Litteraturhusets sommerprogram 2019

Page 1

PROGRAM

SOMMER 2019


Sommerprogram 2019 Litteraturhusets sommer bringer storheter som Chris Kraus, Rita Indiana, Ariana Reines og Siri Hustvedt. Vi lager festaften der Norges nye forfatterlandslag, representert ved Helene Guåker, Maia Kjeldset Siverts, Cathrine Grøndahl, Linda Klakken og Cathrine Knudsen, leser fotballrelatert- og urelatert i mikrofonen. Velkommen til langlesning fra Helvete med Erlend Loe. I postkortets høysesong går vi tett på livet som postbud sammen med forteller Torgrim Mellum Stene som leser og forteller seg gjennom Charles Bukowskis legendariske Postkontoret. Sommeren bringer også en serie med snikkikker inn i bøker som befinner seg et sted mellom forfatterhånd og bokhandelen: forfatterne Jan Grue, Nina Lykke, Linn Strømsborg og Jens M. Johansson leser høyt fra ennå uutgitte bøker. I tillegg blir det Snikkikk spesial med Kjersti Bjørkmo, Erlend Nødtvedt, Marte Huke og Steinar Opstad. Kommunevalget er rett rundt hjørnet. Vi gir plass til litt lengre politiske resonnementer når partilederne holder sine foredrag i ukene fram mot valget. Robyn nærleses av Dagny, Ulrikke Falch, Eskil Pedersen og Charlotte Myrbråten som en del av Øyafestivalens Klubbdag. Samme dag blir det jazzkonsert med musikk av Georg Riedel og samtale om hvordan han har fått oss alle til å nynne med på Albert Åberg- og Pippi Langstrømpe-musikken. Sommeren avsluttes med forfatternes egne feriebilder: Ragnar Hovland, Kjersti Wøien Håland, Joakim Kjørsvik og Ingvild Lothe deler minner fra ferier de enten har dratt på eller kunne tenke seg å dra på.

FOTO: TRYGVE INDRELID, UTESERVICEFredag

7.6

kl. 18.00 Wergeland 50,-

I love Mary McCarthy Chris Kraus om Mary McCarty Den amerikanske forfatteren Mary McCarthy er særlig kjent for romanen The Group, som kom ut i 1959. Åtte venninners livsløp skildres, fra de uteksamineres fra samme internatskole i 1933, via kjærlighetserfaringer til ekteskap og kunstnerskap – en banebrytende tekst om kjønn og seksuell frigjøring som fikk mye oppmerksomhet i sin samtid. Inspirasjonen til historien hentet McCarthy fra eget liv, og hun måtte tåle hard kritikk fra dem som mente seg portrettert. I Litteraturhusets serie «Litterære ledestjerner» blir forfattere bedt om å foredra om en annen forfatter de setter særlig høyt. Amerikanske Chris Kraus har tidligere besøkt Litteraturhuset med sin I love Dick, en semi-selvbiografisk roman som ble utgitt første gang i 1997, men som tjue år etter utgivelsen finner fram til stadig nye lesere. I likhet med McCarthy opplevde også Kraus motgang fra det man kan betegne som høylitterære kretser i begynnelsen av sin karriere som kunstner, for så å få et gjennombrudd seinere. Men hvilke andre parallelle spor finnes i de to kunstnerskapene? Hvordan leser Kraus McCarthys forfatterskap i dag, og på hvilken måte kan hun sies å være nyskapende også i vår tid? Arrangementet foregår på engelsk.Onsdag

12.6 kl. 19.00 Wergeland 100,-/70,-

Å huske framover Med Siri Hustvedt og Linn Ullmann S.H. var tidlig i tjueårene da hun flyttet til New York for å skrive et års tid. Her møter hun Wanda, drives til vanvidd av naboen som resiterer «jeg er så trist» i timevis hver kveld, og skriver både dagbok og fiksjon i en notatbok. Alt dette er glemt. Til den dagen førti år seinere da notatboka plutselig dukker opp igjen i forbindelse med at moren hennes skal flyttes til en mindre leilighet. Siri Hustvedt er aktuell med romanen Memories of the Future, som i Bodil Engens norske oversettelse har fått tittelen Minner om fremtiden. Her går hovedpersonen, den voksne og veletablerte forfatteren S.H., i dialog med tjueåringen S.H., hennes refleksjoner, tekster, opplevelser. For sin forrige roman, Denne flammende verden, ble Siri Hustvedt nominert til den høythengende Man Booker-prisen. Hun har også etablert seg som en kapasitet innen nevrovitenskap og psykiatri, kunnskap som stadig gjør seg gjeldende i tekster og essayer hun skriver. Hva glemmer vi, og hva kan minner brukes til? Linn Ullmann er blant forfatterne som har fulgt Hustvedts forfatterskap tett, og i sin siste bok De urolige tematiserer også hun fortiden og hvordan vi husker. Nå møtes de to til samtale. Arrangementet foregår på engelsk.


FOTO: MARION ETTLINGER. BEARBEIDET AV GLADESIGNER

T UTSOLG

Hvor mange andre mennesker, hendelser, samtaler og beretninger om døde foreldre har jeg glemt? Hvor mange Wandaer finnes det? Hundrevis, vil jeg tro.


Mandag

17.6

kl. 19.00 Gratis

Forfatterlandslagets Kick-off Ved Helene Guåker, Maia Kjeldset Siverts, Cathrine Grøndahl, Linda Klakken og Cathrine Knudsen Et nytt norsk forfatterlandslag ser dagens lys i disse dager. Skrivende fotballspillere deles inn i forsvar, midtbane og spiss, for ikke å glemme keeper, og gjør seg klare for på sikt å sparke ball mot kollegaer fra utlandet. Før den tid tar de imidlertid ansvar for en paradekveld av fotballrelatert og -urelatert lesning på Litteraturhuset. Velkommen til et realt kick-off for det nye norske forfatterlandslaget! Helene Guåker, Maia Kjeldset Siverts, Cathrine Grøndahl, Linda Klakken og Cathrine Knudsen leser egne tekster. Kveldens programleder er selvfølgelig lagets oppkvinne, Ellisiv Lindkvist. Dette er også kvelden Norge spiller sin avgjørende kamp i gruppespillet i fotball-VM for kvinner i Frankrike, og på Litteraturhuset benytter vi anledningen til å lage en helkveld i fotballens tegn. Med støtte av Norsk Forfattersentrum. Etter arrangementet vises VM-kampen Norge–Sør-Korea kl. 21.00.


FOTO: PIERRE-YVES BEAUDOUIN, WIKIMEDIA COMMONS. BEARBEIDET AV GLADESIGNER


Tirsdag

18.6 kl. 19.00 Gratis

Til helvete med Erlend Loe Langlesning Ingenting av det følgende ville ha skjedd dersom Rakel hadde latt være å grave ut et blomsterbed mellom gjerdet og bringebærbuskene. Men det var hun nødt til. Og derfor måtte det skje. Nyskilte Rakel har problemer med å finne seg til rette i rekkehuset hun har kjøpt seg etter mange år i villa. En dag graver hun i hagen og finner en luke. En lang trapp seinere finner hun et kontor som viser seg å være en av helvetes innganger. Damen som selger inngangsbilletter, har en kurv foran seg med de minst populære twistene gjennom tidene. Og djevelen? En potent mann med øyne som veksler mellom blått og grønn, som lar seg mate med macadamianøtter og franske oster. Og med nynorsk som foretrukken språkform. Ikke rart Rakel blir sjarmert. I sommer er Erlend Loe aktuell med en kort roman om de store spørsmålene i et menneskeliv: ondskapens problem, hva som egentlig finnes mellom himmel og jord, og hvorfor de som liker ananas på pizza er tiltenkt et helt eget sted i helvete. På Litteraturhuset denne kvelden kan du høre Loe lese seg gjennom hele fortellingen, som helt klart kan betegnes som en satans kjærlighetshistorie.

FOTO: TONJE SKJERVOLD. BEARBEIDET AV GLADESIGNER


ILL.: KIM HIORTHØY


Onsdag

19.6

kl. 19.00 100,-/70,-

Karibia Is The New Black Med Rita Indiana og Maria Horvei Klimaendringer, kjønnsskifter, rasisme og tidsreiser. Dette er alle temaer som behandles med en helt særegen letthet i forfatterskapet til dominikanske Rita Indiana. Hun er litterært stilsikker, vittig og dypt politisk. Ved siden av forfatterskapet er hun performanceartist og musiker, og har blant annet laget musikk til TV-serien Orange Is The New Black. To av bøkene hennes er ute på norsk: Tjenestepiken til Omicunlé og Papi, begge i Signe Prøis’ oversettelse. For førstnevnte mottok hun i 2017 den høythengende Grand Prix Littéraire of the Association of Caribbean Writers som første spanskspråklige forfatter noensinne. Her skriver Indiana dystopisk og framtidsrettet om et Karibia preget av politiske omveltninger og klimaproblemer. Papi er en selvbiografisk tekst som handler om en jentes sterke lengsel etter faren som snart skal komme, og disse drømmescenarioenes harde reality check når faren endelig tar turen fra USA til Santo Domingo på besøk. På Litteraturhuset møter Indiana Vinduet-redaktør Maria Horvei. Arrangementet foregår på engelsk. Rita Indiana skulle egentlig ha besøkt Litteraturhuset under karibiske og mellomamerikanske dager våren 2018, men måtte avlyse i siste liten. Det er derfor en stor glede at hun tar turen nå.

FOTO: BOKVENNEN/ RITA INDIANATirsdag

25.6

kl. 18.00 Gratis

Full spredning Snikkikk med Nina Lykke Elin har flyttet inn på legekontoret sitt, hvor pasientene kommer strømmende dagen lang med alle sine skavanker og lidelser. I to tiår har Elin vært fastlege. Minst like lenge har hun vært gift med Aksel. Men før Aksel fantes Bjørn, som plutselig tok kontakt igjen via en venneforespørsel på Facebook og som har snudd opp ned på alt. Elin liker seg på kontoret, selv om hun må gjemme seg for vekteren når han går sin runde om kvelden. Og hjemme i rekkehuset sitter Aksel og raser – med mindre han har lagt seg til med den fraskilte nabovenninnen Ellen. Full spredning er en roman om selvinnsiktens forbannelser og fornektelsens velsignelser, fortalt med gnistrende svartsyn. Nina Lykke fikk sitt store litterære gjennombrudd med sin forrige roman, Nei og atter nei, fra 2016. Romanen vant Ungdommens kritikerpris og ble kortlistet til P2-lytternes romanpris.

FOTO: JO MICHAEL. BEARBEIDET AV GLADESIGNER


ʬʬZu Aschen, zu Staub – nærlesning av Babylon Berlin ʬʬKristen Roupenian og Eline Lund Fjæren om katter og kvinner ʬʬWinter is coming – nærlesning av Game of Thrones ʬʬTore Kvæven og Tore Skeie om jakta på det norske ʬʬLeïla Slimani og Maria Horvei om Vuggesang ʬʬFire foredrag om klimaproblemet ʬʬMikael Niemi og Alf Kjetil Walgermo om Koke bjørn ʬʬSuzanne Brøgger og Ellen Sofie Lauritzen ʬʬSara Stridsberg og Karin Haugen om Kjærlighetens Antarktis ʬʬMarte Michelet og Simen Ekern om jødedeportasjonene

Fikk du ikke med deg et arrangement du gjerne skulle vært på? Eller vil du høre en god samtale om igjen? Litteraturhusets podkast presenterer bearbeidete versjoner av utvalgte samtaler og foredrag. Ny episode hver fredag.

litteraturhuset.no/podkast


Torsdag

27.6

kl. 19.00 Kjelleren Gratis

Charles Bukowskis Postkontoret Ved Torgrim M. Stene Jeg kastet et blikk over skuldra og fikk se en fullvoksen schæfer med snuten halvt begravd i ræva på meg. Jeg bestemte meg for at de folka som bodde her ikke skulle få noen post i dag, og kanskje aldri siden heller. Har du ikke fått de postkortene du fortjener i sommer? Mistenker du at et demotivert postbud har stukket unna håndskrevet materiale du skulle fått fra fjerne himmelstrøk eller Vestlandet? Denne kvelden kan du høre forteller Torgrim M. Stene lese og fortelle seg gjennom Charles Bukowskis mesterverk av en postbudskildring, Postkontoret. Romanen, som ble utgitt i 1971, tar for seg Bukowskis alter ego Henry Chinaskis opplevelser som vikar i det amerikanske postverket – der det er jobb når de fast ansatte ikke orker, når det regner for mye for eksempel, når all den ekstra juleposten kommer. Og Chinaski er alltid i konflikt med systemet, sjefene, schæferne. Evig bakfull, alltid klar for å komme seg hjem til bikkja, spriten og rumpa til Betty. Det kan være det øker forståelsen for at ett og annet kort kan forsvinne. Varighet: en liten time.


2.7

kl. 18.00 Gratis

Aktuell soaré Snikkikk med Jens M. Johansson «Nydelig. Onsdagen i den uken. Da har vi det vi kaller «Aktuell soaré». Du kjenner kanskje til den …? «Ja …» Hvem faen hadde kommet opp med navnet «Aktuell soaré»? smilte han for seg selv. «Det er en snakk om sniktitt på de bøkene vi er mest spent på. Så vi vil at du leser noe fra den.» Adam Berg er førtiseks, og han er jævlig forbanna. Han er forbigått av sine forfatterkolleger, bedratt av sin kone og usikker på hvor det ble av det politiske engasjementet han en gang hadde. Så da han opplever at også resten av verden har gått av hengslene, bestemmer han seg. Det er på tide å skrive et føkkings mesterverk om det som brenner i vår tid. Han må bare finne ut hvordan først. Det er i Jens M. Johanssons snart-fra-forlaget-roman Lavterskeltilbud du kan lese det innledende sitatet: Den aktuelle soaréen i romanen finner sted på Litteraturhuset, noe som gjorde det naturlig å endre snikkikktittelen på dette arrangementet. Lavterskeltilbud er Johanssons sjette roman, og han fikk strålende kritikker og mye oppmerksomhet for sin forrige utgivelse, Et godt liv fra 2016.

FOTO: PAAL AUDESTAD. BEARBEIDET AV GLADESIGNER

Tirsdag


Tirsdag

9.7

kl. 18.00 Gratis

Merkur Snikkikk med Ariana Reines Den amerikanske poeten Ariana Reines har rokke å bli eit fenomen i USA. Ho har på kort tid etablert seg som ei stemme for ein ny generasjon amerikanske kvinner både litterært og som feministikon. Kveldens Snikkikk er med andre ord av det heilt eksklusive slaget. Det er den norske gjendiktinga av Reines diktsamling Merkur som er høvet: Anna Kleiva har gjeve dikta norsk språkdrakt, og utgjevinga er rett rundt hjørnet. Merkur er guden for handel, marknad og rikdom i romersk mytologi. Han er òg bodberar mellom gudane og verda til menneska, ein trickster, på gresk kalla Hermes. På same måte er kvikksølv – mercury på engelsk – omskifteleg, eit grunnstoff som kan danne amalgam og, innanfor alkymien, gull. Kvikksølv representerer ånda, det kvinnelege og det flytande. I ein vekselvis gåtefull og direkte stil krinsar det lyriske eg-et rundt tema som venleik og liding, det ustabile og dekonstruerer dikotomien mellom det heilage og det verdslege. Merkur er den tredje av i alt åtte diktsamlingar Reines har publisert. Ho har òg skrive tre teaterstykke og arbeider også som gjendiktar. For debutsamlinga Cow (2006) vann ho Fence’s Alberta Prize. Arrangementet går føre seg på engelsk.

FOTO: FENCE BOOKS. BEARBEIDET AV GLADESIGNER


Tirsdag

16.7 kl. 18.00 Gratis

Uromomenter Snikkikk med Jan Grue Verden er ikke til å stole på. Politikken er ugjenkjennelig, terrenget stemmer ikke med kartet. Et steg ut i luften, trappetrinnet som ikke er der likevel. Å nesten sovne, men plutselig rykkes våken igjen. Det finnes uromomenter. I de seks fortellingene i Jan Grues nye novellesamling blir metaforer til virkelighet, mens virkeligheten blir fordreid av teknologiutviklingen – og den allestedsnærværende, eksistensielle usikkerheten. I Uromomenter viser forfatteren seg nok en gang som en klartseende og skarp iakttager av sosialt samspill og moderne mennesketyper. Jan Grue gir med Uromomenter ut sin femte novellesamling. Hans forrige utgivelse, den selvbiografiske boka Jeg lever et liv som ligner deres, kom i 2018 og ble hedret med Kritikerprisen for beste sakprosabok. Grue er også nominert til Nordisk råds litteraturpris for samme bok. Dette er første gangen på femti år at en ren sakprosautgivelse har vært nominert fra Norge.

FOTO: ANNE VALEUR. BEARBEIDET AV GLADESIGNER


GALILEO GALIELIS TEGNINGER AV MÅNEN FRA 1609.

Lørdag

20.7 kl. 15.00 Gratis

50 år siden månelandingen Thomas Reinertsen Berg om månekart Den 20. juli er det femti år siden et menneske for første gang satte sin fot på Månen. Men da Neil Armstrong steg ut av Apollo 11, gjorde han det på et sted som hadde blitt kartlagt og fått navn hele 318 år tidligere: «Mare Tranquillitatis» – Stillhetens hav. Historien om kartleggingen av Månen og navngivingen av all geografien er en spennende historie om teknologisk utvikling og konkurrerende maktsentra. Den begynner for alvor med oppfinnelsen av teleskopet og et enkelt kart tegnet i 1611, fortsetter med Galileo Galilei og andre astronomer og når et høydepunkt i konkurransen mellom USA og Sovjetunionen i løpet av den kalde krigen om å få flest mulig av sine navn plassert på kartet. Thomas Reinertsen Berg, forfatter av Verdensteater. Kartenes historie, forteller denne historien og viser et rikt utvalg av både gamle og nye månekart på selveste jubileumsdagen for månelandingen.


Tirsdag

23.7 kl. 18.00 Gratis

Aldri, aldri, aldri Snikkikk med Linn Strømsborg Hovedpersonen i Linn Strømsborgs roman Aldri, aldri, aldri har aldri ønsket seg barn. Hun har vært samboer med Philip i åtte år, og de har vært enige om at de ikke skal ha barn – helt til nå. For kanskje vil Philip allikevel bli pappa? Og mens hennes to beste venner venter sitt første barn, og moren hennes stadig maser om barnebarn, og hverdagen renner over av småbarnsforeldre og fødsler og andres tidsklemmer, så står hun støtt i livet sitt og valget sitt om ikke å ville ha barn. Linn Strømsborg debuterte med Roskilde, og andreboka Furuset ble av Stavanger Aftenblad kåret til en av 2013s beste bøker. Du dør ikke, som kom i 2016, og ble av Vårt Land omtalt som «en sterk, vakker og livsdyktig roman.»

FOTO: HEIDI FURRE. BEARBEIDET AV GLADESIGNER


Tirsdag

30.7 kl. 18.00 Gratis

Poesisnikkikk Med Kjersti Bjørkmo, Erlend O. Nødtvedt, Marte Huke og Steinar Opstad Det er klart for poetiske førpremierer! Kjersti Bjørkmo leser fra diktsamlingen Hadde du bodd her hadde du vært hjemme nå som tar utgangspunkt i ulike kommuneslagord. Det offisielle språket prøver alltid å framstå som allmenngyldig, optimistisk og problemfritt, men hva skjer når dette språket møter poesien? Erlend O. Nødtvedt er i innspurten med Slektsgranskning i diktform. Fra slektstreet vrimler fortidens skikkelser, i en diktsamling der aner og arvestoffet forfølges i kirkebøker og ættetavler, men også gjennom arkeologiske funn og moderne DNA-forskning. I Marte Hukes diktsamling Du er et levende sted veves det lille private sammen med de grunnleggende livsvilkårene. Det er et flettverk av dagboksnotater, små betraktninger, men også de store linjene, årtusener med historie og naturen og dyrenes kretsløp og geologiens bevegelser. Steinar Opstad leser også fra sin helt ferske diktsamling, En varig lengsel, denne kvelden. Velkommen!

FOTO: ANNA JULIA GRANBERG (BJØRKMO), LENA KNUTLI (HUKE), ELIAS DAHLEN (NØDTVEDT) OG ROLF M. AAGAARD (OPSTAD)5.-16. AUGUST

By mot land? Partilederforedragene 2019 Den 9. september er det kommune- og fylkestingsvalg. Ettersom valgdagen nærmer seg, snevres rommet for lengre resonnementer, ideologiske avveininger og store veivalg inn. Litteraturhuset ønsker å speile en høyere himmel over valget og har invitert partilederne til å holde hver sitt foredrag om deres visjoner for framtida. De får én time hver, uten avbrytelser eller tabloide spørsmål, og tvinges til å fokusere på de lange linjene. Alle partilederne har fått beskjed om å ta utgangspunkt i følgende tre spørsmål: • Hva mener du er vår tids største utfordringer, og er demokratiet og politikerne i stand til å løse dem? • Hva skal vi leve av og hvor foregår verdiskapningen i framtida? • By mot land? Hvordan ser det ut i norske bygder og byer om tretti år? Foredragene vil også sendes i NRK P2.

Dato og klokkeslett for hvert partis foredrag finner du på litteraturhuset.noTirsdag

6.8

kl. 19.00 100,-/70,-

Jazzy Albert Konsert med Høyer/Strandberg/Lindvall/Knedal Andersen/ Mollestad. Jazznytt18-spesial med Vinger/Ørstavik/Roshauw Pippi Langstrømpe, Emil og Albert Åberg. På 70-tallet ble alle disse bøkene til film og TV med musikk som ble betegnet som både nyskapende og anarkistisk. Nå regnes sangene imidlertid med blant de tidløse klassikerne. Musikken var komponert av den svenske jazzbassisten og komponisten Georg Riedel. Nå gjør et stjerneensemble av norske og svenske jazzutøvere som vokste opp med svensk barne-TV låtene til sine egne. Ola Høyer er en av Norges ledende unge jazzbassister og musikalsk leder for Kalaskvartetten, som denne kvelden gjør sin første konsert med utgangspunkt i 70-tallets barne-TV-jazz. Med seg har han Emil Strandberg (trompet), Johan Lindvall (tangenter), Dag Erik Knedal Andersen (trommer) og gjest Hedvig Mollestad (gitar). Hva var det egentlig som skjedde i svensk jazz på 70-tallet som gjorde at den beste musikken var barne-TV-jazzen? Hvilke kvaliteter har den som gjør at musikken fremdeles framstår som ny, levende og med appell til både barn og voksne? Før konserten vil et kompetent panel prøve å gi oss svar på dette. Maren Ørstavik er Arrangementet er klassisk pianist, operakritiker i Aftenposten en del av Klubbdagen og redaktør for Periskop tidsskrift om til Øyafestivalen kunst for barn og unge. Filip Roshauw Gratis med Øya-pass. er gitarist i The Switch, skribent i Gratisbilletter legges Jazznytt og skrev fjorårets beste kritikk ut 1. august. av barnemusikk. De to samtaler med musikkskribent og kritiker i DN Audun Vinger.


FOTO: NOOMI RIEDEL. BEARBEIDET AV GLADESIGNER


Tirsdag

6.8

kl. 21.00 100,-/70,-

Robyn med hvert hjerteslag Dagny, Ulrikke Falch, Eskil Pedersen, Charlotte Myrbråten og Anna Kleiva Hva er Robyns appell? Hva er det hun gjør som får oss til å måtte danse? Robyn har markert seg som artist fra hun tonesatte Fucking Åmål i sølvboblevest til den såre desperasjonen i kjærlighetssanger som «Dancing on My Own» og «With Every Heartbeat». På Øyafestivalen er hun aktuell med plata Honey. Hvilken betydning har hun for andre artister? Hva er koblingene mellom popkultur og politikk, og hva er Robyns radikale potensiale? Hvor er feminismen i hennes mange kjærlighetssanger, og hvorfor er hun et ikon for så mange skeive? Alle elsker Robyn! Og derfor er også kveldens panel stort og favner bredt når vi går dette kunstnerskapet nærmere etter i sømmene. Musiker Dagny (Dagny Norvoll Sandvik) og skuespiller Ulrikke Falch holder Robyn fram som en av sine store inspirasjonskilder. Tidligere AUF-leder Eskil Pedersen er også med i fanskaren. De Arrangementet er tre møter Klassekampens Charlotte en del av Klubbdagen Myrbråten til samtale. Arrangementet til Øyafestivalen innledes av et Robyn-hylningsdikt Gratis med Øya-pass. skrevet og framført av forfatter Anna Gratisbilletter legges Kleiva. ut 1. august.Onsdag

14.8 kl. 19.00 100,-/70,-

Forfatter viser feriebilder Med Kjersti Wøien Håland, Ingvild Lothe, Joakim Kjørsvik og Ragnar Hovland Når forfattere skal vise feriebilder i plenum, velger de da de beste selvportrettene, eller plukker de foto som åpner for gode anekdoter? Tar de ting fra Instagram, eller kan det også være at noen stiller med digitaliserte feriebilder fra 1960-tallet? Vi har kommet til midten av august, og det er på tide å ta en fot i bakken og gjøre opp status etter sommeren som har vært, alle somre som har vært. Denne kvelden deler Kjersti Wøien Håland, Ingvild Lothe, Joakim Kjørsvik og Ragnar Hovland minner fra ferier de enten har eller skulle ønske at de hadde vært på.


Annonse

FOTO: ATELIER RUDE, OSLO MUSEUM


SOMMERÅPNINGSTIDER FRA 1. JULI TIL 11. AUGUST Kafe Oslo Tlf.: 21 54 85 71 Mandag til torsdag: 11.00 – 00.30 Fredag og lørdag: 11.00 – 01.30 Søndag: stengt Uteservering i hele kafeens åpningstid!

Tanum Tlf.: 23 69 10 80 Mandag – lørdag: 11.30 – 18.00 Søndag: stengt Kafe Oslo og Tanum Litteraturhuset holder stenger søndager f.o.m. søndag 7.junli til og med søndag 4.august.

litteraturhuset.no Wergelandsveien 29, 0167 Oslo Tlf.: 22 95 55 30