Page 1

www.overflakkee-magazine.nl

jaargang 2 - februari

Auto’s: geen BPM voor Kia

Over wonen, leven en werken tussen Haringvliet

Winterslaap?

Startersclass Golf

In Het Diekhuus

De padden worden weer wakker

Doe mee met onze puzzel en win!

Jazz-middag met Paul Starck cs

en Grevelingen

Uitwaaien op het strand van Ouddorp. Foto Dick van der Veer, www.dickvanderveer.nl

interieurspecialist

Volg ons op Facebook en Twitter!

www.mbmakelaardij.nl Zie pagina 2

Zie achterpagina

Energiebaan 2 | 3255 SB Oude Tonge Telefoon (0187) 64 18 42 E-mail kroon@colorsathome.nl


NIEUW

NIEUW

Lijnbaanstraat 26, Middelharnis Vraagprijs

€ 187.500 k.k.

Leuke maar vooral betaalbare jaren-30 woning met 3 slaapkamers, bijkeuken en ruime tuin in het centrum van Middelharnis.

NIEUW

Van Halenstraat 64, OudeTonge Vraagprijs

€ 249.500 k.k.

Ruime hoekwoning gelegen op een leuke locatie met grote garage, 3 slaapkamers en een vaste trap naar zolder.

VERKO

Langeweg 60, Ooltgensplaat Vraagprijs

€ 299.000 k.k.

Aan de rand van het dorp (25 automin. van Rotterdam) gelegen vrijstaande woning met inpandige garage (mogelijkheid voor kantoor aan huis), bijkeuken, bad- en slaapkamer op de begane grond en 4 slaapkamers op de eerste verdieping.

VERKO

CHT

CHT

Nicolaas Beetsstraat 10, Chr. de Vrieslaan 17, Middelharnis

Sommelsdijk

Karakteristieke vrijstaande jaren-30 woning met ruime tuin op het zuiden gelegen in het centrum van Middelharnis. Mogelijkheid voor het realiseren van een garage of carport.

Prachtige vrijstaande woning met 4 slaapkamers, bijkeuken, inpandige garage en tuin op het zuiden in de gewilde wijk “de Westplaat”.

NIEUW

NIEUW

Julianastraat 3, Ooltgensplaat Vraagprijs

€ 139.000 k.k.

Verrassend leuke tussenwoning in het centrum van Ooltgensplaat met 3 ruime slaapkamers, bijkeuken, dakterras en moderne badkamer.

NIEUW

Molendijk 129, Nieuwe Tonge Vraagprijs

€ 182.500 k.k.

Aantrekkelijke dijkwoning met heerlijke tuin, 2 slaapkamers, ruime blokhut en uitzicht over het polderlandschap.

Herman Heijermanssingel 122, Middelharnis Vraagprijs € 399.500 k.k. In de zeer gewilde wijk ‘de Westplaat’, nabij het centrum van Middelharnis, ligt deze zeer royale hoekwoning op 171 m2 eigen grond (inhoud 540 m3). De woning bevat maar liefst 5 slaapkamers.


Over Flakkee jaargang 2 - februari

35-jarig Filmhuis Middelharnis heeft wortel geschoten op Goeree-Overflakkee Met twee contrasterende films viert het Filmhuis Middelharnis op zaterdag 19 maart in het Diekhuus de vijfendertigste verjaardag. Het gaat om Fanfare van Bert Haanstra, volgens velen een van de beste Nederlandse films ooit, en Everything is Illuminated van de Amerikaans-Oekraïnse cineast Liev Schreiber. Het filmfeestje is avondvullend: van 16.45 tot 23.00 uur. Toegang € 10,00. Reserveren noodzakelijk via receptie@hetdiekhuus.nl

Naderend voorjaar De dagen worden langer en de temperatuur gaat omhoog. De vogels fluiten, de knoppen komen aan de bomen en het zonnetje schijnt voorzichtig. Kortom, het voorjaar komt eraan! Daar kijken we weer naar uit! Want het is tijd om naar buiten te gaan, om een frisse neus te halen op het strand of een wandeling in het bos. In deze periode van het jaar begint het te kriebelen, te borrelen. Het is tijd voor verandering, bijvoorbeeld in het interieur. Daarom hebben we alle behangtrends op een rijtje gezet: van retro tot duurzaam. Maar ook: meiden gaan uit hun dak van het schattige merk Little Diva! Wat te denken van kussenslopen met goud en zilver prints, leopard prints en strasssteentjes. Eetliefhebbers opgelet! We hebben niet alleen de leukste gadgets bij elkaar gezocht, ook hebben we een goede wijn en hèt adres voor de lekkerste olijfolie uitgezocht. Of heb je misschien zin in een culinair avondje uit? Dan is Restaurant De Etage in Bruinisse een aanrader. In dit intieme restaurant met een prachtig uitzicht over de Grevelingen beleef je zeker een gezellige avond.

Iets meer dan vijfendertig jaar eerder, op 11 maart 1976 om precies te zijn, draaide de allereerste film. Dat was Family Life van Kenneth Loach. Het Filmhuis, dat een projector moest lenen voor deze eerste voorstelling, was een initiatief van de pioniers Wim Bosdijk en Tinus de Vreede. Naast hen waren bij het begin betrokken: Agnes en Henk van Buren, Hannie en Daan Vrauwdeunt, Adrie Rijk en Tjeerd Segaar. En al 35 jaar maakt het filmhuis deel uit van het Diekhuus.

Bevlogen Het initiatief om kwaliteitsfilms te vertonen, leverde één van de eerste filmhuizen in Nederland op. De accommodatie was primitief, maar de medewerkers bevlogen. Om de veertien dagen, op donderdagavond, draaiden ze een film in het Diekhuus, toen nog gevestigd aan het Zandpad. Daarvoor moest de peuterspeelzaal worden ontruimd. Driewielers, poppenhuis en ander speelgoed verhuisden naar de biljartzaal om ruimte te maken voor de ‘bioscoopstoelen’ en het projectiescherm. Het Filmhuis betrok de films van Gofilex, Film International en Classics. Samen met de filmhuizen van Brielle, Spijkenisse, Hellevoetsluis en Oud-Beijerland werd het Delta Filmcircuit gevormd en werd men lid van de Nederlandse Bond van Filmtheaters. In de geest van de jaren zeventig kon het publiek zijn stem laten horen, ideeën kwamen daarnaast van de werkgroep, die het filmhuis runde. De werkgroep deed programmering, publiciteit, techniek, transport en administratie. Het Filmhuis programmeerde niet alleen artistieke en tegendraadse filmhuisfilms, maar ook klassiekers. Nadat het Diekhuus in 1979 was afgebrand gingen de filmliefhebbers van Goeree-Overflakkee naar het noodgebouw aan het Kerkepad, waar het filmhuis regelmatig themamaanden hield. Zoals Italiaanse films met culinaire specialiteiten. Daarnaast was er een kinderfilmhuis en nam men deel aan het landelijke Cinekidfestival. De jeugdfilm is inmiddels hervat en op verzoek vertoont het filmhuis die ten behoeve van scholen.

ruim 40. In 1999 kreeg het filmhuis geld om een 35mm projector aan te schaffen. Een tweedehands Bauer uit 1932. Als alles goed werkte, was de 35 mm projector een vooruitgang. Maar er ging wel eens wat mis. Een film brak, de belichting was niet optimaal en het geluid haperde wel eens. De laatste jaren is op dat gebied een enorme slag gemaakt. Nu draait het Filmhuis Middelharnis digitaal op een apparaat van Foto Klein. De beamer is van het Diekhuus. De kwaliteit is nog nooit zo goed geweest. Toch staat er door de ontwikkelingen in de filmbranche een verdere digitalisering op stapel en daarvoor neemt het filmhuis deel aan het landelijke project Cinema Digitaal.

Uitverkocht Feit is dat het filmhuis vanaf begin jaren negentig voorspoedig draait. De zaal, die plaats geeft aan maximaal honderd kijkers, is regelmatig uitverkocht. Bijvoorbeeld als De Storm wordt gedraaid of Zomerstorm. Een ander recent succes was Slumdog Millionaire Sinds twee jaar is er elke week een voorstelling in het filmhuis. Daarmee steeg het aantal filmavonden van 20 naar 38. Het bleek een rake zet, want het gemiddeld aantal bezoekers nam niet af. Het begon in 1976 primitief, maar bevlogen. Nu, 35 jaar later, kan de conclusie alleen maar luiden dat er een flinke professionalisering heeft plaatsgevonden. Tegelijkertijd is de bevlogenheid bij de medewerkers - elf vrijwilligers - niet verloren gegaan. Het filmhuis draait nog altijd kunstzinnige films, alternatieve rolprenten die discussie oproepen, die aan het denken zetten, die een kijkje geven op de wereld die niet de jouwe is. Het is een feit: het Filmhuis Middelharnis heeft vaste wortel geschoten in de Flakkeese klei.  Meer informatie www.cultuurpleingo.nl Tekst Kees van Rixoort

Veel leesplezier en tot volgende maand! Melissa van der Beek Redactrice Over Flakkee redactie@overflakkee-magazine.nl P.S. Het Filmhuis Middelharnis bestaat maar liefst 35 jaar. Tijd voor groot feest, dus! Lees daar alles over hiernaast.

Colofon Redactie Puur Tekstwerk Melissa van der Beek, Roos Anemaet tel. 06-137 06 097, redactie@overflakkee-magazine.nl www.puurtekstwerk.nl Advertenties voor meer informatie en tarieven Art-Communicatie, Middelharnis Arthur van Kleeff, tel. 06-141 18 528 Saskia Wessel, tel. 06-139 97 769 verkoop@overflakkee-magazine.nl Vormgeving en drukwerk Linkt, Rotterdam Uitgever Linkt Michel van Kleeff Peter van der Horst Henegouwerplein 16, 3021 PM Rotterdam uitgever@overflakkee-magazine.nl Bezorging en vragen over de bezorging Garant Reklame Verspeidingen Hellevoetsluis, tel. 0181 – 318666 www.garantreklame.nl

Adequate projectie In 1985 verhuisde het Diekhuus naar het Beneden Zandpad. Daar kon een goede donkere filmzaal met een adequate projectie in gebruik worden genomen. Maar het was het meermalen nodig het bestaansrecht te bewijzen. Toch waren er altijd mensen die ‘de betere film’ wilden zien. Toen waren dat er gemiddeld nog geen 20 per voorstelling maar de laatste jaren is dat gemiddelde opgelopen naar

Over Flakkee wordt huis-aan-huis verspreid op Goeree-Overflakkee. Over Flakkee verschijnt 11x per jaar in een oplage van ca. 22.000 exemplaren en is een uitgave van LINKT. Op www.overflakkee-magazine.nl vindt u de verschenen edities online.

Voor het dagelijkse nieuws gaat u naar www.flakkeenieuws.nl


Over Flakkee jaargang 2 - februari

Over Dieren & Natuur Het laatste dierennieuws, handige informatie of tips over uw huisdier, groot of klein. Op deze pagina’s leest u het!

Dierenartsenpraktijken Oude-Tonge & De Wurft

Faciliteiten

Op beide lokaties kunt u terecht met uw huisdier voor onderzoek, vaccinaties, diverse operaties, afhalen van voeding en medicijnen. In Oude-Tonge hebben we recent een uitgebreide nieuwe operatieruimte in gebruik genomen, waar we de langdurige operaties onder gasnarcose en voortdurende monitoring uitvoeren. Verder beschikken we over moderne digitale röntgen-, echo- en bloedanalyseapparatuur, waardoor vaak snel een diagnose gesteld kan worden.

Praktijkopbouw

Over de praktijken verdeeld werken 5 dierenartsen en 4 assistentes.

Lokaties

Langeweg 6 3255 LJ Oude-Tonge Tel. 0187-642441

Oude-Tonge is de hoofdlokatie voor alle diersoorten. Hier hebben we gedurende de week maar liefst 12 open inloopspreekuren, maar ook behandeling op afspraak is mogelijk. In Sommelsdijk (de Wurft) zijn gedurende werkdagen altijd een dierenarts en een assistente aanwezig voor de behandeling van kleine huisdieren. Hier werken wij uitsluitend op afspraak. N.B. Een visite aan huis is ook voor de kleine huisdieren mogelijk!

Doelstelling

Wij streven ernaar uw dier optimaal te helpen met oog voor u als eigenaar. Uw mening over uw huisdier staat centraal, en wij proberen u te ondersteunen in het gezond houden van uw huisdier.

Hondentrainingscentrum Z.W.N. • Puppycursus v.a. 8 weken • Gehoorzaamheid, EG, V.E.G. 1, V.E.G. 2 • Sociale Huishond • GGB , GG1, GG2, GG3. volgens reglementen van FHN • Behendigheid, • Apporteersport Fazantenlaan 4 Hellevoetsluis Telefoon 0181-321450 mob. 06-51140049 Email info@htczwn.nl Website www.htczwn.nl

DIERENSPECIAALZAAK ANNEX HENGELSPORT

BREEMAN Aanbieding

Oostelijke Achterweg 17 3245 AN Sommelsdijk Tel. 0187-478660

Bent u benieuwd wat we voor uw huisdier kunnen betekenen? Kom eens langs, bel voor de mogelijkheden of kijk eens op www.dierenartsenpraktijkoudetonge.nl of www.dapdewurft.nl

Adverteren? Bel Art Communicatie Arthur van Kleeff 06-14118528 Saskia Wessel 06-13997769 verkoop@overflakkee-magazine.nl Ook voor reserveringen in Hoeksche Waard Exclusief

IAMS Kattenvoeding

probeerprijs van 14,95 voor 9,95

Westdijk 30 3241 GV Middelharnis Telefoon 0187-486786

Eukanuba 3 kg pupp y en adult hondenbrokken

50% korting


Over Flakkee jaargang 2 - februari

Over Dieren & Natuur

Padden uit winterslaap Vooral in de avonduren valt het op: het is merkbaar langer licht! Na een lange grijze winter bloeien sneeuwklokjes en krokussen. Zanglijsters, koolmezen en merels laten de eerste voorjaarszang horen. Lang niet iedereen draagt meer handschoenen en warme mutsen: het voorjaar nadert onweerstaanbaar!

De dierenarts Casper Hoek In 2007 nam Casper Hoek de dierenartsenpraktijk in Oude-Tonge over. Met zijn vier dierenartsen, vier assistentes en een dependance in Sommelsdijk behandelt hij landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. In Over Flakkee schrijft Casper over zaken die hij in zijn praktijk tegenkomt.

Een spuitje geven Van tijd tot tijd lopen er op de praktijk middelbare scholieren mee om te zien wat het vak nu eigenlijk inhoudt. Vaak is dit op advies van de ouders of een klassenleraar, die zeer terecht zeggen: ‘Het lijkt wel een mooi vak, maar er zitten vast ook nare kanten aan.’ Een van die minder aangename kanten is toch wel het laten inslapen van een dier. ‘Toch wel’, omdat het natuurlijk altijd een beslissing is die je als dierenarts ondersteunt. Zo af en toe krijgen we de indruk dat een baasje zijn dier gewoon zat is en dat het zelfs weinig of niets mankeert! Dit soort eigenaren kan op weinig sympathie rekenen: het dier moet herplaatst of desnoods naar een asiel gebracht worden, en niet van het leven benomen.

Rugstreeppad in een poel

Paddentrek Niet alleen vogels en planten reageren op de dagen die lengen en de licht stijgende temperaturen. Ook de amfibieën ontwaken uit hun winterslaap. Padden, kikkers en salamanders begeven zich, soms massaal, op weg naar plaatsen om zich voort te planten.

Nee: inslapen, ‘een spuitje geven’ of - zoals het ook bij dieren steeds vaker genoemd wordt - euthanasie, is echt bedoeld voor dieren met ondraaglijk en uitzichtloos lijden. Een dier met bijvoorbeeld een lichaam vol tumoren of uitzaaiingen kan zonder ingrijpen erg lang in leven blijven, en zelfs met morfine-achtige medicijnen veel pijn lijden.

Dit fenomeen kennen we als ‘de paddentrek’. Het spreekt zó tot de verbeelding dat Harry Sacksioni, een bekende Nederlandse gitarist, er zelfs een nummer aan heeft gewijd. Het zijn plaatsen waar tot in de zomer regenwater achterblijft, maar ook in poelen in de duinen en schone sloten in het polderlandschap. Vaak trekken de amfibieën al vele tientallen jaren naar dezelfde plaats.

Paddentunnels De massale trek van padden, kikkers en salamanders is niet zonder gevaar. Als een lang bestaande route wordt doorkruist door een weg, dan kunnen daar in de trektijd vele tientallen tot honderden dieren worden doodgereden. Een oplossing is: een paddentunnel. Onder de weg worden dan open rioolbuizen gelegd, waardoor de dieren deze gevaarlijke hindernis omzeilen. Op plekken waar dit niet mogelijk is plaatsen vrijwilligers dubbeltjesgaas langs de weg. Vervolgens worden op enkele plekken naast dit gaas emmers ingegraven. De padden lopen letterlijk in deze val en de emmers worden elke dag geleegd, uiteraard aan de goede kant van de weg…!

Rugstreeppad in de verdrukking

De poelen op de Kwade Hoek zijn weer geschikt voor de rugstreeppad

rugstreeppad te helpen. En daarbij wordt gelukkig succes geboekt. Het in 2009 ingerichte Volgerland op de Kop van Goeree bijvoorbeeld. Maar ook buitendijks op de Kwade Hoek, waar in 2010 woekerende struiken langs het fietspad zijn verwijderd. Op zwoele avonden klinkt daar weer de lokroep van de rugstreeppad.

De rugstreeppad springt niet zoals een kikker, maar beweegt zich lopend voort. De soort onderscheidt zich door, tja dat raadde u al, een vrij felle gele streep op de rug. De rugstreeppad is een pionier. Vooral plaatsen waar nieuwe poelen en plasjes opduiken zijn geliefd. Nieuwbouwwijken bijvoorbeeld, maar in de duinen waar oorspronkelijk door verstuiving steeds nieuwe poelen ontstonden. Maar, er worden niet zoveel nieuwe wijken meer gebouwd en ook de duinen zijn vastgelegd. Hierdoor heeft de rugstreeppad het moeilijk.

Ted C.J. Sluijter (t.sluijter@natuurmonumenten.nl)

Kwade Hoek en Volgerland

Lid worden van Natuurmonumenten?

Natuurmonumenten probeert bij haar beheer de kwetsbare

Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl

Boswachter Natuurmonumenten, Goeree-Overflakkee

Zo was het ook met Kazan van mevrouw de Vries (verzonnen namen). Hij had het ondanks zijn niet te verwijderen tumoren nog een tijdje naar zijn zin gehad dankzij de goede verzorging van zijn vrouwtje. Maar nu belde ze: ik geloof dat u Kazan maar een spuitje moet komen geven. Het was aan de telefoon al duidelijk dat mevrouw het er erg moeilijk mee had. Nadat Kazan zijn verdoving had gekregen kreeg ik, zoals dat wel vaker gebeurt, het levensverhaal van Kazan en ook deels van mevrouw zelf te horen. Het bleek dat mevrouw haar enige kind al vroeg aan een auto-ongeluk was verloren en dat haar man enige jaren geleden aan kanker overleden was. ‘Kazan was eigenlijk zijn hond, het is het enige dat ik nog van ons samen heb’. Mevrouw wilde niet bij het inslapen zijn. Toen ik haar het in de keuken hoorde uitschreeuwen van verdriet, werd me duidelijk dat dit zo’n visite was die je als dierenarts ook moet leren verdragen, en nooit meer vergeet… Casper Hoek Dierenartsenpraktijk Oude-Tonge/de Wurft www.dierenartsenpraktijkoudetonge.nl


Actiepakket

30 rijlessen +praktijkexamen +slipcursus

€1125,-

es! l j i r r e p , 30 s maar €

Dat i

Daarom NXXT! Voor leerlingen / Ouders: 1. Betrouwbaar

NXXT is een franchiseorganisatie welke zich heeft gespecialiseerd in het verkrijgen, opleiden, trainen en begeleiden van de bij haar aangesloten rij-instructeurs.

2. Kwaliteit

Bij NXXT geloven we in kwaliteit. Een goede dienstverlening staat wat ons betreft altijd aan de basis van tevreden klanten /leerlingen.

3. Resultaat gericht

Wij weten als geen ander dat het uw doel is zo snel mogelijk zelfstandig aan het verkeer te kunnen deelnemen. Dat is ook ons doel.

4. Full-service

teur zal zijn. Dat betekent voor u dat uw instructeur als geen ander weet wat uw specifieke leer- en aandachtspunten zijn.

Voor alles wat u nodig heeft om uw rijbewijs te halen kunt u bij ons terecht, voor theorie materiaal, oefen trainingen theorie,proefexamens,enz.

7. Onderscheidend

5. Veilig

NXXT kan door haar schaalgrootte samen met haar instructeurs zorgen voor een onderscheidend pakket van diensten. Voor u betekent dit meer flexibiliteit en vaak een scherper aanbod met een hogere kwaliteit.

Door te werken met het nieuwste materiaal, instructeurs die door de strenge NXXT selectie gekomen zijn en welke jaarlijks diverse malen getraind en bijgeschoold worden, verzekert u zich van een veilige rijopleiding.

8. Duidelijk

Bij NXXT maakt u duidelijk afspraken omdat wij graag duidelijke afspraken met u maken. Wij geloven in het feit dat duidelijke afspraken en regels ervoor zorgen dat u met meer plezier sneller tot goede resultaten komt.

6. Persoonlijk

Wij zorgen er niet alleen voor dat uw les doorgaat, ook zorgen wij ervoor dat dit met dezelfde rijinstruc-

Bel 0187-843337 of mail naar info@nxxt.nl Kijk ook eens op www.nxxt.nl

Dans je fit bij BALLETSCHOOL PETRA HOEK

met: STREETDANCE AEROBIC/TAIBO ZUMBA ZUMBA GOLD (55+) ZUMBATOMIC (KIDS)

!

1e les g ratis

Voor info: www.balletschoolpetrahoek.nl of 06-22168161

ETEN IN ALCAZAR Elke zaterdag en zondag “Live Cooking Buffet” voor maar €27,50 p.p. (voor 2 uur)

Voor de kinderen zijn er Nanny’s aanwezig! miliefeesten Voor al uw fa r cht bij Alcaza unt u ook tere

k

Alcazar Events * Groeneweg 16 * 3297 LA Puttershoek tel. 078 - 676 4000 * www.alcazarevents.nl * info@alcazarevents.nl

brilcentruM keuvelaar opticien - contactlensspecialist - orthoptist Zandpad 56 - Middelharnis telefoon 0187 - 48 34 37

www.brilcentrumkeuvelaar.nl


Over Flakkee jaargang 2 - februari

Golf

LASS Win een STARTERSC bij Over Flakkee!

De startende golfer zal eerst bekend moeten worden met de technieken van het spel. Als golfleraar heb ik ongeveer 1500 golfers op weg geholpen, dus wie weet kan ik ook u laten kennismaken met de golfsport. De prijs die u kunt winnen bij de puzzel van deze editie is een STARTERSCLASS golfclinic.

Lesduur 2,5 uur per les ( 4 maal, dus 10 uur les! ) U leert putten, chippen, pitchen en natuurlijk de swing. De golfregels leren we in een aparte les. Na deze lessen kunt u al de baan op. Inclusief: huur stokken en tas, golfregelboekje, pitchfork, tee’s, ballen en toegang tot de golfbaan.

Niet zomaar een prijs

Wint u de hoofdprijs niet, maar heeft u wel de juiste oplossing ingestuurd, dan kunt u aan deze clinics deelnemen met 10% korting!

In de ‘startersclass’ leert u de beginselen van het spel. U lest in een groep van maximaal 8 personen.

Deze startersclass (t.w.v. € 250,00) wordt aan de prijswinnaar aangeboden door: Teetime Leo van Bennekom 06 53 96 77 38 De lessen worden gegeven op: Golfbaan Catharinenburg Bouwdijk 9, 3248 LA Melissant Meer informatie vindt u op de website www.teetime.nl

Woorden van vijf letters

Doe mee met de puzzel en win!

U weet de oplossing? Ga voor vrijdag 11 maart naar www.overflakkee-magazine.nl en vul de oplossing in of stuur een briefkaart naar: Over Flakkee, Dieklaan 12, 3241 SB Middelharnis. Vermeld duidelijk uw naam, adres en telefoonnummer.

Een spel voor jong en oud dat steeds meer aan populariteit wint. Niet voor niets is het de snelst groeiende sport in Nederland. Leuk om te doen als spel met de familie of vrienden, uitdagend en spannend in competitieverband.

1

7

2

3

3

2

4

4

5

8

6

5

7 8

9

9 10

Prijswinnaar januari

11

De oplossing van de vorige puzzel was: Brouwersdam

12

Uit de vele juiste inzendingen is als winnaar uit de bus gekomen: mw B. van der Groef uit Sommelsdijk.

6 1 11

13

12

14

10

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Per horizontale regel dienen drie woorden van vijf letters te worden ingevuld. De letters in de vet omlijnde vakjes zijn respectievelijk de laatste letters van het 1e en 2e woord en de beginletters van het 2e en 3e woord. De letters in de genummerde (molen)vakjes overzetten naar de gelijkgenummerde vakjes in de aparte balk. Daar leest u dezelfde naam van twee molens die in het bezit zijn van de Molenstichting. Als u die naam inzendt loot u mee voor de prijs. 1. Vrees - niet voor - Europese taal. 2. Bewijs van afwezigheid - bijenhouder meningsverschil. 3. Een van de seizoenen - interest - hengselvat. 4. Twaalf stuks - ongekunsteld - provinciebewoner. 5. Guinees biggetje - boom - inhoudsmaat. 6. Kastelein - dagtekening - kantlijn. 7. Vruchten - langzaam - grasveld. 8. Heulsap - krijgsgewoel - groot hert. 9. Witachtig - kantoorbediende - metaal. 10. Smekend verzoek - treurspel - welpenleidster. 11. Peilstift - vlak, egaal niemendal. 12. Heden - harde wind - niet dik - 13. Vrouwenverblijf - lentemaand - reis, rit. 14. Inleidend gedeelte van muziek - walkant - wielerwedstrijd.


Vlakbij het centrum van Ouddorp, een van de ‘groenste’ dorpen in de omtrek, is ons hoveniersbedrijf gevestigd op een terrein van 4.000 m2. Wat ooit begon als het aanleggen en onderhouden van tuinen voor familie en vrienden is uitgegroeid tot een professioneel hoveniersbedrijf. Paul Emaus is allround en dat betekent dat U hem voor iedere tuinklus kunt benaderen. Niet alleen voor het maken van een tuinplan, maar ook voor het (deels) wijzigen of opnieuw inplanten van uw bestaande tuin. Niet alleen voor het geven van een voorjaars- of winterbeurt aan uw tuin, maar ook voor (zelfs heel frequent) plegen van periodiek onderhoud. Niet alleen voor het in het voorjaar verticuteren en bemesten van uw kostbare gazon, maar ook voor het (wekelijks) maaien hiervan. Niet alleen voor het opnieuw leggen van uw terras of straatje, maar ook voor het ontwerpen en aanleggen van uw droomterras. Niet alleen voor het weghalen van die boom die in de weg staat, maar ook voor het plaatsen van jonge (maar ook grote) bomen waar u maar wenst. We zijn een jong bedrijf met veel kennis, goede materialen en werken zowel op Goeree Overflakkee als Voorne Putten. Uw tuin, onze passie !

Paul Emaus Tuinaanleg en onderhoud Bokweg 9 3253 AB Ouddorp T 0187 - 68 43 97 F 0187 - 68 10 37 M 06 - 23 39 28 37 E info@emaustuinaanleg.nl www.emaustuinaanleg.nl

Voordeel bij de

biologisch specialist

50% t/m 31 maart

KORTING

Bij inlevering van deze bon ontvangt u tot en met 31 maart 50% korting op 1 kg. (of andere maat) biologische groente of fruit naar keuze.

EKOSHOP SOMMELSDIJK Oranjestraat 8 3245 AT Sommelsdijk

Tel. 0187-481430 e-mail: info@ekoshop-sommelsdijk.nl website: www.ekoshop-sommelsdijk.nl

Donderdag 24 februari vanaf 17.00 uur locatie Golf Restaurant Roxenisse te Melissant WELKOMSTDRANKJE

WWW.TOTZINS.NL

WEA Deltaland BORRELHAPJES

Golf Restaurant Roxenisse KADO SPONSORLOTERIJ

Art-Communicatie | Over Flakkee PUBLICATIE

Groot Goeree Overflakkee en Over Flakkee ORGANISATIE

• d e l i c a t e s s e n • k o f f i e • k a d o ’s • b o n b o n s • k e r s t p a k k e t t e n • f e e s t j e • d i n e r •

Heleen & Gerald Vink Voorstraat 13 • Ooltgensplaat Tel. 06- 23 22 13 71 • www.proeverij13.nl e-mail: info@proeverij13.nl • www.bedandbreakfast.nl

thee • bed & breakfast

• k o f f i e • k a d o ’s • k e r s t p a k k e t t e n • w i j n • t h e e • f e e s t j e • d i n e r • d e l i c a t e s s e n

• wijn • bed & breakfast

POINT Office Support en De Drie Linden Makelaardij


Over Flakkee jaargang 2 - februari

Wijn van de maand:

Lekker eten Koken als een chefkok

Château Segur, Cru Bourgeois

Net zo koken als Jamie Oliver? Het kan. Deze Mainstream Emaille koekenpan van Jamie Oliver is prettig in gebruik en voorzien van vele praktische eigenschappen, waardoor culinaire hoogstandjes in de keuken niet uit kunnen blijven! Van € 22,95 tot € 32,95 via www.fonq.nl

De karaktervolle wijn met een vrij stevige, volle smaak met zachte tannines komt uit de HautMédoc Bordeaux in Frankrijk. Deze Haut-Médoc is op zijn best in de jaren waarin niet alleen de Merlot goed rijp wordt, maar ook de Cabernet. Want dan krijgt de doorgaans elegantere smaak wat meer ras en diepgang dan gebruikelijk, met ook een aangenaam aroma van zwarte bessen.

Leuk om te weten Château Segur heeft een rijke geschiedenis. Zo heeft een van de graven van Segur in het begin van de 17de eeuw het château gebouwd en druivenstokken geplant. Tot aan de Franse Revolutie bleven de Segur’s eigenaar van het domein: in 1789 werd het publiekelijk geveild. Vele jaren later, in 1959, kocht de familie Grazioli het château. Hierbij wordt het volstrekt verwaarloosde wijngoed geheel gerenoveerd. Geleidelijk weet eigenaar Jean-Pierre Grazioli ook de wijnkwaliteit te verbeteren. Hij investeerde in eigentijdse kelderapparatuur en in vaten.

Lots of love Goed te combineren met Gevogelte eendenborst Rood vlees biefstuk, ossenhaas Wild reebiefstuk, hert Kaas rijpe, franse kazen

Met deze taartvorm van Wilton wordt bakken nog leuker. Zwaar gegoten aluminium om detail en spreiding van warmte te waarborgen. Met een non-stick oppervlakte zodat makkelijk loslaten en schoonmaken gegarandeerd is. Diameter 27,5cm en 6,25cm diep, artikelnummer 2105-5011. Verkrijgbaar via webwinkel www.deleukstetaartenshop.nl

Verkrijgbaar via www.wijnwereld.nl, prijs € 9,65

Genieten van heerlijk biologische eitjes?

Adopteer een kip

Deze stoofpannen gaan een levenlang mee. Ideaal om kleine porties op een originele wijze te presenteren: brunch, warme hapjes of soufflés. De aardewerken ministoofpannen van Le Creuset zijn onmisbaar in de keuken. Diameter: 14 centimeter. www.lecreuset.nl

Wil je ook graag dat een kip een goed leven heeft? Ga dan voor biologische eitjes! Biologische kippen zijn verzekerd van een dierwaardig leven. Zo hebben ze lekker veel stalruimte, stro, legnesten en biologisch kippenvoer. Voor € 24,50 per jaar adopteer je een kip. Wees niet bang: de kip blijft gewoon van de boer en leeft op de pluimveehouderij samen met haar honderden vriendinnen. Wel kun je 6 keer een doosje van 6 biologische eieren ophalen bij de deelnemende winkels. Op GoereeOverflakkee is dat Ekoshop in Sommelsdijk. Ook leuk als kado! Kijk op www.adopteereenkip.nl voor meer informatie of loop binnen bij de Ekoshop.

Heerlijke olijfolie van de tap

Ieniemini Olijfolie is lekker: op een salade, door de pasta, over vis en gegrilde groenten, maar ook om je brood in te dippen. Beetje zeezout erbij, en klaar! Daarnaast is het ook nog eens heel gezond. Het zit namelijk boordevol met enkelvoudige onverzadigde vetzuren en antioxidanten. Bij Proeverij 13 aan de Voorstraat in Ooltgensplaat is de nieuwe oogst net binnen. In de gezellige delicatessenwinkel staan vier RVS-vaten gevuld met heerlijke Italiaanse olijfolie. Eigenaresse Heleen Vink vertelt: ‘Wij kopen rechtstreeks bij de boer en daardoor is de kwaliteit uitstekend. De smaak van de olijfolie varieert van zeer grassig tot boterzacht.’ Klanten kunnen zelf hun meegebrachte fles vullen of een fles kopen bij het leuke adres. Heleen vervolgt: ‘Uit Spanje hebben we een hele goede bakolijfolie. Deze olie kan hogere temperaturen hebben zonder te verbranden. Een goed alternatief voor boter, dus. En dan hebben we nog een winnende combinatie: onze Calabrie-olijfolie samen met de super Vijgen-Dadel-azijn!’

Proeven? Proeverij 13, Voorstraat 13 in Ooltgensplaat, www.proeverij13.nl. Open op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.


Schoonheid ligt verborgen in het alledaagse Bij Kim’s Beautiek bieden wij u verschillende gezichtsen lichaamsbehandelingen voor mannen en vrouwen.

Schoonheid ligt verborgen in het alledaagse… Bij Kim’s Beautiek aan De Ruijterstraat 22 in Middelharnis kom je helemaal bij van alle drukte van de dag. Zowel vrouwen als mannen kunnen in de salon genieten van een gezichts- of lichaamsbehandeling. Kim van Oudenaarden maakt daarbij gebruik van de heerlijke Italiaanse schoonheidsproducten van Gerard’s.

Luxe gezichtsbehandelingen met soya, olijfproducten of een rewhite behandeling om pigment en kleine littekens te verminderen. Wellness behandelingen zijn onze specialiteit, o.a.: Bamboe massage Hot stone massage Peper treatment Reminessence Zwangerschapsmassage Shirodhara

• • • • • •

Ook voor reductie van haargroei kunt u terecht bij ons. Wij passen de IPL lichtflits ontharing toe.

warme olie in een ritmische beweging over het voorhoofd gegoten. Van Shirodhara wordt gezegd dat het onder meer mentale en emotionele rust geeft. Het helpt bij slapeloosheid, verbetert de huid en voedt en verjongt het lichaam.

kunnen terecht bij Kim’s Beautiek voor een weldadige zwangerschapsmassage.

Turbobruiner

Laat schoonheid u verrassen… U zult zien dat u na een van onze behandelingen heerlijk ontspannen en energieker bent. Schoonheidssalon Kim’s Beautiek De Ruijterstraat 22, 06-25073832, 3241 GG Middelharnis www.kimsbeautiek.nl

Uw keuken renoveren?

Tieleman Keukens verzorgt ook uw complete keukenrenovatie Is uw keuken toe aan een nieuwe ‘look’? Is uw gezinssituatie gewijzigd zodat uw keuken niet meer voldoet? Of voldoet de apparatuur niet meer naar aan uw wensen? Situaties welke met een metamorfose of renovatie op te lossen zijn. Nieuwe fronten en een nieuw aanrechtblad geven uw keuken een geheel ander gezicht. Het omhoog plaatsen van apparatuur en sloten op de kasten maken de keuken kindvriendelijk. Met een stoomoven of een Teppan Yaki bent u weer bij de tijd. Tieleman Keukens loopt voorop in de branche en volgt alle ontwikkelingen. Er is een hoop gebeurd sinds Tieleman in 1962(!) de eerste keukens plaatste. Naast de kwaliteit, design en duurzaamheid, is ook de toegepaste techniek enorm verbeterd in de hedendaagse keuken. Omdat Tieleman Keukens vanaf de allereerste dag voor kwaliteit gekozen heeft, komen veel klanten terug wanneer ze aan een nieuwe

Samen met haar collega Joyce geeft ze naast de reguliere gezichtbehandelingen, zoals verven van wimpers, epileren en harsen, ook behandelingen met soya, olijfproducten en algen. Ook verzorgen de dames massages, waaronder de hot-stone en bamboo massage. Ook zwangere dames

keuken toe zijn. In sommige gevallen kunnen we echter besluiten om tot renovatie over te gaan. De keuken is dan nog in prima staat, de kwaliteit van destijds heeft de tand des tijds glansrijk doorstaan. Maar bijvoorbeeld de apparatuur kan wel verouderd zijn. Of het aanrechtblad voldoet niet meer. Dergelijke zaken zijn goed en duurzaam op te lossen. Vaak kan met een aantal eenvoudige ingrepen uw keuken worden gemoderniseerd. Een inventarisatie van de mogelijkheden geeft u uitzicht op wéér vele jaren onbezorgd keukenplezier. Onze adviseurs nemen graag de mogelijkheden met u door. Persoonlijk contact en een hoog serviceniveau vormen nog altijd de basis van het Tieleman succes. Wilt u advies op maat bij u thuis? Surf snel naar www.tielemankeukens.nl/afspraakmaken Uiteraard helpen wij u graag.

Wellness Kim vertelt: ‘Daarnaast hebben we pakkingen met olijf en basilicum, yoghurt en fruit of een pakking met peper en witte modder. Deze laatste behandeling is niet alleen een heerlijke massage, maar werkt ook nog eens verstevigend. Na de behandeling voelt de huid als nieuw en is de geest ontspannen.’ Een hele bijzondere behandeling is de Shirodhara. Bij deze behandeling wordt er in een continue stroom

Als laatste zegt Kim: ‘Een goede afsluiting na een lichaamsbehandeling of arrangement is om nog even lekker onder de turbobruiner te gaan voor een gezonde kleur. Zo kun je er weer helemaal tegenaan!‘ Kim’s Beautiek De Ruijterstraat 22 Middelharnis M: 06 - 25 07 38 32 www.kimsbeautiek.nl

Nooit meer scheren Sinds 2009 werkt Kim’s Beautiek met IPL lichtflitsontharing. Kim legt uit: ‘Wij raden aan om ongeveer 15 keer een behandeling te doen in een periode van 8 tot 10 maanden. De behandeling over een langere termijn verspreiden kan ook. De lichtflits vernietigt de haarzakjes waardoor de haren weg blijven. We garanderen een reductie van de haren van ongeveer 80 tot 90 %!’

Leve de molens! Het jaar 2011 is het jaar van de molen. In onze vorige krant lieten we alle molens van Goeree-Overflakkee voorbij komen. Behalve molen De Hoop in Ouddorp, die waren we vergeten. Dus bij deze….

Molen De Hoop Molen De Hoop aan de Molenweg 26 in Ouddorp is een korenmolen. De Hoop is een van de weinige windmolens in Nederland die in particulier bezit is. Al jaren is de molen in handen van de familie Voogd. Aangrenzend aan de molen is

een dierenwinkel waar ook meelproducten te koop zijn.

Molenstichting Goeree-Overflakkee De Molenstichting GoereeOverflakkee organiseert dit jaar weer een aantal bijzondere activiteiten, zoals op 14 mei (Nationale Molenen Gemalendag), 9 juli (Molendag Goeree-Overflakkee) en 10 september (Nationale Monumentendag). Kijk op www.levedemolens. nl en www.gomolens.nl voor meer informatie en activiteiten van dit themajaar.


Over Flakkee jaargang 2 - februari

Verse producten van het seizoen Houd je van lekker en goed eten in een sfeervolle omgeving? Dan is een bezoek aan restaurant De Etage in Bruinisse een aanrader. In de keuken bereidt chefkok Marco Verspeten, gebaseerd op de Franse Keuken, de heerlijkste gerechten. Gastvrouw Fleur Verloo zorgt dat het de gasten aan niets ontbreekt. Met het weidse uitzicht op de Grevelingen en de gezellige jachthaven is een geslaagde avond compleet.

de gasten graag. De wijnkaart met meer dan 40 verschillende wijnen is uitgebreid: naast Franse klassiekers schenkt De Etage ook wijnen uit de Nieuwe Wereld. Niet alleen voor een romantisch diner is De Etage geschikt, ook voor een zakelijke lunch of feestelijk gelegenheid tot ongeveer 50 personen kunnen gasten terecht op de eerste verdieping van het pand.

Verse vis en biologisch vlees

Huiskamergevoel Samen met Brasserie Sailor’s Inn zit het restaurant in een industrieel gebouw aan de punt van de jachthaven. Sinds vorig jaar zijn beide eetgelegenheden op deze nieuwe locatie open gegaan. Sailor’s Inn, waarvan de dagelijkse leiding in handen van zus Iris Verloo is, is de juiste plek voor een kop koffie of een snelle hap. In de zomer zelfs op een prachtig drijvend terras. Fleur, die het restaurant leidt, vertelt: ‘Naar restaurant De Etage ga je als je een avondje uit wilt. Het is een klein en intiem restaurant op een hoog niveau. Totaal hebben we acht tafels, waardoor we veel persoonlijke aandacht geven.’ Bijvoorbeeld over de keuze van de wijn. Welke wijn past het beste bij een bepaald gerecht? Daarin adviseert Fleur en haar team

Als Marco over eten begint, dan straalt hij: ‘We werken met verse producten van het seizoen zoveel mogelijk biologisch. Dagelijks krijg ik nieuwe aanvoer van bijvoorbeeld vis en biologisch vlees. Niet alleen is dat beter voor de dieren: de producten zijn ook smaakvoller en gezonder. Doordat we in Zeeland zitten – voor mijn neus komt ieder dag nieuwe vangst binnen – kook ik veel met schaal- en schelpdieren. Onze basis is kwalitatief hoogwaardige producten. Zo maken we onze sausen zelf.’ Veel ervaring heeft Marco opgedaan bij andere restaurants. Zo is hij vijf jaar souschef geweest bij de Hooge Heerlijkheid in Middelharnis en heeft hij gewerkt bij Brasserie Maritiem in Zierikzee. Als laatste vertelt Fleur trots: ‘De Etage is sinds kort toegelaten bij de Kring van de Oosterschelde Kreeft. In deze kring zitten tien Zeeuwse restaurants. De commissie vindt dat wij hier goed bij passen, dus zijn wij het elfde restaurant aangesloten bij de kring.’

Restaurant De Etage Jachthavenweg 61a 4311 NC Bruinisse

T (0111) 484 248 E de-etage@sailorsinn.nl I www.de-etage.nl

Openingstijden Maandag, donderdag & vrijdag Zaterdag

diner 18.00 uur lunch 12.00 – 14.00 uur diner 18.00 uur 12.00 – 20.00 uur

Zondag

Op dinsdag en woensdag is restaurant De Etage gesloten Foto’s Dick van der Veer, www.dickvanderveer.nl

Zie, proef en beleef het zelf in Restaurant De Etage!

BRASSERIE SAILOR’S INN

HIGH TEA

Geopend van vrijdag tot en met zondag

Wintermenu €45,00 * Salade van licht gerookte eendenborst met een Truffeldressing * Gefrituurde Gambas met een romige Sesamsaus * Boerderij Kalfsribeye omringd in een lichte pepersaus en aardappelsoesjes * Dagdessert

Even bijkomen van een drukke werkweek, even samen zijn, luisteren naar de laatste roddels en genieten van al dat lekkers op tafel... Dat kan bij ons elke zondag tijdens uw eigen High Tea Party! Wilt u op een andere willekeurige dag komen? Dan kan dit op reservering vanaf 4 personen.

Diner compleet Elke maandag bieden wij u een 3-gangenverrassingmenu aan inclusief: aperitief, 2 glazen wijn en koffie met friandises voor €45,00 per persoon!

Onze High Tea bestaat uit Onbeperkt thee (verschillende smaken) Diverse zoetigheden Eccles en Scones met Clottes cream en jam Sandwiches Hartige taart Bonbons en koekjes

soon

Jachthavenweg 61 A, 4311 NC Bruinisse tel. 0111-484248, www.de-etage.nl e-mail: de-etage@sailorsinn.nl

€ 18,75 per per

• •

Jachthavenweg 61 A 4311 NC Bruinisse 0111-482902 www.sailorsinn.nl sailorsinn@planet.nl


Over Flakkee jaargang 2 - februari

Hoera vakantie!

Weetje De voorjaarsvakantie is ingevoerd naar de wens van mensen om in deze periode op wintersportvakantie te gaan of Carnaval te vieren. Gezien het jaargetijde wordt deze schoolvakantie ook wel Krokusvakantie genoemd: deze staan dan vaak in bloei of komen op.

Wat gaan we met de kinderen doen? Altijd weer een vraag die in de schoolvakantie opkomt. Misschien leuk om eens een museum te bezoeken met de kinderen! Een paar leuke tips zijn… Strijden als een ridder

Oog in ook met een Dino

In hun blinkende harnas gaan ridders met elkaar de strijd aan in het Legermuseum. Wie gebruikt zijn zwaard, strijdhamer of dolk het slimst en wint het gevecht? Kom ook! Legermuseum - Korte Geer 1 - 2611 CA Delft – www.legermuseum.nl

Het Oertijdmuseum in Boxtel is het grootste geologisch museum van Nederland. Je wandelt er langs oeroude landschappen, onder het grootste potvisskelet van Nederland, langs een Brachiosaurus van 23 meter lang en je maakt kennis met één van de oudste mensen: ‘Lucy’. Oertijdmuseum - Bosscheweg 80 - Boxtel – www.oertijdmuseum.nl

Terug naar de Middeleeuwen Het Historisch Openluchtmuseum staat in de carnavalsvakantie bol van de activiteiten. Maak kennis met de Middeleeuwen en beleef hoe de mensen toen leefden. Ga mee steltlopen, hoepelen en stokpaardje rijden. Historisch Openluchtmuseum Eindhoven Boutenslaan 161 B - Eindhoven – www.homeindhoven.nl

VillaZebra Wie is je vader? Wie is je moeder? Wat zijn dat eigenlijk voor mensen? Zijn ze aardig, streng, saai, spannend of leuk? In de tentoonstelling ‘Moeders & Vaders’ van Villa Zebra geven 25 kunstenaars een verrassend beeld van deze belangrijke personen. In de vakantie kunnen kinderen (4 t/m 12 jaar) ook de workshop ‘Familieweb’ volgen. Villa Zebra - Stieltjesstraat 21 – Rotterdam – www.villazebra.nl

Kinderboek Prinses Laurentien

Uren

zwemplezier! Welk kind vindt het niet leuk om zich lekker uit te leven in het water! En dat kan bij Sportcomplex De Gooye in Dirksland. De Gooye biedt zwem- en sportplezier voor iedereen. Met een wedstrijdbad, peuterbad, sporthal, horeca en een lig/speelweide kan groot en klein hier uit de voeten. Je kan recreatief zwemmen of sportief baantjes trekken. Er is zwemles, verschillende aquasporten en baby/peuterzwemmen. Naast het zwemmen kun je ook sporten in de sporthal, waar tal van verenigingen hun onderkomen in hebben. En na het sportief bezig geniet je lekker van een drankje of hapje in de gezellige horeca van De Gooye.

Iets te vieren? De Gooye is bovendien een perfecte locatie voor kinderfeestjes, personeel- en familiefeesten, recepties of uitvoeringen van zang- muziekverenigingen. Geheel naar eigen wens in te vullen. Sportcomplex De Gooye - Hondsgalgweg 1 Dirksland - www.degooye.nl

Prinses Laurentien en illustrator Sieb Posthuma hebben samen een spannend (voorlees)boek gemaakt:‘Mr. Finney en de wereld op zijn kop’. In het boek staan de onbevangen vragen van kinderen centraal over hoe we omgaan met onze aarde. Mr. Finney stelt zich deze vragen en gaat de wereld over op zoek naar antwoor-

den. Mr. Finney is half mens, half vis. Samen met andere grappige wezens beleeft hij spannende avonturen. Door het lezen van deze boekenreeks leren kinderen hoe mensen met de aarde omgaan. De boeken zijn bedoeld voor de leeftijd 4 tot 8 jaar. Meer over dit boek lees je op www.mrfinney.nl

Woordzoeker

Ga op zoek naar de volgende woorden:

s, flakkee, film, prins, prinse o, din koekje, snoep, chips, friet, school, game, pop, key, auto, voetbal, ballet, hoc , brandweer, politie, lied dansen, vrij, haai, tijger, poes, hond, konijn.

X E E U C W N I N P H H D F L U

G L O N D C S A H C S T T T F A

H O N D J N N N A S M N S I I J

M A U T O O S G S Z S I G N S E

J W A E L Z A V K G T I G P B M

E F P I A M I L E L T K O N G F

B A L L E T F U D A E M O M M O

H C P A N M P O P N O W O Q P I

S G D Z K O E K J E F I L M U D

N Z U I L K R A O R L V R I J S

D P R I N S E S I H O C K E Y U

V H T N C O C E Q E D F T N G L

E I P H L H T C T I J G E R G J

E K O N I J N B R A N D W E E R

S O E P E D A N S E N R H O E P

L O S H D L R L H B S E W T A S

How2talk2kids Steeds meer ouders zoeken naar manieren om beter te communiceren met hun kinderen en het thuis gezelliger te maken. De methode How2talk2kids is daarop hét antwoord! Simpel en alleen door een andere manier van praten kun je veel veranderen. How2talk2kids vertelt hierover in twee boeken: Effectief communiceren met kinderen en Broers en zussen

zonder rivaliteit. De theorie is helder en eenvoudig toepasbaar. Als je de problemen van je kind(eren) met respect behandelt voelt het zich beter begrepen en is het eerder geneigd zelf oplossingen te zoeken.

Zij sloeg mij… Maar hij sloeg mij eerst! Het boek ‘Broers en zussen zonder rivaliteit’ laat

ouders zien dat je enorm veel invloed hebt op de mate van rivaliteit tussen je kinderen. Zodat je als ouder niet altijd hoeft op te treden als de welbekende scheidsrechter of politieagent… How2talk2kids is een praktisch totaalconcept met boeken, workshops én themabijeenkomsten. Voor meer informatie zie www.how2talk2kids.nl


Over Flakkee jaargang 2 - februari

Mixen maar Tijd om de kinderkamer op te knappen? Ga aan de slag, er is zoveel leuks te koop. Voor jongens zie je veel stoere meubels van sloophout en voor meisjes een mix van alles. Zoals de accessoires van Little Diva! Naast servies, cosmetica en stationary hebben ze ook leuke dingen voor meisjeskamers!

prints, strass steentjes, velvet lint tot aan de parel- en hartjesknopen op de kussenslopen. Iedere kussensloop heeft speciaal zakje bedoeld om het ‘what a girl needs’ zakdoekje in op te bergen voor het stiekem wegpinken van de liefdesverdriet tranen waar iedere little diva zo nu en dan mee te maken heeft!

Geïnspireerd door de hedendaagse fashion heeft Little Diva een compleet nieuwe lifestyle lijn ontwikkeld. Met details als goud en zilver prints, leopard

De collecties zijn onder andere verkrijgbaar bij V&D, Bijenkorf, Trendhopper en de betere beddenspeciaalzaken en linnenshops. www.littlediva.nl

Favoriete knuffel!

Kids te noteren. Met meer dan 1000 kleurige stickers - leuk voo r de kleintjes - en veel praktis che tips. Handig, informatief en vrolijk. Uiteraard ook een lijstje met alle vakanties en fee stdagen en ruimte voor belangrijk e telefoonnummers. Kunnen we nog overleven zonder? Of het Kletsboek!, een orig ineel invulboek voor kinderen én grote mensen. Links en rechts staan dezelfde vragen en invulli jstjes. De linkerpagina is voor een kind en de rechterpagina is voo r een volwassene. Samen invulle Meer tijd en rust in je gez n in. Wie stim uleert op speelse wijze droomt er niet van? We het boeten in contact tus sen kind en ouder. op slaap, sport en ons soc iale le- Hoeveel keer heb je vandaag ven. De webshop www.g ezinnig. gelachen? Zou jij voor 100 nl biedt een gevarieerd 0 euro aanbod 10 konijnenkeutels opeten om de boel thuis prettig ? Ben er te jij een kampioen in twijfel organiseren. Hoe kun je en? de daEens of oneens: ruzie ma gelijkse dingen sneller of ken leuker moet verboden worden. uitvoeren? Waarmee ben Heb je je als vandaag iets gegeten dat ouder daadwerkelijk geh kraakt? olpen? Hoe laat zou je het liefst Bijvoorbeeld met de han naar dige bed gaan? Met het Kletsboek Family Survival Planner. ! Een kun je samen lachen, nad helder overzicht van één enken maand en natuurlijk eindeloos over twee pagina’s. Voo kletsen. r iedere Dit en meer te koop bij dag een hokje om alle afs praken www.gezinnig.nl

Gezinnig

Kinderwebwinkel www.puurbeleven.nl biedt het allerleukste voor je kindje! Ze verkopen onder andere knuffels van het merk Esthex. Kunstenares Esther Schuivens van Esthex haalt haar inspiratie uit haar oude tekeningen die zij als kind heeft gemaakt. Alle producten worden met de hand of met de naaimachine gemaakt in een werkplaats met ICTI certificaat, wat inhoudt dat de werknemers werken onder goede arbeids-

omstandigheden. Van het merk Esthex zijn ook muziekdoosjes, rammelaars, tasjes - en nog veel meer - te koop. Naast de Puur Beleven webwinkel is er in Rotterdam ook een ‘stenen’ winkel. Daar is nog meer te zien! Ook kun je hier op je gemak eens in de behang- en stofboeken bladeren. Puur Beleven – Pannekoekstraat 62A – Rotterdam – 010-465 90 99


Kijk ook eens op WWW.PHOENIX onze webshop .nl WOONWARENHUIS.NL www.phoenixwebshop

Meubelen

Boxspringcombinaties* • van het bekende merk dat je een Zwitsers gevoel geeft. Tevens dekbedden in alle soorten en maten

Deze week nieuwe aanvoer

LEN E B U E M S K U T 500 S EBREK! G E T M I U R WE HEBBEN

EN! NIEUW BINN

50RTI% NG KO

*Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken

Wintersport

vanaf

• Winterjassen vanaf

24,99

• Skibroeken vanaf

• Handschoenen

4,99

• Skisokken vanaf

21,99

1,99

• Moonboots vanaf

*Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken

10,00

NU T.E.A.B.

Schoenen

Vanish Oxi Action • 500 ml

• Wij kochten een partij schoenen met de betere merken

3 flessen voor

3150 PAAR

7.

50

Dagelijks voer! n a a e w u e i n

Van 4,72 voor

2.

99 Fauteuil Super aanbieding!

NU MET

4KO0RT% ING Van 149,99 voor

Stougjesdijk 137a - Mijnsheerenland Telefoon 0186 - 615166 www.phoenixwoonwarenhuis.nl info@phoenix-groep.nl

Maandag:13.00 - 17.30 uur Dinsdag t/m donderdag:09.00 - 17.30 uur Vrijdag:09.00 - 21.00 uur Zaterdag:09.00 - 17.00 uur

Oud-Beijerland Uit Spijkenisse pont Nieuw-Beijerland

Rotterdam Heinenoordtunnel ‘s-Gravendeel Dordrecht

Texaco

PHOENIX Klaaswaal Numansdorp

49.

A29

Zierikzee Roosendaal

99


Over Flakkee jaargang 2 - februari

Evenementen op Goeree-Overflakkee

Natuur

23 februari Inloop voor jongeren, Middelharnis

Wandeling, Ouddorp

Iedere woensdagavond van 19.00 tot 22.00 uur is er in het JAC, Molenweg 28 in Middelharnis een inloop voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Je kunt hier kletsen, wat drinken, een spel doen en er worden ook activiteiten en workshops georganiseerd. Ook open op andere dagen. Kijk voor dagen en tijden op www.jongerenwerkgo.nl.

29 februari Wandeling via het waterwingebied naar de Kwade Hoek. In het donker is de beleving anders dan met daglicht. Geluiden, silhouetten, licht aan de horizon van de maasvlakte en de sterrenhemel (als het helder is) komen aan bod. Vooraf krijgt u een kopje koffie/thee op het kantoor van Natuurmonumenten en vertelt de gids over wat u kunt verwachten tijdens de wandeling. Aanmelden verplicht op www.natuurmonumenten.nl of VVV Ouddorp aan Zee, Bosweg 2 (0187) 68 17 89. Laarzen en warme kleding aanbevolen. Start 19.30 uur.

23 februari Workshop, Oude-Tonge Workshop Webalbum maken bij de SWO, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Basiskennis Windows & Internet Explorer is nodig. Aanvang: 9.00 - 12.00 uur, kosten: € 25,00 incl. koffie/ thee. Aanmelden via SWO telefoon (0187) 64 13 44.

27 februari Jazz Café, Middelharnis Op zondagmiddag 27 februari van 15.00 tot 17.00 uur treedt Paul Stark cs op in de foyer van Het Diekhuus. Entree is GRATIS! Reserveren via www. cultuurpleingo.nl per e-mail: receptie@hetdiekhuus.nl of telefonisch (0187) 48 24 00. Iedereen is van harte welkom!

17 maart Workshop, Ouddorp Van 16 t/m 26 maart is het voor de 76ste keer Boekenweek, daarom geeft Kees Schrevel een workshop ‘Schrijven over je leven’. Leer hoe je van een herinnering een verhaal maakt. Tijd: 13.30 -16.00 uur, prijs: € 5,-locatie: bibliotheek Ouddorp, Hofdijksweg 20. Inschrijven via info@bibliotheekzuidhollandsedelta.nl.

12 maart Internationale vrouwendag, Middelharnis Alle vrouwen, jong en oud, zijn welkom voor de jaarlijkse viering van Internationale Vrouwendag. De avond begint met een internationaal buffet om 19.00 uur. Er is speciale aandacht voor het leven van vrouwen in Afrika. In bonte, kleurige klederdracht komen Afrikaanse vrouwen naar Middelharnis om iets te vertellen en te laten zien over hun leven. Met optreden van de meiden van Vivace uit Oude-Tonge. Aanvang: 18.30 uur, entree 2,50 euro. Locatie: Albedacollege (SJEM). Meer informatie www.8maartteamgo. come2me.nl.

t/m 5 april Kunstexpositie, Goedereede Elk jaar biedt de gemeente Goedereede aan zes kunstenaars de gelegenheid om hun werk te exposeren in de expositieruimte van het gemeentehuis. Tot en met 5 april is de fototentoonstelling ‘Kleurensymfonie’ van het echtpaar Jan Elen en Riet Elen-Doorduyn te bezoeken. Tijdens openingstijden van het Gemeentehuis, tramlijnweg 2, Goedereede, tel. 0187 – 491500.

Heeft u ook nieuws voor op de evenementenpagina? Mail dan uw informatie naar evenementen@overflakkee-magazine.nl

Het werk van: Annette de Roo Al vanaf haar vroege kinderjaren tekent en schildert Annette de Roo, later volgde ze een opleiding aan de kunstacademie en een lerarenopleiding tekenen. Van haar passie heeft ze haar werk gemaakt: ze is full time kunstenaar en docente.

Charlie Chaplin

Rietpiepers

Carnivale Uil & Uilskuiken

De kunstwerken van Annette ontstaan vanuit een fascinatie voor alles wat leeft. In haar werk probeert ze de ziel van haar onderwerpen te vangen, op een wijze die de letterlijke werkelijkheid overstijgt. Ze schildert haar eigen dimensie van die werkelijkheid. Zo laat zij zich inspireren door vormen, structuren, details en kleuren uit de natuur. Haar favoriete thema’s zijn flora, fauna en de menselijke figuur. Het laatste jaar legt ze zich meer toe op het tekenen en schilderen van portretten. De kunstenares werkt figuratief/realistisch met veel gevoel voor detail en liefde voor het pure schildersambacht. Naast vrij werk schildert ze ook in opdracht en verzorgt ze al vele jaren teken en schildercursussen in haar eigen leslokaal bij wijkvereniging “de Zwaluw” in Sommelsdijk. Haar werk wordt regelmatig geëxposeerd. Op afspraak is haar werk te bewonderen in haar atelier ‘In d’Egelantier’ aan de Ring 126 in Middelharnis. Kijk voor meer informatie over Annette en haar werk op www.annettederoo.nl of bel met 0187 - 487417.


U kunt bij ons terecht voor Gezichtsbehandelingen Lichaamsbehandelingen Diverse onthaartechnieken Elektrisch ontharen IPL Applisonix Huidverbetering Couperose Huidoneffenheden verwijderen

Het Prodimed proteïnedieet is bekend geworden doordat Erica Terpstra hiermee 45 kilo is afgevallen. In januari 2010 was Prodimed bij het tv programma Kassa de winnaar bij de Kassa dieettest, dat bewijst dat Prodimed echt werkt! Prodimed betekent veilig en doeltreffend afvallen en als u klaar bent gemakkelijk op uw gewicht blijven. Natuurlijk onder deskundige begeleiding. Zie voor meer informatie www.voedingenenergie.nl

De Momentum afslanktherapie is een volledig natuurlijke behandeling waarbij u binnen 24 dagen ongeveer 8-12% in lichaamsgewicht kunt verminderen. Vooral de “oude” vetophopingen op buik, heupen, billen en bovenbenen worden aangepakt. U voelt zich tijdens de kuur fit, vitaal en opgewekt en dat zonder hongergevoel. Deze therapie is geschikt voor dames en heren en is geheel zonder bijwerkingen. Zie voor meer informatie www.voedingenenergie.nl

Marjan van Kouteren Praktijk voor voeding en energie www.voedingenenergie.nl Dieklaan 21, Middelharnis mob. 06-55527980

Chantiek Cosmetique

20 euro korting!

Dorpsweg 11 | 3223 BH Hellevoetsluis | Tel: 0181 - 321902 Voor meer informatie zie: www.chantiek.nl

Op een momentum kuur tot 15 maart 2011

P OOP KOO VERK GVER LEEG MAGAZIJNLEE ectie Voorverkoop Collectie 2011 2 weken volop korting bij MaatGarant

Zoals:

Lounge-set Porto All-weather Compleet

Kom langs en profiteer of kijk snel op www.maatgarant.nl

Van € 1.150,- voor

€ 450,-

Coll 2010

MG-teak Garden stapelstoel Saigon

Hoek-lounge-set Malaga

Van € 1.749,- voor

€ 1.250,-

zwart of caramel, compleet

Collectie 2011!

Van € 229,- voor

€ 125,-

Van 16 t/m 26 februari (woensdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur) óntzettend veel voordeel op: Lounge-sets Tuinstoelen Tuintafels en nog veel meer…

Wickerstoel Roma incl. kussen

MG-teak Uitschuiftafel

Van € 2.223,- voor

240 cm, incl. 6 stoelen

€ 1.200,-

Lounge-set Madrid compleet met kussens

Van € 2.349,- voor

€ 1.650,Extra collectie 2011

Van € 159,- voor

€ 59,-

WWW.MAATGARANT.NL

MaatGarant Tuin- en serremeubelen

Langeweg 5b

Oud-Beijerland

Middelburgsestraat 64

Koudekerke (Z)

T: 0186 - 616 633

T: 0118 – 551 444

Openingstijden: di - za van 10.00 tot 17.00 uur

Alexander Rose dealer | MG Teak dealer, kijk voor de hele collectie op www.mgteak.nl


ELKE DAG

VAN EEN -KEUKEN

TIELEMAN KEUKENS

verzorgt ook uw complete keukenrenovatie!

Kom een dag genieten op Goeree-Overflakkee, hét kookeiland van Nederland, slechts 30 autominuten van Rotterdam. Laat u verrassen door onze onberispelijke service en persoonlijke aandacht. Droom weg bij de meer dan 70 keukenopstellingen in alle stijlen. Blijf lekker lunchen in onze sfeervolle lunchroom en bekijk uw keuken in ware grootte op onze LivingWall! Kom langs en ontdek het zelf, u bent meer dan van harte welkom!

Op onze website kunt u alvast een voorproefje nemen van ons unieke keukenconcept. Tevens kunt u zelf uw eigen Tieleman-keuken ontwerpen, gratis onze brochure aanvragen en gelijk een afspraak inplannen met één van onze creatieve adviseurs waar en wanneer het u uitkomt.

KORENDREEF15 | 3241 AS MIDDELHARNIS | 0187-602555

AL 3 KEER UITGEROEPEN TOT BESTE KEUKENZAAK VAN NEDERLAND!


Over Flakkee jaargang 2 - februari

Zwart

wat de klok slaat bij Porsche De naam verraadt het al: zwart voert de boventoon bij de Porsche 911 Black Edition. De introductie van de gelimiteerde versie van de 911 Carrera staat gepland voor april.

De carrosseriekleur van de Black Edition is zwart met basaltzwart metallic als optie. Ook de stoffen kap van de cabrioletversie is zwart. De 19-inch 911 Turbo II bi-color wielen zorgen aan de buitenkant voor een verrassend kleureffect. De wielen bieden door hun open ontwerp bovendien goed zicht op de zwarte, uit één stuk gemaakte aluminium remzadels. De gebruikelijke groene of blauwe band in de voorruit (ter bescherming tegen de laagstaande zon), is bij deze versie uitgevoerd in grijs. Bij het betreden van het intrerieur valt gelijk de zwarte tekst Black Edition op de roestvaststalen dorpels op. Uiteraard

voert ook in het gedeeltelijk met leder beklede interieur zwart de boventoon. Een SportDesign-sportstuur behoort tot de standaarduitrusting. Een plaquette op het dashboardkastje verwijst naar het gelimiteerde aantal van de Black Edition. Met hun aluminiumkleurige laklaag springen de lijsten op dashboard, pookknop en ventilatieroosters er mooi uit in het verder overwegend zwarte interieur. De Black Edition leunt op de techniek van de Carrera-uitvoering. De 3.6 liter zescilinder boxermotor produceert een vermogen van 254 kW (345 pk). Gekoppeld aan de handgeschakelde

OpMaat award voor Kia cee’d Kia Motors Nederland heeft de OpMaat Award gewonnen. De prijs van het magazine OpMaat is voor de fabrikant die een auto op de markt heeft gebracht die zich positief onderscheidt voor gebruikers die (fors) groter dan gemiddeld zijn. De cee’d is als Europees model ontworpen. Daardoor vinden de meeste bestuurders in deze auto een goede zitpositie, aldus OpMaat-hoofdredacteur Rob Bruintjes in een toelichting op de uitverkiezing van de Kia. “Vooral voorin zit je opvallend goed. Achterin is dat iets minder als de voorstoelen maximaal naar achteren zijn ingesteld.” Na beoordeling op punten als de interieurbreedte, in- en uitstap, voet- en beenvrijheid, emotionele beleving en space for money, kwam de cee’d als winnaar uit de bus. Behalve de winnende Kia cee’d SW omvatte de top-3 van dit jaar de Skoda Yeti en de Opel Meriva.

Verkoop gebruikte auto’s licht in de plus Autobedrijven hebben in 2010 in Nederland 1.054.138 gebruikte auto’s aan de man gebracht, 1,8 procent meer dan het jaar ervoor. Meest verkochte occasion was de Volkswagen Golf (bijna 45.000 exemplaren). Dit blijkt uit cijfers van de brancheorganisatie van garagebedrijven BOVAG. In december 2010 wachtte een occasion gemiddeld 72,2 dagen op een nieuwe eigenaar; in dezelfde maand het jaar ervoor was dat nog 80,1 dagen. Ruim de helft (56 procent) van alle verkochte occasions werd in 2010 door een autobedrijf aan een particulier verkocht.

zesbak maakt deze een topsnelheid van 289 kilometer per uur mogelijk. De sprint van 0 tot 100 kilometer per uur vergt net geen 5 seconden (coupé). Ondanks deze prestaties springt de 911 spaarzaam met brandstof om: de coupé verbruikt volgens Porsche gemiddeld 10,3 liter per 100 kilometer, de cabriolet slechts een fractie meer. Porsche bouwt 1.911 exemplaren van de 911 Black Edition. Ondanks zijn complete uitrusting en ‘zeldzaamheid’ kost deze uitvoering hetzelfde als de Carrera-modellen waarop hij is gebaseerd: 116.300 euro voor de coupé en 130.000 euro voor de cabriolet.

Mitsubishi wil meer greep op A-segment Mitsubishi onthult tijdens de Autosalon van Genève in maart de Concept Global Small. Dit prototype combineert bescheiden buitenafmetingen met een (volgens de fabrikant) opvallend laag verbruik. Hoe laag het verbruik van de Concept Global Small exact uitvalt, laat Mitsubishi (uit concurrentieoverwegingen?) nog even in het midden. Wel is al wat bekend over de technieken waarmee die zuinigheid moet worden bereikt. Daartoe behoren een startstopsysteem en een systeem dat remenergie regenereert, extra stroomlijnvoorzienigen, motoren met een verminderde interne wrijving en een geoptimaliseerde continue variabele transmissie (CVT). De vijfdeurs Concept Global Small moet plaats bieden aan vijf volwassenen. Het prototype staat niet ver van de werkelijkheid; het productiemodel moet al vanaf maart 2012 in Mitsubishi’s nieuwe fabriek in Thailand van de band rollen. Mitsubishi heeft hoge verwachtingen van het model dat het zal moeten gaan opnemen tegen gevestigde namen in het A-segment, waar nu auto’s als de Toyota Aygo de dienst uitmaken.


Over Flakkee jaargang 2 - februari

TROOST HELLEVOETSLUIS UW

Kia Picanto al v.a. € 7.195

De nieuwe Kia Sportage al v.a. € 22.995

DEALER

Diverse modellen uit voorraad leverbaar

Bij Troost uit voorraad leverbaar

Alleen bij Troost: GRATIS buitenkeuken bij ELKE auto!

Autobedrijf P. Troost & Zonen Christiaan Huygensweg 28-30 3225 LD Hellevoetsluis Tel: 0181-312366 Vrijdag koopavond!

375 dealeroccasions alle merken alle prijsklassen

WWW.TROOSTAUTOS.NL ‘Zunige’ motoren voor nieuwe Kia Picanto

Volvo komt met plug-in hybride auto

Nederlandse kopers van een nieuwe Kia Picanto profiteren straks maximaal van de technologische vooruitgang. Nieuw ontwikkelde, zuinige motoren komen beschikbaar die leiden naar het felbegeerde A-milieulabel. Maar er is winst op meer vlakken. Zo is de nieuwe Picanto – die later dit jaar op de markt komt - langer dan zijn voorganger, met een verlengde wielbasis, wat meer comfort voor de inzittenden en een 27 procent grotere bagageruimte betekent. Het model wordt bovendien voor het eerst geleverd met een keuze uit drie of vijf deuren. Voor de nieuwe Picanto komt een aantal nieuw ontwikkelde benzinemotoren beschikbaar. Krachtbronnen met een cilinderinhoud van 1.0 en 1.2 liter. In Europa worden alle uitvoeringen leverbaar met een start-stopsysteem, wat gunstig uitpakt voor het verbruik en de uitstoot van schadelijke stoffen. In Nederland zal om die reden een groot aantal versies van de Picanto zonder BPM wordt geleverd, vrijgesteld is van wegenbelasting en voor zakelijke rijders in het gunstige 14 procents bijtellingtarief valt.

Volvo Cars introduceert op de Autosalon van Genève een zo goed als productierijpe personenauto met een CO2-uitstoot van minder dan 50 gram per kilometer in de hybride-

modus. De V60 Plug-in Hybrid biedt z’n berijder een keuzemenu: hij kan op de dieselmotor rijden, maar ook diesel-elektrisch aangedreven (hybride) en volledig elektrisch

aangedreven. De V60 Plug-in Hybrid, het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Volvo en de Zweedse energieleverancier Vattenfall, komt in 2012 op de markt.


www.slaapboulevard-kwakernaat.nl

Bij Slaapboulevard Kwakernaat kunt u onder één dak alle topmerken vergelijken!

Op een oppervlakte van 4000m2 kunt u niet alleen het ligcomfort van o.a. Auping, Pullman, Carpe Diem, Vi-Spring en Tempur met elkaar vergelijken, maar ook bijpassende kastenwanden, textiel en kussens uitzoeken. Voeg hier de vakkennis van onze adviseurs aan toe en u krijgt de optimale kwaliteit voor uw portemonnee!

Rotterdam A20 A15

A29

Blaaksedijk

N217

A16

Ind.terrein Heinenoord

Boonsweg 7 - 3274 LH Blaaksedijk (Industrieterrein Heinenoord) - Tel. 0186 - 60 13 55 - Fax. 0186 - 60 40 78 - Maandag vanaf 13 uur geopend - Vrijdagavond koopavond - info slaapboulevard-kwakernaat.nl - Volop gratis parkeerruimte

d’Arc Design -Dordrecht

Middelharnis


Over Flakkee jaargang 2 - februari

Was behang een aantal jaren een beetje naar de achtergrond verdwenen, het is nu weer helemaal terug! Trendy, sfeervol, sober of heel bont. Kleuren, dessins en structuren laten de muren leven.

De behangtrends voor 2011 zijn:

behang

Patronen

Duurzaamheid

Floraal, paisley, geometrisch of grafisch – zijn ook dit jaar onverminderd populair op de muur. Vrolijke kleuren en gedurfde motieven, liefst zo groot mogelijk!

Milieuvriendelijke productietechnieken zijn steeds vaker regel dan uitzondering, ook op de muur. Grondstoffen voor behang zijn steeds vaker gerecycled en ook nog eens composteerbaar.

Eenvoud Binnen de behangcollecties is er ook aandacht voor eenvoud. Zo zijn er collecties waarbij de kracht en romantiek van sereen wit centraal staat. Mooi in combinatie met kant, glans, metallic of lak.

Retro De retro-look met verwijzing naar de fabulous fifties, met afbeeldingen van oldtimers, mode uit de jaren vijftig, bloempatronen en ‘oude’ reclamestickers. Uitgevoerd in zwart-wit of in retro kleuren.

Mode Prints met vouwen en plissés van jurken en rokken, alsof de muur is bespannen met een weelderige stof. Of patronen met jurken, pakken, hoeden, tassen, strikken, stropdassen en handschoenen.

Nat

Jeugd Snelle, stoere en sprookjesachtige prints. Lieflijke tekeningen van bomen en bosdieren als herten, konijnen en allerlei soorten vogels. Stiekem niet alleen leuk voor de kinderkamer.

Kunstzinnig Rustieke en schilderachtige afbeeldingen van de 16e- en 17eeeuwse kunstwereld. Waarbij historische figuren en scènes soms letterlijk worden vertaald tot dynamische patronen.

Liever stucwerk op de muur? Een goed alternatief is een mousse van vinyl. De mousse is licht, flexibel en goed bestand tegen vocht en schimmels. Of vloeibaar behang dat op de muur wordt gespoten. Bron www.woonmodetrends.nl Foto’s behangcollectie www.eijffinger.nl

Meer voorbeelden van behang vind je bij Kroontapijt Oude-Tonge www.kroontapijt.nl

Te koop

Bijzonder huis In het historische centrum van het prachtige stadje Goedereede ligt pal aan de haven een bijzonder herenhuis. Dit geschakelde, stijlvolle monumentale herenhuis staat te koop. Het rijksmonument is op dit moment in gebruik als dubbel woonhuis met dubbele garage. Maar kan ook prima als één woning worden samengevoegd. Huidige bewoners vertellen: ‘Het is een heerlijk gezinshuis, met mooie mogelijkheden om aan huis te werken. De authenticiteit van de woning hebben we in tact gehouden maar wel gecombineerd met luxe wooncomfort. In de besloten achtertuin met garage kun je in alle rust genieten’. Adres Oppervlakte Inhoud Bouwjaar Slaapkamers Centrale verwarming Vraagprijs

Zuidzijde Haven 5 ,6 - Goedereede 350 m2 eigen grond 1150 m2 1850 6 Ja € 999.000,- k.k.

www.kdmakelaardij.nl

Woon je in een compleet verbouwde boerderij, een moderne villa of ander bijzonder huis? Mail je gegevens en een foto naar redactie@overflakkee-magazine.nl en kom met je woning in de krant!

Fins design

Bij een modern interieur worden kleuren vaak sober gehouden. Juist dan is het spannend om hier toch subtiel wat kleur in te brengen. Dat kan goed met het moderne servies van Iittala. Iittala brengt multifunctionele voorwerpen, met een strak design in tijdloze kleuren.

Het Finse merk staat vooral bekend om haar Scandinavische degelijkheid. De volvo onder de serviezen. Het glas van Iittala is door en door gekleurd en niet simpelweg gespoten of geschilderd. De kleuren worden samen met het heldere glas gesmolten. Hierdoor zal de

kleur met de tijd niet veranderen of vervagen. De glazen zijn vaatwasser- en krasbestendig en kunnen tegen een stootje. Hyvä (Fins voor gewoon goed)! Voor meer informatie en verkoopadressen zie www.iittala.com


Nieuwe CV-ketel? ! t e i n n a k r e g i l e Voord Remeha AVANTA CW4

Nu met GRATIS iSENSE THERMOSTAAT!!!

Combi-ketel

1560.-

t.w.v. € 120,-

inclusief BTW

Genoemde prijzen bij complete plaatsing, inclusief hulpmaterialen

J. van der Heijdenstraat 1 • Numansdorp T 0186-652599 • www.hollandwarmte.nl

• Indien gewenst, plaatsing binnen 24 uur • Eigen 24 uurs service dienst • Ervaren servicemonteurs • Onderhoudsabonnementen • Vrijblijvend advies en prijsopgave

NU PLAATSEN, IN 2012 BETALEN! Ook 100% financiering mogelijk.

E R K E ND K O M O I NS TA L L AT E UR

Aanbieding

Laminaat strandlook-wit Van €16,95 voor €10,-* per m2

Tot 20 jaar garantie

p Op is o*afhaalprijs

Achterweg 22, 3253 AA Ouddorp Tel. 0187-684700

Zonweringen

Het spel van licht en schaduw is een spel van elk seizoen. Waarbij uw Lumenguard de grens vormt tussen behaaglijke warmte en aangename koelte. Dat is in essentie de functionaliteit van onze zonwering; verrijkt met gebruiksgemak, gevangen in een hoogwaardig design met gestileerde vormen. Hoogwaardige materialen verzekeren u daarbij van duurzaam gebruiksplezier. Wie de hoogste eisen stelt, kiest daarom voor Lumenguard.

Simon Stevinweg 26, 3241 MD Middelharnis Tel: 0187-483484

LUM.9005- advertentie 230 x 200.indd 1

06-04-2009 11:44:55

Badkamermontage

✓ Ontvang deze winter een fikse korting! Schilder- of onderhoudsbeurt aan uw woning nodig? Dan bent u bij Ton van der Beek Schilderwerken aan het juiste adres. Deze winter ontvangt u een fikse korting op uw binnenschilderwerk. Per werkdag betaalt u maar liefst € 25,minder! Geldig tot 1 april 2011. Ton van der Beek Schilderwerken is gespecialiseerd in het uitvoeren en onderhouden van alle voorkomende schilderwerkzaamheden. Het bedrijf is AF-erkend. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Ton van der Beek werkt met materialen van gerenommeerde leveranciers, zoals Akzo, Sikkens, Sigma, Veveo en Wyzonol. Wilt u een vrijblijvende offerte? Neem dan contact op.

✓ ✓

PROFITEER VAN DE TIJDELIJKE BTW VERLAGING OP ARBEID VAN 19% NAAR 6%

f Badkamer o t? ch o keuken gek

n. hoop moeilijkhede Bespaar uzelf een atsen pla en uk ke of er Laat uw badkam . door een specialist

BADKAMER- EN KEUKENMONTAGE SINDS 1983 CBW ERKEND HOGE KORTING BADKAMER VIA RECHTSTREEKSE LEVERING VAN ONZE GROOTHANDEL (als u de badkamer elders heeft gekocht plaatsen wij de badkamer ook graag voor u)

Vraag vrijblijvend een prijsopgave: 0186-662123 Zie de uitgebreide fotoserie van gerealiseerde projecten op onze website:

Crispijn 15 - 3255 NB Oude-Tonge - M: 06 - 250 380 14 www.tonvanderbeek.n - info@tonvanderbeek.nl

www.georgevandijkemontage.nl


Over Flakkee jaargang 2 - februari

Met ruim 20 jaar ervaring heeft Paul Peeman, eigenaar van Hypokee, Zekerokee, Huisokee en Leenokee in 2004 de basis gelegd voor OkeeAdvies Middelharnis. Het begeleiden van de te kopen woning en de financiering hiervan, is de kerntaak van OkeeAdvies.

Huis kopen? Bel of mail mijn vader want met al zijn ervaring is hij de man die u uitstekend kan

adviseren en begeleiden met de financiering van uw te kopen woning.

Uiteindelijk is het altijd een feestdag als de woning dan eindelijk eigendom wordt van de klant en dit maakt het werk wel zo leuk. Deze aankoop blijft een ingewikkeld proces waar u veel keuzes moet maken en waar geen computerprogramma voor bestaat. OkeeAdvies heeft bewezen een betrouwbare partner te zijn in het advies om deze juiste keuzes te maken voor nu en in de toekomst. Bestaande relaties verwijzen hun familie, vrienden of kennissen vaak door naar OkeeAdvies en daaruit blijkt hun waardering en bewijst dat OkeeAdvies u op een prettige manier kan begeleiden in het maken van uw financiĂŤle keuzes. Voor een persoonlijk advies bij u thuis, bel 0187-609490 of mail naar p.peeman@okeeadvies.nl. Paul Peeman is erkend hypotheekadviseur en beschikt over de AFM vergunning. Graag tot ziens!

Keukens en kasten in het topsegment‌

Bij Van den Berg in Numansdorp zijn deze te bewonderen. Een echt familie

Alle voordelen van individueel design en

bedrijf, waar u ruim-

eerlijk persoonlijk advies, goed naar u

schoots de tijd krijgt

luisteren en u beter begrijpen resulteren

om tot de juiste

in een keuken en / of kast die 100% bij

keuze te komen.

u past. Daar zult u meer en veel langer tevreden over zijn.

De keukens en kasten worden onder eigen regie en door eigen monteurs geplaatst.

Als u niet van rommel houdt, bent u bij Van den Berg in Numansdorp op het juiste adres. Van den Berg Edisonstraat 12 Numansdorp Tel. 0186 - 654122 info@vandenbergkasten.nl www.vandenbergkasten.nl Slechts 15 minuten vanaf Middelharnis


Wij zijn actief als geen ander, volg ons op Facebook en Twitter! Zuiddijk 6 Buitengebied Herkingen , vraagprijs € 649.000,--

Woning van de maand!

k.k.

Nieuw

Nieuw

ad 36 p k ij td s e V n o Sim , prijs n.o.t.k. Middelharnis

Fabiusstraat 32

Nieuwe prijs

Melissant, vraagprijs € 16

Een goed begin...

9.500,- k.k.

• aantrekkelijke makelaarscourtage • videopresentatie • deskundige medewerkers • kantoor 6 dagen geopend • presentatie op beurzen en braderieën • afspraken ‘s avonds mogelijk • plaatsing van uw woning op 5 verschillende internetsites • gratis en vrijblijvende verkooptaxatie

Beneden Zandpad 13A • 3241 GA Middelharnis • Telefoon 0187 486343 info@kdmakelaardij • www.kdmakelaardij.nl www.funda.nl

Over Flakkee 2011 februari  

Over Flakkee 2011 februari

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you