Page 1

Kokemäkeläinen

Erikoislehti

Irtonumero

2,00€

Onnea vuodelle 2014! Toivottaa koko Lisäjutun ja Kokemäkeläisen väki!

WWW.KOKEMAKELAINEN.DY.FI/UUSIVUOSI2014 Myynnissä 27.12.2013 alkaen

Kuusama-koti myydään ->12

ISSN: 2342-0111 (paperi) 2342-012X (verkko) Teema nro 6/2013

Lumeton kuusijuhla -> 6-7

Pääkirjoitus: Millainen on uusi vuosi? Kolumni: Vuoden vaihto ja sivun kääntö


Kokemäkeläinen: Uusi Vuosi 2014 Erikoislehti 27.12.2013

2 Pääuutiset

Kannen kuva: Tuomas Kuhalainen. Kuvattu Kokemäen Käräjätiellä viime talvena. Vastaava päätoimittaja: Tuomas Kuhalainen ● Päätoimittaja: Markus Sainio

Kolumni Tuomas, tuomas@lmedia.dy.fi Kirjoittaja on Kokemäkeläisen vastaava päätoimittaja.

Joulujuhlaan koululaisia vienyt linja-auto ajoi ojaan Tuomas, vastaava päätoimittaja tuomas@lmedia.dy.fi

Vuoden vaihto ja sivun kääntö Taas on yksi vuosi kulunut. Taas olemme yhden vuoden lähempänä kuolemaa, kuten sanotaan. Viime vuosi on ollut minulla, kuten monilla muillakin työntäyteinen. Siihen on sisältynyt toimitustyötä, opiskelua sekä monia kokemuksia. Vuodessa on tapahtunut kaiken laista. Kun ajattelee aikaa taaksepäin, ajattelee sen menneen nopeasti. Loppuvuosi 2012 sekä oikeastaan koko tämä vuosi on minulla ollut sanomalehtemme tekemistä. Olen vuoden aikana oppinut paljon ja pystynyt kehittämään lehteämme. Vuoden vaihteessa lehdessämme aloittaa virallisesti uusi päätoimittaja, josta puhuin numeron 5/2013 pääkirjoituksessakin. Markus on erittäin taitava uutisten kirjoittaja. Hän aloitti meillä marraskuussa ja jo tuolloin näin hänen kykynsä toimittajana.

pitäneetkään vaan se suistui ojaan kyljelleen.

Lauantaiaamuna 21.12. Virroilla jou- Tie oli Pirkanmaan pelastuslaitoksen lujuhlaan koululaisia kyydinnyt linja- mukaan peilijäässä. auto ajoi ojaan. Tiettävästi koululaiset pysyivät rauAuton kyydissä oli tuolloin yhdeksän hallisina tapahtumahetkellä. Kulala– sekä yläastelaista oppilasta se- jettaja potkaisi tuulilasin rikki ja kä kuljettaja, jotka eivät loukkaantu- auttoi sitä kautta koululaiset ulos. neet.

Ohikulkijoiden avustuksella koululaiKun kuljettaja yritti pysäyttää autoa set saatiin ajoissa perille joulujuhottaakseen lisää matkustajia pysäkil- laan. tä kyytiin, niin auton jarrut eivät

Kokemäkeläinen ilmestyy seuraavan kerran:

14.1.2014 Talvi-teemalehti (Kokemäkeläinen nro 1/2014)

Kokemäkeläisen 2. vuosikerta aloittaa ilmestymisensä! Lue lehti ilmaiseksi osoitteesta www.kokemakelainen.dy.fi

Tämän lehden pääkirjoitusta en minä tällä kertaa kirjoitakaan. Annoin sen tehtävän Markukselle. Kuitenkaan Markuksen astuessa päätoimittajan saappaisiin, ette ole vielä päässeet minusta eroon tämän lehden johdossa. Toimin vastaavana päätoimittajana vielä ensivuonnakin. Uusi vuosi. Uudet kujeet. Oikein mukavaa vuotta 2014 toivottaa Tuomas Kuhalainen.

Onnea vuodelle 2014!


Kokemäkeläinen: Uusi Vuosi 2014 Erikoislehti 27.12.2013

3

Kokemäkeläisen erikoislehti ”Uusi Vuosi 2014” perjantaina 27 joulukuuta 2013 (Teema nro 6/2013) Irtonumero 2,00€

Kauppakeskus Jumbossa keskeytyivät jouluostokset - Keskus evakuoitiin Maanantaina 23. joulukuuta puoliltapäivin kauppakeskus Jumbossa Vantaalla saatiin evakuointikäsky, sillä asiakas painoi hälytysnappia.

Vantaan kauppakeskuksessa saatiin tänään puoliltapäivin evakuointikäsky. Pihaan kaartoikin iso joukko hälytysajoneuvoja sekä satoja ihmisiä ehti poistua keskuksesta, ennen tilanteen paljastumista.

Talon pihassa paloi sänky Harjavallassa Markus, päätoimittaja markus@lmedia.dy.fi Harjavallassa paloi sänky talon pihassa vähän ennen ilta seitsemää Pohjoisrannantiellä. Palomiehet sammuttivat sängyn.

Liikkeessä oli siis asiakas toistaiseksi tuntemattomasta syystä painanut hätäpainiketta. Painiketta painaessa automaattiset kuulutukset lähtevät pyörimään. Kyseessä on mahdollisesti vahinko.

WWW.KOKEMAKELAINEN.DY.FI Kyläkauppias Vesa Keskinen julkaisi perhepotretin - Ensimmäinen julkaistu kuva vauvasta KATSO KUVA! www.kokemakelainen.dy.fi/?p=5883

Lähetä meille uutisvihje verkossa! www.kokemakelainen.dy.fi/vinkki/

Päivitämme uutisia verkkoon 24/7! Käy tutustumassa! www.kokemakelainen.dy.fi

Talvinen ja luminen maisema Kauvatsalta. Kuva: Markus


Kokemäkeläinen: Uusi Vuosi 2014 Erikoislehti 27.12.2013

4 Ääni

Kolumni Nimi, s-posti

Tuomas,

Pääkirjoitus 27.12.2013 Markus, päätoimittaja ● markus@lmedia.dy.fi

Millainen on uusi vuosi?

tuomas@lmedia.dy.fi Kirjoittaja on Kokemäkeläisen vastaava päätoimittaja.

Lumi suli, joulu tuli Tänä vuonna saatiin nähdä lumeton joulu useilla paikkakunnilla Suomessa. Jopa pohjoisemmassakin. Olen aina ajatellut, että lumeton joulu ei ole joulu. Ja kyllähän se vähän mietityttääkin, kun katsoo kännykästä, että on 24. joulukuuta ja vettä sataa taivaan täydeltä. Kuitenkin ensilumet ja oikeat lumikaaokset sekä ensimmäiset liukkaat ajokelit ja ne tuhannet kolarit ja ojaan ajot saatiin tänä vuonna nähdä. Kuitenkin räntäsade korvasi lumisateen ja vesisade räntäsateen ja niin edespäin. Toivottavasti kuitenkin uudeksi vuodeksi 2014 saataisiin hyviä hiihto ja luistelukelejä sekä myöskin hyvät ilmat ilotulitusta varten. Ilotulituspäivänä sekä yönä kuitenkaan ei ole hyvä, jos on 30 asteen pakkanen, sillä silloin sormet voivat jäätyä raketteja lähettäessä. Kiitoksia kuluneesta vuodesta. Onnea vuodelle 2014. Tuomas Kuhalainen, vastaava päätoimittaja

Saitko tänä jouluna paljon lahjoja, vai oletko ollut ilkeä eikä pukki tuonutkaan lahjoja? Toivottavasti olet kuitenkin ollut kiltti ja pukki on tuonut paljon lahjoja. Pian onkin jo uusi vuosi. Jokos olet tehnyt uuden vuoden lupauksen ja jos olet niin toivottavasti se on joku mukava ja hyvä asia. Aiotkos muuten ampua tänä vuona raketteja vai aiotko vain katsella, kun muut ampuvat rahansa ilmaan? Oletko päättänyt jo, missä vietät uuden vuoden? Oletko kotona vai aiotko mennä jonnekin muualle esimerkiksi katselemaan raketteja sekä meinaatko valaa tinaa? Vaalitko perinteitä vai pidätkö kokeilla esimeriksi uutenavuotena uusia asioita. Itse vaalin perinteitä ja pidän perinteistä . Jos kuitenkin päätät ampua rahasi tai ystäväsi rahat ilmaan niin muista aina pitää suojalaseja, kun ammut raketteja! äläkä polta sormiasi kun sytytät rakettia ja katso tarkasti mihin suuntaat rakettisi ettei käy niin että ammut esimerkiksi naapurin la-

Kokemäkeläisen joulukoira Joulukoira ilmoittaa: ”Nöhdään taas ensi jouluna. Menenpä tästä lepäämään, sillä sain Kokemäkeläisestä lomaa!”

”Miksi aikuiset unohtavat minut kotonani aina, paitsi silloin, kun joulukinkku on mystisesti kadonnut?”

sista lävitse! Äläkä ainakaan tee sitä tahallasi! Mutta mitä sinä toivoisit nyt alkavalta uudelta vuodelta. Jos käyt koulua, niin toivotko nostavasi numeroitasi tai jos sinä käyt töissä niin toivotko palkankorotusta tai ylennystä vai odotatko kokoajan, kun olet töissä niin lomaa vai jopa eläkkeelle pääsyä? Jos olet laiska ja kuljet sieltä mistä rima on matalin niin laita itsellesi tavoitteita ja jos taasen olet vaativampaa tyyppiä, niin koita päästää itsesi vähän helpommalla, mutta älä liian helpolla! Toivotan sinulle oikein hyvää uutta vuotta! Markus Sainio, päätoimittaja

Hyvää Uutta Vuotta

2014


Kokemäkeläinen: Uusi Vuosi 2014 Erikoislehti 27.12.2013

Ääni 5 Viimehetken uutisia Juuri ennen lehden lukkoon menoa (26.12.2013 klo 22.00)

Yt-neuvottelut YIT:llä YIT:ssä on käynnissä yt-neuvottelut, joissa on tarkoituksena vähentää noin sata henkilöä.

Pohjanmaalle tuli ”kevät” tulvat jo joulukuussa! Pohjanmaalla on yleensä suuret kevättulvat. Nyt kuitenkin niiden veroiset tulvat tulivat jo joulukuun 25.-26. päivä. Tapaninpäivän iltana on muutamia peltoja jäänyt tulvavesien alle. Kokkolassa on myöskin esiintynyt jääpatoja. Virtaamat ennustetaan olevan moninkertaiset kevättulviin verrattuna.

Sini Saarela palaa Suomeen tänään Ympäristöjärjestö Greenpeace tiedottaa , että Saarela pääsee palaamaan kotiinsa Suomeen tänään perjantaina. Hänelle haettiin viisumia Venäjällä torstaina iltapäivällä.

Poliisille useita ilmoituksia lastensuojelulaitoksista karanneista lapsista Päijät-Hämeessä sijaitsevista lastensuojelulaitoksista karanneista lapsista poliisi on saanut joulun aikoihin useita ilmoituksia. He ovat tiettävästi poistuneet luvatta joulun viettoon.

Kuitenkin varsinaiselta tuhotulvalta ollaan toistaiseksi vältytty.

Mahdollinen sukellusvenehavainto Ahvenanmaalla

Rekka kaatui tielle

Merivoimat tutkivat Ahvenanmaalla tehtyä mahdollista sukellusvenehavaintoa, joka tehtiin marraskuussa. Suomen merivoimien käytössä ei ole sukellusveneitä. Havaintoa ei ole pystytty vahvistamaan

Maskun Kustavintielle kaatui lietelantaa kuljettava rekka puoli yhden jälkeen torstai-iltapäivänä.

Näitkö jotain? Kuulitko jotain? Tiedätkö jotain?

Hyvää Uutta Vuotta 2014!

Nimi, s-posti Markus, markus@lmedia.dy.fi Kirjoittaja on Kokemäkeläisen päätoimittaja

Lumeton joulu Joulupukkikaan ei päässyt reellä tulemaan kun lunta ei ollut. Joulu on aivan kamala ilman lunta. Lapset eivät voi leikkiä lumisotaa ilman lunta. Lumi tekee maasta paljon kauniimman. Myöskin lumiukot jäivät tekemättä. Olisi paljon valkeampaa, jos lunta olisi, eli ei olisi niin pimeää. En usko, että ketään haluaisi, että talvi olisi lumeton. En voi vain käsittää, miten jouluna ei voi olla lunta. Toivottavasti lumettomiin jouluihin ei joudu tottumaan. Olisi hirveää, jos ei enää koskaan olisi lumellisia jouluja, mutta kyllä varmaan vielä lumellisia jouluja tulee ja täytyy uskoa joulun taikaan, että tulisi lunta. Itse voisin vaikka luopua kaikista joulu lahjoistani, jos saisin lumellisen joulun. Mutta nyt ei auta muuta kuin toivoa että tulee luminen uusi vuosi.

Päivyri Tämä lehti ilmestyi 27.12.2013.

Lähetä uutisvinkkisi meille klikkaamalla osoitteeseen kokemakelainen.dy.fi/vinkki

Tehdään parempia uutisia - Yhdessä!

Kolumni

Seuraava Kokemäkeläinen ilmestyy 14.1.2014 Kokemäkeläinen Nro 1/2014 Talvi-teemalehti

Toivottaa: Kokemäkeläinen WWW.KOKEMAKELAINEN.DY.FI

Tärkeitä päiviä: 31.12.2013: Uuden vuoden aatto 7.1.2014: Toimittajamme Akun nimipäivä


Kokemäkeläinen: Uusi Vuosi 2014 Erikoislehti 27.12.2013

6 Teema: Joulu

Puheenaihe: Kuusiju

Harjavallan puukirkko sekä hautausmaa maanantaina 23. joulukuuta 2013. Kuva: Tuomas Kuhalainen

Tuomas, vastaava päätoimittaja tuomas@lmedia.dy.fi 23. joulukuuta alkoivat jo sadat ja tuhannet kynttilät syttymään hautausmailla. Huomenna oli jouluaatto. 24. päivä jouluaatto-aamuna nukuttiin pitkään. Joulupäivää odotellessa. Myöskin joulupukki vieraili useissa kodeissa aatto-iltana.

päivän aikoihin suomen aikaa. Takanaan miljardeja lahjoja ja satoja tuhansia kilometrejä.

Jouluruokailut syötiin ja joulupukki tuli käymään. Lapset istuivat pukin polvella ja saivat lahjoja. Google oli kehittänyt jouluksi joulupukin seuranta-sovelluksen, josta saattoi nähdä, missä päin pukki liikkuu kartalla, jaettujen lahjojen määrän sekä kuljetut kilometrit. Joulupukki sai matkansa kartoilla päätökseen joulupäivänä puolen

Kauvatsan hautausmaalla syttyivät sadat kynttilät 24. joulukuuta. Kuva: Aku Isokorpi Joulukuusi. Kuva: Tuomas Kuhalainen


Kokemäkeläinen: Uusi Vuosi 2014 Erikoislehti 27.12.2013

Uutiset 7

uhlan aika

Joulurauha julistettiin tiistaina 24. joulukuuta Turun torilta Joulurauha koko Suomen maahan julistettiin Turun Vanhalta Suurtorilta. Tarkemmin sanottuna Brinkkalan talon parvekkeelta. Julistusta seurattiin vesisateessa. Joulurauhan julistuksen luki ensimmäistä kertaa Turun kaupungin protokollapäällikkö Mika Akkanen. Viimeiset kymmenen vuotta sen on lukenut Jouko K. Lehmusto. Myöskin Porilaisten marssi sekä Maamme-laulu raikuivat julistuksen yhteydessä. Joulurauhan julistaminen tarkoitti myöskin kauppojen kiinni menoa. Samalla kellon lyömällä.

10 euron seteli saa uuden ulkoasun ensi vuonna Kuvankaappaus Googlen joulupukin seurantasovelluksesta.

Tuomas, vastaava päätoimittaja tuomas@lmedia.dy.fi Kuitenkaan täksi jouluksi suureen osaan maata ei saatu valkoista joulua. Joulupäivänä useat lehdet uutisoivat jo aiheesta ”No onkos tullut kesä nyt talven keskelle?”. Ja kyllä näyttävästi on, sillä keskellä joulukuuta ihmiset leikkaavat jo nurmikoitaan muuallakin, kuin pääkaupunkiseudulla, jossa noin joka kolmas talvi on lumeton.

Uudet Eurosetelit: Eurosetelien ulkoasun uudistaminen jatkuu taas ensi vuonna, kun 10 euron setelin ulkoasua uudistetaan. 13. tammikuuta Euroopan keskuspankki sekä kansalliset keskuspankit esittelevät uuden kympin setelin, joka lasketaan liikkeelle vasta kesän jälkeen. Vuonna 2013 taasen 5 euron seteli uudistettiin. Kympin jälkeen 20 euron seteli saa uuden ulkoasun. Kuitenkaan sen vaihtoajankohtaa ei ole vielä päätetty. Kun viiden euron seteli uudistettiin, tuli ongelmia, kun kaikki automaatit eivät tunnistaneetkaan uutta seteliä.


Kokemäkeläinen: Uusi Vuosi 2014 Erikoislehti 27.12.2013

8 Ajankohtaista

16-vuotias pysäytettiin kahdeksan kertaa auton ratista vuoden aikana Tuomas, vastaava päätoimittaja

na ilman ajo-oikeutta.

tuomas@lmedia.dy.fi

Viimeksi poika pysäytettiin Vantalla viiden aikoihin lauantaiaamuna 21.12.

Alaikäinen, kuusitoistavuotias poika pysäytettiin Poliisin toimesta autoilemasta kahdeksan kertaa vuoden aika-

Autosta ei ollut maksettu autoveroa ja se oli poistettu liikennekäytöstä.

Punkalaidun täyttää 375-vuotta— Suurlähettiläs Marjatta tuo uudenvuoden tervehdyksen Tuomas, vastaava päätoimittaja tuomas@lmedia.dy.fi Punkalaidun aloittaa 375juhlavuotensa kakkukahveilla sekä ilotulituksella uudenvuodenaattona. Juhlavuosi aloitetaan kello 23 kunnantalon edustalla, jossa kunnanjohtaja Lauri Innan lukee tervetuliaissanat.

Siinä oli sen lisäksi siihen kuulumattomat kilvet.

mään tulee suurlähettiläs Marjatta Rasi, joka on kotoisin Punkalaitumelta. Vuoden 2013 vaihtuessa vuoteen 2014 aloitetaan suuri ilotulitus. Punkalaitumen perustamiskirja Punkalaitumen kirkkopitäjän perustamiskirja allekirjoitettiin 31.7.1639. Sen allekirjoitti Pietari Brahe.

Yksi kuoli nokkakolarissa KUOPIO: Sunnuntaina 22.joulukuuta kello 12 aikaan päivällä Varpaisjärventiellä kuorma-auto sekä pakettiauto kolaroivat. Pakettiautossa oli kaksi henkilöä, joista toinen todettiin kuolleeksi tapahtumapaikalla. Toinen henkilö on tiettävästi vakavasti loukkaantunut. Kuorma-auton kuljettaja ei loukkaantunut tapauksessa. Tutkimukset paikan päällä ovat alkuvaiheessa. Tiedetään vain, että tapahtui nokkakolari. Syytä ei tiedetä. Siivous ja raivaustyöt onnettomuuspaikalla on suoritettu.

Uudenvuoden tervehdyksen pitä-

Suurin osa masennuslääkkeistä määrätään naisille Tuomas, vastaava päätoimittaja tuomas@lmedia.dy.fi

Iltalehti kirjoittaa Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja Pekka Saulista, joka kertoo masennuksen iskevän pääasiassa naisiin sekä nuorisoon.

Työkyvyttömyyseläkkeelle on lehden mukaan siirtynyt viimevuosina yli 4000 suomalaista. Myöskin hän painottaa, että kaksi kolmesta masennuslääkkeestä määrätään naisille.

Barack Obama: Vallankaappaus katkaisisi välittömästi Yhdysvaltojen avun Yhdysvaltojen 44. presidentti Barack Obama varoittaa, että sotilasvallankaappauksen yrittäminen Etelä-Sudanissa katkaisisi välittömästi Yhdysvaltojen sekä sen liittolaisten avun maahan. Presidentti painottaa myöskin maan johtoa auttamaan Yhdysvaltain kansalaisten sekä virkamiesten suojelussa. Eilen maassa tulitettiin kolmea Yhdysvaltojen sotilaskonetta niiden lähestyessä lentokenttää. Tapauksessa haavoittui kokonaista neljä yhdysvaltalaista sotilasta.


Kokemäkeläinen: Uusi Vuosi 2014 Erikoislehti 27.12.2013

Ajankohtaista 9

Suomessa valmistettu risteilyalus juuttui Etelämantereella jäihin Tuomas, vastaava päätoimittaja

The Guardinin toimittajia.

tuomas@lmedia.dy.fi

Laiva on erittäin tiukassa kiinni, Noin kolme kilometriä jäätä erottaa mutta varsinaista hätää ei ole, sillä kolme jäänmurtajaa ovat matkalla risteilyalus MV Akademik Shokalsapuun. Kuitenkin niiden matkaan kiy:n avovedestä, mutta hätä ei ole kuitenkaan suuri. Risteilyn tarkoituk- kestää pari päivää. sena on seurata kuuluisan tutkimus- Aluksen omistaa Venäjän valtio, matkailija Douglas Mawsonin reittiä. mutta se vuokrattiin Aurora ExpeditiRisteilyalus on valmistettu Suomen Turussa ja luovutettu vuonna 1982 silloiselle Neuvostoliitolle.

ons-yhtiölle, joka mahdollisti matkan seurata kuuluisan tutkimusmatkailijan reittiä, jonka hän kulki Etelämantereelle sata vuotta sitten.

Laiva lähetti kiinnijäämisestä hätäkutsun joulupäivän aamuna. Aluksel- Alus lähti satamasta 8.12. Uuden la on 74 matkustajaa sekä miehistön Seelannin Bluffista. Matkustajien joulu vietettiin laivalla. jäseniä. Myöskin Etelämantereen tutkijoita on mukana sekä brittilehti

Sini Saarela sekä muiden aktivistien rikostutkinta lopetettu ”Mistä meidät armahdetaan?” Toimitus mediatalo@lmedia.dy.fi

ovat viettäneet noin kaksi kuukautta vankeudessa Venäjällä. Kuitenkaan armahdus ei Greenpeacen mukaan tarkoita Arktiksen armahdusta.

Saamiemme tietojen mukaan Sini Saarelan sekä muidenkin aktivistien rikostutkinta lopetettiin venäjällä. He ”Mistä meidät armahdetaan? Emme hakevat viisumia tällä hetkellä pois- ole rikollisia, me emme ole huligaaneja tai merirosvoja. Minulla on tuakseen maasta. koko ajan ristiriitaiset tunnelmat. Greenpeace-järjestön mukaan Arctic Tietysti olen helpottunut, mutta olen 30-ryhmän ulkomaalaiset jäsenet myöskin huolissani ystävieni puolesaikovat hakea viisumia poistuakseen ta.” Sini Saarela sanoo tiedotteessa. maasta. Heidän on tavoitteena päästä kotiinsa lähipäivinä. Tiettävästi Sini Saarelan kotiinpaluun ajasta ei ole vielä tietoa. Aktivistit

Alaikäinen tyttö kolaroi henkilöautolla humalassa Karvian Kyläkarviantiellä sunnuntaina 22. joulukuuta aamuyöllä kahden aikaan alaikäinen tyttö törmäili henkilöautolla pysäköityyn autoon sekä tolppiin. Poliisi tavoitti tytön, joka puhalsi 0,54 milligrammaa litrassa eli noin 1,2 promillea. Tapauksesta selvittiin henkilövahingoitta, mutta auto kärsi merkittäviä vaurioita. Tyttöä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, liikennerikkomuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

VR-monopolista kannellaan EU:n komissioon Rautatiematkustajien yhdistys kantelee VR:n matkustajaliikenteen monopolista EU:n komissioon. Se on yhdistyksen mielestä myönnetty yhteisöoikeuden vastaisesti. VR:lle monopoli on yhdistyksen mukaan myönnetty yhteisöoikeuden vastaisesti sen asemaa suojelemiseksi sekä vastoin kansalaisten etua. Kaukojunien henkilöliikenne piti avautua vapaaseen kilpailuun vuonna 2019. Kuitenkin monopolia päätettiin jatkaa vielä vuoden 2024 loppuun.

Apple ja kiinalaisoperaattori miljoonasopimukseen Matkapuhelin, tietokone sekä elektroniikkalaitevalmistaja Apple tekijä yhteistyösopimuksen Kiinan suurimman matkapuhelinoperaattorin, jolla on 700 miljoonaa asiakasta kanssa. 17. tammikuuta China Mobile-yhtiö aloittaa iPhone 5S sekä iPhone 5C:n jälleen myynnin.


Kokemäkeläinen: Uusi Vuosi 2014 Erikoislehti 27.12.2013

10 Uutiset

SS: Liukastumiset maksavat yhteiskunnalle satoja miljoonia euroja Tuomas, vastaava päätoimittaja tuomas@lmedia.dy.fi Savon Sanomat uutisoivat talvisin tapahtuvien kaatumisten sekä liukastumisten yhteishintalappu on yli 600 miljoonaa euroa. Miljoonakulut ovat laskettu työtapatur-

mavakuutusten sekä vapaaehtoisten vakuutuksen korvaukset sekä yhteiskunnan kulujen mukaan. Jos laskuihin otetaan mukaan myöskin vapaa-ajan liukastumiset, summa kasvaa yli 2 miljardiin euroon, lehdessä kerrotaan. Mitä iäkkäämpi kaatuu, sen kalliimmaksi tulee.

Kokemäkeläinen Lukijamäärä verkossa vk 52/2013 26.12. ylittyi 9000 lukijaa. Tarkka määrä vk 51/2013 ilmoitetaan myöhemmin 8776

Lukijamäärä verkossa marraskuu 2013 54 880

Lukijamäärä verkossa keskimäärin päivässä (marraskuu 2013) 1770

Toimitus p. 0449696234 ● etunimi@lmedia.dy.fi Tuomas Kuhalainen Vastaava päätoimittaja

Johanna Wallin Varatoimitussihteeri

Markus Sainio Päätoimittaja

Aku Isokorpi Toimittaja

Eetu Hakuni Toimituspäällikkö

Aleksi Hakanen Toimittaja

Tapio Levomäki Toimitussihteeri Toimittajien yhteinen gsm. +3584547101952

Asiakaspalvelu 04547080873 Sivunvalmistus Toimitus Toimitus Kokemäki ja Kauvatsa Päälevikkialue Satakunta

Tilaushinnat Sanomalehden irtonumero 3,00€ Sanomalehti kotiin (Suomessa) 5,00€ Erikoislehden irtonumero 2,00€ Erikoislehti kotiin (Suomessa) 4,00€ (Hinnat ovat vain lehden painatus ja kuljetus kustannuksia.)

WWW.KOKEMAKELAINEN.DY.FI Lehden vastuu ilmoituksista rajoittuu ilmoituksesta maksettuun hintaan. Puhelimitse jätetyistä ilmoituksista lehti ei vastaa lainkaan. Emme vastaa sitoumuksetta lähetetystä materiaalista emmekä sitoudu palauttamaan niitä lähettäjälle, ellei toisin ole sovittu.

Tekijänoikeudet: Lehden kaikki oikeudet, ellei toisin ilmoiteta omistaa Tuomas Kuhalainen. Jäsenyydet: Satakunnan tutkivien journalistien yhdistyksen jäsen. Painopaikka (paperilehti): Kokemäki 2013. Julkaisija ja kustantaja: Tuomas Kuhalainen Lukijamäärä: Lukijamäärä lasketaan verkkopalvelun vierailijoiden mukaan.

Kokemäkeläinen-lehtiä on mahdollista lukea täysin ilmaiseksi verkkopalvelumme kautta. Sivustoa päivitetään lähes päivittäin.

ISSN: Kokemäkeläinen (paperi) ISSN 2342-0111 Kokemäkeläinen (verkko) ISSN 2342-012X Ilmestymispäivät: Ilmoitetaan edellisessä lehdessä sekä netissä. Lehti ilmestyy pääasiassa kerran kuussa sen alkupuolella ja erikoislehti julkaistaan yleensä kuukauden loppupuolella.


Kokemäkeläinen: Uusi Vuosi 2014 Erikoislehti 27.12.2013

Teema: Uusi vuosi 11

Ilotulitteiden myynti alkaa tänään Tuomas, vastaava päätoimittaja tuomas@lmedia.dy.fi Tänään perjantaina aloitetaan ilotulitteiden vähittäismyynti. Kuitenkin lain mukaan niitä saa käyttää vasta uudenvuodenaattona kello 18 alkaen ja se tulee lopettaa samana yönä kello kahteen mennessä KOMMENTTI Vaikka raketeilla, kuten monilla muillakin tuotteilla on ikärajoitus, niin kuitenkin niitä leviää paljon ala-ikäisten käyttöön.

Lain mukaan rakettien osto, hallussapito sekä käyttö on sallittu vain 18-vuotta täyttäneillä henkilöillä. Myöskään päihtyneenä niitä ei saa käyttää. Myöskin hätäraketit on kielletty ilotulitustarkoituksessa. Ilotulitteiden kanssa suosittelen noudattamaan suurta varovaisuutta, jos haluaa nähdä vielä Ilotulitteita ostamassa? ensi vuodenkin ja seuraavan ilotulituksen. KOKEMÄKI: Rakettitukku, K-Supermarket Teljänportti kenties ampuukin raketteja. Esimerkiksi vanhempien kanssa olisi jo 13-15 vuotiaalle turvallista ampua raketteja ja tuon jälkeen jo yksinkin.

Minusta olisi hyvä, että lapsille opetettaisiin ilotulitteiden käyttöä ja turvallista ilo tulitusta, Mutta turvallisuus ennen kaikkea! ettei sitten sitä jouduta itse kantapään kautta opettelemaan sitten, kun 18-vuotta tulee ikää Turvallista ilotulitusta! Tuomas Kuhalainen, vastaava päätoimittaja täyteen tai, kun mahdollisesti joskus luvatta

Teljänportti 3 AUKIOLOAJAT (rakettimyynti) pe 10-20 la 10-18 su 12-18 ma 10-20 ti 9-18 Muita liikkeitä: rakettitukku.fi/myyntipisteet

Hyvää Uutta Vuotta 2014! Vuoden ensimmäinen lehtemme ilmestyy 14.1. Muista lukea se verkkopalvelustamme!

WWW.KOKEMAKELAINEN.DY.FI

- Yli 9000 lukijaa eivät voi olla väärässä!


Teema nro 6/2013 Vuoden 2013 13 lehti

Kokemäkeläinen: Uusi Vuosi 2014 Erikoislehti 27.12.2013

12 Uutiset

Kuusama-koti myydään Tuomas, vastaava päätoimittaja

Kuusama-kodin toimintaa laajennetaan tiettävästi ”suunnitelmien mukaisesti.” tuomas@lmedia.dy.fi Myöskin hoidon laatua on tavoitteena Kuusama-koti sekä Jaana Hakala ovat nostaa.

sopineet yhtiön siirtymisestä Pihlajalinna-konserniin, kertoo nimettömänä pysyttelevästä lähteestä saamamme asiakirjat. Toiminta siirtyy asiakirjan mukaan 1.1.2014. Tämä tarkoittaa lähteen mukaan koko toiminnan myymistä. Tiettävästi kauppa ei vaikuta henkilökunnan asemaan. Johtajana yksikössä toimii yhden kuukauden ajan Jaana Hakala, jonka jälkeen yksikön johtajana jatkaa Anne Lehtonen-Vinqvist.

KOMMENTTI Saimme viime viikolla torstaiiltana eli 19.12. illalla nimettömänä pysyttelevältä henkilöltä yhteydenoton sekä asiakirjan, jossa kerrottiin Kuusama-kodin ”siirtymisestä” Pihlajalinnakonserniin. Tietenkin aiheesta uutisoitiin välittömästi netissä. Olemme tutkineet aihetta edelleenkin. Kuitenkaan aiheesta ei ole löydetty pahemmin lisätietoja. Toivottavasti Kuusama-kodin toiminta jatkuu ja se toimii edelleenkin paikallisena. Tuomas, vastaava päätoimittaja

Kuvankaappaus Kuusama-kodin nettisivuilta.

Yli 9000 lukijaa eivät voi olla väärässä! Kokemäkeläinen Ilmaista paikallista uutispalvelua 24/7.

www.kokemakelainen.dy.fi

Uusi vuosi 2014-erikoislehti  

Lehti on julkaistu 27.12.2013. Se on Kokemäkeläisen vuoden 2013 viimeinen numero, joka julkaistiin aluksi toisella julkaisusovelluksella ja...

Uusi vuosi 2014-erikoislehti  

Lehti on julkaistu 27.12.2013. Se on Kokemäkeläisen vuoden 2013 viimeinen numero, joka julkaistiin aluksi toisella julkaisusovelluksella ja...

Advertisement