Page 1

www.overflakkee-magazine.nl

jaargang 2 - april 2011

Over wonen, leven en werken tussen Haringvliet en Grevelingen

Eropuit!

Vrolijk Pasen!

Paasshow

Tijd om naar buiten te gaan

Paas doe-dingen voor de kids

Bij Knรถps Groep en Tieleman keukens

Foto Dick van der Veer, www.dickvanderveer.nl

interieurspecialist

Paashuizen

www.mbmakelaardij.nl Zie pagina 2

Zie achterpagina

Energiebaan 2 | 3255 SB Oude Tonge Telefoon (0187) 64 18 42 E-mail kroon@colorsathome.nl


BUNGA

LOW

Gladiolenstraat 8, Sommelsdijk Vraagprijs

€ 359.500 k.k.

Zeer goed onderhouden en verbouwde bungalow met plavuizen, vloerverwarming, hardhouten schuifpui, heerlijk zonnig terras en inpandige garage op een rustige lokatie in Sommelsdijk.

NIEUW

A ANTR

EKKELI

Teenhoek 19, Sommelsdijk Vraagprijs

€ 219.500 k.k.

Royale eengezins tussenwoning met stenen berging op 155m2 eigen grond en gelegen In een kindvriendelijke wijk op de hoek met de Halsjuk in de Teenhoek.

NIEUW

Olympiaweg 6, Sommelsdijk Vraagprijs

€ 329.500 k.k.

Ruime woning met bad- en slaapkamer beneden, bijkeuken en inpandige garage met eigen oprit. De woonkamer is maar liefst 65 m2!

Oost Voorgors 125, Middelharnis

€ 219.500

Vraagprijs

NIEUW

A ANTR

EKKELI

Molendijk 69, Stad ah Haringvliet

€ 259.500 k.k.

Leuke vrijstaande woning met prachtige tuin en losse garage voor een aantrekkelijk prijs.

€ 675.000 k.k.

Schitterende vrijstaande woning met inpandige garage, bijkeuken, vloerverwarming, gelegen in een rustige omgeving met maar liefst 984 m2 eigen grond.

Geheel verbouwde hoekwoning met houten vloerdelen, balkenplafond en garage op loopafstand van het gezellige centrum van Middelharnis.

Vraagprijs

IJS

NIEUW

Hoflaan 24, Middelharnis Vraagprijs

JKE PR

JKE PR

IJS

Singelkade 86, Middelharnis Vraagprijs

€ 279.500 k.k.

Zo goed als nieuwe halfvrijstaande woning met berging gelegen aan het fraaie havenkanaal op loopafstand van het winkelcentrum d’n Diek.

NIEUW Voorstraat 2, Ooltgensplaat Vraagprijs

€ 399.500 k.k.

Uniek karakteristiek pand met heel veel ruimte (1200 m3) en mogelijkheden nabij de haven van Ooltgensplaat. Dit Rijksmonument heeft maar liefst 350 m2 woonopp. en o.a. een souterrain en een koetshuis / appartement of garage mogelijkheid.


Eropuit

Over Flakkee jaargang 2 - april 2011

Fijne Paasdagen

op Goeree-Overflakkee De lente: tijd om naar buiten te gaan! Je merkt het aan de kleurige bloemenvelden vol met de mooiste kleuren tulpen. Maar ook aan het groeiend aantal boten in de verschil verschillende jachthavens op het eiland. En aan de stacaravans en vakantiehuisjes, die een grote schoonmaak krijgen, omdat de campings weer open gaan. Kortom, het seizoen op Goeree-Overflakkee is geopend! Op en in de omgeving van het eiland valt genoeg te beleven. Over Flakkee zet de leukste activiteiten voor je op een rij.

Heerlijk, het is nu echt voorjaar. We hebben al kunnen genieten van een aantal mooie dagen en we hopen op veel meer! Je ziet mensen weer in de tuin werken, op de fiets stappen of een wandeling maken. De tulpenbollen komen uit en het gras in de tuin moet met regelmaat gemaaid worden. En bij deze tijd hoort: de asperge! Daar komt bij dat de heerlijkste asperges gewoon van dichtbij komen. In Ouddorp kweekt Hof Asperges al meer dan twintig jaar asperges. In de krant leest u er alles over. De Paasdagen staan voor de deur. Ook dan is er veel leuks te doen met kinderen. We hebben de leukste Paas doe-dingen verzameld. Kijk maar op onze kinderpagina. Veel meubelzaken openen hun deuren op Tweede Paasdag. Net zoals Tieleman keukens en Knöps. De grote Paasshow van deze bedrijven duurt zelfs drie dagen. Op 22, 23 en 25 april bent u van harte welkom. Vanaf deze maand houden wij u in onze rubriek ‘Mode’ op de hoogte van alle trends en nieuwtjes op modegebied. Leuk nieuwtje: op 15 april heeft jeanswinkel ‘Lakeside’ haar deuren geopend op D’n Diek in Middelharnis. Over Flakkee wenst u fijne Paasdagen! Melissa van der Beek Redactie Over Flakkee redactie@overflakkee-magazine.nl

Colofon

Wat dacht je van rondrijden met je neus in de wind op een elektro GO-scooter? De scooters, die te huur zijn bij VVV Ouddorp en VVV Middelharnis, zijn per middag, dag, midweek en zelfs twee weken te huur. Leuk als je het eiland en eventueel buureiland SchouwenDuiveland eens op een andere manier wilt bekijken. Vergeet niet op tijd je scooter op te laden! Prijzen en voorwaarden zijn te vinden op de websites van de VVV-kantoren.

het Paasweekend vertrekt de schipper van De Nieuwe Vaart weer van Strijensas naar Moerdijk en terug. De andere pontjes starten op verschillende data. Vanaf half mei is de nieuwe brochure te downloaden via de website: www.deltapontjes.nl

Vogelspotten Leuke manieren om het eiland te verkennen zijn wandelen en fietsen. Diverse routes brengen je door pittoreske dorpjes, over kilometers lange zandstranden en langs natuurgebieden zoals de Kwade Hoek. Ook kun je de vogelspotroute volgen. De aanwezigheid van water en verschillende landschappen op Goeree-Overflakkee trekt het hele jaar vele vogels aan, zoals onder andere de meerkoet, grauwe gans, kleine zilverreiger en de bruine kiekendief. Al fietsend kom je langs verschillende locaties waar het goed vogels kijken oftewel vogelspotten is. De twee VVV-kantoren op het eiland verkopen drie Vogelspotroutes van 33, 44 of 60 km. Een verrekijker kun je bij de route meekrijgen.

Voor kinderen

Genieten op het water

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven! Zoals een bezoek aan Faunapark Flakkee, geitenboerderij De Mèkkerstee, speeltuin de Flipjes of bij slecht weer een bezoek aan een van de tropische zwemparadijzen. In de zomermaanden worden er diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Stap eens binnen bij één van de VVV kantoren voor meer informatie. Of kijk op de websites www.zuid-hollandse-eilanden.nl en www.vvv.zeeland.nl

Ook een aanrader: vanaf Stad aan ’t Haringvliet met de boot overvaren naar het eiland Tiengemeten. Maar ook van Middelharnis naar Hellevoetsluis of van Oude-Tonge naar Benedensas-Steenbergen. Heerlijk de wind door je haren, opspattend water en het geroep van vogels, dat is echt genieten. En de fiets mag ook mee aan boord, zo kun je ook aan de overkant genoeg ontdekken. Het eerste pontje gaat dit seizoen in de vaart in de Hoeksche Waard. Tijdens

Bezoekadressen VVV Middelharnis Vingerling 3 3241 EB Middelharnis (0187) 48 48 70 middelharnis@vvvzhe.nl

VVV Ouddorp Bosweg 2 3253 XA Ouddorp (0187) 68 17 89 info@vvv-ouddorpaanzee.nl

Over Flakkee wordt huis-aan-huis verspreid op Goeree-Overflakkee. Over Flakkee verschijnt 11x per jaar in een oplage van ca. 22.000 exemplaren en is een uitgave van LINKT. Op www.overflakkee-magazine.nl vindt u de verschenen edities online.

Redactie Puur Tekstwerk Melissa van der Beek, Roos Anemaet tel. 06-137 06 097, redactie@overflakkee-magazine.nl www.puurtekstwerk.nl Advertenties voor meer informatie en tarieven Art-Communicatie, Middelharnis Arthur van Kleeff, tel. 06-141 18 528 Saskia Wessel, tel. 06-139 97 769 verkoop@overflakkee-magazine.nl Vormgeving en drukwerk Linkt, Rotterdam Uitgever Linkt Michel van Kleeff Peter van der Horst Henegouwerplein 16, 3021 PM Rotterdam uitgever@overflakkee-magazine.nl Bezorging en vragen over de bezorging Garant Reklame Verspeidingen Hellevoetsluis, tel. 0181 – 318666 www.garantreklame.nl

Voor het dagelijkse nieuws gaat u naar www.flakkeenieuws.nl


Over Flakkee jaargang 2 - april 2011

Over Dieren & Natuur

Vogeldrukte in het Volgerland

In het Volgerland broeden opvallend veel kieviten, foto Maarten Sluijter

De eerste warme zonnestralen hebben al menig ontblote kuit en bovenarm gekriebeld. Het gras schiet de grond uit, in volkstuinen wordt gezaaid, ’s avonds kun je dankzij de zomertijd weer wat buiten doen. Mag ik u een tip geven? Maak op een windstille avond eens een wandeling door het Volgerland. Dit nog jonge natuurgebied wemelt van de weidevogels.

Grazers helpen bij het beheer, foto Ted Sluijter

Water is leven Het Volgerland, zo’n 90 hectare groot, ligt helemaal op het westelijke deel van de Kop van Goeree. In het kader van de herinrichting is het in 2009 als natuurgebied overgedragen aan Natuurmonumenten. Kwelwater uit het duin wordt wat langer vastgehouden in het gebied waardoor de natuurlijke vegetatie zich herstelt. Van een lokale boer graast er na het broedseizoen vee en plaatselijk wordt gemaaid. Hierdoor ontstaat op den duur een bloemrijk en vochtig grasland.

hun brede vleugels. De veldleeuwerik is aanzienlijk kleiner en onopvallend van kleur. Maar deze laat zich goed horen, minutenlang hangt hij vrolijk zingend als een stipje in de lucht. De tureluur krijg je minder snel te zien. Het is een sierlijk steltlopertje met knaloranje poten. Hij maakt zijn nest bij voorkeur in een pol gras. De grashalmen worden boven het nest in elkaar gevlochten. Onze zuiderburen op Schouwen hebben de tureluur daarom als bijnaam ‘daeken’ of ‘daekje’ (dakje) gegeven.

Wandelen en genieten

Weidevogels in de verdrukking Weidevogels hebben het Volgerland al direct in bezit genomen. Vooral de kievit is er talrijk, maar ook de veldleeuwerik en tureluur. En dat is mooi meegenomen voor Natuurmonumenten. Elders in het intensieve boerenland gaat het namelijk heel erg slecht met deze broedvogels. Zij zijn nu vooral aangewezen op de natuurgebieden. Wat dat betreft ontwikkelt het Volgerland zich als een pareltje.

De wandeling door het Volgerland begint op de parkeerplaats bij het Westhoofd duinpad. Genietend van de ruimte slingert het wandelpad door het open gebied. In het zuidelijke deel is een uitstapje naar het kijkscherm een aanrader. Aan de rand van de kreek is er prachtig zicht op alle watervogels. Bij het bunkertje aan de Westnieuwlandseweg verlaten we het Volgerland. Via het duin en over het strand komt u tenslotte weer terug op het beginpunt. Het is maar 5 kilometer in totaal, echter; je beleeft er prachtig de overgang van duin naar polder.

Kievit en veldleeuwerik De kievit is gemakkelijk te herkennen; vooral mannetjes hebben een sierlijke lange kuif. Ze buitelen naar hartenlust op

Tip: gebruik de wandelfolder uit het folderbakje aan begin van de wandelroute of haal hem bij VVV Ouddorp.

DIERENSPECIAALZAAK ANNEX HENGELSPORT

BREEMAN Introductie-actie

4 KG

EURO•PREMIUM voor slechts € 11,95 Uitsluitend verkrijgbaar bij Dierenspeciaalzaak Breeman

Beste klant, Met plezier kondigen wij u een nieuw hoogstaand assortiment premium hondenvoeding aan. Uw garantie voor een topfitte hond! Euro-Premium biedt u een gezonde en uitgebalanceerde voeding aan op basis van smakelijke ingrediënten, die voorziet in de dagelijkse behoefte van uw hond. Samen met Euro-Premium willen we uw huisdier alle kansen aanreiken om een lang en vitaal leven te leiden.

Ongemerkt vogels spieden bij het kijkscherm, foto Ted Sluijter

Ted C.J. Sluijter (t.sluijter@natuurmonumenten.nl) Boswachter Natuurmonumenten, Goeree-Overflakkee

Lid worden van Natuurmonumenten? Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl

Dierenartsenpraktijken Oude-Tonge & De Wurft Faciliteiten

Op beide lokaties kunt u terecht met uw huisdier voor onderzoek, vaccinaties, diverse operaties, afhalen van voeding en medicijnen. We beschikken over moderne digitale röntgen-, echo- en bloedanalyse-apparatuur, waardoor vaak snel een diagnose gesteld kan worden.

Praktijkopbouw

Over de praktijken verdeeld werken 5 dierenartsen en 4 assistentes.

Lokaties

Langeweg 6 3255 LJ Oude-Tonge Tel. 0187-642441

Oude-Tonge is de hoofdlokatie voor alle diersoorten. In Sommelsdijk (de Wurft) zijn gedurende werkdagen altijd een dierenarts en een assistente aanwezig voor de behandeling van kleine huisdieren.

Doelstelling

Wij streven ernaar uw dier optimaal te helpen met oog voor u als eigenaar. Uw mening over uw huisdier staat centraal, en wij proberen u te ondersteunen in het gezond houden van uw huisdier.

Oostelijke Achterweg 17 3245 AN Sommelsdijk Tel. 0187-478660

www.dierenartsenpraktijkoudetonge.nl of www.dapdewurft.nl

Maandag 25 april 2011, TWEEDE PAASDAG

S-SPRINGPROEF en OEFENPARCOURS Er kan in de volgende rubrieken gestart worden:

Uw huisdier verdient het vertrouwen in Euro-Premium Met de vaste klantenpas krijgt u 5 procent korting op het hele assortiment dieren benodigdheden. Met de Euro-Premiumklantenkaart krijgt u de elfde zak gratis.

Westdijk 30 3241 GV Middelharnis Telefoon 0187-486786

Maak nu kans op een jaar lang gratis Euro-Premium hondenvoeding. Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

Springproef S30/30 cm - S40/40 cm -S50/50 cm Oefenparcours 60 cm - 70 cm - 80 cm - 90 cm U kunt zich voor deze wedstrijd opgeven tot één week voor de wedstrijd.

De wedstrijd begint ’s middags om 14.00. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 per deelname.

Oostmoersedijk 2a 3243 LE Stad aan’t Haringvliet tel.: 0187 - 611242 FNRS www.manegeoostmoer.nl e-mail: info@manegeoostmoer.nl


Het laatste dierennieuws, handige informatie of tips over uw huisdier, groot of klein. Op deze pagina’s leest u het!

Over Flakkee jaargang 2 - april 2011

Over Dieren & Natuur

Bijzondere dieren Zin in een bijzonder uitje? Ga op bezoek bij Faunapark Flakkee aan de Duivenwaardsedijk 22 in Nieuwe-Tonge. Dit mooie park van 25.000 m2 vol flora en fauna is na een winterstop weer open voor bezoekers. In het park wonen allerlei bijzondere dieren zoals roofvogels, neusberen, prairiehondjes en kangoeroes.

De dierenarts Casper Hoek In 2007 nam Casper Hoek de dierenartsenpraktijk in Oude-Tonge over. Met zijn vier dierenartsen, vier assistentes en een dependance in Sommelsdijk behandelt hij landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. In Over Flakkee schrijft Casper over zaken die hij in zijn praktijk tegenkomt.

Spoeddienst Het is een uur of drie ‘s nachts als ik me plots afvraag of de wekker gaat. Nee, het is de telefoon! Gauw opnemen en proberen de gebruikelijke tekst op te dreunen: ‘Dierenartsenpraktijik Oude-Tonge, met Casper Hoek?’ ’Ja, met Jansen, Fifi is gebeten en ze ligt helemaal open, ik kijk zo op de botten, kun je snel komen?’ Pas in de auto word ik volledig wakker en vraag ik me af wat het hondje voor verwondingen zal hebben. Aangekomen op de praktijk kan ik me de paniek van de man goed voorstellen: zijn (normaal spierwitte) Maltezer zit helemaal onder het bloed en onder de modder. Ze blijkt door een grote hond gegrepen en door elkaar geschud te zijn, waardoor grote rafelige verwondingen ontstaan zijn. Gelukkig blijkt tijdens het onderzoek dat het hondje niet in levensgevaar is. De eigenaar begint tijdens het hechten, bekomen van de eerste schrik, te mopperen op de andere eigenaar. En biedt en passant zijn excuses aan voor het tijdstip. Dit is uiteraard niet nodig, maar het geeft een prettig gevoel als de nachtelijke inzet gewaardeerd wordt!

Nieuw in het park In de wintermaanden is er hard gewerkt het park uit te breiden. Er zijn nieuwe verblijven bijgekomen voor de neusberen, konijnen en voor twee capibara’s van vier maanden oud. De ezel Polly heeft er een vriendje bij gekregen: Bart. Ook nieuw op het park is het junglepad. Dit wandelpad leid je langs de verblijven van de dieren. Je kunt op het park ook mini midgetgolfen. Er is een 18 holes midgetgolfbaan. Om even bij te komen van alle indrukken, een kopje koffie of een lekkere pannenkoek kun je neerstrijken bij ‘De Flierefluiter’. Kinderen kunnen ondertussen in de speciale knuffelhoek naar alle hartenlust met de dieren knuffelen. Ook leuk voor de kinderen is kennis te maken met het varkentje ‘Jilles’. Jilles laat zich graag knuffelen, als hij gekriebeld wordt begint hij te knorren en rolt hij meteen op zijn rug.

Baby kangoeroes Bijzonder om te weten is dat één van de vier kangoeroes op het park een babykangoeroe bij zich draagt. Wist je dat een

pasgeboren kangoeroes maar een centimeter groot is - zo groot als een boon! De baby klimt gelijk na de geboorte in de buidel van mama, waar het zich vastzuigt aan een tepel. Hier blijft de kleine nog wel negen maanden zitten om verder te groeien. Pas als het groot genoeg is laat het zich zien.

Vogelshow Op 30 april van 11.00 tot 17.00 uur organiseert Faunapark Flakkee een vogelshow. Dit is dé kans om uilen en roofdieren van heel dichtbij te zien. Wil je meer weten over deze bijzondere dieren dan kun je je ook inschrijven voor een speciale workshop op deze dag bij de kassa op het park. In april, mei, juni en september is het park geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Ook in het Paas- en Pinksterweekeinde en op Koninginnedag is het park open. In juli en augustus is het park geopend van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie zie www.faunaparkflakkee.nl

Heel anders was dat toen ik de kat van een dronken campinggast (eveneens ’s nachts) onderzocht. De poes had veel pijn en toen ik haar (voorzichtig) onderzocht, mauwde ze even. Daarop vroeg de man of hij mijn poot soms moest breken en of ik dat dan lekker zou vinden? Ik mompelde, me als een kalkoen opblazend, dat-ie het allicht kon proberen en heb hem, na een korte, efficiënte behandeling van de kat (gelukkig geen breuk), de deur gewezen... De dag daarna heb ik de campingbeheerder verzocht de bewuste caravan in de gaten te houden met het oog op het welzijn van mens en dier! Dit soort lieden zijn op Flakkee gelukkig zeer zeldzaam. Daarnaast verdelen we de spoeddiensten binnen onze praktijk onder vijf dierenartsen, zodat er tijd genoeg is om bij te slapen en het een leuke en dankbare uitdaging blijft! Casper Hoek Dierenartsenpraktijk Oude-Tonge/de Wurft www.dierenartsenpraktijkoudetonge.nl


Voordeel bij de

biologisch specialist

50% t/m 14 mei

KORTING

Tegen inlevering van deze bon krijgt u deze maand 50% korting op 1 verpakking biologische koekaas, geitenkaas of schapenkaas. De aanbieding is geldig t/m zaterdag 14 mei 2011.

EKOSHOP SOMMELSDIJK Oranjestraat 8 3245 AT Sommelsdijk

Tel. 0187-481430 e-mail: info@ekoshop-sommelsdijk.nl website: www.ekoshop-sommelsdijk.nl

Wat is er nu lekkerder dan Hof asperges met Ouddorpse nieuwe aardappels! Binnenkort weer verkrijgbaar bij: boerderijwinkel ’t Stalletje tevens uw adres voor groente en fruit

fam. Aleman Westerweg 21 Ouddorp 0187-687701/06-57412894

Multi functionele pan van Fissler Geschikt voor braden, bakken, stoven, pocheren en koken. Het deksel is tevens als pan en als serveerschaal te gebruiken. Lezersaanbieding Flakkee NU BIJ KOOKPUNT Van 435,- voor 229,met inlevering van deze bon. Op=Op!

Kookpunt Noordplein 29-81 te Rotterdam tel: 0104431077 of www.kookpunt.nl

ETEN IN ALCAZAR Elke zaterdag en zondag “Live Cooking Buffet” voor maar €27,50 p.p. (voor 2 uur)

voor de kinderen zijn er nanny’s aanwezig!

Voor de kinderen zijn er miliefeesten Nanny’s or al uw faaanwezig! vo azar recht bij Alc kunt u ook te , sdag geopend 1e en 2e Paa

reserveer

nu!

Alcazar Events * Groeneweg 16 * 3297 LA Puttershoek tel. 078 - 676 4000 * www.alcazarevents.nl * info@alcazarevents.nl


Over Flakkee jaargang 2 - april 2011

Tijd voor...

asperges! Voor mooie sausen en soepen

In een handomdraai geschild

Een culinaire versie van de slagroomspuit: de iSi professioneel RVS. Voor een mooie hollandaise saus, spumantes, cremes, soepen, slagroom of puree. Door de siliconen afdichtringen kunnen er ook warme gerechten mee bereid worden. Doordat de thermo whip dubbelwandig is, houdt hij enkele uren warmte of kou vast. Verkrijgbaar bij het Kookpunt in verschillende maten en uitvoeringen, prijs vanaf € 94,-.

Asperges schillen is altijd een lastig klusje. Niet met deze aspergeschiller! Daarmee schil je ze in een handomdraai. Het apparaat is eenvoudig te bevestigen aan bijvoorbeeld tafel of aanrechtblad. Verkrijgbaar bij de grootste kookwinkel van ZuidHolland: het Kookpunt, Noordplein in Rotterdam. Van € 29,95 naar € 24,95.

De nieuwste barbecue-ervaring!

Kruukplaetjes van Flakkee Iedereen heeft wel een gerecht waar een bijzondere herinnering aan kleeft: de hazenpeper van je moeder of de pannenkoeken van je opa. Voor de rubriek ‘De heimweekeuken’ in dagblad Trouw schreef Karin Luiten elke week een interview gecombineerd met een lekker recept.

Boffer, takkenbossenvlees of fluitjespap maken? De gerechten variëren van regionale specialiteiten als knieperties en Fries suikerbrood tot exotische lekkernijen als Chinese jiaozi, Georgische lamsstoofschotel en Vietnamese soep. Klassiekers komen voorbij evenals gerechten met intrigerende namen als ‘schildpadjes uit de oven’ en ‘fluitjespap’. Maar ook kruukplaetjes van Flakkee. De Heimweekeuken van Karin Luiten, € 14,95 bij de boekhandel

Met een diameter van 37 centimeter en een hoogte van 23 neem je deze compacte Wedermann makkelijk overal mee naartoe. Deze grill is dus niet alleen handig voor in de tuin of op het balkon, maar ook voor een picknick in het park of op de boot, camping of strand.

Klaar binnen drie minuten De tafelgrill is klaar binnen drie minuten en met slechts 150 gram aan houtskool doe je wel een uur! Grote voordelen zijn dat de grill geen hinderlijke rook uitstoot en veilig is. Je kunt hem optillen met blote handen zonder je te verbranden. Onderdelen kunnen in de vaatwasser. Verkrijgbaar bij Emago in Oude-Tonge www.emagogroothandel.nl (ook voor particulieren), tel (0187) 643 179

Een echt multi-talent Met deze Multi-brader van Fissler kun je koken, braden, stoven en pocheren. Daarnaast is de deksel meteen een mooie serveerschaal voor asperges. Verkrijgbaar bij het Kookpunt. Lezers van Over Flakkee krijgen een fikse korting. Normaal € 435,-, maar met bon uit de advertentie hiernaast slechts € 229,-!

Hof Asperges dichtbij huis Voor veel mensen is het inmiddels al lang geen geheim meer dat je voor heerlijke witte asperges helemaal niet naar Brabant en Limburg hoeft. Veel dichter bij huis, in Ouddorp, kweekt Hof Asperges al meer dan twintig jaar deze delicate groente. Kenners weten: ze steken met kop en schouders boven hun soortgenoten uit, want door de invloed van de zilte zeegrond heeft dit Ouddorpse witte goud een pittig karakter.

Pittig karakter

Aspergeweetjes Verse asperges Asperges zijn gewoon het lekkerst als ze vers zijn. Bij Hof asperges is dan ook het motto ‘Vanmorgen op het veld, vanavond op je bord!’’ Maar hoe weet je nu of een asperge vers is? Daar zijn twee manieren voor. De eerste is door de stengels over elkaar te wrijven. Als ze vers zijn, gaan ze ‘zingen’ door een piepend geluid te maken. Een andere truc is met je nagel in het uiteinde te prikken. Komt er sap uit, is het ook een verse asperge.

Goed voor de lijn Asperges zijn goed voor de lijn. Ze bevatten een groot aantal voedingsvezels en maar 16 kilocalorieën per 100 gram, als je de botersaus weglaat dan. Er zitten veel gezonde voedingsstoffen en waardevolle vitamines A, B1, B2, C, en in asperges. Het mineraal kalium zorgt voor de vochtafdrijvende werking. Meer weten? Kijk op www.hofasperges.nl

‘De start van een aspergeseizoen blijft altijd iets spannends’, aldus Pauline Hof van Hof Asperges. ‘Je weet nooit wanneer de eerste asperges zich melden. Verschillende telers meldden al trots in december dat zij de eerste van het jaar gestoken hebben. Maar ze vergeten er dan bij te zeggen dat ze de asperges natuurlijk wel een klein handje geholpen hebben, door gebruik te maken van een kas, of verwarmde bedden.’

Kopjes boven de bedden Traditioneel wordt op de tweede donderdag in april het aspergeseizoen geopend door de Stichting Dubbel A. Zij benoemen dan ook een bekende Nederlander tot asperge-ambassadeur. ‘Geweldig leuk’, gaat Pauline enthousiast verder. ‘Maar dit soort initiatieven zorgt ook voor verwarring. Het is aan klanten bij onze verkooppunten moeilijk uit te leggen, dat ze op televisie zagen dat het seizoen is geopend, maar dat er nog geen Hof Asperges zijn. Het moment van de eerste oogst heeft namelijk alles te maken met de temperatuur. Niet de Stichting Dubbel A, niet de boer, niet de fans, niet de kalender, maar de asperges zelf bepalen wanneer het

seizoen is geopend. Zij geven zelf het teken, door als de temperatuur hoog genoeg is, hun kopjes boven de bedden uit te steken, meestal in de laatste week van april. Het is in Ouddorp, aan zee, in vergelijking met Brabant en Limburg altijd een paar graden kouder. Dat is de reden waarom wij bij Hof Asperges altijd aan de late kant zijn met de eerste oogst.’

Hof Asperges zijn exclusief te koop bij groentehandels: ’t Stalletje, Westerweg 21, Ouddorp • Maarten van der Sluijs, Molenweg 54, Sommelsdijk • De Kleine Schorre, Zuiddijk 4, Dreischor • Deli Deux, Dorpsplein 2, Oostvoorne


Over Flakkee jaargang 2 - april 2011

fadokwartet Quatro Ventos

Evenementen op Goeree-Overflakkee 21 april Film, Middelharnis

6 mei Vleermuisexpeditie, Goedereede

Filmhuis Middelharnis vertoont op 21 april de film ‘In the Valley of Elah’. Drama van Paul Haggis waarin Tommy Lee Jones de waarheid achter de verdwijning van zijn zoon probeert te vinden na diens missie in Irak. Regisseur Paul Haggis won eerder al twee Oscars: voor zijn film Crash mocht hij de beeldjes voor Beste Film en Beste Originele Scenario in ontvangst nemen. Reserveren is gewenst! internet: www.cultuurpleingo.nl, tel (0187) 48 24 00, aanvang 20.00 uur, toegang  € 5,50/€ 3,00 (CJP/65+) Filmhuisleden € 4,00.

Na zonsondergang gaan de gidsen van Woewei en Natuurmonumenten op zoek naar vleermuizen bij een poel in een donker bos. Welke andere geheimzinnige fladderaar bezoekt het nabijgelegen duinmeer? We kunnen dat zien maar vooral horen met een speciale ‘batdetector’. Onderweg controleren we muizenvallen en proberen geluiden van uilen op te vangen. Deze excursie is een aanrader voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. De excursie vindt plaats in de Middelduinen bij Goedereede. Aanmelden via www.woewei.nl of via tel (0187) 630 187. Vertrek om 21.00 uur vanaf Woewei, Markt 1, Goedereede.

28 april Workshop taart opmaken, Oude-Tonge

7 mei Theaterconcert, Hellevoetsluis Het fadokwartet Quatro Ventos rond de Portugese zanger/ gitarist Emanuel Pessanha brengt met Mais um Fado haar vijfde avondvullende muziekprogramma met de Portugese fado als muzikaal ankerpunt. Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ voorafgaand aan de voorstelling een buffet voor € 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater. Locatie: Theater Twee Hondjes Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis, aanvang 20.15 uur, tel: (0181) 310 473, Toegang € 16,00/€ 14,00 CJP/65+, meer informatie: www.theatertweehondjes.nl

Taart opmaken met marsepein met als the thema ‘Koninginnedag’. De workshop wordt gegeven door Martine de Baat, zij laat u zien hoe u een vierpersoons boltaartje snijdt, vult, afsmeert en vervolgens met marsepein kunt bekleden en versieren. Tijdstip van 19.30 – 21.30 uur. Prijs: 16,00 inclusief koffie of thee, iets € 16,00 lekkers en een leuk doosje om uw taart in mee te nemen. Aanmelden bij SWO, tel (0187) 64 13 44 of via e-mail: i.vanrossum@welzijngo.nl. Locatie: infocentrum, Bernardstraat 27 te Oude-Tonge.

Sport en Lifestyle centrum

Slim met Better Belly!

JEUGDTHEATER HOFPLEIN ROTTERDAM – ‘SHAKESPEARE OP DE CAMPING’ FAMILIEVOORSTELLING 6+ Za. 16 april - 15.00 uur en 19.00 uur / Zo. 17 april - 15.00 uur / Toegang: € 10,00 / € 8,00 tot 12 jaar Gespeeld, gedanst en gezongen door leerlingen van Jeugdtheaterschool Voorne en Hoeksche Waard

Dit blijspel is gebaseerd op Shakespeare’s werk The Comedy of Errors. Het is, met een afwisseling van grappen, vergissingen en misverstanden, bewerkt tot een vrolijk modern sprookje. www.hofpleinrotterdam.nl

Wij doen mee met de nationale sportweek van za 16 april t/m za 23 april met 1 week gratis sporten

Kwaliteit in bewegen info@atriumsport.nl www.atriumsport.nl

Op en rondom het plein bij Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat is op 14 mei van 10.00 tot en met 17.00 uur een kunstmark. In de Donjon van het Fort vinden verschillende muziekuitvoeringen plaats. De muziekavond is van 19.00 tot en met 23.00. In de galerie is een speciale expositie en ook het restaurant, bar en terras is geopend. Op deze dag wordt ook aandacht besteed aan schrijvers en dichters, vrij entree. Havendijk 16, 3257 LH Ooltgensplaat www.fortprinsfrederik.nl

Heeft u evenementennieuws? Mail uw informatie naar evenementen@overflakkee-magazine.nl

Atr um

Weststraat 43, Ouddorp 0187-683 522

14 mei Kunstmarkt en muziekavond, Ooltgensplaat

Atr um

Sport en Lifestyle centrum

Uitgebreide informatie over deze voorstellingen kunt u vinden op onze website www.theatertweehondjes.nl U kunt kaarten reserveren via de website of telefonisch via 0181 310473.

ANDRÉ MANUEL – ‘LEVE DE MAN VAN DE SVP!’ - CABARET Vr. 29 april / 20.15 uur / € 15,00 Politiek geëngageerd, hard, zwart, confronterend In zijn 12e voorstelling Leve de Man van de SVP! gaat André Manuel opnieuw de grenzen van het theater verkennen. www.maneman.nl

QUATRO VENTOS – ‘MAIS UM FADO’ - THEATERCONCERT Za. 7 mei / 20.15 uur / € 16,00 / € 14,00 CJP/65+ “het geluk waaraan men lijdt, het verdriet dat men geniet” ‘Mais um Fado’ is een kleurrijk en boeiend fadoprogramma waarin naast bestaande, ook veel eigen composities te horen zijn. www.quatroventos.nl

VROUW HOLLAND – ‘VRIJHEID VAN DE SLECHTE SMAAK’ - MUZIKAAL CABARET Vr. 13 mei / 20.15 uur / € 16,00 Vrouw Holland met hun zevende programma Aan de vooravond van het songfestival komt Vrouw Holland bijeen. Een verwachtingsvolle avond met chips op schoot, vol energieke humor en muziek uit alle deelnemende landen. www.vrouwholland.nl

IGOR LIVE – ‘SINGER-SONGWRITER’ - MUZIEK Za. 14 mei / 20.15 uur / € 11,00 Na Engeland en Ierland weer thuis… Na Engeland, Ierland en een eerste album is Hellevoetse band ‘Igor Live’weer thuis waar het begon: Theater Twee Hondjes. www.igorlive.com

Theater Twee Hondjes Opzoomerlaan 106 Hellevoetsluis – vesting Telefoon: 0181 310473 reserveringen@theatertweehondjes.nl www.theatertweehondjes.nl


Zie, proef en beleef het zelf in Restaurant De Etage!

Moederdagdagen bij Janne Donkersloot Fotografie

Van 18 t/m 23 april

Een prachtige “mama ik hou van jou” foto van uw kinderen/kleinkinderen (of misschien wil papa ook een keer op de foto). Voor slechts €

19,95

Een extra afdruk voor bijv. oma, tante of vriendin kost slechts € 12,50 De prints zijn in de week voor moederdag af te halen.

Meldt u snel aan, voor deze minimoederdag fotoshoot want vol=vol De fotoshoot duurt ongeveer 15 minuten.

Kreeftenmenu €59,50 In Aberquina olie gewelde oosterschelde kreeft op een salade met sinaasappel *** Oosterschelde kreeft van de Plancha met dragonboter of Gekookte Oosterschelde kreeft *** Diverse bereidingen van Framboos met vanille-ijs

Middelharnis, 06- 287 88 959 info@jannedonkerslootfotografie.nl www.jannedonkerslootfotografie.nl

Jachthavenweg 61A, 4311 NC Bruinisse tel. 0111-484248, www.de-etage.nl, e-mail: de-etage@sailorsinn.nl Over Flakkee jaargang 2 - april 2011

Kruiswoordraadsel Over Flakkee... win een kookboek! De letters in de genummerde vakjes overzetten naar de gelijkgenummerde vakjes in de aparte balk. Daar leest u de naam van degene, die maandelijks met zijn foto in ons blad staat. Als u die naam inzendt, loot mee voor de prijs.

Hersteller

Ð

Grens

Ð

Soort

Pas voor ouderen

Keurig

med. scan Ongeluk

9

i

i

Ð

Ned. bank

Borstuig

Ð

Nauwe

van een

doorgang

paard

i

Vervoer

fguur

i 6

’

Voordelig

Sportef

Drogen op

hoofd-

hete vloer

deksel

Verstotene

9

i

’i

’

1

nemen

8

i

Echtgenoot

3 Rangtel-

’

Afortng dominee

i

Plaats in Limburg

’

Langs

9

grote

4

i

Op

’

Deel van het

som geld

Merk

’

wasmiddel

9

’

Bijwoord

’

Tafelgast

’

gezicht

9 Brutaal

’

10

2

1

2

3

’

Rekening

man

Roofvogel Kleine

De Heimweekeuken van Karin Luiten ‘99 recepten om nooit te vergeten’

i

’

Voegwoord

Afvalhoop

’

3 boeken

Lucht tot zich

Op zekere

i

woord Rookgerei Sterke

’

zetsel Familielid

afstand

De oplossing van de vorige puzzel was: Het Diekhuus Uit de vele juiste inzendingen zijn als winnaars uit de bus gekomen: J. van Antwerpen-van Rumpt uit Middelharnis en P. Korteweg uit Ooltgensplaat

7

i

plaats

Prijswinnaars maart

Ð

Bijbelse

Bloedvat Voor-

Baardje

Ga voor vrijdag 13 mei naar www.overflakkee-magazine.nl en vul de oplossing in of stuur een briefkaart naar: Over Flakkee, Dieklaan 12, 3241 SB Middelharnis. Vermeld duidelijk uw naam, adres en telefoonnummer.

Vlaktemaat

5 Oude munt

9

U weet de oplossing?

Ð

4

5

6

7

8

9

10

Voor Trouw schreef Karin Luiten elke week een interview met daarbij een recept. Uit al deze verhalen wordt een selectie gebundeld in het boek De heimweekeuken. De ene eetherinnering is nog mooier dan de andere. Vaak gaat het om bijzondere oma’s, tantes, moeders, reizen of het opgroeien in een ver land. Een van de recepten in De heimweekeuken is voor het maken van kruukplaetjes, zoals ze op Flakkee bekend zijn. Andere gerechten zijn Hollandse erwtensoep, Thaise loempiaatjes, Brusselse appels en de pannenkoeken zoals opa ze vroeger maakte.


Over Flakkee jaargang 2 - april 2011

Stip & Stoer

Tegenover de Plusmarkt op de Nieuwstraat in Middelharnis is sinds drie maanden een nieuwe baby- en kinderkledingwinkel gevestigd. In het pand van de voormalige tweedehands kinderkleding winkel, zit nu de Kinderkleding Outlet STIP & STOER. Hier kun je terecht voor nieuwe kinderkleding van grote merken voor een lage prijs. Stip & Stoer verkoopt wel 30 merken, onder andere Pirouette, Vinrose, Name-it, Villa Happ, Eager Beaver, Tom Taylor en Salty Dog.

ie

akt Voorjaars

bij Kinderkleding Outlet Stip & Stoer!

Nu bij aankoop van de merken Villa Happ en Pirouette elk 2e artikel voor de helft van de prijs. Alle combinaties mogelijk: blouse, bermuda, shirts... noem maar op! (De goedkoopste voor de helft. Deze actie loopt tot eind april en zolang de voorraad strekt).

Regelmatig nieuwe voorraad en nieuwe merken o.a.: Diesel, Cakewalk, Vinrose, Name-it, Replay enz... Ook voor unieke tassenhangers, haarspeldjes en memoborden kunt u bij Stip en Stoer terecht.

Stip en Stoer weer eens wat anders! Nieuwstraat 28, 3241 CL Middelharnis, 06-45542598, stipenstoer@gmail.com

Beebop combiwagen € 398,00

Wachten op de uitverkoop, graaien in de bakken en neuzen tussen de rekken? Het is niet meer nodig. Bij Stip & Stoer vind je namelijk alleen maar afgeprijsde kinderkleding vanaf maat 50 tot maat 158 van allerlei merken. Outlet kleding is nieuwe kleding van huidige en eerdere collecties die aangeboden wordt met kortingen die kunnen oplopen tot wel 70% van de oorspronkelijke winkelprijs! Dat is leuk winkelen. Vaak betekent het dat niet de gehele collectie beschikbaar is en dat niet alle maten aanwezig zijn. Maar klanten kunnen wel genieten van een ruim

Donderdag 5 mei vanaf 17.00 uur. Locatie Tieleman Keukens Inside, Korendreef 15, 3241 AS Middelharnis WWW.TOTZINS.NL WELKOMSTDRANKJE

KADO SPONSORLOTERIJ

Struik & Struik Makelaardij

Bedrijfsmassage voor 2 pers. op locatie door Triple A Bedrijfsmassage’s

BORRELHAPJES

Inside PUBLICATIE

Maandkrant Over Flakkee

ORGANISATIE

POINT Office Support FOTOGRAAF

Dick van der Veer

Openingstijden dinsdag 09.00 – 15.00 uur woensdag 09.00 – 16.00 uur donderdag 09.00 – 16.00 uur vrijdag 09.00 – 18.00 uur zaterdag 10.00 – 16.00 uur Stip & Stoer Outlet kinderkleding Nieuwstraat 28, Middelharnis Tel. 06-45542598

LENTE ACTIE!

Tot eind april elk 2e artikel (het goedkoopste) van de merken Pirouette en Villa Happ voor de halve prijs. Zolang de voorraad strekt!

School portret

Nieuw in ons assortiment..

‘In de komende edities van Over Flakkee portretteren we scholen op Goeree-Overflakkee. Onderwijskundige Marjan Visser interviewt hiervoor een aantal basisscholen.’

Deze complete wagen wordt geleverd inclusief frame, reiswieg, wandelwageninzet en is leverbaar in diverse kleuren.

Nieuwstraat 23 Tel. 0187-641972, 3255 AR Oude Tonge

aanbod van degelijke merken voor een lage prijs. Stip & Stoer is nog maar een paar maanden open en nu wordt de winkel - door grote vraag - al veranderd om ruimte te bieden aan een uitgebreidere babycollectie. Naast kinderkleding worden overigens ook zelfgemaakte memoborden en lampenkapjes verkocht. Leuk voor in de kinderkamer! Ook cadeaubonnen van elk bedrag zijn verkrijgbaar bij STIP & STOER.

Een paar weken geleden was ik op familiebezoek in Delfzijl... de plaats waar ik ben opgegroeid. De voorjaarsvakantie was daar net afgelopen en ik hoorde dat ‘mijn’ oude lagere school die dag zou beginnen in een nieuw gebouw. De school waar ik mijn 6 lagere schoolklassen had doorlopen stond leeg. Het oude gebouw was niet bijzonder, gewoon een school met gangen, klassen en een schoolplein, maar voor mij toch speciaal. Wat zou het bijzonder zijn om in dat gebouw nog eens rond te lopen. De volgende ochtend stuurde ik een mailtje aan de directeur met als onderwerpregel: ‘durf-te-vragen’ en al na de middagpauze stapte ik met de sleutel van de school het leegstaande gebouw binnen. Meer dan een uur heb ik rondgedwaald in dit gebouw vol verhalen en heb ik foto’s gemaakt van de verlaten school. Nu mag ik verhalen gaan verzamelen van scholen voor Over Flakkee. Op deze plek breng ik steeds een andere school voor het voetlicht. Door mijn werk als onderwijsadviseur kom ik veel bij scholen en ben ik in gesprek met de

mensen van de school. Natuurlijk weet ik dat veel informatie te vinden is op de website van een school, in de schoolgids of in de beleidsplannen. Maar ik heb ook ervaren dat je juist door de verhalen die verteld worden een mooi inkijkje krijgt in het karakter van de school. Wat maakt die school nu zo bijzonder? Hoe herinneren kinderen zich een school? Waar is een school goed in? Welke plannen voor de toekomst heeft de school? Deze verhalen wil ik hier naar voren laten komen. Voor lezers de kans om eens anders kennis te maken met een school in de buurt. Op Goeree-Overflakkee zijn er verspreid over het eiland 30 scholen voor primair onderwijs, waaronder 2 scholen voor speciaal basisonderwijs. Wij hopen veel van deze scholen een keer in de schijnwerper te kunnen zetten. Tips en aanmeldingen zijn welkom op redactie@overflakkee-magazine.nl. Ik heb zin om aan de slag te gaan en kijk uit naar de eerste schoolportretten! Marjan Visser Schoolbreed


Vrolijk Op 24 en 25 april 2011 is het weer Pasen. Voor kinderen vooral favoriet door het paaseieren verven, zoeken én opeten. Pasen is de belangrijkste christelijke feestdag. Gevierd wordt de wederopstanding van Jezus uit de dood nadat hij op Goede Vrijdag is gestorven.

Pasen

Over Flakkee jaargang 2 - april 2011

Move it! Voor kinderen is bewegen heel natuurlijk. Al vanaf dat ze baby zijn worden ze graag rondgereden, maar ook ouders waarderen mobiliteit – dat betekent immers vrijheid. Speciaal voor alle gezinnen die graag en veel onderweg zijn, is de Beebop kinderwagen gecreëerd. Te koop bij Van Kempen Baby, Kleuter en Tienershop in Oude Tonge.

Multifuncitoneel De multifunctionele all-in-one-uitrusting “groeit mee” en is ontworpen voor verschillende toepassingsmogelijkheden en leeftijden. Draagwieg, wandelinzet, weerbestendige kap en de in hoogte verstelbare duwstang bieden veelzijdige bruikbaarheden. Ook praktisch: met adapters is snel en veilig een passend baby-autozitje gemonteerd.

Paas

doe-dingen

Up to date Laten we eerlijk zijn, het uiterlijk van een kinderwagen interesseert baby’s niet. Voor ouders ligt dat anders, juist voor hen is de Beebop in een modern jasje met verschillende designuitvoeringen gecreëerd. Hij ziet er niet alleen voor de ouders hip uit, anderen zullen hier ook graag naar kijken.

Vroeger stopte men met Pasen eieren in de grond van de akkers om deze extra vruchtbaar te maken. Eieren stonden symbool voor vruchtbaarheid en herleving van de natuur. Om extra kracht aan dit ritueel te geven werden de eieren geverfd en versierd.

Comfort Techniek er is voor de mensen. Daarom is de Beebop kinderwagen zo uitgerust, dat het duwen van de Beebop op elk terrein een genoegen wordt. Door de stad manoeuvreren? Met de rondom draaibare inlineskater-voorwieltjes gaat dat zelfs met één hand. Zachtjes door de wijde wereld glijden? Daarvoor zorgen de tubeless achterbanden. Over ruig ter terrein? Met het lichte aluminiumchassis graag en volkomen moeiteloos.

Paaseieren m

aken

De Beebop combi wagen wordt geleverd inclusief frame, reiswieg, wandelwageninzet en een adapterset voor een autostoel! Leverbaar in mo moderne kleuren. Zitje is omkeerbaar en in 3 standen te verstellen. De wagen is klein opvouwbaar alle wielen zijn snel en eenvoudig afneembaar.

Kinderen vind en het gewel dig eieren te voor eieren versieren. Ve kun je vaak bij de superm rf Pasen. Kook arkt vinden de eieren ha rond rd en voeg ee toe om ze go n lepel azijn ed te ontvet ten. Je kunt kleurstof koke de eieren oo n zodat ze al k in lemaal mooi gekleurd zijn !

Van Kempen Baby, Kleuter en Tienershop, Nieuwstraat 23 Oude Tonge, www.vankempenbaby.nl

akend gebruik dat paaPaslmspatasotakkkm en is een ou Palm ruzalem. pen met n Jezus in Je

Het lo tocht va lf door twee eft met de in te maken he eenvoudig ze ok st as pa lm vestipa be n n elkaar te Je maakt ee met draad aa met repen gekleurd st ui kr ge takken kelen kun je omwik je slingers van snoep. gen. De stok ng ha k aantje. Dit Aan de ta t een broodh crêpepapier. or ho k ta as Palmpa j de bakker. Bovenop de aar kopen bi kl n-e nt ka kun je

Paasvakantie

Aansluitend op de Paasda gen hebben basisschool kinderen op van 22 april de t/m 8 mei va is het lente kantie! Gelu en kunnen ze kkig weer volop bu Zijn ze rondom itenspelen. huis uitgekin De buitensp derd, trek er eeltuinen en dan op uit. pretparken zi jn weer open !

Paashightea

Leuk: een high tea voor kinderen met Pasen! Versier de tafel met vrolijke paasspullen. Gekleurde eierdopjes, bordjes, paaseieren, paasfiguren en wat kleurplaten. Onder het kleuren kunnen ze snoepen van mini sandwiches ‘pindakaas met hagelslag’, ‘kaas met jam’ en versierde paasmuffins. De lauwwarme thee serveer je in een schattig kinderservies!

SNOEP

In de vorige editie stelden we ’t Klein Geluk in Ouddorp voor. Je kunt hier naast snoepgoed ook de mooiste chocolade kraamtraktaties kopen. Bij het artikel vermeldden we een verkeerd telefoonnummer. Daarom noemen we ’t Klein Geluk nog een keer, nu met het juiste nummer. ’t Klein Geluk Hoenderdijk 17 Ouddorp, Telefoon 06-20882412


2E PAASDAG GEOPEND VAN 10.00 TOT 17.00 UUR Bloempotten

Tegen inlevering van deze bon, alleen 2e Paasdag voor

Partij bloempotten van een zeer bekend merk Diverse modellen en afmetingen • Lichtgewicht • Gemaakt van natuurlijke grondstoffen • Gegarandeerd UV en vorstbestendig • Voor binnen en buiten gebruik • Niet gegarandeerd waterdicht

Nu met

70RT% ING KO

Loungeset Lissabon • 4 delig • inclusief kussens

Van 499,00 voor

Diningset Acacia

449.

Van 599,00 voor

00

Loungeset Cube • 4 delig rotan • incl. kussens

69.

95

Tuinbank Oslo • Hardhout • Wit • 60x120cm • Wordt geleverd als bouwpakket

70.

*Gegalvaniseerd per meter vanaf

00

Van 99,00 voor

49.

Kristallen glazen Rosenthal

95

BBQ RVS • 55 cm doorsnede • Zware kwaliteit

• Keuze uit limonade, witteen rode wijn

Vanaf

00

Van 699,00 voor

• Op maat gemaakt • Volbad verzinkt inclusief palen, boutjes en moertjes • Dubbel gepoedercoat

• Diverse modellen • Zware kwaliteit

399.-

499. €

Sierhekwerk

Aluminium tuinverlichting

Rode Wijn per 4 stuks 8,99 Witte Wijn per 4 stuks 7,99 Limonadeglas per 4 stuks 6,99

00

Tegen inlevering van deze bon, alleen 2e Paasdag voor

• 6x stoel rotan • tafel rechthoek 100x220

Vanaf

199.-

299. €

6.

99

Frogs • Kinder en volwassen maten • Diverse kleuren

Uitzoeken

4.

Stougjesdijk 137a - Mijnsheerenland Telefoon 0186 - 615166 www.phoenixwoonwarenhuis.nl info@phoenix-groep.nl

Maandag:13.00 - 17.30 uur Dinsdag t/m donderdag:09.00 - 17.30 uur Vrijdag:09.00 - 21.00 uur Zaterdag:09.00 - 17.00 uur

99

Oud-Beijerland Uit Spijkenisse pont Nieuw-Beijerland

Van 79,99 voor

Rotterdam Heinenoordtunnel ‘s-Gravendeel Dordrecht

Texaco

PHOENIX Klaaswaal Numansdorp

A29

Zierikzee Roosendaal

39.

99


Over Flakkee jaargang 2 - april 2011

Kunst Het werk van

Marlies Verda

Marlies Verda tussen haar schilderijen

Sinds december vorig jaar woont kunstenaar Marlies Verda in Den Bommel. De van oorsprong Brabantse schildert en fotografeert met als inspiratiebron: het landschap van Goeree-Overflakkee. Na haar lerarenopleiding tekenen heeft Marlies de Vrije Academie in Den Haag gevolgd. Vele jaren had ze een beroeps/lespraktijk in Oosterhout en later in Tilburg. Momenteel geeft zij, in haar huis in Den Bommel, les aan volwassenen en kinderen. Marlies exposeert in binnen- en buitenland. Haar eerste expositie op GoereeOverflakkee, met als thema’s Alive en Landschappelijk, was onlangs te zien in het Gemeentehuis van Oude-Tonge.

Midden in de natuur Het landschap heeft altijd een grote rol gespeel in het leven en werk van Marlies, maar nu op het eiland kan ze er niet meer omheen. Haar atelier ligt zelfs midden in die geweldige natuur. De kunstenaar verzamelt veertjes, schelpen, stenen, botjes, allemaal materialen die ze in glazen potten rubriceert. De vormen en structuren inspireren haar enorm. Haar laatste schilderwerk Openbaringen heeft daar alles mee te maken. De serie Openbaringen gaat over het ontdekken van een verborgen wereld in jezelf, maar ook het bijbelboek Openbaring

inspireerde de Brabantse enorm. Laag over laag wordt als het ware afgepeld, voorstellingen worden weggeschilderd, zodat ze uiteindelijk bij de kern uitkomt. Wat overblijft zijn alleen maar symbolen van het moment.

Schilderen met vogelpoep Vogelpoepjes is ontstaan na het fotograferen van vogelpoep op de dijk in Den Bommel. Allerlei prachtige vormen zijn er in te zien, die de kunstenaar met acryl op doek vereeuwigt. De oorspronkelijke vorm in de natuur verdwijnt natuurlijk maar kunst is voor altijd! Afgelopen winter is een serie foto’s ontstaan die ze maakte in de havens van Flakkee wanneer de boten op het droge liggen. Door de manier van fotograferen lijken ze op abstracte schilderijen. Deze serie wordt op de markt gebracht onder de naam Nirvana van Am&Mam: een samenwerkingsproject met haar dochter. Kijk voor meer informatie en werk op www.marliesverda.nl en op www.marliesverda.webklik.nl of bel met (06) 42 33 22 18.

Uit de serie Openbaringen

Nirvana van Am&Mam

2 PAASDAG GEOPEND VAN 13:00-18:00 UUR E

Vogelpoepjes

RUIM 1500 BLOKHUTTEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR!

MET ONDER ANDERE

SPEC TACULAIRE SPEEDCARVING DEMONSTRATIE

Priëlen

Terrasoverkapping

Oftewel kettingzaagkunst. Hierbij wordt een sculptuur uit een boomstam gemaakt met behulp van een kettingzaag.

Garages

“Het is spectaculair om te zien hoe binnen enkele minuten een boomstam verandert in bijvoorbeeld een arend of uil” Bij een speedcarving word er binnen 30 min. een sculptuur gemaakt. Vakantiehuizen

www.vankootentuinmaterialen.nl

NU

MMER E

I N B LO KH

EN

g maandag tot en met vrijda r uu .30 17 0 8.3 van uur zaterdag van 9.00 - 16.00

Einsteinstraat 12 3281 NJ Numansdorp Tel. 0186-655990 Fax 0186-652112 e-mail: info@vankootentuinmaterialen.nl

EN

Openingstijden:

CH

UTTEN

ALETS


opening new store

Lake Side Middelharnis VR 15 t/m ZA 23 april

20% korting hele collectie* op de ge

De eerste 25 klanten ontvangen op vr 15 april

50% KORTING!* OPENINGSTIJDEN MA 13.00 - 18.00 uur DI/WO/DO 9.30 - 18.00 uur VR 9.30 - 21.00 uur ZA 9.30 - 17.00 uur

* m.u.v. afgeprijsde artikelen en uitsluitend bij aanvraag van een gratis Lake Side VIP-card.

LAKESIDE.NL

Lake Side Middelharnis | Zandpad 100

WILT U SNEL, DOELTREFFEND, DUURZAAM EN VEILIG VAN UW OVERGEWICHT AF KOMEN?

• Intensieve persoonlijke begeleiding • Verlies van 6 tot 10 kg per maand • Geen verlies van spiermassa • Geen jojo-effect • Medisch onderbouwd • Gemakkelijk en comfortabel • Geen hongergevoel • Geen slappe huid • Geen vermoeid gevoel

VRAAG HIER NAAR DE PRODIMED PRODUCTEN

Marjan van Kouteren Praktijk voor voeding en energie Dieklaan 21, Middelharnis, 06-55527980, www.voedingenenergie.nl ook voor individuele dieten en Momentum Bio-HCG kuur Poster.indd 1

11-02-2009 13:45:03


Over Flakkee jaargang 2 - april 2011

Lake Side Store in Middelharnis

Nieuw!

Zonnebrillen De zon laat zich weer zien, gelukkig, want dan kunnen we onze zonnebril weer op! Een accessoire met functie! De belangrijkste zonnebriltrends voor 2011 zijn.. City Chique Grote, dunrandige zonnebrillen met hier en daar wat ‘vlinder’ invloeden zetten deze zomer de toon. En niet alleen in donkere kleuren, maar ook in wit of met bruine of grijze degradé glazen.

collectie 2011 Lake Side heeft ruim 70 winkels in Nederland en gaat de komende jaren flink uitbreiden. Vrijdag 15 april opent de nieuwe Lake Side Store Middelharnis, gevestigd op Zandpad 100, haar deuren. De opening wordt gevierd met een spectaculaire openingsactie: 20% korting op de gehele collectie! Susette Mesu is de trotste eigenaar van de nieuwe Lake Side store. ‘Ik heb gekozen voor Lake Side, omdat het winkelconcept perfect bij mij past’, aldus Susette. Goede service staat bij haar hoog in het vaandel. De Lake Side store in Middelharnis heeft dan ook een eigen bar waarin een professionele naaimachine en espresso apparaat is verwerkt. Klanten kunnen genieten van een lekkere cappuccino of macchiato terwijl hun jeans, indien nodig, direct vakkundig op de juiste lengte wordt gemaakt. De eigentijdse Jeans Store verkoopt de kwaliteitsmerken Sensation & Winck voor dames en Refill & Construction voor heren. Ook bekende merken als Il Dolce, LTB, Twinlife en No Excess. Voor meer info zie www.lakeside.nl

Met bruine benen staat alles leuk! Nu de temperatuur buiten langzaam stijgt kunnen we straks weer met blote benen naar buiten. Als je benen bruin zijn zie je er niet alleen gezonder uit, de vorm van je benen lijkt ook mooier. Geen zin om te zonnen: de bruin-zonder-zonproducten zijn tegenwoordig van zo’n hoge kwaliteit dat je ze gerust kunt proberen. De tijd van peentjes gekleurde strepen is voorbij, mits je een goed product gebruikt en het zorgvuldig aanbrengt. Voor een mooi en een egaal resultaat is het aan te raden de huid eerst te scrubben, zo voorkom je strepen of een vlekkerig effect. Na het aanbrengen van een bruin zonder zon product meteen je handen goed wassen. Fijne zelfbruiningscrèmes zijn: De Shiseido zelfbruiningscollectie geeft de huid van gezicht en lichaam een natuurlijk gebruinde uitstraling. Binnen enkele uren na het aanbrengen ontwikkelt de huid een gelijkmatige kleur, wat enkele dagen aanhoudt. De producten hebben een vochtverzorgende werking en een prettige geur. De Biotherm zelfbruiningsproducten werken vochtverzorgend en geven de huid een gezonde bruine huid. Geschikt voor de lichtere huidtypen en de al reeds gebruinde huid. De producten zijn eenvoudig in gebruik en hebben een aangename geur. Te koop bij VIVE, Schoolstraat 52 in Middelharnis – www.uwparfumerie.nl

Hippe

hoed Dit seizoen mag een hoed niet ontbreken aan je mode-outfit. Bij een spijkerbroek of broekpak, of naar het strand; de hoed hoort er bij deze lente en zomer! Allerlei hoeden zijn online te koop bij www.hoedshop.nl

Pilotenzonnebrillen met eigen touch Het altijd favoriete Aviator model van Ray-Ban viert hoogtij dagen. Alle grote modehuizen hebben dit jaar een variatie op dit populaire model in hun collectie. Ze kunnen worden voorzien van een aangepaste (dubbele) neusbrug of opvallende glazen in een mooie tint of met gouden of zilveren spiegelglazen.

Spashion Er vindt een ware integratie plaats als het over sport en fashion gaat en zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Deze zonnebrillen van kunststof met dubbele neusburg komen dan ook bij veel prominente merken terug. Hoe hip een zonnebril ook mag zijn, niet elk model staat bij iedereen even mooi. Bij Eye Wish Groeneveld aan de Westdijk 34 in Middelharnis is het mogelijk om uitgebreid advies te krijgen over de zonnebril die het beste past bij de vorm van iemand ’s gezicht. Ook zijn bij deze opticien bijna alle merkzonnebrillen verkrijgbaar met zonneglazen op sterkte.

Style & fashion Kleding is leuk en vaak belangrijker dan we denken. Kleding bepaalt in sterke mate hoe je overkomt en welke (eerste) indruk je maakt. Daar kan soms veel van afhangen: een baan, een deal, zelfs een partner. Kledingdeskundige Merel van ’t Wout heeft al duizenden vrouwen en mannen geadviseerd. In Over Flakkee deelt ze met ons de trends op modegebied. Trends voorjaar 2011 Wat een verademing! Er is weer kleur te vinden in de winkels. Na een kleurloze periode met nauwelijks andere kleuren dan zwart, navy en antraciet, wordt het weer een stuk spannender. Veel vrolijke en felle kleuren zoals oranje en rood en warme kleuren zoals beige, zalm, mintgroen en legergroen. Naast de Bretonse look zien we veel bloemenprints en kleurblokken (twee of meer felle kleuren bij elkaar gecombineerd). Trends zijn leuk en mode is met een bepaalde gedachte ontworpen, maar draag het zoals jij het leuk vindt en hoe het joú het mooist staat. Twijfel je? Hier in het kort een toelichting op de draagbaarheid van de nieuwe trends. Horizontaal gestreepte tops zijn nog steeds een hit. Draag geen strakke kleding met horizontale strepen als je wat voller bent, je rondingen zullen er in worden uitvergroot.

Een losvallend gestreept vestje of losse sjaal is een veilige keuze. Kleurblokken zorgen voor een krachtige uitstraling, helaas lijk je er wel klein in. Als je wat kleiner bent kun je beter zo veel mogelijk in één kleur dragen en er één of twee accentkleuren bij dragen. Het colbertje is gelukkig weer terug van weggeweest. Een makkelijk kledingstuk dat, zolang het niet te lang is, goed combineert met rokjes en broeken. Als je slim met je budget moet omgaan, zou ik voor goede schoenen kiezen. Er is zo veel leuks te koop: enkellaarsjes, stoere gympjes, veterschoenen en sandaaltjes. Benen lijken niet alleen langer maar ook slanker met een plateauzooltje of een sleehak. Veel plezier met de komende voorjaarsmode… de volgende keer zijn de heren aan de beurt! Merel van ’t Wout

Kledingcoach, trainer en auteur van de boeken ’Kleding Genoeg VROUWEN’ en ‘Kleding Genoeg MANNEN’. Zie www.kledinggenoeg.nl. Voor advies of lezingen: zie www.harmonyinstyle.nl


PAASSHOW &

CONSUMENTEN-

BEURS

Vrijdag 22 april, zaterdag 23 april en maandag 25 april 2011

Knöps Groep en Tieleman Keukens heten u van harte welkom op de wervelende auto- en keukenshow; in combinatie met een enerverende consumentenbeurs! PAASA BIJ TIE CTIE LEMA Ontva N: n g twe pr

e achtig bij aan e cadeaus sc Tielem haf van uw an-ke uken! Cadea us oplo p en €1.500,voord d tot eel!

gen anbiedin actuele a t s e o e h m s aas w Voor de .nl r onze P

v Kom naeak www.knopsb o z of be

Fanfare Apollo

Audio & TV

Teak & Wonen

Tuinmeubelen

Stichting Bartimeus

Mekkerstee

In-Side Lunchroom

Tieleman keukenshop

Staelduinse Bos

Personal Touch Travel

Happy Music

Sunstore Flakkee

Expert v/d Groef

Goedereede

Zonwering

Derk's Fietsen

Miele

Wijnenwereld

AGA

Studio Architecture

Zomooj

Culinair

Yoell

Goed doel

& accesoires

Culinair

Culinair

Interieur

Interieur

Culinair

Tuinarchitect

Culinair

Vakantie

Tierelantijn

Keuken

Entertainment


Over Flakkee jaargang 2 - april 2011

Tieleman Keukens en Knöps Groep pakken groots uit met een sprankelende Paasshow & Consumentenbeurs! Middelharnis – In het komende Paasweekeinde – op 22, 23 en 25 april aanstaande – bundelen Tieleman Keukens en de Knöps Groep voor de derde maal in successie hun krachten middels het organiseren van een gezamenlijke Paasshow. Tijdens de showdagen wordt de consument een enerverende en verfrissende keuken- en autoshow gepresenteerd. Dit alles gecombineerd met een gevarieerde consumentenbeurs, geschoeid op Flakkeese makelij.

Goeree-Overflakkee op de kaart Met deze enerverende showdagen in het vooruitzicht promoten beide Flakkeese ondernemers het eiland Goeree-Overflakkee. Tijdens de vorige edities is het ‘Dagje Middelharnis’ op de kaart gezet en die traditie wordt voortgezet. Buiten de lokale ondernemingen zijn de heren Tieleman (Tieleman Keukens) en De Blok (Knöps) van mening dat het eiland voor een ieder veel moois in petto heeft. Met de samenwerking wordt getracht niet alleen ondernemend bezig te zijn, maar met name het gehele eiland in de kijker te zetten.

Spetterende Keukenshow Bij Tieleman Keukens treft u in de mooiste showroom van Nederland de allernieuwste keukentrends en keukenopstellingen aan. U kunt meer dan 70 keukens, waaronder 15 nieuwe keukenmodellen, beleven in een inspirerende omgeving. Samen met oude vertrouwde en nieuwe partners wordt het weer feest met Pasen aan de Korendreef. Met partners als Miele, AGA, de Mekkerstee, WijnenWereld.nl en In-Side Lunchroom is er uitgebreid gedacht aan de inwendige mens. Tevens kunt u zich op de gevarieerde consumentenbeurs – geheel

vrijblijvend - laten informeren inzake uw keuken, uw tuin (Staelduinsebos), uw interieur (Studio Architecture en Zomooj Interieurarchitecten), uw vakantie (Personal Touch Travel), uw entertainment (Happy Music) en uw keukenonderhoud (Tieleman Keukenshop). Voor de kinderen is er een speelhoek, een Playstation Centre en een ware kinderbioscoop.

Veelzijdige Autoshow Op autogebied pakt de Knöps Groep dit jaar groots uit met maar liefst vier nieuwkomers. De nieuwe Opel Astra Sports Tourer zal met zijn dynamische ontwerp alle verwachtingen overtreffen. Daarnaast primeurt de nieuwe, flexibele Opel Meriva gevolgd door de verfrissende looks van de populaire Corsa. Bij Chevrolet steelt de nieuwe, veelzijdige Orlando de show. Daarnaast staat vanzelfsprekend het gehele modellenprogramma van zowel Opel als Chevrolet tentoongesteld. Traditiegetrouw pakt de Knöps Groep uit met een veelzijdige consumentenbeurs. De lokale ondernemers Derk’s Fietsen, Sunstore Flakkee, Expert Van der Groef en Teak & Wonen tonen u de laatste producten en trends uit hun assortiment. Kruukplaetjes gebakken

door fanfare Apollo en Stichting Bartiméus (kaarsen en tierlantijn) geven de beurs een sociaal en cultureel karakter. Ook de tankstations in Ouddorp en Sommelsdijk laten zich niet onbetuigd. Voor iedere tankende bezoeker ligt er een vrolijke voorjaarsverrassing klaar.

Voortgezet succes Na de succesvol verlopen showdagen in 2010 slaan beide ondernemingen ook deze editie de handen inéén. Dit jaar zal de vernieuwende ‘Tieleman / Knöps’-courant de aandacht trekken bij de inwoners op Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Tholen en SintPhilipsland. “Dienstverlening en klanttevredenheid”, vormen de leidraad in de bedrijfsvoering van beide onderneming en dat zal in lengte van dagen de rode draad in de filosofie van beide ondernemers blijven. Graag nodigen wij u uit op vrijdag 22, zaterdag 23 en maandag 25 april 2011 tijdens ons ‘Dagje Middelharnis’. Een gevarieerde auto- en keukenshow gecombineerd met een enerverende consumentenbeurs. Dat mag u niet missen. U bent meer dan van harte welkom.

Al 21 jaar specialist in binnen- en buitenzonwering Op Goeree-Overflakkee is Sunstore Flakkee al 21 jaar een begrip op het gebied van binnen- en buitenzonwering. Eigenaren Hans en Ria verkopen samen met hun twee medewerkers Bep en Orry met veel enthousiasme hun producten. Het bedrijf werkt met een groot aantal leveranciers en heeft daardoor voor ieder wat wils. Voor zowel binnen- als buitenzonwering biedt Sunstore Flakkee oplossingen naar de individuele wens van de klant. Ria legt uit: ‘Iedere situatie vraagt om een oplossing op maat. Ook in bijzondere gevallen bedenken we altijd weer de juiste oplossing. Doordat we zelf opmeten en de montage verzorgen, kunnen we een uitstekende service bieden. Eventuele reparaties voeren we ook zelf uit van alle merken zonwering.’

Zeven jaar garantie

buitenzonwering: serre zonwering • knikarmschermen • uitvalschermen • screen’s • rolluiken • markiezen • terrasoverkapping binnenzonwering: jaloezieën • lamellen • plissédeuren (hordeuren) • rolgordijnen U bent van harte welkom in onze showroom, hier kunt u onze uitgebreide collectie bekijken.

Simon Stevinweg 26, 3241 MD Middelharnis Tel: 0187-483484

Hans gaat verder: ‘Op het gebied van buitenzonwering verkopen we bijvoorbeeld terras-, knikarm- en uitvalschermen, maar ook screens en rolluiken. Allemaal elektrisch, dus met een druk op de knop heb je geen last meer van de zon.’ Zijn vrouw Ria vult hem aan: ‘En op de buitenzonwering zit maar liefst zeven jaar garantie!’ Merken buitenzonwering die Sunstore Flakkee verkoopt zijn onder andere Sunpoint en Suncircle.

Koffie staat klaar In de showroom aan de Simon Stevinweg in Middelharnis kunnen klanten op het gemak een keuze maken. Ria vervolgt: ‘Ook voor binnenzonwering zijn mensen bij ons aan het juiste adres. We verkopen onder meer rolgordijnen, jaloezieën en duogordijnen van Sunway en B&C. Daarnaast hebben we horren en plissédeuren in ons assortiment.

Erg prettig nu het warme weer en dus insecten eraan komen.’ Ze sluit af met: ‘Mensen zijn van harte welkom in onze showroom. De koffie staat altijd klaar!’ Sunstore Flakkee Simon Stevinweg 26 Middelharnis T 0187 – 48 34 84 www.sunstoreflakkee.nl


OUTLET !

ALLEEN OP DE PAASSHOW BIJ KNÖPS Batavus padova easy van € 2099 voor € 1599 Batavus old dutch van € 399 voor € 299 Batavus Weekend van € 849 voor € 635 Merida crossway tfs 100 van € 549 voor € 410 Merida matts tfs 400 van € 749 voor € 560 Gazelle Paris Pure van € 599 voor € 449 Gazelle Geneve gold line van € 1649 voor € 1235 OOK FIETS- EN REGENKLEDING TEGEN SPOTPRIJZEN

het moment en de emotie Zierikzee - 06-29319646

www.dickvanderveer.nl

en nog vele andere modellen

22, 23 en 25 apr il

Oudelandsedijk 101 * Sommelsdijk * T 0187 - 470166

Dorpsweg 25 te OUDDORP

Kijk ook eens op onze onlineshop WWW.TEAKENWONEN.NL

Casa € 1699,-

Kijama € 1599,-

Margherita € 1599,-

Roma € 1099,-

Entrata € 1499,-

Domenica € 1299,-

Utah € 999,-

Portland € 1899,-

Banana bench € 395,-

Tuintafels vanaf € 199,-

Vele maten en modellen

Ovale bench € 325,-

Zomer of Winter, Buiten of Binnen, bij Teak & Wonen zit u altijd goed! Tuinkussens vanaf € 19,95

KOM SNEL KIJKEN IN ONZE VERNIEUWDE SHOWROOM EN VERBAAS U OVER HET RUIME AANBOD AAN TUINMEUBILAIR EN ACCESSOIRES

Parasols vanaf € 69,95

Loungesets - tuinsets - ligbedden - banken - parasols - tuinkussens - binnenmeubelen - tuinmeubelen - woonaccessoires en maatwerk


FABERT

FABERT STATIONSWEG 32B OUDE TONGE TEL.: 0187-641927 DI T/M ZA 09.00 TOT 17.00

ZIT & SLAAPCOMFORT

WWW.FABERT.NL

SLAAPCOMFORT

AKTIE ELEKTRISCH VERSTELBARE BOXSPRING

160 X 200 VAN € 2695,- NU VOOR € 1995,Incl. topper. Meerprijs 180 x 200: € 300,-

In 6 prachtige kleuren leverbaar!

2e paasdag geopend

In vaste uitvoering 160 x 200 van € 1695,- voor € 1195,- incl.topper Meerprijs 180 x 200: € 300,-

van 10.00 tot 16.00 uur

BANKSTELLEN

VIDATO Model Roma 2,5 + 2 zits Van € 4085,- nu voor € 3495,-

VOLARE Moderne bank met verstelbare armen en ruggen leverbaar als 2 zits bank v.a € 1795,Getoonde hoekopstelling v.a € 3495,-

VIDATO Model Zalano fauteuil Van € 1157,- voor € 950,-

RAAMBEKLEDING

TAPIJT

GORDIJNEN

FAUTEUILS

BANKSTELLEN

BOXSPRINGS

MATRASSEN

BEDBODEMS

DE SPECIALIST IN ZIT EN SLAAPCOMFORT 2000M2 SHOWROOM


Lisdy’s meubelen

voor sfeervol & n ne betaalbaar wo Eetkamerstoel Dominique Poten leverbaar in koloniaal of grijs verweerd Leverbaar in diverse kleuren Onze prijs € 179,00

Eettafel Leopold massief eiken Afmeting: 240 x 100 cm Compleet woonprogramma leverbaar Onze prijs € 949,00

Marbella Vitrinekast Afmetingen: 150 x 50 x 220 cm Leverbaar in de kleuren: wit, grijs of zwart Onze prijs € 719,00 TV- kast Danny leverbaar in 15 kleuren Afmetingen:206 x 40 x 160 cm Compleet woonprogramma leverbaar ! Onze prijs € 1299,00 Buffetkast York Bovenblad onderkast eiken old grey Afmetingen: b 173 x d 48 x h 225 cm Ook leverbaar in de kleur zwart Compleet woonprogramma leverbaar ! Onze prijs € 1879,00

Bank Nathalie 2,5-zits (Afgebeeld in de kleur taupe) Bankstel Praag 2 + 2,5 zits Ook in diverse andere kleuren leverbaar Uitgevoerd in Amazone leder Afmetingen: 196 breed x 85 hoog x Vele opstellingen, kleuren en ledersoorten mogelijk 48 cm zithoogte Onze prijs € 1949,00 nu € 729,00 HURON FAUTEUIL STOF STREEP BEIGE ZAND Afmetingen: 98 x 80 x 81 cm (h x b x d) nu € 279,00

Bezoek nu ook:

Ook leverbaar als 3-zits bank Afmetingen: 218 br x 85 h 48 cm zithoogte nu € 795,00 Fauteuil Quincy stof piccante gestreept Leverbaar in de kleuren beige en zwart Bijpassende hocker leverbaar Onze prijs € 645,00

l n . s y d s i www.l onze online webshop!

Bank Atlas 2-zits Afmetingen: 91 x 157 x 90 cm (h x b x d) Ook leverbaar als 2,5-zits en diverse andere kleuren Onze prijs € 659,00

Nieuw bij Lisdy’s Uw eigen ideale zitcombinatie in vier simpele stappen ! Met het Mainstream Sofa concept kunt u nu uw eigen zitcombinatie geheel naar wens samen stellen. U kunt met dit concept o.a. een keuze maken uit diverse armleuningen, zitdieptes, zithoogtes en een zitcomfort naar keuze.

! p m u d l e Meub Nieuw bij Lisdy’s Meubelen Mega meubelvoordeel en alles direct leverbaar!

Bankstel Cleveland 2 + 3 zits (setaanbieding) Combinatie: Valley Antraciet - Lotus Kiezel Ook los leverbaar als 2 of 3 zits Onze prijs € 1289,00

Altijd 30% tot 60% goedkoper! Onze Meubeldump in Stellendam biedt constant een wisselende voorraad: fauteuils, banken, kasten, eetkamerstoelen, eetkamertafels, dressoirs, etc. etc. aan tegen absolute DUMPPRIJZEN. Adres Meubeldump: Delta Industrieweg 38C 3251 LX Stellendam

Openingstijden: Do. van 10.00 tot 17.00 u. Vr. van 10.00 tot 17.00 u. Za. van 10.00 tot 17.00 u.

Tot ziens in onze Meubeldump!

Eettafel Tobago dark smoke + 6 x stoel Calais link antraciet Eettafel 100 x 200 xm (ook in diverse andere maten) Compleet woonprogramma leverbaar ! Onze prijs € 1199,00

LAAGSTE PRIJSGARANTIE • GRATIS THUISBEZORGD • SNELLE LEVERING

Provincialeweg 12 ● 3252 LR Goedereede DIRECT AAN DE N57 maandag van 13.00-17.30 uur – dinsdag t/m donderdag 09.30-17.30 uur – vrijdag tot 20.00 uur – zaterdag 09.30-17.00 uur – tel. 0187-499218


Over Flakkee jaargang 2 - april 2011

Lisdy’s meubelen Voor sfeervol en betaalbaar In 2001 startte Peter Bosman met de verkoop van een partij kasten. Ervaring met meubelen had hij toen nog niet, maar de verkoop ging goed en hij kocht meer partijen op. Tien jaar later heeft de eigenaar van Lisdy’s Meubelen een uitgebreid assortiment meubelen in zijn twee winkels staan. En zijn de meubelen ook verkrijgbaar in de webwinkel www.lisdys.nl. Samen met zijn 6 medewerkers bedient Peter Bosman een groot gedeelte van Nederland. De eerste winkel staat op de plek waar het allemaal begon: de Provincialeweg 12 in Goedereede, direct gelegen aan de N57. De winkel heeft een groot aanbod in verschillende stijlen. Peter Bosman vertelt: ‘Onze stijl is lifestyle en landelijk.’ Op de vraag welke trends hij ziet, antwoordt hij: ‘We verkopen op dit moment heel veel eiken in grijs verweerd. Meubelen met een prachtige, stoere uitstraling. Daarnaast zien we veel klanten die witte meubelen aanschaffen. Denk aan kasten, salontafels, maar ook eettafels en stoelen. Klanten vinden bij ons hetzelfde assortiment als de meeste woonboulevards, alleen liggen onze prijzen veel lager. We garanderen zelfs een laagste prijsgarantie. Daarnaast is bezorgen gratis en leveren we snel.’

Mega meubelvoordeel Vanaf januari heeft Peter Bosman een tweede winkel geopend: de Meubeldump aan de Delta Industrieweg

wonen

in Stellendam. In de meubeldump worden wisselende meubelvoorraden tegen absolute bodemprijzen aangeboden. Peter Bosman legt uit: ‘Bij diverse meubelfabrikanten en leveranciers kopen we restantpartijen meubelen, showroommodellen of overtollige voorraden op tegen gunstige prijzen. Dit prijsvoordeel laten we direct ten goede komen aan onze klanten. Door de snelle omloop van de steeds wisselende voorraad zijn deze meubelen alleen in onze Meubeldump-vestiging verkrijgbaar. De aangeboden meubelen kunnen direct mee naar huis.’

Online je huis inrichten

Lisdy’s Meubelen Provincialeweg 12 in Goedereede T 0187 – 49 92 18 Openingstijden: Maandag van 13.00 – 17.30 uur Dinsdag t/m donderdag van 9.30 – 17.30 uur Vrijdag tot 20.00 uur Zaterdag van 9.30 – 17.00 uur

De meubels van Lisdy’s zijn ook online te vinden op www.lisdys.nl. Een huis inrichten is niet iets wat je zomaar even doet. Daar komt heel wat bij kijken. Het maken van de juiste keuze is lastig. Wat past wel en niet bij je interieur? En waar vind je dat vervolgens? De gedachte stad en land af te moeten struinen voor het vinden van de juiste kast of bank is voor de een plezierig, maar voor velen niet. Om te winkelen bij Lisdy’s meubelen hoef je de deur niet meer uit: je bekijkt en bestelt alles op je gemak online. In de webshop is onder andere een ruim assortiment tafels, stoelen, kasten, bankstellen en fauteuils te vinden. Ook hierbij geldt de laagste prijsgarantie en worden de meubelen gratis thuisbezorgd. En wil je de meubels in het echt zien, dan ben je welkom in de showroom in Goedereede.

Meubeldump Delta Industrieweg 38C in Stellendam Openingstijden: Donderdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur

Tuinmeubels Sierbestrating Bloembakken

Volders tuinidee

Ook dit jaar weer een grote Paasshow meubels enz Tuinmeubels Schuren op maat sierbestrating + aanleg Tuinschermen + plaatsen Potgrond + koemestkorrel Speeltoestellen Schommel + attributen Tuinhout Bloempotten ( bakken) Zand (los en bigbag) Dieren verblijven

vd Waalsweg 24 Industrieterrein Oostplaat tel.: 0653 920288 Openingstijden 13-17 uur - 18-20 uur zat 9-16 uur


Lentevoordeel bij

2 e PA A S DAG G E O P E N D VA N 1 3 : 0 0 - 1 8 : 0 0 u u r

RUIM 1500 BLOKHUTTEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR!

UIT VOORRAAD LEVERBAAR Loungeset Saint-Tropez van € 1750,- voor

€ 1149.Incl. rode, zwarte en ecru kussenhoezen!

UIT VOORRAAD LEVERBA

OP = OP

Gratis thuisbezorgd!

Prieel Premium 354 x 354 cm van € 1199,- voor slechts

AR

Ook leverbaar in 500x400 + luifel 200 cm € 2599,-

€ 2499.-

Gratis thuisbezorgd!

Daksingles t rood, groen of zwar

UITKNIPBON Tegen inlevering van deze bon: Bij aankoop van een Blokhut, Sauna, Prieel, Veranda, Loungeset.

Buitenhaard Pluto

! GR ATIS

UIT VOORRAAD LEVERBA

Dubbelglas BLOKHUT tuinkantoor, atelier 58 mm 440x340 cm luifel 200 cm van 3499,- voor

Daksingles t rood, groen of zwar

Koop nu uw veranda vanaf € 999,bij de VERANDA SPECIALIST!!

Nu GRATIS standaard BETONPOEREN bij aankoop van een Greenline-Terrasoverkapping.

600x300 cm € 1.754,700x300 cm € 1.949,300x350 cm € 1.179,400x350 cm € 1.414,500x350 cm € 1.699,600x350 cm € 1.919,700x350 cm € 2.139,-

€ 999.-

Daksingles t rood, groen of zwar

Blokhut Hyacint

AR Gratis thuisbezorgd!

28 mm 300 x 200 cm van 1099,- voor

Blokhut Yasmina

Gratis dakleer!

UIT VOORRAAD LEVERBA Dinnerset Wicker

AR Gratis thuisbezorgd!

verstelbaar met gasveer Nu van 1699,- voor

D LEVERBAAR UIT VOORRAAMeerprijs korte wand dicht € 108,-

Prieel Superieur 340 X 590 cm van 1599,- voor

Lange wand dicht € 218,-

€ 1499.-

€ 1299.Inclusief kussens!

Daksingles t rood, groen of zwar

! TOPPER VAN DE MAAND

Ook leverbaar in: 595 x 400 cm + luifel 200 cm € 2799,595 x 500 cm luifel 70 cm € 2899,-

€ 2699.-

Gratis thuisbezorgd!

Daksingles t rood, groen of zwar

UIT VOORRAAD LEVERBA Prieel Cosmos 504 x 319 cm nu

AR Gratis thuisbezorgd!

Gratis thuisbezorgd!

UIT VOORRAAD LEVERBA Binnen sauna

AR Gratis thuisbezorgd!

40 mm type PS 1 190 x 140 cm nu van 1599,- voor

€ 1199.-

met stenen Incl. sauna-ov,en 9 kw 380 V

UIT VOORRAAD LEVERBA

AR

Gratis thuisbezorgd!

Blokhut Adrie modern 28 mm 416x326 cm van 1799,- voor

€ 2799.-

Incl. dichte achter- en zijwand *Dit prieel is in elke gewenste maatvoering leverbaar.

Gratis thuisbezorgd!

€ 1999.-

Gratis dakleer!

45 mm 595 x 300 cm luifel 200 cm nu van 2899,- voor

AFGEPRIJSD! 28 mm 745 x 326 van € 2499,- voor slechts

€ 799.-

Blokhut Piet

Gratis thuisbezorgd!

€ 1499.-

Dakbedekking epdm

Inclusief dakleer!

Einsteinstraat 12 3281 NJ Numansdorp Tel. 0186-655990 Fax 0186-652112 e-mail: info@vankootentuinmaterialen.nl

www.vankootentuinmaterialen.nl

NU

MMER E

I N B LO KH

EN

maandag tot van 8.30 - 17.30 uur uur zaterdag van 9.00 - 16.00

Gratis thuisbezorgd!

Nu met gratis 5 liter Impregneer!

Hoekblokhut Petit

EN

: Openingenstmeijt dvrien jdag

AR

AR

28 mm, 200x200 cm nu van 1199,- voor

UIT VOORRAAD LEVERBA

Geldig tot en met 14 mei 2011.

300x250 cm € 999,400x250 cm € 1.189,500x250 cm € 1.424,600x250 cm € 1.594,700x250 cm € 1.764,300x300 cm € 1.094,400x300 cm € 1.294,500x300 cm € 1.559,-

Gratis thuisbezorgd!

Hoekblokhut 2555 z

Daksingles t rood, groen of zwar

! TOPPER VAN DE MAAND

€ 2899.-

UIT VOORRAAD LEVERBA

€ 1599.-

Incl. zwarte daksingles. Meerprijs dichte wand € 108.-

45 mm 500x300 cm + luifel 200 cm nu van 2799,- voor

AR

28 mm, 250x250 cm met zijluifel van 250 cm van 1999,-

€ 899.-

Blokhut Tom

UIT VOORRAAD LEVERBA

CH

UTTEN

ALETS


Vloerdelen – Parket – Keukens – Kachels

Huis kopen? Bel of mail mijn vader want met al zijn ervaring is hij de man die u uitstekend kan adviseren en begeleiden met de financiering van uw te kopen woning.

Nieuw! 16 geheel nieuwe kleuren vanaf heden toegevoegd aan het assortiment Handyfloor zelfklevende PVC vloeren. U kunt onze nieuwe keuken bewonderen in de showroom! Achterweg 22, 3253 AA Ouddorp Tel. 0187-684700

Nieuwe CV-ketel? ! t e i n n a k r e g i l e d r o Vo

Nu met GRATIS iSENSE THERMOSTAAT!!! t.w.v. � 120,-

Remeha AVANTA CW4 Combi-ketel

1560.1495.inclusief BTW

Bel:

0187-609490

of kijk op www.okeeadvies.nl

• Indien gewenst, plaatsing binnen 24 uur • Eigen 24 uurs service dienst • Ervaren servicemonteurs • Onderhoudsabonnementen • Vrijblijvend advies en prijsopgave

NU PLAATSEN, IN 2012 BETALEN! Ook 100% financiering mogelijk.

Hypokee Middelharnis Oost Voorgors 93 p.peeman@okeeadvies.nl

Genoemde prijzen bij complete plaatsing, inclusief hulpmaterialen

J. van der Heijdenstraat 1 • Numansdorp T 0186-652599 • www.hollandwarmte.nl

E RKE N D KOM O IN STAL L AT E U R

Keukens en kasten in het topsegment…

Bij Van den Berg in Numansdorp zijn deze te bewonderen. Een echt familie

Alle voordelen van individueel design en

bedrijf, waar u ruim-

eerlijk persoonlijk advies, goed naar u

schoots de tijd krijgt

luisteren en u beter begrijpen resulteren

om tot de juiste

in een keuken en / of kast die 100% bij

keuze te komen.

u past. Daar zult u meer en veel langer tevreden over zijn.

De keukens en kasten worden onder eigen regie en door eigen monteurs geplaatst.

Als u niet van rommel houdt, bent u bij Van den Berg in Numansdorp op het juiste adres. Van den Berg Edisonstraat 12 Numansdorp Tel. 0186 - 654122 info@vandenbergkasten.nl www.vandenbergkasten.nl Slechts 15 minuten vanaf Middelharnis


Bij de Balustrade zit u goed ook voor maatwerk meubelen!

2e paasdag geopend met een hapje en een drankje van 10.00 tot 17.00 uur met gezellige kortingen

De Balustrade John en Petra Ligtenberg

Nijverheidsweg 30 3251 LP Stellendam T (0187) 499 157 F (0187) 499 158 I www.de-balustrade.nl E info@de-balustrade.nl

Openingstijden Dinsdag-vrijdag Vrijdag koopavond Zaterdag

9.00-17.00 uur op afspraak 10.00-17.00 uur


WEA Accountants en & Adviseurs, de ondernemer onder de ondernemers!

“Regelmatig krijg ik de vraag waarom een ondernemer klant zou moeten worden van WEA” aldus Jan Helffer, Commercieel directeur bij WEA Accountants en Adviseurs in Middelharnis. “Het simpele antwoord daarop is omdat de bestaande klanten zo tevreden zijn. Natuurlijk zijn er vele argumenten aan te voeren om WEA-klant te worden , zoals de laagdrempeligheid en de goede advisering.“ Geen enkele klant is hetzelfde en daarom staat het leveren van maatwerk voorop in onze dienstverlening” vervolgt Jan. “Ook de automatisering bij WEA is afgestemd op het leveren van maatwerk aan onze klanten. Met WEA online kan de ondernemer overal inloggen op ons systeem en zijn of haar boekhouding doen. En met WEA Personeel online kan, onder supervisie van een

Adverteren in het volgende nummer? Bel Art Communicatie Ook voor al uw drukwerk

Dieklaan 12 3241 SB Middelharnis Arthur van Kleeff 06-14118528 Saskia Wessel 06-13997769 verkoop@overflakkee-magazine.nl Ook voor reserveringen in Hoeksche Waard Exclusief

deskundige, de volledige salaris- en personeelsadministratie worden gevoerd.” “Maar het meest overtuigende argument zijn de referenties van onze oude, maar ook een groot aantal met name de nieuwe klanten die de afgelopen jaren bij WEA klant zijn geworden. Zij kunnen bevestigen dat de genoemde argumenten kloppen en zeker geen verkooppraatjes zijn. Ook zullen onze nieuwe klanten zij bevestigen dat de overstap naar ons soepel is verlopen.” Ook benieuwd wat WEA voor u zou kunnen betekenen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met Jan Helffer, bereikbaar op 0187-486444. Graag verwijzen wij u ook naar onze website www.wea.nl. Zie ook de column elders in dit magazine.

‘Onze klanten verwachten meer dan een ‘zwart - wit’ advies’ aldus Jan Helffer, Commercieel directeur bij WEA Accountants en Adviseurs in Middelharnis.

wea.nl • info@weadeltaland.nl Middelharnis (0187) 48 64 44

Erfbelasting ‘Niets is zeker in het leven, behalve doodgaan en het betalen van belastingen’ (vrije vertaling van een citaat van B. Franklin)

Afgelopen jaar is de overheid druk bezig geweest op het gebied waarin de dood en belastingheffing samen komen. Voorheen heette dit ‘Successierechten’, tegenwoordig ‘Erfbelasting’. Los van de principiële vraag, hoe eerlijk is de Erfbelasting (ik heb toch al genoeg betaald en nu moeten mijn erfgenamen nog een keer betalen is een veelgehoorde uitspraak), is de vraag van belang, hoe werkt de nieuwe fiscale regelgeving bij u uit? Voor iedere erfgenaam speelt de vraag: hoe groot is mijn vrijstelling? Ben ik voor de Erfbelasting partner en heb ik hierdoor recht op de vrijstelling van circa € 600.000? Voor getrouwde stellen is het antwoord: ja. Is dat niet het geval, dan wordt het opletten. Het is dan onder meer van belang met wie en hoelang u samenwoont en of er een samenlevingscontract is. Voor overleden ondernemers bestaan mooie regelingen in de wetgeving. Voor de Erfbelasting is er een vrijstelling van circa € 1.000.000 beschikbaar voor het vererven van een onderneming. Natuurlijk zijn er tal van voorwaarden. Juist door de hoogte van de vrijstelling en de voorwaarden, is het van groot belang dat u van de regeling afweet én hoe de regeling in uw situatie zo optimaal mogelijk benut kan worden. Om een overlijden fiscaal gezien zo vriendelijk mogelijk plaats te laten vinden, is een samenspel vereist van wat u wilt en wat de fiscale gevolgen zijn. Hierbij speelt een testament een belangrijke rol. Stelt u zichzelf eens de vragen: Wat staat er eigenlijk precies in mijn testament? Klopt dat nog steeds? Kan dat niet fiscaal vriendelijker? Komt u hier niet uit, laat u dan adviseren door een professional.

In deze column gaat Jan Helffer, commercieel directeur van WEA, dieper in op veelgehoorde vragen in zijn praktijk in Middelharnis.


Recreëren in uw achtertuin! Perfecte vrijstaande bungalow met werkelijk alle mogelijke luxe

Vraagprijs

.000,€ 42k5.k .

Overdekt en verwarmd zwembad!

NIEUWE TONGE - Prinsessestraat 6

• Exclusieve nieuwe keuken • Professioneel overdekt en verwarmd zwembad in uw eigen achtertuin • Boretti buitenkeuken • Overdekte 6 persoons jacuzzi • Compleet alarmsysteem, enzovoorts!

Uw bedrijf gevestigd in Middelharnis MIDDELHARNIS - Simon Stevinweg

• Kant en klare Bedrijfsunit van in totaal 152m2 • Onder bedrijfsruimte met overhead en loopdeur, toilet voorziening, krachtstroom en verwarming • Boven kantoorruimte met vloerverwarming, grindvloer, complete keukenopstelling • Parkeervoorziening op eigen terrein • Ruime bestemmingsplan mogelijkheden

Kant en Klaar, u kunt deze ruimte zo betrekken!

Vraagprijs

00,€ 17e9x.0 . l c btw k.k.

Tel.: 0187 476 555

Ga voor ons complete aanbod naar

www.vanalphenmakelaardij.nl

Van Alphen Makelaardij

Zandpad 70

3241 GZ Middelharnis

T.0187-476 555

E. info@vanalphenmakelaardij.nl

I. www.vanalphenmakelaardij.nl


Over Flakkee jaargang 2 - april 2011

De tuin is een heerlijke plek om de dagelijkse drukte te ontvluchten. Echter een tuin leeft en wil graag verzorgd worden. Wat heb je nodig om je tuin in topvorm te brengen en te houden?

In een paar minuten lente in huis. Het kan! Haal je zware wintergordijnen eraf. Plaats gekleurde kussen en plaids van katoen. Een leuk geblokt tafelkleed. Hier en daar een vaasje met narcissen. Een grote schaal groene appels of citroenen. Een stapel nieuwe theedoeken in de keuken. Wat geurkaarsen of een huisparfum voor een frisse voorjaarsgeur. En klaar ben je!

Gras, struik, heg snoeien Bijvoorbeeld de Gardena accuscharen voor gras, buxus, struik en heg. Ze zijn veelzijdig, functioneel, veilig en gebruiksvriendelijk. Inclusief de nieuwste accu- en oplaadtechnologie.

Bomen snoeien Tuinliefhebbers die bomen onderhouden kennen het. Je hebt duimdikke, zachte takken en takken die zich onmogelijk door laten knippen. De Gardena hefboomtakkenschaar SmartCut is ‘geknipt’ voor veelzijdig onderhoud.

Natje en droogje ‘Meer genieten door minder te gieten’ is het motto van menig tuinliefhebber. En dat kan met de computergestuurde meerkanaalssproei-installatie van Gardena. Deze installatie zorgt ervoor dat iedere plant genoeg water krijgt. Programmeren gaat eenvoudig en overzichtelijk. De computer handmatig aan of uitzetten kan ook. www.gardena.nl

Bloemen houden van mensen

In het interieur zie je veel bloemen dit seizoen. Op kussens, gordijnen, stoffen bekleding, plaids. Grote bloemen, fijne bloemetjes, alles kan zolang de kleuren bij elkaar passen.

Gekleurd tapijt

voor buiten Op zoek naar wat meer kleur op het terras? ColorGrass is een opvallend buitentapijt, verkrijgbaar in een aantal frisse kleuren. Van natuurlijk tot trendy. De drie cm hoge pool is er in blauw, limegroen, roze, oranje, geel, beige, goud en zilver. Staat perfect onder de loungeset en tuintafel of op het balkon. Maar is ook leuk voor een speels kinderhoekje.

HEMA verkoopt leuke zomeraccessoires van Return to Sender. Stichting Return to Sender is een initiatief van Katja Schuurman. Producten met een goed verhaal waarbij de winst terugvloeit naar speciale projecten in de regio’s van herkomst. Gemaakt door vrouwengroepen, tieners en familiebedrijfjes uit alle windstreken en werelddelen. De kussens en plaid te koop bij HEMA. www.hema.nl

ColorGrass is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige TenCate vezels met een hoge aaibaarheidsfactor. Het is uitgebreid getest op valveiligheid. Door de valdempende onderlaag is het ideaal als ondergrond voor een speeltoestel met een valhoogte tot drie meter. Meer informatie over ColorGrass: www.colorgrass.com en www.gardengrass.com

Bijzonder huis te koop In een gewilde wijk in Sommelsdijk staat een schitterende vrijstaande woning te koop. De geschakelde woning met garage, dakterras en grote achtertuin heeft een prachtige ligging. Voor de woning ligt een singel met uitzicht over de polders. De woning heeft een zeer moderne keuken. Adres Oppervlakte Slaapkamers Centrale verwarming Vraagprijs

Betje Wolffstraat 30 in Sommelsdijk 542 m2 eigen grond 3 Ja € 479.000,- K.K. (NB. gewijzigde prijs)

Meer informatie www.kdmakelaardij.nl

Woon je in een compleet verbouwde boerderij, een moderne villa of ander bijzonder huis? Mail je gegevens en een foto naar redactie@overflakkee-magazine.nl en kom in de krant!


VERKOCHT O.V.

VERKOCHT O.V.

TE KOOP

TE KOOP

TE KOOP

ouddorp alexandersTraaT 4

BrIelle VoorsTraaT 67

Goedereede

Goedereede

sTellendam

€ 254.900,-

BeresTeyn 8

Uw woning verkopen bel 0187 684407 volg ons via twitter #makelaarouddorp

Zie www.hameetemanmakelaardij.nl voor ons aanbod

k.k.

€ 498.500,JonGkoensTraaT 4

k.k.

€ 365.000,lanGeweG 47

Ruime eengezinswoning; 130m2 eigen grond; 3 slaapkamers, royale badkamer;

Rustig gelegen vrijstaande woning Inpandige garage 3 slaapkamers, 2 badkamers

Halfvrijstaande woning, met veel privacy In perfecte staat van onderhoud Hoogwaardig afgewerkt

TE KOOP

TE KOOP

TE KOOP

NIEUW IN VERKOOP

TE KOOP

Goedereede

melIssanT

Goedereede

ouddorp

ouddorp

€ 238 500,-

looheul 11

.

k.k.

€ 474.000,nolleweG 2

k.k.

€ 179.000,pIeTersTraaT 26

k.k.

€ 279.500,spreeuwensTeIn 21

k.k.

k.k.

€ 279.500,BIenInGen 39

Eengezinswoning met 4 slaapkamers Op het westen gelegen tuin 335m3 inhoud en 135m2 eigen grond

Vrijstaande villa aan de rand van melissant Bouwjaar 2002 613m2 eigen grond

Ideale woning voor starters op de woningmarkt Starterslening (tot € 30.000,-) mogelijk Goed onderhouden, in het historische hart van Goedereede gelegen.

Royale twee-onder-eenkap woning incl. Garage 259m2 eigen grond Gunstige zonligging

4 ruime slaapkamers Centraal in de wijk gelegen. Bouwjaar 1997

TE KOOP

TE KOOP

NIEUW IN VERKOOP

TE KOOP

TE HUUR

k.k.

BedrIJFsoBJecT ouddorp

€ 339.000,oosTerweG 2c

sTellendam k.k.

Ruime twee onder een kap woning Aanbouw, slaapkamermog. Op begane grond Gunstige zonligging

€ 232.500,Blazer 28

Gezellige eengezinswoning In perfecte staat Incl. Royale dakkapel

k.k.

Goedereede

ouddorp

k.k. konInGspleIsTerplaaTs 217

hazersweG 73

€ 88.500,Beneden recreatie appartement Gunstig gelegen tuin Zeer goed onderhouden

€ 85.000,-

sTellendam k.k.

Perceel 970m2 Incl. Goedgekeurd bouwplan Nabij bedrijventerrein stoofweg in Ouddorp

€ 1250,-

delTaGeul 3 Te

p/mnd

ca. 96m2 Zichtlocatie Zie www.hameetemanbhv.nl voor info

VERHUURD

ouddorp wesTsTraaT 39

Hier vestigt Sanmarco Schoenmode zich per 15 april

Ook opzoek naar winkelruimte? zie www.hameetemanbhv.nl

Tel: 0187.68.44.07

www.hameeTemanmakelaardIJ.nl


Hameeteman Makelaardij met een frisse kijk op de markt Zo’n anderhalf jaar is Jeroen Hameeteman bezig met zijn bedrijf Hameeteman Makelaardij. Na zijn opleiding HBO Vastgoed & Makelaardij heeft de enthousiaste makelaar de sprong in het diepe gewaagd en is voor zichzelf begonnen. En het gaat goed, inmiddels heeft hij gemiddeld 50 tot 60 huizen in de verkoop staan. Zijn pittoreske bedrijfspand, midden in het centrum van Ouddorp, bevindt zich schuin tegenover de HEMA.

Jeroen richt zich met name op de Kop van Goeree, maar hij merkt dat zijn gebied zich steeds meer uitbreidt. ‘Ook heb ik opdrachtgevers in bijvoorbeeld Melissant, Stad aan ’t Haringvliet en Ooltgensplaat’, zegt Jeroen. ‘Ik ben redelijk jong en heb hierdoor een frisse kijk op de markt. Daarnaast stel ik me actief op en dat waarderen mensen.’ De makelaar verkoopt bestaande (recreatie)woningen en hij bedient met het samenwerkingsverband ‘Hameeteman en Van Splunter bedrijfshuisvesting’ een steeds groter wordende groep zakelijke opdrachtgevers.

‘Wonen onder de molen’ Op dit moment is Jeroen bezig met het nieuwbouwproject ‘Wonen onder de molen’. Jeroen vertelt: ‘De tweede fase van het project aan de haven in Stellendam is gestart. Het gaat om drie vrijstaande en twee twee-onder-eenkap woningen. De woningen van de eerste fase zijn allemaal verkocht. Nu heb ik vijf woningen in de verkoop staan, waarvan er inmiddels drie ‘onder optie zijn’. De locatie is echt geweldig! Drie van de vijf woningen staan in een hofje, wat veel privacy betekent.’

Over Flakkee jaargang 2 - april 2011

Mijn lijnen zijn kort, doordat ik alleen werk. Als ik gebeld wordt dan krijgen mensen gelijk mij te spreken. Ik weet wat er speelt binnen mijn bedrijf, dus kan snel schakelen. Verder lever ik geen half werk en ben er uitsluitend voor mijn opdrachtgever. Zo probeer ik altijd de meest gunstige deal voor hem of haar te bereiken, maar wel met tevredenheid van beide partijen.’

Meer activiteit in voorjaar Nu het voorjaar is, merkt de jonge ondernemer dat er meer activiteit is. ‘Het voorjaar in combinatie met de lage rentestand zorgen voor meer bezichtigingen. Nu is het de ideale tijd je woning te koop te zetten. Met een zonnetje en warmer weer ziet een huis er net wat aantrekkelijker uit. De planten en bloemen in de tuin bloeien, de bomen krijgen groene blaadjes, dan zien kijkers meer mogelijkheden met een huis’, aldus Jeroen. Ook in de recreatieve sector merkt de makelaar meer beweging. Kijk voor een uitgebreid aanbod op www.hameetemanmakelaardij.nl of volg de makelaar via twitter #makelaarouddorp

Verkoop van recreatiewoningen De makelaar richt zich ook op de verkoop van recreatiewoningen. Hij kent het gebied goed. ‘De eigenaren, die vaak niet uit de buurt komen, hebben geen omkijken naar de verkoop, want ik verzorg alles van A tot Z. Ik krijg de sleutel en zorg er uiteindelijk voor dat de recreatiewoning verkocht wordt.

Hameeteman Makelaardij Westerstraat 31 3253 AR Ouddorp T (0187) 68 44 07

impressie nieuwbouwproject Wonen onder de molen

info@hameetemanmakelaardij.nl www.hameetemanmakelaardij.nl


Over Flakkee jaargang 2 - april 2011

Volvo V70 met mooi pakket extra’s Volvo presenteert op de AutoRAI de V70 Limited Edition. Deze tijdelijk beschikbare uitvoering is voorzien van een reeks aantrekkelijke opties tegen een scherpe (meer)prijs.

Volkswagen Kevers in de Mille Miglia Volkswagen neemt met twee historische Kever-modellen deel aan de Mille Miglia (duizend mijl), die dit jaar van 12 tot 15 mei wordt verreden.

introductie van de compleet nieuwe Beetle in april. De Kevers waren in de jaren vijftig tegenstanders om rekening mee te houden in de Mille Miglia.

In de 1.600 kilometer lange rallyklassieker die van Brescia naar Rome en weer naar Brescia voert, gaat het niet meer om snelheid, maar vooral om betrouwbaarheid. De rallyinzet van de historische Kevers volgt kort op de

Dankzij hun onverwoestbaarheid waren ze grotere en krachtigere concurrenten veelal de baas. De twee Kevers waarmee Volkswagen bij de 2011-editie aan de start komt, zijn zorgvuldig geprepareerde, originele exemplaren.

als lederen stoelbekleding, verwarmbare voorstoelen, aluminium details en lichtmetalen 17 inch wielen bij. De V70 Limited Edition heeft een vanaf-prijs van 41.495 euro (T4 benzine – 132 kW (180 pk). Dat brengt volgens Volvo het klantvoordeel op ruim 7.100 euro.

Volvo is sinds jaar en dag een echt stationwagenmerk. Vorig jaar werden alleen al in Nederland ruim 3.000 V70’s verkocht, waarmee het merk in dit segment een koppositie behaalde. In de eerste twee maanden van dit jaar wist Volvo zijn koppositie vast te houden. Om dit te vieren, brengt de fabrikant tijdelijk een luxueus uitgemonsterde versie van de V70 op de markt.

Wie zijn V70 Limited Edition nog meer op zijn eigen smaak wil afstemmen, kan de toch al niet misselijke ‘basisuitrusting’ verrijken met een van de ‘Lines’. De Luxury Line bijvoorbeeld voegt park assist vóór toe aan de uitrusting, evenals elektrische stoelverstelling, elektrisch neerklapbare hoofdsteunen achter, een elektrisch bediend glazen schuif-/kanteldak en een luchtvochtigheidssensor. Voor dit pakket met een waarde van 3.805 euro berekent Volvo 1.995 euro. Dat betekent een klantvoordeel van 1.810 euro.

De V70 Limited Edition beschikt over een elektrisch bedienbare achterklep, Bluetoothvoorbereiding, verchroomde raamomlijsting, navigatiesysteem met stem- en stuurwielbediening en dual xenon koplampen met bochtverlichting. En daar komen nog zaken

Autobinck exclusief distributeur Qugo Autobinck neemt de Europese distributie op zich van de Qugo. De Qugo is een creatie van Maarten de Bruin, bekend van het automerk Spyker en de Silvestris-speedboot. De eenzits driewieler heeft een elektrisch aangedreven voorwiel

en is volgens Autobinck zeer wendbaar. Het voertuig is niet breder dan een bromscooter en inklapbaar, zodat het gemakkelijk kan worden meegenomen in de auto. De Qugo is Europees goedgekeurd als snorfiets, wat betekent dat de

bestuurder geen helm hoeft te dragen. Met een bereik van 25 tot 30 kilometer op een volle batterij leent het voertuig zich goed voor gebruik in de stad en op grote bedrijventerreinen. Meer informatie over prijzen volgt binnenkort.

Mooie score Kia bij red dot design awards Kia heeft tijdens de red dot productdesignwedstrijd in Duitsland in twee categorieën de hoogste onderscheiding behaald. Een jury bestaande uit designexperts kende de awards toe aan de Sportage en Optima sedan. De Optima kreeg bovendien de titel red dot ‘best of the best’

Wegenbelastingvrije Opel Agila Na de wegenbelasting- en BPM-vrije Corsa introduceert Opel nu een Agila met hetzelfde fiscale voordeel. Daardoor is het model er straks voor nog geen negen mille. Dankzij enkele aanpassingen is de CO2-uitstoot van de 1.0 liter benzinemotor van de Agila (verder) teruggeschroefd. Opel kan niet genoeg benadrukken dat daarvoor geen concessies zijn gedaan aan de prestaties van de krachtbron. Hij levert nog steeds een vermogen van 48 kW (65 pk) en 90 Nm trekkracht. Ook de acceleratie van 0 tot 100 kilometer per uur (14,7 seconden) en de topsnelheid van 160 kilometer per uur zijn ongewijzigd. De vanafprijs van de Agila 1.0 is

wél flink gedaald. Dankzij de vrijstelling van BPM en motorrijtuigenbelasting komt deze uit op 8.995 euro. Zakelijke rijders hebben bovendien het voordeel dat de Agila nu in de categorie met het laagste bijtellingstarief van 14 procent valt. Opel levert de ‘voordeelAgila’ in de twee luxevarianten: Selection en Edition. De Selection is standaard voorzien van ABS, airbags voor bestuurder en passagier en zijairbags. Maar ook stuurbekrachtiging, in hoogte verstelbare voorstoelen en een neerklapbare achterbank. De Edition voegt hier zaken als centrale vergrendeling, airco, een radio-/ CD-speler met MP3-functie, een boordcomputer en elektrisch bediende voorportierruiten aan toe. De wegenbelastingvrije Agila is vanaf juni leverbaar.

toegekend. Dit als erkenning voor het design, waarvoor per categorie alleen de allerbeste producten in aanmerking komen. Deze awards brengen het totale aantal red dot awards voor Kia op vier. In 2010 won de Venga er al een, het jaar ervoor was de eer voor de Soul.


De Kia Venga Seven Standaar d met 7 luxe e xtra’s

Alléén bij TROOST met € 2091,- voordeel!

AxxiAuto heeft een breed georiënteerde voorraad bestaande uit wel honderd jonge gebruikte auto’s. Diverse merken en type’s die wij uiteraard afleveren met 6 maanden Bovag garantie. Door deze grote verscheidenheid is er voor u een ruime keuze en kunt u de onderlinge merken en modellen met elkaar vergelijken bij één en hetzelfde bedrijf. Kijk voor onze actuele voor-

raad bij occasions. Onze voorraad is altijd up to date. Zo houden wij u dagelijks op de hoogte van onze nieuw binnengekomen auto’s! Wij zijn gespecialiseerd in Volkswagen, Audi, BMW en Mercedes personen- en bedrijfswagens. Ook voor nieuwe auto’s bent u bij ons aan het goede adres. Wij informeren u graag over de mogelijkheden...

Watertoren 25 Dirksland Tel: 0187-603590

De Kia Venga Seven 1 Full map navigatie met touchscreen en bluetooth connectiviteit 2 Cruise control met speed limiter 3 Achteruitrij camera 4 Electrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels 5 Spiegels en deurgrepen in carrosseriekleur 6 Armsteunen voor 7 Mistlampen

Waardepakket U betaald

€ 3190,€ 1099,-

Uw voordeel € 2091,-

Kia Venga Bij TROOST uit voorraad leverbaar alléén bij ons v.a.

15.999,-

Autobedrijf P. Troost & Zonen Christiaan Huygensweg 28-30 3225 LD Hellevoetsluis, Tel: 0181-312366 Vrijdag koopavond!

375 dealeroccasions alle merken alle prijsklassen

www.axxiauto.nl

WWW.TROOSTAUTOS.NL

Audi A3

Droomauto voor de snelle beslisser!

Impreza WRX 2.5 Turbo AWD ProDrive 275pk

concept

• • • • • • • • • • • • • •

Audi betitelt de A3 concept nog angstvallig als concept. Maar als de geruchten kloppen gaat het hier om een productierijpe vierzits sedan. De A3 concept is met zijn lengte van 4,44 meter lang met recht een compacte sedan te noemen. De bescheiden hoogte moet - aldus de wervende tekst van Audi het dynamische karakter van de auto onderstrepen. Aan de voorkant van de concept vallen de single-frame grille en de koplampen met LED-technologie op. De achterzijde heeft als opvallende stylingdetails onder meer een diffusor-eindstuk van koolstofvezel en metaal en twee grote uitlaateinden. Dankzij de toepassing van hoogwaardige materialen kon het gewicht van de carrosserie laag gehouden worden. Zo zijn portieren, motorkap en achterklep zijn gemaakt van aluminium. Mede dankzij z’n wielbasis van 2,63 meter is de A3 concept volwaardig vijfpersoons.

De 2.5 liter vijfcilindermotor in het vooronder van de auto is mede dankzij de toepassing van een turbo goed voor een vermogen van 300 kW (408 pk). Het imposante koppel van 500 Nm is in een breed toerenbereik beschikbaar. Het wordt via een zeventraps s-tronic transmissie en permanente vierwielaandrijving op de straat overgebracht.

• •

Bouwjaar 2006, 97.000km Zilvergrijs metallic 4-drs Sedan ProDrive getuned, 275pk ProDrive uitlaat systeem met dikke einddemper 19” Bellini lichtmetalen Titanium kleur velgen met brede banden Mistlampen voor Grote luchthapper Spoilers rondom Achterspoiler WRX Centrale portiervergrendeling met afstandsbediening Alarminstallatie Elektrische ramen rondom Originele meterset af fabriek, Turbodruk, Oliedruk en Olietemp Climate control Kenwood Radio/CD/MP3/ DVD DIN2 Touchscreen incl Navigatie

• Digital Surround DTS incl beeldscherm DVD • Afstandbediening geluidsinstallatie • Cd Wisselaar achterin • Sportstoelen • Geïntegreerde hoofdsteunen achter • Verstelbaar lederen sportstuur, stuurbekrachtiging • Elektrisch verstelbare, verwarmbare spiegels • Getinte baan in voorruit • Xenon verlichting • Titaniumkleur behuizing achterlichten • Grote geventileerde schijfremmen rondom • AWD (permanente 4 wielaandrijving) • ABS • ESP • Nieuwe remblokken rondom • Absoluut schadevrij • Dealer onderhouden

18.950,-

Presteren doet de A3 concept als de beste: voor de acceleratie van 0 tot 100 kilometer per uur staan slechts 4,1 seconden, de topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 kilometer per uur. De wegligging van de A3 concept is gebaat bij een onderstel dat is afgeleid van dat van de ook al meer dan gemiddeld presterende RS 3 Sportback. Bel: 06-17451313 of mail: imprezawrx@live.nl


Paasbeste huizen

Mltogenlesplanadt, ijvrkaag4pri3js € 210.000,- k.k.

Star ters woning

Oo

Nieuwe prijs

12 t a a r t s e n a B b Jamcelosdijk, vraagprijs € 149.500,- k.k. Som

Prijs verlaging

n k.23 a la g r e lb 7 € 155.000,- k.k. to S ijkvra9 n a Jidudl.elhvarnis, vraagprijs € 324.000,- k. Oidodelshtd rijs p arnis, ag M

M

Gelijkvloers wonen

keuken cheque

t.w.v. 10 € .000,-

Oksuladnde, vrwaaegpiri2js €4399.500,- k.k. Dir

Nieuw

300,- k.k. d a p d r a a g m o Bltogensplaat, vraagprijs € 469.00 Oo

Sidludeluhsarnlais,avrngprs2: €2274.500,- k.k.

Nieuw

M

Een goed begin...

• aantrekkelijke makelaarscourtage • videopresentatie • deskundige medewerkers • kantoor 6 dagen geopend • presentatie op beurzen en braderieën • afspraken ‘s avonds mogelijk • plaatsing van uw woning op 5 verschillende internetsites • gratis en vrijblijvende verkooptaxatie

Beneden Zandpad 13A • 3241 GA Middelharnis • Telefoon 0187 486343 info@kdmakelaardij • www.kdmakelaardij.nl www.funda.nl

Over Flakkee april 2011 jaargang 2  

Over Flakkee, april 2011, jaargang 2

Advertisement