 2012

Jag är radhusmorsa, ståuppkomiker och teknikskribent i en alldeles kolossalt konstig men rätt härlig blandning. Den här bloggen handlar om hur jag lämnat småbarnskladd och hemmamammaliv och istället startat en ny karriär som komiker och programledare på gamla dagar.

LKPG Magazine #4-12  

Linköpings eget livsstilsmagasin #4-2012