Page 1

Thuis bij.. Pippa’s Hus Esther Koster, eigenaar van de blog Pippa’s Hus, is getrouwd, moeder van 3 kinderen en hond Pippa. Esther is gek op rommelmarkten en kringloopwinkels. Ook struint ze graag marktjes af in het buitenland. Omdat haar huis daar overvol van raakt verkoopt ze haar spullen weer op Marktplaats en in haar Bric & Brac.


Esther:

‘Mijn stijl is vintage, een beetje retro en heel veel kringloopgeluk!’ Hoe zou jij je huis beschrijven? Het is een gezellig, knus en echt míjn huis. Nergens anders vind je een huis precies zoals deze. Het is niet modern, maar ook niet ouderwets. Mijn stijl is vintage, een beetje retro en heel veel kringloopgeluk! Wat is je favoriete plek in huis? Het plekje rechts op de bank, daar zit ik het liefst. Mijn haakspulletjes en boeken liggen vlakbij en ik heb mooi overzicht door de hele kamer. ‘Twee schatjes verstopt achter in mijn servieskast en mijn vrolijk gekleurde haakmand.’

‘Mijn wc-deur heb ik ‘behangen’ met posters. Deze zal ik het meest missen als ik ooit ga verhuizen.’

Je bent nu al een paar jaar aan het bloggen, vanwaar de naam ‘Pippa’s Hus’? Onze hond heet Pippa en die woont hier dus in huis. Af en toe gedraagt ze zich alsof wij bij haar in huis wonen in plaats van andersom. En Hus is Zweeds voor huis. Zweden vind ik een prachtig land. Ik hou van de sfeer, de natuur, de rode huizen en de Loppis natuurlijk! Loppis? Ja, die heb je in Zweden heel veel. Dat zijn mensen die gewoon thuis in de garage hun spullen verkopen. Dan rijd je door de dorpjes heen en staat er ineens zo’n klein handgeschilderd bordje langs de kant van de weg. Dan moet ik er echt even naar toe, want daar vind je de mooiste schatten. Het leuke is dat je echt bij mensen thuis komt, dus je maakt de raarste, gekste en leukste dingen of mensen mee. Wat is je mooist gevonden ‘schat’? Daar moet ik wel even over nadenken. Ik denk het schilderij dat boven de bank hangt. Maar eigenlijk is al het leuks wat ik vind een mooie schat. Zo heb ik bij-

9

Rust & Ontspanning

Rust & Ontspanning

10


voorbeeld een keer in België een heel mooi en compleet bloemetjes servies gevonden voor maar €20,-! Echt met alles erop en eraan, 24 ontbijtbordjes, 12 diepe borden, 12 platte borden, 12 kop en schotels, serveer-schalen en opdienkommen, wat een geluk! Het staat nu bij mijn dochter en schoonzoon in huis, zo leuk! Maar wanneer ik kleine dingetjes vind zoals kandelaartjes of engeltjes, dan kan ik daar net zo blij van worden.

PRODUCTFOTOGRAFIE EEN WORKSHOP OVER DE BEGINSELEN VAN HET VAK

Er hangt daar inderdaad een kastje vol met engeltjes, is dat jouw enige verzameling? Nee, niet echt. Het was wel het eerste wat ‘Ik hou erg van haken, ik verzamelde. Maar omdat je in kringlopen mooie gekleurde dekens en kussens.’ en op rommelmarkten de leukste spullen voor een prikkie kunt kopen, onstaat er soms zomaar een verzameling. Zo verzamel ik nu ook matroesjka poppetjes, (speelgoed) caravannetjes, kannen, ieniemienie kandelaartjes en stiekem nog wel meer. Met zoveel spullen moet je wel een groot huis hebben. Nou, dat valt wel mee hoor. In mijn achtertuin heb ik een bouwkeet omgebouwd tot een winkeltje, Bric & Brac. Hier verkoop ik de spullen waar ik zelf een beetje op uitgekeken ben. Momenteel doe ik dat niet zo heel veel meer, maar binnenkort ga ik een weekje naar Frankrijk en in de zomervakantie weer naar Zweden. Wie weet wat voor nieuwe schatten ik daar allemaal weer vind!

Duur: 4 uur, incl. pauze Prijs: € 95,Locatie: Leeuwarden Data: zaterdag 23 april & zaterdag 30 april Aanvang: 10:00 uur

Esther:

‘Een heel mooi en compleet bloemetjes servies voor maar €20, wat een geluk!’

voor meer info:

11

Rust & Ontspanning

Het wordt aangeraden een eigen spiegelreflexcamera mee te nemen.

www.workshop-productfotografie.nl

Thuis bij Pippa's Hus  

Artikel uit Lisanne Magazine

Thuis bij Pippa's Hus  

Artikel uit Lisanne Magazine

Advertisement