Page 1

WAAR IS HET FEESTJE?!


WAAROM HET FEESTJE?! door Dennis Storm en Gerladine Kemper

Dennis: ”Mijn leven is een feest. Volgens veel mensen, vanwege mijn baan bij BNN. Natuurlijk, kan ik niet ontkennen dat ik er elke dag weer met plezier naartoe ga. Ik reis de wereld over, ga naar de beste feesten, ontmoet de leukste en meest invloedrijkste personen van de wereld. Er werd ook wel over mij gezegd dat ik alléén maar zat te feesten, dat ik alléen maar neukte en al mijn geld opmaakte aan drugs. Maar dat is bij lange na niet waar. Een baan is en blijft hard werken. Dat doen we allemaal bij BNN. Toch is elke dag bij BNN een feest. En omdat te vieren, verdiend BNN voor hun 16ste verjaardag een feest! Gewoon een feest? Nee, een super gruwelijk feest! En daarom moeten er voorbereidingen gedaan worden. Muziek moet uitgekozen worden, taart moet geproeft worden, dress codes moeten aangescherpt worden. Alleen kunnen we achter deze wijsheden komen door de beste en de slechtste feesten zelf te ondervinden. Zo kunnen we een selectie maken uit de beste aspecten en kunnen we zo het ideale verjaardagsfeest voor BNN samenstellen!”

Geraldine: ”Al van jongs af aan, hield ik van feesten. Ik maakte als kind mijn eigen kalender, waarmee ik de dagen kon aftellen tot het eindelijk weer een keer zover was. Ik oefende altijd van te voren, in mijn kamer, de danspasjes die ik dan zou doen. Ik oefende wat ik zou zeggen als een jongen mij zou aanspreken. Alleen, wanneer het feest dan uiteindelijk aangebroken was, durfde ik niet naar voren te stappen om mijn danskunsten en of versierkunsten te laten zien. Dus, wat gebeurde er. Ik verstijfde en geen één jongen merkte me op. Gelukkig, kan ik er nu lachend op terug kijken. Maar vroeger dacht ik echt dat ik zou eindigen als een geiten-wollen-sokken-vrouwtje. Dat blijkt juist het tegen overgestelde te zijn. Ben een waar feestbeest. BNN is mijn lust en mijn leven. De hele crew voelt als familie en iedereen werkt zo hard! Dat gaat al 15 jaar lang zo! Tijd voor een feestje! Om tegen iedereen die BNN mogelijk maakt: ‘‘BEDANKT’’ te zeggen.”

2


DON’TSVOOR VOOREEN EENFEESTJE FEESTJE DON’TS INHOUDSOPGAVE Waarom ‘Waar is dat feestje?’? 2 Column van Dennis Storm en Geraldine Kemper. Really don’t! 4 Wat je absoluut niet moet doen op een feest!

Party agenda 5 Het televisieprogramma 7 Wat kun je verwachten van ‘Waar is dat feestje?!’

-Je laten vingeren op de dansvloer als je ongesteld bent Niets zo’n afknapper voor de vingeraar om zijn hand bebloed terug te krijgen

Win actie! 9

-Ironisch imiteren van mensen die losgaan Wanneer je onzeker en als een stijve hark wilt overkomen moet je dit zeker doen

Column Roel Thier: Burningman 11

-Polonaise Kan echt niet meer

Wie/wat/waar/wanneer?! 14

-Trommelvloes trillende schreeuwer

Alles wat je moet weten over het programma.

In een club kom je niet om hele gesprekken te voeren, bewaar deze dus voor buiten, in het rookhok of via whatsapp, blij worden we niet van trillende trommelvliesen door een schreeuwend figuur

-Rennend naar de wc iedereen onder kotsen

Als je moet kotsen en je rent waait je verschrikkelijke inhoud zo in iemands gezicht, blijven staan dus

-Enkel en alleen een te strakke legging dragen waarin je putjeskont zo goed zichtbaar is dat men er knikkers in kan schieten -Laten merken dat je het niet naar je zin hebt of je verveelt Niemand zit te wachten op een chagrijnig gezicht

-Je piemel, borsten en/of billen aan iedereen laten zien in een dronken bui -Openlijk je ruzie met je vriend(in) uitvechten

Doe dit allemaal lekker thuis

3

4


PARTY AGENDA

17 Mei: Crystal Fighters, Paradiso te Amsterdam, Weteringschans 6-8. 20:30, 17,00 excl. Btw. De Crystal Fighters zijn in Nederland! Deze jongens zijn bekend van onder andere de hits: Plage, Love is all I got en You and I.

5 Mei: Afrojack & Friends, Bloemendaal aan zee, locatie: Bloomingdale, Zeeweg 94. 17:00 – 00:00, Minimale leeftijd 18 jaar, 17,50 excl. btw. Dance event met o.a. Afrojack, Quintino, Vato Gonzales ft. MC Tjen en Chocolate Puma.

5 Mei: Wicked Jazz Sounds Club Night, Sugar Factory te Amsterdam, Lijnbaansgracht 238. 23:00 – 5:00, Minimale leeftijd 18 jaar, 9,50 excl. Btw. Als je lekker wilt swingen op Jazz, Disco, Funk en Soul. Met o.a. DJ Phil Horneman, DJ D-Rok, Berenice van Leer, Howard Sie en Bas van der Wal in de line-up.

8 Mei: Vintage, AIR te Amsterdam, Amstelstraat 24. 23:00 – 4:00, 10 euro excl. Btw. De hele nacht kun je los gaan op herkenbare 2 Step,Classic, UK Garage, Bassline and R&B/ hiphopmuziek. In de line-up zitten Guerilla Speakerz , Jeremaine S, Steve Boomselecter, Team Oullie, Mudde & Ddk (Boston Strip), Napolion, Mickster, Faizel Playfair (Rock ‘n Rolla).

9 t/m 12 Mei: Terra X, te Ommen. Minimale leeftijd 16 jaar, vanaf 35 euro te bestellen op www.gamesnstuff.com. Al deze dagen kan je zelf voelen hoe het is om in de middeleeuwen te leven. Wel heeft het een wat fantasy achtige uitstraling, dus elven en dwergen zijn ook toegestaan. Al met al is het een groot evenement voor de LARP liefhebbers. 14 Mei: What Is On Your Mind, Barkode te Amsterdam, wagenstraat 3-7. 23:00 – 4:00, toegang is gratis, Minimale leeftijd 18 jaar. Voor de techno liefhebbers is dit een topfeest. De line-up bestaat uit onder andere Daniela Haverbeck, Gino en Dexon.

5

18 Mei: Armin van Buuren “internse” Album release, Paard van Troje te Den Haag, Prinsegracht 12. 22:00, 45,00 excl. Btw. Armin van Buuren is ’s werelds populairste DJ. Zaterdag 18 mei gaat hij zijn nieuwe album aan de wereld tonen, hier kan jij bijzijn. Hij zal zijn nieuwe nummers op spectaculaire wijze tonen.

22 mei: International Students Party, Sorbonne te Rotterdam, Rodezand 46. 22:00 – 4:00, toegang gratis, minimale leeftijd 18 jaar. Iedereen is welkom in Sorbonne tijdens de International Students party. Ga feesten met vrienden en leer andere mensen kennen. 24 Mei: 90’s Party – T-Spoon, Mondial te Beek, Middelweg 12. 22:30 – 6:00, toegang is gratis, minimale leeftijd 18 jaar. Dit feest heeft een jaren ’90 tint. Ga dus los op alle bekende liedjes uit de jaren ’90.

27 Mei: YOLO, Sugar Factory te Amsterdam, Lijnbaansgracht 238. 23:30 – 4:00, 3,00 excl. Btw, Minimale leeftijd 18 jaar. Na het weekend heb je altijd nog zin in een goed feest met leuke mensen, daarom YOLO. Je kan genieten van goede hiphop, house en R&B terwijl je in een gezellige en ontspannend sfeer zit.

6


BNN WORDT

‘WAAR IS HET FEESTJE?’

15

WAT GAAN WE DOEN? BNN wordt bijna 15 jaar, tijd voor een feestje. Daarom gaan Dennis & Geraldine op zoek naar alle ingredienten voor het dikste, tofste, beste en crazy ass feestje. En wel een BNN feestje ter ere van haar 15 jarig bestaan.

WAT IS EEN FEESTJE? Een feestje is voor iedereen anders. Voor je nichtje is oma’s verjaardag het beste feestje van het jaar en voor je buurman uit India is zijn moeders begravenis een groot feest.

HOE? Geraldine gaat elke week bij een feestje op bezoek waarvoor ze is uitgenodigd. Dennis gaat op stations en tankstations op zoek naar feestgangers om mee te feesten. En zo gaan zij langs bij de meest uiteendlopende feestjes. Geraldine en Dennis delen jullie de do’s & don’ts en nemen deze mee met het organiseren van BNN’s verjaardagsfeestje.

VOOR WIE? BNN ‘s leden en iedereen die wilt weten hoe je het beste feestje kan geven.

7

8


WAAR IS DE WAGEN?!

DOWNLOAD DE ‘WAAR IS HET FEESTJE?’

LAYAR APP HOE WERKT HET?

Spot jij de party wagen van Dennis en Gerrie? Gebruik layar app, scan de auto en maak kans op

-Download eenmalig de gratis Layar app in de Apple Store of Androit Market -Heb je de Layar app al op je smartphone, zorg dan dat je de laatste versie hebt -Open de Layar app -Klik op het scan-icoon onderaan in de zoekbalk -Houd je smartphone boven deze pagina -Klik in het scherm -Nu opent de pagina om de ‘‘Waar is het feestje?’’ Layar app te downloaden

2 tickets naar

DE BNN PARTY

HOUD JE SMARTPHONE BOVEN DE PAGINA

10


BURNING MAN

Burning Man is misschien wel ’s werelds bekendste en extravertste (art)festival. Het speelt zich allemaal af in de Black Rock Desert in Nevada, Verenigde Staten. Op dit festival kom je bijna alleen maar mensen tegen die heel open zijn en niet bang zijn om zichzelf te uitten naar de buitenwereld. Burning Man begon in 1986 als een vreugdevuur ter viering van de zonnewende, georganiseerd door Larry Harvey, Jerry James en een paar vrienden. Zij verbrandden op Baker Beach in San Francisco een 2,7 meter hoge houten man. Sinds dien is er elk jaar een editie van het festival en nog steeds is het mateloos populair onder niet alleen Amerikanen, maar ook de rest van de wereld. Burning Man wordt dus gehouden in de woestijn van Nevada, hier is geen elektriciteit of watertoevoer, dus je moet zelf met je camper zorgen dat je genoeg water hebt. Wel zijn er natuurlijk plekken waar je water kan kopen. Deze plekken zijn tevens de enige plekken waar je met geld spullen kan kopen. Op Burning Man hebben ze een hekel aan commerciële troep en mensen die ergens geld mee willen verdienen. Daarom hebben ze een Trade and Gift manier van aan je spullen of behoeften komen. Je kan bijvoorbeeld je armband ruilen tegen een fles jus d’orange, daarnaast kan je dus iets geven aan iemand om zijn of haar dag een beetje beter te maken. Het meenemen van een fiets is geen slecht idee, want het stuk grond waarop Buring Man gehouden wordt is zo groot dat er campers en caravans staan voor 50.000 mensen. De “stad” wordt gebouwd van caravans, campers en tenten die samen een grote C vormen om de Burning Man zelf. Daarnaast zijn er veel verschillende straten zodat je wel kan vinden wat je zoekt. In de wijken die er vormen komen verschillende thema’s naar voren waaronder erotische dans, chilling en filosofie. Je kan overal naar binnen stappen mits je zelf een gift meeneemt wat je kan delen met de andere aanwezigen. Zoals ik eerder al zei is er geen vorm van geld, dus als je iets wilt drinken kan je het gewoon krijgen. Respect is altijd het belangrijkste doel van het festival. Hiermee wordt niet alleen bedoeld dat je respect moet hebben voor je familie of vrienden, maar ook voor verschillende nationaliteiten, geaardheden, geslachten en ook voor naasten die zijn overleden. Voor dit laatste is er een houten tempel gebouwd waarop mensen met stiften kleine teksten zetten voor hun geliefden, mensen die ziek of dood zijn en voor bijvoorbeeld je broertje die over een maand zijn examen heeft. Het feest zelf is in de avond op zijn hoogst. Dan komen de mensen uit hun tenten en naar de mainstage om daar met z’n alleen een gigantisch feest vol Dance, Techno en Electro te vieren. De muziek ervaar je niet alleen met je oren, maar ook met je ogen. Overal zijn lichten, er is vuur en de meest aparte voertuigen die mensen zelf gemaakt hebben komen voorbij. Ieder jaar heeft een thema, vanaf 1996 hebben ze dit in stand gehouden. Het thema van dit jaar is Cargo Cult. Ze openbaarde het thema met de volgende tekst: Who is John Frum? He is known to us by many names, this Visitor from Elsewhere, dispenser of endless abundance and wielder of mysterious technologies: John Frum, Quetzalcoatl, Osiris, “Bob.” His cargo is splendid, his generosity boundless, his motives beyond our understanding. But across the ages and around the world, the stories all agree: one day he will return, bearing great gifts. Our theme this year asks three related questions; who is John Frum, where is he really from, and where, on spaceship Earth, are we all going? Aan het eind van het festival steken ze de Buring Man in de fik en helpt iedereen om het terrein terug te brengen naar de schoonheid die het had toen er nog geen feest was geweest.

11

12


COLOFON

WIE/WAT/WAAR/WANNEER? VOLGENDE WEEK

Presentatoren: Dennis Storm, Geraldine Kemper Redactie: Claudia van Beusekom, Fleur van Dongen, Roel Thier, Lisette den Hoed Camera: Claudia van Beusekom, Fleur van Dongen, Roel Thier, Lisette den Hoed Geluid: Fleur van Dongen

-

De eerste aflevering

-

Wat vonden wij/jullie ervan?

-

Het favoriete feestje van Dennis Storm

-

Een spiksplinternieuwe winactie!

-

Een verse party agenda

-

Feestjes om nooit te vergeten

PROGRAMMA INFO Het nieuwe BNN-programma ‘Waar is dat feestje’ komt volgende week voor het eerst op de buis. Wat kun je verwachten? BNN wordt op 1 september 2013 al 15 jaar! Dat moet gevierd worden. Om ervoor te zorgen dat dit feest totally BNN wordt, gaan Dennis Storm en Geraldine Kemper op zoek naar de ingrediënten voor een supertof verjaardagsfeest.

Mixage: Lisette den Hoed

Het programma zal verspreid worden over 8 afleveringen en in elke aflevering zal één party-ingrediënt centraal staan. In de eerste aflevering zal dat de 20e juni zijn.

Montage: Claudia van Beusekom

In de laatste aflevering zullen alle ingrediënten bij elkaar komen op het BNN-feest!

Productie: Roel Thier

Kun je ook niet wachten?! Op donderdag 30 mei, om 21.30uur wordt de eerste aflevering uitgezonden op BNN.

Graphics: BNN

Voor meer informatie over het programma en lidmaatschap kijk je op www.waarisdatfeestje.bnn.nl.

Creative directors: Fleur van Dongen, Lisette den Hoed, Claudia van Beusekom, Roel Thier

13


BNN Waar is het feestje?