Page 1

Ekstra Bladet - Her er nøglen til lavere sygefravær

Side 1 af 1

Tekststørelse Almindelig | Mellem | Stor

Print siden

- 14:29 - 12. Sep. 2008

Her er nøglen til lavere sygefravær Trives medarbejderne, er de også mindre syge. Erfaringer fra et par af de bedste arbejdspladser i Danmark viser, hvordan sygefravær kan minimeres.

Sygefravær er et stort problem på danske arbejdspladser. Så stort at beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen netop har fremlagt en handlingsplan for at få det ned. Sygefravær koster nemlig hvert år samfundet mere end 35 mia. kr., og virksomhederne selv kan også miste flere millioner på, at deres ansatte ligger hjemme under dynen.

læs artikkel

Et par af Danmarks bedste arbejdspladser ifølge "Great Place to Work"-konkurrencen fra 2007, har med succes fået nedbragt sygefraværet ved hjælp af tillidsbaseret ledelse, hvor medarbejderne ikke bliver mødt med mistro, når de melder sig syge. Det skriver trivselskonsulent Stina Trojlsgaard på ledelseidag.dk. Mere ydelse, færre sygedage Både ATP og Middelfart Sparekasse har vundet titler som gode arbejdspladser på grund af menneskelig tilgang til medarbejderne. Sygefraværet i begge disse virksomheder ligger helt nede på mellem to og tre pct. Og i det hele taget virker det som om den tillidsbaserede ledelse, hvor regler om sygefravær er fjernet til fordel for en mere individuel vurdering af hver enkelte medarbejders situation, fungerer. "Ledelsen sørger for, at medarbejderne trives så godt, at de yder mere end andre steder, har langt færre sygedage end gennemsnittet, bliver flere år i virksomheden og tjener gode penge til den," skriver Stina Trojlsgaard. At medarbejdertrivsel også fører til, at de ansatte yder mere, når de er på arbejde, bekræftes af interne trivselsmålinger fra Danske Bank. De viser ifølge ledelseidag.dk, at de mest tilfredse medarbejdere bidrager med op til 40 pct. mere til bankens indtjening end de mindst tilfredse medarbejdere. Trivselskonsulenten mener, at nøglen til at nedbringe sygefraværet ligger i at forebygge problemerne, før de opstår og lytte til medarbejdernes behov. Det viser erfaringerne fra Middelfart Sparekasse og ATP også. "For at bekæmpe disse enorme sygefraværsstatistikker skal vi tænke forebyggelse ind i virksomhederne, hvilket vil sige; at foregribe problemerne, før de opstår, og få trivsel, tillid og medmenneskeligheden ind som en naturlig del af hverdagen," mener Stina Trojlsgaard.

http://ekstrabladet.dk/nyheder/erhverv/epn/article1055406.ece?service=print

08-12-2008

Her er nøglen til lavere sygefravær  

"Ledelsen sørger for, at medarbejderne trives så godt, at de yder mere end andre steder, har langt færre sygedage end gennemsnittet, bliver...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you