Page 1

ENKÄTEN : Vad folk uppskattar med Stadsbiblioteket "Det jag uppskattar mest är själva principen. Hela detta svindlande universum av text, tankar och historia, som är fullständigt ovärdeligt, och ändå gratis för vem som helst att vara en del av. Sedan uppskattar jag praktiska saker som att det ligger centralt, att det är bra kommunikation med stadsdelsbiblioteket, och att det är en ljus, trevlig och vänlig atmosfär i byggnaden." Öppettiderna och tillgängligheten - Öppettiderna. - Tillgänglighet. - Geografiska läget. - Lättillgängligt. - Tillgängligt för alla - gratis. - Öppettiderna. - Tillgängligheten. - Superbra att det är öppet på helgerna också. - Bra öppettider. - Tillgängligheten. - Närheten. - Lättillgängligt. -Närheten från min bostad. - Öppettiderna. - Läget. - Generösa öppettider. - Tillgänglighet. - Centralt, en oas i staden. - Mitt i stan. - Lättillgängligt. - Tillgänglighet. - Att det ligger centralt och är lätt att komma till. - Att det inte har stängt när man är ledig. - Platsen det ligger på. - Bra öppettider. - Det ligger centralt. - Bra läge i staden. - Tillgänglighet. - Läget. - Ligger nära. - Bra öppettider. - Det ligger centralt. - Tillgängligheten. - Att det är tillgängligt. - Öppettiderna. - Att det är öppet för alla, är oerhört viktigt. - Att det är lätt tillgängligt både från internett och att ta sig till. - Bra öppettider. - Att det är lättillgängligt, ligger på en bra plats. - Öppettiderna. - Att det är öppet till 20.00.


- Närheten och bra öppettider. - Generösa öppettider. - Hyfsade öppettider. - Att det ligger så centralt ochatt det finns böcker tillgängliga för alla. - Ligger centralt och har bra öppettider. - Tillgängligheten, öppettiderna! - Tillgängligheten. - Dess öppettider. - Öppethållandet. - Att det är tillgängligt för alla. - Att det ligger centralt och har bra öppettider. - Ligger centralt och har bra öppettider. - Det centrala läget. - Att det ligger sentralt och har bra öppettider. - Tillgängligheten. - Tillgängligheten samt att man enkelt kan få tag på facklitteratur och faktaböcker. - Tillgänglighet. Media - Allt, men speciellt 7dagarslån där jag hittar böcker på vilt skilda områden som jag annars inte skulle känna till. Tidningsrummet och alla månadstidskrifter. - Böckerna, att det är rättvist och lika för alla. - Stort utbud. - Tillgång till böcker. - Rikt utbud. - Det stora utbudet. - Låna musik gratis. - Att det går att låna böcker kostnadsfritt. - Det finns ingen kunskap biblioteket inte kan förmedla. - Utbudet. - Tillgången på tidskrifter. - Stort sortiment av svenska dagstidningar. - Det mesta - att kunna gå omkring och kika här och där (i böcker och tidskrifter), för att hålla sig a jour och för att få olika impulser... - Tillgången på olika media. - Det stora utbudet av böcker och att nya böcker finns tillgängliga. - Ni är bra. Kram helt enkelt (mer specifikt gillar jag poesihörnan, serieutbudet). - Det stora utbudet med böcker. - Tydliga avdelningar (arkitektur, mode, fantasy, sci-fi). Många böcker! - Att man får bra hjälp, hittar snabbt den information man behöver. - Att det alltid finns där - böcker för nöje, faktasök. - Nyutkommen litteratur. - Mycket att välja på och både gamla och nya flugor i hyllorna. - Att man kan låna i princip hur många böcker samtidigt i princip så länge man vill. - Böcker och tidningar naturligtvis. - Brett sortiment av böcker, musik, tidskrifter, kulturcenter m.m. - Att man kan låna böcker. - Att det finns litteratur, tidningar, musik, tidningar från andra länder. Ja, det finns allt. - Utbudet. - Noter (finns ej på univ.bibl.)


- Jag är ny i stan och den skillnad jag märkt mest är ett större urval av serier :) - Bredden i utbudet böcker/tidningar. - Utbud. - Stort utbud tidningar inom olika områden - tråkigt och svårt om de låg på en databas. Lätt att låna. - Bra utbud på böcker och musik. - Stort utbud. - Fri tillgång till litteratur och annan information. En oas! - Då jag är mycket intresserad av språk (sysslar med 6 st) och data så är detta ett idealt ställe för mig! - Dagstidningar, tidskrifter. - Stort utbud av böcker och annat. - Utbudet. Sökningen efter böcker. - Utbudet - Det jättebra för mej som läsa, använda dator och låna böcker. - Det finns ett stort utbud av böcker. - Stor bredd i utbudet. - Möjligt hålla sig a jour om nyutkomna böcker, att läsa klassiker, att läsa svenska och utländska tidningar. Bra mål efter promenad från Slottskogen. - Det finns utländska tidningar. - Tidningarna. - Att läsa i lugn och ro - böcker och internationell press osv. - Stort utbud av böcker och att ha tillgång till böcker etc. Så gott som gratis-eftersom det ger en möjlighet att även för panka att ta sig framåt och uppåt. - Bra utbud. - Att man kan låna böcker, film & musik. - Att relevant litteratur finns tillgänglig. - Stort utbud. - Utbudet. - Jag uppskattar att man, förutom att låna böcker gratis, kan ta del av en stor mängd media i form av tidningar, film och musik. - Utbudet på böcker. - Utbudet. - Att det finns möjlighet att låna musikdvd, musikcd. - Att utbudet är brett och stort. - Att jag kan låna böcker - Sjävklart att jag kan låna böcker från hela världen, i alla smaker och på många språk. Dessutom uppskattar jag att jag kan läsa många olika tidningar. Tidningar som jag skulle bli ruinerad om jag prenumererade på dem alla. - Att det finns så mycket olika böcker, lätt att söka, äldre tidningar att låna, gratis hyrbarnfilm och billiga hyrfilmer för lång tid (jämfört med många hyrfilmer som kostar 40kr för ett dygn). - Ny och färsk litteratur. - Jag uppskattar att det är stort och påkostat med roliga små hörnor och hyllor med förslag på läsning. Ett stort utbud av kvalitets film och musik.. Jag tycker om att det finns ett stort utbud av tidkrifter och att det finns mycket böcker på olika språk. Jag gillar att det händer så mycket. Att det kommer dit författare osv.. - Utbudet. - Finns väldigt mkt böcker och annat material som man har nytta av. Har aldrig lånat film på biblioteket, men det uppskattar jag också att man kan. - Skönlitteraturen är uppdaterad, bra tips framställda, poesihörnans program strålande.


- Tidskrifter, klassiker alltså böcker cd. - Bra mediautbud, inköpsförslagsförfarandet( bra ord!). - Att det finns mycket böcker och annan media. - Det är skönt att kunna sitta ner och läsa tidskrifter eller böcker och att det går att få tag på även äldre litteratur. - Möjligheten att få låna böcker för att bedöma om jag vill skaffa dem eller inte. Att det dessutom är förbetalt via skatten gör inte saken sämre. - Böckerna! Tillgängligheten till böcker av alla de slag i en trevlig miljö. Att det även finns musik och filmer är ett extra plus liksom tillgången till tidningar. - Jag uppskattar speciellt den klassiska musikavdelningen, med dess operainspelningar på både DVD och CD, men använder också ofta språkavdelningen för att finna böcker om engelsk och svensk grammatik. Trevligt ock att det finns en bra fantasyavdelning. - Böckerna! mkt cd-böcker, bra att kunna reservera böcker via internet. - Jag uppskattar stadsbibliotekt. Det har det mesta och i ett ofta stor utbud. Tex. med manga böcker, får in de nya böckerna snabbt. Eller de digitala utbuden, jag vet inte nåt annat bibliotek som har en mediajukebox. - Tillgång till böcker och musik. - Stort urval av böcker. - Mycket böcker och tidskrifter. - Att jag kan hitta böcker om allt! Även sånt jag barar är lite intresserad av och inte vill köpa. Och så slipper jag ju förvara alla böcker jag läst efteråt. Men jag borde titta lite mer på digitala medier, har inte lånat något där. Vet heller inte vilka databaser som är tillgängliga, vore intressant inom vissa ämnen. - Det stora utbudet. - Alla böcker, förståss!! - Att det är så etablerat att det i princip täcker 1900-talet! - Bredden (olika sorters media). Bra pocketutbud, intressanta föreläsningar. - Stort utbud även inom fantasylitteraturen som, enligt mig, brukar vara otillräcklig på många mindre bibliotek. Bra utbud inom datorlitteratur. - Förutom alla böcker och noter är Naxos Music Library en riktigt bra resurs. - Möjligheten av att ha tillgång till en mängd nya böcker och annan media som jag annars inte skulle ha råd att införskaffa i den utsträckningen. Bredden och tillgången på olika media öppnar upp för nya vyer och perspektiv. - Stort utbud. - Partituren, alla böcker, alla skivorna, och bra filmer! - Stort hus med stort utbud. - Den stora sorteringen av musik, och det stora urvalet av litteratur i de mest diversifierade ämnen. - Att de har manga! - Aktualiteten. - Tidningar, tidskrifter. - Att jag kan låna de klassiska författarna, nobelpristagare och böcker man borde ha läst - att ha möjlighet till lån av faktaböcker är mkt bra, faktaböcker är dyra att köpa och de kan ändras kvickt (speciellt datahandböcker) - att man kan läsa många olika tidningar och månadsmagasin. - Det gedigna utbudet av medier alltså inte endast litteratur utan även film, musik, internet. - Att det finns så stort utbud. - Brett utbud. - Böckerna. - Böckerna.


- Stort utbud. - Bra utbud på böckerna. - Att det finns så många bra böcker! - Utbudet av böcker, filmer och bra musik. HELIG PLATS! - Deras otroligt stora utbud med böcker, filmer och annat! - Att det finns så fruktansvärt mycket att ha användning av där, Stadsbiblioteket är mer än ett bibliotek! - Stort utbud av litteratur och media. - Att det är till för alla. Att det finns ett brett utbud. - BRA MED KURSLITTERATUR, möjlighet till reservation, god service och speciellt det digitala bibban är helt enastående, kan ej tänka mej låna böcker ngn annanstans i sverige. - Utbudet. - Mångfalden av böcker. - Att man kan låna böcker för att få information, nöje mm. Jag ser det som en stor förmån. Älskar att vara på bibliotek. - Utbud. Mötesplats /Lokalerna /Miljön/Atmosfären - Det är en kyrkbacke för oss som vill träffa likasinnade, en mysig öken för eremiten, kunskapens källa för de som så törstar, värmestuga för kropp och själ... - Att det är en avspänd miljö med mängder av kunskap. -Utbudet, lugnet. - Här är bara såå trevligt! Finns något för alla. - Det finns alltid något att göra. - Stort kulturellt värde. Information. - Lugnt, storleken. - Att man kan läsa och få vila samtidigt som man aldrig är ensam. - Tillflykt i konsumtionsstaden. - Bra stämning, lugn avslappnad miljö, möjlighet att försvinna från stadens "brus" en stund. - Nya influenser, trevligt folk. - Bra sätt att hitta lugnet! Caféet var bra - men tyvärr stängt! - Den charmiga arkitekturen och det centralt belägna läget ger biblioteket statusen av ett kulturnav. - Att det känns lugnt men samtidigt fullt av aktivitet! - Det ligger centralt och trevliga lokaler. - Att kunna sitta i en tyst miljö. - Positiv miljö. Folkliv. Mångfald. - Ett fantastiskt socialt och offentligt rum för medborgarna ; ett allaktivitetshus där nyfikenhet och lärande ges plats. Professionell och kompetent och trevlig personal gör pricken över i-et! - Livligt. - Allt samlat, effektivt, rofyllt, samla tankarna, sitta för sig själv men ändå delta. - Alla människor och möjligheter att inspireras. - Trevlig atmosfär. - Att det alltid är lugnt. - Miljön. - Trevligt ställe. - Öppenheten. Lugnet. Harmonien. - Atmosfären. - Man känner sig cool när man hänger på Stadsbiblioteket. - Lugnet


- Jag älskar atomsfären och att det är stort. Jag älskar helt enkelt att vara inom alla dessa miljoner böcker. Helt underbar känsla :) - Den lugna atmosfären. - Öppenheten; att alla är välkomna. Gillar också att det är så stort, rymmer fantastiskt mycket böcker, information med mera. - Jag uppskattar egentligen inte SB alls, utan snarare känslan av att gå in i ett ställe som har massor av böcker... Där man kan botanisera och flanera. Tyvärr blir man ofta störd, tyvärr är det svårt att hitta saker om man inte vet exakt vad man söker, tyvärr är det ofta andra människor där... :-) Men känslan av att befinna sig i en bokmiljö är oslagbar. - Jag gillar lokalerna och omgivningen. Det är nästan alltid lugnt och skönt därinne. - Det är en väldigt bra plats att vistas på. - En livlig kulturatmosfär. - Att det både är modernt och i tiden, samtidigt som det behåller en "gammaldags" mysig bibliotekskänsla! - Stämningen. - Jag tycker mycket om den öppna arkitekturen. Det känns ljust och tillgängligt. - Atmosfären...även om det inte alltid är så lugnt som man önskade. Att det är en "mysig" (skulle kunna bli mysigare!) oas och att det finns något här för alla, gammal som ung. - En Mötesplats för lärande och kultur, grundbulten för ett civililiserat samhälle, helt enkelt. - Anonymt men ändå en möteplats och möjlighet till fysiska info.frågor.Ny media. - Öppenheten. - Att lätt och billigt få tillgång till information i en trevlig miljö och befinna sig bland andra som tycker likaledes. - Öppettiderna jättebra. Ganska många platser att sitta och läsa på (gör inte det så ofta, är mest på hälsovetarbacken). - Fri information och tillgång till kultur för alla. Främjar lärande och är en plats att mötas på och uppmuntarar till kreativ stimulans. Även kravlösheten. - Lugnet och en plats för alla att inhämta den livsviktiga kunskapen och kulturen. - Mysigt, lungt, personalen är bra på att guida en till rätt information för det mesta och barnens avdelning tycker jag är härlig. gillade att vara där som liten. - Att det är stort och rymligt. - Kunna få träffa trevligt folk så väll gäst som personal. - Att söka upp en lugn vrå för att läsa. - Att det är lugnt och skönt, härlig miljö. - Stämningen, lokalerna. Personal & service - Duktiga medarbetare. - Personalen. - Att alla jag varit i kontakt med som arbetar här är så trevliga och vänliga. - Personalen är så trevlig. - Bra personal (trevliga). - TREVLIG PERSONAL. - Personalen. - "Stadsbiblioteket i Göteborg är enda stället jag alltid känner mig välkommen" - Marcus Birro - Bra hjälp att hitta information. - Vänligheten. - Bra service. - Det är bra service.


- Den vänliga personalen. - Trevlig personal. - Personal som hjälper. - Jag får hjälp med att få tag på böcker i alla ämnen. - Oftast trevlig och hjälpsam personal. - Det är lätt att få kontakt med personalen och genom dem få den hjälp man behöver. Uppfattar personalen på stadsbiblioteket som öppna och kreativa. - Personalens vänliga bemötande och kunnighet. - Trots pågående omändringar av diskarna mm. bjuder alla till så gott det går. - Trevlig o hjälpsam personal. - Personalen är alltid trevlig och hjälpsam. - Personalen är trevlig och jag blir glad när jag är där. (dessutom jobbar min mamma där, så jag har ju varit där en del). - Vänligt bemötande (med få undantag). - Jag uppskattar personalens kunniga vägledning. - Bra service när det tex. gäller att beställa en för tillfället utlånad bok. - Den trevliga och hjälpsamma personalen. - Blir alltid trevligt bemött både på tel och på biblioteken. - Bra personal. - Att få hjälp med att hitta information. Studiemiljö - Det är lugnt och man kan studera. - Att man kan studera och ha tillgång till massvis med material som hjälper. - Lugnt/bra att studera här. - Att det är bra att plugga här. - Mysigt, lugnt, bra studieplats. - Att det finns möjlighet att studera. - Att jag kan få så mycket hjälp av det till mina studier. - Bra att kunna låna böcker och plugga här. - Det är en neutral plats att studera på. - Att det finns möjlighet att studera. - Bra ställe att studera på och mötesplats! - Det är väldigt bra att man kan sitta här hela dagen själv och plugga. - Det finns mycket böcker (!) och många datorer och mycket plats att sitta vid. - Att man kan få lov att sitta här och studera när man känner för det. - Jag tycker om att det är så lugnt och skönt och därför brukar jag plugga inför prov på biblioteket. Dessutom går jag ofta till chalmers läxhjälp som är jättebra. - Att det finns platser att plugga på. Ekonomisk aspekt - Att inte behöva betala något. - Allt. Och att det är avgiftsfritt. - Gratislån - Lånar gratis. - Att man får låna gratis. - Att det är gratis. - Hela bibliotekstanken med att göra material som annars kostar pengar tillgängligt för alla. - Att det är gratis.


- Att det är gratis. - Att alla böcker är gratis! - Låna gratis. - Att jag gratis får komma dit och låna böcker, använda dator. - Fri tillgång till litteratur och media för alla. - Att det är gratis att låna. - Att det finns, hoppas att även mina barn får möjlighet att hämta information gratis. - Möjlighet till att få tag i böcker och annat material på ett lätt och bra sätt. ( och biligt det är dyrt att köpa böcker som man läser 1-2 gånger ) - Att det tillhör alla skattebetalare. Övrigt - Att det finns. - Allt. Viktigast av allt för kultur och vetande. - Allt. - Nödvändigt inslag i Gbg. - Barnaktiviteter, kultur, föreläsningar. - Schack - Att det finns. - Något för alla. Här kunde man bo...Utställningar. Informationssökning. - Att det finns. Inte självklart idag. - Trevligt. - Att det finns! - Biblioteket är något av det bästa i Göteborg. - Allting - Fyller den funktionen den har att vara Göteborgs bibliotekshjärta. - Tillgänglighet, stabilitet, bra atmosfär, variationen i glasmontrarna främjar medmänsklighet. Montrarna som ett skyltfönster för minoritetsgrupper. - Bredden - "Institution" man kan lita på. - Att det finns. - Att det är en fantastisk resurs. Kultur. - Att det fortfarande existerar utan att vara avgiftsbelagt ovanpå den skatt vi alla betalar. - Att det finns så mcket att göra, läsa,låna och uppleva. Jag kan fara in till stan bara för att besöka bibliotet. - Tillgång till gratis information och underhållning som man kan låna. - Utlåningsmaskinerna & hissen - Mångfalden. Det mesta finns här. - Jag gillar idéen om att kunskap är tillgänglig för alla. Synd bara att så få utnyttjar möjligheten. - Den demokratiska och folkbildande idén. Att jag lätt kan få tillgång till information och nya intryck. - Biblioteken är oerhört värdefulla som informationskällor och kulturcentra. Det är värt att lägga mycket pengar på något som alla kan ta del av och som kan berika samhället så mycket, genom så lite. Bara genom att köpa in en bok kan man ge många väldigt mycket. Det är sådant ett samhälle ska lägga resurser på. - Allt! - Ledande fråga...... Är det givet att alla uppskattar biblioteket?? - Jag ser små utställningar och dyl jag aldrig annars skulle se. - Intressanta föredrag mm.


- Brett kulturutbud- och kulturinformation. - Just nu är vi mest på barnavdelningen med våran 2-åring och hon älskar det. - Allting. - Tillgängligen av allt kultur. Datorer o annan teknik - Många datorer. Bra utskrifter - kvalitet på skrivaren. Färgutskrift saknas ännu! - Datorerna. - Tillgång till datorer - IT. - Att det finns! Har hyfsat stort utbud och är till för alla som behöver det. - Mångfald. - Datorer och utbudet. - Tillgång till dator. - Oftast lätt stt få tag på dator, enkelt att hantera (bokning, utskrift etc). - Använda pc eller bara gå på toa :) - Gratis användning av internet och data. - Trådlöst internet. - Böcker och dator, men jag vill att det skulle finnas mer datorer så att alla kan ha tillgång till datorer. - Det finns alltid tillgång till en dator med internet. - Data - Databaserna - Att man kan använda internet. - Att datorerna är många och smidiga att boka. - Möjligheten att kunna ta med sin egen dator och ha tillgång till internet. - Datorer - Datorer - E-post när böckerna ska lämnas är jättebra. - Det trådlösa nätet. - Många datorer. - Digitaliseringen. - Så bra man kan kolla sitt bibliotekskort, om ens beställda bok är på väg och suveränt man kan förnya lån via datorn!! - Dess möjligheter att använda internet. - Jag uppskattar att kunna söka efter böckerna på nätet och se var de finns inne. Använder mig av flera olika bibliotek. Att det bara är att lyfta luren för att låna om, men ännu enklare skulle det vara att kunna göra det själv på nätet. - Uppskattar väldigt mycket påminnelserna på mail när lånetiden är slut. - Databaser

Vad uppskattar du med Stadsbiblioteket?  

Svar på frågan Vad uppskattar du med Stadsbiblioteket ställt i imageundersökning på Göteborgs stadsbibliotek 2007.

Advertisement