Page 16

EMNE

gen af 50 ars jubilæet i Lions Club Cahors i Frankrig medbringende en personlig hilsen fra HKH Prinsgemalen. Prins Henriks far har været medlem der, og Jørgen Bagger har været bindeledet mellem det danske kongehus og Lions Club Cahors. Prinsgemalen er som bekendt protektor for lionsklubberne i Danmark.

Jørgen Bagger i munter samtale med en yngre Prins Henrik og daværende distriktsguvernør, Schwartz Nielsen. Den elskede Walt Disney tegning af Mickey og Pluto. Jørgen Bagger viser en lille del af sin store Lions samling frem. Her er Jørgen Bagger fanget i sin ”hule” hvor han dagligt redigerer og akiverer sine memoirer.

Fra sin pure ungdom har Jørgen Bagger været meget aktiv og engageret. Det gjaldt også i krigsårerne, hvor han var med i en hospitalsgruppe på Østerbro Apotek med øvelser på loftet på Christiansborg. Ved deres diamant bryllup i 2011 fik Jørgen Bagger lejlighed til overfor en samlet kreds af venner, på en fin måde at takke sin kone Lise Bagger, der med stor interesse havde fulgt ham i alle årene. Hun døde desværre to dage efter. Jørgen Bagger kan se tilbage på en produktion af ikke mindre end 803 film, videoer og AV produktioner, hvoraf 52 har opnået internationale priser. Han er æresmedlem af FSU (Frederiksberg Sogns Ungdomsafdeling) og af International Advertising Association og har fået en af Lions højeste udmærkelser, Melvin Jones Fellow med diamant (Progressive Melwin Jones Fellow). Denne sommer deltog han også i det Internationale Convention i Toronto, hvor han sammen med sin klubkammerat og rejsepartner Hans Ulrik Paulsen, tilføjede mange fine oplevelser til sit i øvrigt spændende liv. Når man besøger Jørgen Bagger i hans hus i Virum, fornemmer man straks, at det er et hus med masser af fortællinger. Det største problem for Jørgen Bagger er tiden! Der findes ikke nok tid i hverdagen til alt det han stadig gerne vil. Når han først begynder at fortælle og udbreder sin viden om film og kulturpersonligheder, kan han fortsætte i en uendelighed. Kedeligt bliver det aldrig. Han sætter også stor pris på kunst og især malerier. Et billede som har en særlig plads i hans hjerte,

16

LION oktober 2014

er en originaltegning fra hans daværende ven Walt Disney, af en tidlig Mickey Mouse og Pluto. Jørgen Bagger har en datter og en søn og 5 børnebørn og nyder i dag som fortalt sit otium fra villaen i Virum.

Lions oktober 2014  
Advertisement