Page 1

KSA Sint-Lut

HAALTERT SINCE 1958

ROOD GEV AAR


#123TEST Liefste leden, beste ouders De tijd vliegt, de zomervakantie is achter de rug en de bikini’s en zwembroeken maken alweer plaats voor onze vertrouwde sjaaltjes en koningsblauwe hemden! Het kamp in het mooie Wechelderzande was er weer eentje om u tegen te zeggen en KSA à la Playa diende als perfecte afsluiter van ons KSAwerkjaar. Ondertussen werden de slaapzakken gewassen, de blauwe plekken vervaagd, de kledij van de kampvuurgeur verlost en de tafelmanieren opnieuw aangeleerd. Sterker nog, dit alles heeft plaats gemaakt voor een heleboel herinneringen en nieuwe KSA-vriendjes. Zo namen we enerzijds afscheid van 5 geweldige leiding, maar verwelkomen we anderzijds 8 toppers! Enkele pagina’s verder kan je hen uitgebreid leren kennen én als extraatje vind je op onze *nieuwe* site (http://ksasintlut.weebly.com) een vriendenboek weer met leuke weetjes over élke leiding! Wat kan je dit najaar allemaal verwachten? Naar jaarlijkse gewoonte organiseren wij natuurlijk onze alom bekende bieravond, die dit jaar trouwens op 18 november zal plaats vinden. Verder staan ook nog onze tweewekelijkse activiteiten op zondag en het schaatsen in de kerstperiode op ons programma. Wanneer je verder bladert, maak je niet enkel kennis met de nieuwe leiding, maar kom je ook iets meer te weten over onze evenementen, het winkelmoment, de leeftijdsgroepen… Als bondsteam zijn wij het aanspreekpunt van de KSA en kunnen jullie steeds met al jullie vragen bij ons terecht.

Stevige KSA-groet, Bieke en Maud

Bieke Piens: biekepiens@hotmail.com – 0478/61.59.01 Maud De Paepe: maud-de-paepe@hotmail.com – 0491/36.17.77


#GENIAALDIGITAAL Jong zijn in een wereld zonder snaps, tweets, tags, memes, vlogs ‌ lijkt prehistorisch. KSA surft mee op de digitale stroom! Dit werkjaar des te meer, want we gaan voluit geniaal digitaal! We willen geen digigeeks worden, want daarvoor staan we te graag met onze voeten in de speelse natuur. Toch zeggen we geen nee tegen wat digitalisering in onze spelen of tegen het gebruik van sociale en digitale media in onze communicatie. We checken ons in de digitale wereld in. Op onze tocht kruipen we over hashtags, gooien we een boomerang, vangen we tweets, steken we onze duim omhoog, hangen we in de cloud ‌ want de digitale wereld biedt speelse uitdagingen. Ook om de communicatie naar leden, ouders en de rest van je netwerk vlotter te laten verlopen, krijgen sociale media binnen KSA de nodige speelruimte. Je neemt je volgers op sleeptouw door de avonturen van je groep te delen en digitale promo voor acties en evenementen te posten. Allerlei digitale platformen bieden de leidingsgroep nieuwe mogelijkheden om te communiceren, zowel naar buiten toe als binnen de groep. Toch willen we erover waken dat het digitale gebeuren niet allesbepalend wordt binnen KSA. We zijn ons bewust van extra drempels en van nieuwe gevaren. Daarom werpen we onze kritische blik over bepaalde schaduwzijden of valkuilen van het digitale gegeven. Denk maar aan privacyregels, cyberpesten of te veel schermtijd van kinderen en jongeren. Kortom, we smijten ons al spelend en communiceren nog steeds offline, maar we pimpen onze werking met online tricks! Als dat niet geniaal digitaal is!


#LEEUWKES Dag liefste Leeuwkes Het nieuwe schooljaar en het nieuwe KSA-jaar is weer gestart, joepie! Wij hebben nu al zin om terug op weekend en kamp te gaan. Ook dit jaar zullen er supercoole en leuke activiteiten zijn, gemaakt door de 5 meest fantastische leiding van de KSA. Het wordt een jaar om nooit te vergeten, dat al begint op 24 september met onze startdag! Ziehier team Leeuwkes:

Maarten

Lotte

Raf

Dolores

Bieke


Jullie kunnen zich alvast amuseren door deze mooie kleurplaat van een leeuw in te kleuren!

Kusjes en knuffels, Team Leeuwkes!


#SPRINGERS Jeej! Joepie! Hoera! Woehoe! We zijn aan het nieuwe KSA-jaar begonnen. Dat betekent elke zondag superleuke spelletjes spelen, de leukste tien dagen van jullie leven doorbrengen op kamp en nog veel meer leuke dingen. Jullie hebben het geluk om dit jaar in de groep te zitten bij vier gigacoolesuperleuke leiding! Hieronder kunnen jullie een klein spelletje spelen om het KSA-jaar goed te starten. Wij hebben er ongelofelijk veel zin in, hopelijk jullie ook!

Kan jij raden welk oog bij welke leiding past? Verbind het juiste oog met de juiste leiding!

A.

B.

C.

D.

1. KJELL

2. MAUD

3. STEF

4. KYLIAN

Oplossing :1.D 2.A 3.C 4.B


Vriendelijke groetjes! Jullie allerliefste leiding, Kylian, Kjell, Stef & Maud


#ROJOS Jojo Rojo’s! Hopelijk zijn jullie goed uitgerust na zo’n heerlijk lange vakantie, want we vliegen er weer in! Hou jullie maar al klaar voor een nieuw jaar vol amusement en plezier. Samen met ons werkjaar van de KSA start natuurlijk ook het nieuwe schooljaar, wat misschien niet iedereen zo fijn vindt. Al dat stilzitten en luisteren naar de juf of meester… Maar geen nood! Vanaf 24 september (dan is het onze startdag!) kunnen jullie terug op zondag naar hartenlust komen ravotten en spelletjes spelen samen met al jullie vrienden op de KSA. Ook hebben we weer superdemaxleuke activiteiten in petto voor jullie zodat jullie zich zeker niet zullen vervelen. Benieuwd? Kom dan zeker naar onze startdag! In het geval dat je het nog niet zou weten, deze gaat door op 24 september in ons geliefde lokaaltje aan het station van Ede. Wij hopen alvast dat jullie er allemaal zullen zijn!

Veel groetjes en liefs van jullie leiding Jen, Lise en Zoë

PS: Willen jullie wat ons beter leren kennen? Check dan onze gloednieuwe website ksasintlut.weebly.com en neem een kijkje in het vriendenboek van de leiding!


Deze KSA groep is op tweedaagse de weg kwijtgeraakt. Help hen om de weg naar het kampterrein terug te vinden.


#JIM Jiw Jommers! Euhm, ik bedoel jow Jimmers! Hopelijk zijn jullie al gewend aan school en hebben jullie super veel zin in het nieuwe werkjaar, net zoals ons. Om een idee te hebben van wat jullie graag zouden doen dit jaar hebben we een lijstje gemaakt. Gelieve te omcirkelen wat je graag zou doen en te doorschrappen wat je echt niet zou willen doen! Vergeet dan ook niet dit blaadje terug mee te nemen naar de leukste jeugdbeweging van Vlaanderen! 1. Dropping 2. Ruiltocht 3. Trip door Europa 4. Pretpark 5. Doop 6. Gezelschapsspelletjesdag 7. WC-rollenverkoop 8. De Belgische kust afstappen 9. Fietstocht 10. Olympische spelen 11. Een feestje bijwonen waar Discobar Hortensia draait 12. WK voetbal in Rusland 13. Gaan zwemmen 14. Quiz 15; Filmavond 16. Avonturenpark 17. .................................(vul zelf aan) Hopelijk kunnen jullie hier wat inspiratie uit halen en zien we jullie allemaal op de startdag. Veel groetjes van jullie favoriete leiding! Lisa, Toon en Willem


#SIM Allerliefste simmertjes, Wow, wat ging die vakantie toch zo snel voorbij. Wij weten dat jullie ons heel hard gemist hebben en dat jullie dolgelukkig waren dat het vandaag startdag was. Dit jaar wordt nog 10 keer leuker. Dit klinkt onmogelijk, maar niets is minder waar. Vorig jaar was je met een hele bende, dit jaar zal de groep iets kleiner zijn. Maar de groepsfeer wordt even fijn. Omdat jullie zo een toffe bende zijn, hebben wij dit jaar heel wat leuke activiteiten in petto! Ook hebben wij een klein gedichtje voor jullie geschreven. Rozen zijn blauw, Violetjes zijn rood, Wacht dat klopt niet, Ik ben echt een idioot. We proberen opnieuw, Voor activiteiten groot of klein, Moet je bij Janne & Jeffrey zijn!

We hebben dit jaar heel veel leuke activiteIten gepland! Ook is er een rodedraadspel. Dit hebben jullie hopelijk al vernomen. De tip in dit rood gevaar is 16. Het raadseltje: Het aantal broers/zussen van jouw leiding * 10 000 Plus het aantal jaren leiding van Janne * 1 000 Plus het aantal ledematen van jouw leiding * 200 Plus het aantal leiding van de springers * 10 Plus 8 Veel succes. Hopelijk kijken jullie allemaal even hard uit naar dit jaar als wij!!! Tot de volgende keer! Janne & Jeffrey


#THROWBRACK Dit was kamp 2017... Ma 10/07: Vertrek sim + hernieuwers Al van 's morgens vroeg was er beweging aan onze KSA lokalen. Die dag vertrokken de simmers en hernieuwers met de fiets naar de kampplaats. Het werd een memorabele tweedaagse fietstocht met een zwempartijtje in Breendonk en een goede 98 km in de benen. Di 11/07: Vertrek voorkamp Na enkele uren onze camion gevuld te hebben, konden we vertrekken richting Wechelderzande. Samen met de simmers en hernieuwers vlogen we in actie om alles klaar te zetten voor de volgende dag. De hernieuwers hielden hen bezig met 'het in de lucht sjorren van hun tent'. De leiding zette op enkele uren een prachtige sjorring en alle tenten voor de +12. Voor onze lieve jimmers lieten we nog een tent over. Want hĂŠ jullie moeten dat ook leren! Woe 12/07: Aankomst leden Rond 14u kwam een kakikleurige groep het kampterrein oplopen. Wat een mooie kamp-T-Shirt had iedereen aan. Eerst werden de kampafspraken overlopen. Vervolgens kreeg iedereen zijn onbekende vriend, werd de kampdans stap voor stap aangeleerd en als laatste werden de matjes uitgerold en de slaapzakken uitgepakt. Do 13/07: Activiteiten + Quiz Donderdag had iedereen activiteiten met zijn eigen groep. Na het avondeten startte de quiz, die wordt gespeeld in de takengroepen. Welke takengroep was er nu weer gewonnen? Iedereen deed zijn best om zo snel mogelijk het parcours af te leggen en zo de vraag te beantwoorden. Wat een spannende race!

Vrij 14/07: Activiteiten hernieuwers In de namiddag kregen de hernieuwers de kans om eens te proeven van het leiding geven. Ze hadden thuis van alles voorbereid en alles was tot in de puntjes tip top in orde. De leden beleefden een hele leuke dag met hun 'nieuwe leiding'.


Zat 15/07: Vuilen dag + paratocht Macarenaaaaaaa, iedereen kreeg verf op zijn handen en start! Welke takengroep was het vuilst? 's Middags konden we heerlijk genieten van spaghetti buiten in de zon. Geen tafels, geen stoelen en bij sommigen zelfs geen bestek! Wat een durvers. Na de platte rust was het tijd voor nog meer actie! De hernieuwers stelden een leuke paratocht op poten. Met een chronometer werd telkens gemeten hoe snel je de tocht liep. De winnaars kregen na het avondeten een welverdiende medaille! Applaus voor iedereen! Zo 16/07: Omgekeerde dag + wisseldag Opstaaaan of eerder NAAAAATSPO. Iedereen werd gewekt door andere leiding. Hé jij hebt een onderbroek op je hoofd? Oh ja zondag was het ook omgekeerde dag. Alles werd binnenstebuiten of omgekeerd aangetrokken. Achteruit lopen? PAS OP een paal.... Goed uitkijken was de boodschap! Iedereen beleefde veel plezier met zijn 'nieuwe leiding'. Ma 17/07: + 12 vertrek tweedaagse, – 12 diner en feestje De trekrugzakken werden gemaakt, de tochttechnieken werden uitgelegd.. Klaar om te vertrekken. Het ging moeizaam lieve jimmers, maar jullie hebben het gedaan! Chapeau en volgend jaar lopen jullie de tweedaagse uit ;-). In de binnenpost zat een uitnodiging voor het jaarlijks feestje. Iedereen kwam verkleed en met zijn date binnen. Nog snel een foto en dan kon iedereen plaats nemen aan tafel. De hapjes en een cocktail gingen goed binnen. De dansvloer werd vrijgemaakt en tot in de 'late uurtjes' werd er gedanst en gefeest. Di 18/07: Dagtocht Na een stevig ontbijt trok iedereen zijn stapschoenen aan, werd de zwemzak klaargemaakt en vertrokken we richting... *verrassing*. Eenmaal aangekomen namen we een duikje in de zwemvijver en genoten we van een lekker ijsje. 's avonds werd het stil gemaakt voor de bezinning. Bedankt Proost Dirk! Woe 19/07: Vendelvuur + Vlaamse kermis In de voormiddag zocht elke groep een plekje op het kampterrein. Samen maakten we een vuur, zochten we hout, sneden we groenten, bakten het vlees en aten gezellig op een picknickdeken. Na de platte rust werd de Vlaamse kermis geopend. Er waren verschillende standjes: eendjes vissen, ballen gooien, spookhuis, wassalon, fotograaf, zonnecrèmestand, loterij, casino, touwtrekken,... Iedereen had het naar zijn zin. Maar welk standje heeft nu het meeste verdiend?


Do 20/07: Opkuis + kampvuur De laatste dag *snif snif*. Iedereen was die dag druk in de weer met hout sprokkelen, tenten opruimen, kuisen, actjes voorbereiden... Als 'laatste avondmaal' konden we genieten van een heerlijk koud buffet klaargemaakt door onze lieve kokjes. 's Avonds werden de slaapzakken naar buiten gehaald en installeerde zich iedereen om te genieten van de actjes en het grote kampvuur. Verschillende dansjes, grappen, toneeltjes, liedjes en hele lieve woorden werden opgevoerd. Het kampvuur werd aangestoken en we smulden van lekkere pannenkoeken. Slaapwel lieve schatten, droom maar over de tien leuke KSA dagen en tot morgen. Vrij 21/07: Terugkomst Bedankt aan alle helpende handen! Bedankt aan de kokjes voor het lekkere en gezonde eten elke dag! Bedankt aan de ouders voor het vertrouwen! Bedankt aan de leden om er samen een super leuk kamp van te maken! Bedankt aan de leiding om leuke activiteiten te voorzien! Bedankt aan de kampleiding om alles in goede banen te leiden! BEDANKT BEDANKT BEDANKT! Op naar een volgend KSA kamp!


#COUNTDOWN Zaterdag 18 november is het zover! Onze jaarlijkse bieravond zal dan opnieuw plaatsvinden in het De Kouter (Middelkouter 10) te Haaltert. We nodigen jullie dus uit om twee (want eentje is geentje) of meerdere bieren uit ons ruime gamma te proeven. We beloven jullie een bierkaart om U tegen te zeggen, met lekkers voor zowel straffe mannen als zoete vrouwen en omgekeerd. Uiteraard bieden we ook nog niet-alcoholische dranken en iets om te knabbelen aan. En als je even de benen moet strekken na al dat zitten, dan hebben we speciaal voor jou wat ruimte vrijgemaakt om ze helemaal los te gooien. Ambiance verzekerd!


#SHOPTILYOUDROP Je bent KSA’er in hart en nieren en dat toon je graag! De KSA-verkoopsdienst is daarom dé winkel voor jou! Je vindt er niet alleen de officiële bewegingskledij, maar ook allerlei leuke gadgets, geschenken of hebbedingetjes. Tijdens de winkelmomenten kan je na de activiteit je aankopen doen. De winkelmomenten worden steeds door de mailverantwoordelijken met jullie meegedeeld. Alles wordt via overschrijving betaald. Omdat de verkoopsdienst van KSA Oost-Vlaanderen soms razend populair is, is onze voorraad van enkele producten soms sneller uitgeput dan ze aangevuld kunnen worden. Om na te gaan of een bepaald stuk er nog is in jouw maat kan je de verkoopsverantwoordelijken, Lise en Janne, steeds contacteren door hen aan te spreken op de activiteit of een mailtje te sturen naar ons e-mail adres: ksasintlut@outlook.be Je vindt het winkel boekje, waar ons hele assortiment en prijzen instaan, op onze website.

Veel winkelplezier!


#GOEDGEVORMD(*) LEEUWKES Bieke Piens Dolores De Backer Lotte Eelbode Raf Van den Broeck Maarten De Court

Hoofdanimator in het jeugdwerk (stage) EHBO-diploma Animator in het jeugdwerk (stage) Animator in het jeugdwerk (stage) Animator in het jeugdwerk (stage)

SPRINGERS Maud De Paepe Kylian Depoortere Kjell Waegneer Stef Trogh

Hoofdanimator in het jeugdwerk Animator in het jeugdwerk (stage) Animator in het jeugdwerk (stage)

ROJO'S Lise Van den Broeck Jen De Schepper ZoĂŤ Wauters

Hoofdanimator in het jeugdwerk Animator in het jeugdwerk Animator in het jeugdwerk

JIM Lisa Trogh Toon Eelbode Willem Raes

Animator in het jeugdwerk Hoofdanimator in het jeugdwerk Animator in het jeugdwerk

SIM Janne Eelbode Jeffrey Waegneer

Hoofdanimator in het jeugdwerk Animator in het jeugdwerk


#CALLMEMAYBE LEEUWKES Bieke Piens 0478/ 61 59 01 biekepiens@hotmail.com Dolores De Backer 0493/ 75 40 96 dol.quito@hotmail.com Lotte Eelbode 0472/ 34 81 36 lotteeelbode@hotmail.com Raf Van den Broeck 0494/ 63 36 65 rafvandenbroeck18@gmail.com Maarten De Court 0472/ 02 23 34 maartendecourt@hotmail.com

SPRINGERS Maud De Paepe 0491/ 36 17 77 maud-de-paepe@hotmail.com Kylian Depoortere 0491/ 98 71 21 kylian.depoortere2000@gmail.com Kjell Waegneer 0471/ 19 39 07 xmrkjell@gmail.com Stef Trogh 0468/ 17 15 90 stefxprive@gmail.com

ROJO'S Lise Van Den Broeck 0492/ 78 66 09 lieseke-vdb@hotmail.com Jen De Schepper 0470/ 30 38 07 jen.de.schepper@telenet.be ZoĂŤ Wauters 0484/ 60 17 65 zoewauters@icloud.com

JIM Lisa Trogh 0485/ 53 48 80 troghlisa@hotmail.com Toon Eelbode 0472/ 24 84 58 toon_eelbode@hotmail.com Willem Raes 0472/ 63 47 68 willemraes@hotmail.com

SIM Janne Eelbode 0472/ 39 40 03 janneeelbode@hotmail.com Jeffrey Waegneer 0472/ 28 43 93 xmrjeffrey@gmail.com

Profile for Lise Van den Broeck

Rood gevaar 2018-2019 1.0  

Het Rood Gevaar is KSA Sint-Lut Haalterts eigen magazine. Dit verschijnt 3x per jaar. De eerste editie is verkrijgbaar vanaf september.

Rood gevaar 2018-2019 1.0  

Het Rood Gevaar is KSA Sint-Lut Haalterts eigen magazine. Dit verschijnt 3x per jaar. De eerste editie is verkrijgbaar vanaf september.

Advertisement