Page 1

Tingyang Li [Selected Works/2018]

01 The New Lever House

New topology of the podium and tower Skysraper

02 Tortured Boxes

RYDE Civic Center

03 Vertical Campus

USC Marshall School of Business in DTLA

04 Flying Plate

Infrastructure Landscape Architecture for the Paris Place de la Nation

05 Floating Boxes

USC Jimmy Iovine and Andre Young Academy

06 Bufferscape

Wuhu Urban Ecological Wetland Park

__ 07 Villa Lupo

StudioHAU Residential Design

08 Cone Terminal II

Preliminary Research Office Model Making

09 2D - Works

Graphic Designs


[ Tingyang Li ]

Email: litingyang1@gmail.com Tel: 213-880-1297 Address: 1142 W37th Street, Los Angeles, California, United States, CA90007

[ Education ]

University of Southern California 8/2015 - 5/2018 / Master of Architecture 3+ Suzhou University of Science and Technology 9/2010 - 6/2014 / Bachelors of Landscape Architecture

[ Professional Experiences ]

EC3 6/2018 - Current / Los Angeles / Internship Competition: Diagram / Circulation Design Project: Shenzhen Dalong Sports Center and Cultural Art Center StudioHAU 4/2018 - 5/2018, 5/2017 - 9/2017/ Los Angeles / Internship Concept Design / Schematic Design: Renderings / Plans / Sections Project: Belize Villa, Villa Lupo Preliminary Research Office 1/2018 - 3/2018 / Los Angeles / Internship Object Study: 3D Modeling/ Physical Model Making Project: Cone Terminal II SOA / University of Southern Cailfornia 7/2016 - 8/2016 / Los Angeles / Teaching Assistant Arch 410 Computer Transformations

[ Exhibitions & Honors ]

A+D Architecture and Design Museum / Cabinet: Future Precedent 5/2018 - 7/2018 / Los Angeles / Selected Work Exhibited SOA / University of Southern Cailfornia 3/2018 / Los Angeles / Contributor Faculty Exhibition_Three Concrete Houses 5th International Landscape Architecture Graduation Project Competition 1/2014 - 5/2014 / The Third Prize Provincial research project of Training Plan of Practice and Innovation for Undergraduates 8/2013 - 5/2014 "Green Life" Cup for Urban Skyfarm Design 1/2013 - 3/2013 / The Second Prize

[ Software Skills ]

3D_ Rhinoceroes [Advanced], Grasshopper [Intermediate], Maya [Intermediate], Revit [Intermediate] Tspline [Advanced], SketchUp [Intermediate] 2D_ Illustrator [Advanced], Photoshop [Advanced], InDesign [Advanced], AutoCAD [Advanced], Lightroom [Advanced] Rendering_ Vray [Advanced], Lumion [Intermediate], Keyshot [Intermediate]


01 [ The New Lever House ] New topology of the podium and tower Skysraper Thesis - 1/2018 - 5/2018 - University of Southern California Individual Project Critic: Wes Johns Lever House, different with previous stone and brick buildings, is a start of international style which use “Tower and Podium� as urban strategy. Lever House's tower and podium defined 20th century skyscraper architecture. During the past 60 years, lever house witnessed the changes of this typology. But also during this time, not only in the Lever House surrounding area, the whole New York city became higher and crowded with the high speed development of the city and the progress of science and technology, so in the next decades, in the foreseeable future, in the face of the impact of changes, we need a new typology of tower and podium that could make sense for the future life. So the thesis was aimed to create a system of transformation based on the analysis of precedent: Lever House to propose a new possibility of relationship between Tower and Podium for the future New York City.

? 1902 Flatiron Building

1924 American Radiator Building

1931 McGraw Hill Building

1952 Lever House Public plaza Public Lobby

1957 Seagram Building Public plaza Public Lobby

1972 One Astor Plaza Public plaza Public program -Theater

1978 Citicorp Center Public plaza Public program -Shopping arcade

2006 Hearst Tower Public plaza

2007 New York Times Building Public lobby Public Program -Courtyard, Theater

2013 Shenzhen Stock Exchange HQ Public lobby Public Program -Exhibition, Landscape

2018 The New Lever House Public lobby Public Program -Exhibition, Landscape


I. City architecture density continues to rise, and podium part will be higher.

II. Urban public spaces will extend from ground level to the air.

III. Network of city buidlings will be established.

The New Lever House Podium in the Future

[ Urban A

During the past decades, the New York city be development of the city and the pr


Analysis]

ecame higher and crowded with the high speed rogress of science and technology.


Symmetry of form

Dialectical Symmetry of Cotent

[ Concept Model ]

A prefinal proposal that combines the three previous general podium characters which also make the new lever house fit in the urban context and communicate with surroundings. And study model shows the potential of public programs around the building.

I. Grow up with the tower.

II. Multiple roof platforms.

[ General Proposal ]

III. Possibilities for future urban connector.

In the next decades, in the foreseeable future, in the face of the impact of changes, we need a new typology of tower and podium that could make sense for the future life. And general proposals are created based on the future urban analysis.


15′ 15′ 30′ 15/√2′

[ Transformation Logic & Modules Test ]

previous transformation indicates that folding volume represents continuous spatial experiences, and it also make the podium grow like a plant in the city. And 45 folding degree follows New York grid direction and structural grid. By doing the modules test, some potential combinations were found for the further design.


Tower 30.3% 17117sft

Podium 27.6% 15590sft

Tower 23.6% 7910sft

Podium 82.8% 27710sft

Site 100% 56547sft

Plaza 67.4% 22555sft

Plaza 30.1% 17045sft

Site 100% 33448sft

I

Main Facade

Roof Gardens and view

Podium typology

Open directions II

Site use based on the plan areas

Visually hidden cores III

[ Transformation Attempt ]

Based on the comparative analysis, basic transformation was made to satisfy the urban plaza: Lift up the whole building to get rid of the sense of repression, and fold one side down to create an openess for the main street public.


The New Lever House 20XX The Lever House 1952 Raise Up

Fold Down

Extract Tower Boundary

Keep Folding up to make multi-platforms and Create Open Spaces according to the Programs Ratio between Tower and Podium

[ Air Garden Platforms ] Air Gardens in different levels are getting smaller from bottom to the top.

Extend Tower & React to Podium


[ South Perspective Elevation ] [ Programs Arrangement ]

Mechanical Room

Private Offices

Shared Offices

Stepped Meeting Rooms

Cafe \ Restaurant \ Air Lobby

Air Gardens

Urban Bridege Connector

Lecture Hall

Meeting Rooms

Roof Garden

Retails \ Exhibitions

Egress for the Podium Ground Plaza

[ Programs Arrangement ]

Public programs are calculated by the optimized ratio of podium area with the offices areas in the tower. And programs are getting less open generally from bottom to the top.


1 2 4

3 4

1. Private Offices 2. Shared Office 3. Core 4. Egress

1

Typical Office Plan

1

5 2 3

4

3

4

1 2

1. Air Garden 2. Stepped Lounge 3. Cafe

1. Private Offices 2. Shared Office 3. Core 4. Egress 5. Lecture Hall 6. Stepped Meeting Room

Upper Level Plan

Typical Office Plan

6

1 2

4

2

1

3 3

1. Cafe 2. Atrium 3. Roof Garden

1. Lounge 2. Storage 3. Exhibition 4. Atrium

Fourth Floor Plan

Third Floor Plan

2 1 4 1

4

3 5

4

4

1. Lobby 2. Parking Entrance 3. Podium Lobby 4. Egress 5. Ground Plaza Ground Level Plan


[ Spatial Experiences Comparison ]

Spaces in the podium are more open and creative, thus big void, atrium and lecture hall could happen here while tower's typical floors are more suitable for the offices.


1. Stepped Meeting 2. Air Lounge 3. Atrium 4. Stepped Lounge 5. Cafe 6. Air Lobby 7. Library

Typical Programs Arrangement I

1. Stepped Meeting 2. Lecture Hall 3. Air Lounges 4. Atrium 5. Air Garden 6. Cafe

Typical Programs Arrangement II

1. Air Garden 2. Atrium 3. Air Lounges 4. Cafe 5. Atrium 6. Lobby

Typical Programs Arrangement III


[ Structural Analysis ] I. Poium is applied with traslucent aluminium panel while Tower part is covered by more tranparent black coated glass. II. Poium facades are supported by complicated structure due to the multi layers while the Tower's glass is divided by mullion gride. By doing this, the whole building shows a contrast between complexity and purity. III. Podium's Truss and Tower's columns share same grid, so that these two system could be well combined and they could support each other.


[ Material Distinction ]

[ Facade Structure Distinction ]

[ Structure Distinction/Combination ]


02 [ Tortured Boxes ] City of Ryde civic center Studio Work / 8/2017 - 12/2017 University of Southern California\ Individual Project Critic: Yaohua Wang The aim of the design is to produce a bold solution that can generate broad consensus and community pride. The Site is prominent in the local and regional context. Sitting at the crest of a ridge-line running northeast and southwest through Ryde town centre and situated 12 kilometres from the center of Sydney, the Site presents an opportunity for speculation about the identity of town centers relative to proximate major centers. " Tortured Boxes " was started by doing a research of creating a system of box transformations. And then these systematic box methods were applied to the programs arrangement concept model to generate more interesting spatial experiences for the civic center.


Form in different proportion

Extention

Extrusion

Form in different proportion

Scale partially

The reserach was started by torturing a box and imitating the process in the digital software so that the concept model can not only present the characteristics that physical model has, but also could provide rational data of geometries for further analysis.

Extrusion

Extention


[ I - Massing ] Based on the programs required, boxes are laid according to certain folding lines on the site. And let them intersect to get intersection lines for further use.

[ II - Form ] Apply forms to the previous rotated boxes. And adjust forms to respect the site.

[ III - Transform ] Extend some parts to serve as circulation and provide structural support based on the functions needed. And extrude some parts to create more imteresting spatial experiences and views.

[ IV - Division ] Use folding lines and intersection lines to divide large spaces such as lobby,lecture hall, theater, conference room and meeting rooms. And these lines can slao be uesd for the facade to create misreading result.


[ Podium Section ] 1. Public Sunken Plaza 2. Long Elevator Area/ View Framing 3. Stepped Lounge/ Community Meeting 4. Lobby / Foyer 5. Lounges 6. Atrium 7. Community Meeting 8. View Lounges 9. Platform 10. Cafe

10

9

7

8 6

7 5

3 2 1

4


[ Spatial Experiences Scenes ]

Featured Spaces like Community Lobby/ Plaza, Tower's Lobby/ Foyer, View Circulation on the tower sides, Stages and Cafe Lounges.


[ Tower Section ] 1. Lobby / Foyer 2. Waitting Lounge / Reception 3. Civic Council Supper Room 4. Restaurant 5. Lounges 6. Stepped Sittings 7. Lecture Hall 8. Viewing Platform 9. Offices 10. Landscape / Garden

9

7 8 6 5

4

2 3

1


12

12

14 12 13 12

12

9

10

11 21 8

7

6 5

19

20

4

18

3

2

1

15

16

17


[ Long Section_Tower ]

[ Long Section_Podium]

Public Foyer .15 Lobby .1 Reception .2 Public Reception .16 Cafe / Restaurant .3 Stepped Community Meeting Spaces .17 Civic Council Supper Room .4 Community Meeting Rooms .18 Civic Mayor's suite .5 Atrium Stairs .19 Community Lounge .20 Civic Council Chamber .6 Civic Committee and Meeting rooms .6 Viewing Deck .21 Stepped Sittings .7 Public Ramp .22 Viewing Platform .8 Performance Space .23 Green Room / Dressing Room .24 Viewing Stairs .9 Lecture Hall .10 Community Meeting Rooms .25 Balcony .11 Cafe .26 Public Lounges .12 Viewing Lounge .27 Administrative Offices .13 Bus Station .28 Exterior Decks .14 Storage .29

27 8

26

22 25 23

29

28


03 [ Vertical Campus ] USC Marshall School of Business in DTLA Studio Work / 2017.1 - 5 / University of Southern California Group Project Critic: John Dutton This infilled satellite campus for the USC Marshall School of Business is located Broadway area where it used to be a thriving theater district of downtown Los Angeles. The site is surrounded by bunches of cold and hard textural historical buildings. Such challenges like hardscape, narrow infilled site and rigid faced context provide many opportunities for the project. As a school building of typical functions, programs are arranged from bottom to the top in an order of from openess to privacy, while the front part was designed by imitating the real campus study spaces vertically. Meanwile there are four atriums in the buiulding to provide daylight for the infilled architecture.


Study Spaces Diagram

Back View


Atriums

Normal Floor Plates

Transformed Floor Plates

Normal Circulation & Egress

Structure

HVAC

Programs

Space Arrangement

Facade & View


19

20

18

20

20 17 15

15

12

13

11 10

8 5

5

1


[ Main Perspective Section ]

20

20

20

20

20

20

20

20

16

13

14

11

11

9 7

6

2

3

4

1. Cafe 2. Reception and Atrium 3. Maintenance/Communication/Office 4. Shipping/Storage 5. Exhibition 6. Co-Work 7. Kitchen 8. Stpped Studying Area 9. Lecture Hall 10. Stepped Studying Area 11. Classrooms 12. Shared Office 13. Private Offices 14. Atrium 15. Studio for Entrepreneurs 16. Air Garden 17. Stepped Studying Spaces for living students 18. Private Group Study rooom 19. Shared Study Room 20. Dormitories


Rain Water to Ground Storage 5" Concrete Slab S12x50 Steel Beam Air Cavity 150mm

Wood Floor Finish Glass Layer 1-50% Reflective Perforations Translucent Fabric 2x4 DBL Plate HVAC Supply Docks Celotex Insulation

Cat Walk 8" Concrete Slab Steel Lacing HVAC Return Docks

Built-Up Steel Column 2x4 BOT Plate Steel Ceiling Connector Celotex Insulation S8x23 Steel Beam Slot Drain Steel Standing Support Steel Lacing

8" Concrete Slab 8x7 Steel Support HVAC Supply Docks Milky White Plastic Ceiling


04 [ Flying Plate ] Landscape Architecture for the Paris Place de la Nation Summer Studio Work / 2016.5 - 7 / University of Southern California Individual Project Critic: Olivier Touraine, Eric Haas Place de la Nation is the usual and highly symbolic end point of the largest demonstrations in Paris. The central sculpture - "The Triumph of Freedom" witnessed many great historical activities. Nowadays this area is facing many challenges such as chaotic traffic, low utilization of the middle park, low rate of green and confused metro entrances. All these provide new possibilities for Place de la Nation to keep pace with Paris development. " Dancing Plate ", designed a mix functions infrastructure, is tranformed along the symmetrical axis to emphasis the historical statue , and by "Flying", it also provides muti-layers and accesses for the plaza.


Lift up along the main urban axis

Lift up inner circle edge to make an access underneath

Thicken the outter circle edge to provide functional spaces

Cut out four entrances to have a secondary connection


Villa Lupo Schmetic Design [2017.5 - 9] Summer Internship Director: Yoichiro Hakomori Introduction: Yo-ichiro Hakomori recently founded StudioHAU in 2016. Prior to the formation of StudioHAU, Hakomori was founding partner at wHY Architecture in Los Angeles. Hakomori has extensive experience in work for the arts and single-family residences.


Preliminary Research Office 基础研究所 Cone Terminal II Physical Model Making [2018.1 - 3] Director: Yaohua Wang


Computational Work & 2D Drawings [2015 - 2017] Director: Gary Paige, Justin Brechtel Course: Arch410 Computer Transfprmation, Arch420 Visual Communication and Graphic Expression

[ Vault Analysis ]


[ Poster Design ]

Tingyang Li 2018 Selected Works  
Tingyang Li 2018 Selected Works  
Advertisement