Page 1

ยง

KEY points


Introductie .........................................................................................................................3 Filosofie ..............................................................................................................................4 Voordelen van botanische ingrediĂŤnten ...............................................................................5 Kleurpigmenten/Kleur vrij van ammoniak, PPD, resorcinol .................................................. 7 Kleurcodes .........................................................................................................................9 Kleurenkaart ................................................................................................................... 11 Activator/developer ......................................................................................................... 13

2

TECHNICAL MANUAL ICON - TECHNICAL SUPPORT

CONTENTS


KLEURSTOFFEN DIE AFSTAPPEN TRADITIONELE HAARKLEURINGEN

VAN

DE

ZenzTherapy Alternative Color Is specifiek ontwikkeld voor de professionele markt en is het resultaat van jaren van onderzoek en ervaring van enkele top researchers. Door deze achtergrond hebben we een hoogtechnologische kleuring ontwikkeld, die totaal verschillend is van andere kleursystemen op de markt. Het kleursysteem is ontwikkeld in Denemarken en geproduceerd in Italië bij G&P Cosmetics. G&P Cosmetics staat bekend om zijn uitzonderlijk dynamisch en technisch zeer getalenteerd team. Hun missie was duidelijk: een eenvoudige, efficiënte, gebruiksvriendelijke haarkleur produceren, die voldoet aan de noden en wensen van de hedendaagse kapper en zijn klanten. De producten voldoen aan de laatste Internationale wetgevingen en veiligheidsnormen.

ZenzTherapy Alternative Color Verschilt van andere producten op de markt, niet enkel door zijn hoogstaande formules, maar ook door de visie van productontwikkeling met een blik op de toekomst!

Hair colour of the future

De laatste jaren zijn er drastische veranderingen opgetreden in de manier van haarkleuren, de consument van vandaag heeft andere gewoonten en andere noden. Consumenten zijn ook veel beter geïnformeerd dan vroeger, zowel over veiligheid als over mogelijke kleurresultaten. Deze kleuring is geformuleerd, rekening houdend met al deze veranderingen en noden.

Evolutie is de weg naar meer veiligheid Alle haarkleurformuleringen ondergaan op dit ogenblik grote veranderingen, dit is niet enkel door de noden van de markt, maar het is ook een gevolg van veranderingen in de reglementering rond veiligheid en gezondheid.

3

TECHNICAL MANUAL ICON - TECHNICAL SUPPORT

INTRODUCTIE


ZenzTherapy Alternative Color Is een innovatief haarkleursysteem zonder ammoniak, p-phenyleendiamine (PPD) en resorcinol. Dit systeem laat salons toe een kleuring aan te bieden, die de gewenste resultaten geeft met respect voor de gezondheid van kapper en klant.

Permanente haarkleur zonder ammoniak Deze nieuwe formule zonder ammoniak, p-phenyleendiamine (PPD) en resorcinol, kleurt het haar op een veel zachtere & moderne manier. De kleur dringt door in de haarstructuur zonder het haar te beschadigen en dit is geldig op elk haartype.

Een kleur op crème basis Zeer gemakkelijk te mengen en toe te passen.

Grote variatie in kleurpigmenten Naast het chemisch effect op het haar, is ook de samenstelling van de kleuren innovatief! Alhoewel de kleur geleidelijk vervaagt, blijven de weerschijnen prachtig en intens. Bij een kleuring met ammoniak vervagen de weerschijnen en de toonhoogte.

PHILOSOPHY Zenz Therapy Alternative Color Is gebaseerd op de filosofie, dat wat we uit onze producten laten, minstens even belangrijk is, dan wat we er in stoppen‌

Zenz Therapy Alternative Color Is een bewust gekozen haarhaarkleuring, die aan de verwachtingen van de kapper en de consument voldoet, zonder ammoniak, resorcinol en PPD.

4

TECHNICAL MANUAL ICON - TECHNICAL SUPPORT

Hoewel de nieuwe reglementeringen het gebruik van pigmenten controleert en beperkt, wil iedereen nog steeds perfecte resultaten m.b.t. weerschijnen, grijsdekking, glans en duurzaamheid. Dit was de grootste uitdaging voor G&P Cosmetics Research en Icon Hair Spa.


NONI De Noni plant vindt men terug in Australië, Maleisië, Polynesië en Zuid-Afrika. De plant wordt reeds sinds de Oudheid gebruikt. Reeds 2000 jaar wordt rond de Stille Oceaan het sap van deze plant gedronken en gebruikt voor medische doeleinden. In ZenzTherapy Alternative Color maken we gebruik van de unieke eigenschappen van deze plant: proteïnen, vocht en een hoge concentratie van antioxidanten.

Het fruit van deze plant, kura genaamd, lijkt op een grote braambes. Het groeit optimaal in een bodem met een hoge concentratie aan vulkanisch as op de exotische eilanden rond de Stille Oceaan. Het is algemeen bekend dat het sap en andere bijproducten van deze plant efficiënter zijn als ze voortkomen van deze vruchtbare vulkanische bodem. Experten beweren dat deze plant één van de geweldigste ontdekkingen is van de laatste decennia als het over cosmetische producten gaat. Universiteiten en laboratoria van over heel de wereld bestuderen de eigenschappen van de Noni plant, hij is bekend voor zijn

regenererend, hydraterend en antioxiderend effect.

5

TECHNICAL MANUAL ICON - TECHNICAL SUPPORT

VOORDELEN VAN HET GEBRUIK VAN BOTANISCHE INGREDIËNTEN IN HAARKLEURINGEN


De unieke beschermende en hydraterende eigenschappen van de Jojobaplant worden gebruikt in ZenzTherapy Alternative Color. Jojoba olie is een extract van de pit van het bruine fruit van de Jojobaplant. De plant zelf is een struik met grijsgroene bladeren, die vooral groeit in woestijnachtige gebieden, o.a. in Argentinië, Australië, Israël. Het is bewezen dat olie van de Jojobaplant, de plantaardige olie is, die het meest overeenkomt met de huideigen natuurlijke oliën. Dit betekent dat de olie een beschermend en hydraterend effect heeft op huid en haar en daardoor een belangrijk ingrediënt is in ZenzTherapy Alternative Color.

6

TECHNICAL MANUAL ICON - TECHNICAL SUPPORT

JOJOBA OLIE


De formule van de kleuring bevat kleurpigmenten, die ontwikkeld zijn met een hoogtechnologisch proces. De kleurpigmenten zijn zorgvuldig geselecteerd en gecombineerd om levendige, intense kleuren te creëren met een optimale dekking. Het groot aantal individuele pigmenten, die zorgvuldig zijn afgestemd voor elke kleur en weerschijn, variëren enorm in grootte. Deze variatie in moleculair gewicht verzekert minimale opening van de cuticula en een goede indringing van alle pigmenten vanaf de schubbenlaag tot diep in de cortex. Op deze manier garanderen we een intense en duurzame kleur.

ZONDER AMMONIAK, PPD EN RESORCINOL Ammoniakvrije kleuringen is wat de markt vandaag verwacht. Van bij het begin stond ZenzTherapy Alternative Color hierbij op de voorgrond wat betreft technologie. Vanuit technisch oogpunt zijn ammoniakvrije kleuringen lichtjes verschillend, maar zoals met alle oxidatiekleuringen is het noodzakelijk om een goede diagnose te stellen en een proeftoets te doen bij de klant voor een eerste toepassing.(zie instructie pag. 27)

NATUURLIJKE EXTRACTEN ZenzTherapy Alternative Color bevat natuurlijke extracten:

  

Tea Tree (Melaleuca Alternifolia) Rozemarijn (Rosmarinus Officinalis) Lavendel (Lavandula Angustifolia)

Deze extracten zijn een mengsel van essentiële oliën, ze hebben een kalmerende en verzachtende werking in haarkleuringen. De combinatie van deze 3 extracten is niet enkel gekozen omwille van de cosmetische eigenschappen en voordelen maar ook op basis van hun excellente geur.

7

TECHNICAL MANUAL ICON - TECHNICAL SUPPORT

KLEURPIGMENTEN


     

Permanente en semipermanente kleuring in één systeem 80 intense nuances Benadrukken of wijzigen van de haarkleur Grijsdekking Licht op tot 31/2 toonhoogten met de Highlift reeks Licht op tot 21/2 toonhoogtes met de Fashion reeks

EIGENSCHAPPEN VAN ZENZTHERAPY ALTERNATIVE COLOR      

Crème kleur Eenvoudig te mengen en toe te passen Aangename geur Eenvoudig om mee te werken Creëert intense, glanzende duurzame kleuren Flexibel en creatief kleursysteem

8

TECHNICAL MANUAL ICON - TECHNICAL SUPPORT

KLEUREN MET ZENZTHERAPY ALTERNATIVE COLOR


18 KLEURFAMILIES MET IN TOTAAL 80 VERSCHILLENDE KLEUREN ZenzTherapy Alternative Color gebruikt de internationale kleurcodering. Door gebruik te maken van 2 of 3 cijfers is het mogelijk om exact de toonhoogte, de eerste weerschijn en de tweede weerschijn te bepalen.

TOONHOOGTE

Haarkleur / toonhoogte (intensiteit, donker of lichte kleur)  Highlight (het onderliggend pigment van de kleur)

De toonhoogtes gaan van 1 tot 10

9

TECHNICAL MANUAL ICON - TECHNICAL SUPPORT

ZENZTHERAPY ALTERNATIVE COLOR – COLOUR CODES


Weerschijn series ZenzTherapy Alternative Color: .0 Neutraal (basiskleur) .00 Intens Natuur (basiskleur voor grijsdekking) .1 As (blauw) .11 Intens As (blauw) .13 Beige (blauw en geel) .14 Bruin (blauw en koper) .3 Goud (geel) .34 Goud/Oranje (geel/oranje) .4 Koper (oranje) .43 Koper/Goud (oranje/geel) .44 Intense Koper (oranje) .45 Koper /Rood (oranje/rood) .5 Rood (rood) .75 Violine/Rood .6 Mahonie (rood en blauw) .71 Violine (violine en blauw) .77 Intense Violine (paars) .2 Parelmoer (paars, blauw)

PASTELTONEN Zilver = blauw (zilver) Irisé = rood en geel NOTA : Irisé bevat veel rode pigmenten en verlicht daardoor naar roze… Naturaal = neutraal Beige = paars en goud De combinatie van de nummers tonen de toonhoogte en weerschijn weer, aanwezig in de kleur. Bv.: 7.43 (medium blond - koper/goud) 7= medium blond (toonhoogte) 4= koper (sterkst aanwezig kleur) 3= goud (zwakst aanwezig kleur)

10

TECHNICAL MANUAL ICON - TECHNICAL SUPPORT

KLEURPIGMENTATIE EN WEERSCHIJN NUMMERING


ZenzTherapy Alternative kleurenkaart is een fantastisch tool om de haarstylist en klant te helpen bij het kiezen van de juiste kleur. De zijkanten van de kleurenkaart kan gemakkelijk verwijderd worden, zodat de stylist gemakkelijker het haar van de klant kan analyseren, hierdoor wordt de technische procedure eenvoudiger.

KORTE BESCHRIJVING VAN DE VERSCHILLENDE TINTEN IN ZENZTHERAPY ALTERNATIVE COLOR Natuur (.0)

Basiskleur die is opgebouwd uit gelijke delen primaire kleuren t.o.v. de toonhoogte van de haarkleur. Ideaal voor diegenen die liever neutrale/warme natuurlijke tinten zien.

Intens Natuur

Basiskleur : Meng Intens Natuur met de wens voor grijsdekking. Deze tinten bevatten dubbel zoveel kleurpigmenten, ideaal voor grijsdekking en zijn over het algemeen koeler dan 0 (Natuur tinten).

As. (.1)

Primaire blauwe pigmenten (in relatie tot de toonhoogte). Ideaal voor het bereiken van koele tinten, en voor het neutraliseren van ongewenste warme bij het oplichten. Tot 50% grijsdekking.

Intens As (.11)

Dubbele as (blauw) voor het neutraliseren van warm rood/oranje tinten en verzachtende onderliggende pigmenten.

Beige (.13)

As en goud combinatie. Afhankelijk van de toonhoogte, zijn deze koele of warme tinten.

Goud (.3)

Om warme gouden tinten te bekomen.

Goud Koper (.34)

Koper bruin tinten. Dit op toonhoogte 6-8.

11

TECHNICAL MANUAL ICON - TECHNICAL SUPPORT

KLEURKAART


Koper bruintinten. Dit op toonhoogte 5-8

Koper (.4)

Deze kleuren hebben een oranje weerschijn op toonhoogte 7-8 en een bruin/oranje weerschijn op toonhoogte 5-6.

Intens Koper (.44)

Warme kopertinten met een dubbel koperen weerschijn, mooi en intense resultaten.

Koper Rood

Deze kleurcombinatie heeft een koper rode weerschijn.

Rood (.5)

Voor sterke en heldere rode weerschijnen.

Violine(.71)

Voor violine weerschijnen op donkere toonhoogtes. Voor grijsdekking, meng ¾ basis kleur. Bv. ¼ 4.71 + ¾ 4.0

Intens Violine (.77)

Dubbel violine pigment om gele weerschijnen te neutraliseren. Kan ook gebruikt worden om een lichte paarse schijn te creëren op een lichte toonhoogte.

(.45)

SUPER HIGH LIFTS 11.1 – 11.1111.2 - 11.0

Verhelderende kleuringen om te verlichten en onderliggend pigment te neutraliseren. Licht 3 ½ tot 4 tonen op.

Booster

Kan een gekozen tint een ½ toon verlichten.

12

(.43)

TECHNICAL MANUAL ICON - TECHNICAL SUPPORT

Koper Goud


Een ontwikkelaar, die bestaat uit gestabiliseerd waterstofperoxide met toegevoegde ingrediënten voor de verzorging van het haar en de hoofdhuid. Bevat geen parfum. Speciaal ontwikkeld voor ZenzTherapy Alternative Colors, om optimale cosmetische resultaten te bekomen.

Technische eigenschappen

  

Oxidatie van de haarkleur moleculen Verlichting van natuurlijke melanine van het haar Bevat beschermende ingrediënten

Verkrijgbaar in 4 concentraties: 10-20-30-40 volume - in 1000 ml geleverd.

ZENZTHERAPY ALTERNATIVE COSMETIC (FIX) - DEVELOPER VOOR SEMI-PERMANENTE HAARKLEUR Een ontwikkelaar, die kleur kan omzetten van permanent tot semipermanent. Cosmetic Fix heeft een lage pH-waarde van 2 - en een oxidatie capaciteit (1,5%). Wanneer Cosmetic Fix wordt gemengd in een verhouding van 1:2 met de haarkleur, brengt geen verandering in de natuurlijke pigment van het haar, maar slechts afzettingen pigment op het haar. Geleverd in 1000 ml.

Technische eigenschappen

  

Minimaliseert de alkaline in de crème kleuring Oxidatie van de haarkleur molecule of the hair colour molecules Bevat beschermende substanties voor een maximum effect

13

TECHNICAL MANUAL ICON - TECHNICAL SUPPORT

ZENZTHERAPY ALTERNATIVE ACTIVATOR - DEVELOPER

Brochure Zenz (NL)  
Brochure Zenz (NL)  
Advertisement