Page 1

Music World Magazine

Volume 1

Subject Red steelt de show op Humo’s Rock Rally.

De nieuwe robot gitaar van Gibson op de markt.

Met deze week: Breaking Benjamin Wie zijn ze?


Woord vooraf Beste Lezer,

Music World Magazine heet u welkom en dankt u hartelijk voor het kopen van de eerste uitgave. Zoals u weet zal Music World Magazine u onderdompelen in de wereld van muziek en alles wat ermee te maken heeft. Met uw steun kunnen we het magazine misschien binnenkort een voltreffer heten. Veel plezier met Music World Magazine.

Hoofdredacteur

Linz De Strooper

1


Inhoud Woord vooraf ................................................................................................................................... 1 Breaking Benjamin ........................................................................................................................... 3 Wie zijn ze? .................................................................................................................................. 3 Ontstaan van de naam.............................................................................................................. 3 Verder verloop. ......................................................................................................................... 3 Subject Red ..................................................................................................................................... 5 Subject Red steelt de show .......................................................................................................... 5 Wie is Subject Red? ..................................................................................................................... 5 Gibson ............................................................................................................................................. 6 Robot gitaar, futuristisch of werkelijkheid? ................................................................................... 6 Slot ................................................................................................................................................... 7

2


Breaking Benjamin

Wie zijn ze? De band is gevormd in het jaar 1998 door vocalist Benjamin Burnley en de toenmalige drummer genaamd Jeremy Hummel. In 1999 heeft de band hun naam voor een tijdje veranderd in Plan 9. In 2000 werd de naam weer terug veranderd in Breaking Benjamin en kwamen er 2 nieuwe bandleden bij die van de band Lifer kwamen. Aaron Fink en Mark Klepaski. Lifer had een korte tijd flink succes mede dankzij MTV.

terug veranderd in Breaking Benjamin.

bereikte de platinum status. De tweede single (sooner or later) kwam nogmaals op nummer 2 terecht.

Verder verloop.

De EP so cold kwam later in het jaar 2004 en bracht het nummer Blow me away met zich mee de meeste die Halo 2 hebben gespeeld zullen dit nummer vast wel herkennen aangezien deze (wel in een na mijn mening behoorlijk verkrachte vorm) in de game zit. Ik weet niet meer precies waar maar het leek meer op trance dan op rock.

In 2001 signeerde de band een deal met het platenlabel Hollywood records waar ze momenteel nog steeds bijzitten. Het eerste album genaamd Saturate was eigenlijk niet eens zo een geweldig groot

In September 2004 nam de drummer en stichter van de band Jeremy Hummel afscheid van de band. Later in 2005 klaagde deze meneer de band aan omdat ze nummers hadden gebruikt waar hij aan mee heeft geholpen maar nooit geld voor had gekregen. Hij vroeg een luttele 8 miljoen dollar.

Ontstaan van de naam. Tijdens een optreden liet Burnley een microfoon vallen, de eigenaar van deze microfoon kwam op het podium en zei: ""I'd like to thank Benjamin for breaking my fucking microphone." Hierdoor werd de naam van de band Breaking Benjamin. In 1999 veranderde de band zijn naam kortstondig in "Plan 9", na een aantal veranderingen in de line-up werd de naam echter weer 3

succes. Polyamorous kreeg weinig aandacht, skin nog minder en medicate leed aan hetzelfde. De eerste single (So cold) van het tweede album (we are not alone) was een groter succes en kwam zelfs op nummer 2 te staan in de hitlijsten. Het album

In 2006 kwam het derde album uit genaamd phobia. Er word gesproken dat de titel slaat op de verschillende phobia die de zanger van de band heeft een daarvan is vliegen en dat is dus ook de reden waarom ze hier in Europa niet zo heel erg bekend zijn.


De eerste single van album (diary of jane) kwam alweer op nummer 2 te staan en was uiteraard weer een groot succes. De tweede single Breath is op 1 gekomen en de clip die daarvoor uit is gekomen is ontstaan uit een wedstrijd waar fans van de band een clip konden maken. Deze clip bestaat uit Live scenes van hun tour Homecoming waar ook een dvd van uit is. Deze dvd word geleverd met de nieuwe re-release van het album Phobia. (Auteur: Wikipedia)

4


Subject Red Subject Red steelt de show Zaterdag, 29 Oktober 2011, vond de Humo’s Rock Rally plaats. The Jack London Show was de favoriet maar toen de band Subject Red begon met hun repertoire te spelen bliezen ze iedereen van hun stoel. Niemand had reeds van de band gehoord maar sinds die dag veranderde hun leven helemaal, ze wonnen de Humo’s Rock Rally en krijgen de kans om een cd op te nemen in de studio.

tweemans project, genaamd 'Included'. Wouter De Cock (Gitaar) en Linz De Strooper (Drums/Gitaar) leerden elkaar kennen op de middelbare school.

Wij keken in de zielen van de bandleden, wie is Subject Red?

Wie is Subject Red? Subject Red is een alternatieve rockband gevestigd in Borsbeke, Herzele. De band is reeds een 3 jaar bezig met het schrijven en spelen van muziek. Oorspronkelijk is het allemaal begonnen als een 5

Toen het jammen wat ééntonig werd, begonnen ze teksten te schrijven op de passende akoestische muziek. Op 19/04/07 was hun eerste akoestische optreden in een klein zaaltje. Toen ze bands zoals 'Breaking Benjamin', 'Three Days Grace' en 'Chevelle' leerden kennen, wouden ze niets liever dan dergelijke muziek maken

dus vonden de 2 dat het tijd werd om de muziek te versterken door een 2de gitarist, aangezien Linz De Strooper liever drumde. Een half jaar geleden kwam Dimitri Diependaele in de band terecht, een gitarist dat Wouter al een tijdje kende. Al snel werd het repertoire en bandnaam weggegooid en begonnen ze helemaal opnieuw. De nieuwe naam: 'Attic 3'. Hun eerste optreden als 'Attic 3' was op 09/10/'10 in de parochiezaal in SintLievens-Houtem. Iedereen was enthousiast over de nieuwe sound van de groep. Heel toevallig surfend op het internet werd er al een groep gevonden met de naam 'Attic 3', dus moest de band zijn naam veranderen. 'Subject Red' werd geboren. De band is volop aan het repeteren en neemt binnenkort een CD op.De naam van de CD is nog niet beslist maar De geruchten zeggen dat de Cd ‘Only Exceptions’ zal heten. (Auteur: Linz De Strooper)


Gibson Robot gitaar, futuristisch of werkelijkheid? Eindelijk is er weer eens wat ontwikkeling in gitaarland: Gibson heeft de Robot Guitar gemaakt. In deze gitaar zit een hoop elektronica verwerkt waardoor deze gitaar automatisch zichzelf kan stemmen. Daarnaast kan hij omstemmen naar een stemming van jouw keuze, je helpen bij het fixen van de intonatie en automatisch nieuwe snaren opwinden. De gitaarheld hoeft, om er zeker van te zijn dat de volgende akkoordenreeks of solo spatzuiver is, enkel de volumeknop uit te trekken en vervolgens alle snaren tegelijk aan te slaan. Daarop worden mechaniekjes die aan de stemknoppen zijn bevestigd in gang gezet die de gitaar binnen enkele seconden in de juiste stemming brengen. Op de volumeknop is tevens via ledjes uit te lezen of een bepaalde snaar ontstemd is: de indicator voor die snaar licht dan rood op.

De Robot Guitar is niet enkel handig voor toondove snarenwonders. Zelfs gitaristen die over een

6

absoluut gehoor beschikken zullen wel eens binnensmonds vloeken wanneer hun instrument midden in een nummer ontstemd raakt door temperatuurverschil of een ongelukkige aanvaring met een medemuzikant. Maar het instrument kan ook in een oogwenk in een

voorgeprogrammeerde of zelfgekozen alternatieve stemming worden gebracht, zoals een open akkoord of eentje die enkel uit kwartintervallen bestaat. Het stemmechanisme heeft Gibson via een exclusief contract met met het Duitse Tronica verkregen.

De Robot Guitar beschikt tevens over brugzadeltjes die automatisch in de juiste positie gebracht kunnen worden, zodat het instrument over de gehele hals juist is ge誰ntoneerd. De gitaar, die op 7 december op vierhonderd locaties wereldwijd beschikbaar komt, gaat circa 2500 dollar kosten. In eerste instantie gaat het om een limited edition van vierduizend gitaren. De verwachting is dat Gibson in de loop van volgend jaar meer gitaren van het automatische stemmechanisme gaat voorzien. (Auteur: Tweakers.net)


Slot We hopen dat deze eerste uitgave van Music World Magazine u heeft geĂŻnspireerd en dat door dit magazine je kennis zal verruimen. We doen ons best om elke uitgave zo goed mogelijk af te maken naar uw intresse en smaak, daarom dat wij rekenen op uw raad en feedback.

Linz De Strooper, hoofdredacteur, en zijn team hopen u elke keer weer terug te zien. In het volgende nummer van Music World Magazine komen de volgende punten aan bod: - De beste festivals van BelgiĂŤ. - Eerste stap in de muziekwereld? Wij helpen je! - 10 tips voor een nieuwe gitaar.

Tot volgende week!

Linz De Strooper, hoofdredacteur.

7

Music World Magazine  

frfregreggrg

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you