Page 1

www.overflakkee-magazine.nl jaargang 4 - maart 2013

Met:

Paas

meubel-route!

Go Gipsy-style!

De luxe maandkrant voor het eiland Goeree-Overflakkee

Chocoholics opgelet!

Paasshow Tieleman/Knรถps ril 2013

aart en ma 1 ap

vr 29, zat 30 m

EXCLUSIEF DEALER Auto | Caravan | Camper Schadeherstel

KOPEN OF HUREN?

www.mbmakelaardij.nl 0187 484044

VA N D E N B E R G

Zernikeweg 10 / 3241 MG Middelharnis T (0187) 48 72 19 / Fax (0187) 48 24 88

Edisonstraat 12 Numansdorp Tel. 0186 - 654122 www.siematicnumansdorp.nl

Handelstraat 20 / 3291 CB Strijen T (078) 674 1200 / Fax (078) 674 1971 www.bosmanenkalis.nl

VOOR AL UW VERF, BEHANG, LAMINAAT, RAAMDECORATIE TAPIJT, GORDIJNEN EN BUITENZONWERING.

Energiebaan 2 | 3255 SB Oude-Tonge Telefoon (0187) 64 18 42 E-mail kroon@colorsathome.nl


Groepslessen, fitness, fitheidstest en open spreekuur door voedingsadviesbureau C. Appel behoren tot het aanbod van ons fitnesscentrum. Kom langs tijdens de open dag en maak kennis met ons sportaanbod.

Bent u nieuwsgierig hoe het met uw algemene conditie is? Kom langs en doe de gratis fitheidstest. Hierbij wordt uw bloedruk, gewicht, vetpercentage en conditie gemeten.

Open Dag 6 april

09.00 - 14.00 uur

De zomer staat voor de deur dit is jouw moment om jouw doel te bereiken. Met deze gedachte organiseert Dynamic Motion, op zaterdag 6 april van 09:00 – 14: 00 uur een OPEN DAG.

AC TIE:

Geen inschrijfg eld en wel 20% ko rting op een jaarab onnement (ook voor best aand e leden)

PROGRAMMA

Hieronder volgt een overzicht van ons programma op onze open dag op zaterdag 6 april 2013

09:30 uur Body Pump

BODYPUMP is de originele barbell-les met spierversterkende oefeningen voor het hele lichaam. Tijdens deze 60 minuten durende workout worden alle spiergroepen aangepakt met een selectie van technieken uit de krachtzaal, zoals squats, presses, lifts en curls.

10:00 uur Sh’bam

SH’BAM is een workout die bestaat uit eenvoudige danspassen op top 40 muziek, latinmuziek, of oude hits in een nieuw jasje.

10:30 uur Body Combat

BODYCOMBAT is een krachtige cardio-workout waarbij je je helemaal kunt laten gaan. Dit uiterst energieke programma is geïnspireerd op technieken uit Oosterse vechtsporten zoals karate, boksen, Taekwondo, Tai Chi en Muay Thai.

11:00 uur Drums Alive

Hopelijk zien we u tijdens de open dag op zaterdag 6 april a.s. Kijk voor meer informatie op onze website: www.dynamicmotion.nl In ons fitnesscentrum is ook Voedingsadviesbureau C. Appel gevestigd, hier is diëtist Carlijn werkzaam. Zij zal deze dag al uw vragen over voeding beantwoorden. Daarnaast kunt u ook allerlei brochures met aanvullende informatie mee naar huis nemen. Ook is het mogelijk om een nauwkeurige analyse van uw lichaamssamenstelling te laten maken. Hierbij wordt vetmassa in kg, vetpercentage, spiermassa, BMI en vochthuishouding in kaart gebracht.

Drums Alive® is een programma waaruit een gezonde fysieke, mentale, emotionele en sociale balans vloeit en het biedt een component van plezier en creatieve uitdrukking. Let the drums be your guide.

11:00+11:30 uur Spinning

SPINNING is, staand of zittend, fietsen op een speciale spinningbike. Dit gaat op de maat van de opzwepende muziek en onder begeleiding van een instructeur.

12:00 uur Zumba

Ben je klaar om jezelf in conditie te feesten? Dat is precies waar het Zumba®programma over gaat. Het is een opzwepend, doeltreffend en makkelijk te volgen, Latijns-Amerikaans-geïnspireerd, calorieverbrandend dans- en fitness-feest™ dat miljoenen mensen naar plezier en gezondheid beweegt.

12:30 uur Body Balance

BODYBALANCE is een workout waarin Yoga, Tai Chi en Pilates worden gecombineerd, voor een optimale opbouw van flexibiliteit en kracht.

Tramweg 25, 3255 MB Oude Tonge, Tel. 0187 645 277 www.dynamicmotion.nl

CHAIRFUL FYSIOTHERAPIE Tel. 0187 645 278 www.chairful.nl


Het kriebelt...

Over Flakkee jaargang 4 - maart 2013

Bij alleen al het weer horen fluiten van de vogels in de vroege ochtend, krijgen we massaal zin in het voorjaar. Ook het steeds vaker zien van de zon en de langere dagen helpen daar aan mee. Net als de vogels trekken we erop uit. Naar buiten. Voorjaarskriebels.

foto Balth. Roessingh en Petra van Velzen

Met het voorjaar vóór de deur is er achter de deur weer veel te doen en beleven. Bij de liefhebbers begint het groen in de vingers alweer te kriebelen, want de tuin schreeuwt na een koude en witte winter om aandacht. Op het land en in de moestuin komt de tijd van zaaien, om straks te oogsten er weer aan. En onder water wordt na de feestelijke seizoen opening én veiling van de eerste kreeft op 28 maart de Oosterscheldekreeft weer opgevist en geserveerd op de borden in de restaurants. De Kring van de Oosterscheldekreeft bestaat uit restaurants die gezamenlijk het exclusieve product koesteren, promoten en aanbieden in afwisselende kreeftenmenu’s. Een mooie gelegenheid om eens culinair te genieten buiten de deur.

foto's Dick Teske

Pasen Het voorjaarsseizoen biedt ons geur, kleur, smaak én feestdagen! Pasen wordt gevierd op de zondag na de eerste volle maan in de lente. Dit jaar valt Eerste Paasdag op zondag 31 maart en Tweede Paasdag op maandag 1 april. Naar aanloop van de Paasdagen fleuren de groenteboer, bakker, slager, kaasboer, visboer, bloemist en detaillist hun assortiment op met seizoensartikelen en maken van hun etalages echte blikvangers. Het dagelijkse rondje dorp, over de markt of flaneren in de nieuwste voorjaarsmode over D’n Diek worden nu nog leuker!

Met goede vrijdag op 29 maart is het Paasweekend voor velen een heerlijk lang weekend waarin de paasontbijtjes met paasbrood en een gekookt eitje, chocolade paaseitjes zoeken, de paastak versieren en eieren beschilderen niet mogen ontbreken. Het huis kleurt geel en in dezelfde kleur kunnen we volgens de laatste modetrends op ons paasbest en in stijl naar alweer de 5e Paasshow van Tieleman Keukens en de Knöps Groep in Middelharnis. De keuken- en autoshow van Zuidwest Nederland op vrijdag 29, zaterdag 30 maart en maandag 1 april. Dit jaar ook in samenwerking met Graka Tuincentrum. Voor het hele gezin vertier: Keuken, auto, tuin, kinderbioscoop tot culinaire hoogstandjes, streekproducten en goede doelen.

Reddingbootdag Een keer per jaar organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij haar landelijke open dag. Ook op GoereeOverflakkee in Stellendam. Dit jaar is de Nationale Reddingbootdag op zaterdag 27 april 2013. Een dag voor jong en oud, redders aan de wal en voor mensen die op die dag besluiten donateur te worden. Ieder jaar worden op Reddingbootdag kleurplaten uitgedeeld aan alle jongens en meisjes. Wanneer je de kleurplaat opstuurt, dan maak je kans op mooie prijzen!

Evenementenladder Paashazenparade - Ouddorp Op zaterdag 30 maart van 12.00 - 16.00 uur Paashazenparade in het centrum van Ouddorp. Bezoek van de paashaas en zijn speciale legkip aan het centrum van Ouddorp aan Zee bezoeken. Georganiseerd door de Stichting Promotie Kop van Goeree. www.kopvangoeree.nl

Kijk bij de boer – Goeree-Overflakkee Op 2e Paasdag openen de boeren hun bedrijven weer. Van 10.00 tot 16.00 uur kun je een kijkje nemen bij de aangesloten bedrijven. De unieke tulpenroute verbindt de bedrijven met elkaar. Maak op een leuke en leerzame manier kennis met producten en productiewijzen. www.kijkbijdeboer.nl

Lezing – Sommelsdijk Fabels in de kunst op donderdag 4 april om 19.30 uur. Locatie: Remonstrantse Kerk, Voorstraat 35 in Sommelsdijk. De lezing gaat over de wereld van de griffioen, de centaur de zeemeermin en vele andere fabeldieren die lang niet allemaal gevaarlijke griezels zijn. Prijs: ¤ 5,-. www.kcego.nl

Wandeltocht - Middelharnis Tocht door De Vliegers Middelharnis op

zaterdag 6 april 2013. Om 10.00 uur verzamelen bij het voormalige ISGO-gebouw aan de Dwarsweg 40 in Middelharnis. Aanmelden bij Anne Marijke Elema via amelema@hetnet.nl of (0187) 486 945. www.ivn.nl

Muziek - Goedereede Leonardo Palacios treedt samen met muzikale gasten op in de Galerie ‘Cent van het Blad’ van Harald Jassoy. Op zaterdag 6 april om 19.30 uur. Adres: Noordzijde Haven 29 in Goedereede. Reserveren via (0187) 841 508. Entree plus drankjes: ¤ 5,-. www.kunststichtinggoedereede.nl

Exposities Fort Prins Frederik – Ooltgensplaat Van 6 april tot en met 29 juni te zien in de galerie van Fort Prins Frederik schilderijen van Josina van Prooien en schilderijen van Anneke Lalleman. Elke donderdag vrij tekenen en schilderen, tegen een kleine vergoeding. Havendijk 16. www.fortprinsfrederik.nl

Foodmarket - Rotterdam Op zondag 7 april organiseert het Kookpunt weer een Foodmarket. Het thema is – hoe kan het ook anders – lente. De winkel is geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Met demonstraties in de Kookschool, heel veel mooie producten om te proeven en leuke aanbiedingen. www.kookpunt.nl

Wandeltocht – Goeree Overflakkee Op 13 april vindt voor de 2e keer de Tulpenwandeltocht plaats langs de tulpenvelden rond Middelharnis en Stad aan ’t Haringvliet. Gevarieerde routes van 10 km, 17,5 km en 25 km. Start: AV Flakkee, Oostplaatseweg 1 in Middelharnis. Inschrijven kan alleen op de dag zelf. www.avflakkee.nl

Film - Middelharnis Donderdag 18 april vertoont Filmhuis Middelharnis in samenwerking met de Bibliotheek Zuid Hollandse Delta de film ‘Simon’. Gebaseerd op de internationale bestseller van Marianne Fredriksson. Aanvang 20.00 uur. Beneden Zandpad 7 in Middelharnis. www.cultuurpleingo.nl Soms worden evenementen aangepast of zelfs afgelast. Check voor je gaat altijd eerst de website of bel voor de zekerheid.

Colofon Redactie Puur Tekstwerk Melissa van der Beek, Carla de Koning, Caroline Melissant redactie@overflakkee-magazine.nl www.puurtekstwerk.nl Advertenties voor meer informatie en tarieven Art-Communicatie, Middelharnis Arthur van Kleeff, tel. 06-141 18 528 Saskia Wessel, tel. 06-139 97 769 verkoop@overflakkee-magazine.nl Vormgeving Bianca Gijsman, BoldGraphicDesign Uitgever Linkt - www.linktmedia.nl Michel van Kleeff Peter van der Horst Postbus 2049, 3000 CA Rotterdam uitgever@overflakkee-magazine.nl Bezorging en vragen over de bezorging Axender Hellevoetsluis, tel. 0181 – 318666 info.hellevoetsluis@axender.nl


(ingezonden mededeling)

In 8 weken tijd zat ik weer súper in mijn vel!

S

OMMELSDIJK - Op 1 maart 2012 had Nel er schoon genoeg van. ‘Ik was ongetraind, voelde me chronisch moe en alles was me teveel. De huisarts adviseerde me iets aan sport te doen voor een paar uur per week. Dan werk ik aan mezelf en dan heb ik ook wat tijd voor mezelf. En zoals dat gaat kwam dezelfde dag mijn buurvrouw langs met... een fitnessaanbod: Fit in Balans! In acht weken tijd zou ik een flinke vooruitgang maken in conditie en meteen een stuk slanker worden. Het klonk te mooi voor woorden.’ Ik ging met haar mee naar Fit4lady in Sommelsdijk. Trainster Carola legde me Fit in Balans uit: ‘Het is speciaal voor vrouwen die een ommezwaai willen maken.’ Ik besloot eerst eens een kijkje te nemen om de sfeer te proeven. Daarvoor ben ik best

T in Adverteren

gevoelig. Na het kijkje was ik echter overtuigd: Fit4lady past bij mij! Het is exclusief voor vrouwen, er zijn geen spiegels, geen gedoe met apparaten instellen en je traint in een cirkel rond de trainsters. Die moedigen je aan en begeleiden je als je dat wilt of nodig hebt. Zó wilde ik het wel proberen.

Fit in Balans Nel ging er vol voor met Fit in Balans. Carola: ‘Dit is een programma dat vrouwen in staat stelt in 8 weken hun conditie en hun figuur aanmerkelijk te verbeteren. We beginnen met een persoonlijke intake, met metingen van je BMI, je vetpercentage en je algemene fitheid. Daarna stellen we samen met jou je doelen vast en gaan aan de slag met de training. Zo weten we beiden wat je wilt en wat je kunt. 8 Weken lang train je twee keer per week een half uur onder persoonlijke begeleiding.

Daar bovenop geven we je elke week via email tips voor een gezonder en fitter leven en uitgebalanceerde weekmenu’s. Na die 8 weken doen we alle metingen nog eens en adviseren we je over het vervolg. En we merken dat vrijwel alle deelnemers het programma de € 98,00, die we vragen, dubbel en dwars waard vinden. In ruil daarvoor vallen ze verantwoord 3 tot 6 kilo af en voelen ze zich aanmerkelijk fitter.

Schrijf je in voor

Fit in Balans t/m 15 april

Vervolg Nel besloot het ook niet bij die 8 weken te laten. ‘Twee keer een half uurtje per week kan ik gemakkelijk vrij maken. En ik merk dat ik er slanker en fitter onder blijf. Ik heb het gevoel dat ik alles weer aan kan en dat het leven me weer toe lacht. En daar was het me om te doen.

Sommelsdijk T 06 - 113 49 457 W fit4lady.nl/go E go@fit4lady.nl

och blijven mensen verlangen naar een nieuwe woonbeleving. Een huis dat steeds meer tegemoet komt aan onze wensen. Bijvoorbeeld duurzamer wonen om langer in je huis t

Neem contact Tochtvrijop met:

Art-Communicatie Arthur van Kleeff 06-14118528 Saskia Wessel 06-13997769 verkoop@overflakkee-magazine.nl

Moeite met afvallen? Medislank helpt! Snel afvallen met meer eiwitten en minder koolhydraten • Vele kilo’s gewichtsverlies per maand • Geen hongergevoel • Snel verlies van vetmassa • 6 eetmomenten per dag In maar t en april • Lekker en gevarieerd eten TAKE GRATIS IN (t.w.v. € 25)

Slank in de zomer? Start nu, om uw doel te bereiken. Monique de Galan

Acacia 8, 3247 DB Dirksland

voedingsdeskundige

info.voeding@gmail.com 06-555 27 980

Niets smaakt zo lekker als slank zijn voelt!


Over Flakkee jaargang 4 - maart 2013

Over Dieren & Natuur Rútto, rútto klinkt het vanuit het hoger opgaande gras in polder Oude Oostdijk bij Goedereede. Nou, kan niet missen, deze vogel roept zijn eigen naam: de grutto. En nu we wat beter kijken zien we inderdaad een fraaie steltloper met een reebruine borst door het gras stappen. Even later stijgt de vogel op om een al te opdringerige buizerd te verjagen.

Grutto’s

in polder Oude Oostdijk Foto Maarten Sluijter

De veldleeuwerik Ooit stond de veldleeuwerik in de top 5 van meest algemene broedvogels in ons land! In het voorjaar stonden ze overal als stipjes in de lucht terwijl ze hun vrolijke zang lieten horen. Nu moet je je best doen om ergens in het polderlandschap er één te horen. In nauwelijks een halve eeuw tijd zijn er waarschijnlijk een miljoen broedpaar uit ons land verdwenen!

Foto Ruud Poelstra

De kievit ‘Twee agrariërs in polder Oude Oostdijk, de heren Tanis en van de Linde voelen zich verantwoordelijk voor weidevogels. In 2012 ontvingen zij uit handen van Krijn Tanis (midden) van de vogelwerkgroep een weidevogelhandboek’

Weidevogel Samen met de kievit is de grutto de meest bekende weidevogel. Vochtige weilanden met zachte bodem en een rijk bodemleven hebben duidelijk de voorkeur van deze soort. Voor de opgroeiende jongen is het trouwens van belang dat het hogere gras veel insecten herbergt. De jongen hebben nu eenmaal heel eiwitrijk voedsel nodig.

Gevarenzone Voor de meesten van ons is het bekend dat de grutto barre tijden doormaakt. In nauwelijks een halve eeuw tijd is de stand met bijna 70% afgenomen. Voor polder Oude Oostdijk staat de grutto op uitsterven. Een vrije val waar trouwens meer weidevogels mee kampen. De kemphaan en watersnip bijvoorbeeld zijn in ons land als broedvogel zeer zeldzaam geworden. En de ooit zo algemene kievit, scholekster en veldleeuwerik zijn ook hard op weg…

Oorzaken verval Onze landbouwmethoden hebben de afgelopen decennia een enorme vooruitgang geboekt. Het is een van de meest intensieve ter wereld. Het gebruik van meststoffen, en bijvoorbeeld uitgekiende waterhuishouding zorgen voor een snelle groei van het gewas. Zo ook op de gras- en hooilanden. In

vergelijking met 50 jaar geleden kan er weken vroeger in het jaar gemaaid worden. Maar dat is precies in de periode dat de grutto broedt en zijn jongen krijgt. Een ongelukkig samenvallen, fnuikend voor de reproductie.

Nog zo’n soort die genoemd is naar het geluid dat ze voortbrengt. In het voorjaar laten ze opvallende baltsvluchten zien. Een soort buitelen in de lucht. Maar het wordt voorspelbaar: ook de kievit heeft het zwaar, met dezelfde oorzaken als de grutto. Elk jaar weer neemt de broedstand met zo’n 4-5% af. In 2012 was er zelfs een veel sterkere afname met18%.

Toekomst De alarmerende afname van onze weidevogels blijft niet onopgemerkt en vraagt om maatregelen. Het meest kansrijk lijkt het aanwijzen van kerngebieden waar een (boeren) beheer plaatsvindt dat op weidevogels is afgestemd. Om voldoende jongen groot te kunnen brengen zal de eerste maaidatum later moeten plaatsvinden. Maar dat kost de boer geld. Ook moeten de graslanden bloemrijker zijn. Dit zorgt voor een rijker insectenleven, o zo belangrijk voor het opgroeien van de jongen.

Weidevogelbeheer Gelukkig zijn er subsidiemogelijkheden. Provincies hebben geld voor weidevogelbeheer. Op aandringen van Natuurmonumenten en de plaatselijke vogelwerkgroep is in 2011 met een aantal boeren in de polder Oude Oostdijk overlegd over deze subsidiemogelijkheid. En het is hoopgevend dat 2 van hen hiermee hebben ingestemd. Hiervan profiteert niet alleen de grutto, maar alle weidevogels.

Foto Maarten Sluijter

De tureluur Bij onze buren op Schouwen heet deze steltloper ‘dakje’. Dat komt omdat het nest vaak gemaakt wordt in een flinke graspol. De halmen van die pol worden boven het nest in elkaar gewerkt zodat letterlijk een dakje ontstaat. Helaas een eentonig verhaal, ook bij de tureluur… In de afgelopen 50 jaar liep de broedvogelstand van deze weidevogel terug met 50%.

Ted C.J. Sluijter (t.sluijter@natuurmonumenten.nl) Boswachter Natuurmonumenten, Goeree-Overflakkee

Lid worden van Natuurmonumenten? Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl

De Scholekster Foto Maarten Sluijter

Foto Ted Sluijter


Hondentrainingscentrum Z.W.N.

Bezoekadres Vestiging Oud-Beijerland: Lamborghinilaan 4, 3261 ND Oud-Beijerland Postadres Postbus 1502, 3260 BA Oud-Beijerland Internet www.hwwonen.nl • Email post@hwwonen.nl • Telefoon (0186) 899 899

• Puppycursus v.a. 8 weken • Gehoorzaamheid, EG, V.E.G. 1, V.E.G. 2 • Sociale Huishond • GGB , GG1, GG2, GG3. volgens reglementen van FHN • Behendigheid, • Apporteersport

Te huur Vrije Sector

anden a m 6 e t e eers rijs! Let op! D ing op de huurp kort € 200,=

Fazantenlaan 4 Hellevoetsluis Telefoon 0181-321450 mob. 06-51140049 Email info@htczwn.nl Website www.htczwn.nl

Bachstraat 32, Numansdorp

De mooiste recreatiehuizen van Goeree...

Fraai 3 – kamer patiowoning (bouwjaar 2008), gelegen op korte afstand van de winkels en voorzieningen. De indeling is als volgt: entree in hal met toilet, royale leefruimte van ca. 56 m² bestaande uit woonkamer en open keuken. Tevens bevindt zich op de begane grond 1 slaapkamer van ca. 15 m² een badkamer met douche, wastafel en toilet en een inpandige berging. Op de 1e etage bevindt zich nog een slaapkamer van ca. 19 m². Er is een buitenruimte aanwezig.

Kijk op www.bezuijenbemiddeling.nl of bel 0187 - 68 48 68

De woning is per direct beschikbaar. Huurprijs € 1.026,59 per maand Glasverzekering € 1,30 per maand De eerste 6 maanden krijgt u een korting van € 200,00 per maand op de huurprijs! Huurtoeslag is niet mogelijk. Contractduur minimaal 1 jaar.

Plattegronden, overige foto’s en een inschrijfformulier kunt u vinden op onze website: www.hwwonen.nl. De toewijzing wordt bepaald door HW Wonen. Voor reacties en inlichtingen kunt u contact opnemen met HW Wonen, telefoon 0186- 899 899, of mailen naar info@hwwonen.nl.

Eindeloos aanbod kantoorartikelen van cartridges tot papier, van kantoormachine tot bureaustoel

Bestel uw kantoorartikelen online op www.vroegindeweij.nl Gratis bezorging op Goeree Overflakkee.

De specialist in printwerk én drukwerk, zakelijk en particulier. Huisstijl- en reclamedrukwerk. Ook voor ontwerp. • Gerard Walschapstraat 6 / 3245 MD Sommelsdijk • Tel. 0187-764 001 / 06-1160 1201 • www.kranseprintwrx.nl / info@kranseprintwrx.nl • www.facebook.com/kranseprintwrx

Alles op het gebied van kantoorartikelen vind je bij All Office Vroegindeweij in Middelharnis. “Veel mensen denken dat we alleen aan bedrijven leveren, maar dat is niet zo. Ook particulieren bestellen regelmatig bij ons”, zegt Tom Vroegindeweij. Scherpe prijzen Het bedrijf, dat inmiddels 108 jaar bestaat, heeft een ruim assortiment. Van cartridges, papier tot printers en van stoelen tot bureaus. Tom: “We hebben een online webshop zodat mensen vanuit hun luie stoel kunnen bestellen. Waar en wanneer ze maar willen. Maar willen mensen langskomen voor een kijkje in onze overzichtelijk showroom, dan zijn ze altijd welkom aan de Zernikeweg 2 op het industrieterrein.”

Veel op voorraad All Office is een landelijk samenwerkingsverband van kantoorspecialisten en door het voeren van een gezamenlijk assortiment realiseren ze scherpe prijzen. “Wij hebben veel producten op voorraad in ons bedrijf van

1400 m2 en leveren binnen 24 uur.” Daarnaast heeft All Office een grote hoeveelheid artikelen van eigen merk, die kwaliteit en prijsvoordeel garanderen. “Neem onze cartridges. Dat zijn de originele cartridges die ergens anders gevuld worden. Hierdoor heb je een goede kwaliteit tegen een lagere prijs.”

Deskundige advies Ergonomie is tegenwoordig erg belangrijk. “Het kost tijd om een stoel te vinden die bij je past. Neem die tijd ook echt. Zeker als je heel de dag achter en bureau zit, is een goede houding van belang. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en we staan klaar voor een deskundig advies”, sluit Tom zijn verhaal af. www.allofficevroegindeweij.nl


De lente ontluikt bij

restaurant De Etage

Een vis springt uit het water, de eenden showen hun paringsdans en het eerste jacht vaart voorzichtig de haven uit. Het zonnetje staat nog laag, maar laat een prachtige schittering op het water zien. Op en aan het Grevelingenmeer ontluikt de lente. Zo ook bij restaurant De Etage, gelegen op het puntje van de pier in de jachthaven van Bruinisse. Direct aan het Grevelingenmeer. “Ieder jaar hebben we altijd weer veel zin in het voorjaar”, vertelt Fleur Verloo van De Etage. “Onze chefkok Marco Verspeten werkt het liefst met biologische en verse producten uit de buurt. Daarmee hebben we altijd seizoensproducten op de kaart staan. In de lente zijn dat bijvoorbeeld asperges, zeebaars, kreeft, lam en zeekraal. Dat zijn heerlijke producten om na de koude, donkere winter onze gasten mee te verwennen. Uiteraard passen wij de wijnen aan bij het seizoen. Zo gaan we nu naar de frisse, fruitige of mineralige witte wijnen en gekoelde rode wijn.” De Etage is lid van De Kring van de Oosterschelde Kreeft. Gedurende de periode dat de Oosterscheldekreeft kan worden gevangen (van eind maart tot half juli) hebben de 11 restaurants binnen de Kring een speciaal Oosterscheldekreeftmenu op de kaart staan. Bij ieder restaurant is het menu anders. Zo promoten zij samen dit typische Oosterscheldeproduct. Vanaf 29 maart serveert De Etage de Oosterscheldekreeft in een driegangenmenu.

Chillin Sunday’s Naast de seizoensproducten brengen ook nieuwe concepten weer leven in de brouwerij. “Ieder jaar verzinnen we iets nieuws om mensen kennis te laten maken met ons restaurant. Zo hebben we dit jaar Chillin Sunday’s,” vertelt Fleur Verloo. “Na het succes van de 8-gangen amuselunches vorig jaar, proefden we dat onze gasten het heerlijk vinden om op zondagmiddag te genieten van kleine hapjes en lekkere drankjes. Daarom serveren we iedere eerste zondag van de maand een 3-gangenlunch. Tijdens iedere gang kun je proeven van drie of vier verschillende hapjes. Alles gewoon lekker op het gemakje, lekker relaxt, zoals een zondag hoort te zijn. Iedere maand hebben we een ander thema. In april is dat ‘Frankrijk’.”

Avondzonnetje De Etage is klassiek maar sfeervol ingericht en heeft slechts 9 tafels die ver uit elkaar staan, zodat elke tafel zijn eigen privacy behoudt. Door dit aantal tafels is het altijd gezellig in het restaurant. Aan de raamzijde kun je genieten van wijds uitzicht over het Grevelingenmeer. Aan de andere zijde kijk je naar de schapen en lammetjes in het weiland. Voor het nieuwe seizoen kreeg het balkonterras een frisse opknapbeurt. Wie buiten op het balkonterras in het avondzonnetje van het geweldige uitzicht wil genieten, kan het beste even reserveren om zeker te zijn van een tafeltje in de openlucht. Paaslunch € 42,50 per persoon Driegangen Kreeftenmenu € 59,50 per persoon Chillin Sunday’s € 29,50 per persoon. Inloop tussen 12.00 uur en 15.00 uur. www.de-etage.nl www.facebook.com/deetage.bruinisse

Wanneer? Elke eerste zondag van de maand!

CHILLIN SUNDAY Geniet op de eerste zondag van de maand van onze 3x3 of 4-gangen amuse lunch met heerlijke hapjes en lekkere drankjes...

per persoon €

Bezoek ook onze stand op de Paasshow bij Knöps! Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor het plaatsen van zonwering - zonnepanelen en rolluiken.

29,50

Inloop tussen 12.00 en 15.00 uur, reserveren gewenst.

Elke maand een

ander smakelijk thema!

Jachthavenweg 61 A 4311 NC Bruinisse T. 0111-484248 www.de-etage.nl


Pannenkoekenhuis

“de Platte Hap”

Lunch & Pannenkoeken * Pannenkoeken * Lunch * Kinderfeestjes * Workshops

“Meer aan het Meer” Te midden van 700 zeiljachten in de haven. Waar gezellige mensen elkaar ontmoeten!

Openingstijden Brasserie • 11:30u tot 22:00u • Keuken sluit om +/-20:00u • De brasserie is op maandag en dinsdag gesloten. • Juni-juli en augustus 7 dagen per week geopend.

Brasserie Bolbaken - Kaaidijk 29 - 3249AJ Herkingen tel. (0187)669432 - info@brasseriebolbaken.nl

as

nig

Zon

terr r e t ach

Ouddorp

Weststraat 15 0187-848666 / info@pannenkoekenhuisouddorp.nl

Noé is een zogenaamde soleras exclusivas, één van de speciale sherry’s van Gonzalez Byass. De diep donkerbruine, bijna zwarte wijn uit Jerez wordt gemaakt van de pedro ximénez-druif. In de zoete smaak zijn aroma’s van karamel, appelstroop, gedroogde vijgen, rozijnen en noten te proeven. De afdronk is vol, pittig en fluweelzacht. Een dessert op zich en een aanrader bij kruidig gebak als spekkoek en bij koffie-, mokka- en (wal)notenijs.

Gonzalez Byass Noé Pedro Ximenez per fles € 21,15

incl.btw (0,3750 L)

Gratis thuisbezorgd! 0187-482455

alleen voor lezers van Over Flakkee

au bain Marie, Fat daddio en pralinenfuller Zelf bonbons maken: met aubainmarie pan, bonbonvorm en choco trechter. van 107,- voor

€ 88,Wijnenwereld is een initiatief van Wijnkoperij A. van Eesteren

Kookpunt Noordplein 29-81 te Rotterdam tel: 0104431077 of www.kookpunt.nl


Over Flakkee jaargang 4 - maart 2013

Chocoholics Het is bijna Pasen. En Pasen betekent: chocolade. Dus dat wordt smikkelen en smullen voor alle chocoholics. Zeker met deze producten van het Kookpunt.

opgelet!

Fondue met chocolade Iedereen kijkt uit naar een chocoladefondue. Kleine kinderen vinden het geweldig om hun eigen toetje ‘te maken’. Ook zonder kinderen, tijdens een romantisch diner, is fonduen een feestje. Je kan van alles en nog wat dopen in de chocolade: van aardbeien, kersen, blokjes cake tot marshmallows. Deze mooi vormgegeven fondueset van Cocoa verhoogt het plezier in het maken van desserts. Prijs ¤ 29,-

TIP: Doop banaan, appel en peer in citroensap dan verkleurt het niet.

Hartjes in een handomdraai

Welke

Maak in een handomdraai chocoladehartjes met deze leuke hartvorm. Wit, melk of puur? Net waar je van houdt. Leuk ter decoraties op cupcakes of taarten. Ze zijn van het merk Lékué en 100% gemaakt van flexibele anti-aanbak platinum siliconen. Kan in vriezer en vaatwasmachine. Of wil je liever chocoladelepels maken? Ook dat kan. Lekker om te smelten in je melk. Prijs ¤ 4,95

chocolade kies je? Niet iedere chocolade is geschikt voor de chocoladefondue. Het is belangrijk dat de chocolade goed smelt. Chocolade met een hoger gehalte aan cacaoboter dan de gewone chocolade uit de supermarkt doet dit. Koop dus een goede kwaliteit chocolade, bijvoorbeeld bij een banketbakkerij. Veelal wordt pure chocolade gebruikt, maar witte of melkchocolade kan ook.

Speciale sherry Noé Pedro Ximenez van Gonzalez Byass Bij chocolade hoort een lekker zoet drankje. Laurens van Eesteren van Wijnenwereld adviseert sherry. En in dit geval een bijzonder sherry, gemaakt van de pedro ximénez-druif. Noé Pedro Ximenez van Gonzalez Byass. Noé is een zogenaamde soleras exclusivas, één van de speciale sherry’s van Gonzalez Byass. De diep donkerbruine, bijna zwarte wijn uit Jerez wordt gemaakt van de pedro ximénez-druif. In de zoete smaak zijn aroma’s van karamel, appelstroop, gedroogde vijgen, rozijnen en noten te proeven. De afdronk is vol, pittig en fluweelzacht. Een dessert op zich en een aanrader bij kruidig gebak als spekkoek en bij koffie-, mokka- en (wal)notenijs. Al sinds 1835 wordt er door de Spaanse familie Gonzalez en de van oorsprong Engelse familie Byass wijn gemaakt in Jerez. Het huis bezit 700 hectare wijngaard die in de beste delen van Jerez, Jerez Superior, liggen. Prijs ¤ 21,15 per fles van 0,3750 liter - www.wijnenwereld.nl

Chocolade-basics Een boek vol met foto’s om je vingers bij af te likken. Met alle chocoladekennis van succesauteur Jean-Pierre Wybauw. Een compacte gids over de bereiding, verschillende soorten en de houdbaarheid van chocolade. Met tal van chocoladereceptjes om zelf aan de slag te gaan. Een onmisbaar naslagwerk voor iedere chocoholic. Jean-Pierre Wybauw Jean-Pierre Wybauw, leraar suiker- en chocoladewerk, werkt al 34 jaar als adviseur en lesgever bij Barry-Callebaut. Hij reist voortdurend de wereld rond om beroepsmensen de knepen van het vak te leren. Hij is sinds jaren een gewaardeerd jurylid op internationale wedstrijden. Zijn boek Perfecte pralines verscheen al in acht talen en werd bekroond als ‘Beste chocoladeboek van de wereld’. Verkrijgbaar bij de boekhandel, prijs ¤ 14,99, uitgeverij Lannoo.

NIEUW: Broodje

Kookeiland

Met een knipoog naar Goeree-Overflakkee Een biologisch desembroodje. In de vorm van Nederland. In wit of bruin, beide met zonnepitten en lijnzaad. Keuze uit vier soorten warm beleg en verschillende toppings. Fantastisch als lunchgerecht en met een kleine knipoog naar Goeree-Overflakkee. Parmantig wijst het vlaggetje op het broodje immers de plaats aan waar je geniet van het broodje. Met trots presenteert Werelds InSide haar Broodje Kookeiland.

onze gast zijn beleg heeft gekozen, maken wij het broodje af met lekkere kaas voordat het weer eventjes in de oven gaat. Met daarna een bedje van frisse ijsbergsla en rode uitjes erover kan onze gast er met volle teugen van genieten. Het broodje is een zeer smaakvolle, complete maaltijd voor maar ¤ 7,75”.

Kok Leo van Kempen: “Ik zag het broodje op de beurs en vond het meteen goed in onze lunchroom passen. Het broodje is van Carl Siegert, dé bakker als het gaat om smaakvol, kwaliteitsbrood. Deze bakker – sinds 1891 – bakt zijn brood met biologische tarwe van Hollandse bodem die wordt gemalen op Hollandse molens. Nadat

Goed om te weten: op vrijdagavond kun je bij Werelds InSide een maaltijd met varkenshaas of biefstuk met keuze uit verschillende sauzen bestellen voor maar ¤ 10,00.

Het Broodje Kookeiland vind je bij Werelds In-Side in Middelharnis, inpandig bij Tieleman Keukens, Korendreef 15. Open op maandag tot en met zaterdag van 9.30 uur tot 17.00 uur (keuken open tot 15.00 uur, op zaterdag tot 16.00uur) en op vrijdagavond tot 21.00 uur (keuken open tot 19.30 uur).

www.inside-lunchroom.nl www.facebook.com/werelds.inside


Golf leer je bij T’Time • Starters & GVB class

Kennismaken met het golfspel en leren spelen volgens het 9-stappenplan.

• Kids & Juniors

TeeTime staat bekend om zijn enthousaiste manier van lesgeven en trainen aan jongeren. Van kinderen tot en met de oudere jeugd, golfen is voor hen een feest!

• Twilight & Winter clinics

Doelgerichte trainingen in kleine groepen tijdens de verloren uurtjes op zomeravonden maar ook tijdens de winter.

• TeeTime Trips & Tours

Eén- en meerdaagse golftrips naar mooie banen binnen en buiten Nederland. In de baan krijgt u hints, tips en aanwijzigingen: Play with the pro’s. Vraag naar de data.

• Workshops & Business events

Van kleine tot grote groepen met wel of geen golfervaring. Met maatwerk heeft iedereen plezier.

• Clubs & Tools

Top producten van MIZUNO, PING, SKYMAX, YES!, TITLEIST, ADAMS GOLF, BAG BOY, POWA CADDY. Voor iedere golfer, voor iedere beurs maar bovenal passend (gefit) om uw speelplezier te vergroten.

• Health & Golf

According to Don Trahan: Leo van Bennekom is gecertificeerd instructeur om golfers te leren spelen volgens de Don Trahan Methode. Vooral spelers die gevoelig zijn voor rugblessures hebben veel baat bij deze manier van bewegen die beduidend minder belastend is voor vooral de wervelkolom.

Nieuwe voorjaarscollectie

2013

Leo van Bennekom Golfleraar / US GTF Certified Master SSG Level III Instructor / Master of School

www.teetime.nl

T’Time

Golf leer je bij T’Time • Starters & GVB class

Kennismaken met het golfspel en leren spelen volgens het 9-stappenplan.

Bouwdijk 9, 3248 LA Melissant (Golfbaan Catharinenburg) E: info@teetime.nl • T: 0181 40 47 12 • M: 06 53 96 77 38

Babyzaak Van Kempen, Nieuwstraat 23 Tel. 0187-641972, 3255 AR Oude Tonge

• Kids & Juniors

TeeTime staat bekend om zijn enthousaiste manier van lesgeven en trainen aan jongeren. Van kinderen tot en met de oudere jeugd, golfen is voor hen een feest!

• Twilight & Winter clinics

Doelgerichte trainingen in kleine groepen tijdens de verloren uurtjes op zomeravonden maar ook tijdens de winter.

• TeeTime Trips & Tours

Eén- en meerdaagse golftrips naar mooie banen binnen en buiten Nederland. In de baan krijgt u hints, tips en aanwijzigingen: Play with the pro’s. Vraag naar de data.

• Workshops & Business events

Van kleine tot grote groepen met wel of geen golfervaring. Met maatwerk heeft iedereen plezier.

• Clubs & Tools

oor 4 x Golfclinic (v

Golfclinic bestaande uit

1 persoon)

• • • • • • •

Puzzel maart

Top producten van MIZUNO, PING, SKYMAX, YES!, TITLEIST, ADAMS GOLF, BAG BOY, POWA CADDY. Voor iedere golfer, voor iedere beurs maar bovenal passend (gefit) om uw speelplezier te vergroten.

Puzzelprijs aangeboden door

• Health & Golf 2 uur golf T’Time golfstudio koffie/thee bij ontvangst (Golfbaan Catharinenburg) toegang drivingrange info@teetime.nl ballen slaan 06 53 96 77 38 Leo van Bennekom putten hole lopen drankje na afloop www.teetime.nl According to Don Trahan: Leo van Bennekom is gecertificeerd instructeur om golfers te leren spelen volgens de Don Trahan Methode. Vooral spelers die gevoelig zijn voor rugblessures hebben veel baat bij deze manier van bewegen die beduidend minder belastend is voor vooral de wervelkolom.

T’Time

Bouwdijk 9, 3248 LA Melissant (Golfbaan Catharinenburg) E: info@teetime.nl • T: 0181 40 47 12 • M: 06 53 96 77 38

MIN EEN  LETTER

E's

1 1 2

7 9

3 4

Min een letter

Golfleraar / US GTF Certified Master SSG Level III Instructor / Master of School

6 5

5 6

10

7 3

8 9 8

10

2

11 12 4

13 14

                                    Totaal  E's 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Van de zes letters van het eerste woord dient een letter te worden afgehaald, dan husselen en het tweede woord van vijf letters invullen en zo vervolgens voor het derde en vierde woord. Daarna het aantal E’s dat in de vier woorden voorkomt invullen in de laatste kolom. De letters in de genummerde valkjes kunt u overzetten naar de aparte balk en dan leest u de naam van de plaats die tot 1805 tot de provincie Zeeland heeft behoord. Als u die naam inzendt plus het totaal aantal E’s loot u mee voor de prijs. 1. hinderen, belemmeren - zangstem schoorsteenzwart - kever 2. droge kleurstof - (kunst)schildersgerei - vlak - berg 3. niet spreken - aanduiden - varken - bez. vnw. 4. edel metaal - plant - Bijbelse figuur - huid 5. bluffer, opschepper hersens - drank - deel van het lichaam 6. voorzetsel - niet gebogen - huwelijk lidwoord 7. alcoholische drank - vervelend persoon - grondsoort - ieder 8. wijnsoort - treurspel - venster - bloeiwijze 9. mirakel - mannetjeseend - van een bepaalde kleur - loflied 10. klaar - uit gevaar geholpen - verstand - gelofte 11. eetlust - kleur plaats in Drenthe - platvis 12. een van de seizoenen - limonade - in de richting van - in werking 13. ondeugdelijke waar soort kers - kaartterm - vermoeid 14. hard lopen - sporenplant - na het genoemde vlaktemaat.

Inzenders februari

Van de  zes  letters  van  het  eerste  woord  dient  een  letter  te  worden  afgehaald,  dan  husselen  en  het  tweede  woord  van  vijf  letters  invullen  en

De oplossing van de de puzzel was: Port Zelande. Winnaars zijn C.M.van Heemst Ga voor vrijdag 19 april 2013 naar www.overflakkee-magazine.nl en vul de oplossing in of stuur een briefkaart naar: zo vervolgens  voor  het  derde  en  vierde  woord.  Daarna  het  aantal  E's  dat  in  de  vier  woorden  voorkomt  invullen  in  de  laatste  kolom.  De  letters uit Nieuwe-Tonge en Fam. Witte uit Ouddorp. Over in   Flakkee, Dieklaan 12, 3241 SB Middelharnis. Vermeld duidelijk uw naam, adres en telefoonnummer. de  genummerde  valkjes  kunt  u  overzetten  naar  de  aparte  balk  en  dan  leest  u  de  naam  van  de  plaats  die  tot  1805  tot  de  provincie  Zeeland  heeft behoord.  Als  u  die  naam  inzendt   plus  het  totaal  aantal  E's  loot  u  mee  voor  de  prijs.


Over Flakkee jaargang 4 - maart 2013

Krijg toch de

kleertjes

Ken je dat? Je zoon die binnen no-time uit die leuke spijkerbroek gegroeid is. Of je dochter die echt niet meer in haar favoriete jurkje past. Zonde om deze kleren weg te gooien, want vaak ziet de kleding er nog goed uit. Gelukkig hebben vier moeders ruilwebsite krijgdekleertjes.nl opgezet.

De vier vinden het zonde dat er hele zolders vol liggen met goede, gebruikte kleding en speelgoed. Via krijgdekleertjes.nl is dat probleem opgelost. Onderling ruilen ouders pakketten met kinderspullen. Je kunt spullen geven aan de ene persoon, en weer krijgen van iemand anders. Ruilen is goed voor het milieu en de portemonnee vinden de initiatiefneemsters.

In paar stappen Het werkt heel gemakkelijk. Op de website kun je op geslacht, maat en per seizoen zoeken. Zo ruil je in een paar stappen een pakket met te kleine kinderspullen voor een pakket met spullen die bij jouw kinderen passen. Zelf kleren op de website plaatsen? Maak een pakketje van de te kleine kleren,

Een

fotografeer ze en zet ze met een korte beschrijving online. Als iemand interesse heeft dan stuurt die persoon je een mailtje, onderling spreken jullie de afhandeling af .

Spelregels Om een pakket te krijgen koop je in het ruiltegoed-loket een tegoed. Dat kan voor 1, 4 of 12 keer. Hoe meer, hoe goedkoper. Het geven van een pakket geeft je recht om weer een pakket te krijgen. Je bent immers aan het ruilen! Je kunt drie keer een pakket krijgen voordat je gevraagd wordt om er weer een te geven. Een pakket geven is gratis en iedere keer dat je een doos weggeeft gaat er 50 cent naar een goed doel. www.krijgdekleertjes.nl

Bieden op leuke items Neem eens een kijkje op www.kikaveilingflakkee.nl! Tot 30 april kun je op de website nam elijk bieden op leuke items. Zoals een keepershirt, een huid verzorgingsworkshop, een lekkere taart van marsepei n en nog veel meer. Te veel om hier op te noemen. Het geld gaat naar KiKa, de organisatie die kinderkanker de were ld uit wil helpen.

ei hoort erbij…

Op 31 maart en 1 april is het weer Pasen. Tijd om een paasei te versieren dus! En wat is er nu leuker dan een heel heel groot paasei? Zorg voor een groot stuk karton waar je een mooi ei op tekent. Vind je dat moeilijk, vraag dan iemand anders een ei voor jou te tekenen. Knip het ei uit, bedek de tafel en doe je verfschort aan. Beschilder het ei zoals jij mooi vindt. Hou je van blauw, rood of geel? Ga lekker je gang. Versier het ei zoals jij dat mooi vind. Als het ei aan het drogen is, dan kun jij mooi een strik maken van papier of lint om het

op te hangen. En als het dan droog is, plak of niet je de strik op het ei en hang hem op je slaapkamer of in de woonkamer. Overleg wel even met je vader en moeder. En heb je geen zin om te schilderen? Dan kun je ook een ei maken met stickers of plakkertjes. Net als bij het vorige ei teken je een groot ei op het karton en knip je het uit. Daarna leef je je uit met stickers. Misschien wil je erbij kleuren met viltstiften of kleurpotloden. Alles mag! Benodigdheden: groot stuk wit karton (of een andere kleur), schaar, potloden, verschillende kleuren verf, kwasten, viltstiften, kurken, materiaal om een strik te maken, oude kranten, verfschort, schoteltje, bakje voor water, eventueel touw of lint, lijm of nietmachine.

Je mooiste

momenten vastgelegd

Janne richt zich steeds meer en meer op baby- en kinderfo-

IJsliefhebbers opgelet! Op vrijdag 29 maart opent IJssalon Ouddorp zijn deuren weer. Dan wordt het weer smikkelen en smullen van heerlijk ambachtelijk ijs. Eigenaar René van Rijswijk heeft dit seizoen een aantal nieuwe dingen en die deelt hij graag met ons.

Zo gaat hij koffie-to-go van de Italiaanse koffieproducent Bristrol serveren. Dus heb je trek in een goede cappuccino, espresso, latte macchiato of een gewone koffie? Haal het bij IJssalon Ouddorp en drink de koffie onderweg of op het terras voor de deur op. Ook nieuw dit jaar zijn de coupes met vers fruit. René vertelt: “We gaan veel met vers fruit werken. Denk hierbij aan een Banana Royal, maar ook een aardbeien-, chocolade- of vruchtencoupe. En net zoals de koffie zijn de coupes heel makkelijk meenemen.” Wil je op je gemak je ijsje opeten en even zitten, dan is het terras voor het historische pandje een prima plek.

Uniek geboortekaartje

Baby- en kinderfotografie

open vanaf 29 maart

Koffie-to-go

Alweer 2,5 jaar is Janne Donkersloot uit Middelharnis bezig als fotograaf. Direct na de Fotovakschool heeft ze haar bedrijf Janne Donkersloot Fotografie opgericht. Fotograferen is haar passie. Net zoals het ontwerpen van geboortekaartjes waar ze tegenwoordig erg succesvol mee is.

Ben je op zoek naar een uniek geboortekaartje en wil je het net even anders? Ga dan zeker bij Janne langs. Ze vertelt: “Ieder ontwerp maak ik helemaal opnieuw. Ik gebruik dus geen standaardsjabloon, daarom is ieder kaartje uniek en zal je nooit dezelfde bij bijvoorbeeld de verloskundige zien hangen.” In een voorgesprek bepaalt Janne wat de klant wil en maakt ze een eerste opzet. Zodra het kindje geboren is, komt ze binnen 48 uur langs, thuis of in het ziekenhuis, voor een foto van de New-born. De volgende dag al hebben de kersverse papa en mama de kaarten in huis.

IJssalon Ouddorp

Huisgemaakte wafels tografie. Niet gek als je bedenkt dat Janne jarenlang op een kinderdagverblijf heeft gewerkt en het heerlijk vindt om die kleintjes voor de camera te hebben. Ook graag voor haar lens heeft ze zwangere vrouwen en aanstaande papa’s. Een mooi aandenken aan je zwangerschap is een shoot rond 33 tot 34 weken. “Eventueel met broertjes en zusjes erbij.” Janne kan ook het eerste jaar van je baby vastleggen. “Ik kom dan net na de geboorte, met 6 maanden en met 1 jaar foto’s maken. En het leuke is: van alle foto’s die ik gemaakt heb in dit eerste jaar maak ik een album en dat krijg je cadeau.” www.jannedonkerslootfotografie.nl

Naast de ijssalon runt René samen met zijn vrouw Jolanda ook Pannenkoekenhuis Ouddorp ‘De Platte Hap’ waar je naast een heerlijke pannenkoek ook heel goed kan lunchen. Het komende seizoen gaan zij met een verrassende nieuwe lunchkaart aan de slag. “Onze huisgemaakte wafels van ons pannenkoekenhuis gaan we ook in de ijssalon verkopen”, vertelt René trots. De ondernemer hoopt op een goed seizoen met veel warme dagen. Tot en met eind mei is de salon doordeweeks geopend tot 20.00 uur en op zaterdag tot 21.00 uur. In de zomermaanden kun je iedere dag zelfs tot 22.00 uur genieten van een lekker ijsje, coupe of kop koffie. Kijk voor informatie over zowel ijssalon of pannenkoekenhuis op www.ouddorpevents.nl.


2DE PAASDAG GEOPEND!

Poolhouse XL Barcelona • 398 x 296 cm • luifel 600cm • GEIMPREGNEERD

Buitenverblijf • 313 x 358 cm • incl. wanden Incl. EPDM Gratis thuisbezorgd

Blokhut Dahlia 2 • 496 x 396 cm

Lariks/Douglas Terrasoverkapping • 400 x 300 cm

Speciale prijs:

5 2.250,-

Normale prijs: 5 1.925,Speciale prijs:

5 1.479,-

Normale prijs: 5 2.499,Speciale prijs:

5 2.250,-

Grillkota • 9 m² • incl. banken en grill Incl. daksingles Gratis thuisbezorgd

Normale prijs: 5 3.499,Speciale prijs:

Blokhut Yasmina • 745x326 cm • wanddikte 28 mm Gratis dakleer Gratis thuisbezorgd

5 2.750,-

Normale prijs: 5 4.395,Speciale prijs:

Blokhut Zutphen • 500x300 cm • wanddikte 28 mm Gratis dakleer Gratis thuisbezorgd

5 3.499,-

Normale prijs:

5 4.199,Blokhut Groenland • 440x340 cm + luifel 200 cm Speciale prijs: • zijaanbouw • dubbelglas 5 3.499,Gratis daksingles Gratis thuisbezorgd

Blokhut Luna • 400x400 cm • wanddikte 34 mm Gratis daksingles Gratis bezorgd

Normale prijs:

5 899,Speeltoestel Corner Speciale prijs: • met dak (exclusief glijbaan) 5 766,-

Speeltoestel Snoepie (exclusief glijbaan)

Normale prijs: 5 2.499,Speciale prijs:

5 1.899,-

Normale prijs: 5 1.999,Speciale prijs:

5 1.699,-

Normale prijs: 5 2.150,Speciale prijs:

5 1.599,-

Normale prijs: 5 899,Speciale prijs:

5 730,-

Prieel Classico • 430x430 cm Gratis daksingles Gratis thuisbezorgd

Barrelsauna • Ø190 x 250 cm • 42 mm vurenhout Gratis daksingles Gratis bezorgd

Actieveranda

y 798,-

Luxe veranda

y 1.248,-

Tuinkamer

5 1.049,-

Normale prijs: 5 3.475,Speciale prijs:

5 2.999,-

Normale prijs:

Normale prijs:

5 7.450,Blokhut Baranquilla Speciale prijs: • 869x504 cm

www.blokhutvillage.com

Actieprijs v.a.

Normale prijs: 5 1.499,Speciale prijs:

5 2.699,Blokhut Piet • 595x300 cm + luifel 200 cm Speciale prijs: • wanddikte 34 mm 5 2.399,Gratis daksingles Gratis bezorgd

Jan v.d. Heijdenstraat 10 • 3281 NE Numansdorp T: +31 (0)186-655990 • F: +31 (0)186-652112 info@blokhutvillage.com • www.blokhutvillage.com

Actieprijs v.a.

VAN 13.00 TOT 18.00 UUR

Actieprijs v.a.

y 7.499,-

Bestel online via www.verandavillage.nl of kom langs in onze overdekte showroom.

5 6.999,-


100 jaar de tijd vooruit Cornelis Esselink bezocht zijn klantenkring per fiets, tram en later ging hij rond in zijn T-Ford. Persoonlijk contact met klanten aan de keukentafel of in de werkplaats is na 100 jaar nog steeds een belangrijke kernwaarde van het familiebedrijf Esselink. De loyale en bestendige relaties met klanten en leveranciers zijn de bouwstenen van de Esselink Groep, met Imabo Esselink Bouwmaterialen - dat dit jaar 100 jaar bestaat - als basis. “Met sommige aannemers werken we al meer dan 50 jaar samen. Dat is wat we willen: bestendige relaties voor de lange termijn”, zegt Taco van Dieren, directeur van

Esselink Bouwmaterialen. Taco is de achterkleinzoon van oprichter Cornelis Esselink. Zijn opa, Teunis van Dieren, is de schoonzoon die in 1946 in het bedrijf kwam. In 1997 is Taco aan de slag gegaan in het familiebedrijf na het afronden van zijn studie HBO Technische Bedrijfskunde in Enschede. Een studie die hem praktische bagage heeft meegegeven die goed van pas komt. Ik werk al 37 jaar voor Esselink, zegt de 37-jarige Taco gekscherend met een lach op zijn gezicht. “Al van kinds af aan liep ik in de zaak rond. Later kom je er achter dat je veel in de weg hebt

gelopen want spelen in het magazijn was het leukst. Later werd dat het schoonhouden van het magazijn en vervolgens orders maken, klanten leren kennen en aan de slag op de binnen- en buitendienst”, vertelt Taco die zichzelf liever de functie medewerker in algemene dienst toeschrijft dan directeur. “Ik ben overal mee bezig en als het even kan of moet help ik graag mee op de vloer.” Ook zijn broer Teus-Jan van Dieren is actief voor het 100-jarige familiebedrijf. Hij brengt na zijn universitaire studie bedrijfskundige bagage mee en is verantwoordelijk voor de

tak bouwmarkten. De broers weten, zien en ervaren dat de kracht van het bedrijf ligt bij de commerciële, flexibele en klantgerichte instelling van zowel de magazijnmedewerker, chauffeur, administrateur tot verkoper. “Betrokken personeel is betrokken bij de klant. Een belangrijke kernwaarde dat in alles wat we doen de rode draad is. Evenals betrouwbaarheid, duurzaamheid en positiviteit uitstralen. Maar vooral waarmaken. Dat heeft overgrootvader Cornelis Esselink er tot de 4e generatie met de paplepel ingebracht.

Alles in huis, alles uit de kast Ruwe bouwmaterialen, hout- en plaatmateriaal, gereedschappen, tegels, deuren, plafond- en wandbekleding en sfeerverwarming. Van fundering tot nokvorst, complete badkamers en tuinen. Met de hoofdvestiging en showroom in Middelharnis, praktische drive-in afhaalfilialen en bouwmarkten in een grote cirkel rondom het eiland Goeree-Overflakkee bedient het

familiebedrijf zowel bedrijven als particulieren. Imabo Esselink is al meer dan 100 jaar dé leverancier die zorgt dat u nooit met lege handen komt te staan. Door altijd de tijd vooruit te zijn op het gebied van dienstverlening, productkwaliteit en assortiment.

Een feestje waard Imabo Esselink bestaat 100 jaar. En dat is een feestje waard! Op 5 en 6 juli wordt het jubileum gevierd met klanten en personeel. Het hele jaar door heeft het familiebedrijf interessante aanbiedingen in petto. Houd de website www.esselink.nl en kranten goed in de gaten voor de meest actuele acties.

Historie

4 juli 1913 Start Flakkeesche Betonfabriek en Bouwmaterialenhandel C. Esselink

Aangekocht woning met pakhuis aan de Spuistraat 26 in Middelharnis voor kantoor – en magazijnruimte

De behoefte aan bouwmaterialen om alles weer op te De panden aan bouwen was groot. de Oosthavendijk De handel kwam op waren door de Ondanks de crisis gang. Er werd soms en concurrentiedruk Duitsers gevorderd. in een week tijd in de jaren ’30 werd Na de oorlog begon zes schepen met de tijd van opbouw. vanaf de jaren ’40 bakstenen gelost De schoonzoon van Watersnoodramp: het assortiment die meteen naar uitgebreid met o.a. Esselink, Teunis van De loodsen waren de bouwterreinen zwaar beschadigd Dieren kwam in wand- en vloertegels, schoorsteen- het bedrijf en hielp en voorraden waren werden vervoerd op Goeree-Overflakkee. verloren gegaan. mee. potten en triplex.

1915 1978 Een terrein van 11.000 m2 op Industrieterrein Oostplaat werd aangekocht en gebruikt voor opslag van ruwe bouwmaterialen en grote partijen.

1981 Esselink kocht het filiaal van bouwmaterialenhandel Van Dijk & Co in Zierikzee.

1984 Esselink stortte zich ook op een andere tak van sport, en opende in Ridderkerk de eerste Gamma Bouwmarkt. Inmiddels behoren vijf Gamma’s en een Karwei tot de Esselink Groep.

Een nieuw pand aan de Molenweg in Middelharnis werd geopend.

1946

1953

1964

1999

2008-2010

2013

Opening huidige pand van Imabo Esselink aan de Industrieweg 35 in Middelharnis.

Opening moderne afhaalvestigingen in Zierikzee en Hellevoetsluis met drivein magazijn, zodat klanten snel en efficiënt materialen kunnen afhalen.

Verwachte opening drive-in afhaalfiliaal in Middelharnis.

De komst van bruggen en dammen zorgde ervoor dat het werkgebied werd uitgebreid richting Zeeland, Voorne Putten en de Hoekse Waard.

Esselink was medeoprichter van betoncentrale Betonmortel Grevelingen met huidige vestigingen in Stellendam en Zierikzee.

1967 2014 Verwachte opening drive-in afhaafiliaal in Heinenoord onder de rook van Rotterdam.

2014-2020 Met verwachting dat, Esselink met 100% aandeel in dochteronderneming TopDak in 2013 een energiezuinig woonhuis met de EPC-waarde van 0 heeft gerealiseerd op GoereeOverFlakkee.

2015: energiezuinig woonhuis


Leer reanimeren en redt een leven! U kunt bij ons terecht voor: > Advies bij aanschaf Automatische Externe Defibrillator. > Onafhankelijk dealer alle merken AED’s en toebehoren. > Trainingen levensreddend handelen: AED en reanimatie, bedrijfshulpverlening, EHBO, Kinder EHBO, EHBSO, trainingen op maat. > Certificering trainingen volgens NRR/ERC, NIKTA, Oranje Kruis, NIBHV. > Premium dealer van Heek Medical, dealer OMRON, ARION, CMT, SANITA (medische klompen). > Verkoop en advies bij aanschaf bloeddrukmeters, weegschalen, vetmeters, glucose meters, saturatie meters. > Verkoop van EHBO en verbandmaterialen. > Veiligheidsartikelen voor o.a. kinderdagverblijf. > Thuiszorg artikelen: aantrekhulpmiddelen voor steunkousen, wassen zonder water en haren wassen zonder water. > Alle soorten disposable handschoenen (vinyl, latex, soft nitriel, nitriel, poedervrij en gepoederd)

LADIESNIGHT .00 uur 10 april van 18.00 tot 22

ONTVANG TIJDENS DE LADIES NIGHT EEN LEUKE GOODIEBAG OP=OP

Vanaf juni 2013 leveren we ook materialen voor sportmassage en openen we onze sportmassage praktijk.

Zernikeweg 37 3241 MG Middelharnis T. 0187 89 21 77 | M. 06 523 93 971 I. www.becareshop.nl | E. info@becare.nl Volg ons op twitter @becareshop en facebook: /becareshop.nl

Lake Side Middelharnis | Zandpad 100

HANSA raamdecoratie 20% korting Deze HANSA actie loopt van 1 april tot 30 april Met uitzondering van shutters en horren

Meinster Wonen Voorstraat 3-5 3258 BA Den Bommel 0187 611 384 info@meinsterwonen.nl www.meinsterwonen.nl

LAKESIDE.NL


Over Flakkee jaargang 4 - maart 2013

De redactie van Over Flakkee ging voor deze editie op zoek naar de vrolijkste modetrend van het komende seizoen: modetrend Gipsy. Deze trend voert ons mee naar een vrolijke, vrije wereld geïnspireerd op de levensstijl van reizende volken: nomaden, zigeuners en hippies.

De modetrend van het komende seizoen

go Gipsy-style! We gaan op zoek naar avontuur en romantiek, ook in onze outfit. Deze is vurig en kleurrijk met folkloristische versieringen en een bohemian twist. Bloempatronen, pofmouwen en kanten applicaties mogen niet ontbreken. Versier jezelf en laat je versieren!

Mannen

Dames voor jullie is de maxidress de ‘must

have’ bij de Gipsy trend. Hij is lekker luchtig bij warm weer, maar wil je iets meer gekleed op een feestje verschijnen? Draag er dan een top of vestje van broderie of kant overheen. Door de open structuur is de jurk nog steeds zichtbaar. Leef je uit met accessoires als armbanden en kralenkettingen.

Op zoek naar een roze sjaaltje voor bij dat ene jurkje? Of juist een groene? Op www.mooiesjaaltjes.nl kun je zoeken op kleur!

Bron: perscentrum Mode

jullie mogen je avontuurlijk en vrij voelen. Gooi je kleurrijke blouse open voor een nonchalante look, vergeet denim items, zoals een stoere vergrijsde jeans, niet en voeg een vrolijke

zomersjaal toe aan je outfit (ruitjes zijn favoriet). Overigens is een leuke hoed een absolute ‘must have’ dit seizoen.

Vrouw: Maxidress van Fornarina, trui van Tramontana, gilet bolero en tasje van Gado Gado, sandalen met sleehak van Ugg en de ketting en armbanden van Fashionology. Man: Jas, blouse, jeans en trui met v-halsvan Replay, sjaalvan Wrangler, veterschoenen van Palladiu en hoedje van Pepe jeans.

Het leven is een picknick! Wat is er nu leuker dan een gezellige picknick met het hele gezin? Belegde broodjes, kannen vol limonade, flessen rosé en andere lekkernijen mee en heerlijk in het bos, op het strand of gewoon in de tuin picknicken. Romantische manden, trendy koeltassen, picknickkleden, wijnkoelers en alle spullen die een picknick compleet maken vind je op www.hetleveniseenpicknick.nl. Kijk hier ook voor tips, handige recepten en leuke adresjes.

Op sjiek voor KiKa Charity Dinner Kort, recht en fel! De nagellak kleuren voor zomer 2013 zijn: oranje, felroze, rood, zeegroen en blauw. De tegentrend is: grijs en taupe tinten. Verder hoef je niet meer voor lange nagels te sparen. Kort en recht is de trend.

Een gezellig avondje

Ladies Night

“Omdat het vorige keer zo leuk en zo’n succes was, doen we het gewoon nog een keer!”, aldus Mabel van den Nieuwendijk. Op woensdagavond 10 april is er bij Lake Side Middelharnis een Ladies Night. Tussen 18.00 uur en 22.00 uur kunnen dames die zin hebben om de nieuwste voorjaarsmode te bewonderen vrijblijvend binnenlopen aan de Zandpad 100. Alle klanten krijgen een leuke korting op hun aankopen.

De deuren van Lake Side staan open en je wordt ontvangen met een hapje, drankje en fijne muziek verzorgd door DJ Sam. Dames van alle leeftijden zijn welkom, want de collectie bestaat uit kledingstijlen voor jong en oud en van maat S tot en met maat XXL. “De voorjaarsmode is fris en vrolijk! Nieuw is de mode in neonkleuren. Ook de modieuze prints op T-shirts en broeken blijf je veel zien. Stoer, lief, vrouwelijk of netjes gekleed. Dit voorjaar is er voor iedere vrouw, stijl en gelegenheid een mooie outfit”, vertelt Mabel enthousiast. De meiden van Lake Side staan klaar om je een passend fashionadvies te geven. Naast lekker snuffelen tussen de nieuwste kleding, laat Brassière Body Fashion de nieuwste lingeriemode zien. Anita Viskil promoot de heerlijk geurende geurwax Little Hotties. Speciaal deze avond geeft Rombout Kapper een persoonlijk advies over haar, model en kleur. Parfumerie VIVE laat je de nieuwste geuren ruiken. En schoonheidsspecialiste Beauty Blossems zorgt voor ontspanning met een handscrub- en massage. En omdat je van shoppen trek krijgt zorgt Bienefelt’s Bakkerij voor de innerlijke mens! Ondertussen maakt Ruby’s Pictures de hele avond de mooiste kiekjes. Ladies Night zorgt ervoor dat je met de juiste outfit, parfum, lifestyle en lichaamsverzorging het voorjaar fris tegemoet gaat!

Op het Ouddorpse strand, met uitzicht op duin en Noordzee genieten met familie, vrienden, collega’s en/of relaties van een luxe 4-gangen diner bij Beachclub ’t Gorsje ten bate van KiKa. Op 1 mei geniet je verantwoord, want de opbrengt van het event komt ten goede aan onderzoek tegen kinderkanker. Tussen de 4-gangen, drankjes, muziek en een inspirerende gastspreker door vindt er een veiling plaats van een aantal exclusieve items. Sinds 2002 zet Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) zich in om fondsen te werven voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. Kees Witte uit Middelharnis zette eigenhandig de lokale afdeling KiKa Goeree-Overflakkee op. De bevlogen vrijwilliger is de initiatiefnemer van het Charity Dinner en ook van de online veiling. Allemaal voor het goede doel. Daar ligt zijn hart. Hij doet dan ook de oproep om te reserveren voor het Charity Dinner om te laten zien waar je hart ligt. Kika Goeree-Overflakkee wordt voor het Charity Dinner ondersteunt door de lokale bedrijven Beachclub ’t Gorsje, BeCare, MvdK Tekst en KCM Copyshop.

Reserveren Het 4-gangen KiKa Charity Dinner kost ¤ 75,- per persoon, inclusief drankjes. Per couvert komt ¤ 50,- ten goede aan dit bijzondere doel, evenals de volledige opbrengst van de veiling. Reserveren kan per tafel of couvert, via de website www.actie4kika.nl Datum: Tijd:

woensdag 1 mei 2013, Beachclub ‘t Gorsje inloop vanaf 18:30 uur, start 19:00 uur


Paas

meubelroute Goeree-Overflakkee Lisdy’s Meubelen Provincialeweg 12 3252 LR Goedereede Tel: 0187-499 218 E-mail: info@lisdys.nl www.lisdys.nl

Deze bedrijven verwelkomen u graag op 2e Paasdag

Sofa Topper Delta industrieweg 38c 3251 LX Stellendam www.lisdys.nl

De Balustrade Nijverheidsweg 30 3251 LP Stellendam Tel: 0187-499 157 E-mail: info@de-balustrade.nl www.de-balustrade.nl www.de-balustrade.biedmeer.nl

Struijk Woninginrichting Nieuweweg 6 3248 BD Melissant Tel: 0187-602 017

Fabert Meubelen Stationsweg 32B 3255 BL Oude-Tonge Tel: 0187-641 927 www.fabert.nl

Van Kempen Interieurs Schoolstraat 28 3255 AV Oude-tonge Tel: 0187-641 577 E-mail: info@vankempeninterieurs.nl www.vankempeninterieurs.nl

www.de-balustrade.biedmeer.nl

l a a t o t Met 2

m 0 0 0 15. m o o r w o sh

FABERT ZIT & SLAAPCOMFORT

FABERT STATIONSWEG 32B OUDE TONGE TEL.: 0187-641927 DI T/M ZA 09.00 TOT 17.00

2e Paasdag geo van 10.00 tot 16

pend

.00 uur

WWW.FABERT.NL

www.fabert.nl

DE SPECIALIST IN ZIT EN SLAAPCOMFORT 2000M2 SHOWROOM


FABERT

FABERT STATIONSWEG 32B OUDE TONGE TEL.: 0187-641927 DI T/M ZA 09.00 TOT 17.00

ZIT & SLAAPCOMFORT

www.fabert.nl

SLAAPCOMFORT

2e Paasdag geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur

Compleet programma TV Dressoir + Bergkast + Eettafel + Salontafel

VAN € 1825,- VOOR € 1594,AKTIE Drukverlagend matras 90x200 van € 475,- voor € 350,-

7 zone pocketvering matras

Boxspring elektrisch verstelbaar

Hoofdkussen € 35,- per stuk

in vele maten leverbaar

AKTIE 2e matras GRATIS

VAN € 2895,- NU VOOR € 1495,-

AKTIE 2 voor € 50,-

70x200 € 679,80x200 € 689,90x200 € 699,-

www.fabert.nl

novastyl.nl

DE SPECIALIST IN ZIT EN SLAAPCOMFORT 2000M2 SHOWROOM

Amarant

De romp van deze exclusieve hoekbank is uitgevoerd in kwaliteitsleder, met fraai doorgestikte armleuningen en sierlijke pootjes. Samen met de zit- en rugkussens in duurzame stof vormt deze een uitnodigend totaalplaatje, leverbaar in vele kleuren. 3749,-. (excl. kussens)

PLAATS HIER UW DEALER LOGO


Het adres voor MAATWERK MEUBELEN UIT EIGEN MEUBELMAKERIJ Specialist in maatwerk tafels

Neem eens een kijkje in onze webwinkel www.de-balustrade.biedmeer.nl

2e PA A SDAG OPEN van 10 tot 17 uur

, geniet van Kom naar onze paasshow profiteer van een hapje en drankje en , ook op maatwerk! aantrekkelijke kortingen open. Tijdens pasen is onze outlet

De Balustrade John en Petra Ligtenberg

Nijverheidsweg 30 3251 LP Stellendam T (0187) 499 157 F (0187) 499 158 I www.de-balustrade.nl E info@de-balustrade.nl

Openingstijden Dinsdag-vrijdag 9.00-17.00 uur Zaterdag 10.00-17.00 uur

Golf Auto van het Jaar

Nissan 370Z met extra spierballen

De Volkswagen Golf is verkozen tot Auto van het Jaar 2013. Dat werd aan de vooravond van de internationale autotentoonstelling van Genève bekendgemaakt.

De autosportdivisie van Nissan heeft zich uitgeleefd op de 370Z. Het resultaat is de 370Z NISMO. De krachtpatser komt louter als coupé op de markt. De verkoopstart in Nederland is voorzien voor juni.

De Golf VII kwam met een overtuigende score uit de finale stemronde, waarin acht auto’s meestreden. Met 414 punten scoorde de auto bijna dubbel zoveel punten als de nummer 2, de Subaru BRZ/ Toyota GT86 (202 punten). De Japanse sportcoupé bleef de Volvo V40 voor, die met 181 punten op de derde plaats eindigde. De zevende generatie Golf is de opvolger van de elektrisch aangedreven Chevrolet Volt/Opel Ampera, die vorig jaar met de titel aan de haal ging. De jury betitelde de Golf als terechte winnaar onder meer vanwege ‘zijn algehele balans en de uitstekende prestaties op het gebied van veiligheid, brandstofefficiency, dynamiek en comfort’. Het is niet de eerste keer dat een Golf de titel Auto van het Jaar in de wacht sleept. Eerder al (in 1992) ging de eer naar de derde generatie van Volkswagens bestseller. Dat waren ook precies de enige twee keren dat het merk in de geschiedenis van de verkiezing de nummer-één-positie behaalde. Alle generaties Golf waren wél goed voor een top-drie-notering. Ook geen onverdienstelijke prestatie. De verkiezing van de Auto van het Jaar is een van oorsprong Nederlands initiatief. Autojournalist Fred van der Vlugt (destijds hoofdredacteur van Autovisie en presentator van het autoprogramma Wereld op Wielen) zette de competitie begin jaren zestig op. Een relatief bescheiden groep van 26 autojournalisten uit negen landen koos in 1964 als eerste winnaar de Rover 2000. Dit jaar was een groep van 58 autojournalisten uit 22 landen - onder wie drie Nederlanders - verantwoordelijk voor de uitverkiezing.

Dankzij een aantal technische aanpassingen is het vermogen van de 3.7 liter V6 vergroot van 241 kW (328 pk) naar 253 kW (344 pk). Maar de grote winst zit vooral in het koppel. Dit is toegenomen van 263 Nm naar 371 Nm. Daardoor reageert de motor nog sneller op het gas en pakt hij bij lagere toerentallen nog beter op. De sprint van 0 tot 100 kilometer per uur vergt dan ook maar 5,2 seconden. De designmodificaties dienen vooral ter verbetering van de aerodynamica. De voorzijde van de 370Z NISMO oogt agressiever en dankzij het gewijzigde front is ook de luchtstroom onder de auto geoptimaliseerd, wat zorgt voor meer neerwaartse druk en daarmee voor meer stabiliteit en meer grip in bochten. Ook wielophanging en onderstel zijn aangepast. Dit om de stabiliteit en de wegligging zowel op de weg als op het circuit - naar een hoger niveau te tillen. De 370Z NISMO is herkenbaar aan de rode NISMO-lijnen aan de voorzijde, de achterzijde en op de buitenspiegelkappen. Een achterspoiler draagt bij aan de neerwaartse druk. Het onderscheid zit verder in donkergrijze, gesmede en daardoor zeer lichte 19 inch aluminium velgen. Het remsysteem is ‘afgekeken’ uit de racerij en de wielen zijn voorzien van ultralage high performance banden. In het interieur valt het sterk op de bestuurder gerichte dashboard op. Het stuurwiel is afgewerkt met alcantara en leder. Het heeft een centreermarkering, net als bij raceauto’s. De sportstoelen, voorzien van een NISMO-logo en rood stiksel, zijn elektrisch verstelbaar.


36 maanden Volledige CBW garantie

100 % Laagste prijsgarantie Bankstellen - Fauteuils -Eetkamerstoelen - Landelijke meubelen

Diverse bankstellen direct uit voorraad leverbaar !

2e Paasdag geopend

De leukste zitmeubelen van Nederland vindt u in Stellendam !

van 10.00 -17.00 uur

ullen

Eetkamerstoelen om van te sm Snelle en levertijd & Super service

Adres: Delta Industrieweg 38C 3251 LX Stellendam

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Bezoek ook eens onze website www.lisdys.nl

Gratis d gelever el door he nd Nederla


PAASSHOW &

CONSUMENTENBEURS 2013 Openingstijden

ANG G E O T

S I T A GR

Vrijdag 29 maart 10.00 tot 18.00 uur Zaterdag 30 maart 10.00 tot 18.00 uur Maandag 1 april 10.00 tot 17.00 uur

WELKOM IN MIDDELHARNIS Miele Kookdemo

Wijnenwereld

Atag Bakbar

Culinair

Culinair

Culinair

Culinair

Hart van West

Interieur

In-Side Lunchroom Culinair

Studio Architecture

Mekkerstee

Grinwis

Interieur

Nieuwbouw

Vive

Forever

Bechthum

Kapdak

Parfumerie

Gezondheid

Verf & wonen

Dakkapellen

Doornheinshop Outdoor

Vlinderhout

Op volle kracht

Shantykoor

Waterfront Brielle

Proefritpark Opel & Chevrolet

Stichting Bartimeus Tierelantijn

Speelgoed

Nieuwbouw

Van Dam

Sunstore Flakkee

Akershoek Fietsen

Zonwering

& accesoires

Kantoormeubelen

Alphe D’Huzes (KWF)

Electroworld

Van der Heijden

29, 30 maart en 1 april 2013


Knöps en Tieleman introduceren

100.000 stuks interactieve couranten

REGIO – Het is verstandig om uw brievenbus in de gaten te houden, want een dezer dagen valt de speciale uitgave van de Tieleman/Knöps Courant op de deurmat. Een mega-editie, want de 2013 paasvariant kent een oplage van maar liefst 100.000 stuks. De marketeers Vincent Versaevel (Tieleman) en Jan van Dijk (Knöps) hebben dit jaar gekozen om de krant in ‘retro-look’ samen te stellen. Naast de historie van beide bedrijven en hun (dealer)merken is er vanzelfsprekend ruimschoots aandacht voor de naderende 46ste! editie van hun gezamenlijk te organiseren Paasshow en Consumentenbeurs. “In de uitgave is er eveneens aandacht voor Tuin- en Birdcentrum Graka uit Sommelsdijk”, vertelt Jan van Dijk. “Onze nieuwe partner in het marketingconcept om Middelharnis nog beter in de spotlights te zetten en daar zijn we uiterst content mee”.

Interactief via Layar app De Courant is naast het historische karakter voorzien van een nieuw fenomeen. “De krant is volledig interactief”, vult Versaevel aan. “Als vooruitstrevende bedrijven zijn wij klaar voor de consument van 2020. Wie bij het lezen van de courant zijn smartphone of tablet bij de hand neemt, wordt voorzien van extra informatie in de vorm van video’s, fotoreportages en interviews. Op deze manier verbinden wij onze offline-uitingen met online-technieken.”

Paasshow 2013 Dé Paasshow en Consumentenbeurs bij Knöps, Tieleman en Graka vindt plaats op vrijdag 29, zaterdag 30 maart en maandag 1 april aanstaande en is voor een ieder gratis toegankelijk.

Fiats kleintje krijgt meer power

Peugeot prijst 2008-reeks

Fiat heeft er alle vertrouwen in dat de 500L een bestseller wordt. De nieuwe motoren die aan het leveringsprogramma zijn toegevoegd, moeten daaraan bijdragen.

Peugeot heeft de prijzen van de 2008-reeks geopenbaard. De 207SW-opvolger is vanaf juni te koop voor een vanaf-prijs van net geen 18 mille.

De 500L doet het goed. In de eerste vijf maanden na de introductie zijn er in Europa om en nabij 38.300 exemplaren van het mini-ruimtewonder verkocht, waarvan meer dan de helft buiten Italië. Maar van Fiat mogen het er nog wel wat meer worden. Als we de fabrikant moeten geloven, bezorgen de twee nieuwe motoren – benzine én diesel – de mini-mpv het prestatieniveau van een auto uit het C-segment. Een marktsegment waarin auto’s als de Volkswagen Golf en Renault Mégane de dienst uitmaken. Beide motoren leveren dankzij de montage van een turbo een vermogen van 81 kW (105 pk). De TwinAir turbo benzinemotor stelt de 500L in staat tot een topsnelheid van 180 kilometer per uur. De acceleratie van 0 tot 100 kilometer per uur is gefikst in iets meer dan 12 seconden. Volgens Fiat is een gemiddeld verbruik van 4, 8 liter per 100 kilometer haalbaar. En dat leidt tot dusdanig lage emissies dat de auto tot 2014 is vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Met de nieuwe 1.6 MultiJet II-dieselmotor is de 500L nog iets sneller dan de benzineversie De topsnelheid van de diesel bedraagt 181 kilometer per uur, de sprint naar 100 kilometer vergt iets meer dan 11 seconden. Ook qua verbruik doet hij het een fractie beter: een verbruik van 4,5 liter per 100 kilometer moet tot de mogelijkheden behoren. Voor de 500L TwinAir Turbo geldt een vanafprijs van 18.695 euro, de 1.6 MultiJet is er vanaf 26.495 euro.

Het instapmodel – met 1.2 liter motor – kost 17.990 euro. Voor dat geld wordt de 2008 afgeleverd met onder meer elektrisch verstelbare buitenspiegels, LED-dagrijverlichting, deurgrepen in carrosseriekleur, aluminiumkleurige dakrails en een in delen neerklapbare achterbank. Ter gelegenheid van de introductie van de 2008 is er de Première. Een extra rijk uitgeruste uitvoering gebaseerd op de Allure 1.6 Vti. Met 17 inch lichtmetalen wielen, een glazen panoramadak en extra getinte achterruit, alcantara bekleding, voorste rand van het dashboard bekleed met kunstleder, Peugeot navigatiesysteem, aluminium pedalen, roestvrijstalen instaplijsten en een mattenset. Het introductiemodel is exclusief leverbaar in de kleur Blanc Nacré. Voor de 2008 Première moet 24.390 euro worden neergeteld.


Geen hoofdpijn en slapeloze nachten van uw belastingzaken? WEA: het medicijn op belastingkundig advies!

Ligplaatsen te huur in de parkhaven Middelharnis WEA-accountants en adviseurs nemen u veel werk uit handen, besparen u geld en zorgen ervoor dat uw bedrijfsvoering aan de wettelijke voorschriften voldoet. WEA zorgt ervoor dat al uw administratieve en fiscale puzzelstukjes op hun plaats vallen. De ‘WEA- bijsluiter’ kent geen nadelige bijwerkingen maar is helder en doeltreffend, precies zoals u zélf ook wilt ondernemen!

Gelegen aan het Haringvliet. Sanitaire voorzieningen aanwezig. Voor meer informatie en het huren van een ligplaats kunt u contact opnemen via

WEA DELTALAND Brielle (0181) 47 51 71 Groot-Ammers (0184) 60 28 97 Middelharnis (0187) 48 64 44 Oud-Beijerland (0186) 64 10 11

06 55 91 87 65

wea.nl • info@weadeltaland.nl

0187 476 555

WONEN O P LOOPAFS TAND VAN DE JACHTHA VEN!

www.vanalphenmakelaardij.nl

Voorstraat 9 Koopsom € 110.000 k.k.

STAD AAN HET HARINGVLIET

Halfvrijstaande geheel authentiek rijksmonument uit circa 1700. Een pand dateert uit circa 1700 en is geheel topstaat! dat komen wij niet zo veel tegen in ons vak. U koopt hier eigenlijk een hele speciale woning die nog geheel aan uw eigen stijl en smaak is aan te passen.

Een open haard of een gas haard? Drie slaapkamers of twee grote? Een badkamer met ligbad en inloop douche?

Deze charmante vrijstaande woning staat op eigen grond en is circa 5 meter breed en 10 meter diep en geeft 300m³ inhoud. Totaal woonoppervlak. circa 100m²

Prijs van de woning geheel afhankelijk van uw wensenpakket. In zijn huidige staat bieden wij het pand te koop aan voor € 110.000 k.k. Netto hypotheek-lasten circa € 400 per maand.

Bij deze woning heeft u zelf de regie!

Achter de woning ligt een achtertuin geheel in stijl van de woning. Een gemetselde tuinmuur vormt de scheiding van met de buren. Wilt u een plavuizen vloer met vloerverwarming op liever houten vloerdelen? Wilt u een landelijke keuken of een strakke keuken?

VERKOOPBEMIDDELING AANKOOPBEMIDDELING TAXATIES HYPOTHEKEN

Van Alphen Makelaardij • Kaai 13 • 3241 CE Middelharnis • T.0187-476 555 • M.06-50 88 60 85 • E. info@vanalphenmakelaardij.nl • I. www.vanalphenmakelaardij.nl


Speel met je interieur

Over Flakkee jaargang 4 - maart 2013

Een huis is om in te wonen, een interieur is om mee te spelen! De nieuwste collecties meubelen, textiel, verlichting en accessoires verrassen met een perfecte mix van functionaliteit, humor en creativiteit.

Play it! Neem de woonmodetrend Play It! Hier stoeien we met de nieuwste kleuren, vormen en materialen. Een strak lijnenspel is daarbij belangrijk, net als geometrische vormen. Naast de zwart-witte basis is er een scala aan ‘nieuwe’ kleuren om mee aan de slag te gaan. Een combinatie van verschillende tinten kobaltblauw en denim zijn trendy, maar ook rood, lila, karamel en mellow yellow zorgen voor een speelse look.

Chillen

Begin altijd met een basis in zwart-wit. Het witte zitelement de Chill van Esquada zorgt voor de rust. De Nick-Knack lampen zijn nieuw van Philips. Het kleed is speciaal op maat gemaakt uit kamerbreed tapijt van Desso. Schuine lijnen en

facetvormen zien we verder in het behang Geometric van Cole& Son en in het karpet van Ebru. Het zitelement is een fijne relaxplek waarvan zithoogte, -diepte, leuningbreedte en –hoogte op maat kunnen worden gemaakt. Het frame van dit authentiek Nederlandse handgemaakte product bestaat uit beukenhout. Speel zelf met de bekledingsstoffen en kies voor trendy Play It! kleuren, voor een speels interieur. www.esquada.com

Eyecatcher

Behang Geometric met geometrisch patroon van Cole&Son is een eyecatcher in het interieur. Zijn de kleuren je wat te heftig? Hij is er ook in zwart-wit! Via www.bartbrugman.com

Sunstore Flakkee nu ook zonnepanelen We Love Luxury! Een comfortabel interieur – met een fijne bank, mooie eettafel en goede verlichting – dat willen we toch allemaal? Woonmodetrend Love Luxury! gaat net een stapje verder. Niet alleen comfort maar heuse luxe staat centraal!

Luxe staat centraal

Luxe zit hem hierbij in rijke materialen zoals satijn, zijde, glas en koper, maar ook in kleuren en texturen. Glans mag namelijk niet ontbreken, net als klassieke vormen en retro meubilair. Zogenaamde ‘edelsteenkleuren’ als amethist, robijn en amber vormen in combinatie met chocoladebruin, aubergine en oranje een warm en weelderig palet. We Love Luxury!

Trés chique

Meubelfabrikant Baan ontwikkelde samen met het magazine More Than Classic deze bank. De veloursstof in een chique champagneachtige kleur, want stoffering staat centraal in het klassieke interieur. Vergeet het Perzische tapijt: ga voor een patchwork van oude tapijten, van Elle Funny Carpets. www.baanmeubelen.nl

Sinds kort kun je ook voor zonnepanelen terecht bij Sunstore Flakkee. Het bedrijf aan de Simon Stevinweg in Middelharnis is samengegaan met SunEnergie4All uit Puttershoek. “Let bij de aanschaf van zonnepanelen goed op de kwaliteit”, is het advies van eigenaar Hans Kramer. Zo waren de zonnepanelen die laatst negatief in het nieuws waren van slechte kwaliteit.

Goede investering De zonnepanelen van SunEnergie4All zijn goed gekeurd door de TÜV in Duitsland (vergelijkbaar met TNO in Nederland). Zonnepanelen zijn een goede investering. Hans legt uit: “Een huishouden verbruikt gemiddeld 3500 Kwh per jaar. Om dit op te wekken zijn 17 zonnepanelen nodig van 240 Kp. Dit kost ¤ 7.149. Met een gemiddelde jaarlijkse prijsstijging van 6% heb je na ongeveer 8 jaar de aanschafprijs terug. Na 25 jaar heb je na aftrek van de investering een totale winst van ¤ 34.545 en 35.000 kg minder CO2 uitgestoten. Dit levert dus veel meer op dan dat je je geld op de bank zet en je ben duurzaam bezig.” Ben je benieuwd naar de mogelijkheden op jouw dak? Hans komt vrijblijvend langs.

Binnen- en buitenzonwering

Weelderig opgemaakt

Wat is er luxer dan een weelderig opgemaakt bed, zoals dit bed uit woonmodetrend Love Luxury!? Met het bedtextiel van Mrs. Me – zoals een satijnen dekbedovertrek en mohair plaid – wordt het nóg moeilijker om op te staan. De stoffen zijn bovendien fashionable, met dezelfde leersoorten die ook door Prada en Marc Jacobs worden toegepast in onder andere tassen en jassen. www.mrs-me.com Bron: woonmodetrends.nl

Naast de zonnepanelen verkoopt Hans samen met zijn

medewerkers alles op zonweringgebied. Dat doen ze al meer dan 30 jaar. Denk aan terrasschermen, verandazonwering, screens, maar ook terrasoverkappingen en -heaters . Op dit moment is veel kleur in de doeken van de schermen een trend. “Dat gaat van felle kleuren tot streepjes”, zegt Hans. Ook nieuw is het Sunvas-doek. Dit wordt niet genaaid, maar geplakt. Zo heb je minder plooien en kans op doorzaken. Daarnaast rolt het dunner op en gaat het vuil er makkelijker af, waardoor er minder onderhoud nodig is. Ook op het gebied van binnenzonwering is de keuze zeer uitgebreid bij Sunstore Flakkee. www.sunstoreflakkee.nl – aanwezig op Paasshow van Knöps.

Verrukkelijk fruit van eigen bodem Fruit oogsten uit eigen tuin is fantastisch en lekker. Dat geldt niet alleen voor allerlei verrukkelijke soorten bessen. Vooral ‘grootfruit’ dat aan bomen groeit, geeft erg veel voldoening. Denk aan appels en peren, maar ook aan kersen en pruimen, kweeperen en moerbeien, nectarines en abrikozen, en aan allerlei soorten noten. Ze geven heerlijke en overvloedige opbrengst die je vers kunt eten of verwerken. Verser en duurzamer fruit dan direct uit de tuin, is er niet. Dat is ook aan de smaak duidelijk te merken. Er is zelfs niet veel ruimte voor nodig, want veel fruitboomsoorten en -rassen worden tegenwoordig ook op onderstammen gekweekt die de bomen klein houden. Ze groeien overal waar wat zon is, in gewone, goed gedraineerde tuingrond.

Nog even en veel soorten bloeien weer uitbundig, meestal met roze of witte bloemen. Om geweldig van te genieten! Vooral appel- en perenbomen, maar ook diverse pruimen en kersen en ook notenbomen geven veel meer vruchten als ze door stuifmeel van een ander ras dat in dezelfde periode bloeit, worden bestoven. Laat je bij de rassenkeuze dus goed voorlichten over de beste combinaties Maar er zijn ook zelfbestuivers die geen ‘vreemd’ stuifmeel nodig hebben.


VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

MARKT 15 GOEDEREEDE

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

SPRINGERT 23 OUDDORP

NU IN PRIJS VERLAAGD!

NIEUWEWEG 23

MELKDIJKJE 5

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

NIEUWEWEG 54 STELLENDAM

VERKOCHT

ALTENA 18 GOEDEREEDE

NU IN PRIJS VERLAAGD!

DE PAD 3

SPRINGERT 3A

€ 256.500 K.K.

€ 498.000 K.K.

€ 185.000 K.K.

€ 419.500 K.K.

ca. 491m2 perceel halfvrijstaande woning 3 slaapkamers tuin op het zuiden gelegen

ca. 1030m2 perceel prachtige woonboerderij 4 slaapkamers sfeervolle woning op een goede privé locatie

ca. 136m2 perceel perfect onderhouden monumentaal pand 2 slaapkamers gezellige op het zuiden gelegen tuin

ca. 335m2 perceel prachtige halfvrijstaande woning met garage 3 slaapkamers onder architectuur aangelegde achtertuin

PIETERSTRAAT 40A

MOLENWEG 10

HONDSWEG 19

BLAZER 28

STELLENDAM

GOEDEREEDE

GOEDEREEDE

OUDDORP

€ 199.000 K.K.

€ 399.000 K.K.

€ 589.000 K.K.

€ 217.500 K.K.

karakteristieke comfortabele woning 3 slaapkamers keurige tuin voorzien van berging sfeer van toen, comfort van nu

ca. 1750m2 perceel unieke vrijstaande woning 4 slaapkamers prachtige centrale locatie

bouwjaar 2002 prachtige rustige leefomgeving ca. 2600m2 eigen grond 4 slaapkamers

keurige moderne gezinswoning ca. 135m2 perceel 3 slaapkamers instapklare woning

NIEUWEWEG 41

DUINAKKER 6

GREVELINGEN 8

STELLEWEG 3

GOEDEREEDE

OUDDORP

GOEDEREEDE

STELLENDAM

€ 309.000 K.K.

€ 115.000 K.K.

€ 298.000 K.K.

€ 450.000 K.K.

geheel vernieuwde halfvrijstaande woning ca. 473m2 perceel 3 slaapkamers in perfecte staat verkerend

prachtig gelegen recreatieobject ca. 385m2 eigen grond strand op loopafstand 2 slaapkamers

unieke vakantievilla met veel privacy ca. 795m2 perceel 4 slaapkamers luxe onderhouden object

prachtig perceel van ca. 3310m2 vrijstaande woning 2 slaapkamers diverse bebouwingsmogelijkheden

STELLENDAM

OUDDORP

OUDDORP

OUDDORP

Bel nu voor een gratis verkoopadvies voor uw woning!

TEL: 0187.68.44.07

WWW.HAMEETEMANMAKELAARDIJ.NL

Over Flakkee maart 2013  

Over Flakkee maart 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you