Liperin tapahtumakalenteri, kesä 2022

Page 1

n i r e p i L

KESÄ 2022 tapahtumakalenteri Puuhaa jokaiselle päivälle s. 36–44


sisällysLUETTELO LASTEN JA NUORTEN KESÄ . . . . . . . . . . . . 3 Leirielämää......................................................... 4 Lastenteatterit................................................... 5 Uimakoulut.......................................................... 6 Retkiä ja kisailua................................................ 7 LIIKUNTAPALVELUIDEN KESÄKAUSI . . . . . . . 8 Jumpat ja kuntosalit.......................................... 9 Tunturikerho Kumpen retket.......................... 10 Kesäkisoja......................................................... 11 KULTTUURIA LIPERIN KESÄSSÄ . . . . . . . . . 12 Museot.............................................................. 13 Näyttelyt............................................................ 14 Seurakuntien kesä........................................... 15 Kesäteatterit..................................................... 16 Tapahtumia ja elämyksiä................................ 18 RETKEILE JA HARRASTA LUONNOSSA . . . . . . 26 Lainavälineet.................................................... 29 Uimarannat....................................................... 30 LIPERIN ALUEEN TIETONURKKA . . . . . . . . . 32 PUUHAA JOKAISELLE PÄIVÄLLE . . . . . . . . . 36

Tapahtumakalenterin sisältö on koottu ilmoitettujen ennakkotietojen perusteella maalis-huhtikuussa 2022.

TERVETULOA KESÄ 2022

Niin minulla kuin ehkä sinullakin, Liperin tapahtumakalenterin lukija, on vahvaa odotusta tulevan kesän tapahtumien osalta. Näyttää siltä, että pääsemme yhdessä nauttimaan erilaisista kylätapahtumista, konserteista, taidenäyttelyistä, kesäteattereista ja monista muista tilaisuuksista ja tempauksista. Eikä ihmekään! Kaksi kesää olemme elelleet aika pienesti, omissa oloissamme ja läheistemme keskuudessa. Nyt on aika vaihtaa vapaalle koronan kahleista ja nauttia kesän tarjonnasta Liperissä. Otetaan kaikki tapahtumat vastaan iloiten siitäkin huolimatta, että joka viikonlopuksi on kesälle tulossa myös päällekkäisiä kalenterivarauksia. Tällaisen itseni kaltaisen kaikkiruokaisen näkökulmasta se on harmillista, mutta tänä kesänä en siitä valita. Täytyy vain alkaa suunnitella jo kesän menoja! Suuret kiitokset jo tässä vaiheessa kaikille tapahtumien ja tilaisuuksien suunnittelijoille ja järjestäjille. Nyt on tärkeää, että osallistumme erilaisiin tapahtumiin, koska se on paras palkinto tapahtumien järjestäjille! Tänä kesänä voisimme ottaa mukaamme niin ystävän, sukulaisen, yksinäisen naapurin kuin mökkivieraammekin. Tapahtumavaihtoehtoja löytyy kaikenikäisille ja jokaiseen makuun. Päiväkohtaisen tapahtumakalenterin löydät sivuilta 36-44.

Muutokset ovat mahdollisia, seuraa tapahtumajärjestäjien ilmoittelua.

Haluan toivottaa teille kaikille oikein hyvää kesää 2022. Nautitaan yhdessäolosta ja yhdessä tekemisestä ja nähdään tapahtumissa!

Ilmoita tapahtumista maakunnallisessa

Hannele Mikkanen, kunnanjohtaja

tapahtumakalenterissa.

2

2022


3

2022


KUMPEN VUNUKKALEIRI SÄYNELAMMEN LEIRIKESKUKSESSA Ma-to 11.–14.7. Syvälammentie 7, Polvijärvi. Mm. liikuntaa, uintia, retkijuttuja, pelejä.

JOENSUUN SEUDUN KANSALAISOPISTON LEIRIT LAPSILLE Ilmoittautuminen opiston www.sivujen kautta: opistopalvelut.fi/joensuu

Leirielämää KÄDENTAITOLEIRI

Ma-pe 6.–10.6. klo 9–15, Ylämylly koulu, Paloaukean yksikkö, Patteristontie 12 e, Ylämylly tekstiilityön luokka Ohjaajana Hannele Kinnunen Leiri on suunnattu alakoululaisille ja se toteutetaan päiväleirinä. Osallistumismaksu 60 € sisältää materiaalit ja lämpimän aterian. Leirille mahtuu mukaan 20 lasta. Ilmoittautumiset viimeistään ti 31.5. Nuorten Liperi -sivuston kautta. Tiedustelut sähköpostilla riitta.linkola@edu.liperi.fi tai p. 0400 585 539. Järj. Liperin kunta

KIRMAUS KESÄÄN -MONITOIMILEIRI Ma-pe 13.–17.6. klo 9–15 Ylämyllyn koulu, Patteriston yksikkö, Laavupolku 2 Leiri on tarkoitettu alakoululaisille ja se toteutetaan päiväleirinä. Liperin nuorisopalveluiden järjestämällä päiväleirillä pääset tekemään ja kokemaan kaikenlaista kivaa kesästä nauttien. Päiväleiri järjestetään Ylämyllyn koulun Patteriston yksikössä. Leiripäivät alkavat klo 9 ja päättyvät klo 15. Ohjaajina toimivat Liperin kunnan nuorisopalveluiden työntekijät. Leirin hinta 30 €/hlö, sisältää lounaan päivittäin sekä leirimateriaalit. Leirille mahtuu mukaan 30 lasta. Ilmoittautuminen 5.6. mennessä Nuorten Liperi -sivuston kautta. Lisätiedot: Petri Raatikainen, petri.raatikainen@edu.liperi.fi tai p. 040 821 8307

Tervetuloa kuvataideleirille! Leiriviikko tarjoaa monipuolista ohjelmaa kuvataiteen eri tekniikoiden parissa; esimerkiksi piirtäen, maalaten ja rakennellen. Toteutamme teoksia sisällä ja ulkona, nautimme taiteen tekemisestä yhdessä ja itsenäisesti. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Tärkeintä on tekemisen ilo!

LASTEN JA NUORTEN KUVATAIDELEIRIT Tunteja 35. Hinta 95 € 6.–10.6. ma-pe klo 8:30–14:15. Ylämyllyn koulu, Paloaukean yksikkö, kuvataideluokka, Patteristontie 12e, Ylämylly Useita eri opettajia 6.–10.6. ma-pe klo 8:30–14:15. Viinijärven koulu, taideluokka, Kirkkotie 4, Viinijärvi

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Raili Martikainen, raili.martikainen@outlook.com p. 050 435 1545.

SPURTTI KOULUVUOTEEN -MONITOIMILEIRI Ma-pe 1.–5.8. klo 9–15 Ylämyllyn koulu, Patteriston yksikkö, Laavupolku 2 Leiri on tarkoitettu alakoululaisille ja se toteutetaan päiväleirinä. Liperin nuorisopalveluiden järjestämällä päiväleirillä pääset tekemään ja kokemaan kaikenlaista kivaa kesästä nauttien. Leiripäivät alkavat klo 9 ja päättyvät klo 15. Ohjaajina toimivat Liperin kunnan nuorisopalveluiden työntekijät. Leirin hinta 30 €/hlö, sisältää lounaan päivittäin sekä leirimateriaalit. Leirille mahtuu mukaan 30 lasta. Ilmoittautuminen 24.7. mennessä Nuorten Liperi -sivuston kautta. Lisätiedot: Mikael McKeough, mikael.mckeough@edu.liperi.fi tai p. 040 674 1748

PESÄPALLON KUNNARILEIRI

Opettaja Jutta Iman

Tarkemmat tiedot sivulla 7.

13.–17.6. ma-pe klo 8:30–14:15. Liperin koulu, Taitola TA1, Koulutie 2, Liperi

LASTEN JA NUORTEN FRISBEEGOLF-KISAT

Useita eri opettajia

Tarkemmat tiedot sivulla 7.

4

2022


.

5 Seuraa ilmoittelua! Teatteri Forte

2022


UIMAKOULURYHMIEN KUVAUKSET:

LASTEN UIMAKOULUT

Vesikirput 4–5-vuotiaat, kesto 30 min, 10 lasta / ryhmä

ILMOITTAUTUMINEN RYHMIIN

Ryhmä on suunnattu uimataidottomille lapsille, joille vedessä liikkuminen ei ole ennestään tuttua. Ryhmässä tutustutaan veteen leikinomaisten harjoitteiden kautta ja opetellaan itsenäistä liikkumista vedessä eri tyylein. Mahdollisuus suorittaa varhaistaito- tai vesitaitomerkki. 4-vuotiaat vain tähän ryhmään.

Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 2.5. kello 15:00.

Ankat 5-vuotiaasta ylöspäin, kesto 45 min, 10 lasta / ryhmä

Uimahalli Liprakka, Silmutie 11, Käsämä Ma-pe 6.–10.6. 9:00–9:30

Vesikirput 1 25 €

10:00–10:45

Ankat 1

30 €

11:00–11:45

Saukot 1

30 €

Ma-pe 13.–17.6. 9:00–9:30

Vesikirput 2 25 €

10:00–10:45

Ankat 2

30 €

11:00–11:45

Saukot 2

30 €

Ma-to 20.–23.6. 9:00-9:30

Vesikirput 3 20 €

10:00–10:45

Ankat 3

25 €

11:00–11:45

Kalat

25 €

Uimakoulun hintaan kuuluu opetus, uintikirja ja uimataitoa vastaava uintimerkki. Hinta määräytyy kertojen ja opetusajan mukaisesti.

Ryhmä on suunnattu lapsille, joille vedessä liikkuminen on jo ennestään tuttua ja lapsi uskaltaa liikkua vedessä itsenäisesti. Ryhmässä opetellaan uinnin alkeet kellunnasta liu’un kautta potkuihin. Tavoitteena on 10 metrin uimataito. Mahdollisuus suorittaa vesitaito- tai alkeismerkki. Saukot (Ei ikärajaa, vaatimuksena 10 metrin uimataito) kesto 45 min, 10 lasta / ryhmä Ryhmässä vahvistetaan jo opittua alkeisuimataitoa ja harjoitellaan erilaisia uintityylejä tekniikkaa silmällä pitäen. Ryhmässä harjoitellaan erilaisia sukelluksia ja hyppyjä ja tutustutaan vesipelastukseen. Tavoitteena on 25 metrin uimataito. Mahdollisuus suorittaa harrastusmerkki. Opetus tapahtuu ison altaan matalassa päässä. Kalat (Ei ikärajaa, vaatimuksena 25 metrin uimataito) kesto 45 min, 10 lasta / ryhmä Ryhmässä harjoitellaan uintitekniikoita ja totutellaan matkauintiin. Lisäksi ryhmässä harjoitellaan erilaisia hyppyjä, sukelluksia ja vesipelastusta. Mahdollisuus suorittaa tekniikkatai taitomerkki.

Ilmoittautuminen uimakouluihin tehdään Nuorten Liperi -sivuston kautta.

• Jokainen lapsi on ilmoitettava erikseen, samaa sähköpostiosoitetta/puhelinnumeroa ei voi käyttää ilmoittautumiseen eri lapsilla. • Kaikki vaaditut tiedot on täytettävä, henkilötunnus vaaditaan laskutusta varten. • Uimakouluasioissa yhteys Johanna Lukkariseen johanna.lukkarinen@liperi.fi tai p. 050 443 1668. • Sivuston käytössä ja teknisissä asioissa opastaa Anni Kärjä, anni.karja@edu.liperi.fi tai p. 050 421 7893. • Infokirje lähetetään sähköpostiin ennen uimakoulun alkua. • Vanhemmat auttavat lasta pukutiloissa ja suihkussa, uimaopettajat ovat altaalla vastassa. • Pienet lapset voivat käyttää sitä pukuhuonetta, jossa vanhempi/huoltaja on, vaikka nämä olisivat eri sukupuolta. Lapsen tulee kyetä toimimaan ryhmässä ja olemaan ilman vanhempaa uimakoulun ajan. • Uimakoulun jälkeen ei voi jäädä uimaan. Ilmoittautumisen yhteydessä kysyttävät tiedot: • Vanhemman nimi, lapsen nimi ja ikä • Vanhemman henkilötunnus (laskutusta varten). • Osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite • Mahdolliset muut asiat, joita järjestäjien on hyvä tietää lapsesta ja hänen osallistumisestaan.

6

2022


Kuva: Monika Lindholm

Pesäpalloa kaiken ikäisille!

RIEMUA RANNOILLA

VIINIJÄRVEN URHEILIJAT Viinijärven Urheilijoiden verkkosivu Viinijärven Urheilijat Facebookissa

PÄIVÄRETKI LINNANMÄELLE

Liperin vapaa-aikapalvelut järjestävät päiväretken Linnanmäen huvipuistoon keskiviikkona 22.6. Matkaan lähdemme aamulla aikaisin ja palaamme Liperiin puolenyön jälkeen. Voit nousta bussin kyytiin • Viinijärven linja-autoasemalta, • Liperin linja-autoasemalta tai • Ylämyllyn Shelliltä.

Jokainen lähtijä vastaa itse Linnanmäen rannekkeiden ostoista sekä ruokailuistaan. Linja-autokyydin hinta on 20 €/ henkilö. Alle 13-vuotiailla lähtijöillä tulee olla mukana joko aikuinen tai vanhempi sisarus. Retkelle voi ilmoittautua 12.6. mennessä Nuorten Liperi -sivuston kautta. Lisätiedot: Petri Raatikainen, petri.raatikainen@edu.liperi.fi tai p. 040 821 8307.

Joukkueisiin ilmoittautuminen yhteyshenkilöiden kautta. Kaikki lasten ja aikuisten harrastusjoukkueet www.viu.fi/joukkueet/

PESISKOULUT Viinijärven Urheilijat järjestää kesällä pesiskouluja Liperin taajamissa: • Jyrin Pesäpallokenttä: 6.–17.6. ja 18.–22.7. • Liperin koulun kenttä: 27.6–8.7. ja 1.–5.8. • Viinijärven Pallokenttä: 27.6.–8.7. ja 1.–5.8. Tarkemmat tiedot kentistä ja aikatauluista sekä viu.fi ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen aukeaa 1.5.

KUNNARI-LEIRI 18.–19.6. Pesäpalloliiton Itäisen alueen G-E-ikäisten alueleiri. Alueleirille ilmoittaudutaan oman pesäpalloseuran kautta 22.5. mennessä. Katsojat ovat tervetulleita seuraamaan otteluita Liperin kirkonkylälle, Ylämyllylle ja Viinijärvelle. Tarkemmat otteluaikataulut osoitteesta kunnarileiri.fi Leiritunnelmaan pääsee myös somessa: Kunnarileiri 2022 Facebookissa Kunnarileiri 2022 Instagramissa

Kisoja

LASTEN OMA KALASTUSKISA Ke 1.6. klo 18 Lähtö Rantamakasiinilta, Heinävedentie 2, Liperi Ilmoittautuminen paikan päällä ennen kisoja. Tiedustelut Juha Kosonen, p. 040 734 5908, juha.kosonen@edu.liperi.fi Järj. Liperin Urheilukalastajat

FRISBEEGOLF-KISAT To 9.6. klo 14 Liperin Nopsakin frisbeegolfrata Opintie 2 To 28.7. klo 14 Salokylän frisbeegolfrata (Liperintie 51). Liperin nuorisopalvelut järjestävät kesän aikana kaksi frisbeegolf-kisaa 10–18-vuotiaille nuorille. Molemmissa kisoissa heitetään 18 väylää. Osallistujat jaetaan sarjoihin iän mukaan, sarjojen parhaat palkitaan. Ilmoittautuminen Nuorten Liperi -sivuston kautta. Lisätiedot: Mikael McKeough, mikael.mckeough@edu.liperi.fi tai p. 040 674 1748

Liperin nuorisopalvelut rantautuu tiistaisin ja keskiviikkoisin uimarannoille ympäri Liperiä neljän viikon ajan! Mukanamme tuomme muun muassa sup-lautoja, pelejä, vesileluja ja muuta puuhaa rantapäivien piristykseksi. Kaikki lainattavat välineet ovat maksuttomia. Rantapäivät järjestetään klo 12–17 säävarauksella. Meistä saa seuraa peleihin ja saattaapa rannoilla päästä osallistumaan nuorisotyön järjestämiin hauskoihin kisailuihin ja muuhun kesälomapuuhaan! • Tiistai 7.6. Honkalammen uimaranta, Honkaranta 2e • Keskiviikko 8.6. Liperin uimaranta, Tohtorintie 11a • Tiistai 21.6. Atsinlammen ranta, Atsinlammentie 6 • Keskiviikko 22.6. Honkalammen uimaranta, Honkaranta 2e • Tiistai 28.6. Liperin uimaranta, Tohtorintie 11a • Keskiviikko 29.6. Vaivion uimaranta, Veteläsuontie • Tiistai 26.7. Honkalammen uimaranta Honkaranta 2e • Keskiviikko 27.7. Viinijärven uimaranta, Uimalantie 4

7

2022


Liperin kunnan liikuntapalveluiden kesäkausi 30.5.–23.6. Tule mukaan kesän ulkotreeneihin! Voit osallistua yhden kerran tai olla mukana vaikka kaikki kerrat. • Osallistumismaksu 2 €/kerta, Seurakunnan pihatreeni on maksuton. • Maksu paikan päällä käteismaksuna. • Allastreeni Liprakan uintimaksulla. Ilmoittautuminen viimeistään ryhmää edeltävänä päivänä suoraan ohjaajalle. Ulkoryhmät toteutuvat säävarauksella, huonolla säällä peruutus ilmoittautuneille 2 tuntia ennen ryhmän alkua. Lisätietoja liperi.fi/ohjattu-liikunta Ilmoittautumiset terveysliikunnanohjaaja Mira Kostamo, mira.kostamo@edu.liperi.fi tai p. 040 582 6726. Ulkotreenien aikataulut sivulla 9. Katso myös yhdistysten liikuntatarjonta sivulta 10–11. Liprakan kesäaukioloajat sivulla 11.

8

2022


TOIMINNALLINEN ULKOTREENI Toiminnallista treeniä ulkoilmassa vaihtuvin teemoin kehonpainoa ja pienvälineitä hyödyntäen. Ryhmä soveltuu liikuntataustaa omaaville. Ota mukaan oma alusta.

Kesäjumpat LEMPEÄ AAMUJOOGA

Tule herättelemään mieltä ja kehoa lempeällä aamujoogalla. Harjoitus aloitetaan mielen rauhoittamisella ja läsnäololla, jatketaan lempeällä liikkeellä koko keholle ja päätetään harjoitus loppurentoutukseen. Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta. Ota mukaan oma joogamatto/-alusta. • Perjantaisin klo 8:00–8:45 Jyrin liikuntahallin viereisellä nurmialueella (tarkempi paikka ilmoitetaan ilmoittautuneille) (Patteristontie 12, Ylämylly) HUOM! Huonolla säällä Jyrin liikuntahallissa.

SENIOREIDEN ULKOTREENI Kuntojumppaa ulkona vaihtuvin teemoin. Sopii kaiken tasoisille liikkujille. Klo 10:00–10:45 • Maanantaisin Ylämyllyllä, Viljatien hiekkakenttä (Viljatie 1, Ylämylly) • Keskiviikkoisin Liperissä, Senioripuisto (Koulutie 3, Liperi) • Torstaisin Viinijärvellä, pesäpallokentän hiekkakenttä (Kirkkotie 1, Viinijärvi)

• Tiistaisin klo 17–18 Liprakan viereisellä nurmialueella (Silmutie 11, Käsämä)

PIHATREENI Monipuolista liikuntaa kehonpainolla ja eri välinein. Soveltuu kaiken tasoisille, liikkeitä sovelletaan jokaiselle sopivaksi. Yhteistyössä Liperin seurakunta ja Liperin kunta. Maksuton, ei ennakkoilmoittautumista! • Keskiviikkoisin klo 17:30–18:30 Ylämyllyn srk-talon pihalla (Katajakuja 1, Ylämylly)

ALLASTREENI Tehokas matalan veden vesitreeni veden vastusta ja erilaisia välineitä hyödyntäen. Soveltuu kaiken tasoisille, jokainen voi soveltaa harjoitukset itselle sopivaksi.

KUNTOSALIT

Liperin kuntosalien maksuttomat yleisövuorot 1.6.–31.8. LIPERIN KUNTOSALI/KYLÄSALI

Koulukeskus, Koulutie 2, Liperi. Katso sijainti.

• Maanantaisin klo 13:00–13:40 Liprakassa (Silmutie 11, Käsämä)

• Ti klo 17:30–19:00 • Pe klo 14–15

PORRASTREENI

JYRIN KUNTOSALI

Haastetaan kehoa monipuolisesti Pärnävaaran portaissa erilaisin askelluksin, koordinaatioharjoituksin ja lihaskuntoliikkein. Soveltuu liikuntataustaa omaaville, mutta et tarvitse aiempaa kokemusta porrastreenistä. Harjoitukset ovat sovellettavissa jokaiselle sopivaksi. • Torstaisin klo 17:00–17:45 Pärnävaaran portaat (Pärnävaarantie 32, Ylämylly)

Patteristontie 12 b, Ylämylly. • Ti ja pe klo 16–20 • Ke 18–20 naisten vuoro

Viinijärven kuntosali suljettu 1.6. alkaen toistaiseksi. Liprakan kuntosalissa vain maksulliset vuorot, kts. Liprakan uimahallin aukioloajat sivulta 11.

9

2022


TUNTURIKERHO KUMPEn retket

Tunturikerho Kumpen verkkosivu Tunturikerho Kumpe Facebookissa

ILTAYÖN KÄVELYRETKI PÄRNÄVAARAN MAASTOSSA LA 28.5. Kokoontuminen klo 20 Pärnävaaran kahvion vieressä, Pärnävaarantie 34, Liperi. Omat eväät mukaan. Polut hyväkulkuisia ja sopivat lapsillekin, kun huomioi matkan noin 10 km. Pysähdys Surmilammen laavulla (nuotio). Ei ennakkoilmoittautumista, mahdolliset tiedustelut: Jouko Koivu, p. 045 112 4712.

PYÖRÄRETKI HEINÄVAARAAN LA 11.6. Kokoontuminen klo 9 Karsikon K-kauppa Pohjanneidon pihassa, Pohjolankatu 31. Matka yhteen suuntaan 25 km, esim. Ylämyllyltä n. 13 km lisää. Matkaa tehdään rauhallista vauhtia pyöräillen. Mukaan pientä matkaevästä ja juomaa. Perillä uintimahdollisuus, keittolounas kahveineen 4 €. Lisätietoja Pirjo Kukkonen 041 430 4430.

VUNUKKALEIRI SÄYNELAMMEN LEIRIKESKUKSESSA 11.–14.7.

RETKI PEURAJÄRVEN RETKEILYALUEELLE NURMEKSEEN 15.–17.8. Kulku kimppakyydeillä. Majoitus savottakämppä Iso Hirvaassa, jonka hinta 274 € jaetaan majoittujien kesken. Telttailu myös mahdollista. Hyvät merkityt retkipolut, uintimahdollisuus ja rantasauna käytössä. Omat eväät. Tiedustelut ja ilmoittautuminen 1.6 mennessä Raili Martikainen, p. 050 435 1545.

POLKURETKI KÄSÄMÄSSÄ LA 27.8. Kokoontuminen Luovin parkkipaikalla klo 11, Silmutie 11, Käsämä.

NÄIHIN retkiin voi kysyä vapaita paikkoja:

POLKURETKI SAVITAIPALEELLE 13.–15.5. Ritva Simpura, p. 050 325 1231.

VIIKONLOPPURETKI SUOMUSSALMELLE – VAELLUS VIENAN REITILLÄ 2.–5.6.

Syvälammentie 7, Polvijärvi.

Suomen luonnon päivä, mutta luontoasioiden ohella nähtävänä mielenkiintoisia historiallisia paikkoja Luovin seudulla.

Mm. liikuntaa, uintia, retkijuttuja, pelejä.

Sopii lapsiperheillekin. Omat eväät.

RUSKAVIIKKO 3.–10.9. INARISSA

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Raili Martikainen, raili.martikainen@outlook.com, p. 050 435 1545.

Ei ilmoittautumista, mutta mahdolliset tiedustelut: Jouko Koivu, p. 045 112 4712, jouko.koivu@kotinet.com

Matti Nylander, p. 044 526 1145 tai Onni Voutilainen, p. 050 365 6138.

Matti Nylander, p. 044 526 1145.

10

2022


AHALLI

UIM PERIN

LI

LIPRAKAN KESÄ

Kisoja

LAVATANSSIKILPAILUT

SUSEL CUP SM/LAVATANSSITRIPLA Liperin osakilpailu 10.–12.6.2022

AUKIOLOAJAT 29.5. SAAKKA

Liperin koulukeskuksen iso sali, Koulutie 2, Liperi

• • • •

Arpajaiset, kahvio, mahdollisuus ruokailuun. Paikalla myös tanssikenkämyyjä.

Maanantaisin suljettu Ti-pe klo 13:00–19:30 La-su klo 12:00–17:00 erityisryhmien uintivuoro lauantaisin klo 10:00–11:00.

AUKIOLOAJAT 30.5.–5.6.

• Ma 14:00–19:30 • Ti-pe klo 13:00–19:30 • La klo 10–11 erityisryhmien uintivuoro • La aamun allasjumppa kello 11:15–11.:55 • La ja su klo 12:00–17:00

AUKIOLOAJAT 6.–23.6.

• Ma 14:00–18:00 • Ti-pe 13:00–18:00 • La-su suljettu Liprakka on suljettu huoltokatkon takia 24.6.–1.8. ja avautuu uudelleen ti 2.8. Katso elokuun aukioloajat Liprakka Kesän uimakoulut Liprakassa kts. sivu 6.

Lauantain kisapäivään katsojaliput 5 €

järj. Liperin Lavatanssijat - LiLat ry tanssi@lilat.com, p. 040 764 6607 Liperin Lavatanssijoiden verkkosivu

LIPERI STRONGMAN & STRONGWOMAN CHALLENGE Liperin Kirkkolahti 18.6.

Liperissä kilpaillaan seitsemän voimalajin parissa. Samana päivänä selviää myös, ketkä ovat Pohjois-Karjalan vahvin mies ja nainen. Mukaan valitaan 12 miestä ja 12 naista. Kilpailu tulee olemaan kansainvälinen ja se televisioidaan MTV3:lle. Kilpailu on kaikille avoin, joten jos sinulla on voimaa ja voitontahtoa, ilmoittaudu mukaan: kinnunenscl@gmail.com Vapaa pääsy Lisätietoja: Ilkka Kinnunen, p. 041 507 7770, sähköposti: kinnunenscl@gmail.com Strongman Champions League Finland

KALASTUSKISOJA

Lähtö Rantamakasiinilta, Heinävedentie 2, Liperi Ilmoittautuminen paikan päällä ennen kisoja. Tiedustelut Juha Kosonen, p. 040 734 5908, juha.kosonen@edu.liperi.fi • Su 29.5. klo 10–17 Savonselkäuistelu • Ke 1.6. klo 18 Lasten omat onkikisat • To 2.6. klo 18 Vapaanrannan onkikisa Su 26.6. klo 12–17 PM-heittouistelu Järj. Liperin Urheilukalastajat

PESÄPALLOA

Viinijärven Urheilijoiden verkkosivu Viinijärven Urheilijat Facebookissa

PELIT Viinijärven pallokentällä koko kesän. Kentän osoite on Kirkkotie 1, Viinijärvi

AIKUISTEN KILPASARJAT: Naisten Suomensarja, naisten maakuntasarja sekä miesten Suomensarja.

NUORTEN KILPASARJAT: B- ja C-juniorit, tytöt. Lisäksi nuorempien juniorijoukkueiden turnauksia. Ajantasaiset tapahtumatiedot löydät Viinijärven Urheilijoiden verkkosivulta ja Facebookista.

JUHLAOTTELU lauantaina 18.6. klo 18 Naisten Suomensarjan 100-vuotisjuhlaottelu ViU – Hamina

KOIRAURHEILUA

VINTTIKOIRIEN & NÄÖLLÄÄN AJAVIEN KOIRIEN MAASTOKOE Puromäentie 75, Liperi • La 3.9. Suomi-Cup 2022 • Su 4.9. Karjalan maastot, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan kennelpiirin mestaruudet 2022 Vinttikoirien & näöllään ajavien maastokokeessa koirat juoksevat yksin tai pareittain pellolle tehdyllä mutkittelevalla radalla edellä kulkevaa viehettä eli ”pupua” ajaen. Tuomarit pisteyttävät koirien suorituksen tiettyjen osatekijöiden (innokkuus, ketteryys, seuraaminen ja ajotyöskentely, nopeus ja kestävyys) mukaisesti. Kokeessa juostaan alkuerät ja finaalit. Koe järjestetään ensimmäistä kertaa Liperissä. Tervetuloa katsomaan! Vapaa pääsy. Lisätiedot: Tiia Nikola, savonvinttikoiraharrastajat@gmail.com p. 044 307 6496 Järj. Savo-Karjalan vinttikoiraharrastajat ry Savon seudun vinttikoiraharrastajat

SUOMEN NOPEIN KOIRA -KILPAILU Syyskuussa järjestetään kuudennen kerran Suomen nopein koira -kilpailu kaiken rotuisille koirille 280 metrin ratasuoralla Lamminkankaantiellä. Seuraa ilmoitteluamme!

11

2022


12

2022


Komperon museo

Liperin maaseutumuseo Tähkä Koulukuja 1, Liperi Liperi-Seura Avoinna 21.6.–6.8. (juhannuksena suljettu) Ti-la klo 12–17

Museot

Mummon Maalaismuseo ja Parren Paronin Pienoisrautatie

Parrenmäentie 17, Liperi Lammu Avoinna kesäkuusta elokuuhun to-su klo 10–17, muina aikoina sovitusti p. 045 880 4070. Museossa on esillä vanhoja keittiötavaroita, vanhoja vaatteita ja kaikenlaista puutöihin liittyvää esineistöä. Maatalouden ja metsän hoitoon liittyvä koneisto löytää myös paikkansa museossa. Esillä on myös koulunkäyntiin liittyviä esineitä, kirjoja ja leluja. Pienoisrautatie on rakennettu mittakaavassa 1:160. Pöytätaso, jolle pienoisrautatie on rakennettu, on kooltaan 19 m2, sinne on vedetty kiskoja n. 170 m. Rautatiekalustoa on n. 80 veturia ja n. 300 vaunua. Nämä tuotteet ovat eri valmistajilta. Pienoisrautatie on koottu pitkän (60 vuotta) harrastuksen tuloksena ja junien ohjaus tapahtuu vanhanaikaisesti ohjauskeskuksen kautta, johon on vedetty johtoja n. 1,5 km. Maisemointi on tehty fantasiaversiona, linnoja eri maista ja muutenkin oma askartelu luonnonmateriaaleista on ollut tärkeää.

Tähkä

Komperon museo

Kontkalantie 33, Viinijärvi Avoinna 23.6.–14.8. to-su klo 12–18 (ma–ke suljettu) Pääsymaksu: 3 €, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi komperon.museo@gmail.com Komperon museo

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyntie 87, Ylämylly Avoinna 11.6.–14.8. joka päivä klo 11–17 (suljettu 24.–25.6.) Pääsyliput: • Aikuiset 8 € • Lapset, opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset 5 € • Alle 6-vuotiaat ilmaiseksi mika.hirvonen@autovari.com automuseo@autovari.com Myllyn Vanhat Autot

Pääsymaksut: • Aluelippu 5 € • Alle 15-vuotiaat ilmaiseksi • Ryhmät 50 € (varattava etukäteen). Järjestämme ryhmille myös erillisiä esittelyjä sovittuina ajankohtina aukioloajan tai museokauden ulkopuolella.

TÄHKÄN VAIHTUVAT NÄYTTELYT: Mielitilat Kauko Niskanen – Ryynäsen Oton puiset naiset

TEATTERIA LAPSILLE JA LAPSENMIELISILLE Ma 11.7. klo 18 Säilättäret: Pyhän Päärynän legenda Koko perheelle sopiva teatteriesitys sirkuksen ja keskiajan tunnelmissa. Vapaa pääsy. Sateen sattuessa esitys pidetään Liperin koulun salissa.

KESÄN ERILLISET TAPAHTUMAT • Ti 21.6. klo 17 Avajaiset • Ke 29.6. klo 17:30 Geokätköily tutuksi, katso lisätiedot s. 29 • Ti-la 12.–16.7. Kädentaitojen viikko 2022 • La 9.7. Perheen eläinpäivä • To 21.7. ITE-taiteen teemapäivä • La 6.8. klo 12–15 Maaseutumuseon harvinaisuudet, syksyn sadon tori ja kirpputori

13


Liperin taidemuseo -taidenäyttely

NÄYTTELYT Päivilä 3.7.–7.8.

Päivilän auki ollessa Päivilä-Leskelä 28, Liperi Kts. Päivilän kesä s. 20–21

SINI MANNINEN (1944–2012) JA SAARA TIKKA ”J’ai besoin de verdure! Tarvitsen vihreyttä!” – luonto ja eläimet inspiraation alkuvoimana

TIINA VOTTONEN Voimattaret – Land art -installaatio ”Voimattarilla on elämässään vaativa missio, toisten ihmisten kuunteleminen, tukeminen ja ymmärtäminen”

Maaseutumuseo Tähkä 21.6.–6.8. Koulukuja 1, Liperi

Ti-la klo 12–17 Avajaiset ti 21.6. klo 17

KAUKO NISKANEN – Ryynäsen Oton puiset naiset

MIELITILOJA

Galleria Harjula

Riihilahdentie 9, 83100 Liperi

OMIN KÄSIN

POP UP -NÄYTTELY Täynnä Toivoa - Toivo Tolvasen öljyväritöitä Aukioloajat: • Pe 10.6. (Avajaiset) klo 12–18 • Ke 29.6. klo 10–16 • La 2.7., la-su 23.–24.7., la 30.7. ja la 13.8. klo 12–16 Vapaa pääsy. Yhteystiedot: Sirpa Tolvanen, p. 044 566 7766 Juhani Tuomela, p. 0400 576 417 Ehkä maailman hienoin, hauskin ja hämmentävin taidekokoelma esillä Galleria Harjulassa! Upeita potretteja aikamme tunnetuista ja vähemmän tunnetuista henkilöistä kulttuurin, urheilun ja politiikan saralta. Käy katsomassa ketkä sinä tunnistat! Näyttelyssä esillä valittu kokoelma tuotteliaan taiteilijan tuotannosta, johon kuuluu n. 1100 kpl potretteja, kauniita maisemakuvia sekä jäljennöksiä tunnetuista teoksista. Kiinnostuneilla on myös mahdollisuus ostaa tauluja omaksi.

Galleria Harjula

Yhteisötalo 2.5.–31.8. Opintie 1, Liperi

Ma-ke klo 10:00–13:30 Vastakohtaamiset -tilataidenäyttely Vapaa pääsy. Mahdollisuus ostaa käteisellä työpajan valmistamia tuotteita.

MYLLYMILJÖÖ

Meijeritie 1, Liperi

LIPERIN TAIDEMUSEO -TAIDENÄYTTELY 11.6.–31.7. • Ti-su klo 11–17 Suljettu ma ja 23.–26.6. Vapaa pääsy.

Pientä vipinää kesään: BETONITYÖKURSSI

Myllymiljöö, Meijeritie 1, Liperi Tule valamaan betonista muottien avulla näyttäviä ja hauskoja käyttö- ja koriste-esineitä pihamaalle. • Ti 28.6. klo 15–20 töiden valaminen • Ti 5.7. klo 16–20 töiden viimeistely Osallistumismaksu 30 € Ohjaajana Suvi Hämäläinen Tiedustelut ja ilmoittautumiset viimeistään 23.6. riitta.linkola@edu.liperi.fi tai p. 0400 585 539 Kurssille mahtuu 10 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Osallistujille lähetetään kirje, jossa tarkemmat ohjeet ja vinkit kotoa mukaan otettavista materiaaleista. Järj. Liperin kunnan kulttuuripalvelut

14

2022


Taipaleen ortodoksinen seurakunta

Liperin kirkko

Viinijärventie 7, 83400 Viinijärvi Kirkkoherranvirasto avoinna ma ja to klo 9–12, p. 050 471 8130

SEURAKUNtien kesä Liperin seurakunta

Liperin ev.lut. seurakunta

Kirkkoherranvirasto, p. 0400 167 400 Sähköposti: liperi.kirkkoherranvirasto@evl.fi

SUVIKIRKKO

Viinijärven kirkko, Kirkkotie 7 • Su 24.7. klo 12 Suvikirkko. Messun jälkeen kirkkokahvit. KESÄASUKKAIDEN KIRKKOPYHÄ Liperin kirkko, Tutjuntie 1 • Su 31.7. klo 10 Perinnejumalanpalvelus ja kesäasukkaiden kirkkopyhä. Kirkkokahvit kirkonmäellä.

LIPERIN SEURAKUNNAN KONFIRMAATIOT LIPERIN KIRKOSSA: • • • • •

Päivärippikoulu la 18.6. klo 10 Kuorinka 1 su 19.6. klo 10 Kuorinka 2 su 10.7. klo 10 Kuorinka 3 su 17.7. klo 10 Lapin rippikoulu su 7.8. klo 10

Sähköposti: taipale@ort.fi Taipaleen ortodoksinen seurakunta

TERVETULOA LÄHELTÄ JA KAUKAA TAIPALEEN SEURAKUNNAN PRAASNIEKKOIHIN: Viinijärvi, Jumalanäidin Tihvinäläisen ikonin kirkko, Viinijärventie 8 • La 25.6. klo 18 vigilia • Su 26.6. klo 10 liturgia, vedenpyhitys joella, ristisaatto. Katso myös muut seurakunnan järjestämät praasniekat Säynelampi, pyhän Johanneksen leirikeskus, Syvälahdentie 7 • To 26.5. klo 18 suuri ehtoopalvelus, vedenpyhitys • Pe 27.5. klo 9 liturgia. Outokumpu, Pyhän Hengen kirkko, Kirkkopolku 3 • Su 5.6. klo 18 ehtoopalvelus ja polvirukoukset • Ma 6.6. klo 9 liturgia, vedenpyhitys, ristisaatto.

Viinijärven ortodoksinen kirkko

Liperin helluntaiseurakunta

Liperin helluntaiseurakunta

Polvijärvi, Pyhän Johannes Kastajan kirkko, Haavikontie 31

TELTTAJUHLAT

• To 23.6. klo 18 vigilia • Pe 24.6. klo 9 liturgia, vedenpyhitys, ristisaatto.

• 5.–7.7. klo 18, Musiikki- ja puhujavieraina Joni ja Marika Blomerus

Sotkuma, Pyhän profeetta Elian tsasouna, Malanintie 4 • Ti 19.7. klo 18 vigilia • Ke 20.7. klo 9 liturgia, vedenpyhitys, ristisaatto.

Kaivantotien kenttä, Liperi

Vapaa pääsy. Tiedustelut Päivi Laasonen, p. 040 093 8509

15

2022


LIPERIN KESÄteatterit

6

3

7

kesällä 2022

IKÄIHMISTEN RETKI PAKSUNIEMEN TEATTERIIN

Meidän Luokka

käsikirjoitus TIINA MARKKANEN • ohjaus KAI PAAVILAINEN • musiikki LAURA VUORJOKI-ELO

ANNA MULLE TÄHTITAIVAS – MUSIIKKINÄYTELMÄ KATRI HELENASTA La 9.7. klo 14 näytös Liput: 18 € Linja-autokyydin maksaa Liperin ikäihmisten neuvosto. Ilmoittautuminen viimeistään to 23.6. riitta.linkola@edu.liperi.fi tai p. 0400 585 539. Ilmoittautuneille lähetetään kirje, jossa tarkemmat tiedot ja aikataulut. Näytelmän käsikirjoitus ja ohjaus Kaija Pakarinen.

Roukalahden kesäteatteri esittää kesällä 2022 Tiina Markkasen kirjoittaman kantaesityksen MEIDÄN LUOKKA. Se on itsenäinen jatko-osa kesän 2019 palkitulle LUOKKAKUVA näytelmälle. Luokkalaiset ovat muuttaneet Korvenkylän Seniorikotiin. Siellä tanssitaan, pelataan korttia, selataan valokuva-albumeja; iloitaan ja otetaan rajusti yhteen. Kestääkö ystävyys? Kestääkö Paulan ja Martin rakkaus? Pysyykö Ossin korkki kiinni? Kuka on Carmen? Entä Taisto? Miksi Elisen posket punottavat? Kuka voitti hiihtokilpailut? MEIDÄN LUOKKA on musiikilla höystetty rakkaustarina yhdeksän luokkakaverin elämästä. Se naurattaa, koskettaa, itkettääkin. Olet sitten nuori tai vanha; olet rakastuva, sureva, iloitseva, kokeva ja tunteva ihminen. Ihan niin kuin MEIDÄN LUOKAN porukka! Ensi-ilta sunnuntaina 26.6.2022 klo 13 Roukalahden kesäteatterissa.

pidä kiirettä - koulun kello soi ! ESITYSAJAT:

Su Ke To Su

26.6. klo 13.00 29.6. klo 19.00 30.6. klo 19.00 3.7. klo 13.00

Ke To Su Ke

6.7. 7.7. 10.7. 13.7.

klo 19.00 klo 19.00 klo 13.00 klo 19.00

To Su Ke To

14.7. klo 19.00 17.7. klo 13.00 20.7. klo 19.00 21.7. klo 19.00

Su Ke To Su

24.7. klo 13.00 27.7. klo 19.00 28.7. klo 19.00 31.7. klo 13.00

LIPUT: 20 €/hlö • Eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat 18 €/hlö

Lapset alle 15-vuotiaat 12 €/hlö ja alle 7-vuotiaat ilmaiseksi Ryhmät 16 €/hlö (min.10 hlöä)

LAPSILLE JA LAPSENMIELISILLE

Tiedustelut ja varaukset:

040 939 0960 • teatteri@roukalahti.fi • www.roukalahti.fi/kesateatteri Kesäteatteri Roukalahti, Tutjuntie 88, Roukalahti, Liperi

PYHÄN PÄÄRYNÄN LEGENDA Ti 14.6. klo 18

Maaseutumuseo Tähkän pihapiirissä, Koulukuja 1, Liperi (sateen sattuessa esitys on Liperin koulun salissa). Katso tarkemmat tiedot sivulta 5.Roukalahden kesäteatterissa

meidän luokka:

Musiikilla höystetty tarina yhdeksän luokkakaverin elämästä. Se naurattaa ja koskettaa... roukalahti.fi/kesateatteri

16

2022


Liperin kirkossa perjantaina 26.8. klo 18

Ristin kesäteatterissa

TOLPOJEN TARINA

HEPSANKEIKKA JA HUNSVOTTI:

Kolmen polven kirkonrakentajista kertova ooppera Käsiohjelma ja pääsylippu 20 €/hlö ovelta käteisellä

Komedia ruostumattomasta rakkaudesta ja rohkeista päätöksistä.

tolpojen tarina

ristin-kesateatteri

17

2022


Arto Tarkkonen

SUVI SOI LIPERISSÄ Kesäinen konserttisarja kutsuu nauttimaan musiikista. Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu 10 €.

Jukka Romu

LIPERIN MYLLYMILJÖÖ Meijeritie 1, Liperi To 7.7. klo 18 Jukka Romu, baritoni ja Arto Tarkkonen, harmonikka

VIINIJÄRVEN KIRKKO Kirkkotie 7

VALISTUSTALO Viinijärven tie 51, Viinijärvi

Ma 18.7. klo 18 Jouni Somero, piano ja Hannu Jurmu, tenori

La 30.7. klo 18 Jukka Romu, baritoni ja Arto Tarkkonen, harmonikka

YLÄKOULUN RUOKALA

LIPERIN KIRKKO

Laavupolku 2, Ylämylly To 21.7. klo 18 Cinema Classics -konsertti Olli-Pekka Tuomisalo, saksofoni ja Risto-Matti Marin, piano To 28.7. klo 18 Tango del norte Sami Pirttilahti, bandoneon Ville Westergård, piano

Tutjuntie 1, Liperi La 6.8. klo 18 Anu-Kaisa Nieminen sopraano, Samuli Moilanen tenori, piano

Tango del Norte

18

2022

Konserttisarjan järjestävät Liperin kunta, Liperin seurakunta ja Suvi soi Liperissä -työryhmä


MYLLYMILJÖÖN ELÄMYSTAPAHTUMAT Meijeritie 1, Liperi Pääsyliput kaikkiin elämystapahtumiin

• 10 € / päivä, sarjalippu 25 €

RUNO- JA LAULUMAAILMA RY:N KESÄ LAULU ONNESTA

Ke 6.7. klo 18, Eino Leinon päivänä Yläkoulun ruokala, Laavupolku 2, Ylämylly • Leinon tekstejä sanoin ja sävelin. Lauluyhtye Trio Trikolori, Virpi Eronen, Pilviliina Piirainen, Irina Tanskanen, Tapsa Eronen, ym. taiteilijoita.

LAULUYHTYE TRIO TRIKOLORI SEKÄ TAPANI ERONEN Su 31.7. klo 14 Taipaleen kulttuuriviikolla Siikakoskella, Kontkalantie 31, Viinijärvi • Trikolorissa esiintyvät Virpi Eronen, Pilviliina Piirainen ja Irina Tanskanen Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu Järj. Runo- ja laulumaailma ry

MAAKUNTAKUUKAUDEN KONSERTTI Su 7.8. klo 18 Liperin kirkossa, Tutjuntie 1, Liperi • Lauluyhtye Trio Trikolori, Virpi Eronen, Pilviliina Piirainen, Irina Tanskanen, Tapsa Eronen, Marko Leppänen, Juha Ilmakari, Kari Kulmala, ym. taiteilijoita. Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu Järj. Runo- ja laulumaailma ry

TAIPALEEN KULTTUURIVIIKKO VIINIJÄRVELLÄ 25.–31.7.

Lue lisää Facebook-sivultamme: kellonajat, mahdolliset pääsymaksut ja tapahtumapaikat tarkentuvat lähempänä tapahtumia! Taipaleen kulttuuriviikko • Ma 25.7. Viinijärven historia ja luontopolku • Ti 26.7. Pop-Up-Pub Vinkkarissa, päivällä luontopolun raivaustalkoot • Ke 27.7. Maarianvaaran kesäteatteri Valistustalolla • To 28.7. Timoi Munnen monologi Valistustalolla sekä Omituiset olympialaiset Valistustalon maastossa • Pe 29.7. Yhteislaulua Valistustalolla • La 30.7. Suvi Soi -konsertti Valistustalolla, esiintymässä Jukka Romu ja Arto Tarkkonen • Su 31.7. Viinikellunta ja päätöstapahtuma Siikakosken kotiseutumuseolla: Lauluyhtye Trio Trikolorin konsertti, museon ja myllyn esittely, kahvila.

HARRASTEAJONEUVOTAPAHTUMA La 2.7. klo 10–16 Hienoja edustajia kuplasta Rolls Royceen, ihanat PinUp-siskot, elävää musiikkia ja ohjelmaa koko perheelle. Etkot Rantamakasiinilla, katso s. 22!

TRUCK MEETING La-su 23.–24.7. Tervetuloa tutustumaan teiden kuninkaisiin. Elävää musiikkia: mm. Rekkamies- ja Hyvää huomenta Suomi -hiteistään tuttu Matti Esko. Ajosimulaattori ja paljon muuta! Tervetuloa!

HAKOJA, TONKKIA JA VETERAANIKONEITA La-su 30.–31.7. Vanhoja traktoreita, maamoottoreita, työkoneita ja jopa erikoiskalustoa. Elävää musiikkia. Tukkilaisnäytös. Ohjelmaa koko Kirkkolahden alueella! Seuraa ilmoitteluamme! Tiedustelut Tarja, p. 0400 302 791. Järj. Liperin Elämystapahtumat

SUSIRAJAN ROMPEPÄIVÄT 28.–29.5. La klo 9–17, su klo 9–15

Automuseonpolku 4, 80400 Ylämylly Pohjois-Karjalan Automobiilikerho järjestää perinteiset rompepäivät 2 vuoden tauon jälkeen 28. ja 29. toukokuuta. Nimellinen sisäänpääsy/kannatusmaksu 5 euroa, jolla pääsee rompetorin lisäksi tutustumaan myös automuseoon. Lisätiedot ja myyntipaikkojen myynti: Pohjois-Karjalan Automobiilikerhon verkkosivu Susirajan mobilistit

19

2022


PÄIVILÄN KESÄ Päivilä-Leskelä 28, Liperi

Tiedustelut suoraan ryhmien ohjaajille tai paivilansanktuari@gmail.com Päivilän sanktuarin verkkosivu Kauden avajaiset su 3.7. klo 13–16 Kesäkauden päätös su 7.8.

AVOIMET OVET KLO 12–16 • Lauantaisin 9.7.–30.7 • Sunnuntaisin 10.7.–31.7. Kannatusmaksu 2 €/henkilö

Näyttelyt 3.7.–7.8.

SINI MANNINEN (1944–2012) JA SAARA TIKKA ”J’ai besoin de verdure! Tarvitsen vihreyttä!” - luonto ja eläimet inspiraation alkuvoimana

TIINA VOTTONEN VOIMATTARET -LAND ART -INSTALLAATIO ”Voimattarilla on elämässään vaativa missio, toisten ihmisten kuunteleminen, tukeminen ja ymmärtäminen”

LUONNONKOSMETIIKKA-TYÖPAJA

Kurssit ja työpajat:

La 16.7. ja 23.7. klo 13–16

La 9.7. ja su 31.7. klo 13–17

KALEVALAINEN JÄSENKORJAAJA:

PSYKOLOGINEN SUKUPUU -KURSSI Mahdollisuus osallistua myös etänä. Tavanomainen sukupuu sisältää yleensä kolmen, neljän tai useamman sukupolven sukulaisten nimet, sekä synnyin- ja kuolinvuoden. Sukupuu voi kertoa meille kuitenkin paljon enemmän, ja rikastuttaa näin meidän ymmärrystä itsestämme. Perhe on nimittäin systeemi, johon vaikuttavat aiemmat sukupolvet, suvun muut jäsenet ja näiden suhteet toisiinsa. Psykologisen sukupuun avulla voi nostaa näkyviin eri sukupolvien elämänmalleja, arvoja ja tapoja. Se voi myös paljastaa salaisuuksia ja vaiettuja asioita, joilla on voinut silti olla merkittävä ja pitkäaikainen vaikutus suvun jäseniin. Vaikka sukulaisista on jo kerännyt paljon tietoa, voi tutkimalla sukulaistensa vaiheita psykologisen sukupuun asetelman avulla, edelleen löytää itselle uutta ja merkittävää tietoa.

Larissa Potkonen, hinta 10 €. Ilmoittautumiset: larissa@omlalaa.com

Tule oppimaan, miten teet psykologisen sukupuun, yksin, ystävän tai perheen jäsenen kanssa. Omalta sukupuulta voi kysyä: Miksi olen sellainen kuin olen? Miksi olen elänyt näin? Miksi minun on vaikea sitoutua? Miksi asetan uran perheen perustamisen edelle? Miksi en pysty luottamaan? Miksi ratkaisen ongelmat raivoten, väistellen tai tilanteesta paeten? Miksi kotona vaiettiin niin monesta asiasta?

• Su 3.7.–24.7. klo 10–11 • Su 31.7. klo 10:00–11:30

Ohjaajana psykologi Carla Schubert. Hinta 40 €. Ilmoittautumiset: carla@carlaschubert.com

Jooga

Saippuan valmistaminen Hinta 25 €, sis. tarvikkeet. Ilmoittautumiset ja tiedustelut: lumiannina@gmail.com

Su 10.7. klo 11–15 Marko Luotonen. Varaukset ja tiedustelut: p. 040 585 4415

Päivilän kesässä myös:

Su 3.7. klo 14 Runon ystävät ry runomatinea. Maksuton. La 23.7. klo 12–16 ITE -taiteilija, artesaani Tiina Vottonen Su 24.7. klo 13–15 Taiteilijatapaaminen. Haastattelussa taidemaalari Saara Tikka, haastattelijana Pulmu Manninen Su 7.8. klo 11–15 Miniretriitti. Hinta 40–50 €. Ilmoittautumiset: larissa@omlalaa.com

20 2022


Päivilän sanktuarin kesäohjelma KAUDEN AVAJAISET 3.7. KLO 13–16 NÄYTTELYT 3.7.–7.8.

Sini Manninen (1994–2012) ja Saara Tikka ”J’ai besoin de verdure! Tarvitsen vihreyttä!” luonto ja eläimet inspiraation alkuvoimana Tiina Vottonen Voimattaret -Land art -installaatio ”Voimattarilla on elämässään vaativa missio, toisten ihmisten kuunteleminen, tukeminen ja ymmärtäminen”

SUNNUNTAINA 3.7. • klo 10–11 jooga - Om lalaa, Larissa Potkonen, hinta 10 €. Ilmoittautumiset: larissa@omlalaa.com • klo 14 Runon ystävät ry runomatinea. Maksuton.

LAUANTAINA 9.7. • klo 12–16 avoimet ovet • klo 13–17 psykologinen sukupuu -kurssi. Mahdollisuus osallistua myös etänä. Ohjaajana psykologi Carla Schubert. Hinta 40 €. Ilmoittautumiset: carla@carlaschubert.com

SUNNUNTAINA 10.7. • klo 10–11 jooga ilmoittautumiset: larissa@omlalaa.com • klo 11–15 kalevalainen jäsenkorjaaja Marko Luotonen. Varaukset ja tiedustelut: p. 040 585 4415 • klo 12–16 avoimet ovet

LAUANTAINA 16.7. • klo 12–16 avoimet ovet

SUNNUNTAINA 17.7. • klo 10–11 jooga ilmoittautumiset: larissa@omlalaa.com • klo 12–16 avoimet ovet

Kesälampaat ovat saapuneet Päivilään! Niitä voi seurailla, ihastella ja rapsutella.

LAUANTAINA 23.7. • klo 12–16 avoimet ovet. Paikalla ITE -taiteilija, artesaani Tiina Vottonen • klo 13–15:30 luonnonkosmetiikka -työpaja. Saippuan valmistaminen. Hinta 25 €, sis. tarvikkeet. Ilmoittautumiset ja tiedustelut: lumiannina@gmail.com

SUNNUNTAINA 24.7. • klo 10–11 jooga, ilmoittautumiset: larissa@omlalaa.com • klo 13–15 Taiteilijatapaaminen. Haastattelussa taidemaalari Saara Tikka, haastattelijana Pulmu Manninen • klo 12–16 avoimet ovet

LAUANTAINA 30.7. • klo 12–16 avoimet ovet • klo 13–15:30 luonnonkosmetiikka -työpaja. Saippuan valmistaminen. Hinta 25 €, sis. tarvikkeet. Ilmoittautumiset ja tiedustelut: lumiannina@gmail.com

SUNNUNTAINA 31.7. • klo 10–11:30 jooga, ilmoittautumiset: larissa@omlalaa.com • klo 12–16 avoimet ovet • klo 13–17 psykologinen sukupuu. Osallistuminen myös etänä onnistuu. Hinta 40 €. Ohjaajana psykologi Carla Schubert. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: carla@carlaschubert.com

SUNNUNTAINA 7.8. • klo 11–15 miniretriitti. Hinta 40-50 €. Ilmoittautumiset: larissa@omlalaa.com • Kesäkauden päätös Kannatusmaksu 2 €/hlö.

21

2022


KESÄ kutsuu OLLILAN TUPaan Ollilan Tupa

Mattisenlahdentie 37, Ylämylly isanta@ollilantupa.fi p. 0500 176 260 tai 050 304 2607 Ollilan tupa Ollilan Tupa

OLLILAN TUVAN KESÄKAHVILA

RANTAMAKASIININ KESÄ Heinävedentie 2, Liperi p. 050 464 6310 Avoinna: Toukokuussa pe-su Kesä-elokuussa joka päivä Katso tarkemmat aukioloajat sivuiltamme: Liperin Rantamakasiini Liperin Rantamakasiini

MÖLKKYILLAT KESKIVIIKKOISIN • kesä-heinäkuussa klo 18–19

KARAOKEFESTARIT

28.5.–20.8. ma-la klo 10–16, su suljettu

• Pe–la 12.8.–13.8. klo 19:00–01:00

Aitat ovat auki kahvilan aukioloaikoina. Aitoissa kotimuseo, kirppari, äijäkirppis ja näyttelyaitta/aittapuoti, jossa kaikkea pientä, kivaa, kaunista ja kotimaista kädentaitoa.

MAKASIINILLA TAPAHTUU

Eläinpihassa lampaat ja kanat. Lasten leikkipaikka.

GOSPEL-ILLAT KLO 19 Kesätorstaisin 9.6., 7.7., 21.7. ja 18.8. Syystorstaisin 15.9., 13.10., 17.11., 15.12.

• La 4.6.

Trubaduuri Jone Sallanen (pop, rock, bile) • La 2.7. YsäriKasari Bileet DJ Miki • La 9.7. RaiRai BileTrio • La 16.7. Makasiinin vahvin mies -kisa 2022 • La 23.7. Tsugu Ways • La 6.8. MakasiiniFest: SixMachine & That Moonage Voodoo • La 27.8. Venetsialaiset

KARAOKEILLAT KLO 19–01:30 • • • • • •

La 14.5. La 28.5. Pe 3.6. Pe 10.6. Pe 17.6. Pe 24.6.

• • • • • • • • • •

La 25.6. Pe 1.7. Ke 13.7. Pe 15.7. Ke 20.7. Pe 22.7. Pe 29.7. La 20.8. Pe 26.8. La 3.9.

Mikin Karaoke Mikin Karaoke Mikin Karaoke Mikin Karaoke Mikin Karaoke Juhannusaatto Mikin Karaoke & bilemusa Mikin Karaoke Mikin Karaoke Mikin Karaoke Mikin Karaoke Mikin Karaoke Mikin Karaoke Mikin Karaoke Mikin Karaoke Mikin Karaoke Tankin Tyhjennys -karaokebileet

22 2022


Saariston Puoti Saaristotie 25, 83160 Tutjunniemi Katso sijainti kartalla Sähköposti: info@saaristonpuoti.fi Puhelin: 045 490 0100 ja 045 343 3403 Saariston Puodin verkkosivut Saariston Puoti Facebookissa Saariston Puoti Instagramissa Ajo-ohjeet Tarkemmat tapahtumatiedot ja aikataulut löydät kotisivuiltamme ja Facebookista!

PIZZAUUNIT TULILLA PÄIVITTÄIN Toukokuussa Puodin pizzauunit tulilla vain viikonloppuisin (pe-su). Torstaina 26.5.2022 siirrymme kesän aukioloaikoihin ja pizzauunit ovat kuumana joka päivä!

PUODIN STAND UP -ILTAMAT Vapaa pääsy Lauantaina 11.6. • Koomikko Janne Hyttinen Joensuulaistunut imatralainen. Sympaattinen pienen pojan isä. Mummon lempparipoika. • Koomikko Jyri Tumanoff Tämä joensuulainen taskuraketti on kuin komiikan alakoukku, jonka huomiot arjesta tärähtävät mukavasti leukaperiin ja saavat koko kropan hytkymään.

Juhannuskokko sytytetään noin klo 20

Puodin Juhannus 2022

JUHANNUSAATTONA PE 24.6. Puoti LIVE – Jouni Laasonen & Oscu

JUHANNUSPÄIVÄNÄ LA 25.6.

Jouni Laasonen & Oscu ei ole aivan tavallinen duo. Pienestä koostaan huolimatta se kuulostaa kokonaiselta bändiltä!

Puoti LIVE – Movetron

Monipuoliseen ohjelmistoomme kuuluvat lukuisat kappaleet perinteisestä iskelmästä tämän päivän hitteihin.

Juhannuspäivänä Puodilla raikaa Romeo & Julia, Ei kenenkään maa, 4-rivinen, Alla koivupuun, Ristinolla ja monta muuta hittiä vuosien varrelta.

Elektronista tanssimusaa vuodesta 1994! Tässä yhtye, joka ei esittelyjä kaipaa!

SUNNUNTAINA 26.6. Juhannusbingo & tietovisa

Vapaa pääsy

Liput: Ennakkoliput tulevat myyntiin saaristonpuoti.fi-sivustolla.

Juhannuksen jälkeistä sunnuntaita vietetään rennosti hyvän ruuan, juoman, tietovisailun ja bingon merkeissä.

Juhannuskokko (sytytetään noin klo 20)

Lippuja on mahdollisuus ostaa myös paikan päältä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Jouni Laasonen (laulu, kitara), Oskari Laasonen (koskettimet, taustalaulu)

Voittajat palkitaan!

23

2022


SAARISTON PUODIN VENETSIALAISET 27.8. Pate Friman & Orient Express

LAUANTAINA 23.7. Puoti LIVE: Finnmachine Suomipopin ja rokin helmiä!

LAUANTAINA 30.7. Puoti LIVE: Kalle Päätalo Kaks sanaa ja suomea. Ja myös suomirokkia!

KESKIVIIKKONA 29.6. JA 3.8. Höyrylaivaristeilyt S/S Punkaharjulla kohtaa historia ja viimeisin merenkulun teknologia. Laivan entisöidyt salongit ja viihtyisä aurinkokansi tarjoavat loistavat puitteet Saimaan risteilystä nauttimiseen jopa 75 matkustajalle. Laivalla voi tuntea aitoa nostalgiaa viimeisen 100 vuoden ajalta. Sadan vuoden takainen laivanrakennustaito ja höyrykone ovat tutustumisen arvoisia. S/S Punkaharju on aito nostalginen sisävesihöyrylaiva, joka on rakennettu Savonlinnan konepajan telakalla vuonna 1905 ja onkin ainut jäljellä oleva Savonlinnassa rakennettu matkustajahöyrylaiva. Liput: Risteilypaketit tulevat myyntiin sivustolle saaristonpuoti.fi

Olipa kerran elokuva nimeltä Pitkä kuuma kesä. Kyseisessä rainassa kerrottiin Kalle Päätalo -nimisen orkesterin uran alkutaipaleesta joskus 80-luvun alussa. Elokuva päättyi poikien kaivattuun keikkaan legendaarisella Tavastia-klubilla. Bändin tarina ei kuitenkaan päättynyt tähän: Lootusasentoon mennään vieläkin pitkin suomalaisia keikkapaikkoja. Liput: 10 €

LAUANTAINA 13.8.

PATE FRIMAN & ORIENT EXPRESS LIVE & KAUDEN PÄÄTÖSILOTULITUS Joensuulainen 12-henkinen big band, joka yhdistelee rock ’n rollin ja rockabillyn parhaita elementtejä taidolla ja tyylillä! Musiikkia populaarikulttuurin kultaisten vuosien tapaan, kuitenkin nykyhetkeen päivitettynä. Energinen ja mukaansatempaava show, jonka esittäjinä ja esiintyjinä 12 musiikin ammattilaista ja ohjelmistonaan jalan alle meneviä klassikoita ja tulevia hittejä! Liput: Ennakkoliput tulevat myyntiin saaristonpuoti.fi, lippuja on mahdollisuus ostaa myös paikan päältä.

LISÄKSI OHJELMASSA • karaokeiltoja, • tietovisailua ja • bingoa

Vesipärskeet

YLEISTÄ INFOA SAARISTON PUODISTA

Perinteinen watercross-tapahtuma, jossa pääsee seuraamaan lajin ammattilaisten järjestämää esitystä.

Avoinna: Vapusta elokuun loppuun saakka. Syyskuussa säätilan niin salliessa.

Tule seuraamaan miten moottorikelkat kiitää vetten päällä!

Lisätiedot tapahtumista julkaistaan Saariston Puodin some-kanavissa ja kotisivuilla.

Vapaa pääsy!

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

24

2022


LIPERIN LAVAN KESÄ

Saija Tuupanen Sinitaivas Leif Lindeman

Tanssit

La klo 20:00–00:30 ja Ti klo 19:00–23:30 Liput: lauantai 18 € ja tiistai 16 € Liperin lava, Liperintie 119 , 83100 LIPERI Yhteystiedot: Lavaemäntänä Arja Partanen, p. 050 514 5265 myynti@gramofoni.fi

OHJELMA

Eija Kantola

KESÄKUU • • • • •

La 4.6. La 11.6. La 18.6. La 25.6. Ti 28.6.

Sami Rosholm & Casanova Helminauha Saija Tuupanen & eXmiehet PNP solistina Henri Jokinen Kari Hirvonen & Onnentähti

Heikki Koskelo

HEINÄKUU • • • • • • • • •

La 2.7. Ti 5.7. La 9.7. Ti 12.7. La 16.7. Ti 19.7. La 23.7. Ti 26.7. La 30.7.

Sinitaivas J.A.L.O. Jussi Antero Lammela Orkesteri Katja & Fernanda Antti Ahopelto & Etiketti Heidi Pakarinen & Karavaani Jyrki Nurminen & Sävel Heikki Koskelo yhtyeineen Neitoset Leif Lindeman & Amore

ELOKUU • • • • •

Ti 2.8. La 6.8. La 13.8. La 20.8. La 27.8.

Tangokuninkaalliset 2022 & Orkesteri Komiat Eija Kantola & Omega Tomi Markkola & Kipinä Markku Aro & Diesel

Muutokset ohjelmistossa ovat mahdollisia.

25 Katja & Fernanda

2022


26 2022


Mattisenlahden luontopolku

OMATOIMIRETKEILIJÖILLE

Reitin pituus n. 4,5 km. Lähtö PuroMatti kylätalon luota, Mattisenlahdentie 34 b Luontopolkua ylläpitää PuroMatti-kyläyhdistys.

Salokylän luontopolku

valittavana 6 km tai 2 km reitti. Polku lähtee Salokylän kylätalon pihalta, Liperintie 51, josta pääsee opastetusti molemmille reiteille. Reitit on merkitty oranssein ja sinisin merkein.

VAELLUSREITIT

Vainolampi, Liperin kirkonkylä Vainolammen ympärillä on Luhtapuiston luonto- ja ulkoilureitti. Löydät sieltä luonto-opastauluja, joiden avulla voit tutustua kasveihin, lintuihin ja alueen historiaan. Bongaa uhanalainen mustakurkku-uikku tai löydä kaikki Suomen luonnon puulajit. Reittiä ylläpitää ProLiperiyhdistys. • Pituus n. 600 m, sopii myös lapsille. Osa reitistä pitkospuita • Paikoitusmahdollisuus esim. Liperin torilla (Tutjuntie 2)

Kinttupolut

Kinttupolut on huolellisesti opastettu polkureitistö, joka on tehty vastaamaan kävelijöiden, lenkkeilijöiden, polkujuoksijoiden ja maastopyöräilijöiden tarpeita. Reittejä on yhteensä 65 km. Reitistön kartat ja ohjeistus löytyvät sekä maastosta että Liperin kunnan sivulta liperi.fi/kinttupolut • Reitistölle voi lähteä esimerkiksi • Pärnävaaralta (Pärnävaarantie 32 ja Urheilutie 5a), • Jyrinkylästä, Paloaukean kentältä (Tykistöntie 3s), • Honkalammen uimarannalta (Honkaranta 2e, Ylämylly), • Vaivion uimarannalta (Veteläsuontie, Vaivio), • Käsämästä Luovin parkkipaikalta (Silmutie 11) tai • Lykynlammelta (Onttolantie 94, Kontiolahti). Yhdysreittien kautta Kinttupoluilta pääsee vaeltamaan aina Kolille asti!

Pärnä Bike Park

Pärnävaaralta löytyy alamäkipyöräilyyn tarkoitetut neljä eritasoista reittiä, joista osa on myös aloittelijoille sopivia. Alamäkipyöräilyn reitit on suunniteltu yhdessä Joensuun Pyöräilijät ry:n kanssa. Lähtöpisteenä toimii Pärnävaaran urheilukeskus (Pärnävaarantie 32 ja Urheilutie 5a). Kartat ja ohjeistus löytyvät sekä maastosta että Liperin kunnan sivulta liperi.fi/kinttupolut

Luontopolun varrelle on kiinnitetty luontotauluja, jotka kertovat kyseisestä ympäristöstä ja kylän historiasta. Polku on pääosin helppokulkuinen ja reitille mahtuu niin kangaspohjaisia metsäpolkuja kuin metsäautotien pätkiäkin. Pidempi polku kulkee alkuosastaan jonkin matkaa Päivänkämmenentietä ja Honkavaarantietä pitkin ja siirtyy sittemmin metsikköön. Lyhyempi reitti, ”Lasten rengas” on noin 1,8 kilometrin pituinen polku, joka on merkitty sinisin ympyrämerkein. Polun varrella olevat taulut ovat Salokylän koululaisten ja iltapäiväkerholaisten laatimia.

Parkkipaikka Opintie 2, Liperi.

Pidempi reitti, ”Salokylän rengas” on noin 5,8 kilometrin pituinen ja kulkee Salokylän laavun (N62 35.058 E29 28.409) ohitse. Reitin varrelle mahtuu erilaisia metsätyyppejä ja ympäristöjä, kuten metsälaidunta, talousmetsää, perinteistä maalaismaisemaa peltoineen ja suojeltua valkoselkätikan elinympäristöä pökkelöpuineen. Kesällä suojelualueella voi nähdä lampaita laiduntamassa. Reitti on merkitty oranssein merkein.

Nopsakkia kiertää pururata. Lenkin varrelta löytyy myös laavu.

Lisätietoja: www.salokyla.net

Nopsakin lenkki

Nopsakki on lähiliikuntapaikka, josta löytyy skeittiparkki, frisbeegolfrata, kuntoportaat ja lähiliikuntapaikka.

27

2022


Pärnävaara

Pärnävaarantie 32, Ylämylly Pärnävaaran ulkoilukeskus on ihanteellinen paikka harrastaa rullaluistelua tai -hiihtoa, suunnistusta tai pyöräsuunnistusta ja patikointia. • Uutuutena on alamäkiajoon suunniteltu rinne, Pärnä Bike Park. • Pärnävaaralta löytyy 5 km asfaltoitu maastorata rullaluistelijoille ja -hiihtäjille. • Pärnävaaran portaita voi hyvin käyttää kuntoportaina. Pärnävaaralta voit aloittaa Kinttupolun vaelluksen ja sieltä on yhteys Lykynlammelle. Pärnävaaralta on myös merkitty yhteys Joensuun trail -reitille. Pärnävaaralla on lukittu kota, jonka voi varata sähköpostilla osoitteesta varaukset@edu.liperi.fi ja avoin kota, joka on vapaassa käytössä. Pärnävaaralta on myös patikointiyhteys Kinttupolku-reitistön varrella oleville • Harijärven kodalle (N62 37.797 E29 31.715) • Sompalammen laavulle (N62 37.097 E29 31.503) • Vaaralammen kodalle (N62 38.028 E29 37.129) • Huttulammen kodalle (N62 38.260 E29 22.877) sekä • Pienen Heinälammen laavulle (N62 39.038 E29 32.335) • Surmilammin laavulle (N62 39.666 E29 33.588) ja • Pärnä Bike Parkin alapuolella olevalle Parkin grillille (N62 38.587 E29 32.185).

Härkinvaaran luontopolku

Pieni luontopolku, jonka varrella laavu (N62 40.873 E29 32.848). Luontopolun pituus n. 1 km. Suuria korkeuseroja.

Viinijärven kuntorata • pituus 3 km • lähtö Viinijärven kentältä, Kirkkotie 3, Viinijärvi

KODAT JA LAAVUT YLÄMYLLYN ALUEELLA: • Harijärven kota (N62 37.797 E29 31.715) • Sompalammen laavu (N62 37.097 E29 31.503) • Vaaralammen kota (N62 38.028 E29 37.129) • Pienen Heinälammen laavu (N62 39.038 E29 32.335) • Surmilammin laavu (N62 39.666 E29 33.588) • Parkin grilli (N62 38.587 E29 32.185), opastus Pärnävaaran kodalta • Pärnävaaran kota (lukittu) ja avoin kota, Urheilutie 5a (N62 38.554 E29 33.005). Kodan varaukset sähköpostilla varaukset@edu.liperi.fi

ROUKALAHTI:

KÄSÄMÄ: Huttulammen kota (N62 38.260 E29 22.877) Huom, lukittu kota, käytöstä sovittava p. 040 7191 615

LIPERI: Nopsakin laavu (N62. 31.487 E29 24.490), pysäköinti Opintie 2, Liperi.

VAIVIO JA HÄRKINVAARA: Luontopolun laavu (N62 40.873 E29 32.848) Vaivion kota, Veteläsuontie 4, Vaivio. Varaukset Päivi Rönkkö, p. 050 365 6288.

• Päivilänvaaran Ukonkota (N62 29.196 E 29 28.896) ja • Ilmon kota Päivilänvaaran Ukonkota on ympärivuotisessa käytössä. Kodalta avautuvat näkymät jopa naapurikuntiin, joista voi tunnistaa ainakin Outokummun Vanhan kaivoksen tornin ja Joensuun suunnalta Pohjois-Karjalan keskussairaalan. Kodalla maistuvat pannukahvit ja makkarat isommallekin porukalle. Kannattaa varautua omin polttopuin, mutta milloin kodalla puita on, saa niillä eväänsä lämmittää. Kodan läheltä löytyy myös pala sotahistoriaa, vanhan tykkiaseman jalka. Alempana noin 1,5 kilometrin päästä löytyy lisäksi pienempi Ilmon kota.

KAATAMO: Kaatamon kota Kaatamontie 9 c, Kaatamo.

SALOKYLÄ:

Varaukset: Sinikka Nykänen, sinikka.nykanen@kaatamo.fi

Antin tupa luontopolun varrella (N62 35.058 E29 28.409)

VIINIJÄRVI:

LIPERINSALO: Oinaanvaaran kota (N62 31.487 E 29 24.490)

Kota (N62 38.884 E29 14.052). Varaukset: Liperin seurakunta, p. 0400 167 400 tai kirkkoherranvirasto@evl.fi

28 2022


LAINAVÄLINEET

LINTUTORNIT

Saat maksutta lyhytaikaiseen lainaan tai kokeiltavaksi retkeily- ja äänentoistovälineitä vapaa-aikatoimistolta.

LIPERIN LINTUTORNIT SIJAITSEVAT • Särkijärvellä (N62° 38.533, E29° 18.035) • Mattisenlahdessa (N62° 36.700, E29° 34.854) • Härkinlammella (N62° 32.743, E29° 25.416) • Tutjunlammella (N62° 28.785, E29° 31,351). Lisätietoja: Liperin lintutornit

LÄHILIIKUNTAPAIKAT:

• Jyrin lähiliikuntapaikka, Jyrinlenkki, Ylämylly • Honkalammen lähiliikuntapaikka Hippala, Honkatie, Ylämylly. Esteetön monitoimikenttä sijaitsee Honkalampi-keskuksen tuntumassa, Honkatien päässä. • Lähiliikuntapaikka, Ylämyllyntie 52. Hiekkatekonurmi 12 m x 21 m • Lähiliikuntapaikka Nopsakki, Tutjuntie 8, Liperi, pysäköinti Opintie 2 • Senioripuisto, Koulutie 3, Liperi. • Pihapeliareena, Ylämyllyn koulun Paloaukean yksikön piha-alue, Patteristontie 12, e, Ylämylly • Yläkoulun lähiliikuntapaikka, Laavupolku 2, Ylämylly

KUNTOPORTAAT

• Nopsakki, Tutjuntie 8, Liperi (pysäköinti Opintie 2) • Pärnävaara, Pärnävaarantie 32, Ylämylly

RETKEILYÄ VARTEN ON LAINATTAVISSA

SKEITTIPARKKI

Nopsakki, Tutjuntie 8, Liperi (pysäköinti Opintie 2)

FRISBEEGOLFRADAT

• Opintie 2, Liperi 18 väylää, sopii aloittelijoille ja kokeneemmillekin pelaajille. • Liperintie 51, Salokylä Salokylän koulun ympäristössä oleva 9-väyläinen rata sopii kaiken tasoisille. • Patteristontie 12 e, Ylämylly 9-väyläinen rata Ylämyllyn koulun Paloaukean yksikön ympäristössä, soveltuu erityisesti lapsille ja nuorille. • Kaatamontie 4, Kaatamo 9-väyläinen rata toteutettu yhteistyössä Kaatamon kyläyhdistyksen ja Leaderin Pienet investoinnit kylille -hanketuella. • Mattisenlahdentie 37, Liperi Ollilan Tuvan yhteydessä sijaitsevaa 3-väyläistä rataa on myös mahdollisuus varata ryhmille yksityiskäyttöön. Yksityistilaisuuden aikana tuvan viereinen puttikori ei ole käytössä.

• • • • • • • •

fatbike, 1 aikuisille ja 1 lapsille 3 kanoottia + melat 2 kajakkia + melat 6 täytettävää sup-lautaa + melat rinkkoja trangioita kävelysauvoja Garmin eTrex20 gps-laite

LAINAVÄLINEIDEN VARAUS ENNAKKOON: varaukset@edu.liperi.fi Tapahtumatelttoja ja pöytiä vuokrattavana Liperi-Seuralta: Jaana Tarkkonen, p. 040 524 9275 tai Pentti Kuokkanen, p. 045 131 5156.

GEOKÄTKÖILY TUTUKSI ke 29.6. klo 17:30

Maaseutumuseon Tähkä-halli, Koulukuja 1, Liperi Tule tutustumaan tähän nykyaikaiseen ”aarteen etsintään”, tarvitset vain älypuhelimen ja geokätköilyn maailma on sinulle avoin. Geokätköily on koko perheelle sopiva hauska ulkoiluharrastus. Vapaa pääsy!

29 2022


UIMARANNAT

Uimarantojen tiedot kunnan

verkkosivulla

Honkalammen uimaranta

Ranta sijaitsee Honkalammen rannalla Ylämyllyllä (Honkaranta 2e) Honkalammen uimarannalle pääset Ylämyllyntien kautta. Rannalla on wc ja kesäisin kioski. Tien varressa on uimarannasta kertova kyltti ja matkaa rantaan on noin 500 metriä.

Leinosenlammen uimaranta

Leinosenlampi sijaitsee Ylämyllyn Jyrinkylässä (Patteristontie 19a)

Kuoringan uimaranta ja levähdysalue

Rannalle pääset kulkemalla Patteristontietä. Uimarannan opaste ja parkkipaikka ovat Patteristontietä pohjoiseen mennessä tien oikealla puolella. Parkkipaikalta on polku ja portaat alas uimarannalle.

Kuorinka on erittäin kirkasvetinen järvi, joka kuuluu Natura 2000-alueisiin. Uimarannalla on matala hiekkapohja 200 metriin saakka, jonka jälkeen ranta syvenee voimakkaasti noin 15 metriin saakka.

Liperin kirkonkylän uimaranta ja matonpesupaikka

Kuoringan uimaranta sijaitsee Kuopiontien varrella (Kuopiontie 44)

Ranta sijaitsee levähdysalueella 9-tien varressa. Rannalla on wc, pukukopit ja kesäisin kioski. Turvallinen uintialue on merkitty poijuin. Rannalla ei ole järjestettyä uimavalvontaa, pelastusvälineinä on heittoköysi ja pelastusrengas. Liperin kunta vastaa uimarannan, uima-alueen ja pukukoppien siisteydestä. Pohjois-Savon ELY-keskus vastaa levähdysalueen yleisestä siisteydestä, jäteastioiden ja WC:n tyhjennyksestä.

Kirkonkylällä (Tohtorintie 11a)

Kulje Tutjuntieltä Tohtorintien päähän, jossa on tienvarsilla uimarannasta kertovat kyltit. Kirkonkylän uimarannan yhteydessä on beachvolley-kenttä ja kuivanmaan matonpesupaikka. Matonpesupaikalla on viemäröinti, mattomankeli ja kuivatustelineitä.

Viinijärven uimaranta

Viinijärven rannalla (Uimalantie 4) Uimalantien liittymän löydät Viinirannantien 1 ja 3 välistä. Rannalla on wc ja pukukopit. Viinijärventien varressa on kyltti ”uimaranta”, josta rantaan on matkaa noin 600 metriä.

Kaikilla kunnan ylläpitämillä rannoilla on pelastusvälineinä heittoköysi ja pelastusrengas. Lisäksi Liperissä on lukuisia kyläyhdistysten tai vastaavien tahojen ylläpitämiä rantoja.

30 2022


TAHDOTKO LAMMASPAIMENEKsi? JOS HAASTE HOUKUTTELEE, LISÄTIETOJA ANTAVAT Roger Nyqvist p. 040 543 3488 roger.nyqvist@elisa.net ja Riitta Outinen p. 040 748 0955 riitta.outinen@gmail.com Lammasaitaus on Vainolammen polun varrella Liperin kirkonkylällä. Lampaita saa käydä rapsuttelemassa ja katsomassa.

31

2022


32

2022


KIRJASTOJEN KESÄ

LIPERIN KUNTA

Varolantie 3, 80100 Liperi Puhelinvaihde 013 686 511 Avoinna klo 9–15 Palvelupisteen asiakaspalvelu avoinna klo 9–11 ja 12–15. kirjaamo@liperi.fi Liperin kunta Liperin kunta Liperin kunta Liperin kunta Liperin kunta Liperin kunnanvirasto ja asiakaspalvelupiste ovat suljettuna 4.–29.7.

ELINYMPÄRISTÖPALVELUT

Varolantie 3, 83100 Liperi Rakennusvalvonta rakennusvalvonta@liperi.fi Rakennustarkastuspäällikkö p. 040 747 2200 Ympäristötarkastaja p. 0400 428 653 Lupavalmistelija p. 040 630 0182 Maankäyttö (asuintontit, kartat, ympäristönsuojelu) maankaytto@liperi.fi Kaavoituspäällikkö p. 0400 125 152 Maankäyttösihteeri p. 040 630 0944 Kartoittaja p. 050 448 9894

KIINTEISTÖJEN ISÄNNÖINTI, ASUNTOTOIMEN VIRANOMAISTEHTÄVÄT Isännöitsijä p. 040 661 3634 Kiinteistörakennusmestari p. 040 057 4896

POIKKEUSAIKOJA

Liperin kirjastot kuuluvat maakunnan Vaara-kirjastoihin. Yksi kirjastokortti käy kaikissa toimipisteissä ja jos olet ottanut käyttöön omatoimitunnukset, voit asioida kirjastokortilla omatoimiaikoina. Viinijärven ja Ylämyllyn Omatoimikirjastot ovat käytössä joka päivä klo 7–21

Vikailmoitukset Kiireelliset vesi-, viemäri- ja kiinteistöhoitoasiat puh. 0400 575 447

Vaara-kirjastojen kaikkientoimipisteiden, myös kirjastoautojen tiedot ja aukioloajat löydät osoitteesta vaara.finna.fi.

LIIKUNTA-ALUEIDEN KUNNOSSAPITO

Lue lisää omatoimiasioinnista: vaara.finna.fi/Content/omatoimi

Liikunta- ja ulkopaikkamestari p. 050 535 3867

VAPAA-AIKAPALVELUT Vapaa-aikatoimisto Koivutie 4, 83100 Liperi

Kunnan vapaa-aikapalveluihin kuuluvat liikunta-, kulttuuri- ja nuorisopalvelut. liperi.fi/vapaa-aika Vapaa-aikapäällikkö p. 0400 678 799

NUORISOTALOT

• Liperin nuorisotalo, Koivutie 4, 83100 Liperi • Ylämyllyn nuorisotalo, Laavupolku 2, 80400 Ylämylly • Viinijärven nuorisotalo, Joensuuntie 1, 83400 Viinijärvi Liperin kunnan nuorisotyö Nuortenliperi.fi-verkkosivu

LIPERI

Keskustie 12

Ke 25.5. kaikki Vaara-kirjastojen kirjastot ovat suljettuina Omatoimikirjastot ovat käytössä. Ti-ke 7.–8.6. kaikki Vaara-kirjastot ovat suljettuina myös Omatoimikirjastot ovat suljettuina ja verkkosivut pois käytöstä. To 23.6. kirjastot ovat auki 10–15 (Viinijärven kirjasto suljettu) Pe 24.6. Juhannusaattona kaikki kirjastot ovat suljettuina.

Ketunlenkin ilta-aikataulut: Vaara-kirjasto Asiakaspalvelu, p. 040 037 4756 ja kirjastoauto.liperi@joensuu.fi

JULKINEN LIIKENNE

LINJA-AUTOAIKATAULUT JA -REITIT Joensuun seudun joukkoliikenne (JOJO) jojo.joensuu.fi Reittioppaasta näet bussiliikenteen reaaliajassa ja voit hakea reittejä ja aikatauluja: joensuu.digitransit.fi/ Valtakunnalliset aikataulut matkahuolto.fi

klo 10–16 klo 10–18 klo 10–16 klo 10–18 klo 10–16

VIINIJÄRVI Kirkkotie 4

ma klo 11–16 ti klo 12–18 ke klo 10–15 to suljettu pe klo 10–15 Suljettu 4.–17.7.

YLÄMYLLY

Laavupolku 2

LIPERIN, OUTOKUMMUN JA POLVIJÄRVEN KETUNLENKKI KIRJASTOAUTO

Liperin kirjastoauton kesätauko 18.7.–14.8.

ma ti ke to pe

ma klo 12–18 ti suljettu ke klo 12–18 to klo 10–15 pe klo 10–15 Suljettu 18.–24.7.

JUNALIIKENNE

POJO-PALVELU

Viinijärven rautatieasema, Asematie, Viinijärvi

Koko Pohjois-Karjalan maakunnan julkinen liikenne, asiointiliikenne ja kimppakyydit. POJO-palveluun pääset alla olevan QR-koodin kautta.

Joensuun rautatieasema, Itäranta 12, Joensuu vr.fi

LENTOASEMA Lentoasemantie 30, Joensuu finavia.fi/fi/joensuu

33

2022


SOSIAALI-, TERVEYS- JA PELASTUSPALVELUT

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA KIERRÄTYS Liperin jäteasema Kierrätyskuja 1, Ylämyllyntie 97 80400 Ylämylly

Sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut Liperissä järjestää Siun sote vuoden 2022 loppuun. Vuoden 2023 alusta palvelut siirtyvät Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen järjestettäviksi.

Itsepalvelu klo 6–22, henkilökunta paikalla tiistaisin ja perjantaisin klo 14–18.

LIPERIN TERVEYSKESKUS

puhas.fi/palvelut/jateasemat

Käsämäntie 111 C, 83100 Liperi Ajanvaraus ja neuvonta ma-pe 8–16 puh. 013 330 2251 Päivystys ma-pe klo 8–16 Liperin terveyskeskus Päivystys ma-pe klo 16–08 ja viikonloppuisin Tikkamäen yhteispäivystys Pohjois-Karjalan keskussairaala Tikkamäentie 16 80210 Joensuu Ennen yhteispäivystykseen menoa tulee soittaa maksuttomaan Päivystysapu 116 117 -palveluun. Päivystysavun numero palvelee vuoden jokaisena päivänä ympäri vuorokauden. Yhteispäivystys on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille tai loukkaantuneille, joiden tulee saada hoito viimeistään vuorokauden kuluessa ja hoidon viivästyminen voi aiheuttaa pysyvää terveydellistä haittaa tai henki on uhattuna.

HAMMASHUOLLON VASTAANOTTO Liperin hammashoitola Käsämäntie 111c, 83100 Liperi Avoinna arkisin ma-to klo 8–15, pe klo 8–14

Muovinkeräyspiste kotitalouksille sijaitsee Ylämyllyllä, Kievarintie 1 (Ylämyllyn S-Marketin piha). Puhas Oy:n ja Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteet löydät kartalta kierratys.info osoitteesta

LIPERIN MAANKAATOPAIKKA Maankaatopaikka sijaitsee kirkonkylällä Käsämäntien varressa, Liperin paloasemaa vastapäätä. Alueelle voit tuoda kunnan alueella tapahtuvassa rakennustoiminnassa syntyvää puhdasta ylijäämämaata sekä oksia ja risuja ynnä muuta puutarhajätettä (ei kantoja). Maankaatopaikka avoinna 2.5.-31.10. Lisätietoja: ympäristötarkastaja, p. 040 042 8653 tai maankaatopaikanhoitaja, p. 0400 570 103 Liperin maankaatopaikka

Ylämyllyn hammashoitola Katajakuja 1, C-talo, 80400 Ylämylly Ajanvaraus ja neuvonta ma-pe 8–14 puh. 013 330 2451 Päivystys Viikonloppuisin ja arkipyhinä hammaslääkäripäivystys toimii ajanvarauksella Pohjois-Karjalan keskussairaalan yhteispäivystyksessä klo 12–21. Ajanvaraus viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 11–12, puh. 050 301 1592 (numero ei voi vastaanottaa tekstiviestejä). Tämän jälkeen klo 21 saakka hoidon tarpeen arvio ja hoitoon ohjaus Päivystysapu 116 117 -palvelun kautta.

Hätätapauksessa ota yhteys yleiseen hätänumeroon 112

PELASTUSTOIMI Pohjois-Karjalan pelastuslaitos Liperin, Viinijärven ja Ylämyllyn paloasemat kuuluvat läntiseen toiminta-alueeseen. Palotarkastukset: palomestari, p. 044 794 3725 Hätätapauksessa ota yhteys yleiseen hätänumeroon 112

NUOHOUS Nuohous on Liperissä 1.7.2019 lähtien ollut vapaasti kilpailtua yritystoimintaa, jossa rakennuksen omistaja tai haltija tilaa palvelun haluamaltaan nuohoojalta. Nuohoojien yhteystietoja löytyy muun muassa Nuohousalan keskusliiton internetsivuilta: nuohoojat.fi

ELÄINLÄÄKÄRIT Silmutie 11 c, Käsämä Ajanvaraus ma-pe klo 8–10 p. 0100 84501 (Polvijärven, Liperin ja Outokummun alue) Ajanvaraukset ja neuvonta numerossa arkisin klo 8–10. Tämän jälkeen numero palvelee akuutteja tapauksia varten. siunsote.fi/elainlaakarit

LÖYTÖELÄIMET Liperin kunnan alueen löytöeläimet toimitetaan Lemmikkihoitola Karakoniin Polvijärvelle. Karakon/Laura Kontkanen Peräläntie 2 83780 Horsmanaho p. 050 428 8266

34 2022


PYHÄSELÄN ALUE Pitko Jouni, p. 050 564 0409, jouni.pitko@outlook.com

MÖKKILÄISILLE

kesätapahtuma Liplatus lauantaina 2.7.2022 klo 10–14 makasiininrannassa

Mökkiläisten ja uusien asukkaiden kesätapahtuman tiedot tarkentuvat, seuraa Liperin kunnan ilmoittelua www.liperi.fi Liperin kunta

MÖKKILÄISTOIMIKUNTA Mökkiläistoimikunta on Liperin vapaa-ajan asukkaiden vaikuttamisen kanava. Yhteystiedot löydät tästä sekä neuvostojen ja toimikuntien sivulta. Verkkosivulta löydät myös mökkiläistoimikunnan muistiot.

KUORINGAN ALUE Kiiski Keijo, p. 050 330 9562, keijo_kiiski@hotmail.com

LAMPIALUE Korhonen Hilkka, p 050 367 5193, hilkka.marketta@outlook.com

Mökkiläisten kesäteatteri-ilta

Ristin kesäteatterilla (Ristinkyläntie 1) 7. heinäkuuta klo 19

HEPSANKEIKKA JA HUNSVOTTI: Komedia ruostumattomasta rakkaudesta ja rohkeista päätöksistä. kesateatterit.fi/liperi-ristin-kesateatteri

VIINIJÄRVI Erola Jouni, p. 050 379 3996, beork.je@gmail.com

SAARISTON ALUE Vilén Oili, p. 050 490 4573, oilivilen@netti.fi

KUNNANHALLITUKSEN EDUSTAJA Koppinen Kirsi, p. 040 574 9798, kirsi.koppinen@luottamus.liperi.fi

Mökkiläistoimikunta kokoontuu 2–3 kertaa vuodessa.

HEPOSELKÄ

MÖKKILÄISTOIMIKUNNAN SIHTEERI

Liperin mökkiläistoimikunta ylläpitää myös Facebook-ryhmää Liperin mökkiläiset

Karttunen Ulla, p. 040 836 6482, ulla.karttunen@opedu.kuopio.fi

Hannele Mikkanen, kunnanjohtaja, p. 0400 139 989, hannele.mikkanen@liperi.fi

35

2022


toukokuu

MA–KE 9.5.–11.5.

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

LAUANTAINA 14.5.

klo 19

Mikin karaoke Rantamakasiinilla

MA–KE 16.5.–25.5.

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

Kesäkuu

KESKIVIIKKONA 1.6.

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 10

Senioreiden ulkotreeni Liperissä

klo 17:30

Pihatreeni Ylämyllyllä

klo 18

Lasten omat onkikisat Liperissä

klo 18

Mölkky Rantamakasiinilla

TORSTAINA 2.6.

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

LAUANTAINA 28.5.

klo 10

Senioreiden ulkotreeni Viinijärvellä

klo 9

Susirajan rompepäivät Ylämyllyllä

klo 10

klo 10

Ollilan tupa kesäkahvila avataan Mattisenlahdessa

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 17

Porrastreeni Pärnävaaralla

klo 18

Vapaanrannan onkikisa

klo 20

Kumpen iltayön kävelyretki Pärnävaaralla

klo 19

Mikin karaoke Rantamakasiinilla

SUNNUNTAINA 29.5.

klo 9

Susirajan rompepäivät Ylämyllyllä

klo 10

Savonselkäuistelu Liperissä

MAANANTAINA 30.5.

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 10

Senioreiden ulkotreeni Ylämyllyllä

klo 13

Allastreeni Liprakassa

TIISTAINA 31.5.

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 17

Toiminnallinen ulkotreeni Käsämässä

PERJANTAINA 3.6.

klo 8

Lempeä aamujooga Ylämyllyllä

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 19

Mikin karaoke Rantamakasiinilla

LAUANTAINA 4.6.

Trubaduuri Jone Sallanen Rantamakasiinilla

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 20

Sami Rosholm & Casanova Liperin lavalla

SUNNUNTAINA 5.6.

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

36 2022


PERJANTAINA 10.6.

SUSEL Cup SM/Lavatanssi-Tripla Liperissä

klo 8

Lempeä aamujooga Ylämyllyllä

klo 10

MAANANTAINA 6.6.

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 10

6.–10.6.

Lasten kädentaitoleiri Ylämyllyllä

klo 12

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

6.–10.6.

Lasten ja nuorten kuvataideleiri Ylämyllyllä

Täynnä Toivoa -näyttelyn avajaiset galleria Harjussa

klo 11

klo 19

Mikin karaoke Rantamakasiinilla

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

6.–10.6.

Lasten ja nuorten kuvataideleiri Viinijärvellä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

6.–10.6.

Lasten uimakoulut Liprakassa

Saariston puodin Stand Up -iltamat Tutjunniemessä

klo 18

Pyhän Päärynän Legenda – lasten teatteri Tähkä museolla

6.–17.6.

Pesiskoulu Jyrin kentällä Ylämyllyllä

SUSEL Cup SM/Lavatanssi-Tripla Liperissä

klo 17

Toiminnallinen ulkotreeni Käsämässä

klo 10

Vastakohtaamiset-tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 10

Senioreiden ulkotreeni Ylämyllyllä

klo 13

Allastreeni Liprakassa

LAUANTAINA 11.6.

klo 9

Kumpen pyöräretki Heinävaaraan

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

TIISTAINA 7.6.

Automuseo Myllyn Vanhat Autot kesän avaus

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 11

klo 12

Riemua rannoilla rantapäivä Honkalammen uimarannalla

klo 20

TIISTAINA 14.6.

KESKIVIIKKONA 15.6.

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 10

Senioreiden ulkotreeni Liperissä

klo 11

Liperin Taidemuseo -taidenäyttely aukeaa (avoinna 11.6.–31.7.) Liperin Myllymiljöössä

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

Helminauha Liperin lavalla

klo 17:30

Pihatreeni Ylämyllyllä

SUNNUNTAINA 12.6.

klo 18

Mölkky Rantamakasiinilla

klo 10

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

klo 10

Senioreiden ulkotreeni Viinijärvellä

klo 10

Senioreiden ulkotreeni Liperissä

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 12

Riemua rannoilla rantapäivä Liperin uimarannalla

klo 11

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 17

Porrastreeni Pärnävaaralla

klo 17

Toiminnallinen ulkotreeni Käsämässä

KESKIVIIKKONA 8.6.

klo 10

klo 17:30

Pihatreeni Ylämyllyllä

klo 18

Mölkky Rantamakasiinilla

TORSTAINA 9.6.

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

SUSEL Cup SM/Lavatanssi-Tripla Liperissä

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

MAANANTAINA 13.6.

13.-17.6.

Lasten ja nuorten kuvataideleiri Liperissä

13.–17.6.

Kirmaus kesään lasten monitoimileiri Ylämyllyllä

13.–17.6.

Lasten uimakoulut Liprakassa

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

TORSTAINA 16.6.

PERJANTAINA 17.6.

klo 8

Lempeä aamujooga Ylämyllyllä

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 10

Senioreiden ulkotreeni Viinijärvellä

klo 14

Frisbeegolf-kisa Liperin Nopsakissa

klo 10

Senioreiden ulkotreeni Ylämyllyllä

klo 17

Porrastreeni Pärnävaaralla

klo 11

klo 11

klo 19

Gospel-ilta Ollilan Tuvassa Mattisenlahdessa

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 13

Allastreeni Liprakassa

klo 19

Mikin karaoke Rantamakasiinilla

37

2022


TIISTAINA 21.6.

LAUANTAINA 18.6.

18.–19.6.

Lasten Kunnari-leiri, pelejä eri puolilla Liperiä Liperi Strongman & Strongwoman Challenge Liperin Kirkkolahdella

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 12

Riemua rannoilla rantapäivä Atsinlammen uimarannalla

PERJANTAINA 24.6.

Saariston Puoti LIVE: Jouni Laasonen & Oscu Tutjunniemessä

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 12

Komperon museo

klo 19

Mikin karaoke & bilemusa Rantamakasiinilla

klo 20

Juhannuskokko syttyy Saariston Puodilla Tutjunniemessä

klo 10

Rippikoulun konfirmaatio Liperin kirkossa

klo 17

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

Toiminnallinen ulkotreeni Käsämässä

klo 17

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

Maaseutumuseo Tähkän kesän (21.6.–6.8.) avaus: mm. Kauko Niskanen – Ryynäsen Oton puiset naiset ja Mielitilat -näyttely

klo 18

Naiset suomensarjan 100-vuotisjuhlkaottelu ViU – Hamina

KESKIVIIKKONA 22.6.

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 20

Saija Tuupanen & eXmiehet Liperin lavalla

Päiväretki Linnanmäelle

klo 12

Komperon museo

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 18

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

Praasniekka: Vigilia Jumalanäidin Tihvinäläisen ikonin kirkossa Viinijärvellä

klo 10

Senioreiden ulkotreeni Liperissä

klo 19

Mikin karaoke Rantamakasiinilla

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 20

PNP solistina Henri Jokinen Liperin lavalla

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 12

Riemua rannoilla rantapäivä Honkalammen uimarannalla

klo 17:30

Pihatreeni Ylämyllyllä

klo 18

Mölkky Rantamakasiinilla

SUNNUNTAINA 19.6.

18.–19.6.

Lasten Kunnari-leiri, pelejä eri puolilla Liperiä

klo 10

Rippikoulun konfirmaatio Liperin kirkossa

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11 klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

MAANANTAINA 20.6.

LAUANTAINA 25.6.

Saariston Puoti LIVE: Movetron Tutjunniemessä

SUNNUNTAINA 26.6.

Saariston Puodin juhannusbingo ja tietovisa Tutjunniemessä

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 10

Praasniekka: Liturgia, vedenpyhitys joella ja ristisaatto, Jumalanäidin Tihvinäläisen ikonin kirkossa Viinijärvellä

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 12

PM-heittouistelu Liperissä

klo 12

Komperon museo

klo 13

Meidän luokka Roukalahden teatterissa

TORSTAINA 23.6.

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

20.–23.6.

Lasten uimakoulut Liprakassa

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 10

Senioreiden ulkotreeni Viinijärvellä

klo 10

Senioreiden ulkotreeni Ylämyllyllä

klo 11

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 12

Komperon museon kesän avaus

klo 13

Allastreeni Liprakassa

klo 17

Porrastreeni Pärnävaaralla

38 2022


MAANANTAINA 27.6.

klo 10

TORSTAINA 30.6.

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 12

27.6.–8.7. Pesiskoulu pallokentällä Viinijärvellä

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

Täynnä Toivoa – Toivo Tolvasen öljyväritöiden näyttely galleria Harjulassa

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 20

Sinitaivas Liperin lavalla

klo 10

27.6.–8.7. Pesiskoulu koulun kentällä Liperissä

klo 11

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

TIISTAINA 28.6.

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 12

Riemua rannoilla rantapäivä Liperin uimarannalla

klo 15

Pientä vipinää kesään -betonityökurssi alkaa Liperissä

klo 19

Kari Hirvonen & Onnentähti Liperin lavalla

KESKIVIIKKONA 29.6.

Höyrylaivaristeily Saariston Puodilta Tutjunnimessä

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 10

Täynnä Toivoa – Toivo Tolvasen öljyväritöiden näyttely galleria Harjulassa

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11 klo 12 klo 17:30

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä Riemua rannoilla rantapäivä Vaivion uimarannalla Geokätköily tutuksi Maaseutumuseo, Liperi

klo 18

Mölkky Rantamakasiinilla

klo 19

Meidän luokka Roukalahden teatterissa

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 12

Komperon museo

klo 19

Meidän luokka Roukalahden teatterissa

Heinäkuu

PERJANTAINA 1.7.

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 12

Komperon museo

klo 19

Mikin karaoke Rantamakasiinilla

klo 20

Myllypuodin etkot Myllymiljöössä

LAUANTAINA 2.7.

Ysärikasari Bileet DJ Miki Rantamakasiinilla

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 10

Harrasteajoneuvotapahtuma Liperin Myllymiljöössä Liperissä

klo 10

Kesäasukkaiden Liplatus-tapahtuma Kirkkolahden alueella

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 12

Komperon museo

SUNNUNTAINA 3.7.

klo 10

Jooga Päivilässä

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 12

Komperon museo

klo 13

Päivilän kesäkauden avaus Sini Mannisen, Saara Tikan ja Tiina Vottosen näyttely Päivilässä 3.7.–7.8.

klo 13

Hepsankeikka ja hunsvotti Ristin kesäteatterissa

klo 13

Meidän luokka Roukalahden teatterissa

klo 14

Runon ystävät ry runomatinea Päivilässä

MAANANTAINA 4.7.

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

TIISTAINA 5.7.

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 18

Helluntaiseurakunnan telttajuhlat, Liperi

klo 19

Hepsankeikka ja hunsvotti Ristin kesäteatterissa

klo 19

J.A.L.O. Jussi Antero Lammela Orkesteri Liperin lavalla

39 2022


PERJANTAINA 8.7.

KESKIVIIKKONA 6.7.

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 12

Komperon museo

klo 12

Komperon museo

klo 12

Avoimet ovet Päivilässä Sini Mannisen, Saara Tikan ja Tiina Vottosen näyttely

klo 13

Meidän luokka Roukalahden teatterissa

klo 13

Hepsankeikka ja hunsvotti Ristin kesäteatterissa

klo 19

Hepsankeikka ja hunsvotti Ristin kesäteatterissa

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 18

Laulu onnesta, Eino Leinon päivän konsertti Ylämyllyllä

klo 10

klo 18

Helluntaiseurakunnan telttajuhlat Liperi

klo 10

klo 18

Mölkky Rantamakasiinilla

Maaseutumuseo Tähkä: Perheen eläinpäivä

klo 19

Meidän luokka Roukalahden teatterissa

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä 12.–16.7. Kädentaitojen viikko

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 19

Hepsankeikka ja hunsvotti Ristin kesäteatterissa

klo 19

Antti Ahopelto & Etiketti Liperin lavalla

LAUANTAINA 9.7.

11.–14.7.

Kumpen vunukkaleiri Säynelammella

RaiRai Bile Trio Rantamakasiinilla

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

TORSTAINA 7.7.

klo 11

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 12

Komperon museo

klo 12

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

Avoimet ovet Päivilässä Sini Mannisen, Saara Tikan ja Tiina Vottosen näyttely Päivilässä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 12

Komperon museo

klo 18

Helluntaiseurakunnan telttajuhlat Liperi

klo 18

Suvi soi Liperissä: Jukka Romu, baritoni ja Arto Tarkkonen, harmonikka Liperin Myllymiljöössä

klo 19

Gospel-ilta Ollilan Tuvassa Mattisenlahdessa

klo 19

Mökkiläisten kesäteatteri Hepsankeikka ja hunsvotti Ristin kesäteatterissa

klo 19

Meidän luokka Roukalahden teatterissa

MAANANTAINA 11.7.

Ikäihmisten teatteriretki Paksuniemen teatteriin

klo 13

Psykologinen sukupuu -kurssi Päivilässä

klo 20

Katja & Fernanda Liperin lavalla

SUNNUNTAINA 10.7.

TIISTAINA 12.7.

KESKIVIIKKONA 13.7.

klo 10

Rippikoulun konfirmaatio Liperin kirkossa

klo 10

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 10

Jooga Päivilässä

klo 11

klo 11

Kalevalainen jäsenkorjaaja Päivilässä

klo 11

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 18

Mölkky Rantamakasiinilla

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 19

Meidän luokka Roukalahden teatterissa

klo 19

Mikin karaoke Rantamakasiinilla

40 2022


TORSTAINA 14.7.

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

SUNNUNTAINA 17.7.

KESKIVIIKKONA 20.7.

klo 10

Rippikoulun konfirmaatio Liperin kirkossa

klo 10

Jooga Päivilässä

klo 10

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 12

Komperon museo

klo 11

Hepsankeikka ja hunsvotti Ristin kesäteatterissa

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 11

klo 19

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 12

Komperon museo

klo 18

Mölkky Rantamakasiinilla

klo 12

Avoimet ovet Päivilässä Sini Mannisen, Saara Tikan ja Tiina Vottosen näyttely

klo 19

Meidän luokka Roukalahden teatterissa

klo 19

Mikin karaoke Rantamakasiinilla

klo 19

Meidän luokka Roukalahden teatterissa

PERJANTAINA 15.7.

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 12

Komperon museo

klo 19

Mikin karaoke Rantamakasiinilla

LAUANTAINA 16.7.

Makasiinin vahvin mies -kisa Rantamakasiinilla

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 12 klo 12

TORSTAINA 21.7.

klo 13

Meidän luokka Roukalahden teatterissa

klo 13

Hepsankeikka ja hunsvotti Ristin kesäteatterissa

klo 10

klo 19

Hepsankeikka ja hunsvotti Ristin kesäteatterissa

Maaseutumuseo Tähkä ITE-taiteen teemapäivä

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

MAANANTAINA 18.7.

18.–22.7.

Pesiskoulu Jyrin kentällä Ylämyllyllä

klo 11

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 12

Komperon museo

klo 18

Suvi soi Liperissä: Cinema Classics -konsertti yläkoululla Ylämyllyllä

klo 19

Hepsankeikka ja hunsvotti Ristin kesäteatterissa

klo 19

Meidän luokka Roukalahden teatterissa

klo 19

Gospel-ilta Ollilan Tuvassa Mattisenlahdessa

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 18

Suvi soi Liperissä: Jouni Somero, piano ja Hannu Jurmu, tenori. Viinijärven kirkko

TIISTAINA 19.7.

PERJANTAINA 22.7.

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

Komperon museo

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 10

Avoimet ovet Päivilässä Sini Mannisen, Saara Tikan ja Tiina Vottosen näyttely

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 13

Luonnonkosmetiikka -työpaja Päivilässä

klo 11

klo 19

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 20

Heidi Pakarinen & Karavaani Liperin lavalla

Hepsankeikka ja hunsvotti Ristin kesäteatterissa

klo 12

Komperon museo

klo 19

Jyrki Nurminen & Sävel Liperin lavalla

klo 19

Mikin karaoke Rantamakasiinilla

41

2022


LAUANTAINA 23.7.

Truck Meeting Myllymiljöössä Tsugu Ways Rantamakasiinilla

klo 13

klo 13

Taiteilijatapaaminen Päivilässä Haastattelussa taidemaalari Saara Tikka, haastattelijana Pulmu Manninen Meidän luokka Roukalahden teatterissa

Saariston Puoti LIVE: Finnmachine Tutjunniemessä

klo 13

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

Hepsankeikka ja hunsvotti Ristin kesäteatterissa

klo 19

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

Hepsankeikka ja hunsvotti Ristin kesäteatterissa

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 12

Täynnä Toivoa – Toivo Tolvasen öljyväritöiden näyttely galleria Harjulassa

klo 12

Komperon museo

klo 12

Avoimet ovet Päivilässä Sini Mannisen, Saara Tikan ja Tiina Vottosen näyttely.

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 12

Riemua rannoilla rantapäivä Viinijärvellä

klo 18

Mölkky Rantamakasiinilla

klo 19

Meidän luokka Roukalahden teatterissa

TORSTAINA 28.7.

MAANANTAINA 25.7.

Taipaleen Kulttuuriviikko: Timo Munnen monologi Valistustalolla Viinijärvellä

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

Taipaleen kulttuuriviikko: Omituiset olympialaiset Valistustalon maastossa Viinijärvellä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

Taipaleen Kulttuuriviikko: Viinijärven historia ja luontopolku klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

Taipaleen Kulttuuriviikko: Pop-up-Pub Vinkkarissa, luontopolun raivaustalkoot

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 12

Komperon museo

klo 14

Frisbeegolf-kisa Salokylän radalla

klo 18

Suvi soi Liperissä: Tango del norte, yläkoululla Ylämyllyllä

klo 19

Hepsankeikka ja hunsvotti Ristin kesäteatterissa Meidän luokka Roukalahden teatterissa

TIISTAINA 26.7.

klo 12

ITE -taiteilija, artesaani Tiina Vottonen Päivilässä.

klo 10

klo 13

Luonnonkosmetiikka -työpaja Päivilässä

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 20

Heikki Koskelo yhtyeineen Liperin lavalla

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 11

SUNNUNTAINA 24.7.

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

klo 10

Jooga Päivilässä

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

Riemua rannoilla rantapäivä Honkalammen uimarannalla

klo 19

klo 10

klo 12

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 19

Hepsankeikka ja hunsvotti Ristin kesäteatterissa

PERJANTAINA 29.7.

klo 19

Neitoset Liperin lavalla

Truck Meeting Myllymiljöössä

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 12

Täynnä Toivoa – Toivo Tolvasen öljyväritöiden näyttely galleria Harjulassa

klo 12

Suvikirkko Viinijärven kirkossa

klo 12

Komperon museo

klo 12

Avoimet ovet Päivilässä Sini Mannisen, Saara Tikan ja Tiina Vottosen näyttely

KESKIVIIKKONA 27.7.

Taipaleen Kulttuuriviikko: Maarianvaaran kesäteatteri Valistustalolla

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

Taipaleen Kulttuuriviikko: Yhteislaulua Valistustalolla

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 12

Komperon museo

klo 19

Mikin karaoke Rantamakasiinilla

42

2022


KESKIVIIKKONA 3.8.

LAUANTAINA 30.7.

Saariston Puoti LIVE: Kalle Päätalo Tutjunniemessä Hakoja, tonkkia ja veteraanikoneita Liperin Myllymiljöössässä

klo 12

Komperon museo

klo 12

Avoimet ovet Päivilässä Sini Mannisen, Saara Tikan ja Tiina Vottosen näyttely

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 13

Psykologinen sukupuu -kurssi Päivilässä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 13

Meidän luokka Roukalahden teatterissa

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 13

Hepsankeikka ja hunsvotti Ristin kesäteatterissa

klo 12

Komperon museo

klo 14

klo 12

Täynnä Toivoa – Toivo Tolvasen öljyväritöiden näyttely galleria Harjulassa

klo 19

klo 18

klo 12

klo 20

Suvi soi Liperissä: Jukka Romu, baritoni ja Arto Tarkkonen, harmonikka, Valistustalo, Viinijärvi

Höyrylaivaristeily Saariston Puodilta Tutjunniemessä

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

TORSTAINA 4.8.

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 10

Lauluyhtye Trikolori ja Tapsa Eronen konsertoivat Siikakoskella

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

Hepsankeikka ja hunsvotti Ristin kesäteatterissa

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 12

Komperon museo

PERJANTAINA 5.8.

Elokuu

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

1.–5.8.

Pesiskoulu koulun kentällä Liperissä

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 12

Komperon museo

1.–5.8.

Pesiskoulu pallokentällä Viinijärvellä

Hakoja, tonkkia ja veteraanikoneita Liperin Myllymiljöössä

1.–5.8.

Spurtti kouluvuoteen lasten monitoimileiri Ylämyllyllä

Taipaleen Kulttuuriviikko: Viinikellunta ja kulttuuriviikon päätöstapahtuma Siikakoskella

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

Avoimet ovet Päivilässä Sini Mannisen, Saara Tikan ja Tiina Vottosen näyttely Leif Lindeman & Amore Liperin lavalla

SUNNUNTAINA 31.7.

MAANANTAINA 1.8.

klo 10

Perinnejumalanpalvelus ja kesäasukkaiden kirkkopyhä Liperin kirkossa

klo 10

Jooga Päivilässä

klo 10

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä

TIISTAINA 2.8.

klo 11

Liperin taidemuseo -taidenäyttely Liperin Myllymiljöössä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 19

Tangokuninkaalliset 2022 & Orkesteri Liperin lavalla

LAUANTAINA 6.8.

MakasiiniFest: SixMachine & That Moonage Voodoo Rantamakasiinilla

klo 10

Maaseutumuseo Tähkä Museon harvinaisuudet, syksyn sadon tori ja kirpputori

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 12

Komperon museo

klo 18

Suvi soi Liperissä: Anu-Kaisa Nissinen, sopraano ja Samuli Moilanen, tenori, piano Liperin kirkossa

klo 20

Komiat Liperin lavalla

43 2022


SUNNUNTAINA 7.8.

Kesäkauden päätös Päivilässä

klo 10

Rippikoulun konfirmaatio Liperin kirkossa

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 11

Miniretriitti Päivilässä

klo 12

Komperon museo

klo 18

Runo- ja laulumaailma ry:n konsertti Liperin kirkossa

MA–KE 8.8–10.8.

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

TORSTAINA 11.8.

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 12

Komperon museo

PERJANTAINA 12.8.

Makasiinin karaokefestarit Rantamakasiinilla

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 12

Komperon museo

LAUANTAINA 13.8.

Saariston Puodin Vesipärskeet Tutjunniemessä Makasiinin karaokefestarit Rantamakasiinilla

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 12

Komperon museo

klo 12

Täynnä Toivoa – Toivo Tolvasen öljyväritöiden näyttely galleria Harjulassa

klo 20

Eija Kantola & Omega Liperin lavalla

SUNNUNTAINA 14.8.

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

Automuseo Myllyn Vanhat Autot Ylämyllyllä

klo 12

Komperon museo

MAANANTAINA 15.8.

15.–17.8.

Kumpen retki Nurmeksen Peurajärvelle

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

TORSTAINA 25.8.

klo 10

PERJANTAINA 26.8.

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 18

Tolpojen tarina Liperin kirkossa

klo 19

Mikin karaoke Rantamakasiinilla

LAUANTAINA 27.8.

Venetsialaiset Rantamakasiinilla Saariston Puodin Venetsialaiset: Pate Friman & Orient Express

TI–KE 16.8.–17.8.

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

TORSTAINA 18.8.

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 19

Gospel-ilta Ollilan Tuvassa Mattisenlahdessa

PERJANTAINA 19.8.

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

LAUANTAINA 20.8.

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 19

Mikin karaoke Rantamakasiinilla

klo 20

Tomi Markkola & Kipinä Liperin lavalla

SUNNUNTAINA 21.8.

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

MA–KE 22.8–24.8

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

klo 11

Kumpen polkuretki Käsämässä

klo 20

Markku Aro & Diesel Liperin lavalla

SUNNUNTAINA 28.8.

klo 10

Mummon maalaismuseo ja Parren paronin pienoisrautatie

MA–KE 29.8–31.8.

klo 10

Vastakohtaamiset -tilataideteos Yhteisötalolla Liperissä

SYYSKUU

LAUANTAINA 3.9.

Tankin Tyhjennys – Karaokebileet Rantamakasiinilla

LA–SU 3.–4.9.

klo 8.30

Vinttikoirien ja näöllään ajavien koirien Suomi Cup 2022 Liperissä

44 2022


PL 20 • 83100 Liperi 013 686 511 • kirjaamo@liperi.fi liperi.fi facebook.com/liperinkunta twitter.com/LiperinKunta instagram: @liperinkunta

Liperin kesä 2022

Liperin kunta • Kunnanvirasto