Page 24

22-23 ÅFF_b gocart #04-12_LKPG Magazine 2012-04-13 19.09 Sida 22

Christoffer Karlsson

8

Född 27 januari 1988. Moderklubb Åtvidabergs FF. Längd 180 cm. Vikt 72 kg. Nummer 8. Position Mittfältare. Landskamper för Sverige: 14 P och 13 J. Tidigare klubbar Djurgårdens IF 2007.

Christoffer Karlsson

text Daniel Atterbom foto Håkan Ahldén

Christoffer Karlsson är mittfältare i Åtvidabergs FF och har Steven Gerrard i Liverpool som idol. Christoffer är positiv inför ÅFF:s chanser i Allsvenskan: – Jag tror att det går bra, vi kan överraska många. Målet är att stanna kvar i Allsvenskan, och det kommer vi att göra. Den i Åtvidabergs FF fostrade Christoffer Karlsson föredrar att spela i Åtvidaberg framför andra klubbar. Han har gjort en utflykt till Djurgården för flera säsonger sedan.

Självklart är derbyna med IFK Norrköping något som Christoffer ser fram emot.

– Jag trivs jättebra i Åtvid. Det var inte dåligt i Djurgården, jag skulle gärna uppleva det igen, men man märker skillnaden. Det är så mycket som är annorlunda, som fansen. Det är stor skillnad både positivt och negativt.

– Absolut, det är två av höjdpunkterna under säsongen. Det var några år sedan nu, eftersom vi har varit i Superettan, och det ska bli roligt att mötas i Allsvenskan igen.

Det är på mittfältet som Christoffer trivs. – Jag har spelat mittfältare hela livet. När jag var yngre var jag en av spelarna man satte på mittfältet, och så har det blivit att jag har stannat kvar.

För den som inte är insatt i fotboll förklarar Christoffer skillnaden mellan anfallsspelare och mittfältare. – Anfallarnas mål är att göra så mycket mål möjligt. Vi i mittfältet ska hålla ihop backarna och anfallarna. Vi har ett ansvar både framåt och bakåt.

Förutom att Christoffer spelar fotboll på heltid pluggar han.

Christoffer har en favoritspelare i fotboll. – Steven Gerrard, jag har varit Liverpoolfan sedan [Michael] Owen spelade där [1996– 2004]. Han kom fram då, och sedan har jag blivit ett Gerrard-fan senare. Jag har samma tröjnummer som han.

– Jag pluggar lite vid sidan om, affärsredovisning.

Det finns inga motståndare som han särskilt vill möta eller slippa möta.

I likhet med de flesta spelarna i Åtvidabergs FF bor Christoffer i Linköping.

– Det finns bättre och sämre spelare i alla lag.

– Nästan alla spelarna bor Linköping, det är två eller tre spelare som bor i Åtvidaberg. Det fungerar bra och man har tid att umgås på fritiden. Vi får en bättre sammanhållning när alla bor i samma stad.

Någon dag innan intervjun var Christoffer på ett sponsorsevenemang, en viktig del av en fotbollsspelares yrkesliv.

Spelarna samåker till träningen i Åtvidaberg. – Vi har tre bilar som vi åker tillsammans i.

Christoffer är optimistisk när det gäller Åtvidabergs FF:s chanser i Allsvenskan. – Jag tror att det går bra, vi kan överraska många. Målet är att stanna kvar i Allsvenskan, och det kommer vi att göra. LKPG Magazine Fyra 2012

– Det är en del evenemang, vi får visa oss lite mer i Linköping så att Linköpingsborna får upp ögonen för oss ordentligt. Nu senast var vi på Autopartner. Det är mycket företag från Linköping, det är viktigt för oss att synas. ■

SKJORTA, SEBAGO, 895 KR PULLOVER, SEBAGO, 995 KR JACKA, SEBAGO, 1 795 KR SWETTIS RANDIGA, SEBAGO, 1 195 KR BYXA RÖD, MURREY, 495 KR SANDSTRÖMS SANKT LARSGATAN 33 TRÄDGÅRDSTORGET

LKPG Magazine #4-12  

Linköpings eget livsstilsmagasin #4-2012