Page 20

18-19 Motion Fittess_b #04-12_Layout 1 2012-04-13 19.06 Sida 18

text Daniel Atterbom foto Håkan Ahldén

Motion och Fitness levererar redskapen Motion och Fitness är en komplett leverantör av ny och begagnad träningsutrustning. Motion och Fitness har en serviceorganisation som hanterar och reparerar utrustning av alla märken. Företaget levererar, servar och marknadsför utrustning i hela Norden. Efter 20 år i träningsbranschen valde Bill Karlsson för sex år sedan att öppna Motion & Fitness i Norrköping. Det är ett företag som jobbar med både ny och begagnad träningsutrustning och service i hela Norden. – Kunderna är både företag och privatpersoner, säger Bill Karlsson när denna tidning träffar honom över en lunch. Vi har bytt lokaler, men är kvar i samma hus. Vi har bättre lokaler transportmässigt sett, men de är av ungefär samma storlek som förut, 1 000 kvadrat. Man får in rätt mycket på den ytan.

LKPG Magazine Fyra 2012

Motion och Fitness har en bred verksamhet. – Vi har fem ben att stå på: 1. Butiken där vi säljer hemmaoch företagsprodukter som folk kan prova och ta med sig produkterna hem. Allting finns i lager. 2. Sedan har jag Nautilusagenturen, för tung utrustning som säljs till gym och företag, i Sverige och Norge. 3. Jag köper in begagnad utrustning, reparerar den och säljer den vidare. 4. Jag har en serviceorganisation med fyra tekniker som åker runt i Sverige. Vi har serviceavtal och vi sköter vår egen, men även andra leverantörers utrustning och vissa installationer. 5. Sedan har vi egen tillverkning av ett anrikt svenskt löpband som heter Cardionics, som funnits i 30 år. Jag tog över det för två år sedan. Det säljs mycket till räddningstjänster, landsting, sjukvården etc. Det är lite speciellt att det legotillverkas och vi sedan monterar löpbandet i Östergötland.

Idag är det fem stycken som jobbar på Motion och Fitness. – Vi ska anställa två till, en tekniker och en säljare. Bill har inte bara en bakgrund när det gäller att jobba med motion, utan han har även varit idrottare. Han har tränat i många år och även tävlat i styrkelyft. Det gäller inte bara hur man ser ut, utan också vad man pratar om. – Träning förlänger livet, så enkelt är det. Bill har erfarenhet. – Jag har en lång kunskap när det gäller träning och jag har varit med och byggt upp bolag. Jag vet vad det handlar om. Det är därför som jag startat eget, för att jag hade den kunskapen och jag ville göra någonting av den. Spridningen på kunderna är stor, från ungdomar till pensionärer. – Vi har allt från privatkunder till gym och företag, bostadsrättsföreningar, polis, kriminalvården, allt. Vi jobbar mot alla. Köpare kan få vägledning. – Om jag säljer en anläggning så kan man även få personlig coachning.

Om jag inte gör det själv anlitar jag någon annan. Efterfrågan på motionsutrustning ökar. – Den är stor och växer hela tiden bland gym, men det är bland bostadsrättsföreningar och företag som vi är starkast. Privatsidan har varit stor hela tiden, men den ökar också. Idag köper man en avancerad utrustning. – Löpband och crosstrainer är det som är stort. Det är den volymen som växer och blir allt större. Bill Karlsson är sparsam med träningsråd, eftersom det är individuellt. – Jag rekommenderar att man ska träna tre dagar i veckan i 45–60 minuter, allting från styrketräning till konditionsträning. Framför allt är konditionsträning viktigt idag, eftersom man bör förbränna lite grann på grund av att man äter dåligt och man stressar. Men man får inte bara träna kondition, utan styrketräning är också viktigt, så att man stärker muskler runt muskelfästen. Om man har ont någonstans är muskeln för klen runt om. ■

LKPG Magazine #4-12  

Linköpings eget livsstilsmagasin #4-2012