Page 19

16-17 PAUL VÅR LEDARE #04-12_LKPG Magazine 2012-04-13 19.38 Sida 17

KRÖNIKA

Visst är det något speciellt med Linköping! Vi närmar oss maj. Fotbollssäsongen har börja, och solen syns allt oftare. Vilken drömstart för ÅFF i fotbollen. Många mål, rolig fotboll och tre raka segrar. Imponerande. Det kan bli en riktigt rolig säsong för ÅFF. Viktigt inte bara för Åtvidaberg utan också för Linköping. IFK Norrköping har också börjat bra och det kan bli intressanta derbymatcher de två östgötalagen emellan. Skall bli riktigt roligt att följa herrfotbollen i regionen. Det är mycket länge sedan vi hade två så starka herrlag ifrån Östergötland. Minst lika roligt skall det bli att följa LFC i år. LFC är utan tvekan ett av Sveriges starkaste damlag. Tyresö är de flesta experters favorit till att bli mästare, men jag tror att LFC kan vinna guld i år. Så bra är laget. Jag kommer att följa både dam och herrfotbollen i år. Skall bli riktigt roligt. Vi har redan hunnit med att fira guld i år. Juniorerna i LHC vann SM och bevisade därmed vilken fin återväxt vi har inom ishockeyn i Linköping. Damerna i LHC visade också att man hör hemma bland Sveriges allra bästa lag. Linköping har inte bara duktiga lag i fotboll och hockey. LVC visade för andra gången att man är Sveriges bästa volleybollag. Det firar vi naturligtvis ordentligt. En fantastisk säsong med en mycket värdig vinnare i LVC. Hoppas att fler upptäcker vilken rolig publiksport volleyboll är. Vi har haft många gäster i Linköping under de

senaste veckorna. Kungen och drottningen och företrädare för regeringen i sällskap med många andra gäster var med och firade Saab 75 år. En minnesvärd måndag kväll med en fantastisk flyguppvisning. Härligt att se vackra flygplan i formationsflygning över Malmen. Blir alltid lika stolt över Linköpings unika flygkunnande. Det är viktigt för Linköpings välstånd och vår moderna historia, men också en viktig del av vår framtid. Där idéer förverkligas stannar man inte alltid kvar på marken. Vi har också haft besök av Brasiliens ambassadör Ms Leda Lucia Martins Camargo. Tillsammans med borgmästaren och ambassadören invigde jag skylten utanför Stadshuset där vi nu också visar att vi har en ny systerort i Brasilien, Sao Bernardo do Campo. Visste ni att Sao Paulo är Sveriges näst största industristad i antal sysselsatta i svenska företag? Vår systerort är en viktig del av Sao Paulo. Det finns en lång tradition och nära samarbete kring näringsliv mellan Sveriges och Brasilien. Nu bidrar vi till att fördjupa samarbetet kring näringsliv och forskning, men också kring hur vi skapar attraktiva städer som är långsiktigt hållbara ur social och ekologisk synvinkel. Jag är stolt över vår vackra medeltida stadskärna. Domkyrkan. Torgen. Millesstatyn på Stora Torget. Stångån/Kinda kanal. Mötesplatserna. Folklivet. Trädgårdsföreningen. Länsmuseet, Konsthallen-Passagen och de många konstgallerierna. De många affärerna och det stora utbudet av restauranger och caféer. Visst är det något speciellt med Linköping. Linköping – min stad i världen. ■

Syns du i bruset? » Att annonsera i LKPG Magazine är en effektiv marknadsföring. Du och ditt företag syns helt enkelt bättre.

Vi vill att din annons ska synas. I LKPG Magazine syns du effektivt på sidan och slipper konkurrera om uppmärksamheten med en massa andra annonser. Vi placerar helt enkelt din annons så att den syns optimalt.

Peter Lindgren är försäljningschef på LKPG Magazine. Slå honom gärna en signal så berättar han mer om varför LKPG Magazine kan vara bra för dig och ditt företag. Du når Peter på 0707-52 62 53.

Paul Lindvall

Paul Lindvall är Kommunalråd sedan 2002 och kommunstyrelsens ordförande sedan 2006. Fyra 2012 LKPG Magazine

LKPG Magazine #4-12  

Linköpings eget livsstilsmagasin #4-2012

Advertisement