__MAIN_TEXT__

Page 1

2018

VÅ R E N S BØKER


Forlagshuset i Vestfold AS Skreppestadveien 46 3261 Larvik E-post: post@forlagshusetivestfold.no Internett: www.forlagshusetivestfold.no Facebook: www.facebook.com/forlagshusetivestfold/ Instagram: www.instagram.com/forlagshuset/ Vi tar forbehold om endringer av pris og/eller utgivelsestidspunkt


2018

VÅ R E N S BØKER


VÅRE BØKER, LIV Forlag

Våren 2018 TITTEL:

FORFATTER:

SJANGER:

PRIS: KOMMER:

Vitne til mord De udugelige

Christian Klaffmo Jan Robert Henriksen

Krimnoveller Krim

299,- 329,-

Mars Juni

Katedralen på Tjodalyng Opphav Djevelhogget

Lillian Wirak Skow / Ingvar Skarvang Elin Dahling Tuva Tovslid

Roman

329,-

April

Roman Roman

329,- 299,-

Juni Juni

Putins presse Til lading Det begynner å ligne et liv ...

Richard Bærug Gro Marie Woldseth Unni Ranheim

Samfunn Selvhjelp Sakprosa

349,- 329,- 299,-

Mars Februar Mai

Sofaen den same båten Vi er ikke tid Tigrene i Afrika Venteromsnoveller Kysten i ditt liv

Lise-Marte Vikse Kallåk Fredrik Dieserud Anne Bremnes Tonje Lissandrin Diverse

Lyrikk Lyrikk Lyrikk Noveller Noveller

299,- 299,- 299,- 299,- 299,-

Februar Juni Juli Februar Juni

Ingvild og loftets hemmelighet Himmelporten Kaja, bestefar og honningkrukka

Rune Sørlie Guri Heggland Finn Wellberg

Ungdomsgrøss Barn Barn

279,- 279,- 279,-

Juni April April

Pocket TITTEL:

FORFATTER:

SJANGER:

PRIS:

KOMMER:

På overflaten flyter vannliljene

Frode Eie Larsen

Krim

149,-

Februar

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


�

Med unntak av det levende menneske, finnes det intet mer vidunderlig enn en bok. CHARLES KINGSLEY


Hva g jør du når du møter en livsfarlig straffange på rømmen i en mørk bakgate?

Hvorfor hadde den beryktede leiemorderen Zoran tatt på seg oppdraget med å drepe politisjefen i en søvnig, liten by?

Christian Klaffmo

Hva gjør sheriffen av Nevermore når han er stilt overfor en skruppelløs narkobaron og hans terrorvelde? Var smellvakre Evita Enoksen sin død virkelig en ulykke, eller lusker en morder rundt på idylliske, lille Værøy?

Chris t ian Kla ffmo

VITNE TIL MORD Og hvordan finner en liten gruppe hemmelige agenter, utstasjonert nær russergrensen under den kalde krigen, ut hvem som er den virkelige forræderen blant dem? Seksten helstøpte og drivende krimnoveller der bare en ting er sikkert: Ingenting er slik det egentlig ser ut til å være.

CHRISTIAN KLAFFMO (f. 1980) er en norsk krimforfatter som i flere år har levert noveller, blant annet til Vi Menn. Han jobber også med manuset til sin debutroman. Til daglig jobber han som saksbehandler. Han er utdannet innen mediefag og journalistikk fra Australia.

VITNE TIL MORD

Hva gjør du når du møter en livsfarlig straffange på rømmen i en mørk bakgate? Hvorfor hadde den beryktede leiemorderen Zoran tatt på seg oppdraget med å drepe politisjefen i en søvnig, liten by? Hva gjør sheriffen av Nevermore når han er stilt overfor en skruppelløs narkobaron og hans terrorvelde? Var smellvakre Evita Enoksen sin død virkelig en ulykke, eller lusker en morder rundt på idylliske, lille Værøy? Og hvordan finner en liten gruppe hemmelige agenter, utstasjonert nær russergrensen under den kalde krigen, ut hvem som er den virkelige forræderen blant dem?

Chris t ian Kla ffmo

VITNE TIL MORD Krimnoveller

ISBN 978-82-8330-188-5

KRIM

9 788283 301885

Seksten helstøpte og drivende krimnoveller der bare en ting er sikkert: Ingenting er slik det egentlig ser ut til å være.

Pris: 299,-

Utgivelse: Mars 2018 Sjanger: Krim Tittel: Vitne til mord Forfatter: Christian Klaffmo Format: Innbundet ISBN: 9788283301885

CHRISTIAN KLAFFMO (f. 1980) er en norsk krimforfatter som i flere år har levert noveller, blant annet til Vi Menn. Han jobber også med manuset til sin debutroman. Til daglig jobber han som saksbehandler. Han er utdannet innen mediefag og journalistikk fra Australia.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


DE UDUGELIGE Jan-Robert Henriksen

En serbisk krigsfange som soner i Norge står sentralt og det åpenbare gir politiet tunnelsyn. For noen blir det jakt, for andre en kamp for å være profesjonelle, for de falske – et utstillingsvindu. Dagens politi står overfor grenseløs kriminalitet. Dette er en historie som tar for seg slik faenskap, samtidig som den speiler det mangfold som finnes i politikulturen. Den forteller om de ambisjonsrike, de utladete, de lojale, dilettanter, flinkiser, resignerte, men også vanlig politi med sterk etisk forankring og kjærlighet til mennesker. Romanen forener varm humor og den tradisjonelle krimsjangeren med autentisk politiarbeid. Henriksen maler ikke ut vold, men gir det vonde et sant ansikt. Dette er fiksjon med utgangspunkt i virkelige mennesker, de som kanskje handler i samme matbutikk som deg.

Pris: 329,-

Utgivelse: Juni 2018 Sjanger: Krim / Humor Tittel: De udugelige Forfatter: Jan-Robert Henriksen Format: Innbundet ISBN: 9788283301908 Omslagsskisse

Varm humor, tradisjonell krim, autentisk politiarbeid

JAN-ROBERT HENRIKSEN (f. 1958) fra Tønsberg er utdannet politimann, med videreutdanning som etterforsker og siden jurist. Han har kombinert jobben som lovforvalter med livet på de skrå bredder, for Henriksen er mest kjent fra utallige teatershow og TVopptredener som komiker og buktaler. Jan-Robert har forfattet to humorbøker tidligere. Dette er hans første krimroman i en serie fra et ekte politimiljø.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


KATEDRALEN PÅ TJODALYNG Lillian Wirak Skow

Unge Orm Hallvardsson kommer hjem fra korstog til Det hellige land. Han har opplevd mye dramatikk og er glad han kommer hjem med livet i behold. Ikke alle gjorde det. Ute i verden har Orm sett store og ubegripelig vakre kirker, og nå setter han i gang med byggingen av en katedral på hjemgården Tjodalyng. Men i bygda foregår det fremdeles bloting til Odin og Tor, og Orm møter motstand fra uventet hold. Hvem er det som står bak de sorte rytterne som stadig skremmer folkene på Gjerstad? Hvem varsler motparten om det som skjer på Tjodalyng? Oppføringen av dette store byggverket ligger som bakteppe i en saga fra dagliglivet for 900 år siden, en saga med håp og kjærlighet, maktkamp og hevntanker. Med Norges historie som springbrett slippes fantasien løs. Bli med tilbake til første del av 1100-tallet.

Pris: 329,-

Utgivelse: April 2018 Sjanger: Roman Tittel: Katedralen på Tjodalyng Forfatter: Lillian Wirak Skow / Ingvar Skarvang Format: Innbundet ISBN: 9788283302004

Håp og kjærlighet, maktkamp og hevn

LILLIAN WIRAK SKOW (f. 1939) er bosatt i Larvik og har undervist i grunnskolen, i videregående skole og ved Høgskolen i Vestfold. I 1996 debuterte hun som forfatter med diktsamlingen Alle disse dagene. Siden har hun gitt ut ytterlige tre diktsamlinger, fem romaner og sju barnebøker. I Katedralen på Tjodalyng har hun bearbeidet og videreutviklet et romanutkast skrevet av Ingvar Skarvang. Foto:Kjersti Bache (ØP)

INGVAR SKARVANG (f. 1944) er bosatt i Larvik. Han er ingeniør og jobber hos ALFA TRE AS. Etter å ha hørt et foredrag av Dr.philos Jan Brendalsmo i år 2000 skrev han et første utkast til denne romanen. Dette manuset ble liggende på PC’en helt til Lillian Wirak Skow fikk lese det våren 2017. Hun har bearbeidet manuset og videreutviklet det til en ferdig roman.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


OPPHAV Elin Dahling

Brasilianske Tiago har aldri vært utafor staten Bahia. Verden virker stor og utilgjengelig, helt til han treffer norske Asta. Nysgjerrige og lidenskapelige finner de styrke i fortida til å bryte kulturelle barrierer, til å skape seg en framtid sammen. Opphav er en roman som spenner seg over 500 år og tre kontinenter. Vi treffer en ulykksalig bankfunksjonær fra middelalderens Lisboa som blir skipet vekk til en av Portugals afrikanske kolonier, den naive dekksgutten Luiz som havner i sørvestlandsbygda Moster, og elleve år gamle Ife som brutalt blir revet bort fra sitt folk i gamle Benin. Atlanterhavet knytter romanens hovedpersoner sammen uavhengig av avstand, epoke og etnisitet. Resultatet er en vidtspennende fortelling som viser at følelser og reaksjoner er universelle, kjærligheten kanskje mer enn noe annet.

Pris: 329,-

Utgivelse: Juni 2018 Sjanger: Roman Tittel: Opphav Forfatter: Elin Dahling Format: Innbundet ISBN: 9788283301595

ELIN DAHLING er oppvokst på Romerike, men er i dag bosatt med mann og to døtre i Larvik. Hun er lektor i den videregående skole, og har utdanning innen journalistikk, menneskerettigheter, spansk og Latin-Amerikastudier. I store deler av sitt liv har forfatteren reist rundt i verden, og hun snakker spansk og portugisisk flytende. Dahling har svært god kjennskap til latinamerikansk kultur og historie, noe som gjenspeiles i debutromanen Opphav.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


DJEVELHOGGET Tuva Tovslid

Ada har blylodd rundt anklene. Slik føler hun det når hun drar seg gjennom dagene. Hadde hun bare visst hvor hun var på vei, hvor hun ville. Så finner hun boken om Djevelhogget. En lang tur, både mentalt og fysisk, ligger foran henne. Djevelhogget er en roman for unge voksne, om å nå bunn for å tørre å begi seg mot toppen. Men er utsikten egentlig noe bedre der oppe?

Pris: 299,-

Utgivelse: Juni 2018 Sjanger: Roman Tittel: Djevelhogget Forfatter: Tuva Tovslid Format: Innbundet ISBN: 9788283301601

TUVA TOVSLID (f. 1988) bor i Skien sammen med Magnus og sønnen Odin. Hun har en mastergrad i psykologi fra NTNU og jobber som studentrådgiver på Høyskolen i Sørøst-Norge. Djevelhogget er Tovslids første skjønnlitterære roman.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


PUTINS PRESSE Richard Bærug

Statskontrollert russisk fjernsyn er kanskje hovednøkkelen til at Vladimir Putin fortsatt sitter ved makten i Russland. Informasjonskrig, propaganda og falske nyheter har vokst jevnt og trutt helt siden Putin tok over makten nyttårsaften 1999. Med stadig større intensitet har Kreml benyttet russisk media for å få russere til å like, forstå og forsvare Putin og det russiske lederskapet, samt skape motvilje mot alt som er vestlig. Denne boka er unik ved at den på en praktisk måte sammenlikner hvordan de statskontrollerte fjernsynskanalene og det som fortsatt er igjen av mer uavhengige russiske medier rapporterer om Krim, Ukraina, Norge, Baltikum, Tsjetsjenia, Georgia, historie, politikk og en rekke andre temaer. Boka er en hyllest til de tøffe og uavhengige journalistene i Russland som med stor integritet fortsetter å jobbe profesjonelt til tross for hyppige drap, overfall, trusler og statlig press. Boka er med på å forklare hvordan flertallet av russere ofte tenker annerledes enn andre europeere, og er en påminnelse om hva som skjer når man ikke lenger makter å tenke kritisk.

Pris: 349,-

Utgivelse: Mars 2018 Sjanger: Samfunn Tittel: Putins presse Forfatter: Richard Bærug Format: Innbundet ISBN: 9788283301847

RICHARD BÆRUG Forfatteren Richard Bærug har doktorgrad innen medievitenskap, snakker flytende russisk og har i mange år bodd i Russland, Baltikum og Kaukasus. Forfatteren vokste opp i Brunlanes, helt sør i Vestfold, der han alt som fjortenåring begynte å arbeide i lokalavisa Østlandsposten i Larvik. Han bor i dag i Rīga.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


TIL LADING Gro Marie Woldseth

Helt fra skolealder lærer vi å overse egne behov. Vi skal tilpasses et fellesskap og innordne oss andres ønsker. Det er viktig å lære seg denne kunsten. Noen blir ekstremt flinke til dette. Det er mye rundt hver og en av oss som krever oppmerksomhet. Når det føles som om man ikke rekker sitt eget liv, skulle alarmen ha gått. Det er svært ubehagelig å være utladet. Hvis vi gir kroppen hvilepauser, hvor vi lader oss selv jevnlig i hverdagen, blir det lettere å finne tilbake til følelsen av ro når vi er i kaossituasjoner. De gode ladestundene er forebyggende helsevirksomhet, og gir kroppen mulighet til å gi oss informasjon i tide. Med denne boken ønsker forfatteren å inspirere deg til hverdagslading. Gjennom spørsmål, historier og eksempler fra ulike mennesker, vil hun lede deg gjennom din personlige reise, og formidle kjente og nye lademetoder.

Pris: 329,-

Utgivelse: Februar 2018 Sjanger: Selvhjelp Tittel: Til lading Forfatter: Gro Marie Woldseth Format: Innbundet ISBN: 9788283301618

En nyttig bok uansett alder og livssituasjon

GRO MARIE WOLDSETH (f. 1976) er utdannet sosionom, diakon og gestaltterapeut. Hun har arbeidet som diakon på Oslos østkant, og som privatpraktiserende gestaltterapeut. Hun har ledet kurs i belastningsmestring og depresjonsmestring, og har erfaring med å igangsette selvhjelpgrupper. Woldseth har lang erfaring ved Lærings- og mestringssenteret ved Sykehuset i Vestfold, med diagnoserettede mestringskurs, i samarbeid med helsepersonell og erfarne brukere.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


DET BEGYNNER Å LIGNE ET LIV... Unni Ranheim

«Det er en sterk bok Unni Ranheim har skrevet om pårørende til rusmisbrukere. Historiene gjør inntrykk, tårene triller. Det er så mye smerte, skam og sårbarhet. Så mye omsorg, empati og godhet. Så mye skuffelse og kjærlighet, så mye håpløshet og håp. … Å være pårørende til en rusavhengig er krevende fordi mange følelser kommer i kok: En elsker og en hater.» Olaug Vervik Bollestad (Krf.), leder av Helse- og Omsorgskomiteen på Stortinget har skrevet forordet i boken.

Pris: 299,-

Utgivelse: Mai 2018 Sjanger: Sakprosa Tittel: Det begynner å ligne et liv... Forfatter: Unni Ranheim Format: Pocket ISBN: 9788283302028

Merete Almås er ruskoordinator og selv pårørende. Hun spør seg om hun er snill eller dumsnill når hun stiller opp for broren sin? Og hjelper hun broren sin til å ruse seg på første klasse når hun stiller opp døgnet rundt? Merete ante ikke at brorens rusmisbruk gjorde henne syk. Det begynner å ligne et liv … handler om pårørende til rusmisbrukere og deres hverdag. Mødre, fedre, besteforeldre, søsken, voksne barn og venner forteller i boken om sykdom, om kjærlighet, om sorg, om utholdenhet, om torpedoer, om tyveri, om svik og atter svik, om lettelsen når den rusavhengige sitter inne, og om skammen. Skammen over ikke å fikse livet, over å være en pårørende – og over at man skammer seg. Og ikke minst, om fortvilelsen over ikke å bli sett og få hjelp fra helsevesenet. Belastninger skapes, stressnivået øker og spenningene setter seg i kroppen. I tillegg til alle de pårørende møter du også en biskop, forskere, helsepersonell og ansatte i behandlingsinstitusjoner og organisasjoner.

UNNI RANHEIM er utdannet førskolelærer, men jobbet i mange år som frilansjournalist før hun ble faglitterær forfatter. Hun har skrevet flere bøker om livet, døden og sorgen.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


SOFAEN DEN SAME BÅTEN Lise-Marte Vikse Kallåk

Sofaen den same båten handlar om eit «eg», ei kvinne som betraktar omgjevnadene og verda frå ein sofa. Det er også eit «du» inne i bildet, og tittelen på boka spiller på ordtaket «Me er i same båt». Her er det sofaen som blir deira båt. Det er eit par som har mye tid saman på godt og vondt. Dei sit med kvar sin mobil og lesebrett på fanget, følger med på det som skjer ute i verda eller utanfor stogevindauget, folk som passerer, årstidene som skiftar, klimaendringane, eller naboen som står på trappa og røyker. Diktar-eget undrar på kva andre gjer og tenker, kjærleiken og livet.

Pris: 299,-

Obs!

Utgivelse: Februar 2018 Sjanger: Poesi Tittel: Sofaen den same båten Forfatter: Lise-Marte Vikse Kallåk Format: Innbundet ISBN: 9788283301816

Produktet inneheld spor av lengt

LISE-MARTE VIKSE KALLÅK er født (1963) og bosatt i Haugesund, hvor hun arbeider som journalist. I 2015 debuterte hun som skjønnlitterær forfatter med diktsamlinga Månen landa i natt. Samme år ga hun ut fagboka Atelierdøra på gløtt – kunstnere på Haugalandet. Sofaen den same båten er hennes andre diktsamling. Foto: Guro Waksvik

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


VI ER IKKE TID Fredrik Dieserud

Fredrik Dieserud skriver poesi om det å være menneske. Alene og sammen med andre. Spesielt den andre. Diktene i Vi er ikke tid handler om hvordan forholdet til tid preger oss, bevisst og ubevisst. At livet er både flyktig og bestandig. Dieserud skriver også om naturen i dette perspektivet. Vi er ikke tid er hans første diktsamling.

Pris: 299,-

Utgivelse: Juni 2018 Sjanger: Poesi Tittel: Vi er ikke tid Forfatter: Fredrik Dieserud Format: Innbundet ISBN: 9788283302073

FREDRIK DIESERUD vokste opp i bygda Aurdal, i Valdres. Han likte utsikten derfra. Dieserud har knyttet seg til Sandefjord, som han flyttet til for snart 20 år siden. Her bor han med kone og barn. Han jobber til daglig som psykiater.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


TIGRENE I AFRIKA Anne Bremnes

(…) Så kom solen, og med en stripe av langsom lyd og spor våte av tjære forsvant slavene ut i ørkenen. Alt ble orange; tårnet, hekken, sollyset knuste vinglassene på kjøkkenet til østersgrå skall. Men ingen forstyrret feministene, de hadde tatt over suitene i øverste etasje. Der røyket de sigar, nå da disse rommene endelig var ledige. Alt var nytt. Og om kvelden fikk de høre ryktet som gikk: At tigrene endelig hadde kommet tilbake til Afrika.

Pris: 299,-

Utgivelse: Juli 2018 Sjanger: Poesi Tittel: Tigrene i Afrika Forfatter: Anne Bremnes Format: Innbundet ISBN: 9788283301878

ANNE BREMNES (f.1965) kommer fra Svolvær i Lofoten, men har bodd i Oslo siden 1984. Anne har bakgrunn som journalist, rådgiver og tekstforfatter, hun bor i bydelen Frogner med datter og hund. Tigrene i Afrika er hennes første bokutgivelse.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


VENTEROMSNOVELLER Tonje A. Lissandrin

Vi møter en mann som ikke kommer seg ut av maleriet. Vi møter en annen som har havnet bakerst i eks-damas klesskap. Vi møter kvinnen som drikker Amarone på en helt vanlig hverdag, samt alenefaren som sliter både med Big Bang og med sjokoladekake. Det handler om å strande på alternativ musikksjappe under evakueringen av Boston, om å hoppe ut av et fly med drømmene sine som lodd og om å holde seg fast i et moteblad mens gulvet på venterommet bikker nedover mot et stup. – Det hadde sett ut som en ulykke, er noe av det siste Anna rekker å si før hun sporløst forsvinner. Felles for alle karakterene i Venteromsnoveller er at de, på linje med deg og meg, søker forklaringer, logikk og mening i tilværelsen.

Pris: 299,-

Utgivelse: Februar 2018 Sjanger: Noveller Tittel: Venteromsnoveller Forfatter: Tonje A. Lissandrin Format: Innbundet ISBN: 9788283301755

Venteromsnoveller er korte, bittersøte noveller tilegnet pausene. Ventetiden. Holdeplassen. Kaffekoppen.

TONJE A. LISSANDRIN er født (1975) i Trondheim. I dag er hun bosatt i Veneto i Italia. Hun har Master of Business Administration (MBA) fra London, hovedfag innen immunologi og forskerbakgrunn fra USA. Lissandrin har gitt ut flere vitenskapelig artikler i internasjonale, medisinske tidsskrifter. Venteromsnoveller er hennes skjønnlitterære debut.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


I antologien Kysten i ditt liv finner du tretten forfattere, alle kvinner, som forteller historier tilknyttet begrepet kysten - eller? Gjennom dette knippet fortellinger blir leseren trukket gjennom ei linje, en grense, et havstykke. Det er tid for å se hvordan viker, bukter, strandgrotter og steiner leser seg inn i nye perspektiv og gir overraskende og undrende innblikk i et grenseland. Det er en klo og et vidd i spennet på denne antologien som strekker seg mellom disse permene.

Kysten i ditt liv

NOVELLER

Ane Høyem, Anne Gjeitanger, Astri Kleppe, Gro Dahle, Ingeborg Arvola, Kristin Bjørn, Marry Ailonieida Somby, Rawdna Carita Eira, Runa Fjellanger, Sigrid Merethe Hanssen, Olava Bidtnes, Lene E Westerås, Heidi Hjorteland

Kysten i ditt liv

KYSTEN I DITT LIV

NOVELLER

NOVELLER

Her skriver Ane Høyem, Anne Gjeitanger, Astri Kleppe, Gro Dahle, Ingeborg Arvola, Kristin Bjørn, Marry Ailonieida Somby, Rawdna Carita Eira, Runa Fjellanger, Sigrid Merethe Hanssen, Olava Bidtnes, Lene E Westerås og Heidi Hjorteland

Pris: 299,-

Utgivelse: Juni 2018 Sjanger: Noveller Tittel: Kysten i ditt liv Forfatter: Diverse Format: Innbundet ISBN: 9788283301984

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


INGVILD OG LOFTETS HEMMELIGHET Rune Sørlie

12 år gamle Ingvild skal sammen med venninnen Camilla overnatte alene på foreldrenes hytte ytterst i havgapet like utenfor den gamle militærbyen Stavern. Men et forrykende uvær og et skremmende møte blir starten på et mysterium med dramatisk forhistorie: Ingvild kommer på sporet av en skjult skatt som ble gjemt bort av en 8-åring i 1853. Dette fører venninnene til det gamle Garnisonssykehuset fra 1750-årene, hvor tiden har stått stille. Bygget skal vise seg å holde på en hemmelighet som alle andre for lengst har glemt. De to møter store utfordringer, men uventet hjelp lusker rundt dem. En nervepirrende familiegrøsser for barn og ungdom i alderen 8 til 14 år. Boken tar oss med inn i historiens spennende fortid, og viser at kanskje har olde- og besteforeldre en historie å fortelle.

RUNE SØRLIE

Pris: 279,-

Utgivelse: Juni 2018 Sjanger: Ungdomsgrøss Tittel: Ingvild og loftets hemmelighet Forfatter: Rune Sørlie Format: Innbundet ISBN: 9788283302042 Omslagsskisse

En nervepirrende familiegrøsser

RUNE SØRLIE er født og oppvokst i Stavern og jobber som fotograf og fagkonsulent ved Vestfoldmuseene. Tidligere har han utgitt et tyvetalls bøker med variert innhold, fra krigs- og lokalhistorie til bilhistorie. Han har arbeidet mye med Staverns historie og har også utgitt serien Stavernsminner i fem bind. Rune står også bak tre helaftens barn og ungdomsfilmer, med forankring i lokalhistorien

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


HIMMELPORTEN Guri Heggland Haslerud / Pernille Jahre Sæthre (ill.)

Sara ti år gammel og Peter på seks, har mistet mammaen sin. Det er så vondt at det er umulig å finne ord som gir mening. For å gjøre begravelsen mindre skummel, finner pappa på at de skal pynte kisten på utradisjonelt vis. Mens Sara er i stand til å vise at hun er lei seg, er det vanskeligere for Peter, han blir i stedet rasende på alt og alle. Pappa gjør sitt beste, men greier ikke alltid å leve opp til sine egne forventninger. Han er altfor sliten og lei seg. En tid etter mammas død, har Sara en underlig, livaktig drøm. Drømmen, sammen med noe morfar forteller, fører til at barna finner på noe skummelt. Uten at de voksne vet det, går Sara og Peter til løa på Bøen. Det er midt på natten, og de blir overrasket av en snøstorm. Da opplever de noe uforklarlig.

Pris: 279,-

Utgivelse: April 2018 Sjanger: Barn Tittel: Himmelporten Forfatter: Guri Heggland Haslerud / Pernille Jahre Sæthre (ill.) Format: Innbundet ISBN: 9788283301670

Dette er en bok som kan være til trøst for barn som mister mor eller far, eller andre nære slektninger og venner.

Dette er en historie om sorg og savn, søskenkjærlighet og håp

Forfatteren debuterte med Tante Milla har kreft i puppen i 2015.

GURI HEGGLAND HASLERUD er oppvokst på Øystese i Hardanger og bosatt i Kristiansand. Hun er utdannet førskolelærer fra Barnevernsakademiet i Oslo, 1977-1980 med fordypning i lekepedagogikk og musikk. Hun har videreutdanning i spesialpedagogikk fra Universitetet i Agder, 2003-2005. Haslerud har jobbet som au pair i England og i psykiatrisk sykehus i London. Hun har vært styrer i barnehage, i prosjekt Indre By i Oslo. De siste 25 årene har hun jobbet som styrer og spesialpedagog i Kristiansand kommune.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


KAJA, BESTEFAR OG HONNINGKRUKKA

OMSLAG FORAN BIEBOKA 2017_Layout 1 27.11.2017 09.14 Page 1

Finn Wellberg

Kaja går i tredje klasse og er ofte på besøk hos bestefar. Det er noe hun gleder seg til. Bestefar har bikuber og Kaja lærer alt om biene. Hvordan de lever året rundt ute i naturen og inne i bikuba. Vi lærer også hvor viktig bier er for at blomstrende planter skal kunne formere seg.

Nå som mange av biene våre er i ferd med å forsvinne er dette en viktig bok som kan lære barn hvordan vi kan hjelpe til å beholde mangfoldet i naturen.

Pris: 279,-

Utgivelse: April 2018 Sjanger: Barn Tittel: Kaja, bestefar og honningkrukka Forfatter: Finn Wellberg / Margaret Støle Karlsen (ill.) Format: Innbundet ISBN: 9788283302035

FINN WELLBERG (f. 1930) er i dag bosatt i Larvik. Han har tidligere jobbet som journalist i Vårt Land, Norsk Telegrambyrå og Morgenposten, samt vært redaktør i Norsk Bokhandlertidende/Den norske Bokhandlerforening og Larviks lokalavis Østlands-Posten. Han har også en rekke bokutgivelser bak seg. På Liv Forlag ga han våren 2012 ut boken Kaja, bestefar og maurtua, og høsten 2013 kom boken Med et bøkeblad i jakkeslaget - Larviksprofiler.

MARGARET STØLE KARLSEN er født i Tønsberg, oppvokst i Kragerø, og i dag bosatt i Larvik. Hun er selvlært tegner med lang fartstid, og arbeider som AD/mediegrafiker i Østlandsposten i Larvik. For Liv Forlag har hun illustrert boken Kaja, bestefar og maurtua.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


POCKET


PÅ OVERFLATEN FLYTER VANNLILJENE Frode Eie Larsen

Dypt inne i skogen, under de duvende trekronene, ligger det lille tjernet. Solen drysser dråper av gull på det blikkstille vannspeilet, men under overflaten skjuler det seg et bunnløst mørke. Ved bredden står Eddi Stubb. Han har ikke hørt brølet, eller sett boblene og de lette krusningene, men han føler seg sikker på at Bakkanetjønn gjemmer en hemmelighet. Og han vet at dette bare er starten. For hvor er Håkon Helstad, Larvik Håndballklubbs savnede trener? Og hva med kvinneliket som akkurat er skylt i land langs Farriselva?

Pris: 149,-

Troverdig, velskrevet og råspennende

Utgivelse: Februar 2018 Sjanger: Krim Tittel: På overflaten flyter vannliljene Forfatter: Frode Eie Larsen Format: Pocket ISBN: 9788283301892

Liv Gade, Familien

FRODE EIE LARSEN (f. 1973) bokdebuterte med Hemmeligheten i 2011, og har på kort tid etablert seg som en av de virkelig spennende, nye krimforfatterne her til lands. Bøkene med Eddi Stubb i hovedrollen høster lovord fra både anmeldere, bloggere og lesere. Totalt har serien med den joviale etterforskeren et opplag på over 30.000 bøker.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


LYST, Forglemmegei og Jubel Forlag

Våren 2018 LYST TITTEL:

FORFATTER:

SJANGER:

PRIS:

KOMMER:

Parken på motsatt side Det ørnen så To skritt frem ett tilbake Tidsrift Ingeborg og Pegasus

Nina Eriksen Helge Johnsgard Melissa H. E. Hekland Mårten Havre Astrid Dybing

Roman Historisk roman Poesi Ungdom / SciFi Barn

299,- 299,- 299,- 299,- 279,-

April Juni Juni Juni Juni

Forglemmegei TITTEL:

FORFATTER:

SJANGER:

PRIS:

KOMMER:

Den lille boka om livet

Lars Daniel K. Jacobsen

Selvhjelp

299,-

Juni

TITTEL:

FORFATTER:

SJANGER:

PRIS:

KOMMER:

Huset kongen

Jon Mobråten

Firma

Jubel April

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


�

De beste bøkene er de som leserne tror de kunne ha skrevet selv. BLAISE PASCAL


PARKEN PÅ MOTSATT SIDE Nina Eriksen

«Si ja! Si ja, Anki!» Anki snudde seg etter lyden. Til venstre for henne var et stort vindu med store ruter, seks i alt, tellet hun. Det hadde en dyp vinduskarm. Noen blomsterkrukker med altfor små blomster i, sto ved siden av hverandre som soldater. Blomstene prøvde å strekke seg etter lyset, uten å lykkes. Kanten på de store krukkene var som gjerder, som ikke ville la blomstene få oppleve friheten og utsynet på den andre siden. Akkurat som meg, tenkte Anki. Jeg prøver også å se over kanten på min krukke.

Pris: 299,-

Utgivelse: April 2018 Sjanger: Roman Tittel: Parken på motsatt side Forfatter: Nina Eriksen Format: Innbundet ISBN: 9788293349532

NINA ERIKSEN (f. 1958) er født og bosatt i Trondheim. Hun er utdannet innen mental trening, coaching, mindfullness, NLP og hypnose. Ved siden av å skrive jobber hun som hypnosecoach. Hun har jobbet som hudpleier og sminkør. Parken på motsatt side er hennes debutroman. Foto: Eva Krogen

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


DET ØRNEN SÅ Helge Johnsgard

DET

Bronsealderen går mot slutten. Det vakre metallet er nesten ikke å få tak i lenger. Men folk snakker om et nytt og sterkere metall: Jern. Det er i slike brytningstider helter fødes og myter dannes. Men ved Langvann synes folk framtida er langt borte. Orm Gamle og ætten hans hersker, og det er få som våger å trosse dem. I Ormungenes verden betaler du for friheten med ditt eget blod. Likevel er det noen som hever hodet denne høsten. Hvor kommer håpet deres fra? Hva er det de har å fare med, siden de tror de skal seire der andre ble hugget ned?

ØRNEN Helge Johnsgard

Pris: 299,-

Utgivelse: Juni 2018 Sjanger: Historisk roman Tittel: Det ørnen så Forfatter: Helge Johnsgaard Format: Innbundet ISBN: 9788293349570

HELGE JOHNSGAARD (f. 1964) fra Skedsmo er matematiker. Han arbeider med modellering av tsunamier og andre monsterbølger, og er med på å utvikle konsepter for flytende innretninger til havs. Norges tidligste historie er hans største lidenskap. Han er gift med Solfrid Vada Johnsgard og bor på Nordstrand i Oslo.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


TO SKRITT FREM ETT TILBAKE Melissa Helen Edvardsdal Hekland

TO skritt frem ETT tilbake – Til KRAFTEN i mitt indre er en diktsamling i skjønn forening med egenproduserte malerier. Forfatteren håper med denne boken å gi håp om at det finnes et lys i mørket, selv når alt virker dystert og trist. Hun ønsker å forsikre deg om at det er mulig å reise seg igjen etter et fall, at uansett hva andre mener om deg, eller hva du enn har mistet eller opplevd, så har du en unik kraft inni deg til å snu livet ditt rundt. Du har en slik makt, hvis du tar det hele og fulle ansvaret for deg selv og din egen lykke. Boken har fått tittelen TO skritt frem ETT tilbake – Til KRAFTEN i mitt indre fordi vi mennesker opplever ofte å falle litt sammen, for så å måtte reflektere over det som skjedde i livet. Men hvis man er tro mot seg selv, og ikke gir opp, og kanskje aller mest, lever i nuet istedenfor i fortiden eller fremtiden, kan man finne kraften i sitt indre, og ikke minst kjærligheten til seg selv. Ved å ta styringen blir du magikeren i eget liv, og farger det med glede, tillit, kjærlighet og håp.

Pris: 299,-

Utgivelse: Juni 2018 Sjanger: Poesi Tittel: TO skritt frem ETT tilbake Forfatter: Melissa H. E. Hekland Format: Innbundet ISBN: 9788293407317

MELISSA HELEN EDVARDSDAL HEKLAND, (f. 1980) er oppvokst på Osterøy, ei øy utenfor Bergen. Hun er gårdsjente og en av fire søsken. Hun er gift, har fem barn og jobber som lærervikar på barneskole. Stoffet til denne boken ble skrevet i perioden 2002 til 2011, og sydd sammen til en bok i 2016. Skriving og maling har alltid vært en del av livet hennes som en viktig uttrykksform.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


TIDSRIFT Mårten Håvre

Natt til 6. oktober 1943 forsvinner løytnant Wolfgang Kortz og troppen sporløst under et oppdrag. På nøyaktig samme dato i 1881 fordufter Ole Wessel under en rømningsaksjon fra Eg sinnssykeasyl. 6. oktober 2015 blir ekteparet Tormod og Turid Helland drept på slektsgården i Øvrebø av gjerningsmenn ikledd Wehrmacht-uniformer. Mens en mann som hardnakket påstår å være født i 1848 forskanser seg på Sørlandet sykehus. Etterforskerne Wollert Hansen og Marius Franc settes på saken. Tidsrift er en fri etterfølger av forfatterens første roman Blå Måne. Med stor flid kopler Mårten Havre sjangerne fantacy, grøssere og krim.

Pris: 299,-

Utgivelse: Juni 2018 Sjanger: Ungdom / SciFi Tittel: Tidsrift Forfatter: Mårten Håvre Format: Innbundet ISBN: 9788293349563

Forfatteren debuterte med Blå måne i 2016.

MÅRTEN JUVASTØL HAVRE (f. 1990) bor i Songdalen kommune vest for Kristiansand, har fagbrev som elektriker og har gjennomført førstegangstjenesten ved Hans Majestet Kongens Garde. Havre har alltid likt å skrive, og ved siden av film og TV, henter han inspirasjon fra forfattere som André Bjerke, alias Bernhard Borge, og Tom Egeland. Ved siden av litteratur, er Havre genuint opptatt av musikk og er en selverklært musikknerd. Tidsrift er hans andre bok.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


INGEBORG OG PEGASUS Astrid Dybing

I denne boka blir vi kjent med Ingeborg og hesten Pegasus. Er han en fantasihest? Eller finnes han på ordentlig? Og den krøllete damen Eva, som pappa tydeligvis liker så godt, er hun rar eller grei? Hva med sønnen Daniel? Er det mulig å like han, mon tro? Det viktigste spørsmålet Ingeborg har, handler likevel om en hund. Kommer hun noen gang til å få seg en ny? Ingeborg og Pegasus er en høytlesingsbok for mennesker som liker dyr, mennesker som er skeptisk ovenfor nye mennesker, mennesker som forelsker seg og mennesker med fantasi og savn. Passer for barn fra 6 år og opp.

Pris: 279,-

– Jeg skulle ønske at jeg hadde en ny hund! Det har gått tre måneder siden islandshunden Gram døde. Ingeborg (8) savner hunden sin hver dag. En morgen våkner hun av at sola skinner rett på bildet av den avdøde hunden. Det må da bety noe? Men når ønske om en ny hund liksom plumper ut av henne, blir det stille på kjøkkenet. Deretter stønner pappaen høyt, drikker resten av kaffen i en slurk og sier – Nei, nei! Vi skal hverken ha hund eller katt her! Hvor mange ganger har jeg sagt det?! Det kommer ingen flere hunder inn i dette huset!

Utgivelse: Juni 2018 Sjanger: Barn Tittel: Ingeborg og Pegasus Forfatter: Astrid Dybing Format: Innbundet ISBN: 9788293349556 Omslagsskisse

ASTRID DYBING (f. 1940 ) kommer opprinnelig fra Oslo, men er i dag bosatt i Sandefjord. Hun har tidligere jobbet i 30 år som laborant på Veterinærinstituttet, samtidig som hun gjennom mange år har skrevet noveller for diverse ukeblader. Novellesamlingen “Damen i det gule huset” kom ut på Lyst forlag på forsommeren 2014.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


DEN LILLE BOKA OM LIVET Lars Daniel K. Jacobsen

Hva betyr det å bli «glad i seg selv»? Betyr det kanskje å være tro mot seg selv? Tro mot egne behov og drømmer, selv om du nå og da mister målene av syne. Den lille boka om livet tar for seg de viktigste utfordringene du møter fra du er ung til du dør. Mye skal på plass for at du skal få et godt liv. For det finnes ingen tydelige og opplagte svar på de mange utfordringene livet gir. I alle fall ikke når det gjelder opplevelse av menig og tilhørighet. Den lille boka om livet er ment å være reflektorium, et speil, du kan holde opp foran deg selv. Kanskje får den deg til å tenke, kanskje blir du litt friere.

Lars DanieL KrutzKoff Jacobsen

Den LiLLe boKa om Livet

Pris: 299,-

Utgivelse: Juni 2018 Sjanger: Selvhjelp Tittel: Den lille boka om livet Forfatter: Lars Daniel K. Jacobsen Format: Innbundet ISBN: 9788293407324

LARS DANIEL KRUTZKOFF JACOBSEN er filmregissør og skribent. Han har vunnet flere internasjonale filmpriser og skrevet en rekke kronikker for Norges største aviser. I flere perioder har han jobbet som journalist i NRK, og er også kjent for å være en frittalende og kontroversiell debattant i norsk offentlighet.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


HUSET KONGEN Jon Mobråten

Klubbhuset til Christiania Roklub fikk navnet Kongen allerede før det var bygget. Det var som en pendant til Dronningen, som allerede var bygget på Bygdøysiden at huset fikk sitt navn. Om navnet var aldri så klart så var det mange, ikke minst bygningsmyndighetene, som hadde meninger om hvordan bygget skulle se ut. For bygningen ble spådd å få en fremtredende plass i bybildet, og bygget ble raskt kjent i byen. Mest kjent ble det som restaurant Kongen. Huset ble bare i liten grad knyttet til Christiania Roklub og det er mindre kjent at huset ble bygget ved hjelp av innsamlede midler blant medlemmene i Christiania Roklub, som deres klubbhus. Innvielsen av klubbhuset i 1925 var et storstilt høydepunkt. I ettertid har riktignok ikke dette monumentale byggverket, med vann på alle kanter, som hviler på 40 pilarer, forankret på et undervannsskjær i Frognerkilen, bare vært kilde til stolthet og glede. Det har også vært årsak til en rekke problemer og bekymringer, særlig av økonomisk art.

Kan kjøpes ved å kontakte Christiania Roklubb

Utgivelse: April 2018 Tittel: Huset kongen Forfatter: Jon Mobråten Format: Innbundet ISBN: 9788283360042

Dette er en historie om Christiania Roklub og klubbhuset deres.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no


Forlagshuset i Vestfold ble etablert i 2014, men vårt hovedforlag – LIV Forlag – ble grunnlagt sommeren 2010. Den gangen var tanken å rette søkelyset mot talentfulle «stemmer» fra Vestfold. Med tiden har vi utviklet oss, og dag gir vi ut forfattere fra hele landet. Under «forlagsparaplyen» Forlagshuset i Vestfold, har vi fire aktive imprintforlag som til sammen gir ut rundt 60 titler årlig. • LIV Forlag er vårt hovedforlag, der vi gir ut kvalitetslitteratur innenfor de fleste av litteraturens sjangre. • LYST Forlag er vårt talentforlag, der ferske forfattere vi ser et potensiale i, får en mulighet til å vokse. • Forglemmegei Forlag deler de nære og ekte historiene – med opplag fra 20 til 200.000. • Jubel Forlag er rettet mot næringslivet, og gir f.eks ut firma- og jubileumsbøker. Alle bøker fra LIV forlag distribueres via Sentraldistribusjonen.

FORLAGSHUSET I VESTFOLD AS // Skreppestadveien 46 / 3261 Larvik / post@forlagshusetivestfold.no / www.forlagshusetivestfold.no

Profile for Forlagshuset i Vestfold as

Vårens bøker fra Forlagshuset i Vestfold 2018  

Her finner du Forlagshusets vårkatalog, med bøker fra alle våre fire forlag. Krim, romaner, noveller, poesi, fakta, selvhjelp, barn - og ung...

Vårens bøker fra Forlagshuset i Vestfold 2018  

Her finner du Forlagshusets vårkatalog, med bøker fra alle våre fire forlag. Krim, romaner, noveller, poesi, fakta, selvhjelp, barn - og ung...

Profile for livforlag