Page 1

Zomer 2011

Inhoud: Nieuws uit de klas

2 - 20

Schoolnieuws

21

Pretgazet

22 - 25

Eindredactie: Juf Jony Juf Ineke Juf Caroline Juf Lieselot

Miranda Felix Ann Van Damme Juf Ilse

Verantwoordelijke uitgever: Basisschool Onze Lieve Vrouw Ambachtstraat 7b 9150 Kruibeke


Vakantiewensen

De zonnebloemklas en de veldklas

Zomer 2011

PiusX

2


Vakantiewensen

Zomer 2011

PiusX

3


Sport je fit!

Zomer 2011

Jongste kleuters OLV

4


This is Afrika! Wat weten we over Afrika? “Ze gebruiken doeken als kledij en dragen hoofddoeken.”

“Ze spelen daar op een djembé en maken ook muziek met een regenbuis.”

“Muziek maken vond ik leuk!”

”We maakten Afrikaanse kralenkettingen.”

“Mijn mama kwam op bezoek, ze kwam vertellen over Afrika.”

“Veel wilde dieren: tijgers, leeuwen en krokodillen.”

We leerden een Afrikaans liedje: “Umama Notata”. Dat wil zeggen: “Mijn mama en papa houden van mij!”

Zomer 2011

Oudste kleuters OLV

5


“Ze eten veel fruit: ananas, banaan en mango.”

“We deden het onthaal en aten koeken op de grond.”

“Op de djembé spelen: Ratatatata...ta!”

“Een djembé heeft een gaatje onderaan, dat moet je tussen je benen vasthouden!”

“De mensen dragen er manden met fruit op hun hoofd.”

“Sommige mensen slapen er in strooien hutjes.”

Zomer 2011

Oudste kleuters OLV

6


Moederdagcadeautje van de oudste kleuters Hoe maakten de oudste kleuters confituur? We sneden eerst de appels. We deden de appels in een grote pot samen met rode vruchten. (= frambozen) Dan deden we er veel suiker bij (+ pectine). Roeren. Laten koken.

Gekke uitspraken van de kleuters Er zit „bloemkool‟ op het brood. De turnerjuf legt de turnermatten klaar. De dwergen nemen spijt van Sneeuwwitje. Een „lavendelkrans‟. (adventskrans)

Marsefijn. (marsepein)

Zoveel „cadeauderen‟. Meneer „erecteur‟. (directeur) Tienenegentig. (19) Elleventien. (11) Mijn „zuurstof‟ zit tussen mijn jas. Ik heb dat gepobreerd. Ik heb het naar juf Kriedel (Griet) gedaan! De juf heeft dat verhaaltje gisteren al „opgelezen‟.

Zomer 2011

Kleuters OLV en PiusX

7


Boerderijklassen We zijn met al de eerste klassers naar de boerderij geweest, wat was het daar een reuzefeest! We gaven de dieren elke dag eten en hebben zelfs op een ezel gezeten. De kippen legden eitjes, blauw en geel, wat waren dat er veel! We sliepen in 1 grote zaal, maar soms maakten we wel wat veel kabaal. We maakten brood met gist, bloem en water, maar dat brood namen we mee voor later. Dat mochten we thuis met mama en papa opeten, kortom: EEN 3-DAAGSE OM NOOIT TE VERGETEN!

Caroline, Lars en Jitse (L1)

Zomer 2011

Eerste leerjaar

8


Eerste communie Na lang aftellen, erover fantaseren, vertellen, voorbereiden,... was het zover! Op 28 mei was het eerste communie. Tijd om met alle eersteklassers rond de tafel te zitten. Ze maakten er alvast een mooie dag van, met veel leuke herinneringen. Maar wat vonden zij het allerleukste? Dat we op de „turbines‟ mochten zitten.

Dat iemand de slappe lach had door de micro.

Dat alle mama‟s en papa‟s naar ons keken. Al die cadeautjes! Zingen!

“Wijn” drinken. Maar eigenlijk was het druivensap.

Een hostie. Helemaal vooraan staan naast meneer pastoor en vertellen door de micro.

Caroline, Lars en Jitse (L1) Zomer 2011

Eerste leerjaar

9


Muziek met de filharmonie We zijn naar de filharmonie in Antwerpen geweest. Op de dag van ons bezoek waren de bussen in staking, dus mochten we met een heel ‟sjieke‟ bus gaan! Joepie! De Elisabethzaal is een heel grote zaal. Het was leuk dat wij zo dicht bij de muzikanten konden zitten, zo konden we alles goed zien. Zeker de dirigent, hij stond wel heel dicht! We hoorden de muziek van Peter en de wolf. Er waren veel instrumenten: trompetten, violen, pauken, contrabassen, klarinetten en nog veel meer! Het mooiste instrument vond ik de viool. We herkenden veel muzikanten van de filmpjes die we hadden gezien in de klas, dat was wel fijn! Er was ook een mevrouw die een verhaal kwam vertellen. Zij was de vrouw van de directeur van de zoo. Ze wou een groot feest geven voor haar man. Alle dieren van de dierentuin kwamen naar het feest! Maar de mevrouw was bang dat de apen zotte streken gingen uithalen en de zebra‟s niet over het zebrapad durfden lopen… Toch zijn alle dieren in de zaal aangekomen, gelukkig maar! We vonden het een heel fijne dag vol met muziek!

Stef (L2) Zomer 2011

Tweede leerjaar

10


Een sleep-in vol piraten Maandagmorgen kwamen we als echte stoere piraten gepakt en gezakt aan op onze school! Na eerst onze bagage in onze kajuit te hebben gezet, waren we klaar voor een echte piratenfotoshoot! En dan echte piratenspelletjes spelen. Kennen jullie “dikke piraat” en “piraat mag ik overvaren”? Na een aangename wandeling kwamen we aan in het bos, daar moesten we verschillende opdrachten uitvoeren. Als we deze tot een goed einde brachten, kregen we een stukje schatkaart. Toen de schatkaart volledig was, konden we beginnen zoeken naar de „GROTE SCHAT VAN PIRAAT EENOOG‟! Deze lag verstopt in het fietsenrek van 4A. En willen jullie weten wat deze schat was?……………Waterpistooltjes! Nu tijd om te douchen, lekker met de tuinslang en de waterpistooltjes natuurlijk! Daarna een echt piratenmaal, wortelstoemp met worst, mmmmm! Voor het slapen gaan, hebben we allemaal samen naar de film „Chicken Run‟ gekeken. Na het overheerlijke ontbijt (waar we verwend werden met lekker sinaasappelsap, cornflakes, boterhammetjes met kaas, hesp, choco, confituur en lekkere fruitsalade) trokken we richting Antwerpen naar AQUATOPIA! Joepie! Wat zaten daar grote vissen en zelfs grote salamanders! Er zitten ook haaien en piranha‟s, de gids vertelde over een slang. We mochten deze zelfs aanraken en strelen! Wisten jullie dat er in België ook slangen leven? De adder, de gladde slang en de ringslang. Na ons bezoek aan Aquatopia keerden we terug naar onze school waar we onze mama‟s, papa‟s, broers en zussen terugzagen!

HET WAS SUPERTOF!

Lotte en Stef (L2) Zomer 2011

Tweede leerjaar

11


Moestuin Stap Stap Stap Stap Stap Stap Stap

1: 2: 3: 4: 5: 6: 7:

Onkruid uittrekken. Met je vinger een lijn trekken. Niet te veel water geven en ook niet te weinig. Zaaien! Zo dik als het zaadje is, zo veel aarde moet erop. Een beetje water op het zaadje doen. Elke dag water geven.

Ook water geven als het boven komt...

Benodigdheden: 1

2

3

4

6

7

5

Elena en MaĂŻtĂŠ (L3) Zomer 2011

Derde leerjaar

12


Boekenbeurs

April 2011: Boekenbeurs

Er stonden dozen vol boeken voor kleuters, kinderen en volwassenen. Eerst moesten we de tafels versieren. Dan moesten we de boeken erop zetten. Er stonden 5 kinderen per tafel en een groepje aan de kassa. Elke klas kreeg per persoon een jetonnetje. Kinderen die boeken wilden moesten hun jetonnetje afgeven. Voor de volwassenen was het per centimeter 1 euro. Er stonden twee kinderen aan de deur om te controleren of alles goed was. Er lagen ook grote kussens waar je op mocht liggen. HET WAS EEN GROOT SUCCES!

Elena en MaĂŻtĂŠ (L3) Zomer 2011

Derde leerjaar

13


MAS We zijn op maandag 16 mei naar het MAS (Museum Aan de Stroom) in Antwerpen geweest. Het is een groot gebouw met 10 verdiepingen en het ligt vlak aan de Schelde. De ramen van het museum bestaan uit golvend glas. De muren staan vol met kleine handjes, handjes van de stad Antwerpen. Je kan zelf ook zo een handje kopen om het MAS te steunen en zo jouw eigen „steentje‟ bij te dragen aan het museum. Voor het MAS ligt een heel groot mozaïekkunstwerk. We zijn helemaal tot op het dak geweest van het gebouw, daar konden we de mozaïek goed bekijken. We zagen dat het een tekening was van een skelet. De mozaïek bestaat uit 96 569 steentjes. De kunstenaar had 2,5 jaar nodig om het af te maken. Van op het dak hadden we ook een heel mooi uitzicht over de stad Antwerpen. Daar was het echt kijken en genieten. Alle verdiepingen konden we niet bezoeken, daarvoor hadden we te weinig tijd. Wel zijn we een bezoekje gaan brengen op de 6de verdieping, waar we van alles zagen rond het thema „wereldhaven‟. Dit ging vooral over de zee en de schepen. Op de 7de en 8ste verdieping was het thema: „leven en dood”. Daar hebben we een echte mummie gezien. Brrr! Het was een heel fijne dag! We vonden het fantastisch dat we zelfs vóór de koning dit nieuwe gebouw konden bezoeken!

Elena en Maïté (L3)

Zomer 2011

Derde leerjaar

14


Chocolatier bezoek Er kwam een chocolatier helemaal uit Gent voor ons. Hij was een bakker, maar er was een probleem, hij kon niet tegen bloem! Wat moest hij nu doen? Hij wist het ineens!!! Chocolatier ging hij worden! Hij had een cacaoboon bij uit een ver land. Ook nog vormen en wat vulling voor de pralines en we mochten zelf eens proeven‌ Superlekker! Op het einde van de dag kregen we 2 zelfgemaakte paaseitjes‌ Mmmm lekker! Kirsti en Demi (L4)

Op bezoek op de boerderij Er is een geweldig meisje in onze klas en ze heeft een boerderij. We mochten er naartoe en we hebben veel geleerd over de dieren en de machines. Ze hebben verschillende dieren zoals varkens, koeien, kalfjes en ook nog biggetjes. De machines waren heel boeiend, zoals de reuzegrasmaaier en de hogedrukreiniger. Kalfjes, biggetjes,... wat kan er nog schattiger zijn dan jonge beestjes die rondhuppelen in de stallen?

WIJ VONDEN HET SUPERLEUK!!!!!!!

Kirsti en Demi (L4) Zomer 2011

Vierde leerjaar

15


Havenrondvaart Op een morgen trok het 5de leerjaar erop uit. Wat we precies deden en wat we zoal leerden, kom je hieronder te weten. Vul snel het kruiswoordraadsel in. 1.

We gingen met de ... naar de haven van Antwerpen.

2.

We voeren met de Flandria op de ... door de dokken.

3.

Om links en rechts aan te duiden gebruiken ze op een schip de woorden bakboord en ...

4.

We zagen er allemaal verschillende boten, van een groot zeeschip tot een duwbak, van een binnenvaartschip tot een plezierboot. En een schip dat helpt bij het binnenvaren van grote schepen in de dokken, een ‌

2 3 1

h

a

v

e

n

r

o

n

d

v

a

a

r

t

4

Luis en Elias (L5)

Zomer 2011

Vijfde leerjaar

16


Interview over de sportweek Een interview met Evelyne (maandag): Hallo Evelyne, wat leek jou het leukste van deze dag? En waarom? Tsjoekbal leek mij het leukste, omdat het leuk samenwerken is. Je kon zelf niet veel doen met je gebroken voet. Vond je dat niet jammer? Soms wel, maar soms ook niet omdat bakkenloop niet echt iets voor mij is. Maar de andere activiteiten wou ik wel meedoen. Was het goed weer en hebben jullie buiten gesport? Het was goed weer en we hebben buiten gepicknickt. Maar we hebben niet buiten gesport. We hebben ook veel les gekregen. Een interview met Melissa (vrijdag): Hallo Melissa, wat vond jij het leukste op deze dag? Ik vond badminton het leukste. En waarom? Ja, je mocht wedstrijden spelen en dat vond ik wel leuk. Wat heb je gedaan in de namiddag? Eerst heeft meester Chris verteld wie dat er gewonnen was met bakkenlopen. En daarna zijn we in het bos het spel stratego gaan spelen en 5a heeft gewonnen!!!!!!!!!!!

De uitslagen van het bakkenlopen

Meisjes 5a

1ste Faith

2de Eline

3de Hajar

Jongens 5a

1ste Boris

2de Brent

3de Tijs

Meisjes 5b

1ste Cheyenne

2de Ella

3de Sayana

Jongens 5b

1ste Tom

2de Kobe

3de Bas

Faith en Evelyne (L5) Zomer 2011

Vijfde leerjaar

17


Zomerse gedichten Ik wou dat ik een ster was aan de hemel staan schijnen, aan de hemel... staan blinken. Ik… ik wou dat ik een ster was lekker hoog. Ik… ik wou dat ik een ster was… aan de hemel… staan blinken. En met nog vele andere sterren… staan klinken Melissa (L5)

Het is zomer de bloemen bloeien de koeien loeien we spelen lekker in de zon ik wou dat ik dat altijd kon maar ja dat kan natuurlijk niet ik ben maar een kind die het voor zich ziet Evelyne (L5)

Ik ben een dier en ik sta hier. Ik heb een kop ik sta boven op een bergtop. Ik heb 4 poten en een staart en ik ben geboren in maart. Mijn naam begint met een Q, maar welk dier ben ik nu??? (de naam van het dier is een vierpotenéénkop)

Zomer 2011

Vijfde leerjaar

18


Containerpark Wij zijn met de 6de klas naar het containerpark geweest. Daar leerden we de ladder van Lansink kennen. Wat is dat eigenlijk? De ladder van Lansink dient voor het milieu, niet om op te klimmen.

Hij heeft 5 trappen: De beste vanboven en de slechtste voor het milieu vanonder. 1.VOORKOMEN: Hoe minder afval, hoe beter! 2.HERGEBRUIKEN: Vul lege flesjes water opnieuw met water! 3.RECYCLEREN: Sorteer alles! Bv. blikjes bij PMD, enz. 4.VERBRANDEN: Als het echt niet anders gaat, kan het!!!;( 5.STORTEN: Probeer het niet, alsjeblieft!!!;{ Dat was de ladder van Lansink, moeilijk is hij niet, hĂŠ?

Hopelijk doen jullie er iets aan, wij zijn tenslotte een MOS-school! Emma L. (L6) Zomer 2011

Zesde leerjaar

19


Interview muzoproject Dag meisje, hoe heet jij? Lotte uit 2a. Vond je de opdrachten rond de verhalen van Gregie De Maeyer leuk en zo ja, waarom? Ja, omdat het over cowboys ging en dat vind ik leuk! Welke opdracht vond je het leukste? De indianendans. Weet je nog welke opdrachten er rond het eerste verhaal waren? De indianendans, liedje van Laura, indianenspel. Weet je ook nog welke opdrachten er rond het tweede verhaal waren? De stoelendans, moederkloek en verder weet ik het niet meer. Wat vond je van de leerlingen die de opdrachten kozen? Tof, leuk en goed. Heb je je geamuseerd? Ja, ik heb mij geamuseerd en het was gewoon super! Bedankt voor dit gesprek!!

Robyn en Kaat (L6)

Zomer 2011

Zesde leerjaar

20


Sterrenjacht achter de schermen

Na al dat eten is er natuurlijk een enorme afwas. De kinderen van de zesde klas hebben zich enorm ingezet voor de enorme afwas. Er moesten kinderen de borden ophalen, er moesten kinderen afwassen en er moesten kinderen afdrogen. We hebben een leuke namiddag beleefd en ons echt geamuseerd! Wij vonden het leuk omdat er een leuke sfeer was met de juffen erbij! Kaat (L6)

1. 2. 3. 4. 5. 6.

… en Gert … De Bolle … Mindy … Plop …, Kristel en Josje … en Amika

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.

7. 8. 9. 10. 11. 12.

… … … … … …

Struis van het huis Anubis Plop Migrain Potter en Kamiel

S_____ __T___ _ E__ _______ R __ R__ _ E___ ____N J_____ _A______ C__________ H____ ___T__

Hannah (L6) Zomer 2011

Zesde leerjaar

21


Een zomersmoothie -

1 BANAAN 5 AARDBEIEN 1 THEELEPEL KANEELPOEDER 250 ML KOUDE MELK BEREIDINGSWIJZE

Doe banaan, aardbei, kaneel en melk in een blender. Pureer tot een glad geheel. Meteen serveren en laat het smaken! Kirsti en Demi (L4)

Top 10 Wie zou jij wel eens willen zijn? Dat was de vraag die alle leerlingen voorgeschoteld kregen.

1.

Een juf of meester

2.

Een dier

3.

Een superster

4.

Een prinses

5.

Jezus

6.

Een superheld

7.

Selena Gomez

8.

De rijkste persoon

Wat niet won, maar zeker een vernoeming waard is: - De spaarpot van Justin Bieber. - Niemand, ik ben blij met wie ik ben!

ter wereld 9.

Demi Lovato

10. Lionel Messi

Zomer 2011

Pretgazet

22


Autospelletjes Ga jij ook op reis met de auto, de trein of het vliegtuig? Hier alvast enkele ideetjes om de tijd sneller te laten gaan! Wedstrijdjes: Tel om ter eerst 5 auto's in een bepaalde kleur. Zwaai naar mensen, als ze terugzwaaien krijg je een punt. Vind om ter eerst een bepaald soort nummerplaat van een land. Laat je hersenen nog eens werken: Zoek de weg die je rijdt op de kaart. Noem zoveel mogelijk landen met bijpassende hoofdsteden. Spelletjes: Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet. Speel iemand van op de tv na (Bv. een weervrouw). Galgje en raad de ijssmaak. Raad een familielid met je broer of zus. Versier de auto! Iedereen zegt om de beurt een zin en zo maak je een verhaal. Of: slaap gewoon wat!!! Een spelletje voor als je aangekomen bent en het lekker warm is:

Zomer 2011

Pretgazet

23


Zoek de 7 verschillen

Zomer 2011

Pretgazet

24


Een zomers knutselwerkje: “Een molentje� Wat hebben we nodig? Een vierkant stuk (gekleurd) papier, een stokje en een pin. Wat moeten we doen? Stap 1:

Stap 2:

Vouw het vel papier in 16 vierkantjes.

Vouw het blad langs beide kanten diagonaal. Zodat je deze lijnen krijgt.

Stap 3:

Leg je blad open voor je en vouw het aan beide kanten horizontaal.

Stap 4: Draai het blad een kwartslag. Vouw de bovenkant bij de eerste vouw dubbel. Stap 5:

Houd het blad in het midden vast en trek de linker bovenhoek naar buiten. Trek ook de rechter bovenhoek naar buiten. Klap de bovenkant naar beneden.

Stap 6: Draai het blad om en herhaal stap 4 en 5.

Stap 7: Vouw nu de rechter bovenhoek naar boven en de linker onderhoek naar beneden.

Stap 8: Als je hem met een pin in het midden op een stokje vastprikt kan je hem laten draaien. Klaar! Proficiat! Zomer 2011

Pretgazet

25


Kalender Noteer alvast in jullie agenda!

Eerste schooldag

Vakantiedagen Donderdag 01/09

Opendeur bij de kleuters op OLV Eerste schooldag Info-avond L3 en L4 Info-avond L2, L5 en L6 Info-avond op PiusX Info-avond bij de kleuters op OLV Klussendag Open klasdag in het eerste leerjaar Herfstfeesten Grootouderfeest van PiusX Grootouderfeest van de kleuters op OLV Fakkeltocht van de kleuters op OLV Kerstmarkt op PiusX

Evenementen Zaterdag 27/08 Donderdag 1/09 Dinsdag 6/09 Donderdag 8/09 Dinsdag 13/09 Donderdag 15/09 Zaterdag 17/09 Woensdag 21/09 08/10 en 09/10 Donderdag 20/10 Vrijdag 21/10 Vrijdag 16/12 Vrijdag 23/12

Herfstvakantie

31/10 t.e.m. 4/11

Conferentie: vrijaf

Maandag 10/10

Zomervakantie

01/07 tem 31/08

26/12 t.e.m. 06/01 Kerstvakantie Je kan ons ook vinden op www.olvr-kruibeke.be

Een man had een droom. Al heel lang. Steeds opnieuw dacht hij er weemoedig aan terug. De droom was uiteraard heel blij dat de man zo vaak aan hem dacht. En hij keek gespannen uit naar het moment waarop hij werkelijkheid zou worden. Snel zag hij evenwel in dat de man er weinig voor deed om de droom te realiseren. Dat maakte hem intriest. Hij wou zo graag ingelost worden. Hij liet prachtige beelden van zijn vervulling in de man opkomen. Hij spande samen met de ideeĂŤn om steeds nieuwe voorstellen te bedenken. Pogingen om de man zo goed mogelijk te helpen. Maar er gebeurde niets. Op een dag was de droom het beu. En hij ging op zoek naar iemand anders. Tania Konnerth Kleuter en lager

Zomer 2011

15


Geboorten Alper Subasi geboren op 1 april Zoontje van Ăœmit Subasi en Elif Ocak Broertje van Polat (Planetenklas) Lander Maes geboren op 17 april Zoontje van BjĂśrn Maes en Vanessa Van Havenbergh Broertje van Senne (Maanklas) Jordi Van Landeghem geboren op 6 mei Zoontje van Ivan Van Landeghem en Sarah Pannier Broertje van Jari (Zonnebloemklas) en Jana (Zonnebloemklas) Eli Engels geboren op 16 mei Zoontje van Filip Engels en Marina Meul Broertje van Elise (Zonneklas) Jens Vercauteren geboren op 19 juni Zoontje van Kurt Vercauteren en Tamara Goovaerts Broertje van Lynn (Regenboogklas) Fleur Van de Velde geboren op 10 mei Dochtertje van Tom Van de Velde en Els Rottiers Zusje van Rune (Sterrenklas) Jill en Nore Verhaert geboren op 6 mei Dochtertjes van Dennis Verhaert en Leen Cattersel Zusjes van Sam (Maanklas) Sienne Verstraeten geboren op 7 juni Dochtertje van Wim Verstraeten en Nele De Maeyer Zusje van Kato (Vijverklas) Wieske Boodts geboren op 21 juni Dochtertje van Geert Boodts en Tanje Egghe Zusje van Warre (Vijverklas) Hannelore Collier geboren op 21 juni Dochtertje van Joery Collier en juf Sylvie Deloddere

Laat ons jullie familienieuws weten door een kaart of e-mail te sturen naar de juf/meester en/of directie. De volgende maal komt het in ons krantje.

Zomer 2011

Kleuter en lager

14


Nieuwe kleuters

Familienieuws Overlijden  Madeleine Vermeulen Overgrootmoeder van Jari en Jana (Zonnebloemklas) Van Landeghem  Madeleine De Belie Moeder van Gertrude Ysewyn (onderhoud)  André Buytaert Grootvader van Zahra Verbuyst (L3b)  Marie Louise De Backer Grootmoeder van Claudia (L3a) en Ben (L2b) Van Damme  Lea Moelans Overgrootmoeder van Yen Van den Brande (Sterrenklas)  Alfons Verheggen Grootvader van juf Jony  Lieve Nielandt Grootmoeder van Jarne (Zonneklas)  Sterre Weyn Zusje van Luna (Zonneklas) en Axana (L3b)

Kleuter en lager

Zomer 2011

13


Oudercomité Wie springt er mee op de bus?

Elk jaar zijn er ouders van schoolverlaters die uit het oudercomité gaan en die moeten vervangen worden. Dus heb je zin om deel uit te maken van een leuke, gemotiveerde bende ouders, die van onze school een nog toffere school maken? Dan zoeken we jou. Ofwel actief, dan kom je 6 maal per jaar naar de vergaderingen, om samen met wat leerkrachten en directie de laatste nieuwtjes te horen over wat er leeft in en om de school. Of je geeft je gegevens af, we mailen/bellen als er hulp nodig is op een activiteit. Voor beide kun je onderstaand briefje invullen en op school afgeven. De data van de vergaderingen van volgend jaar zijn: 8 september, 27 oktober, 15 december, 12 januari, 1 maart en 10 mei. Graag willen we iedereen bedanken die dit jaar geholpen heeft bij één van de activiteiten en Ann Verwimp voor jaren trouwe dienst. Iedereen een super, geweldige en deugddoende vakantie! --------------------------------------------------------------------------------------0 0

Ik kom naar de vergaderingen en wil graag helpen Ik wil graag helpen

Naam:..................................... Naam kind:........................... Klas:....... E-mail: ............................................. gsm:...........................

Kleuter en lager

Zomer 2011

12


6de leerjaar

Zomer 2011

Zesde leerjaar

11


Vakantiebestemming Amerika

3

China

3

AustraliĂŤ

8 7

7

1

4

4

1 2

4

Afrika

1 Geen paniek, ook Kruibeke blijft goed bemand,

6

1

Op zowat elk kamp over het hele land

Kleuter en lager

Zomer 2011

10


PAARDRIJDEN: C-licht, provinciaal kampioenschap, Oost-Vlaanderen. (1ste plaats) C-licht, nationaal kampioenschap. (5de plaats) Stijlrijden, nationaal kampioenschap. (6de plaats) Niels (6A)

SKIテ起: Skiテォn. (2de plaats) Lisa (3A), Marte (3A). Skiテォn. (1ste plaats) Ayla (1B) Skiテォn. (2de en 3de plaats) Mauro (1A)

SCHAKEN: Schaken. (2de plaats) Wannes D.V.(3A)

BOSCROSS: Boscross. (2de plaats) Jitse (1B)

ZWEMMEN: Zwemmen, tornooi zwembad Beveren (3de plaats) Tijs (5A) Zwemmen, 50m crawl. (1ste plaats) Glenn (5B)

BOOGSCHIETEN: Boogschieten, kampioenschap. (2de plaats) Nils (4A)

WIELRENNEN: Wielrennen, wedstrijd Meux. (1ste plaats) Wouter (4A)

PROFICIAT AAN ALLE SPORTERS! Zomer 2011

Lager

9


Sport na school TURNEN: Turnen, Belgisch kampioenschap. (5de plaats) Emma (6B)

ACRO - GYMNASTIEK: Acro-gymnastiek, Vlaams kampioenschap. (1ste plaats) Ilka (6A), Zahra (3B) Acro-gymnastiek, Belgisch kampioenschap. (1ste plaats) Acro-gymnastiek, Internationaal tornooi Portugal. (1ste plaats) Ilka (6A)

VOETBAL: Voetbal, kampioen Oost—Vlaanderen, miniemen. Tom (6B), Daan (6B), Ward (6B), Bart (6B), Kobe S. (6A) Voetbal, tornooi SKSN. (1ste plaats) Boris (5A) Voetbal, Paastornooi. (1ste plaats) Robbe (5A) Voetbal, kampioen reeks Kruibeke U13. Tom (5B) Voetbal, tornooi. (2de plaats) Olivier (4A) Voetbal, tornooi. (beste speler) Willem (4A) Voetbal, tornooi. (1ste plaats) Soufyane (3A), Nick (3A), Wannes F. (3A), Joakim (3B), Connor (3B), Pieter (3B), Viktor D.C. (3B) Voetbal, tornooi. (1ste plaats en 2de plaats) Tobe (2B), Stef (2B), Niels (2B), Mathijs (1B), Ward (1A), Tom V.V. (1A) Voetbal, jongleren met voetbal. (1ste plaats) Thomas (3A)

BASKETBAL: Basket, Sint—Niklaas. (2de plaats) Korneel (6B), Joren (6B), Aiko (6A), Arnd (6A), Kobe (5B), Ruben (5B), Luis (5B) Basket, tornooi. (1ste en 3de plaats) Brent (5A)

Zomer 2011

Lager

8


Zomer 2011

Kleuter en lager

7


Zorg - Maandpuntje

Kleuter en lager

Zomer 2011

6


Tutorlezen Elke week vind je het 1ste en het 5de leerjaar en het 6de, het 4de en het 2de leerjaar samen met hun neus in de boeken. Zo lezen de grote kinderen samen met de kleinere kinderen om nog wat extra in te oefenen! We willen via de OLPI-krant onze kinderen bedanken voor al hun werk en inzet. Ook onze leesmoekes en –vake natuurlijk die steeds klaar staan om ons te helpen!

BEDANKT!

Faith en Evelyne (L5)

Zomer 2011

Lager

5


Helpende handen

Kleuter en lager

Zomer 2011

4


Ons Anita met pensioen, daar is niets aan te doen! Een lach, een traan, een dikke zoen, Anita gaat nu met pensioen. Oh, het lijkt zo gewoon, maar het is zo bijzonder. Een bril, een pen, een rekening, Anita wist niet naar waar het ging. Oh, het komt nog wel uit, ja dat was haar besluit! Het werken ging zo snel voorbij, de collega’s, dat maakt haar blij! Refrein: Oh, Anita moet nu gaan, het is gedaan met haar baan. De Jos niet voor even, voor de rest van haar leven. Oh, Anita moet nu gaan, het is voor altijd gedaan. Geniet van je leven en blijf aan de Jos kleven!

Kleuter

Zomer 2011

3


Onze naam Dit is ondertussen al de 2de schoolkrant onder de naam “OLPI”. Via een enquête vroegen we jullie naar een nieuwe naam voor onze schoolkrant. We kregen vele leuke, originele namen, maar moesten daar één uitkiezen. Zo kozen wij voor de naam OLPI (= Onze Lieve Vrouw en PiusX). Graag willen wij dan ook de uitvindster, de mama van Berkay (Regenboogklas), bedanken voor het uitvinden van deze naam!

BEDANKT!

Postkaart Stuur ons gerust een kaartje vanop je heerlijke vakantiebestemming!

2

Zomer 2011


Zomer 2011 Dromen van vakantie.. Het is weer zover... we dromen van vakantie: rust, herbronnen, tijd voor familie, bekomen, genieten, samen spelen, mekaar terug vinden, zeven zonnen, … Dag school, tot in september…! We wuiven hen uit, onze zesdeklassers…ze dromen al een beetje van hun nieuwe school…en wij hopen dat ze daar wel varen. We hebben er alle vertrouwen in en wensen hen daarbij veel succes! We wuiven haar uit, juf Anita…Begonnen in 1973 als vervanger in de kleuterschool op OLV, heeft ze er 38 jaar trouwe dienst opzitten. Ze heeft nu besloten te genieten van een welverdiend pensioen samen met Jos, dochter en kleinkinderen. Ze heeft veel betekend voor veel kleuters, ‘juf Anita’ is een begrip en zo zullen we haar altijd blijven herinneren. Ik wens haar dan ook uitdrukkelijk te danken voor alles wat ze voor de kleuters en OLV betekende. Vanzelfsprekend wens ik ook haar veel succes in de toekomst en misschien zien we haar wel nog eens terug op bezoek op OLV. Ook juf Lies wuiven we uit. Zij droomde van een nieuwe uitdaging en durft die nu alvast voor een jaar aan te gaan in de Sint Jan Berchmanschool in Rupelmonde. Wij respecteren haar keuze ten volle en danken haar voor haar jarenlange inzet, enthousiasme en energie die ze in de kinderen die haar werden toevertrouwd en OLV heeft gestoken. Vanzelfsprekend wens ik ook haar veel succes in haar nieuwe opdracht binnen onze scholengemeenschap KSAS. Ook met onze scholengemeenschap hadden we een droom: om bestuurd te worden door één schoolbestuur. Dat is nu een feit, schoolbestuur van Zwijndrecht-Burcht en dat van Kruibeke-BazelRupelmonde zijn één geworden. Geert zal als algemeen directeur het KSAS-schoolbestuur vertegenwoordigen op de 5 scholen. Dank voor al de samenbrengende inzet Geert en veel succes bij de verdere organisatie die uiteindelijk ten goede komt van al onze kinderen. Dank leerling, juf of meester, secretaresse, schoonmaakster, ouder, grootouder, leesmoeke, wegbrengpapa of -mama, klusjesman, oudercomité, schoolbestuur, buur, en al wie op een of andere manier meehielp…voor al dat mooie samen werken. Het was alweer een droom van een schooljaar dankzij jullie samen. Ann, directie

Inhoud: Eindredactie: Juf Jony Juf Ineke Juf Caroline Juf Lieselot

Miranda Felix Ann Van Damme Juf Ilse

Verantwoordelijke uitgever: Basisschool Onze Lieve Vrouw Ambachtstraat 7b 9150 Kruibeke

11

6de leerjaar

10

Vakantiebestemming

8 - 9

Sport na school

15

Kalender

13 - 14

Familienieuws

12

Oudercomité

3

Juf Anita

3

Postkaart

2

Onze naam

6 - 7

Zorg op school

5

Tutorlezen

4

Helpende handen

OLPI-krant  

Zomereditie

OLPI-krant  

Zomereditie

Advertisement