Page 1

voorjaar 2013

magazine nieuws: SPA & WELLNESS

LEKKER LEVEN IN EXLOO

SPORT op maat

VAN BOOTCAMP TOT BODYTRONIC

GEZONDHEID

ZUINIG ZIJN OP JE VOETEN

Brian Fredriks:

‘SCHOENEN ZIJN JE VISITEKAARTJE’ SCHUTRUPS SCHOENEN – ZUIDERHOOFDSTRAAT 13 – 7875 BW EXLOO – TEL. 0591-549093 – WWW.SCHUTRUPS.NL


New Balance hardloopschoenen zijn uitermate geschikt voor een breed loperspubliek. De modellen zijn uitgerust met een optimale en comfortabele demping onder voorvoet en hiel. Daarnaast zijn alle modellen stuk voor stuk afgenomen in gewicht zonder enige concessie te doen aan stabiliteit en comfort.

De 860v3, de derde versie van de populaire New Balance 860, is ĂŠĂŠn van de stabiliteitsschoenen van New Balance. De schoen is voorzien van een Acteva Lite tussenzool, Abzorb demping in de voorvoet en N-ergy demping in de hiel. Deze zeer responsieve schoen heeft een perfecte pasvorm en is uitermate geschikt voor lopers die op zoek zijn naar stabiliteit. herenmodel

damesmodel

www.newbalance.com

facebook.com/NewBalance.Benelux

twitter.com/newbalance_nl

HOUD ONZE FACEBOOK PAGINA IN DE GATEN VOOR LEUKE ACTIES!


inhoud JAN column

Hardlopen is maatwerk

5

SPA & WELLNESS

7

11 Backstage 13 Voorjaarstrends 19 Voorjaarstrends 20 Voorjaarstrends 21 Voorjaarstrends 22 De agenda 23 Voorjaarstrends 24 Voorjaarstrends 25 Voorjaarstrends 26 Actiebonnen! 27 Kids-trends 30 Kledingactie 31 Bram B. Bot 32 Actiebonnen!

op goede

Welkom bij de tweede editie van het vernieuwde Schutrups Magazine. Op het vorige nummer kregen wij veel positieve reacties. De bonnen met acties voor de Spa & Wellness waren zelfs een dermate groot succes, dat we ditmaal ook bonnen voor de winkel hebben toegevoegd. Zodat de 40.000 vaste klanten en de ruim 210.000 andere ontvangers van het magazine het komend halfjaar elke maand niet één, maar twee aanbiedingen krijgen. Bij Schutrups Schoenen zitten we nooit stil. Dat was zo en dat zal zo blijven. Onlangs hebben we een shop in de shop geopend van het nieuwe Nederlandse dameskledingmerk 10Days. Dit betekent dat we naast de sportieve wandelkleding die we al verkochten ook comfortabele feelgoodkleding in het assortiment hebben. Wij voeren als enige in het noorden het complete assortiment van 10Days, dat in onze trendwinkel al een hit was en nu in Exloo ook enorm blijkt aan te slaan. Dat is ongetwijfeld te danken aan de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het idee dat Schutrups steeds meer een totaalconcept wordt, krijgt zo helemaal vorm. Van top tot teen kunnen we onze klanten van dienst zijn. Bij problemen in het zorgcentrum, bij de behoefte aan ‘een lekker gevoel’ in de winkel en sinds een klein halfjaar ook in de Spa & Wellness aan de overkant. Daar hebben Angélique de Zeeuw en haar mensen inmiddels de startfase achter de rug. Vooral dankzij de actiebonnen met de arrangementen heeft al menigeen kennis gemaakt met de Spa & Wellness. Ook daar staan de ontwikkelingen niet stil. Zo wordt deze maand het in Emmen en Assen al razend populaire ‘bootcampen’ aan het dienstenpakket toegevoegd. En ook daarvan verwacht ik veel.

VOET

9

DE SCHOENEN van. . .

Colofon

Weer wat breder...

12

Tekst: Jan Dijkgraaf (BBB Communicatie en Media) – Fotografie: o.a. Duncan Wijting – Realisatie: Liscom Advertising De in dit magazine getoonde artikelen geven een indruk van onze voorjaarscollectie. Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat een artikel afwijkt in kleur, materiaal, afwerking en dergelijke. Tevens is het mogelijk dat een artikel niet leverbaar is. Wij bieden onze excuses aan voor eventueel ongemak.

s p u r t u h c S n a J

PS. In de nieuwe schoenencollectie is het merk Unisa toegevoegd. Een jong, multi-color schoenenmerk, dat frivool is én betaalbaar. Kom het eens bekijken!

3 +++ Een doorsn ee man zet stappe n van 70 centim eter +++ +++ Vrouw en hebben gemidd eld 17 paar schoen en in de kast


nieuws

Hardlo pers...

Onderzoek moet De tijd dat je een paar hardloopschoenen uitkoos op het kekke kleurtje is voorbij. Bij de Lopers Company van Schutrups Schoenen hoort een gedegen onderzoek naar wat voor jou de beste schoen is er gewoon bij. Brian Fredriks is met Daniël Venema verantwoordelijk voor de Lopers Company. Dat onderdeel van Schutrups Schoenen kan niemand die de winkel bezoekt ontgaan, want centraal ligt een felblauwe atletiekbaan. “Die is het belangrijkste”, zegt Fredriks. “Wij laten mensen op de atletiekbaan lopen op hun huidige hardloopschoenen en maken dan een loopanalyse. Dan, als je je lichaam echt belast, zie je namelijk pas wat een schoen echt doet. Bovendien nemen we beelden op, dus kunnen we de klanten laten zíen wat er gebeurt als ze hardlopen.”

een goed advies willen geven. Daarvoor is een onderzoek nodig. Een voetafdruk en een loopanalyse dus. Juist omdat hardloopschoenen veel zwaarder belast worden dan gewone schoenen, is dat noodzakelijk. Het kost misschien een halfuur, maar dan heb je daarna ook heel veel uren plezier.”

Niet blij De medewerkers van de Lopers Company worden niet blij als iemand de winkel inloopt, een paar hardloopschoenen aanwijst en gaat afrekenen. Brian Fredriks: “Het mag wel. Maar wij staan voor kwaliteit en dat betekent dat we

PODOLOGIE Door een gedegen onderzoek zijn de medewerkers van de Lopers Company in staat iedereen het beste advies te geven. “En als het nodig is, is er bij ons een heel korte lijn naar podologie, voor bijvoorbeeld een zooltje.”

Nieuw pla n

Hog e ha kken

Wandelgangen

De platste...

Blootsvoets

Het wordt tijd voor een nieuwe toeristische attractie in Drenthe. Dacht Jan Schutrups. En dus bedacht hij samen met Staatsbosbeheer: In de wandelgangen. Het project zit nog in de oriëntatiefase, maar als de Drentse ondernemer zijn zin krijgt, komt er een gangenstelsel van misschien wel een kilometer ‘wandelgangen’. Dat zijn uitgegraven paden, waarin/waarop wandelaars een unieke wandelbeleving ervaren. “We hebben al vijftien jaar de Wandeldag”, aldus Jan Schutrups. “Ik wil graag blijven vernieuwen. Dus bedacht ik ‘in de wandelgangen’. Zie het als een soort loopgravenstelsel, een gangenmenu. Wat mij betreft gaan we ergens in het bos of op een stuk land proefdraaien om te kijken of dit een goed plan is.”

Nederlandse vrouwen dragen van alle Europese vrouwen die deelnamen aan een onderzoek van Harris de platste schoenen. Jannie Eiting, verkoopster bij Schutrups Schoenen: “Italiaanse, Poolse en Engelse vrouwen kochten het afgelopen jaar minimaal één paar schoenen met hakken boven de zeven of zelfs boven de tien centimeter. Nederlandse vrouwen kochten wel schoenen, maar vaak met een kleine hak tot drie of met een mediumhak tussen de vier en zes centimeter. Een plattere schoen is natuurlijk altijd beter voor je voeten. Dus was dat betreft zijn Nederlandse vrouwen het verstandigst.”

Sinds 2009 verkoopt Schutrups Schoenen de MBT. “Dat staat voor Masai Barefoot Technology”, aldus bootfitter Jeroen Broekman. “Die schoenen zijn gebaseerd op het blootsvoets lopen op een zachte ondergrond. MBT maakt als het ware van elke harde ondergrond een zachte ondergrond. Het lichaam ervaart dit als natuurlijke instabiliteit en reageert erop met verhoogde spierkracht, een betere houding en ontlasting van de gewrichten. Steeds meer fysiotherapeuten raden ze aan.” Zelf loopt Jeroen Broekman al 6 jaar op MBT. “Ik vind het heerlijk als ik de hele dag op een harde ondergrond werk. Ik sta en loop rechter en ik merk dat mijn rug sterker geworden is. Ook loop ik de Nijmeegse Vierdaagse op MBT.”

+++ De 250.000 zweetklieren in onze voeten scheiden dagelijks 1/4

Beter lopen

liter zweet af +++ Vrouwen hebben meer voetproblemen dan mannen

+++ 5


R!

W

Hanwag Alta Bunion

I NAlta Bunion Hanwag A winnaar van de Outdoor Award 2013

NA

categorie schoenen

Eindelijk een oplossing voor mensen die last hebben van een Hallux Valgus, oftewel een scheefstand van de grote teen ten gevolge van een c a t e g o r i e vergroeiing in het teengewricht. HANWAG heeft hiervoor een speciale s c h o e n e n trekkingleest ontwikkeld, die precies op de plaats waar de “bobbel” zit meer ruimte biedt. Geen stiknaden meer die drukpunten kunnen veroorzaken. Model Bunion voor heeft mensen een volledig lereneenbinnenvoering, Eindelijk eenAlta oplossing die lastchroomvrije hebben van Hallux dus vrij van allergenen; een weldaad voor mensen met een gevoelige Valgus, oftewel een scheefstand van de grote teen ten gevolge van een huid en diabetici. De Alta Bunion is verkrijgbaar in een specifieke dames- en vergroeiing in het teengewricht. HANWAG heeft hiervoor een speciale herenleest en is bovendien verzoolbaar.

winnaar van de Outdoor Award 2013

trekkingleest ontwikkeld, die precies op de plaats waar de “bobbel” zit meer ruimte biedt. Geen stiknaden meer die drukpunten kunnen veroorzaken. Model Alta Bunion heeft een volledig chroomvrije leren binnenvoering, dus vrij van allergenen; een weldaad voor mensen met een gevoelige huid en diabetici. De Alta Bunion is verkrijgbaar in een specifieke dames- en herenleest en is bovendien verzoolbaar.

Een greep uit ONZE Hanwag collectie:

Een greep uit ONZE Hanwag collectie: BANKS GTX

BANKS GTX OUTRIDER GTX

W

INNAA

R!

W

R!

OUTRIDER GTXLADY GTX ARROW

INNAA

info@hanwag.nl

ARROW LADYGTX GTX KARUK

info@hanwa SAPONI JUNIOR MID GTX

|

KARUK GTX www.hanwag.nl


spa & wellness

Gez ond leven

Begin bij jezelf Sinds kort is, tegenover Schutrups Schoenen in een oude Saksische boerderij, Schutrups Spa & Wellness gevestigd. Het motto van Angélique de Zeeuw en haar collega’s: ‘Gezond leven begint bij jezelf!’ maar we kunnen ook een arrangement met ze samenstellen.”

“Steeds meer mensen worden zich er van bewust dat ze zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen ten aanzien van hun gezondheid en welbevinden”, zegt Angélique de Zeeuw, die ooit begon als fysiotherapeute, daarna onder meer shiatsu-therapeute werd en nu mede-eigenaar van Schutrups Spa & Wellness is. Inspelen “Wij spelen op die trend in door werkelijk voor elk wat wils aan te bieden. Dat gaat van pedicure en manicure tot bootcamp en yoga, van shiatsu tot voetreflexologie, van paraffinepakking tot Fish Spa en van voetmassage tot Detox voetspa. De klanten kunnen daarbij kiezen voor losse behandelingen,

Volgende stap Nu de Spa & Wellness zijn plaatsje begint te veroveren, is het tijd voor de volgende stap. “Vanaf maart zullen er ook op het gebied van sport en ontspanning lessen worden aangeboden. Zodat ontspanning én inspanning centraal staan. Onze uitdaging ligt er in mensen te motiveren om bewust aandacht te schenken aan lichaam en geest. We willen ze laten ervaren wat ‘een momentje voor jezelf ’ kan betekenen. Want als je goed luistert naar de signalen van je lichaam kun je disbalans voorkomen.” Meer info is te vinden op www.schutrups-wellness.nl. Boeken kan ook via tel. 0591-226267.

Me ten is We ten

Fen om een

Arra ng em enten

Lifestyle-test

Bootcampen!

Naar wens

In acht minuten weten hoe je er qua lifestyle voor staat? Dat kan met de lifestyle test. Met de meest geavanceerde meetinstrumenten worden de functies van spieren, gewrichten en organen gemeten, de energiereserves, het vermogen van het lichaam om deze te gebruiken, de verzuring, de BMI en nog veel meer. En daarna krijg je persoonlijke aanbevelingen voor gezonde voeding, lichaamsbeweging en ontspanning. En het werkt, want de voetballers van AC Milan en diverse Formule I-coureurs gebruiken ‘m al. Proberen? In maart en april is de apparatuur, die is gebaseerd op de westerse en oosterse filosofie, op afspraak beschikbaar bij Schutrups Spa & Wellness. Zie de bon op de achterpagina. Meer informatie: www.lampetherapie.nl.

Gezond buiten trainen van je hele lichaam in groepsverband, dat is bootcamp. In Emmen en Assen was het al een fenomeen, maar nu kan het onder leiding van Maaike Mijnheer van The Bootcamp Club ook in Exloo. “We gaan elke dinsdagavond en zaterdagochtend trainen”, aldus Maaike Mijnheer. “Een ‘total body workout’ samen met de Drentse gezelligheid moet wel een goede combinatie zijn. En Exloo is daarvoor een perfecte omgeving.” In Exloo wordt in maart gestart, maar op 6 april is er een special ‘Spring Kick Off ’. Die start bij Schutrups Schoenen. Meer info: www.thebootcampclub.nl.

Bij Schutrups Spa & Wellness is zo ongeveer elk arrangement mogelijk. Het team kan activiteiten op het gebied van wellness, sport, natuur, workshops en lunch of diner combineren op welke manier de klant het maar wil. Nieuw is de Familiedag. Daarbij schrijft een familie (of andere groep) zich niet individueel in, maar met een eigen clubje van minimaal tien personen. Bij de arrangementen horen altijd activiteiten in de Schutrups Spa & Wellness-boerderij, zoals behandelingen, workshops of yoga. Verder wordt de schitterende omgeving van Exloo ingezet. Dat kan zijn voor een wandel- of fietstocht, maar ook voor een blote-voetenwandeling, een stiltewandeling of een lunch op de Drentse hei. Wil je meer informatie? Bel 0591-549093.

en +++ 7 elke dag even op blote voeten ; dan stretc hen de hielpez +++ Hakken boven de 7 centim eter? Niet te vaak... +++ Loop


30.01.12 14:08

www.identity-leder.de

De Identity collectie is tevens verkrijgbaar in de lage wandelschoen Linosa en in de klassieke bergwandelschoenen Borneo en Island.

IDENTITY – LEER MET BEWIJS VAN HERKOMST

DERKSSTRAAT 50 7811 AJ EMMEN TEL: 0591-653846 HETMAGAZIJN.NU

Hallo Pale0

Willeke Linneman maakt boek over oervoeding

‘Hallo Paleo’. Dat is de titel van het kookboek van Willeke Linneman. Het is geen der tien-in-een-dozijn-kookboek, want het gaat hier om zogenaamd ‘oervoedsel’. Willeke: “Paleo is een bekende term geworden voor de manier van eten die gebaseerd is op het eetpatroon van onze verre voorouders, de jagers-verzamelaars. Het eetpatroon van deze voorouders bestond voornamelijk uit mager vlees, vis, schaaldieren, groentes, fruit, eieren, noten en zaden. De naam Paleo is afgeleid van het Paleolithicum, het Oude Stenen tijdperk.” “Pas sinds de opkomst van de landbouw, zo’n 10.000 jaar geleden, eten we granen en melk en met de opkomst van de industriële revolutie zijn we ook steeds meer sterk bewerkte voeding gaan eten. De consumptie van geraffineerde suiker en plantaardige olie is explosief gestegen. Vrijwel gelijk op gaat de explosieve stijging van moderne welvaar ts-ziekten zoals obesitas, allergieën en bepaalde vormen van kanker.” Met haar boek ‘Hallo Paleo’ hoopt Willeke lezers bekend te maken met oervoedsel. Informatie is te vinden op www.facebook.com/HalloPaleo. HET OERGEZONDE KOOKBOEK

Willeke Linneman

mei_Anz_TessinIdentity_200x141_JAN12.indd 1

Tessin Identity

Petra Huiting duikt in het keramiek Petra Huiting maakte na een moeilijke fase in haar leven kennis met keramiek. En nu mag iedereen meegenieten. “Ik zat in een moeilijke fase”, zegt de inwoonster van Stadskanaal. “En toen vroeg ik me af wat ik graag zou willen. Opeens dacht ik: iets met klei. Toen ik het bedacht had, werd ik al heel blij, terwijl ik nog nooit klei in mijn handen had gehad.” Petra volgde een cursus en is nu volop actief met het maken van voorwerpen. “Het verrijkt mijn leven, want ik hou van creëren. Soms is het een gebruiksvoorwerp, een andere keer een kunstobject. Ook maak ik soms iets in opdracht, of een cadeau voor een jarige. Mijn doel is mensen blij te maken met mijn product.”


backstage

Podologie

Meer dan de voet Eén van de extra’s van Schutrups is dat het al lang niet meer een ‘schoenenzaak’ is. In het zorgcentrum achter de winkel werkt een grote groep mensen klachten weg. Onder hen: register podoloog Arjan Woltman. Arjan Woltman begon in 2000 als verkoper bij Schutrups Schoenen. Na een studie van vier jaar tot register podoloog stapte hij zo’n vijf jaar geleden over naar ‘de achterkant’. “Veel mensen denken dat ze bij de podoloog alleen terecht kunnen met voetklachten”, zegt Woltman. “Maar dat is lang niet altijd het geval. Ook mensen met klachten aan knie, rug, nek en de gehele houding, bijvoorbeeld Permanent “Een podoloog zou dan corrigerende zolen aanmeten. door scheefstand, kan een podoloog helpen.” Daarmee proberen wij een dusdanige stand van de voet te creëren, dat de klachten in de rug verdwijnen. En dan Fysiotherapeut Het valt Woltman op dat menig huisarts de weg naar de po- niet tijdelijk, maar permanent. Het is namelijk zo dat je de stand van het hele lichaam verandert, zodra je iets ondoloog nog altijd niet weet te vinden. “Dan hebben patiënten bijvoorbeeld rugklachten en worden ze door de huisarts der de voet verandert. Dus wij letten op de complete houding van de patiënt. We doen dat waar nodig samen met doorgestuurd naar een fysiotherapeut. Ook als de klachten anderen. Dat varieert van pedicures tot fysiotherapeuten ontstaan zijn door een verkeerde stand van de voet. Dan en van Mensendieck-therapeuten tot chiro-praktijken.” helpt fysiotherapie misschien wel, maar alleen tijdelijk.”

Voo roplopen

Mens endiec k

Jo ng & oud

Orthopedie

Aan de slag

Doel: helpen

Jurgen Stadtmuller, sinds 2011 mede-eigenaar van Schutrups Orthopedie, wil altijd voorop lopen. Dus omarmt hij social media als Facebook (Schutrups Orthopedie) en Twitter (@stadtmuller) om contact te onderhouden met zijn klantenkring. “Mijn visie en doel”, zegt Stadtmuller, “is orthopedisch schoeisel maken voor mensen. Dus niet alleen voor voeten, maar voor ménsen. Orthopedisch schoeisel hoeft bijvoorbeeld niet lelijk te zijn. Cosmetiek heeft een functie. Wij zijn daar al jaren van overtuigd. Een schoen die óók cosmetisch acceptabel is, wordt meer gedragen dan een schoen die alleen technisch functioneel is. Die laatste verdwijnt namelijk al snel in de kast.”

Neurologische problemen, klachten over de houding en beweging of arthrotische klachten, volgens oefentherapeute Mensendieck Marjan Boelens kunnen ze veelal verholpen worden. “Ik kom veel mensen tegen die klachten krijgen door de manier waarop ze hun werk doen of thuis aan het werk zijn”, aldus Marjan Boelens. “Dat kan bijvoorbeeld komen door eentonigheid of een verkeerde houding. Als je door dergelijke klachten zelfs dreigt uit te vallen, is het zaak om in te grijpen.” Bij Mensendieck leert de patiënt hoe hij of zij het totale lichaam beter kan belasten. “Ik help, maar de patiënt moet het zelf doen.” Voor oefentherapie Mensendieck is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Erik Schutrups is voor bezoekers van Schutrups Schoenen een zeer vertrouwd gezicht. Hij loopt al ruim 20 jaar rond in de zaak. Het grootste deel van zijn tijd is hij bezig als podoposturaal therapeut. “Dat wil globaal zeggen dat ik mensen met diverse klachten probeer te helpen, van hoofdpijn tot allerlei voetproblemen.” Het aantrekkelijke van zijn werk vindt Schutrups dat hij met jong en oud werkt. “Het kan gaan om het mobiel houden van mensen met zware reumatische klachten aan voeten of benen. Maar ook om mensen die topsport bedrijven. In die laatste rol ben ik onder meer ondersteuner van Topsport Noord van NOC*NSF. Dat omgaan met zoveel verschillende mensen zorgt dat het nooit saai wordt.”

+++ Elke dag andere schoenen dragen voorkomt schimmels +++ Hebben

vrouwen te veel schoenen? 9 procent van de mannen zegt ‘ja’ +++

9


Mode in Orthopedie

Voor meer modellen kijk op

www.facebook.com/SchutrupsOrthopedie Informatie ? Bel met 0591-549093

loopcomfort optimaal beleven De pluspunten van Waldläufer: • verschillende breedtematen • luchtpolsterzool • verwisselbaar voetbed • perfecte hielsluiting • zachte, soepele materialen


backstage

Orthese nodig?

Exit teenklachten Bij eelt, likdoorns en dergelijke is de pedicure vaak het aangewezen adres. Maar soms worden ze veroorzaakt door een verkeerde teenstand. En dan moet er iets anders gebeuren. Wilma Warringa legt het uit. Dat voetklachten vaak worden verholpen met een podotherapeutische zool, is algemeen bekend. Maar soms werkt iets anders beter: de zogenaamde ortheses. Een mooi woord voor ‘teenstukjes’. Wilma Warringa is sinds eind ‘99 als podotherapeut verbonden aan Schutrups. “Een afwijkende teenstand kan leiden tot klachten”, zegt zij.

Het doel van een orthese is de oorzaak weg te nemen, zodat de eeltvorming en pijn vermindert of gestopt wordt.”

Eelt of likdoorns “De gewrichten van de teen kunnen overbelast raken en pijnlijk zijn. Meestal zorgt een afwijkende teenstand voor drukpunten waarop eelt of likdoorns kunnen ontstaan. Eelt kan verwijderd worden, maar omdat de oorzaak niet verdwijnt, komt het telkens weer terug.

Beweeglijk Corrigerende ortheses worden gebruikt om de teen recht te zetten. Wilma Warringa: “Dit kan alleen als de gewrichten nog beweeglijk genoeg zijn, dus werkt vooral bij kinderen perfect. De orthese moet gedragen worden tot de teen de juiste stand heeft aangenomen. Wanneer de gewrichten niet beweeglijk genoeg meer zijn om te corrigeren, kan een drukverdelende orthese de druk en wrijving verminderen. Dit komt bijvoorbeeld voor bij reuma.” Hoewel een orthese niet veel extra ruimte inneemt, moet er bij het kopen van schoenen wel rekening mee worden gehouden. De schoen moet ruim genoeg zijn.

Teenna gelleed

Spo rtpodo logie

Wo nderm iddel?

Aanpakken!

Altijd meten

Bodytronic

Podotherapeut Brigitte Kats krijgt de vraag regelmatig. “Ik heb last van mijn grote teennagels. En nu?” “Het kan iedereen overkomen”, aldus Brigitte Kats. “Vaak erg pijnlijk en soms ook ontstoken. Hierdoor kan het dragen van schoeisel en lopen erg vervelend zijn. De oorzaak van een ingegroeide teennagel is verschillend. De zijkant van de nagel is bijvoorbeeld gescheurd, de nagel is te kort geknipt of de nagels groeien vanzelf bol.” De podotherapeut kan het probleem op verschillende manieren behandelen. Eén daarvan is het toepassen van nagelbeugeltechniek. Er wordt een beugeltje geplaatst dat gedurende ongeveer zes maanden regelmatig wordt verplaatst.

Op de nieuwe sportafdeling van Schutrups Schoenen is binnenlopen, een paar schoenen aanwijzen, even passen, inpakken en afrekenen er niet bij. Daar zorgt sportpodoloog Daniël Venema wel voor: “Ik bekijk de voet, de houding en het looppatroon. En ik maak een voetafdruk. Aan de hand daarvan wordt dan een aantal modellen gepast en vergeleken. En als het nodig is, kunnen we de inlegzool van de schoen meteen aanpassen. Overal zijn schoenen te krijgen. Maar niet iedere schoen past bij iedere voet. Ieder mens is uniek gebouwd. Ik ben gespecialiseerd in sportpodologie, maar dit geldt voor alle schoenen. Of het nou om hardloopschoenen, wandelschoenen, kinderschoenen of een pump gaat.”

Het kiezen van de ideale schoenen is niet altijd even gemakkelijk. Meestal knelt er wel iets of voelt het niet goed aan. Dat hoeft niet langer, dankzij de Bauerfeind Bodytronic. Jeroen Broekman: “Ik durf wel te stellen dat iedereen bij ons met de perfecte schoenen de deur uitgaat.” De Bodytronic meet digitaal en absoluut exact het onderbeen en de voet. “Uit de gegevens die we op deze wijze krijgen, maakt de Bodytronic een driedimensionaal voetmodel op, dat wij op de monitor kunnen analyseren. Steunzolen, schoenen en compressiekousen kunnen zodoende individueel aan belasting en anatomie worden aangepast.”

+++ 11 +++ Van alle botten in het lichaam zit 25 procen t in de voeten +++ Voetpr obleme n zijn niet bijzond er: 75 procen t krijgt ze


de schoenen van ks In elk nummer van het Schutrups Magazine bespreekt een liefhebber zijn of haar relatie met schoenen. In de tweede aflevering: Brian Fredriks, sportpodoloog en de drijvende kracht achter de Lopers Company in Exloo.

“Ik kleed me altijd op de gelegenheid – en dat geldt dus ook voor mijn schoenen. Als ik sportonderzoeken doe in de Lopers Company, ga ik sportief. In mijn geval betekent dat: Blackstones. Zitten lekker, zijn mooi, modieus en anders dan de rest. Dat wil ik graag, anders dan de rest zijn. Ik ben, qua schoenen, wel een beetje rebels. Schoenen zijn een verlengstuk van mijn werk. Als ik in de praktijk werk, draag ik dus nette schoenen. Floris van Bommels of Greves zijn mijn favoriet. In brogues zul je me niet zien. Ik ben pas 24, dus het moet wel de sportieve lijn zijn. Een slangenprint of een knalkleur dus het liefst. Van Floris heb ik paars, groen, blauw én cognackleurige, voor als het echt netjes moet.

i r d e r F n Bri a

Ik kijk bij andere mensen altijd naar de schoenen. Volgens mij is dat geen beroepsdeformatie. Nee, ik denk dat iedereen dat doet. Alleen doen wij het bewuster dan anderen. Ik denk heel vaak: joh, het is tijd om weer eens wat nieuws aan te doen. Veel mensen lopen te lang door op oude schoenen. En hoe leuk je er verder ook uit ziet: als je een paar afgetrapte schoenen aan hebt, zie je er totaal niet uit. Terwijl andersom, iemand die gewoon normale, onopvallende kleding draagt, maar een paar heel mooie schoenen er onder, meteen een goede indruk maakt. Heel gek, maar zo werkt het echt. Ik loop trouwens niet altijd op opvallende schoenen. Thuis draag ik namelijk helemaal geen schoenen, haha. Dan loop ik altijd op blote voeten. ‘s Zomers en ‘s winters, zelfs bij min 10. Dat vind ik namelijk gewoon lekker, na een lange dag met schoenen. Waarom niet op sokken? Omdat ik op blote voeten lopen gewoon lekker vind.”

Weggooien Pas toen ik bij Schutrups aan de slag ging, ontstond mijn interesse voor schoenen. Ik weet niet eens waarop ik daarvoor liep. Nu heb ik zelfs meer schoenen dan mijn vriendin, toch zeker vijftien paar. Zij is van stoer en casual, ze is er wat minder mee bezig dan ik. Bij mij mag een paar schoenen toch wel rond de 200 euro kosten. En na drie tot zes maanden ben ik vaak wel toe aan een ander paar. Dat betekent niet dat ik oude schoenen weg gooi. Daar ben ik niet zo makkelijk in. Ik heb thuis nog heel veel schoenen staan die ik niet meer draag, maar toch gooi ik ze niet weg. Dat lukt gewoon niet, op de een of andere manier. Mijn oudste paar is een paar Greves. Die ga ik echt niet meer dragen, maar ik doe ze ook niet weg. Ze kostten dan ook 500 euro, dat zal ook een rol spelen...

12 +++ De voet bestaat uit 10 spieren, 26 beenderen, 33 gewrichten

en 107 banden +++ Naadloze sokken van katoen voorkomen zweetv

oeten +++


voorjaars TRENDS durea € 199,95

papucei € 129,95

shabbies € 289,95

mephisto € 139,95

hassia € 149,95

finn comfort € 234,95

durea € 179,95

new balance € 99,95

durea € 199,95

durea € 139,95

blackstone € 84,95

+++ 13 en mannen hebben evenvee l kans om zweetvoeten te krijgen +++ Diabete s verhoo gt de kans op voetpro blemen +++ Vrouwe n


Praktijk voor Shiatsutherapie Angélique de Zeeuw gevestigd bij Schutrups Spa & Wellness Zuiderhoofdstraat 6-8 - 7875BX Exloo

Manicure De huid van de handen wordt gekalmeerd en ontspannen. De nagelriemen worden naar achteren geduwd en de nagel wordt in model gevijld. Hierna wordt er een olie aangebracht op de nagelriemen. Tevens kunnen wij lakken met een gellak, of nagellak. De nieuwste trend is So Polish. Een prachtige glanzende gellak die 2 tot 3 weken mooi blijft!

Pedicure Rug-, nek of spierklachten... of niet lekker in uw vel?! Misschien is Shiatsu de geschikte behandeling voor u.

GRATIS introductie van 15 min. in MAART & APRIL Graag bellen voor een afspraak: 0591-226267

Vivian Fokke Schoonheidsspecialiste

Gun uw voeten eens wat speciale aandacht en zorg. Deze lichaamsdelen worden toch veel belast. Voor een volledige behandeling, deelbehandeling, diabetisch of reumatische voet (deels vergoed door de verzekering) kunt u bij onze pedicures terecht. Uw voeten blijven in prima conditie en optimale vorm. Ook voor het plaatsen van Gelnagels of French pedicure kunt u bij ons terecht. Geke Mulder & Alice Katuin

Ter introductie voetreflex massage € 17,50

(25 min.)

Gratis rugmassage bij een volledige schoonheidsbehandeling van

€ 59,95

Voeten: de spiegel van ons lichaam

in maart & april afspraken te boeken op tel. 0591-226267

Anita Helmus


www.schutrups-wellness.nl

MOEDERDAG VOOR MOEDER FAIR

Zaterdag 11 mei 10 tot 19 uur

WELLNESS WORKSHOPS

Entrée

€ 5,- p.p.

HEALTHY LIFESTYLE

Tenen lezen Voeding Make-up advies

& OPGAVE

€ 10,-

FOOD

INFO

0591-226267

WORKSHOPS Bootcamp Yoga Bodybalance Nordic Walking

€ 10,-

FASHION BON Gratis koffie


MAG: Heerlijk lopen in vrolijke kleuren De Schoenen van het Nederlandse merk MAG staan er om bekend dat ze niet alleen modieus zijn, maar bovendien extreem lekker lopen dankzij de soepel verende rubberzolen. MAG verrast dit seizoen met model 4142. Dit model is de vernieuwde versie van ĂŠĂŠn van de succesvolste MAG klassiekers. Gebruik makend van de nieuwste technologie en het meeste luxe leer zijn deze schoenen helemaal klaar voor een lente vol activiteiten. De schoenen zijn gemaakt van hoogwaardig doubleface leder. Dit leer is niet gesplitst en geeft daarom naast het enorm luxe gevoel aan de voet ook een zeer prettig klimaat in de schoen. MAG bewijst dat comfortabel ook heel modern kan zijn. MAG 4142 is verkrijgbaar in veel frisse kleuren, heeft een verwisselbaar voetbed en is er voor dames in de maten 36 t/m 42 en voor heren van 40 t/m 46. Voor meer informatie: www.mag.nl


w w w. m a g . n l


Of je nu houdt van sportief

Of juist van elegant Met Wolky loop je alti jd op wolken! ––-– -––-– -–TIE BEKIJKEN LEC --––-–-–-–-–-–-–-– -–M DE VOORJAARSCOL KO–-– H-–-U–-–T-–-R–-–U-–-P–-–S–C S IJ B –-– -––-– --– -–-–-–

www.mephisto.com

Bij Piedro leveren we sinds 1957 al kinderschoenen in uiteenlopende wijdtematen, zodat ook de zeer smalle én zeer brede voet zich goed (blijven) voelen. De mode volgen we op de voet, want goede kinderschoenen mogen gezien worden. www.piedrokids.nl


voorjaars TRENDS piedi nudi € 139,95

footnotes € 139,95

van bommel € 199,95

unisa € 99,95

van bommel € 259,95

shabbies € 179,95

shabbies € 299,95

panama jack € 79,95

unisa € 109,95

piedi nudi € 149,95

via vai € 109,95

piedi nudi € 159,95

vrouwe n let 51 procen t bij andere n op de schoen en +++ 19 +++ Als schoen en stinken : nacht in de vriezer +++ Van alle


voorjaars TRENDS durea € 169,95

gabor € 99,95

durea € 174,95

durea € 159,95

durea € 169,95

waldlÄufer € 114,95

durea € 179,95

durea € 179,95

durea € 184,95

durea € 184,95

arriva € 149,95

durea € 139,95

jaar +++ per+++ aatoet linkerv lve schoenm een grotere hebben eld anderha ndigen gemidd groeien +++ Linksha kopen oeten +++teKinderv 69en schoen is, had maat doorn nieuwe gedrage t doet ooit het procendie jken? e19schoen De grootst opvroli 20 +++ 20 +++ Jezelf


voorjaars TRENDS van bommel € 169,95

rockport € 99,95

rockport € 99,95

rockport € 119,95

mephisto € 169,95

FINN COMFORT € 214,95

van bommel € 229,90

panama jack € 129,95

harris € 319,95

van bommel € 259,95

van bommel € 259,95

van bommel € 149,95

+++ 21 n 3 paar +++ Mensen met platvoe ten kunnen langer stil staan +++ Mannen kopen gemidde ld 1 paar schoen en per jaar, vrouwe


agenda 8/9 6 26 11 18 12 21

Finn Comfort-dag

maart

april

Heeft u weleens een schoen gedragen van Finn Comfort? Zo, nee, dan krijgt u op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart de kans. Tijdens dat weekend kunt u zelf ervaren hoe de uitermate comfortabele schoenen lopen. De medewerkers van Finn Comfort zijn uiteraard aanwezig voor raad en daad.

Vegro-gezondheidsdag Meten is weten. Onder dat motto is zaterdag 6 april van 10.00 tot 16.00 uur de Vegro-dag bij Schutrups. Bezoekers kunnen zich uitgebreid gratis laten testen. De gezondheidscheck bestaat uit bloedsuiker prikken, bloeddruk meten en vet meten. Ook is er een leuke prijsvraag.

DUREA-DAG

april mei

mei

sept

De bezoekers van Schutrups schoenen hebben vrijdag 26 april de primeur. Dan is de complete nieuwe najaarscollectie van het merk Durea al te zien in Exloo. Ook zijn de medewerkers van het schoenenmerk die dag in de winkel aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Moederdagfair De moederdagfair op zaterdag 11 mei bij Schutrups Spa & Wellness biedt een afwisselend aanbod op het gebied van mode, schoonheid, wellness, gezondheid en bewegen. De entree is € 5,00, de workshops kosten € 10,00 per stuk. Vooraf aanmelden op 0591-549093 is noodzakelijk (want vol = vol).

Schaapscheerdersfeest Traditioneel op de zaterdag voor Pinksteren: het schaapscheerdersfeest en de Exloërjaarmarkt. Met het Nederlands kampioenschap ambachtelijk schaapscheren (met de handschaar!), meer dan 80 kramen op de jaarmarkt, muziek en diverse activiteiten voor de kinderen.

Golfdag Het jaarlijkse golftoernooi van Schutrups heeft op 21 september plaats bij Golfclub Exloo. Er wordt strokeplay gespeeld met verrekening van handicap en er wordt ook gestreden om de neary en longest drive. De opbrengst wordt deels gedoneerd aan een goed doel. Aanmelden: 0591-549093.

en +++ +++ 13 procen t van de vrouwe n heeft meer dan 30 paar schoen 22 +++ Kantoo rbaan? WIEBEL MET JE TENEN VOOR DE BLOEDSOMLOOP


voorjaars TRENDS footnotes € 169,95

hassia € 134,95

unisa € 99,95

footnotes € 149,95

piedi nudi € 119,95

durea € 199,95

wolky € 129,95

durea € 149,95

unisa € 99,95

van bommel € 159,95

wolky € 139,95

yellow cab € 119,95

Iemand van 70 jaar liep 4 keer de aarde rond +++ 23 +++ Mannen in Nederl and hebben gemidd eld schoen maat 43 +++


voorjaars TRENDS blackstone € 139,95

blackstone € 94,95

van bommel € 159,95

shabbies € 209,95

yellow cab € 109,95

shabbies € 169,95

bjÖrn borg € 99,95

bjÖrn borg € 109,95

rockport € 129,95

new balance € 94,95

van bommel € 179,95

new balance € 99,95

oet +++ ++ e tj e . . . +linkerv b egrotere e n e e neen e v o e thebben e i e n ’ jndigen g r oLinksha d a g ‘ +++ d ekopen n te o o p vaen I n d e lschoen a a g ? nieuwe e mdoor h t e rhet d e n utc doet o pprocen p e n 19 n e n kojken? S c h o eopvroli 20 + + +Jezelf 24 +++


voorjaars TRENDS unisa € 119,95

via vai € 139,95

WOLKY € 89,95

footnotes € 149,95

mephisto € 124,95

birkenstock € 64,95

unisa € 79,95

think! € 159,95

wolky € 124,95

TEVA € 69,95

25 schoen en te lopen – anders hadden we een ‘ingebou wde’ hak +++ +++ Teennagels altijd recht afknipp en +++ Wij ‘horen’ op platte


BON

maart PEDICUREBEHANDELING

BON

april VAATSCAN

BON

mei voetenscan

Gratis pedicurebehandeling t.w.v. € 25,00 bij besteding van minimaal € 99,00.

Gratis vaatscan t.w.v. € 35,00 bij besteding van minimaal € 99,00.

Gratis voetenscan t.w.v. € 35,00 bij besteding van minimaal € 99,00.

GRATIS

GRATIS

GRATIS

(tegen inlevering van deze bon)

(tegen inlevering van deze bon)

(tegen inlevering van deze bon)

Pak mee dat voordeel!

Speciale acties bij Schutrups Schutrups Schoenen doet graag wat extra’s voor de klanten. Wie de komende maanden voor minimaal 99 euro besteedt in de winkel, kan rekenen op mooie voordeeltjes. Die variëren van korting, gratis diensten en artikelen tot toegangskaarten.

BON JUNI FALKE SOKKEN

BON JULI KINDERKORTING

BON

AUGUSTUS GRATIS NAAR KABOUTERLAND

Gratis Falke sokken t.w.v. € 19,95 bij besteding van minimaal € 99,00.

10 Procent korting op alle kinderschoenen.

Gratis toegang tot Kabouterland in Exloo voor 2 personen t.w.v. € 15,00 bij besteding van minimaal € 99,00.

GRATIS

10% korting

GRATIS

(tegen inlevering van deze bon)

(tegen inlevering van deze bon)

(tegen inlevering van deze bon)


kids TRENDS twins v.a. € 94,95

piedro v.a. € 104,95

shoesme v.a. € 89,95

piedro v.a. € 119,95

giga v.a. € 99,95

twins v.a. € 114,95

giga v.a. € 114,95

develab v.a. € 94,95

trackstyle v.a. € 89,95

shoesme v.a. € 89,95

twins v.a. € 94,95

trackstyle v.a. € 99,95

oeten groeien gemidd eld anderh alve schoen maat per jaar +++27 +++ Meisjes voeten stoppe n na 12 jaar met groeien +++ Kinderv


Fysio Centrum Beilen is een dynamische praktijk met een scherp oog voor nieuwe ontwikkelingen.

Fysiotherapie Fysio Centrum Beilen kenmerkt zich door een breed aanbod van specialisaties. • Algemene fysiotherapie • Manuele therapie • Kinderfysiotherapie • Psychosomatische fysiotherapie • Sportfysiotherapie • Echografie • Shockwave-therapie

• Incontinentie en bekkenbodem klachten • Handtherapie • Mulligan Concept • Medical Taping Concept • NSA Stenvers • Myofeedback • Bindweefselmassage

• (Sport)massage • Bewegen chronisch zieken • Beweegprogramma’s COPD • Beweegprogramma’s diabetes • Zwangerschapscursus • Dry Needling • Lymfe oedeemtherapie Vodder methode, medio 2013

Echografie Met echografie heeft Fysio Centrum Beilen een uniek onderzoeksinstrument in huis, wat ons onderscheidt van veel andere fysiotherapie-praktijken. Met echografie is het mogelijk om spieren, pezen en gewrichten goed in beeld te brengen en in het bijzonder schade aan deze weefsels. Het onderzoek is relatief snel en u voelt er meestal niets van. Het onderzoek duurt gemiddeld 20 minuten. Onze master echoscopisten in Beilen en Exloo helpen u graag.

Gefocusseerde Shockwave Behoort u tot de talloze patiënten die chronische pijn hebben en al het mogelijke hebben geprobeerd om ervan verlost te raken? Injecties, medicatie, fysiotherapie, relaxatiemethodes, enz. Keerde uw pijn ook altijd na korte tijd terug, vaak erger dan voordien? Dan is gefocusseerde Shockwave-therapie wellicht iets voor u. Diverse wetenschappelijke studies tonen aan dat gefocusseerde Shockwave-therapie vaak erg goede resultaten geeft.

Wij vertellen u graag meer:

0593 - 524059

Handig om te weten:

* Gratis inloop spreekuur in Beilen Ma. tussen 18.30 en 19.30 uur * U kunt bij onze vestigingen ook in de avonduren terecht Kijk voor mogelijke behandelingen van * Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen bij Fysio klachten op onze Centrum Beilen en Exloo? online klachtenwijzer Schrijf u in voor onze nieuwsbrief op onze site!

Voor meer uitgebreide informatie bezoek:

www.fysiocentrumbeilen.nl


Heeft u al langer last van: Chronische lage rugklachten zonder fysieke of anatomische aanleiding

Misschien is echo geleide rugtraining iets voor u. Door middel van echografie, waarvan de beelden te volgen zijn op een groot beeldscherm, kunnen wij inzicht krijgen in de aanspanningspatronen van de diepe buik-rugspieren. De echoscopist kan bepalen of echo geleide rugtraining iets voor u is. Echo geleide rugtraining geeft in combinatie met algemene fysiotherapie goede resultaten met veel minder kans op terugkeer van de klachten. Het kan ook wenselijk zijn deze klacht te benaderen vanuit meerdere invalshoeken zoals Manuele therapie, Mulligan Concept, Myofeedback, Dry Needling en Fysio Fitness. Wij hebben al deze behandelmethoden in huis.

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen erg beperkend zijn. Zowel bij uw dagelijkse bezigheden als door slecht slapen als gevolg van nachtelijke pijn. • • • •

Klachten als gevolg van schouderproblemen zijn zo divers dat de veroorzaker van de klachten moeilijk met grote zekerheid te bepalen is. Bestaande testen hebben een lage betrouwbaarheid. Voor een zo betrouwbaar mogelijke fysiotherapeutische werkdiagnose maken wij gebruik van de echo. Langdurige schouderklachten als gevolg van pees- en slijmbeursproblemen en/of verkalkingen? Wij hebben erg goede resultaten met de combinatie algemene fysiotherapie en gefocusseerde Shockwave. (Meer dan 80% na behandeling grotendeels klachtenvrij!) Daarnaast zijn schouderklachten ook goed te behandelen d.m.v. Medical Taping, NSA Stenvers methode, Mulligan Concept, Myofeedback, Dry Needling, Fysio Fitness en Sportmassage.

Voet/hielklachten

Voetklachten? Ook bij deze klachten is de echo een goed instrument voor de fysiotherapeut om in te zetten tijdens het onderzoek. Klachten aan voet, hiel of enkel zijn zeer divers en vaak zeer hardnekkig. • • •

Bij bijvoorbeeld achillespeesklachten en hielspoor maken wij vaak gebruik van de echo om de juiste werkdiagnose te kunnen stellen die van groot belang is voor een goed behandelresultaat. Wanneer er sprake is van hielspoor, Fasciitis Plantaris of Achillespeesproblemen dan is een combinatie van gefocusseerde Shockwave-therapie en fysiotherapie vaak de oplossing. Daarnaast kunnen voetklachten ook goed worden behandeld door middel van Dry Needling.

Voor meer informatie over voet/hielklachten, Shockwave-therapie en Dry Needling verwijzen we u naar onze website. Door onze samenwerking met Schutrups Schoenen Exloo en Schutrups Orthopedie (ook gevestigd in Beilen) kunnen we u een zo breed en goed mogelijk advies en behandeling geven.

Pijn en stijfheid door artrose

Heeft u als gevolg van slijtage (ook wel artrose genoemd) last van pijn en stijfheid, dan kunnen wij u wellicht voor een groot deel van deze klacht afhelpen. Na intake en onderzoek door een fysiotherapeut kijken we, wanneer mogelijk, eerst met de echo naar de ernst van het probleem en gaan u vervolgens door middel van fysiotherapie en gefocusseerde shockwave behandelen. Voorbeelden van behandelbare plaatsen volgens deze behandelmethode zijn: hand/vingers/duimmuis, middenvoet/tenen, schouders, heupen. In andere gevallen zoals rug, nek en knieën is er ook met alleen fysiotherapie vaak veel winst te boeken.

Onze locaties Fysio Centrum Beilen Schoolstraat 6 9411 PB - Beilen Tel: 0593 - 524059 www.fysiocentrumbeilen.nl info@fysiocentrumbeilen.nl

Pluspraktijk

Fysio Centrum Exloo Zuiderhoofdstraat 13 7875 BW - Exloo Tel: 0593 - 524059


lente ACTIE Softshell IcePeak

59,95

BROEK IcePeak

49, 95

Sokken new balance m/v € 19,95

new balance m/v € 89,95

SETPRIJS

GEEN

219,80

MAAR

124,95

erken uit te trekken +++ 30 n dag w n a e eLEGGEN o e n e n HOGER c hVOETEN e sDE z o n d d+++ s g eMANNEN d a g + + + H e t i ALS DAN HET LICHAAM WERKT RUSTGEV END +++ e r p e rVOETPROBLEMEN m e tZOVEEL e 7 k i4l oKEER lopen w e l dVROUWEN d d+++ G e m i30 HEBBEN


Vier paar p er vier jaar Ik liep op ee n nog

wat koude zaterdag in tikkie ijdel b februari een en. En dat ik schoenenzaak me b est graag ond in Exloo uit e rs ch e id . – W wellicht ken at makkelijker t u de winke kan met een l – p met een doos aar g oe ie schoenen onder mijn ar van Floris dan m toen mijn iP met een spij hone piepte. kerbroek van Mail- Star, Gtje! Van mijn la te n vrouw. “Wee we eerlijk z ij t n . jij dat manne Dus misschie n gemiddeld n ben ik een vier beetje paar schoene een rare. n per vier ja ar kopen?” Maar dat de gemiddelde N eZo’n mailtje d erlandse man zet mij dan met één paar aan het denk n ieuwe schoen en. Ten eers en per jaar te: waarom schri g e noegen neem jft ze: vier p t (zijn vrouw aar koopt e per vier jaar r vier!), dat ? Waarom n wil er bij iet zes paar per mij dus echt zes jaar? Of, niet in. Dan vind veel logische je schoenen, r, één paar p die dingen w er aa jaar? Want r je toch gauw dat komt op een uurtje of h e tzelfde neer. twaalf per dag Maar goed, v op doorbreng eel interessanter t, w el heel erg on is natuurlijk: b e la n g ri jk . ten tweede. Je koopt toch oo Ten tweede: k niet maar koop schone é ik te veel sc é n onderbroek p hoenen? Wan e r t ja ar dat bedoelt z ? Dus laten we e natuurlijk. afspreken, m Als ik het weet an n e n: niet zo be te beperken nepen. Als je tot één paar sch op vier per v oenen per kw ier jaar zit, arga taal, dus zest d an naar eh... ien paar per vijf. Live life vier tot the jaar, is het n max! etjes. Veel v aker ga ik er overh een. Ik ben n u eenmaal een liefhebber. E n ik moet het – zoals u rech ts onderin op de ze pagina zie t – niet van mijn kapsel hebbe n. Brengt me op : ten derde. Ten derde: wat z égt het eigen lijk dat ik ze ker vier paar schoenen per jaar koop en de gemiddelde N ederlandse m an één paar per jaar? Zegt h et iets over mij ? Of zegt he t iets over de gemiddelde N ederlandse man ? Ik zal niet heel fel best rijden dat ik een Wie is Bram B. Bot? Bram B. Bot is een export-Rotterdammer die voor zijn rust in het noorden van het land is gaan wonen. Daar deelt hij een lap grond met een vrouw, een poes, twee zoons, twee katten, vijf schapen en 589 vijvervissen. Hij draagt – uit principe – nooit sandalen. ken +++ 31 s gezond de schoenen na een dag werken uit te trek +++ Gemiddeld lopen we 7 kilometer per dag +++ Het i


BON

MAART/APRIL LIFESTYLE TEST

(1 uur) • Ontvangst met koffie of thee • Lifestyle test • Analyse over voeding, beweging en ontspanning

20% korting NU €59,95 p.p.

(tegen inlevering van deze bon)

BON APRIL BALANS

(2½ uur) • Ontvangst met koffie of thee • Bodybalance (sport, 1 uur) • Smoothie • Fish Spa • Pedicure (deelbehandeling)

20% korting NU €55,00 p.p. (tegen inlevering van deze bon)

BON

mei voor moeder

(3 uur) • Koffie met bonbons • Workshop ‘tenen lezen’ • Wimpers of wenkbrauwen verven • Make-up advies • Chocoladepakking paraffine handen of voeten

20% korting NU €49,95 p.p. (tegen inlevering van deze bon)

Gezond leven begint bij jezelf!

Spa & Wellness Arrangementen VOOR ALLE ARRANGEMENTEN SVP TELEFONISCH RESERVEREN: 0591-549093 Schutrups Spa & Wellness verzorgt ook arrangementen op maat, door u samen te stellen. Behandelingen bij de pedicure, schoonheidsspecialiste, nagelstyliste en de Fish Spa en voetmassage kunt u ook apart reserveren.

BON

juni STOERE MANNEN (of vrouwen)

BON

juli/augustus ENERGIE

(2½ uur) • Ontvangst met koffie of thee • Bootcamp (outdoorsport, 1 uur) • Fish Spa • Pedicure (deelbehandeling) of manicure • Paraffinepakking

(2½ uur) • Ontvangst met koffie of thee • Blotevoeten-wandeling in en om Exloo • Voetmassage • Fish Spa • evt. met picknicktas (€ 10,00 extra)

10% korting NU €59,95 p.p.

20% korting NU €55,00 p.p.

(tegen inlevering van deze bon)

(tegen inlevering van deze bon)

BON

MAART-augustus FAMILIEDAG (hele dag) • Ontvangst met koffie of thee • Fotoshoot op locatie • Blotevoeten-wandeling • Buitengewone lunch: aan tafel in het Drentse landschap • Wellness: Fish Spa of paraffinepakking (bij minimaal 10 deelnemers)

NU €80,00 p.p.

(tegen inlevering van deze bon)

Schutrups Magazine  

Schutrups Magizine Voorjaar 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you