Page 1

LOWLANDS APP // OOR WEBSITE

INFORMATIE ARCHITECTUUR NAAM: STUDENTNR: KLAS: DOCENT: DATUM:

LISA GREUTER 500666219 V1-06 GERTRUDE LOK 08-11-2013


INHOUDSOPGAVE INHOUD

Debriefing 3 Plan van Aanpak 4

OOR LOWLANDS Sitemap 6

Sitemap 16

Lo-fi’s Home 7 Lo-fi’s Home 17 Lo-fi’s Overzicht artikelen 8 Lo-fi’s Agenda 18 Lo-fi’s Artikel 9 Lo-fi’s Event 19 Lo-fi’s Agenda 10 Hi-fi Home 20 Hi-fi Home 11 Hi-fi Agenda 21 Hi-fi Overzicht artikelen 12 Hi-fi Event 22 Hi-fi Artikel 13 Hi-fi Agenda 14 Conclusie 23

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

2


DEBRIEFING Inleiding Lowlands, het op één na grootste muziekfestival van Nederland, merkt dat de laatste jaren steeds minder échte muziekliefhebbers naar het evenement komen. OOR, een gerenommeerd vaktijdschrift over muziek, heeft jarenlange ervaring en een grote database aan content maar merkt dat de jeugd van tegenwoordig wegblijft. Samen slaan deze organisaties de handen ineen om elkaar te versterken. Zo gaat de redactie van OOR, aan vaste of nieuwe Lowlandsgangers, het hele jaar door informatie verstrekken omtrent het event via Lowlands.

Voorwaarden Belangrijkste beperkingen: • De doelgroep niet kunnen aanspreken en verwachtingen opmaken • Het betaalmodel niet goed kunnen implementeren

Daarnaast gaan ze onderzoeken of het rendabel is om de eerste stap naar ‘betaalde content’ te zetten.

• De kennis, ervaring en kwaliteiten van beide partijen gebruiken

De opdracht Maak een interactie ontwerp voor de websites van Lowlands en OOR. Bij Lowlands gaat het om een native app voor een smartphone. Voor OOR dient er een ontwerp voor een mobiele website te worden gemaakt. De doelgroep van de Lowlands app zijn over het algemeen volgers en mensen die er graag bij willen horen. De gebruikers van de mobiele website van OOR zijn echte muziekkenners. In het nieuwe ontwerp moeten de business goals van beide partijen duidelijk verwerkt en beschreven zijn.

Belangrijkste kansen: • Vrijheid in ontwerpkeuzes

Leveringen en deadlines Zowel de oplevering van het document als de presentatie aan de klant zal plaatsvinden in de week van 4 november. Succesindicatoren Er is sprake van succes wanneer het voorgestelde concept door de klant goed wordt ontvangen. Dit hoop ik mede te bereiken door grondig onderzoek te doen naar andere mobiele websites en native apps én vooral veel schetsen te maken, zodat ik op steeds weer vernieuwende ideeën kom.

Klantdoelen OOR: • Verkopen van abonnementen • Eerste voorzichtige stapjes naar betaalde content • Verkoop potentieel verjongen Lowlands: • Bekend worden als specialist van nieuwe opkomende muziek • Gebruikers het hele jaar binden aan Lowlands • Gebruikersinput inzetten voor een breed gedragen artiestenselectie

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

3


PLAN VAN AANPAK Samenvatting Om te beginnen ben ik – zoals ik net in de debriefing vertelde – onderzoek gaan doen naar andere apps en mobiele websites. Hier heb ik veel inspiratie uit kunnen halen voor mijn eigen ontwerp. Daarnaast hield ik tijdens het brainstormen en schetsen mijn iPad erbij als hulpmiddel. Maar natuurlijk ook m’n smartphone en laptop waren in de buurt, zodat ik sommige sites direct op alle platforms kon bekijken en vergelijken. Na de ideegeneratie startte ik met het maken van ruwe schetsen, in de hoop om op nieuwe ideeën te komen en mijn huidige ideeën te verduidelijken. OOR is het eerste platform waar ik aan begon. Nadat ik de navigatie aardig op orde had ben ik de sitemap gaan maken op de computer. Daarna ben ik aan de lo-fi’s begonnen en heb deze vervolgens uitgewerkt tot hi-fi’s. Ditzelfde heb ik gedaan met de Lowlands applicatie. Daarnaast hield ik, bij het tekenen van mijn ontwerp, de klantdoelen van beide partijen nauwlettend in de gaten. Ik heb de tekeningen ingescand en in dit document verwerkt. Daarbij heb ik overal een legenda toegepast en de bijbehorende toelichting geschreven. Verderop in dit werkstuk zijn alle schermen van de opdracht te bewonderen. Ik eindig uiteraard met een conclusie.

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

4


OOR mobiele website

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

5


SITEMAP OOR

HOME

ACCOUNT

NIEUWS

MAGAZINE

CONCERTAGENDA

ACTIES

SHOP

LOWLANDS

NIEUWS DETAIL

MAGAZINE DETAIL

POPPODIA

LEVERANCIERS

IDEAL

WEBSITE LOWLANDS

EXTERNE WEBSITES

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

6


LO-FI’S HOME OOR 2

1

3

4

5

6

7

8

Toelichting Wanneer men de website van OOR op hun tablet bekijkt is dit de eerste pagina die ze zien; de home. Een compleet overzicht aan informatie omtrent muziek. De balk helemaal bovenin met o.a. het logo (1), de zoekbalk (2) en het persoonlijk profiel (3), blijft gedurende het bezoek, altijd in beeld. Om de hoeveelheid content op de pagina te structureren wordt er gebruik gemaakt van een grid, waarmee alles recht wordt uitgelijnd en daarmee rustig is voor het oog. Keuze van ontwerp Mijn keuze is gevallen op scherm 1. Dit komt mede omdat ik denk dat de OOR bezoeker niet alleen maar beeld wil zien op de beginpagina van een website, maar ook gelijk een indruk wil krijgen van het type content. Alles wat de site te bieden heeft aan informatie wordt hier in het kort uitgelicht. Zoals het meest recent geplaatste artikel (5), favorieten en tips van de OOR redactie (6) en (10) én

9

10

een beknopt overzicht van de Concertagenda (9).

4 1

2

3

Organisatieschema’s De Concertagenda (9), wordt chronologisch weergegeven. Deze lijst met aankomende concerten is op datum gesorteerd en begint bij het eerstvolgende concert. Dit moet per week worden bijgehouden om geen oude data te laten zien van concerten die al geweest zijn.

5

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

7


LO-FI’S OVERZICHT ARTIKELEN OOR 1

2

3

4

5

Toelichting Op deze pagina kan de gebruiker door het artikelaanbod van OOR heen bladeren. Er wordt een lokaal menu – onder de primaire navigatie (4) – opengeklapt met verschillende (sub)menu-items. Het verschil tussen scherm 1 en 2 zit ‘m vooral in het feit dat er bij de één gebruik wordt gemaakt van lokaal linken naar andere content op de site (zie scherm 1) en op de ander voor een basismodel van zes vlakken met daarin tekst en beeld wordt gekozen (zie scherm 2).

6

7

Keuze van ontwerp Mijn keuze is gevallen op scherm 1. Deze sluit beter aan bij mijn keuze voor de homepagina van OOR. De tekst wordt weliswaar breder omdat de box (5) waar het in staat groter is, maar dit houdt ook in dat het beeld (wat erboven staat) groter getoond kan worden. Voor concertfoto’s, die vaak liggend of panoramisch gefotografeerd worden, is dit ideaal. Daarnaast is er plek om andere dingen op de site uit te lichten, zoals de iPad banner (6). OOR biedt namelijk sinds kort ook het blad digitaal aan. Daaronder staan de ‘Meest gelezen’ artikelen. Hiermee wordt de aandacht van de gebruiker getrokken op andere content, die hij of zij misschien wel interessant zou vinden.

1

2

4

5

3

Organisatieschema’s De ‘Meest gelezen’ box (7), wordt chronologisch weergegeven. Deze lijst met populaire artikelen is op referentie gesorteerd en begint bij het artikel met de hoogst aantal pageviews. Dit kan per dag (of zelfs per uur) verschillen en wisselen. Wat eerst op de vijfde plaats stond zou zo maar ineens op de eerste plek kunnen staan bij een volgend bezoek. Dit onderdeel is daarom altijd in beweging en dient grondig te worden bijgehouden.

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

8


LO-FI’S ARTIKEL OOR 1

2

3

4

5 6

7

8

Toelichting Dit is de detailpagina van een nieuwsartikel. In scherm 1 is goed te zien dat ik wederom heb gekozen voor contentelementen náást het hoofdartikel, en dat ik dit in scherm 2 expliciet weglaat. Daar ligt de focus puur en alleen op het artikel. Om scherm 1 overzichtelijk te houden heb ik een scheidingslijn geplaatst tussen het artikel en de naastliggende, overige contentelementen. Daarnaast is er een banner bijgekomen, waarmee OOR bezoekers kans kunnen maken op kaarten voor Lowlands 2014. Keuze van ontwerp Mijn keuze is gevallen op scherm 1. Omdat ik de contentelementen naast het artikel liever niet kwijt wilde, besloot ik om voor het eerste ontwerp te gaan. Zoals je kunt zien is het kader (wat scherm 2 overigens wel nog heeft) op de detailpagina van scherm 1, niet meer terug te zien. Ik heb hier voor gekozen omdat ik niet alle meta-informatie zoals schrijver, datum, terugknop en hoofd- en subtitel in één box wilde proppen. Nu blijft het gelukkig overzichtelijk.

2

1

4

5

3

Organisatieschema’s De Concertagenda (8), wordt chronologisch weergegeven. Deze lijst met aankomende concerten is op datum gesorteerd en begint bij het eerstvolgende concert. Dit moet per week worden bijgehouden om geen oude data te laten zien van concerten die al geweest zijn. Business goals “Het verkopen van abonnementen, de eerste stapjes richting betaalde content én de verkoop potentieel verjongen.” Door middel van het persoonlijke account krijgt de OOR bezoeker toegang tot exclusieve content zoals filmpjes, muziek en complete artikelen uit OOR magazine. Bezoekers die geen account hebben kunnen een deel van het artikel lezen, maar niet reageren, meedoen met winacties of zelf muziek aandragen. Om een wat jongere doelgroep aan te spreken wordt de ietwat formele toon van de artikelen van OOR, vervangen door wat vlottere teksten en modernere vormgeving.

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

9


LO-FI’S AGENDA OOR 1

2

3

4 5

6 7

8

1

2

3

Toelichting En hier is dan eindelijk de Concertagenda! Als we kijken naar de navigatie dan zien we in scherm 1 dat de lokale nav. (5) is uitgeklapt en dat scherm 2 het bij de primaire navigatie (4) houdt. In scherm 1 vindt het filteren van concerten plaats in de lokale navigatie (5). Zo kan er gezocht worden op plaats, naam, podia en datum. We nemen voor het gemak filteren op ‘Naam’. De content bevindt zich in een grote box (6) met daarin titels en kleine miniatuurfoto’s van de bands en artiesten. Keuze van ontwerp Mijn keuze is gevallen op scherm 1. Hier heb ik erg veel gekeken naar hoe andere sites en applicaties dit hebben gedaan en hierdoor werd ik enorm geïnspireerd voor mijn eigen ontwerp. Het tweede scherm vond ik vooralsnog te veel lijken op de huidige agenda van OOR. Organisatieschema’s Het filteren (5) op naam van de desbetreffende band of artiest gebeurt alfabetisch. Dit is terug te zien in de onderliggende resultaten (6), waar er op letter gezocht kan worden. ‘Recent nieuws’ (8), wordt chronologisch weergegeven. Deze lijst met de meest recente nieuwsartikelen is op datum en relevantie gesorteerd. Het artikel dat bovenaan staat is het kortst geleden geplaatst.

4

5

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

10


HI-FI HOME OOR

Gebruikte dummy content Greek/latin: ‘Lorem ipsum’ om tekst aan te geven

Legenda 1. Logo 2. Grote zoekbalk (zoekt over de hele site) 3. Inloggen/registreren (persoonlijk account) 4. Primaire navigatie (werkt met dropdown) 5. Eén nieuwsartikel uitgelicht 6. Lijkt op FAQ, tips en inspiratie voor de gebruiker 7. Banner ‘OOR iPad’, om daar de focus op te leggen 8. Gaat naar ‘Magazine’, oplage van deze maand ‘Korte informatie’ 9. Gaat naar ‘Concertagenda’, agenda items uitgelicht 10. Bijv. CD’s, concerten of (nieuwe) bands in het algemeen

HOME

ACCOUNT

NIEUWS

MAGAZINE

CONCERTAGENDA

ACTIES

SHOP

LOWLANDS

NIEUWS DETAIL

MAGAZINE DETAIL

POPPODIA

LEVERANCIERS

IDEAL

WEBSITE LOWLANDS

EXTERNE WEBSITES

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

11


HI-FI OVERZICHT ARTIKELEN OOR

Gebruikte dummy content Greek/latin: ‘Lorem ipsum’ om tekst aan te geven

Legenda 1. Logo 2. Grote zoekbalk (zoekt over de hele site) 3. Inloggen/registreren (persoonlijk account) 4. Primaire navigatie (werkt met dropdown) 5. Lokale navigatie / dropdown, klapt uit wanneer er op een item geklikt wordt 6. Lange lijst met een overzicht aan recensies van liveoptredens 7. Banner ‘OOR iPad’, om daar de focus op te leggen 8. De meest gelezen recensies

HOME

ACCOUNT

NIEUWS

MAGAZINE

CONCERTAGENDA

ACTIES

SHOP

LOWLANDS

NIEUWS DETAIL

MAGAZINE DETAIL

POPPODIA

LEVERANCIERS

IDEAL

WEBSITE LOWLANDS

EXTERNE WEBSITES

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

12


HI-FI ARTIKEL OOR

Gebruikte dummy content Greek/latin: ‘Lorem ipsum’ om tekst aan te geven

Legenda 1. Logo 2. Grote zoekbalk (zoekt over de hele site) 3. Inloggen/registreren (persoonlijk account) 4. Primaire navigatie (werkt met dropdown) 5. Lokale navigatie / dropdown, klapt uit wanneer er op een item geklikt wordt 6. Detailpagina van het artikel 7. Banner ‘OOR iPad’, om daar de focus op te leggen 8. Banner met een actie 9. Concertagenda

HOME

ACCOUNT

NIEUWS

MAGAZINE

CONCERTAGENDA

ACTIES

SHOP

LOWLANDS

NIEUWS DETAIL

MAGAZINE DETAIL

POPPODIA

LEVERANCIERS

IDEAL

WEBSITE LOWLANDS

EXTERNE WEBSITES

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

13


HI-FI AGENDA OOR

Gebruikte dummy content Greek/latin: ‘Lorem ipsum’ om tekst aan te geven

Legenda 1. Logo 2. Grote zoekbalk (zoekt over de hele site) 3. Inloggen/registreren (persoonlijk account) 4. Primaire navigatie (werkt met dropdown) 5. Lokale navigatie > filteren 6. Content met links 7. Banner ‘OOR iPad’, om daar de focus op te leggen 8. Recent nieuws (overzicht)

HOME

ACCOUNT

NIEUWS

MAGAZINE

CONCERTAGENDA

ACTIES

SHOP

LOWLANDS

NIEUWS DETAIL

MAGAZINE DETAIL

POPPODIA

LEVERANCIERS

IDEAL

WEBSITE LOWLANDS

EXTERNE WEBSITES

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

14


LOWLANDS applicatie

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

15


SITEMAP LOWLANDS

HOME

INFORMATIE

AGENDA

BANDS/ARTIESTEN

FORUM

OOR WEBSITE

SOCIAL MEDIA

ACCOUNT

EXTERNE WEBSITES

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

16


LO-FI’S HOME LOWLANDS

2

1

3

1 2

4

5 3

6

Toelichting Dit is het beginscherm van de Lowlands applicatie. Scherm 1 is een overzicht van alles wat de app te bieden heeft, in het kort uitgelicht. In scherm 2 is ervoor gekozen om het forum (3), waar muziekliefhebbers over Lowlands en muziek kunnen praten, als home te gebruiken. Op beide schermen staat bovenin de Lowlands Countdown (4) en (2), een banner die aftelt en laat zien hoeveel nachtjes je nog moet slapen tot Lowlands 2014. Keuze van ontwerp Mijn keuze is gevallen op scherm 1. Ik heb het forum wel in mijn concept en dus de applicatie gehouden, maar nu is het terug te vinden onder het vierde menu-item in de

7

8

4

navigatie. Die zou overigens op deze manier geïmplementeerd zijn. Organisatieschema’s De ‘Agenda Top 10’ (6), wordt chronologisch weergegeven. Deze lijst met aankomende concerten is op datum gesorteerd en begint bij het eerstvolgende concert. ‘Populaire topics’ (7), wordt ook chronologisch weergegeven. Deze lijst met de meest populaire gesprekken op het forum is op referentie gesorteerd en begint bij het item met de meeste reacties. Op scherm 2 zijn de topics (3) ook chronologisch gesorteerd, alleen dan op datum.

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

17


LO-FI’S AGENDA LOWLANDS

1

2 4

2

1

3 6

3

4 5

5

6

Toelichting Dit zijn de wireframes van de Lowlands agenda. Er zijn verschillende manieren hoe je hier doorheen kunt gaan. Hier is filteren (4) van toepassing. In scherm 1 wordt een lijst (5) weergegeven met alle poppodia van Nederland, onder elkaar. Scherm 2 is een kaart (5) van Nederland met daarin alle concertzalen die de bands en artiesten die dit jaar op Lowlands zullen staan, hebben geboekt. Zo kan de bezoeker precies zien, waar en wanneer hij moet zijn als hij de band voorafgaand aan Lowlands live wil bewonderen. Keuze van ontwerp Eigenlijk heb ik voor allebei de schermen gekozen,

7

7

maar voor de uitwerking ben ik voor het eerste scherm gegaan. Scherm 2 is een ander voorbeeld van filteren. Daarnaast kan er gezocht worden op aankomende concerten via de zoekbalk. Organisatieschema’s De lijstweergave (5) van de agenda in scherm 1, wordt alfabetisch weergegeven. Dit is terug te zien in de onderliggende resultaten, waar er ook nog specifiek op letter (6) gezocht kan worden. De kaart (5) in scherm 2, wordt geografisch weergegeven.

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

18


LO-FI’S EVENT LOWLANDS 1

2

3

1

4

4

5

5

6

7

8

3

2

6

Toelichting Op de event pagina kan de gebruiker een band of artiest naar keuze bekijken, die binnenkort ergens in het land zal optreden. Bovenin staat de belangrijkste informatie (4), zoals de naam van de band, een foto en (waar/wanneer/hoe laat etc.) Daaronder staat (in scherm 1) of de band door OOR getipt wordt, of de band is toegevoegd aan de programmering van Lowlands 2014, of de band in het verleden op Lowlands heeft gestaan én een link naar de website van de band. Daarnaast is er een plattegrond (6) te zien die de ligging van de concertzaal aangeeft. Verder is er een mogelijkheid tot het bestellen van kaarten, het delen van dit event op Facebook en het mailen naar een vriend (7). In scherm 2 wordt gebruik gemaakt van het forum. Onder de basisinformatie (4) staan allerlei topics (5) waarin men deze band benoemt. Keuze van ontwerp Mijn keuze is gevallen op scherm 1. Dat verklap ik eigenlijk al een beetje in de toelichting hierboven. Ik vind de opstelling net iets sprekender. Ook laat ik in het tweede scherm de plattegrond weg, wat eigenlijk jammer is omdat de pagina (op de foto van de band na) verder geen afbeeldingen bevat. Organisatieschema’s De topics (5) over de band op het tweede scherm, wordt chronologisch weergegeven en gesorteerd op datum en relevantie. Het gesprek waar het vaakst de naam van de band in terugkomt, staat hierdoor bovenaan de lijst.

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

19


HI-FI HOME LOWLANDS

Business goals “Bekend worden als specialist van nieuwe opkomende muziek, gebruikers het hele jaar binden aan Lowlands én het gebruikersinput inzetten voor een brede artiestenselectie.” De home biedt dagelijks nieuwe content aan voor vaste en/of nieuwe Lowlandsgangers. Via het forum kunnen zij met elkaar in gesprek gaan wat nieuwe muziek betreft. Hier is ook een mogelijkheid tot het aanbevelen van bands en artiesten. Ook is de Lowlands Uitagenda een belangrijk onderdeel van de applicatie. Hiermee kan de gebruiker precies zien of en wanneer er een band optreedt in het land, die aankomende editie op Lowlands zal staan. Gebruikte dummy content Greek/latin: ‘Lorem ipsum’ om tekst aan te geven Legenda 1. Verborgen-/openklap menu met dingen als informatie, FAQ, zoekbalk etc. 2. Logo + Escape hatch 3. Inloggen/registreren, daarna pagina voor persoonlijk account 4. Banner ‘Lowlands Countdown’ + links naar Twitter 5. Een recensie over een live optreden die ook op OOR staat (website) > *van iemand die dit jaar op Lowlands staat of gestaan heeft 6. Agenda Top 10, overzicht van de meest ‘gelikete’ agendapunten/concerten 7. Praten over muziek op het leuke forum! Dit zijn populaire topics 8. Navigatie HOME

INFORMATIE

ACCOUNT

AGENDA

BANDS/ARTIESTEN

FORUM

OOR WEBSITE

SOCIAL MEDIA

EXTERNE WEBSITES

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

20


HI-FI AGENDA LOWLANDS

Gebruikte dummy content Greek/latin: ‘Lorem ipsum’ om tekst aan te geven

Legenda 1. Verborgen-/openklap menu met dingen als informatie, FAQ, zoekbalk etc. 2. Logo + Escape hatch 3. Ingelogd > persoonlijk account 4. Filteropties 5. Filteren op letter 6. Naam poppodium 7. Het aantal acts die dit jaar op Lowlands zullen staan 8. Navigatie

HOME

INFORMATIE

ACCOUNT

AGENDA

BANDS/ARTIESTEN

FORUM

OOR WEBSITE

SOCIAL MEDIA

EXTERNE WEBSITES

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

21


HI-FI EVENT LOWLANDS

Gebruikte dummy content Greek/latin: ‘Lorem ipsum’ om tekst aan te geven

Legenda 1. Terug naar de zoekresultaten 2. Logo + Escape hatch 3. Ingelogd > persoonlijk account 4. Informatie + foto van de band. Door op het hartje te klikken wordt deze band aan de favorieten van de gebruiker toegevoegd 5. ‘OOR tip’ van de redactie, ‘Website’ gaat naar de website van de band 6. Plattegrond + adres 7. Tickets bestellen & Social Media 8. Navigatie

HOME

INFORMATIE

ACCOUNT

AGENDA

BANDS/ARTIESTEN

FORUM

OOR WEBSITE

SOCIAL MEDIA

EXTERNE WEBSITES

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

22


CONCLUSIE Samenvattend Het doel van deze opdracht is nadenken over hoe je een ontwerp maakt voor een interactieve website of applicatie, voor een bestaande opdrachtgever. Daarbij wordt de opgedane kennis die is verkregen tijdens de lessen Informatie Architectuur toegepast en getoetst. Ook toont de student aan inzicht te hebben van de theorie uit het boek Communicating Design. De opdracht is geslaagd en met succes afgerond wanneer de student zich aan alle criteria heeft gehouden en een professioneel document heeft opgeleverd. Mijn doelstelling voor deze opdracht lag ‘m vooral in het bedenken van een zo efficiënt mogelijke interface, waarin de klantdoelen visueel vertaald worden. Het lastigste van de opdracht vond ik het nadenken over het betaalmodel van OOR. Naar mijn mening is dit toch aardig goed gelukt. Wat ik belangrijk vond tijdens het maken van de opdracht, was om consistentie en eenvoud te creëeren bij de schetsen. Maar ook dat beide platforms enigszins overeenkomen met elkaar. Hierdoor gaat men al snel de link leggen tussen deze organisaties. Als zowel de Lowlands applicatie als de mobiele website voor OOR echt uitgegeven zou worden, weet ik bijna zeker dat ik er gebruik van zou maken. Ik ben zelf een échte muziekliefhebber en ik wil alles weten van nieuwe Lowlands (maar ook gewoon muziek) -updates. De OOR lees ik niet zo vaak, maar als ik er de tijd voor neem, vind ik het een heerlijk blad! Ik ben erg blij met de keuze voor deze twee partijen omtrent de eindopdracht voor dit vak. Omdat ik veel affiniteit heb met het onderwerp (lees: muziek) kan ik me gemakkelijk in de doelgroep verplaatsen en op innovatieve ideeën komen. Een geslaagd project als je het mij vraagt!

LISA GREUTER / 500666219 / V1-06 / INFORMATIE ARCHITECTUUR / 08-11-2013 / GERTRUDE LOK / EINDOPDRACHT / VERSIE 2

23

Information Architecture – Lowlands app + OOR website  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you