Issuu on Google+

issue

01

shop www.choisgallery.com

ISSN 2223 1293

creative commerical space + concept


WORK shop

_ISSUE.O N E

Table of Contents

008–035 080–117

Retail Ar t Shop 10 Duras Daiba Kyoto Silk Base Ruby Store

Off ice

Asobio, Channel One

Derek Lam

Duras Nagashima

Net-A-Por ter

Karis

One & Co

Dogdeco Kenma×JOTARO SAITO

ACBC Of fice

036–079

Corridor Inter vention plajer & franz Studio Ar tis Capital Management Prodigy MSN, Santa Fe México

Restaurant/ Bar Cave Shanghai Lei Garden Rubik Salon Des Saluts Mix x Qubik Bar Monfalcone Kinema x Radisson Blu, Sk y High Bar Giacomo

118–137

Hanamomo The Wright at the Guggenheim Museum Tok yo Baby Cafe

Hotel Hot Hotel And Spor t School Zenden Kangaroo Hotel The Surrey Hotel


166–191 Exhibition/Showroom Stand Ponzanelli 2010

138–165 Health/Beauty Nafi Weissraum Dental Practice Doctor's Practice For Children And Tcm Soan Hair

Panasonic Convention 2010 Sustainable Winter Lounge Brunner Fair Stand Orgatec 2010 Stand Comex 2010 Bernhardt Showroom, Chicago

192–223

Lodge

Features

Md.Net Clinic

Hoto Fudo Light With A Touch

224–255 Designer— OFL Architecture Instant Bridge Enoki Rome Ecocity Centro Edil Andrea Palladio London Floating Galler y Hong Kong Noise Barrier Venus Tower Silk Road Map Evolution


/10

0

seque

nce o

f“hard

and so

ft.”

hard

archite

cture

hard

object te, stee l, glas s,

concre

wood as ha

rd as

roll a stor

e fixtu

re


e

soft

alum

inium

/ t 0.4

sheet it cann ot be an arch used as itectur al elem ent

soft as

merch

andise

soft ob

ject , cloth

fabric

_01


WORK shop

_ISSUE.O N E

ART SHOP 10

_ A RT SHOP 10

Ply wood crates are stacked on top of each other and

The limited-edition Ar tbags, the shop's bestseller, hang

tied up with lashings into overhanging parcels. Strung

on the walls. As the bags are sold, the walls are gradually

together in a sequence, they form a terraced product

emptied. Thus, the overall look of the shop is constantly

display that allows for the presentation of numerous

changing. The upper levels can be reached using a

objects on dif ferent levels. The crates also of fer space

telescopic pole.

for storage boxes, which is accessible sideways. The

The Ar tshop10 is conceived as a longer-term project. The

storage space remains visible in its function, but is

crates can be dismantled with minimum ef for t. The entire

subordinate to the well-lit display sur faces.

material can be stored away on two pallets.

_ZMIK

_PL AN

RETAIL

Design_ ZMIK

Photography_ Eik Frenzel & ZMIK

Country_ Switzerland

Client_ Sevensisters & Handmade, Basel


_DUR AS DA I BA

_R E TA I L

At first, we have to think how to make use of the 3.65m

Two stepped platforms as like hills are useful stage for

highceiling for this shop. Generally the space above head

displaying bags, heels and mannequins and give us the

height is just void for only looking in a boutique, because

choices of flow, the long way by going at floor level or the

most of the action for buying and selling is concentrated

shor tcut by going up some steps.

close to human body. To avoid this condition, we installed

Mirrors round the edge of the attic visually expand the

imaginar y ceiling made of expanded metal at 2.25m high

shop. We expect this illusionar y view as a gimmick not to

and set up stepped platform that allows shoppers to

get bored with the shopping in a huge mall.

_011

DURAS DAIBA

reach the attic. merchandise spread out on the mesh surface

_Chikara Ohno / sinato up 8200

up

ENT up

up

merchandise spread out on the mesh surface

7200 upper level plan

_SECTION

8200 plan

The long way going at oor level. The shortcut going up some steps.

Client_ DURAS Inc.

Country_ Japan

Photography_ Takumi Ota

Design_ Chikara Ohno / sinato

RETAIL


WORK shop

_ISSUE.O N E

ASOBIO, CHANNEL ONE _nendo

Fashion brand ASOBIO's first storefront shop, a spacious bi-level interior -with a generous opening. The shop's theme is "focus," so we positioned monotone photographs on the floor and walls, and varied the size to imitate the ef fect of a camera's zoom lens, and the sharpness to recall the sense of being out of focus. These ef fects enhance the space with depth and continuity, provide variety and make the products on display stand out by appearing "in focus" in contrast to the shop's own patterns.

RETAIL

Design_ Nendo

Country_ Japan

Client_ ASOBIO


_ ASOBIO, CH A N N E L O N E

_R E TA I L

_019


WORK shop

_ISSUE.O N E


_ ASOBIO, CH A N N E L O N E

_R E TA I L

_0 21


WORK shop

_ISSUE.O N E

KARIS _suppose

This is a boutique project for “Karis� in a shopping center in Hiroshima. The space is not only for shopping, but also for varies events. The concept of the store is to create a space, where you are able to see a changing of view, such as caves, limestone caves, and atmosphere, depends on where you are standing. At some spots, the customers will be able to have a view of the entire store even the center area is surrounding by some par titions. The experience of walking through such random space would be close to walking in the nature. The purpose of the design is to of fer a new shopping experience that people could see products through strolling in nature. The materials of the par titions are paper tubes that are strong and easy to work with, and moreover, they are using for tubes to roll up cloths. The tubes are layered randomly as to be uneven sur faces and create arch shapes as par tition for the store. Because of the arches, the store creates various spaces that are irregular and complex, such as caves in nature. The boutique could be used in dif ferent way with the unique characteristics of the par titions through a year. We believe that the store would bring up the oppor tunity, to find a new and fresh relationship between people and products.

RETAIL

Design_ suppose

Country_ Japan


_K A R I S

_R E TA I L

_0 2 9


WORK shop

_ISSUE.O _VOL.O N EN E

DOGDECO _Satoshi Kurosaki / APOLLO Architects & Associates

This project for a family with a dog combines a residence with a boutique shop selling dog goods. The compact first-floor shop/galler y is suppor ted by boomerang-shaped reinforced concrete columns that allow visibility from both the front and side of the building; the angular shapes also cast interesting shadows inside the shop. The second floor includes residential space as well as a showroom where customers can experience for themselves what life with a pet is really like.

RETAIL

Design_ Satoshi Kurosaki / APOLLO Architects & Associates

Photography_ Masao Nishikawa


_D O G D ECO

Country_ JAPAN

_R E TA I L

_0 31


WORK shop

_ISSUE.O N E


_D O G D ECO

_R E TA I L

WC WC SHOP ROOM SHOP ROOM

N

1F PLAN 1/100 N

1F PLAN _FIRST FLOOR1/100 PL AN

WC BATH

WC

BALCONY BALCONY

BATH

LIVING KITCHEN

ROOM

LIVING KITCHEN

ROOM

_SECOND PL AN 2F PLAN FLOOR 1/100

2F PLAN 1/100

_0 3 3


WORK shop

_ISSUE.O N E

MIXX _Curiosit y

The MIX X Bar and Lounge at the Intercontinential Hotel in Tok yo opened recently. Spanning 600 square meters at the top of the 36-floor hotel, MIX X is a play ful exploration of light and shadows of fering an atmospheric window over the city of Tok yo. Against a palette of neutral grey beige are multilayered materials of washed wood, rayskin covering, hammered bronze and stone complemented by textured fabrics handcraf ted by textile designer Reiko Sudo of Nuno. The space fuses traditional craf tsmanship and Japanese ar t with modern design to create an invisible connection with the nation's rich cultural heritage. The entrance is marked by a "gate of light:" a wall of floating white fabric sculptures reflected through a play of mirrors, their delicacy balanced against the dynamism of the lighting.

_RECEPTION FOYER

RESTAURANT/BAR

Design_ Curiosity

Country_ Japan


_M I X X

_ R E S TA U R A N T/ B A R

_0 4 9

_THE ENTRANCE / “ GATE OF LIGHT”


WORK shop

_ISSUE.O N E


_M I X X

_ R E S TA U R A N T/ B A R

_0 51

Covering the floors is a uniquely designed carpet whose hues and patterns evoke the natural outdoor moss formations of a traditional Japanese garden.

The main bar area, a signature 10 meter long counter sets a bold tone, taking centre stage against a backdrop of windows that reveal Mount Fuji by day and Tok yo's digital light show by night.


WORK shop

_ISSUE.O N E

ONE & CO _Car y Bernstein Architect

One & Co is par t of a new generation of industrial design firms on the rise in San Francisco. Since its founding 10 years ago, the firm has made its home in a turn-of-the-centur y brick warehouse in the Mission District. When the need came to expand into an adjacent space, the three principals saw the oppor tunity to create a workspace that represented the culture of their collaborative studio, design values and the firm's increasing prominence. At 6,500-square-feet, the new studio nearly doubles the size of One & Co's original space yet the design maintains enough intimacy to suppor t fluid working relationships among the staf f. The open plan takes advantage of the generous windows to the south and east, setting more discreet uses—fabrication room, lounge, “war rooms,” kitchen and bathrooms—along interior walls. The war rooms can be temporarily occupied by design teams and concealed by cur tains when needed to preser ve confidentiality.

OFFICE

Design_ Cary Bernstein Architect

Photography_ Cesar Rubio

Country_ USA

Client_ One & Co


_ONE & CO

_O FFI CE

_0 91

_ENTRY AND RECEPTION


WORK shop

_FACADE

_KITCHEN

_ISSUE.O N E


_ONE & CO

_O FFI CE

_0 9 3

_CONFERENCE ROOM

The minimalist vocabulary of the new construction enhances the character of the older building and provides a range of visual and tactile experiences through essays on translucency, transparency, materiality, mass, texture, color and light.


WORK shop

_ISSUE.O N E

_STUDIO

_PARTNERS

_RECEPTION DETAIL


_ONE & CO

_O FFI CE

_0 97

_STUDIO

_WAR ROOM

The neutral palette is punctuated by hot pink surfaces on the walls, f loor and

Products designed by One & Co. are integrated into the

furniture which enliven the perception of depth. Walnut, used in both the

tile (a collaboration with Heath Ceramics), the Periodic

architectural paneling and furniture, adds warmth, naturally bridging both perfect and imperfect worlds of new and old.

architecture and interior design including the new Crease Table, Aura credenza and Chr ysalis stool for Council, and just-a-bench for Orange22.


HOTO FUDO DESIGN _TAKESHI HOSAK A STRUCTUR AL ENGINEERS _OVE ARUP & PARTNERS JAPAN LTD. / HITOSHI YONAMINE PHOTOGR APHY_KOJI FUJII / NAC ASA&PERTNERS INC. STRUCTURE _RC


_19 5

The project was planned on the site with Mt. Fuji

140 square meters of kitchens, and 50 square meters

For the lighting plan, we have determined such

rising closely in the south and the two sides facing

of rest rooms, in such a manner that it envelops and

illumination as makes people simply feel changes in

the trunk roads.

opens them.

the evening light and does not make insects gather

This building seems to belong to such nature

This building has no air conditioners. It is open to the

around the lights. When it rains, rain comes in near

objects as mountains and clouds. It is made from

air at most seasons, and people have a meal in the

windows and doors. In the spaces where rain does

soft geometr y, which will not arise from the figures

air like outside air. The cur ved acr ylic sliding door is

not come in, people enjoy the sound of raindrops.

like quadrangles and circles. By continuously

closed only during the strong wind and the coldest

When it is foggy, the fog comes into the building.

operating innumerable polygon mesh points, we

season. Giving 60 mm thick urethane insulation to

When it snows, it becomes a landscape buried in

have determined the shape that clears the conditions

the outside of the RC shell and keeping a stable

snow, and birds and animals will visit there. In this

such as the consistency as shell construction and

RC temperature secures a stable temperature

place like the middle between nature and art, people

the undulations that ward off rainwater in spite of

environment for the building like inside and outside,

eat hoto rich in natural ingredients.

its free geometr y. The RC shell with cubic surfaces

and also reduces the deformation volume due to the

creates such spaces as 530 square meters of seats,

temperature of RC to make the building last longer.


// FlapFlap°10

LIGHT WITH A TOUCH LIGHTING DESIGN BY CONSTANTIN WORTM ANN, BÜERO FÜER FORM


_211

THE BUEROFUERFORM DESIGN STUDIO WAS FOUNDED BY CONSTANTIN WORTMANN 1999 IN MUNICH, GERMANY. THE MAIN FOCUS OF ITS WORK IS ON PRODUCT, INTERIOR AND LIGHTING DESIGN FOR RENOWNED, UPMARKET, INTERNATIONAL MANUFACTURERS LIKE GEORG JENSEN, UMBRA, KUNDALINI OR NEXT. THE RED THREAD OF THE DESIGN IS THE WELL-BALANCED COMBINATION OF ORGANIC SHAPE AND GEOMETRIC ELEMENTS, SOMETIMES WITH A BIT OF HUMOR, CREATING A PARTICULAR MODERN STYLE.


NLC, PENDANT LIGHT FOR NEXT IT CHANGES ITS SHAPE WITH E VERY NEW VANTAGE POINT OF THE BEHOLDER


_219

NLC is an LED pendant light designed for Germany company Next by Constantin Wor tmann. At a first glance, NLC perplexes with its positively striking and yet strangely puzzling appearance. Its special appeal lies in the apparent conflict between the chaotic and the organic. It changes its shape with ever y new vantage point of the beholder. Both LED and ESL lamps can be used in its E14 fittings. And Next also of fers a dimmable LED lamp, exclusively developed for this lamp.


magazine_workshop