Page 1


Indhold: 1. .............................................................................................................. Indholdsfortegnelse 2. ...................................................................................................................... Problemstilling 3. ............................................................................................................ M책lgruppe og analyse 6. .................................................................................................................... Procesdefinition 7. ...................................................................................................................

Markedsanalyse

9. ........................................................................................................................

Hvem er vi?

10. ..................................................................................................................... Gruppekontrakt 12. ....................................................................................................................

Fra start til slut

15. ...............................................................................................................................

Logbog

16. .............................................................................................................................. Mock-up

1.


Problemstilling Vi er en ny opstartet virksomhed der har fået en god idé. Vi vil lave en portal, hvor man kan få information om eksklusive og luksuriøse produkter, finde forhandlere og deltage aktivt i debat med andre brugere, med samme interesser. Under vores research fandt vi ud af at der findes en lignende portal, der går under navnet crystle.dk. For at blive den førende portal, vil vi analysere og undersøge hvad der fungerer godt og skidt på deres portal, og tilføje vores egne idéer til vores. Vi vil desuden også holde et mere stilrent design, for at ramme den rigtige målgruppe. For at få det rigtige navn på vores virksomhed og produkt, er det vigtigt at vi retter os mod den målgruppe som vi gerne vil ramme. Vi vil derfor lave en målgruppeanalyse, samt relatere os i forhold til vores virksomhedsprofil. Vi vil anvende protoyping til styringsform, fordi vi har behov for dokumentation, men vi har ikke specificeret de faste krav for projektet, da det er en udviklingsproces.

2.


Målgruppe Hos envy indgår primært to segmenter fra minerva modellen. Den typiske bruger vil ligge mellem 25 og 50 år, og være inddelt i det blå og violette segment. Grunden til dette er omfanget af forskellige typer nyhedsstof der skal tilbydes. Det kan være til kvinder der kigger på accesories som ure og smykker, eller mænd der ser biler og boliger, unge der er interesserede i elektronik, eller ældre der leder efter spændende restauranter. Sitet er rettet mod den mere moderne del af befolkningen. Man har f.eks. mulighed for at starte, eller deltage i diskussioner omkring artikler på sitets forum.  Vi rammer en meget bred del af befolkningen, og stiler derfor efter en velformuleret og informativ skrivestil.

3.


Målgruppe analyse Hvem er målgruppen: Køn: Alder: Land: By:

Både mænd og kvinder 25 - 50 Danmark Landsdækkende

Brugssituation: Fritid, offentlig eller på arbejde: Alene eller i gruppe: Suppleret af andet materiale:

Alle steder Alene og i gruppe Nej

Formål: Hvad er kundens formål med produktet? Incitament for at bruge produktet?

At levere information om eksklusive produkter og livsstil. Informationssøgen i forbindelse med køb, eller generel interesse.

4.


Hvem er Kunden: Hvordan er kundens Image: Hvordan ønsker kunden at blive præsenteret?

Stilbevidst, moderne, innovativ Som en simpel men professionel side, med vægt på velformulerede artikler og gode fotos.

Soft- og hardware: Hvilken browser har brugeren? Hvordan forholder platformene sig til hinanden? Kan der opstå konverteringsproblemer? Er der omfattende krav om særlige medieelementer?

Internet Explorer, Firefox og Safari Overhold web standarder Nej Video kunne godt indgå i hjemmesiden.

Distributionsmedie: Hvilke krav har kunden til funktionalitet?

Billeder og tekst - Disse kan alle indfries.

Vedligeholdelse og opdatering: Skal produktionen følges op af vedligeholdelse?

Ja. kunden skal selv vedligeholde sitet.

5.


Processdefinition Behovet for processdokumentation stort/lille: Styrer du/I normalt projekter ved brug af dokumenter? Er dokumentation vigtig for beslutningsprocessen?

Ja Ja

Kundens vidensniveau inden for genren/multimedieområdet: Har kunden tidligere udviklet multimedier? Er kunden bekendt med andre udgivelser på markedet?

Ja Ja (http://crystle.dk)

Hvordan ville du/I betegne jeres viden omkring multimedier: Almen/Allround Interesse?

Ja

Muligheden for specificering af krav? Kan du/I på dette tidspunkt definere præcist hvad I vil udvikle? Kan du/I beskrive: Teknik, indhold og design?

Ja Nej

Holdningen til projektet/udviklingsarbejdet: Er det vigtigt for dig/jer, at projektet er synligt på alle niveauer? Giver et ‘løst planlagt projekt’ et bedre produkt i sidste ende?

Ja Nej, ikke i dette tilfælde. Målgruppen er for bred.

6.


Markedsanalyse Første indtryk: Baggrunden er mørk med eksklusiv mønster som kan lede tankerne hen på luksus brands som Louis Vouitton. Dette indikerer en hvis stil. Logoet er placeret i øverste venstre hjørne, hvorefter menuen følger. Menuen er enkel og let overskuelig. I venstre side kan man klikke sig ind på forskellige tema artikler. I højre side finder deres partnere. Fonten de brugere er meget konsistent i farvetemaet. Fonten de bruger til undertitel i logoet har en god effekt, og afspejler deres stilrene koncept. Man kan dog undre sig over at de ikke holder den samme font alle overskrifter og steder hvor der er mulighed for det. Virkemidler: Portalen anvender animation og elegante billeder. Animation: Animationen bruger Crystle til at sætte fokus på de produkter de gerne vil have opmærksomheden skal falde på. Animationen har ikke vilde effekter, men fungere med simple slids, som gør siden æstetisk. Menuen: Menuen er simpel og overskuelig, uden drop- down funktion, som holder det stilrent, og afspejler deres koncept. Logo: De bruger deres partneres logo til at understrege en hvis eksklusivitet, dette er bl.a. Lilienhoff, som er kendt for luksus og liebhaver boliger, der netop føre tankerne hen på noget eksklusivt.

7.


Negative virkemidler: Layout Teksten holder ikke kant, der er ikke særlig meget luft imellem elementerne på siden, såsom reklamer og artikler. Dette giver et rodet og uoverskueligt indtryk. Farver Man kunne godt have brugt lidt flere farver til at adskille de forskellige kategorier. Links har samme farve som brødteksten, de skiller sig ikke ud ved at have en anden farve, roll-over effekt eller understregning. Dette virker ufærdigt. Reklame Der er ikke overensstemmelse mellem reklamer og målgruppe. De henvender sig til en eksklusiv målgruppe der godt kan lide luksus, hvor reklamerne henvender sig til en målgruppe der gerne vil sparer penge. Indhold på siden: Indholdet på siden er ikke opdateret til dato, eksempelvis er den sidste artikel under biler fra den 8. juni 2009 dette giver et dårligt indtryk i forhold til at de gerne vil informere om de seneste trends. Nyhedsliste: Nyhedslisten under animationen er ikke deres egen, men taget fra Børsens newsfeed fra RSS. Dette bliver ikke oplyst før man trykker ind på nyheden. Menu i bunden: På forsiden er der 3 menupunkter i bunden, hvor der på resten af siderne er 4 menupunkter, dog med undtagelse af bolig siden. På boligsiden er der overhovedet ingen menu. Dette virker uprofessionelt 8.


Hvem er vi? Mission: At formidle information omkring moderne eksklusive produkter og ydelser. Vision: At blive det mest læste medie indenfor formidling af eksklusive trends. Profil: Envy.me er et onlinecommunity hvor fokus er rette mod nye og eksklusive produkter indenfor livsstilsprodukter såsom bolig, bil, elektronik og mere til brugerne. Vi fungerer som formidler af artiklerne hvor brugerne kan kommentere artiklen og dele deres oplevelser med andre. Vi vægter at holde vores site enkelt så der ikke tages fokus fra artiklerne. Vores nøgleord for alt vi laver er: Trend bevidste, Velformulerede og professionelt materiale. Organisation: Envy.me er et moderne onlinecommunity, hvor vi ønsker en høj grad af fleksibilitet og professionalisme i form af vores artikler. Vi tror på at bringe brugerne ind i projektet og lade dem være med til at bidrage med nye og spændende ideer til artiklerne samt at lave deres egne anmeldelser af de forskellige produkter. Vi har 4 fasttilknyttede skribenter og derudover håber vi på at mange af brugerne vil komme med artikler som bliver tjekket igennem inden udgivelsen.

9.


Gruppekontrakt Den skriftlige dialog: • Vi giver feedback på hinandens bidrag. • Vi er alle forpligtede til at bidrage med nyt. • Vi skriver sammen i en uformel tone, og vi behøver ikke at rette samtlige slåfejl. Først når vi ”producerer”, er vi kritiske med hensyn til formuleringer. • Hvis vi er uenige eller vil kritisere noget en anden har skrevet, indleder vi altid med at fremhæve de områder, hvor vi kan komme hinanden i møde. Altså først ros, så ris. Aktivitetsniveau: • Vi kontakter hinanden og rykker for aktivitet, hvis en af os er usynlig/tavs i længere tid end forventet. • Enhver af gruppens medlemmer er forpligtet til at tage ansvar for opgaven. • hjælper hinanden med at ”holde øjnene på bolden”. Mødepligt: • Vi mødes hver morgen kl. 9.00 i klassen med mindre andet er aftalt. • Er man forhindret i at møde op eller er man blevet forsinket skal dette meddeles til gruppen. • Hvis vi ikke kan overholde en tidsfrist, meddeler vi det i god tid. Fil deling: • Gruppens arbejde ligges løbende ud på dropbox så alle kan følge processen. • Der bliver løbende evalueret. • Der holdes løbende kontakt efter skole, bl.a. via msn, chat og lignende.

10.


tKonsekvens ved brud på gruppekontrakt: • kan man blive holdt uden for indflydelse og beslutninger. Gruppens Filosofi: • At være konstruktiv godt humør og positiv energi.

11.


Fra start til slut Produktudvikling Ud fra vores procesudvikling og vores målgruppe analyse samt vores virksomhedsprofil, vil vi holde designet stilrent og enkelt, så der er fokus på indholdet i stedet for diverse forstyrrende elementer. Vi startede med en skitsefase, hvor vi alle fik til opgave at gå hjem, og arbejde på forskellige idéer og skitser, hvor vi derefter ville drøfte de forskellige muligheder og løsninger. Vi endte ud med at bruge et layout, hvor der ville være mulighed for at bruge store billeder til en artikel i fokus, samt artikler derunder inddelt efter kategorier. Vi ændrede dog lidt på idéerne for at få det simpelt at kigge på, og man hurtig kan få et overblik over hvor de forskellige ting er på siden. Vi valgte at gå efter simple farver, hvor vi igennem udviklingen havde overvejelser over at bruge forskellige farver alt efter hvilken kategori man var inde under på siden. Vi endte dog med at holde det i meget simple farver, hvor det meste af siden er i gråtoner, og logoet i en grøn farve. Vi endte ud med et beskedent logo, bestående kun af tekst. Font-typen faldt på Kozuka, fordi den var afdæmpet, moderne og stilren, og havde et spændende y. Skriften er grøn, fordi man siger ”grøn af misundelse”, og at den grønne farve repræsenterer friskhed, simpel, afslappende og prestigefuldt.

12.


Menuen endte vi med at have centreret på siden, hvor vi havde flere overvejelser om vi skulle have den til at køre helt ud til kanterne alt efter størrelse på skærm, eller om den skulle centreres. Vi valgte centreret, fordi hvis man havde en meget stor skærm, ville det ikke være så simpelt og pænt.

Da vi går efter at vores portal skal være mere community bevidst, har vi valgt at have mulighed for at kommentere på artikler og lave brugeranmeldelser. Dette bliver også fremhævet på artiklerne, ved at have et ikon på forsiden der indikerer mængden af kommentarer, ved en lille tale boks i højre hjørne.

13.


På alle artikler er der ved hjælp af en grafisk label indsat en overskrift. Her var vi igennem flere forskellige muligheder hvordan det kunne vises hvilken artikel vi havde at gøre med, vi endte med at bruge den grafiske label. Vi har i bunden på forsiden til sidst valgt at have nogle få men relevante annoncer, der egner sig til en eksklusiv bevidste bruger, både for gavne annoncørerne, men også besøgende som er interesseret i diverse varer. De er blevet placeret i bunden, fordi sidens indhold er informationer om artikler, og ikke reklamer, og selv om at vi ønsker at folk skal se dem, så er det ikke det væsentlige på siden. Vi har desuden valgt at præsentere vores projekt i form af en folder, i stedet for den traditionelle sort hvide rapportmodel, i en A5 størrelse. Vi har anvendt layout og elementer fra vores side design, for at lette opdateringsprocessen på længere sigt, så hvis der kommer en anden der skal tage over på projektet, så er der ingen tvivl om at det hører sammen.

14.


Logbog Dag 1 Projektet påbegyndes, der bliver lavet gruppekontrakt Oprettelse af DropBox, til virtuel grupperum Virksomhedsprofil påbegyndt Analyse af målgruppe Analyse af Crystle.dk Fandt på navn: Envy Procesdefinition Hjemmeopgave til dag 2: Skitsering af mock-up, logo design Dag 2 Designskitsering Valgte endeligt design Udfærdigede mock-up forside Uddelligerede arbejde mellem gruppemedlemmer til dag 3 Dag 3 Skrevet rapport færdig Samlet trådene Lavet folder til aflevering Lavet underside

15.


16.


17.

http://www.larsklinggaard.dk/mmd/workshop1/rapport  

http://www.larsklinggaard.dk/mmd/workshop1/rapport.pdf