Page 1

www.overflakkee-magazine.nl jaargang 3 - december 2012

Fijne feestdagen!

De luxe maandkrant voor het eiland Goeree-Overflakkee

Kerst op GoereeOverflakkee altijd een feest!

Kerstcadeaus shoppen?

Trouwen aan Zee, bruidsbeurs in Ouddorp

Foto: Saskia Wessel - Art Communicatie, Middelharnis

INTERIEURSPECIALIST

Rijles vanaf

â‚Ź 28,-

www.nxxt.nl

Super voordelig, super snel je rijbewijs!!

Auto | Caravan | Camper Schadeherstel

www.mbmakelaardij.nl 0187 484044

Zernikeweg 10 / 3241 MG Middelharnis T (0187) 48 72 19 / Fax (0187) 48 24 88 Handelstraat 20 / 3291 CB Strijen T (078) 674 1200 / Fax (078) 674 1971 www.bosmanenkalis.nl

Energiebaan 2 | 3255 SB Oude Tonge Telefoon (0187) 64 18 42 E-mail kroon@colorsathome.nl


Overgewicht Wanneer je meer calorieën binnenkrijgt dan dat je verbrandt loop je het risico overgewicht te ontwikkelen. Het hebben van overgewicht is niet goed voor je gezondheid.

Hoe zwaarder je bent, hoe groter de kans is op het krijgen van gezondheidsproblemen. Je kunt bijvoorbeeld suikerziekte (diabetes) krijgen, hart- en vaatziekten, problemen met je gewrichten en bepaalde vormen van kanker. Je kunt zelf testen of je overgewicht hebt door je gewicht (in kilo’s) te delen door je lengte (in meters) in het kwadraat. Stel je weegt 68 kilo en je lengte is 1,73 dan is je BMI 68 : (1,73 x 1,73) = 22,7. Er zijn verschillend scores mogelijk: 18,5 – 25: je hebt een gezond gewicht 25 – 30: je bent iets te zwaar (probeer in ieder geval niet zwaarder te worden) > 30: je gewicht is gevaarlijk voor je gezondheid. Je hebt obesitas.

Een gewichtsafname van 5 tot 15% is al een flinke stap in de goede richting. Je hebt dan misschien nog geen gezond gewicht, maar het is al een stuk beter voor je gezondheid. Het is het beste voor je lichaam om ongeveer een halve kilo per week af te vallen. Val je meer af, dan is de kans groot dat je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit is evenmin gezond. Wanneer je wilt afvallen is het goed om, eventueel samen met een diëtist, naar je eetgewoontes te kijken. Het kan zinvol zijn een paar dagen een voedingsdagboek bij te houden waarin je noteert wat je eet en drinkt. Dit geeft vaak goed inzicht in je eetgewoontes. Met kleine veranderingen in deze gewoontes kan soms al veel bereikt worden.

Dynamic Fit Afval programma van 6 maanden inclusief begeleiding diëtiste! Wat zit er in het programma:

> Onbeperkt sporten per maand (fitness/groepsles) > 1x per week trainen in groepsverband onder begeleiding van een ervaren instructeur

> Voor elke klant wordt er een gericht trainingsschema >

gemaakt Elke maand een meting plus voedingsadvies bij de dietiste

Heeft u vragen of wilt u meer weten over het programma kom dan langs op de informatie avond

dinsdag 18 december aanvang 18.30 uur !! Locatie:

Fitnesscentrum Dynamic Motion Tramweg 25, 3255 MB Oude Tonge, Tel. 0187-645277


Foto: Cindy van Kleeff

Over Flakkee jaargang 3 - december 2012

Doe mee… en winkel mee op het eiland

Kerst

Of je het nu leuk vindt of niet: om de feestdagen kun je niet heen. De een pakt het groots aan tijdens de feestdagen. Een ander houdt het liever wat kleiner. Hoe je Kerst nu viert, dat maakt niet uit. Het gaat er vooral om dat je samen bent met familie en vrienden. Een tijd van rust en bezinning. En natuurlijk vooral een tijd van samen genieten.

op Goeree-Overflakkee

Altijd een feest! December is een drukke maand. Kerstboom. Kerstcadeaus. Kerstkleding. Kerstdiner. En dat in willekeurige volgorde. Een hoop geregel dus. Maar waar koop je je kerstcadeaus? Of je boom? En je feestkleding? Via de sociale media kwam er een oproep binnen om dat vooral zo lokaal mogelijk te doen. En daar is Over Flakkee het helemaal mee eens. Dus ga voor je kerstinkopen niet het eiland af, want je cadeaus koop je gewoon bij leuke adresjes in de buurt. Bijvoorbeeld bij die vakman die meubeltjes maakt, bij je vriendin die sierraden maakt of bij die vrolijke dame met haar mooie bloemenwinkel.

Hartje Holland je ogen uit. En voor Italiaanse delicatessen ga je naar Italia Mondo. Keuze genoeg dus in Ouddorp. Ook op andere plekken op Goeree-Overflakkee vind je leuke winkels. Bijvoorbeeld Pand 5 in Goedereede, Wijnenwereld in Sommelsdijk of de Balustrade in Stellendam.

Versgezette koffie

Iets dierbaars

Op Goeree-Overflakkee is er genoeg bedrijvigheid. Van grotere winkels op de industrieterreinen tot kleine boetiekjes in de dorpskernen. De meeste dorpen op het eiland hebben een knusse dorpskern waar het gezellig winkelen is. Zeker nu met al die lichtjes en kerstversiering. Waar de gastvrijheid hoog in het vaandel staat en de damp van je versgezette koffie komt. Neem nu de dorpskern van Ouddorp. Bij thee- en koffiewinkel Le Vieux Village koop je pure thee, geurige koffie en lekkere chocolade. Een stukje verder kijk je in de sfeervolle winkel van

Een leuk thema voor het kerstfeest is: geef iets dierbaars van jezelf. Op deze manier worden mensen creatief en krijg je cadeaus die je altijd bij blijven. Zoals een zelfgebreide sjaal of sokken, een pot heerlijke zelfgemaakte jam of misschien wel een zelfgemaakte ketting van oude juwelen. Of geef iemand een workshop weg, zoals een cursus meubeltjes pimpen of taarten bakken. En wil jij graag aan die sjaal beginnen, maar weet je niet hoe je moet breien of haken? Schuif dan aan bij breicafé ‘Steekje los’ in het Diekhuus in Middelharnis.

Wil je de Indonesische ke uken uitproberen met Kerst? Ga dan langs Toko Kumis in Middelharnis. In de toko van Boyd de Pruyssenaere vind je de juiste ingrediënten . En de recepten heeft hij voor je op de too nbank liggen.

En heb je het druk? En daarom geen tijd om heel GoereeOverflakkee over te gaan. Geen paniek: veel winkels hebben ook een webwinkel. Dus gewoon lekker bestellen vanuit je luie stoel. Gemak dient de mens, toch?

Cadeautips

van Over Flakkee voor opa Geef eens een fotoshoot cadeau. Leuk bank. de n bove thuis voor oon en oma of gew daarop met Of geef je geliefde een canvas doek jullie huisdier. www.jannedonkerslootfotografie.nl

»

»

»

»

breide Ook leuk om weg te geven: een uitge e ston hoteen Of . eling schoonheidbehand mee blij heel er zal r ange ontv De massage. zijn. www.salonblits.nl tisch zijn, Kerstcadeaus kunnen ook heel prak een nette Of . kind je voor jas we nieu een s zoal Oudein Baby pen spijkerbroek. Bij Van Kem r. Tonge slaag je zeke www.vankempenbaby.nl moet Dames opgelet! Geen idee wat je aan s naar lang Ga en. tdag fees de ns trekken tijde us. Middelharnis en laat je stylen bij Curio t. Zeker weten, dat je slaag www.curiousstyling.nl

Colofon Redactie Puur Tekstwerk Melissa van der Beek, Caroline Melissant redactie@overflakkee-magazine.nl www.puurtekstwerk.nl Advertenties voor meer informatie en tarieven Art-Communicatie, Middelharnis Arthur van Kleeff, tel. 06-141 18 528 Saskia Wessel, tel. 06-139 97 769 verkoop@overflakkee-magazine.nl Vormgeving Bianca Gijsman, BoldGraphicDesign Uitgever Linkt - www.linktmedia.nl Michel van Kleeff Peter van der Horst Henegouwerplein 16, 3021 PM Rotterdam uitgever@overflakkee-magazine.nl Bezorging en vragen over de bezorging Axender Hellevoetsluis, tel. 0181 – 318666 www.garantreklame.nl


de uitverkoop is begonnen!

20% 30% 40% korting

(met uitzondering van de feestcollectie, accessoires, schoenen en tassen!)

Bent u Curious?Laat u stijlen!

zwangerschap | newborn | geboortekaartje | gezin | familie F O T O G R A F I E

Voor zowel kleine als grote maten. Nieuwstraat 38 3241 CL Middelharnis www.curiousstyling.nl

OPENINGSTIJDEN DI WO DO 9.00 tot 17.30 uur VRIJDAG 9.00 tot 21.00 uur ZAT 9.00 tot 17.00 uur

www.curiousstyling.nl

www.jannedonkerslootfotografie.nl 06-28788959 middelharnis info@jannedonkerslootfotografie.nl

OPRUIMING WINTERCOLLECTIE KORTINGEN VAN

30% TOT 50%

Babyzaak Van Kempen, Nieuwstraat 23 Tel. 0187-641972, 3255 AR Oude Tonge

DIERENSPECIAALZAAK ANNEX HENGELSPORT

BREEMAN TER INTRODU CTIE

Alle artikelen van Rogz for dogs (o.a. reflecterende halsband en riem)

15% korting

(aanbieding is geldig t/m eind december)

Bezoek ook eens onze Facebook pagina Dierenspeciaalzaak Breeman

Westdijk 30 3241 GV Middelharnis Telefoon 0187-486786

Kerstkaarten Huwelijkskaarten Geboortekaarten Ook eigen ontwerp mogelijk. • Gerard Walschapstraat 6 / 3245 MD Sommelsdijk • Tel. 0187-764 001 / 06-1160 1201 • www.kranseprintwrx.nl / info@kranseprintwrx.nl www.facebook.com/kranseprintwrx


Over Flakkee jaargang 3 - november 2012

Over Dieren & Natuur

Welkom op het ijs! Het staat inmiddels wel vast dat wij te maken hebben met een extra opwarming van de aarde door menselijk toedoen. Maar dat wil niet zeggen dat het voorgoed over is met koude perioden. Dat hangt sterk af van stromingen in de hogere atmosfeer. Kijk maar naar de afgelopen twee winters; eindelijk kon in ons land weer eens uitgebreid worden geschaatst! Hoe zit dat eigenlijk met waterrijke gebieden van Natuurmonumenten als daar ijs ligt?

Geef zwerfhonden een beter bestaan Veel mensen weten dat Bridget Maasland dol is op honden. En dat haar liefde voor zwerfhonden is begonnen met haar eigen hond Tibbs. Dit lieve beestje is gevonden in een prullenbak in Roemenië, waarin ze was weggegooid als een oud stuk vuil. Tegenwoordig is Tibbs een vrolijke meid. Ze gaat overal mee naartoe en kent hierdoor veel mensen. Toch schrikt ze zo nu en dan nog een beetje en wordt ze verlegen bij veel aandacht, zeker met grote groepen mensen om haar heen. Om honden over de hele wereld te helpen hebben Bridget en een aantal andere hondenliefhebbers de Dutchypuppy Foundation in het leven geroepen. Dutchypuppy steunt stichtingen ter plaatse met geld en met goederen. Zo proberen ze mishandeling van honden tegen te gaan en de populatie van zwerf- en straathonden kleiner te maken. De stichting ondersteunt projecten in Bosnië, Portugal, Roemenië, Spanje, Thailand en Suriname. Ook een zwerfhond een beter bestaan geven? Word vriend(in) van Dutchpuppy op www.dutchpuppy.nl of steun op giro 5012.

Deltanatuur

IJs in de Delta

Goeree-Overflakkee ligt midden in de Delta. Je kunt er dan ook volop genieten van echte Deltanatuur. Buitendijkse getijdengebieden zoals de Kwade Hoek bijvoorbeeld. Bij laagwater scharrelen daar duizenden vogels hun kostje bij elkaar op het slik. Maar ook binnendijks is er volop te zien. De Scheelhoek met naastgelegen Zuiderdiep en het Volgerland op de Kop van Goeree zijn daar mooie voorbeelden van. Maar ook de Koudenhoek en de verschillende kreken zijn vogelrijk.

Heel anders wordt het wanneer de winter echt doorzet en ook onze binnendijkse open wateren dichtvriezen. Het gros van de watervogels vertrekt dan naar gebieden met milder weer bijvoorbeeld in West-Frankrijk of Engeland. Er zijn dan natuurgebieden waar geen vogels meer voorkomen van het open water. Natuurmonumenten laat in die gevallen op geschikte plaatsen toe dat er geschaatst kan worden.

Winter In onze Delta profiteren we van de invloed van het relatief warme Noordzeewater, aangestuurd door de warme golfstroom. Het gebeurt maar al te vaak dat het in het Noorden en Oosten van ons land al vriest terwijl het hier nog boven nul is. Vooral een hoop watervogels nemen dan de wijk naar onze contreien. Tja, op hun beurt volgen de natuurliefhebbers die deze vogelschare maar wat graag komen bekijken. Die vogelaars komen zelfs vanuit de ons omringende landen, let maar op de kentekenplaten!

Volgerland, Zeepeduin en Quackjeswater In ons werkgebied, de drie eilanden Schouwen, Goeree en Voorne hebben we op elk eiland een gebied aangewezen waar geschaatst kan worden. Op Goeree is dat het Volgerland. Op Voorne het Quackjeswater en op Schouwen het Zeepe. En ik verzeker u dat we daar de plaatselijke schaatsliefhebbers een groot plezier mee doen. Uiteraard blijft de schaatser altijd zelf verantwoordelijk voor zijn veiligheid, maar dat maakt het plezier er niet minder om!

Ted C.J. Sluijter (t.sluijter@natuurmonumenten.nl) Boswachter Natuurmonumenten, Goeree-Overflakkee

Verstoring?

Lid worden van Natuurmonumenten?

Natuurmonumenten wil mensen zoveel mogelijk laten genieten van de natuurgebieden. Het kijken naar vogels bijvoorbeeld. We leggen geen wandelpad aan langs een open water waar veel vogels verblijven; die vliegen immers gelijk weg als je daar wandelt. Liever bouwen we vogelkijkhutten op slimme plekken aan de rand van het water zodat je niets verstoort.

Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl

App voor vermiste honden en katten Global Pet Alert is een nieuwe gratis app voor vermiste honden en katten. Deze app is vergelijkbaar met het bekende Amber alert. Zo kun je de app op je mobiel downloaden en iemand binnen een straal van bijvoorbeeld twee kilometer van je woonadres een alert sturen. De ontvanger krijgt dan een pushbericht op zijn telefoon en kan dus meteen uitkijken naar het vermiste dier in zijn omgeving. Je zal de applicatie niet om de haverklap nodig hebben. Toch kan het iemand zomaar erg blij maken als je hem wél op zak hebt en kan gebruiken. Hoe meer mensen betrokken zijn bij Global Pet Alert hoe sterker het netwerk, dus vertel het door! Samen staan we sterk en kunnen we onze huisdieren weer snel en veilig bij de eigenaren terug brengen. Voor meer info ga naar: www.globalpetalert.com


Wij wensen u hele fijne feestdagen en een voorspoedig 2013

Wij zijn open t/m 31 december Beneden Zandpad Middelharnis

Taittinger Brut Réserve

“Meer aan het Meer”

De Taittinger Brut Réserve wordt minimaal 3 jaar in de kelders gelagerd, waardoor hij rijper en completer wordt. De Taittinger Brut Réserve is een elegante, subtiele en expressieve wijn. In de smaak vindt men aroma’s van fruit en tonen van perzik. De smaak is levendig en fris, waarin de aroma’s en geuren van vers fruit en honing goed tot ontwikkeling komen. Al met al is de Taittinger Brut Réserve een soepele, harmonieuze en ragfijne champagne.

Te midden van 700 zeiljachten in de haven. Waar gezellige mensen elkaar ontmoeten!

Openingstijden Brasserie • 11:30u tot 22:00u • Keuken sluit om +/-20:00u • Onze Brasserie is gedurende januari en februari gesloten. • Vanaf 1 maart bent u weer van harte welkom.

Brasserie Bolbaken - Kaaidijk 29 - 3249AJ Herkingen tel. (0187)669432 - info@brasseriebolbaken.nl

Gratis thuisbezorgd! 0187-482455

per fles € 39,95 incl.btw (0.75L)

Wijnenwereld is een initiatief van Wijnkoperij A. van Eesteren

Achterdorp 8 3247 BA Dirksland 06-25073832 www.salonblits.nl

Moeite met afvallen? Medislank helpt! Snel afvallen met meer eiwitten en minder koolhydraten

Wellness behandelingen zijn onze specialiteit, o.a.:

Leuke kado ideeën voor de feestdagen.

• Luxe behandelingen voor gelaat • Hamam, scrub & zeepmassage • Carnitine bandage (afslankend) • Zwangerschapsmassage

Een kadobon van Salon Blits

• Hot Stone massage

Fill up, een serum die de rimpels van binnenuit direct opvult. Nu slechts € 25,00.

Ook voor reductie van haargroei kunt u bij ons terecht, wij passen de IPL lichtflits ontharing toe.

Geen begeleiding nodig.

Eyes perfection, oogcreme. Nu slechts € 20,00

Keuze uit 6 verschillende boxen

Betaalbaar afslanken met vers fruit en verse groente en de Superslankbox!

Voeding voor een mooie binnenen buitenkant. Vraag naar de

Kim

Joyce

mogelijkheden.

Monique de Galan

Acacia 8, 3247 DB Dirksland

voedingsdeskundige

info.voeding@gmail.com 06-555 27 980

Niets smaakt zo lekker als slank zijn voelt!


Workshop Personal Branding: merk “IK” 27 september en 30 oktober! 15 januari Om jou kunnen ze niet meer heen!!

Voor al uw Outdoor, Ruitersport en Dieren producten

Is de workshop Personal Branding: Eigen merk “IK” iets voor jou? Vind je het belangrijk om meer vanuit je kwaliteiten, persoonlijke waarden te leven/ werken, maar vind je het moeilijk om te bepalen wat deze precies zijn? En misschien heb je wel een idee, maar vind je het lastig om dit uit te dragen en ervoor te gaan staan? Dan is deze workshop iets voor jou.

Sommelsdijkse Haven 11 3245 MA SOMMELSDIJK

Wat heb je aan de workshop? Aan het eind van de workshop heb je helder wat je kwaliteiten zijn en hoe je dat kunt uitdragen. Je zet jezelf beter in de markt en zorgt ervoor dat je kwaliteiten herkend worden. In deze workshop ontwikkel je een authentieke en geloofwaardige manier om je meerwaarde en je kwaliteiten naar voren te brengen. Je laat je omgeving zien waar je voor staat.

0187 - 48 92 69 Wij zijn op 24 december gesloten

0187 - 48 14 36 info@vanderhelm.com

Voor meer informatie

q

Orgaan Orgaan in het in  het lichaam lichaam q

5 5

Om Om het het genoemde genoemde q

q

Dopheide Dopheide

„ „

Gevuld Gevuld Vreemde Vreemde titel titel Slede 9 Slede

„ „ „ „

q

Voedings-­‐ Voedings-­‐ stof stof Matroos Matroos ’i

9 9

9 9

q

Deel van   Deel   an   het  hvart het   hart Sieraad Sieraad q

q

„ „

14 14

Oprecht, Oprecht, eerlijk eerlijk Halfjaar Halfjaar q

„ „

Roem Roem Kleine Kleine teug teug q

Althans Althans

„ „

Een Een beetje beetje Bond Bond q

q

Deel an   het  ovog het  oog Voorzetsel Voorzetsel q

9 9

Plaats Plaats van een van  een winnaar winnaar 2 2

„ „

q

7 7

Na-­‐ Na-­‐ gerecht gerecht

Verslaafde Verslaafde

q

q

„ „

12 12

„ „

13 13

Nijl-­‐ Nijl-­‐ reiger reiger Moeder q Moeder

Voegwoord ’i Voegwoord Gereed-­‐ ’i Gereed-­‐ schap schap q

„ „

Puzzelprijs

2 waardebonne n twv € 25,- te b esteden bij...

Slot Slot

q

q

Wereld-­‐ Wereld-­‐ taal taal Rechtop Rechtop TV-­‐reclame ’i TV-­‐reclame ’i Koud gerecht Koud gerecht q

„

Mestvocht Gehele Gehele afwas afwas q

„ „

q

v. e. 11 lijn   weg 11 weg q q

„

Dwarsmast Een aantal Dwarsmast Een  aantal woorden woorden q

Ontkenning Ontkenning

3 3

4 4

5 5

6 6

7 7

8 8

12 12

13 13

14 14

15 15

16 16

17 17

„ „

Officieel Officieel document, document, stuk stuk q

q

q

9 9 15 15

17 17

Uitgezette Uitgezette lijn  v.  e.  

„ q „

„ „

Plaats in  de Plaats   in  de Hoeksche 8 Hoeksche Waard 8 Waard q

Schaamte Ð Schaamte Aanw. Ð Aanw. voornw. q voornw.

q

10 10 Mestvocht „

„ „ 4 4 Deel van  

Een zekere Een   zekere Delen   van Delen   van een   molen een  q molen

q

q

Larve Larve van de   van   de   vlinder vlinder

„ „

1 Vogel 1 „

Vogel Mollen-­‐ Mollen-­‐ gang q gang

Spijs-­‐ Spijs-­‐ kaart kaart Uitroep Uitroep q

16 16

q

q

„ „

Godsdien-­‐ Godsdien-­‐ stig stig gebruik gebruik

1 1

’i

q

Gewicht Gewicht

9 9

Zesde maand Zesde maand Houding Houding q

Geestelijke Ð Geestelijke verzwak-­‐ Ð verzwak-­‐ king king

Ð

Schaaldier Ð Schaaldier Plaats Plaats bij „ bij Arnhem „ Arnhem

3 3

9

Drank Drank

ZWEEDS  RAADSEL ZWEEDS    RAADSEL

Het Het leef-­‐ leef-­‐ klimaat klimaat q

Datum: 27 en 15 september januari oktober 2012 uur Tijdstip: 30 10.00 t/m 17.00 Tijdstip: 17.00 uurin Goedereede Locatie: 10.00 Hoevet/m Kortstaert Locatie: in Goedereede MinimaalHoeve aantalKortstaert deelnemers 6 Minimaal aantal deelnemers 6 Inschrijven: info@groenendijkct.nl Inschrijven: info@groenendijkct.nl www.groenendijkct.nl /06 44 22 25 05 www.groenendijkct.nl /06 44 22 25 05

loopbaanbegeleiding • jobmarketing • personal coaching • training

www.vanderhelm.com Omknel-­‐ Omknel-­‐ lende lende greep greep q

Investering: € 295 (inclusief koffie/thee en een heerlijke, luxe driegangen lunch)

6 6

Op 24 december gesloten

Puzzel decewww.nxxt. Boezemweg 13 te Oude-Tonge. mber nl Voor meer informatie www.vanderhelm.com

Bel 0187-843337 of mail naar info@nxxt.nl

„ „ 9 9

Sommelsdijkse Haven 11 3245 MA SOMMELSDIJK 0187 - 48 92 69 0187 - 48 14 36 info@vanderhelm.com

Zweeds raadsel

2 2 10 10

11 11

Een bekende  puzzel.  U  kunt  de  letters  in  de  genummerde  vakjes  overzetten  naar  de  gelijkgenummerde  letters Oplossing insturen: Een  bekende   puzzel.  U  kunt  de  letters  in  de  genummerde  vakjes  overzetten  naar  de  gelijkgenummerde  letters

in de  aparte  balk.  Daar  vindt  u  een  wens  die  in  de  komende  periode  vele  malen  uitgesproken  zal  worden. Ga vooraparte   vrijdagbalk.   11 januari 2013unaar www.overflakkee-magazine.nl en vul de m oplossing in of stuurzeen briefkaart naar: in   Door   aar  voindt    ehen   wens   die  oin   de  komende   periode   vele   alen   uitgesproken   Als  due  Flakkee,  de  wens,die   d ns   van   arte   wordt   ndersteund,    inzendt,   lnaam, oot   u  madres ee  voor   de  prijs.   al  worden. Over Dieklaan 12, 3241 SB Middelharnis. Vermeld duidelijk uw en telefoonnummer. Als  u  de  wens,die  door  ons  van  harte  wordt  ondersteund,    inzendt,  loot  u  mee  voor  de  prijs.  

Een bekende puzzel. U kunt de letters in de genummerde vakjes overzetten naar de gelijkgenummerde letters in de aparte balk. Daar vindt u een wens die in de komende periode vele malen uitgesproken zal worden. Als u de wens,die door ons van harte wordt ondersteund, inzendt, loot u mee voor de prijs.

Inzenders november De oplossing van de de puzzel in oktober was: De Motte. De winnaars zijn mw. Lokker uit Goedereede en C. Smits uit Middelharnis


Kookpunt is ook op zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Exclusief voor lezers van Over Flakkee

Schott Zwiesel

decanteer set 7 dlg

van 67,50 voor 55,Exclusief voor de lezers van Overflakkee voor

€ 49,-

Screwpull SW-104

Champagnekoeler voor 6 flessen voor

€ 99,-

Auerhahn Silk 68 dlg

Voor 6 pers in luxe houten kist van 969,85 voor

€ 499,-

van 346,20 Exclusief voor de lezers van Overflakkee voor

€ 275,-

Villeroy & Boch

Urban Nature 18 dlg dinnerset Kookpunt Noordplein 29-81 te Rotterdam tel: 0104431077 of www.kookpunt.nl

Kookpunt wint de gia award, de prestigieuze Amerikaanse prijs voor ”excellent retailing”.

Kookpunt staat aan de top staat van de Nederlandse kookartikelen branche. Het uitgebreide assortiment , de uitstekende service en expertise en de smakelijke evenementen, food markets en workshops geven Kookpunt een unieke meerwaarde. Volgens Gia maakt de combinatie van Kookwinkel, kooktheater, lunchkantine , demonstraties en activiteiten van Kookpunt de winnaar van de Global Innovation Award Netherlands 2011-2012. In maart zal Kookpunt in Chicago meedingen naar de Global Award (wereldwijd ).


Stap voor stap

Over Flakkee jaargang 3 - december 2012

Medewerkster Patricia van het Kookpunt is dol op het kookboek ‘190 recepten uit de kookschool van Alain Ducasse’. Patricia legt uit: “Dit is echt een geweldig boek, een aanrader voor de feestdagen! Stap voor stap legt de chef-kok uit hoe je het recept maakt. Mijn favoriete recept hieruit is eend met appel chutney. Mijn tip is: gewoon doen! Heerlijk en goed te bereiden receptuur door de stap-voor-stap-uitleg.”

We must open our doors to all amateur cooks. They must be taught to feel, to learn and to understand what happens “backstage”

Het grote publiek Alain Ducasse, chef-kok en entrepreneur, is wereldberoemd vanwege zijn kennis van de Provençaalse keuken. Zijn meer dan twintig restaurants ontvingen in totaal 19 Michelinsterren. Beroemd is zijn restaurant Jules Verne op de tweede etage van de Eiffeltoren in Parijs. Daarnaast bezit hij meerdere hotels en landgoederen verspreid over de wereld. Nadat Ducasse al eerder een opleiding voor professionele koks overnam, opende hij in 2009 in Parijs een kookschool voor amateurs. Hij is een groot voorvechter van het verspreiden van culinaire kennis onder het grote publiek.

Smaakt naar meer... Oliebollen van Brantenaar

Prijs van € 45,- naar € 39,95. Uitgeverij Fontaine. Verkrijgbaar bij het Kookpunt. www.kookpunt.nl

before delicious food appears on the table. Alain Ducasse

Om je vingers bij af te likken...

Ook de redactie van Over Flakkee is fan van het boek van Alain Ducasse. Ons favoriete recept vind je hieronder. Hmmmm!

We naderen eind december. Buiten is het koud en donker. Binnen in huis brandt de kachel en heerst er gezelligheid. De perfecte oliebol mag bij zo’n knusse avond natuurlijk niet ontbreken. En van die perfectie oliebol weet Jack Brantenaar alles af. Nooit meer wat anders Net zoals de vorige 30 jaar staat de oliebollenverkoper met zijn kraam aan het Beneden Zandpad in Middelharnis. Tot en met 31 december verkoopt hij hier heerlijke oliebollen. Ook voor krentenbollen, appelbeignets, kersenbollen, berlinerbollen en suikerwafels moet je beslist bij zijn kraam zijn. Jack heeft het vak van zijn vader geleerd. “Van jongs af aan hielp ik mee in de kraam. Ik vind het contact met mijn klanten erg leuk”, vertrouwt hij ons toe. Heb je eenmaal een vers gebakken oliebol geproefd van deze ambachtelijke oliebollenbakker, dan wil je nooit meer wat anders. Dus wees gewaarschuwd!

Opwarmtips Graag geeft Jack tips mee naar huis om de oliebollen en appelbeignets op de juiste manier op te warmen. Zo geniet je ook thuis van dit perfecte lekkers. “Doe de oliebollen 5 minuten in de oven op 180 tot 200 °C en smullen maar! Heb je een magnetron dan moet je ze in de papieren zak verwarmen. Houd 1 minuut aan voor 10 tot 12 oliebollen op 800 Watt”, geeft Jack tot slot nog mee.

Hmmm… proost Denk je aan Oud & Nieuw, dan denk je aan mooi vuurwerk. Natuurlijk mag op een oudejaarsavond een heerlijke glaasje champagne niet ontbreken. Daarom laat Laurens van Eesteren van Wijnenwereld de rode en witte wijn even links liggen en laat ons kennis maken met bubbels. Hmmm… proost! Levendig en fris “De Taittinger Brut Réserve wordt minimaal 3 jaar in de kelders gelagerd, waardoor hij rijper en completer wordt. De Taittinger Brut Réserve is een elegante, subtiele en expressieve wijn. In de smaak vind je aroma’s van fruit en tonen van perzik. De smaak is levendig en fris, waarin de aroma’s en geuren van vers fruit en honing goed tot ontwikkeling komen. Al met al is de Taittinger Brut Réserve een soepele, harmonieuze en ragfijne champagne.

Familiebedrijf Het huis Taittinger heeft goede champagnes. Het merk behoort tot de grote internationale merken van de champagnestreek en wordt verkocht in meer dan 130 landen. Onder leiding van Pierre Emmanuel Taittinger, dochter Vitalie en zoon Clovis is dit champagnehuis het enige familiebedrijf in de Champagne van dit formaat. Taittinger krijgt al jarenlang internationale erkenning door hun constante kwaliteit, finesse en elegantie.” De Taittinger Brut Réserve is verkrijgbaar in verschillende maten: van 0,75 tot maar liefst 12 liter. Kijk voor meer informatie op www.wijnenwereld.nl/champagne


‘Trouwen aan Zee’ Ouddorp

Dé bruidsbeurs van nu !

12 januari 2013 10 tot 16uur Fletcher Hotel Duinzicht

OudeNieuwlandseweg 13 Ouddorp gratis entree

Alles rondom de trouwdag kom kijken, proeven, voelen en ervaren

Pannenkoekenhuis

“de Platte Hap”

Lunch & Pannenkoeken * Pannenkoeken * Lunch * Kinderfeestjes * Workshops

nig a

Zon

Ouddorp

rras

rte chte

Weststraat 15 0187-848666 / info@pannenkoekenhuisouddorp.nl

THEE ~ KOFFIE ~ CHOCOLADE ~ BROCANTE Boompjes 8 ~ 3253 AC Ouddorp ~ www.levieuxvillage.nl

Kom gezellig langs voor uw Kerstinkopen! Stel uw eigen kadopakket samen!! ItaliaMondo, Weststraat 15b 3253 AR Ouddorp aan Zee (in de steeg naast het Pannenkoekrestaurant)

www.italiamondo.nl, info@italiamondo.nl telefoon 06-20410366

Onze toppers: • 1ste klas Olijfolie van Ursini (diverse smaken) en Sabine Dop • Balsamico van Amerigo 1934 • Panettone (Italiaans Kerstcake) • Bellini Cocktail (prosecco met perzik en framboos) • Italiaanse Kerstwijnen (Amarone, Ripassa, dessertwijn) • Handbeschilderd Italiaans servies • Italiaanse parels


Puur genieten bij Le Vieux Village

Over Flakkee jaargang 3 - november 2012

koffie, thee, chocolade en brocante in één winkel Tamara Rietveld omschrijft zichzelf als een echte theeleut. In elke stad bezoekt ze de plaatselijke koffie- en theewinkel. “Als je eenmaal thee van goede kwaliteit geproefd hebt, dan wil je nooit anders meer”, zegt ze stellig. Na een opleiding tot theesommelier en barista was de volgende logische stap: haar eigen koffieen theewinkel. Haar droom is werkelijkheid geworden, want sinds afgelopen mei runt ze Le Vieux Village in Ouddorp. Pure smaken In haar winkel verkoopt de eigenaresse voornamelijk losse thee. Alleen de theezakjes van het merk Harney & Sons komen door haar strenge selectie. “Het is zonde, de meeste thee is een slap aftreksel met weinig smaak. Ik laat mensen het verschil proeven tussen reguliere thee en mijn losse thee. Ze willen niet meer terug. Zo heb ik een vruchtenmelange en daar zitten echte stukjes mango en sinasappel in, dus geen chemische toevoeging zoals bij de grote theemerken.”

Eigen houseblend Naast thee heeft ze ook koffie, waaronder haar eigen houseblend van Arabicabonen.

Trouwen aan Zee bruidsbeurs in Ouddorp “Koffie met minder cafeïne en meer smaak. Een andere aanrader is koffie van Evermore, gemaakt van biologische koffiebonen.” Bij een kopje koffie of thee hoort natuurlijk een lekker chocolaatje. Zoals de handgemaakte en -verpakte chocolade van Arthur Tuytel uit Alblasserdam. Heb je zin om uitgebreid koffie- of thee te leuten? Sinds vorige maand kan dat. Tamara en haar twee medewerkers schenken espresso, cappuccino en thee in de winkel. Kom genieten en snuffel gelijk tussen de brocante spullen die Tamara op rommelmarkten in België en Frankrijk vindt. Geen tijd voor een bezoekje aan Ouddorp? Bestellen kan ook via de webwinkel: www.levieuxvillage.nl.

Stap je binnenkort in het huwelijksbootje? Dan merk je dat er veel komt kijken bij een trouwerij. Hoe gaat de mooiste dag van je leven eruit zien? Wat draag je? Waar houd je het feest? Kortom: vragen genoeg. Antwoorden hierop vind je op de bruidsbeurs ‘Trouwen aan Zee’ op zaterdag 12 januari in het Fletchter Hotel Duinzicht in Ouddorp. De beurs is van 10 tot 16 uur. Entree en parkeren is gratis. Fotografe Anneke Grinwis is één van de organisatoren: “Tijdens een fotovrijwerkproject ‘the second life of the wedding dress’ een serie van Anita Tanis, Evelien van der Sluis en mij, kwamen er veel trouwjurken voorbij. Gesprekken gingen over bruiden, trouwen en wat er bij hoort, zo is al pratend het idee ontstaan.” De dames, waarbij ook Katinka Roos hoort, vonden het jammer dat je naar Rotterdam of zelfs verder moet. Daarom willen ze samen met 26 kleine, jonge bedrijven iets moois neerzetten. Een bruidsbeurs die écht anders is. “Er is veel te doen op de beurs”, zegt Evelien trots. Zoals een bruidsshow in

Sterrenkoks koken in ’t Gorsje

combinatie met mode voor de bruidegom en de bruidsmoeder, live muziek, workshop weddingmoodboard maken, demonstratie openingsdans, proeverij van wijn en taart en demonstratie bruidsmake-up. Ook kun je samen op de foto om alvast te oefenen voor de grote dag. Dit alles maakt het anders dan andere bruidsbeurzen. Ook leuk: voor ieder bruidspaar is er een goodybag met leuke aanbiedingen en verrassingen voor de trouwdag. “Een dag die je niet mag missen! En als het een succes wordt, dan doen we het volgend jaar weer,” sluit Katinka af. Voor meer informatie neem je contact op met Dennis of Ellis van het Fletcher Duinzicht, tel (0187) 680 000.

Kika Pannenkoekenweek

een succes

Peter Gast: inspiratie uit nieuwe technieken en seizoensproducten

Trots kijken René en Jolanda van Rijswijk terug op de Kika Pannenkoekenweek, die van 13 tot en met 17 november in ‘De Platte Hap’ in Ouddorp plaatvond. Aan het einde van de week overhandigde het echtpaar van Rijswijk een cheque van maar liefst € 600,- aan Kees Witte, ambassadeur van Kika op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten. Kees: “Ik ben hier heel blij mee. Alle beetjes helpen en ik vind het fantastisch als mensen hun nek uitsteken voor Kika.”

Het culinaire winterseizoen is op memorabele wijze begonnen bij Beachclub ’t Gorsje. Want tijdens de Michelin Sterrenkoks-avonden bezoeken vijf chefkoks ’t Gorsje om een uniek menu te bereiden. Zo maak je kennis met de culinaire top van Nederland in een relaxte sfeer en tegen een goede prijs. Rik Jansma kookte voor ruim 45 gasten een luxueus tiengangenmenu met oesters, coquilles en wild. Pieter Bosters verraste met zijn klassieke vijfgangenmenu met een moderne touch. De volgende culinaire ster die zijn kunsten gaat vertonen is Peter Gast van restaurant ’t Schulten Hues op 25 januari.

Kika Pannenkoek

De verwachtingen voor het vijfgangenmenu van Peter Gast (€ 75,-) zijn hooggespannen, want Gast is één van de meest talentvolle chefs van Nederland. Hij werkte in het Marriott Hotel in Londen en in De Librije en ontving zijn eerste Michelinster toen hij 26 jaar was. Zijn kookstijl is regionaal, hedendaags en verenigt al het moois uit Nederland en Europa. Inspiratie haalt hij uit de toepassing van nieuwe technieken en uit de producten uit verschillende seizoenen. Beachclub ’t Gorsje is prachtig gelegen

aan de Brouwersdam. Deze winter draait ’t Gorsje op volle toeren door: het is elke vrijdag (tapasavond, € 17,50 incl. sangria), zaterdag en zondag geopend. 25 januari bezoekt Peter Gast ’t Gorsje. De overige Sterrenkoks die een culinair diner zullen serveren in ’t Gorsje zijn Wouter van Laarhoven (22 februari) en Thorvald de Winter (24 maart). Michelin Sterrenkoks in ’t Gorsje bied je een onmisbare kans om te genieten van haute cuisine op een unieke, relaxte locatie.

De hele week vonden er leuke activiteiten plaats in het pannenkoekenrestaurant. Zo hebben De Bengeltjes op woensdagmiddag de vele toegestroomde kinderen een feestelijke en gezellig middag voorgeschoteld. Ook kregen de kinderen een heerlijke Kika Pannenkoek. Daarnaast ging van iedere verkochte pannenkoek € 1,- naar het goede doel.

Volgend jaar weer “We hebben nog veel nagepraat over de succesvolle week. En volgend jaar gaan we het zeker weer doen”, zegt Jolanda. René vult aan: “En dat allemaal voor het goede doel: Kinderen Kankervrij. Want helaas sterven te veel kinderen aan deze ziekte.”

Ambassadeur Kees Witte met Jolanda en René van Rijswijk

organisatie Met het geld dat KiKa inzamelt wil de eren met kind voor rum een onderzoek- en zorgcent loOnco er Kind s rland Nede kanker bouwen, het die ra cent 7 ige huid De C). (NKO rum gisch Cent samenkodoor KiKa gesteund worden, gaan dan rum. Dat cent we nieu dit in n men en samenwerke moet rum cent Dit t. word pa Euro van het grootste n dat sere reali er komen om de ambitie te kunnen . 2025 in est 95% van de kinderen gene


jaargang 3 - december 2012 Over Flakkee

Meer dan 15 samenwerkingsprojecten op het gebied van techniek, kwaliteit, samenwerking en communicatie De afgelopen jaren zijn in de regio vele samenwerkings- en innovatieprojecten gestart met steun van het Europees Visserijfonds. Lokale Visserijgroepen, de provincies, gemeenten en de Stichting Verduurzaming Visserij Voordelta. Het innovatienetwerk Visserij Zuidwest Nederland wil de innovaties zichtbaar maken en het verhaal erachter laten horen en zien.

2012

Programmasecretariaat, Y. Lupgens (0187) 667763 Programmamanager, R. Martens (06) 23367975 Voorzitter, J. Van Nieuwenhuijzen (0187) 491377 Postadres: Postbus 9, 3250 AA Stellendam Bezoekadres: Mr. Snijderweg 5, 3251 CJ Stellendam

Het jaar van een groot aantal innovatieve visserijprojecten in Zuidwest Nederland Samenwerking Samen weet je meer en sta je sterker dan alleen. Het sterke viscluster van visserijbedrijven, leveranciers en experts buigen zich over technische en praktische vraagstukken en innovaties die de vissector vooruit kunnen helpen op het gebied van verduurzamen. Er wordt intensief gewerkt aan vistechniek- en netinnovaties die aansluiten bij selectiever vissen op de gewenste doelsoorten. Maar ook samen nadenken over de toekomst van de bedrijfseconomische aspecten, opvolging van het familiebedrijf en meer rendement uit je bedrijf halen zijn belangrijke onderwerpen die met elkaar worden gedeeld.


Over Flakkee jaargang 3 - december 2012

Communicatie Het verhaal van de visserijsector, de visserman en het product vis. Het wordt verteld aan de groot- en kleinhandel, horeca, retailer, exporteur en de consument. Een boodschap met passie en authenticiteit verpakt in een modern jasje zoals een website, social media en mooie verpakkingen. Ieder bedrijf doet het op zijn eigen manier. Groots of met kleine stapjes tegelijk. De flyshootvissers hebben onder het beeldmerk Flyshoot Quality samen met hun afnemers zichzelf en de sector gepromoot op de Floriade, in televisieprogramma’s en culinaire evenementen.

Educatie De basis voor een goede toekomst ligt bij educatie. Stellendam heeft nog een echte kleinschalige vakschool. De visserijschool gespecialiseerd in de vakopleiding zeevisvaart en sinds een jaar ook voor de zeevaart en is onderdeel van het Scheepvaart & Transport College, STC Group in Rotterdam. Met het nieuwe lesmateriaal toegespitst op de laatste ontwikkelingen van de vloot, docenten die dichtbij de praktijk staan en de modernste machinekamer- visserijsimulatoren stomen ze de leerlingen klaar voor hun beroep op zee.

Flyshoot promotieteam met kok Valentijn van Miele

Kom naar de Open Dag op 18 en 19 januari 2013

Visserijondernemers stomen vooruit! Innovatie Een innovatie is het begin van meer. Innoveren houdt niet op. Het is een continu proces. Dat is de visserijsector in Zuidwest Nederland zich heel goed bewust. Het is een onderdeel van de bedrijfsvoering geworden. Evenals opgedane kennis na een week vissen met een nieuw vistuig delen met collega’s aan de wal. De nieuwste vistechnieken voor de platvis-visserij als de SumWing en pulsvisserij zijn operationeel. Elke dag leren vissers en leveranciers nog bij. Het kan altijd nog beter! Dat heet innoveren.

Europees Visserijfonds: Investering in duurzame visserij


Bestel uw kantoorartikelen online op www.vroegindeweij.nl Gratis bezorging op Goeree Overflakkee.

Twee maanden lang: de Winterslaapactie van Norma

Twee maanden lang: de Winterslaapactie van Norma

Wel een lage prijs ! Maar op kwaliteit, service en garantie willen we niet inleveren

: x M!

met DGD Net, het nieuwste verdienconcept van Nederland !

ebbes! Hebbes!

timeless entrada, van e 2.845,- voor

e 1.595,-

Twee Tweemaanden maandenlang: lang:de deWinterslaapactie Winterslaapactie van Norma vlakke uitvoering 160 x 200 cm

timeless entrada, van e 2.845,- voor

e 1.595,-

Tweede matras gratis == Tweede matras gratis twee matrassen vanaf 595,twee matrassen al al vanaf €€ 595,-

vlakke uitvoering 160 x 200 cm

x 200 cm) (80(80 x 200 cm)

!

ckers

ho Gratis

Pocketveringmatras soepel of stevig. Uitgevoerd in meubelstof naar keuze.

ang: de Winterslaapactie van Norma In vier delen verstelbare bodem

Timeless Entrada Timeless Entrada Best Deal boxspring. Best Deal boxspring. Superkwaliteit voor een wel heel vriendelijke prijs. Eenmaal, andermaal...

n matras: 7 7matras: Superkwaliteit voor een wel Pocketveringmatras soepel of stevig. Uitgevoerd in meubelstof naar keuze.

Een boxspring is het lekkerste bed dat er bestaat. Maar wat is nou een goed In vier delen verstelbare bodem merk? En wat is een scherpe prijs voor goede kwaliteit? Het antwoord ligt verrassend dichtbij. Want Norma, de oudste beddenmaker van Nederland,

timeless entrada, timeless entrada, van e van e 2.845,2.845,- voor voor

Groot hoofdbord Makkelijke bediening Luxueuze Comfortschuim topper

Norma voor derde keer op rij bovenaan bij de consumentenbond

heel vriendelijke prijs. ematras matras gratis*!! gratis*!! Eenmaal, andermaal... Timeless Entrada Best Deal boxspring.

Voor de derde keer in twee jaar scoren

s!

ker s hoc Grati

vlakke uitvoering vlakke uitvoering 160 160 x x 200 200 cm cm

Groot hoofdbord

maakt de populairste boxspring van ons land: Timeless. Al zes jaar lang is dat we torenhoog bij de Makkelijke bediening Consumentenbond. de best verkochte van Nederland. Veelvuldig onderscheiden om zijn comfort Luxueuze Comfortschuim topper timeless entrada, Die heeft zojuist ons en duurzaamheid. geliefdvan vanwege de ongelofelijk scherpe prijs en puike Pocketveringmatras as van de Nederlandse topfabrikant Norma, deEn oudste soepel of stevig. e 2.845,- voor n de Nederlandse topfabrikant Norma, de oudste Combispring Pocketveringmatras soepel ofnaar stevig. Uitgevoerd inSolara meubelstof keuze. garantie. Elke Timeless-boxspring is verkrijgbaar in een vlakke of elektrisch d. Een macht aan ervaring en kwaliteit is verwerkt in dit Uitgevoerd in meubelstof naar keuze. als 20 Latexmatras n macht aan ervaring en kwaliteit is verwerkt in dit In vier delen verstelbare bodem uitvoering. In vier delen verstelbare steuning. Hoe u ook draaitverstelbare of doet, de veren volgen En en ze worden als complete set geleverd, dus inclusief beste getest! Ziebodem ning. Hoe u ook draait of doet, de veren volgen en vlakke uitvoering pagina 2 voor alle info matrassen, toppers, hoofdbord en hockers! Afgebeeld: Timeless Entrada ontspannen slapen en fitboxspring ontwaken! Nu is ditlekkerste bed 160dat x 200 isdit het ercmbestaat. Maar pannen slapen en fitEen ontwaken! Nu is én de speciale actie. elektrisch, nu van € 3.445,voor € 2.195,-(160x200). gratis*! En het is verkrijgbaar in diverse maten. wat is Een nou een goed merk? Enlekkerste wat is eenbed scherpe prijs boxspring is het dat er bestaat. Maar wat is nou een goed s*! En het is verkrijgbaar in diverse maten. Timeless Entrada Best Deal boxspring.

Superkwaliteit voor een wel heel vriendelijke e 1.595,prijs. Eenmaal, andermaal...

Norma voor derde keer op rij bovenaan bij voor goede kwaliteit? Het antwoord ligt verrassend dichtTimeless Entrada Best Deal boxspring. merk? En wat is een scherpe prijs voor goede kwaliteit? Het antwoord ligt de consumentenbond bij. Want Norma, de oudste beddenmaker van Nederland, n voor € 595,- dus € 297,50 p.st. (80 x 200) Topkwaliteit van Norma, Nederlands oudste matrassen- enSuperkwaliteit beddenmakers, voor sinds een 1884wel heel vriendelijke

Superkwaliteit voor een wel heel vriendelijke or € 595,- dus € 297,50 p.st. (80 x 200) verrassend dichtbij. Want Norma, de oudste beddenmaker van Nederland, prijs. Eenmaal, andermaal... maakt populairste Voor de derde keer in twee jaar scoren sen voor € 650,- dus € 325,-de p.st. (80 x 200) boxspring van ons land: Timeless. prijs. Eenmaal, andermaal... oor € 650,- dus € 325,p.st. (80 lang x 200) maakt deispopulairste boxspring van ons land: Timeless. Al zes jaar lang is dat Al zes jaar dat de best verkochte van Nederland. we torenhoog bij de 3-5 wat is nou een goed € 700,- dus € 350,- p.st. (80 x 200) Een boxspring is het lekkerste bed datVoorstraat er bestaat. Maar onderscheiden om zijn comfort en duurzaamConsumentenbond. 0,- dus € 350,- p.st.Veelvuldig (80 x 200) Een boxspring is het lekkerste bed dat er bestaat. MaarBommel wat is nou een goed de best verkochte van Nederland. Veelvuldig onderscheidenmerk? om zijn comfort 3258 BA Den En wat is een scherpe prijs voor goede kwaliteit? Het antwoord ligt heid. En geliefd vanwege de ongelofelijk scherpe prijseen ! Die heeft zojuist ons s r merk? En wat is een scherpe prijs voor goede kwaliteit? antwoord ligt k en duurzaamheid. En geliefd vanwege de scherpe prijs en puikeWant Norma, de oudste T. 0187 611 384Hetvan hocongelofelijk verrassend dichtbij. beddenmaker Nederland, puike garantie. Elke Timeless-boxspring is verkrijgbaar Gratis Solara Combispring verrassend dichtbij. Want Norma, de oudste beddenmaker van Nederland, maakt de populairste boxspring van ons land: Timeless. Al zes jaar lang is dat F. 0187 612 404 Elke Timeless-boxspring is verkrijgbaar in een vlakke of elektrisch in eengarantie. vlakke of elektrisch verstelbare uitvoering. En ze 20 Latexmatras als maakt de verkochte populairste boxspring van ons land: onderscheiden Timeless. Al zes jaar is dat l het voordeel van worden Norma ziet u bij ons: de best van Nederland. Veelvuldig om zijnlang comfort E. info@meinsterwonen.nl als complete set geleverd, inclusief als matrasuitvoering. Endus ze worden complete set geleverd, dus inclusief beste getest! Zie voordeel van Norma zietverstelbare u bij ons: deen best verkochte van Nederland. Veelvuldig onderscheiden om zijn comfort duurzaamheid. En geliefd vanwegeI.dewww.meinsterwonen.nl ongelofelijk scherpe prijs en puike sen, toppers, hoofdbord en hockers! Afgebeeld: Timeless pagina voor alle info matrassen, toppers, hoofdbordGroot enhoofdbord hockers! Afgebeeld: Timeless Entrada engarantie. duurzaamheid. En geliefd vanwege de2ongelofelijk scherpe prijs en puike Elke Timeless-boxspring is verkrijgbaar in een vlakke of elektrisch Entrada elektrisch, nu van € 3.445,- voor € 2.195,én de speciale actie. garantie. Elke Timeless-boxspring is verkrijgbaar in een vlakke of elektrisch Makkelijke bediening elektrisch, nu van € 3.445,- voor € 2.195,-(160x200). verstelbare uitvoering. En ze worden als complete set geleverd, dus inclusief (160x200). Luxueuze Comfortschuim topper est Deal boxspring. verstelbare uitvoering. En ze worden als complete set geleverd, dus inclusief matrassen, toppers, hoofdbord en hockers! Afgebeeld: Timeless Entrada een wel heel vriendelijke matrassen, toppers, hoofdbord en hockers! Afgebeeld: Timeless Entrada elektrisch, nu van € 3.445,- voor € 2.195,-(160x200). elektrisch, nu van € 3.445,- voor € 2.195,-(160x200). ermaal...

meinsterwonen

Topkwaliteit vanNorma Norma, oudste matrassen- en beddenmakers, sinds 1884 voorNederlands derde keer

t er bestaat. Maar wat is nou een goed op rij bovenaan bij ort/mgoede kwaliteit? Het antwoord ligt de consumentenbond 28 februari 2013. Uitgave najaar 2012. Prijs-, dessin-, kleur- en zetwijzigingen voorbehouden. oudste beddenmaker vanPrijs-, Nederland, februari 2013. Uitgave najaar 2012. dessin-, kleur- en zetwijzigingen Voorvoorbehouden. de derde keer in twee jaar scoren

e 1.595,-

rs! hocke rs! Graattisis hocke r G

Groot hoofdbord Groot hoofdbord Makkelijke bediening Makkelijke bediening Luxueuze Comfortschuim topper Luxueuze Comfortschuim topper

Norma voor derde keer Norma voor derde keer op rij bovenaan bij op rij bovenaan bij de consumentenbond de consumentenbond Voor de derde keer in twee jaar scoren

Voor de derde keer we torenhoog bij dein twee jaar scoren we torenhoog bij de Consumentenbond. Consumentenbond. Die heeft zojuist ons Die heeft zojuist ons Solara Combispring Solara Combispring 20 Latexmatras als 20 Latexmatras beste getest! Zieals beste getest! pagina 2 voorZie alle info én de speciale actie. pagina 2 voor alle info én de speciale actie.

Topkwaliteit van Norma, Nederlands oudste matrassen- en beddenmakers, sinds 1884 Topkwaliteit van Norma, Nederlands oudste matrassen- en beddenmakers, sinds 1884


Kliekjes dagen Kijk

no

g e Op 2 r m nke e Ke eer le p rs info la td rm ats ag atie en v o

voo

po

nze

rij!

site

next_level restaurant

Mooie wijnen...

28 t/m 30 december

Na de kerstdagen ligt er nog veel lekkers in de koelkasten... 3-gangen menu

Heerlijke wijnkliekjes uit de klimaatkast voor scherpe prijzen!

p.p. € 25,00

Jachthavenweg 61 A 4311 NC Bruinisse T. 0111-484248 www.de-etage.nl

Evenementen op Goeree-Overflakkee 15 december Kerstmarkt, Ooltgensplaat Op zaterdag 15 december van 14.00 uur tot 20.00 uur organiseert ‘Stichting Boog’ een gezellige kerstmarkt in Ooltgensplaat. Kramen met lekkernijen en mooie cadeaus, muziek en zang in de tent op het marktveld en springkussen voor de kinderen. Niet alleen kramen vullen de Voorstraat ook zijn er 4 huiskamers opengesteld. Daarin komt een verhalenverteller zijn kerstverhalen voordragen en is er muziek. Het belooft een super gezellige dag te worden. Vanaf 21 uur Schuring trio in Proeverij 13, lekkere blues nummers en mooie jazzy muziek.

Middelharnis. Het koor o.l.v. Jan Wisse met aan het orgel Hans van Heemst brengt in samenwerking met het Ensemble ‘Joyfull Voices’ o.l.v. Jan van Seters een programma ten gehore met als thema: ‘Komt tot zijn schijnsel alle volken’. De toegang is gratis, er zal een collecte worden gehouden aan de uitgang. Aanvang: 19.30 uur, kerk open: 19.00 uur. Locatie: Hervormde Kerk Ring Middelharnis.

24 december Kinderkerstavond, Stellendam Jaarlijkse kinderkerstavond in de Pastorietuin, Bosschieterstraat 2 in Stellendam. Om 18.15 uur beginnen de kinderen met het maken van een knutselwerk. Kinderen maken iets moois, krijgen wat lekkers, zingen kerstliederen, luisteren naar een kerstverhaal in een gezellige sfeer! Alle kinderen uit de omgeving zijn welkom. Kom dan samen met je ouders en vrienden luisteren. Het is geweldig!

26 december Kerstwandeling, Ouddorp 24 december Kerstzangavond, Middelharnis Het Chr.Gem.Koor ‘Jeduthun’ houdt op 24 december haar traditionele kerstzangavond in de Hervormde Kerk Ring

Kerstwandeling door Groenservice Zuid-Holland over de Kop van Goeree. Je kunt kiezen uit een wandelroute van 5, 10 of 15 km. Deelname kost € 1,- en kinderen t/m 12 jaar betalen € 0,50. Startpunt van de wandeling: RTM-tram, G.C. Schellingerweg 2 in Ouddorp. Deze wandeling is inclusief een rit met de RTM-tram. Van 11.00 tot 15.30 uur.

Heeft u evenementennieuws? Mail uw informatie naar evenementen@overflakkee-magazine.nl

29 december Toneel, Goedereede Toneelclub “de Klokkedieven” speelt geheel op improvisatie, dus er staat niets vast. Een kangoeroe kan verkering krijgen met een papegaai, of sinterklaas gaat op safari, noem het maar op. Als publiek mag je de gehele avond onderwerpen geven en “de Klokkedieven” maken er een lachwekkende, emotionele of wat dan ook voor scène van. Mis deze avond niet! Wacht niet te lang met het kopen van een kaartje, want vol = vol. Kaartjes zijn voor € 6,- te koop bij VVV Ouddorp aan Zee. Meer informatie verkrijgbaar via: improklokkedieven@hotmail.com.

12 januari Bruidsbeurs, Ouddorp In Fletcher Hotel Duinzicht in Ouddorp vindt op zaterdag 12 januari 2013 van 10 tot 16 uur de bruidsbeurs ‘Trouwen aan Zee’ plaats. De plek waar je inspiratie op kunt doen voor de grote dag van je leven. Met onder andere bruidsshow in combinatie met mode voor de bruidegom en de bruidsmoeder, live muziek, workshop weddingmoodboard maken. Entree en parkeren gratis. Locatie: Fletcher Hotel Duinzicht, Oudelandseweg 13 te Ouddorp. Meer info: www.facebook.com/TrouwenAanZeeOuddorp

x


FABERT ZIT & SLAAPCOMFORT WWW.FABERT.NL

FABERT STATIONSWEG 32B OUDE TONGE TEL.: 0187-641927 DI T/M ZA 09.00 TOT 17.00

Eindejaars opruiming

SALE SALE SALE SALE SALE SALE SALE SALE SALE SALE SALE SALE SALE SALE SALE SALE

Boxspring compleet van 1490,- voor 1099,in vele kleuren 4 Zits bank hansdaalder stof van 2595,- voor 1395,-

2,5 + 2 zits bankstel van 1895,- voor 1495,-

Hoekbankstel leder showmodel van 3218,- voor 2250,-

www.fabert.nl

DE SPECIALIST IN ZIT EN SLAAPCOMFORT 2000M2 SHOWROOM

Openingstijden feestdagen: 1 ste Kerstdag en 2 de Kerstdag zijn wij gesloten

Hoekbankstel kartell showmodel van 3217,- voor 2250,-

Prettige feestdagen en een gezond en voorspoedig 2013!! 3-1-1 zits bankstel van 2395,- voor 1899,- in vele kleuren

Test je Toekomst en maak de juiste keuze.

Wie bĂŠn je nu eigenlijk? Daar kom je snel genoeg achter als je onze Toekomsttest doet. Belangrijk om te weten, want zo kun je de beroepsopleiding kiezen die helemaal bij je past. Eentje waarin je helemaal jezelf kunt zijn of juist kunt worden.

Dus ga snel naar:

testjetoekomst.nl

dressoir eiken wit showmodel van 1478,- voor 750,-

M-line elektrisch verstelbare boxspring met massage en 2 M-line matrassen showmodel van 7899,- voor 4250,-

Scalda

Open Dagen

18-19

januari 2013


Kerstcadeaus shoppen

Over Flakkee jaargang 3 - december 2012

De selectie van Over Flakkee op een rijtje

Accessorize yourself Ga jij onbevreesd door het leven? Dan is het nieuwe modebeeld helemaal aan jou besteed. Want de nieuwe power woman gaat deze winter gekleed in zwart, het liefst met leer en studs. Come over to the dark side! Leren tas met studs van Steve Madden. Prijs ¤ 79,99. www.stevemadden.nl

cadeau moet Geen idee wat je dit jaar er Flakkee geeft doen? De redactie van Ov en gezocht naar je wat inspiratie. We hebb hem, voor haar. allerlei leuke items. Voor een groot budget Voor jong, voor oud. Voor Wensen we je en voor een klein budget. ier! alleen nog veel winkelplez Zin in zonlicht op een grijze dag

Zelfgebakken koekjes

Heerlijke High Tea Deze BONGO-cadeaubon geeft 2 personen recht op een high tea-arrangement bij 1 van de geselecteerde high tea-adresjes. Dus dat wordt smullen van zoete en hartige hapjes, compleet met heerlijke koffie of thee. Een high tea is altijd genieten, in een sfeervolle theetuin of trendy restaurant met gevulde bagels, donuts of soep. Traditioneel Brits kan natuurlijk ook. Prijs ¤ 34,95. www.bongo.nl

Iedereen wordt blij van de geur van verse, zelfgebakken koekjes! Mariëlle neemt je in dit boek mee in haar wereld van koek. Op creatieve wijze worden alle aspecten van het bakken en versieren van verschillende soorten koek behandeld. De vele thema’s en originele uitwerkingen verleiden je om zelf aan de slag te gaan en van een heerlijk zelfgebakken koekje een bijzonder, origineel en persoonlijk minicadeautje te maken. Prijs ¤ 19,95. Verkrijgbaar bij de boekhandel.

Voor de hele familie!

20 werkt 4 Deze draagbare VAIO Tap den batterij ela uur op een volledig opg g: van de nin wo e elk in en past perfect speelkamer tot slaapkamer en de kinder hem plat op de keuken of de tuin. Leg kan spelen es gam en tafel zodat iedere rm. che chs tou ltimu op het grote .nl Prijs ¤ 1.098,99. www.sony

Leuk nieuws van het Kookpunt! Het bedrijf heeft namelijk de Gia Award gewonnen. Dit is een prestigieuze Amerikaanse prijs voor ‘excellent retailing’. Het winnen van de prijs laat zien dat Kookpunt aan de top staat van de Nederlandse kookartikelenbranche.

In wat voor stemming ben je? Zet de Philips LCS5001 LivingColors lamp naar je hand. Stralend zomerlicht voor een grijze dag. Teer lentegroen voor een serene sfeer. De veelzijdigheid van Clear. Raak de kleurenring aan en LivingColors verlicht je omgeving in de gewenste tint. De lichtkleur is eenvoudig aan te passen aan je stemming zodat je optimaal geniet. Prijs ¤ 149,95. www.philips.nl

Basis van je interieur Raamdecoratietrends Net als de wand en de vloer behoort raamdecoratie tot de basis van je interieur. Een muur geeft je eenvoudig een nieuw behang of een andere kleur, terwijl je gordijnen of jaloezieën vaak voor meerdere jaren aanschaft. Besteed daarom extra aandacht aan de keuze ervan! Raamdecoratie is minder trendgevoelig dan bijvoorbeeld behang, meubilair en accessoires. Toch zijn er trends aan te wijzen in bijvoorbeeld kleuren en patronen van gordijnstoffen. Ook nieuwe technieken en doorontwikkelingen zorgen ervoor dat raamdecoratie zich steeds blijft vernieuwen. Over Flakkee zet twee verschillende stijlen op een rijtje:

Kookpunt wint Gia Award

Romantisch landelijk interieur

Niets zo romantisch en knus als zachte, licht wapperende gordijnen. Ze zorgen voor mooi diffuus licht in huis en benadrukken, mits goed gekozen, de warme en intieme sfeer. Zachte pasteltinten zijn romantisch, vooral in (vouw) gordijnen van zachte organza voile. Witte gordijnen met transparante stukken zorgen voor een prachtig lichtspel. Of speel met romantische bloemdessins op stoffen. Kies voor een geprint dessin of jacquardstoffen waar het motief is ingeweven. Een plooi – bijvoorbeeld een dubbele of vlinderplooi – zorgt ervoor dat de gordijnen mooi vallen, zowel open als dicht.

Het uitgebreide assortiment, de uitstekende service en expertise en de smakelijke evenementen, food markets en workshops geven Kookpunt een unieke meerwaarde. Volgens Gia maakt de combinatie van Kookwinkel, kooktheater, lunchkantine, demonstraties en activiteiten van Kookpunt de winnaar van de Global Innovation Award Netherlands 20112012. In maart zal Kookpunt in Chicago meedingen naar de Global Award (wereldwijd).

Trendy kleurrijk interieur

opvallend en patronen. Met een colour block, Speel met de laatste trends in kleuren t met men state een je k maa oop rverl of een kleu grafisch patroon, vrolijke dessinmix een met len knal gie in het interieur. Wil je écht jouw raamdecoratie en breng je ener nog of ijnst gord de t zoda de muren dan neutraal, bepaald patroon? Hou de kleur van vertwee met ijn gord een voor dan eeld? Kies meer aandacht krijgt. Ben je snel verv afwisselen. erzijde, zodat je beide kanten kunt acht en voor de aan ins dess e schillend


P.Troost &ZN uw Kia dealer in de regio Kom langs en laat u informeren over alle Kia actie’s Het is nu wel zeer scherp zakendoen bij Kia Troost 3/5 deurs • alle types en kleuren • 7 jaar garantie

cat A, 20 % bijtelling

KIA SPORTAGE

KIA CEED

v.a. € 23.995,-

v.a. € 17.195,-

lease v.a. € 249,-/mnd

KIA VENGA

DIREC LEVER T BAAR

v.a. € 16.595,-

Troost dealeroccasions 425 DEALEROCCASIONS MET GARANTIE AL V.A € 1950,- WWW.TROOSTAUTOS.NL Kia cee’d Sporty Wagon 1.4 X-tra AIRCO

Seat Arosa 1.4 I 3drs. Spirit

Hyundai Tucson 2.0i Style airco cruise control enz..

Nissan X-Trail 2.0 Comfort

Ford Focus Wagon 1.6 16v Cool Edition

€ 14.950,-

€ 5.950,-

€ 8.950,-

€ 7.950,-

€ 3.450,-

Peugeot 207 1.6 Hdi 90pk 5drs. Cool ‘N Blue

Fiat Stilo Multi Wagon 1.8 16v Dynamic

Volkswagen Passat 1.6 Fsi Comfortline Business Navi

Peugeot 307 SW 2.0 16v Pack

Mini 1.6 3drs. One Airco

€ 7.950,-

€ 4.950,-

€ 12.950,-

€ 9.950,-

€ 6.950,-

Bouwjaar:februari 2010 Kilometerstand:54.456 km Brandstof:Benzine

Bouwjaar:februari 2008 Kilometerstand:134.574 km Brandstof:Dieseldeuren:5

Bouwjaar:april 2005 Kilometerstand:58.627 km Brandstof:Benzine

Bouwjaar:augustus 2003 Kilometerstand:120.058 km Brandstof:Benzine

Bouwjaar:april 2005 Kilometerstand:121.078 km Brandstof:Benzine

Bouwjaar:maart 2006 Kilometerstand:63.817 km Brandstof:Benzine

Bouwjaar:mei 2002 Kilometerstand:136.256 km Brandstof:Benzine

Bouwjaar:februari 2007 Kilometerstand:133.831 km Brandstof:Benzine

Bouwjaar:juli 2003 Kilometerstand:210.949 km Brandstof:Benzine

Bouwjaar:januari 2002 Kilometerstand:91.827 km Brandstof:Benzine


Vanaf-prijs Seat Leon verlaagd

Over Flakkee jaargang 2 - april 2012

Eind december staat de nieuwe Seat Leon in de showroom van de dealer. Als verrassing op voorhand heeft Seat de vanaf-prijs van het model nog verder aangescherpt. Na eerder al de prijzen van alle Leon-uitvoeringen te hebben vrijgegeven, heeft Seat besloten de prijs van de instapversie nog verder aan te scherpen. Door de vanafprijs 500 euro te verlagen, is het instapmodel (de 1.2 TSI Entry) nu te koop voor 18.250 euro. En het is niet het enige nieuws wat er rond de Leon is te melden. Bovenop de aangescherpte vanaf-prijs heeft Seat voor de snelle beslissers nog iets aardigs in petto. Het gaat om een introductieaanbod, specifiek voor kopers van een Leon Style of FR. Zo krijgt de koper van een Style z’n auto tegen een meerprijs van 1.250 euro afgeleverd met onder meer volautomatische airco, navigatiesysteem met touchscreen, acht speakers, iPod-aansluiting in het dashboardkastje, twee SD-kaartlezers, kleurendisplay in het instrumentarium, regensensor, lichtsensor en automatisch dimmende binnenspiegel, parkeersensoren voor en achter met optische weergave op het beeldscherm en een upgrade naar 17 inch lichtmetalen velgen.

Nissan GT-R op details aangepast De Nissan GT-R krijgt keer op keer lovende kritieken. Maar het kan nog beter, moeten ze bij Nissan hebben gedacht. Modeljaar 2013 van de supersportwagen moet dankzij diverse aanpassingen nog beter uit de verf komen. De GT-R mag nu al een legendarische supersportwagen worden genoemd, het weerhield Nissan er niet van toch weer verbeteringen door te voeren. Op optisch, maar ook op technisch gebied. Hiervoor maakte de fabrikant dankbaar gebruik van de feedback die eerder dit jaar werd verkregen na deelname aan de 24 Uur van de Nürburgring. De twin-turbo V6 van de GT-R reageert nu sneller in het middelste en hogere toerenbereik. Met betere prestaties

WILLEM SCHILDERWERKEN TEL. 078 - 642 64 53

tot gevolg. Ook op andere fronten zijn wijzigingen doorgevoerd. Zo is de carrosseriestijfheid vergroot. Bovendien is de afstelling van schokdempers, veren en voorste stabilisatorstang gewijzigd. Dit zorgt voor een grotere stabiliteit bij hogere snelheden en een verfijnder rijgedrag. Het interieur van de GT-R is verder verfijnd. Zo is de Black Edition voorzien van een stuurwiel in rood/zwart. Tegen meerprijs zijn nu ook uit koolstofvezel

vervaardigde Recaro-kuipstoelen leverbaar. Nieuw is de Premium Edition. Deze onderscheidt zich van de ‘standaard’ GT-R door speciaal, handgestikt leder in het interieur en een ruime keuze aan trendy interieurkleuren. De Nissan GT-R modeljaar 2013 is in thuisland Japan inmiddels te bewonderen. Nederlandse liefhebbers moeten nog even geduld hebben: vanaf januari komt de auto beschikbaar voor andere markten, waaronder de Europese.

Preige Kerstdagen en een vrspoedig 2013!

Aangesloten bij FOSAG en A&O Services Wij zijn gesloten van 22 december t/m 8 januari. Al meer dan 28 jaar uw vertrouwde schilder voor al uw schilderwerk. Is uw huis binnen of buiten aan een schilderbeurt toe? Geen probleem, wij doen het graag voor u.

Goed en vakkundig! Wij zijn zeer goedkoop, want wij zijn een kleine zelfstandige. En dat willen wij ook zo houden. Tevens krijgt u bij ons 4 jaar volledige garantie op al uw schilderwerk, zodat u zich over het schilderwerk 4 jaar geen zorgen hoeft te maken. Dus: bel snel voor een vrijblijvende offerte. Wij komen graag bij u langs, ook ‘s avonds. Wij reinigen ook alles om en aan uw (bedrijfs)pand. Bel naar: Tel.: 078 - 642 64 53 Mob. Willem: 06 - 537 50 768 Fax: 078 - 642 64 54 ABN Amro rek.nr.: 43.59.36.891 - K.v.K. Rotterdam nr.: 24263857 Schildersvakbond te Rijswijk nummer: 00-806583-0 E-mail: info@willemschilderwerk.nl Internet: www.willemschilderwerk.nl

Adverteren in Over Flakkee? Bel of mail ons:

Arthur van Kleeff 06-14118528 Saskia Wessel 06-13997769 verkoop@overflakkee-magazine.nl

Over Flakkee wenst iedereen fijne feestdagen en een kleurrijk 2013!


36 maanden Volledige CBW garantie

100 % Laagste prijsgarantie Bankstellen - Fauteuils -Eetkamerstoelen - Landelijke meubelen

Diverse bankstellen direct uit voorraad leverbaar !

De leukste zitmeubelen van Nederland vindt u in Stellendam !

ullen

Eetkamerstoelen om van te sm Snelle en levertijd & Super service

Adres: Delta Industrieweg 38C 3251 LX Stellendam

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Bezoek ook eens onze website www.lisdys.nl

Gratis d gelever el door he nd Nederla


Kijk op onze vernieuwde website!

WWW.PAND5.NL GRATIS VERZENDING!

PAND 5 IS VERDER DEALER VAN:

se acties!

MOLENSTRAAT 5 3252 BE GOEDEREEDE TEL.0651251976 E-MAIL: INFO@PAND5.NL

De mooiste huizen

van Goeree...

Kijk op www.bezuijenbemiddeling.nl of bel 0187 - 68 48 68

Op zoek naar een ruim assortiment aan advies? WEA past bij u!

WEA-accountants en adviseurs nemen u veel werk uit handen, besparen u geld en zorgen ervoor dat uw bedrijfsvoering aan de wettelijke voorschriften voldoet. WEA zorgt ervoor dat al uw administratieve en fiscale puzzelstukjes op hun plaats vallen. WEA weet als geen ander dat een passend advies zo gegeven is. Maar past dat advies wel bij uw onderneming? Wea zit als gegoten...

WEA DELTALAND Brielle (0181) 47 51 71 Groot-Ammers (0184) 60 28 97 Middelharnis (0187) 48 64 44 Oud-Beijerland (0186) 64 10 11

Het adres voor MAATWERK MEUBELEN UIT EIGEN MEUBELMAKERIJ

wea.nl • info@weadeltaland.nl

Diverse eindejaars acties! 2013)

(acties geldig t/m 31.01.

Diverse s! actiewebwinkel aarsin onze dejkijkje eineen Neem eens www.de-balustrade.biedmeer.nl

De Balustrade John en Petra Ligtenberg

Nijverheidsweg 30 3251 LP Stellendam T (0187) 499 157 F (0187) 499 158 I www.de-balustrade.nl E info@de-balustrade.nl

Aangepaste openingstijden December maand : 18 december gesloten | 19– 22 december 10.00 tot 17.00 uur | 1e en 2e Kerstdag gesloten | 27 – 28 december 10.00 tot 17.00 uur 29 december 10.00 tot 16.00 uur | 03 – 05 januari 10.00 tot 17.00 uur | vanaf 8 januari 2013 weer de bekende openingstijden.


Over Flakkee jaargang 3 - december 2012

De onderhandelaars van het nieuwe kabinet VVD/PvdA presenteerden op 29 oktober jongstleden het regeerakkoord. Hieronder volgen 2 punten uit dit regeerakkoord. De maatregelen uit het regeerakkoord moeten natuurlijk eerst nog door de Tweede en Eerste Kamer worden goedgekeurd.

Regeerakkoord:

nieuwe bezuinigingen Ondernemersfaciliteiten op de schop In 2015 wil het kabinet de verschillende aftrekposten voor ondernemers samenvoegen in een zogeheten winstbox. Een ondernemer kan dan makkelijker zien hoeveel hij overhoudt van zijn winst. De zelfstandigenaftrek, fiscale oudedagsreserve, meewerkaftrek, startersaftrekken en de S&O-aftrek gaan op in deze nieuwe box. Het urencriterium (1.225 uur) komt te vervallen. De reden van de nieuwe opzet is dat het kabinet de verschillen in belastingheffing tussen ondernemers en werknemers wil verkleinen. Verder worden de ondernemersfaciliteiten waaraan nu het urencriterium is verbonden, zoals de zelfstandigenaftrek, startersaftrek en de meewerkaftrek per 2015 versoberd of afgeschaft. Vanaf 2014 volgen er jaarlijks bezuinigingen op de RDA (Research en Developmentaftrek), de innovatiebox en de WBSO.

Hypotheekrenteaftrek nog strenger Eerder was al afgesproken dat vanaf 1 januari 2013 de rente op nieuwe hypotheekfinancieringen alleen nog voor aftrek in aanmerking komt wanneer de lening in maximaal dertig jaar en volgens een annuïtair schema volledig wordt afgelost.

Het regeerakkoord voegt daar de volgende beperking aan toe: vanaf 2014 wordt het maximumpercentage (52%) waartegen hypotheekrente kan worden afgetrokken in 28 jaar afgebouwd naar het tarief van de derde schijf (38%). Dit gebeurt in stappen van een half procent per jaar. Let op: dit geldt zowel voor bestaande hypotheekleningen als voor nieuwe leningen!

Tip

uw huis met een Wanneer u na verkoop van het mogelijk om de restschuld blijft zitten, is k (maximaal vijf jaar) elij tijd rente op deze schuld trekken. VVD en PvdA onder voorwaarden af te ienen om hier tien jaar gaan nog een voorstel ind van te maken.

Voor meer informatie neem contact op met Marlien Mijnders van Wea, telefoon: ( 0187) 487 001. Of kijk op www.wea.nl.

Een inrichting moet groeien Een inrichting in je huis moet groeien, vindt Antoinette van Erkelens van Pand5. Het gevoel, de lichtinval, de omgeving en de samenstelling van het gezin spelen hierbij een belangrijke rol.

huis waar zij woont met haar man en kinderen. “Vroeger stond hier een vervallen veeschuur.” De interieurstyliste verkoopt meubelen, binnen- en buitenverlichting, vloerkleden en accessoires. Ook heeft ze de gehele collectie van de muurverf Painting The Past in haar assortiment. “Je kunt de muurverf via de webshop www.pand5.nl bestellen. Verzending is op het moment gratis!”

Haar advies is daarom ook om in fases je huis in te richten. En dat hoeft niet automatisch te betekenen dat alles nieuw moet zijn. “Een antieke kast gecombineerd met een nieuwe bank of lamp zorgt juist voor je eigen persoonlijke sfeer,” legt ze uit.

Op afspraak

Vervallen veeschuur Zo’n 2,5 jaar geleden is Antoinette begonnen met haar bedrijf. Ze houdt zich bezig met interieur en decoratie. Haar showroom staat in hartje Goedereede, aan de Molenstraat 5, en is gevestigd in het nieuw gebouwde

De stijl van Pand 5 is modern klassiek, met een warme landelijke uitstraling. “Mijn werkwijze is persoonlijk en tegelijkertijd laagdrempelig. Ben je alleen op zoek naar een nieuwe buitenlamp? Kom dan op je gemak rondsnuffelen in de showroom. Wil je juist een complete inrichting? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.” Zij geeft je hierover graag advies. De showroom is open op vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur en zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur. Daarnaast werkt ze op afspraak. www.pand5.nl

Een beter milieu begint... Regelmatig schrijf ik in mijn column over allerlei oplossingen voor een beter milieu. Veelal is dit vooral gericht op technische oplossingen. Leuk, maar het begint natuurlijk allemaal met een verstandig omgaan met onze eindige grondstoffen en hulpbronnen. Dit is eigenlijk samen te vatten in de oude campagneleus die nog steeds waar is: een beter milieu begint bij jezelf. Zo is in het deze week verschenen boek Energie Trends 2012 onder andere te lezen dat ons gemiddeld elektriciteitverbruik per huishouden 3.312 kWh is. Aan gas verbruiken we 1.484 m3. Echter 10% verbruikt aanzienlijk meer; 5.500 kWh elektriciteit en meer dan 2.600 m3 aan gas. De publicatie beoogt een bijdrage te leveren aan de kennis en bewustwording van het onderwerp energie. Twee zaken springen eruit: huishoudens verbruiken minder energie en het aandeel duurzame energie blijft achter. Het gasverbruik van een gemiddeld huishouden neemt af en het stroomverbruik stabiliseert. Voor het gasverbruik is deze trend al langer zichtbaar. Elektriciteit heeft steeds meer nieuwe toepassingen maar apparaten worden ook steeds zuiniger. Huishoudens kunnen bijdragen aan de verduurzaming van de energie door bijvoorbeeld te isoleren of zonnepanelen te installeren. Op dit moment is bijna 4% van onze energie afkomstig van hernieuwbare energiebronnen, veel minder dan bijvoorbeeld Duitsland (25%) of Zweden (48%). Per hoofd van de bevolking investeert Nederland nu zelfs minder in hernieuwbare energie dan China of Brazilië. In 2020, dat is over 8 jaar, wil de regering dat 16% van alle opgewekte energie in Nederland hernieuwbaar is opgewekt. Of dat op de weg die we nu ingeslagen zijn gaat lukken durf ik te betwijfelen. We zullen er volgens mij een versnelling bij moeten gaan zetten. Op de radio hoor ik net dat in een zojuist verschenen IPCCrapport gebleken is dat de temperatuur & zeespiegelstijging 60% sneller gaat dan we tot nu toe dachten, 3,2 mm. In plaats van 2 mm. Ik stel voor dat we er een aantal versnellingen bij moeten gaan zetten, nu vandaag nog....


Vrijstaande woning met schuur/garage op 3310m2 eigen grond. Prachtig gelegen nabij diverse beschermde natuurgebieden. Diverse bebouwingsmogelijkheden volgens bestemmingsplan. Adres: Stelleweg 3, Ouddorp aan Zee.

Verkoop bij inschrijving:

Vrijwillige verkoop met recht van gunning. Verkoop Unieke aankoopkans! bij inschrijving:

Prettige kerstdagen en een gezond en voorspoedig 2013

Vrijwillige van gunning. Vrijstaandeverkoop woning met recht schuur/garage op 3310m2 eigen grond. Unieke aankoopkans! Prachtig gelegen nabij diverse beschermde natuurgebieden. Vrijstaande woning met schuur/garage op 3310m2 eigen grond. Diverse bebouwingsmogelijkheden volgens bestemmingsplan. Prachtig gelegen nabij beschermde Adres: Stelleweg 3,diverse Ouddorp aan Zee.natuurgebieden. Diverse bebouwingsmogelijkheden volgens bestemmingsplan. Adres: Stelleweg 3, Ouddorp aan Zee.

VERKOCHT De inschrijvingstermijn loopt tot donderdag 20 december 2012. Voor meer informatie, de voorwaarden en/of een bezichtiging neemt u contact op met:

De inschrijvingstermijn loopt tot donderdag 20 december 2012. De totWeststraat donderdag 20 december 2012. Voor meer684407 informatie, deloopt voorwaarden en/of31, bezichtiging Tel.inschrijvingstermijn 0187 / 0612212246; 3253 AR OUDDORP Voor informatie, voorwaardenmakelaardij: en/of een bezichtiging neemt u contact op metdeHameeteman Emailmeer jeroen@hameetemanmakelaardij.nl neemt u contact op met: Tel: 0187.68.44.07, jeroen@hameetemanmakelaardij.nl

OUDELANDSEWEG 28 OUDDORP

VERKOCHT

VERKOCHT

TOEKOMST 20 OUDDORP

JONKERSTEE 31 OUDDORP

HAMEETEMANMAKELAARDIJ.NL

Recent middels vrijwillige veiling/inschrijving verkochte recent middels vrijwillige veiling/inschrijving verkochte objecten:objecten:

Tel. 0187 684407 / 0612212246; Weststraat 31, 3253 AR OUDDORP Email jeroen@hameetemanmakelaardij.nl

INHAMEETEMANMAKELAARDIJ.NL PRIJS VERLAAGD IN PRIJS VERLAAGD

IN PRIJS VERLAAGD

NIEUW

recent middels vrijwillige veiling/inschrijving verkochte objecten:

BIEDINGEN 19

KELDERWEG 55

BIEDINGEN 39

HOOFDDIJK 18

€ 229.000 K.K.

€ 399.000 K.K.

€ 249.000 K.K.

€ 225.000 K.K.

Ruime gezins-woning. 3 slaapkamers, 4 mogelijk. Stenen berging en achterom.

Unieke vrijstaande woning. Prachtig gelegen met vrij zicht. Perceel eigen grond van 2060m2.

Gezinswoning met 4 slaapkamers. Ruime tuin met stenen berging. Nabij speelweide.

Unieke gezinswoning met authentieke details. Keurig onderhouden met nieuwe keuken. Diepe tuin (tot perceel. 200m2) met garage!

OUDDORP

OUDDORP

BOUWNUMMER 5/6

€ 184.950 V.O.N.

€ 179.950 V.O.N.

Zeer ruime gezins woning. Op het zuiden gelegen perceel van 150m2. Gevarieerde bebouwing sfeervolle 30er jaren stijl.

Ruime gezinswoning Starterslening mogelijk

STELLENDAM

TEL: 0187.68.44.07

GOEDEREEDE

IN PRIJS VERLAAGD

NIEUWBOUW LANGEWEG

BOUWNUMMER 4

OUDDORP

STELLENDAM

DORPSWEG 41-15

€ 225.000 K.K. OUDDORP

Unieke maisonnette met een geweldig uitzicht. Voorzien van 3 slaapkamers, 2 badkamers. Gesitueerd in uniek object “de Stove”.

WWW.HAMEETEMANMAKELAARDIJ.NL

OverFlakkee december 2012  

OverFlakkee, december 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you