Page 1

Het fladderend gazetje

8 maart 2013 Jaargang 1, nummer 5

De vlinders, Freinetschool ‘De Kolibrie’, Kerkstraat 14, 9140 Tielrode, 03/771.39.31

Mona Lisa, waar kom jij toch vandaan? Rekenen: + en – tot 99 Tellen met sprongen De helft en het dubbel Extraatjes: brood kopen (geld tellen) romeinse cijfers (kerktoren) Taal: woordkaartjes en weer heel veel woordenschat

Nieuws van de week Peter Gabriel praat met dieren. (Zoë) Slagtanden en hoorns worden verkocht. (Colin) In Wallonië is er een stadje waar mensen leven met de natuur maar… dat zou wel eens gedaan kunnen zijn. (Marieke) Schepen lozen olie in de Noordzee. (Marieke)

Marieke had een boek bij van muizelisa. Dan begonnen we over de Mona Lisa. We hebben eindelijk gevonden waar de Mona Lisa staat en wie die gemaakt heeft. Leonardo da Vinci heeft het gemaakt. Er is ook een school die zo noemt en Jitse zijn zus zit daar.

De Mona Lisa hangt in het Louvre in Parijs. Het Louvre was vroeger het paleis van de koning. Ondertussen staat er een Mona Lisa in de klas. We gaan ook nog bellen naar de school van Jitse zijn zus.

Experiment tuinkers. We doen in de klas een experimentje met tuinkers. In de boeken stond dat je ze donker en warm moest zetten. Er is een deel bij dat beter groeit in het donker dan de andere.

We houden ook een dagboekje bij en dagelijks moeten we de plantjes water geven. Het zaaien is zo een klein beetje uit de hand aan het lopen want… waar moeten we alles zetten.

Marieke heeft een broertje, Staf. Marieke heeft een broertje, Staf. Vandaag is het broertje al 3 dagen oud. Marieke is heel blij met haar broertje want dat wilde ze zo graag.

Proficiat aan het gezinnetje.


Het gewicht van Luna Luna had een gewichtje bij in de klas. We willen nu met z’n allen ook gewichtjes maken. Je maakt dat van een rietje en bolletjes die even groot zijn. Ze moeten er wel op passen.

6 nieuwe kastjes

Brood, brood en nog eens brood. We zijn met de klas naar de bakker geweest. De bakker was gesloten maar er was een broodautomaat. Marieke en Goran hebben een groot en een klein brood gekocht maar… we moesten het brood eerst wegen. Onderweg naar Ja, Marijke had niet school hebben we het veel geld meer bij! brood opgegeten Tellen maar… maar we waren vergeten wegen.

Gelukkig hadden we het klein broodje nog. Het brood was wel heel lekker!

Marijke heeft 6 nieuwe kastjes gekocht voor de klas. Nu hebben we eindelijk een beetje opbergruimte aan de wastafel want dat was altijd moeilijk.

Gezocht… We hebben ondertussen al heel wat afval gerecycleerd. We maken van petflessen zaaibakjes maar… er waren ook heel leuke kleine flesjes bij. Daarvan hebben we vaasjes gemaakt. Wie brengt er volgende week 4 bloemetjes mee voor in de vaasjes? Zo krijgen we elke week een ander bloemetje in de klas en leren we Zin in fuiven! daar ook weer veel Deze middag is het Weten jullie wie dit Het wordt hopelijk over. fuif op school. We is? een hele leuke avond hebben er reuzeveel met heel veel muziek Nog ideetjes… zin in. We hebben al en dans. Portemonneetjes van mooie kleren aan en Mila: Ik hou van brik (deze gaan we we weten al hoe we muziek en dansen en maken op ons haar gaan doen. ik zing vaak mee met openluchtklassen) Er komen mama’s om de cd. ons haar mooi te Luna: Ik ook! maken.

Het fladderend gazetje 8 maart 2013  
Het fladderend gazetje 8 maart 2013  

klaskrant, vlinders

Advertisement