Page 1

BRe3DBEELD

Tentoonstelling van 28 maart 2013 tot en met 3 juni 2013 te zien in de antichambre van M Museum Leuven


Wij zijn Arouna, Dylan, Jofrey, Aron, Germain, Amanuel, Elive, Kemou, Mike, Fouzi, Yade, Alec. Wij veroveren de stad. Wij zijn BRE3DBEELD.


Wat is BRE3DBEELD

?


BRe3DBEELD BRE3DBEELD Van 28 maart tot en met 3 juni palmt BRE3DBEELD de antichambre in van M Museum Leuven. De tentoonstelling probeert een antwoord te formuleren op de vraag: wat gebeurt er wanneer 12 jongeren uit de Ridderbuurt op sleeptouw genomen worden door professionele kunstenaars?

Initiatiefnemer Link in de Kabel vzw stapte in een samenwerking met multimediaal kunstenaar, Ief Spincemaille en jongerenwerking Den Tube, deelwerking van Buurtwerk ‘t Lampeke vzw. Hun missie was: de jongeren zoveel mogelijk uit hun comfortzone halen zodat zij via het experiment met een nieuwe bril naar kunst zouden kijken. Hierbij stond voornamelijk “het maken” centraal waarbij het proces belangrijker is dan het resultaat. Om deze reden is de tentoonstelling een analoge en digitale reflectie van hun creatieve proces geworden.

Ter land, ter water en in de lucht De leidraad doorheen het project was “de verovering van de stad”. De jongeren wilden zich de stad terug eigen maken: hun stem laten horen. Want net zij zijn de toekomst van de Ridderbuurt en zij hebben meer in hun mars dan er van hen verwacht wordt! Gedurende 24 workshops werkten de jongeren hun meesterplan uit: de stad veroveren, ter land, ter water en in de lucht.

Het land werd veroverd met een nachtelijke guerrilla-actie. De jongeren plakten hiervoor de Ridderbuurt vol met hun zelf gekiekte portretten. Deze foto’s zijn het resultaat van een intensieve fotografieworkshop i.s.m. DIARé (audiovisueel kunstenaar) waar ze rond het thema “liefde voor de stad” een beeldconcept moesten uitwerken. De portretten zijn nog steeds zichtbaar in het stadsbeeld en u kan die gerust gaan bewonderen tijdens een wandeling door De Bruul, Keizersberg, Vaartkom,…

Daarna moest ook het water eraan geloven! Samen met Ief Spincemaille bouwden ze een “bootYobot”. Een robot op zonne-energie en opgebouwd uit modulaire bouwstenen die de Leuvense wateren verkent. Ook hier bestond het project uit twee delen: ten eerste het bouwen van de robot en ten tweede het te water laten van hun technologische creatie.

Tenslotte moest ook de lucht ingepalmd worden. De jongeren werden de stad ingestuurd met een queeste en een windrobot. “Treed in de voetstappen van Icarus en durf hoger te dromen dan ooit tevoren.”

BRE3DBEELD zal herinnerd worden als een project waar bruggen zijn geslagen tussen uiteenlopende jongeren, kunstenaars en disciplines. De oogkleppen worden afgezet en the sky is the limit.


?

Bre3dbeeldreis


D L E E B D 3 e BR s i e R 1 BRE3DBEELD kamp van 2 tot 4 januari. Slapen op Den Tube en 3 dagen zotte dingen doen met Michiel Verstockt, DIARĂŠ en Ief Spincemaille.

2

3 We gaan voor de allereerste keer op bezoek bij M Museum Leuven op en ontdekken de antichambre waar ons werk gepresenteerd zal worden.

De BRE3DBEELD workshops gaan van start op 23 januari met Ief Spincemaille. Met Lasercut meccano gaan we aan de slag om robots te maken.


4

Hoera! De bootrobot blijkt te drijven. Nu kan het water veroverd worden. De robot bestaat uit lasercut meccano en zonnepanelen zodat hij autonoom op het kanaal kan varen.

5

Onze windrobot gemaakt uit lasercut meccano en LEDlampjes staat bijna recht! Het principe is heel eenvoudig: wanneer de wind begint te waaien, maken de LED’s contact met de koperdraad en beginnen deze te branden.

6 Onze staprobotten zijn prachtig versierd en gaan tijdens de 6de workshop de strijd aan in de arena! Een race aan de Vaartkom waar de jongeren strijden voor medailles...maar vooral eeuwige roem!


Tentoonstelling Bre3dbeeld 28/03-06/03 Antichambre


Bre3dbeelders

?


Yade Kennedy Leest graag en is enorm nieuwsgierig en leergierig. Enthousiasme is haar tweede naam maar met heel veel bescheidenheid. Eén van de BREDBEELD fotografen. De stad Tijdens BRE3DBEELD ontdekte ik Leuven als een leuke stad, een stad waar het leuk vertoeven is. Er is weinig lawaai en nooit heb ik me onveilig gevoeld. Als je alle plaatsen in de stad verkent, merk je dat er veel plaats is om je te bewegen. De tweede dag van het kamp hadden we een workshop graffiti in het OPEK. Achteraf hebben we hier pannenkoeken gegeten. Ik kende deze plaats nog niet. Het atelier van Ief kende ik ook nog niet.

Het is tof dat we nieuwe plaatsen verkenden, want nu link ik die plaatsen aan herinneringen van BRE3DBEELD. We hebben onszelf ook achtergelaten in de stad. De mensen die onze graffiti zien, zien een deel van ons. Dat is zeker ook het geval met de foto’s die we overal zijn gaan aanplakken. BRE3DBEELD Ik vond de periode van BRE3DBEELD heel tof. We hebben heel veel dingen gedaan die ik anders nooit zou doen. Hierdoor heb ik veel bijgeleerd.

Ik trek nu op een heel andere manier foto’s dankzij Ief. We hebben leren werken met perspectief en hebben ontdekt hoe belangrijk het is om een goede achtergrond te hebben voor je foto. Ik vond dat trouwens ook heel spannend, omdat we de foto’s ’s avonds zijn gaan plakken.

Me Myself and I Ik heb ontdekt dat ik toch wel goed kan fotograferen. Ik voel dat ik daar in gegroeid ben. Tijdens BRE3BEELD heb ik de kans gehad om te experimenteren met verschillende perspectieven. Daarnaast merkte ik tijdens de graffiti workshops dat ik goed kan tekenen. Het is leuk om te weten dat je ergens goed in bent. In de toekomst wil ik meer nieuwe dingen ontdekken, dingen die handig zijn voor mijzelf. Het zou tof zijn mocht ik zelf voorwerpen kunnen ontwerpen, die ik dan kan gebruiken. Later wil ik zelf ook kunstenares worden. Daarom vond ik het speciaal dat we mochten samenwerken met Museum M. Ik denk dan altijd aan kunstenaars en hun werken die daar hangen. Het is leuk dat wij daar nu ook iets mogen tentoonstellen.


Aron Kemo Kamara Ik hou heel erg van Leuven omdat de mensen er erg lief zijn. Zo

heb ik al heel vaak cadeautjes gekregen van mensen uit Leuven. Ook heb ik hier enorm veel vrienden gemaakt, zoals bijvoorbeeld op Den Tube en tijdens BRE3DBEELD. Het enige waar ik niet tegen kan: zijn al die stinkende rokers in Leuven. Voor de rest vind ik de stad prachtig. Ik kan niet geloven dat BRE3DBEELD al bijna afgelopen is.

Ik hoop vooral dat we elkaar niet uit het oog gaan verliezen. Want zoveel vrienden wil ik niet verliezen. Ook Ief is een vriend geworden omdat hij ons zoveel heeft bijgeleerd over robots en elektriciteit. Ik was al een tijdje aan het nadenken om naar een school te gaan waar je meer techniek leert, Ief heeft mij doen beseffen dat ik echt heel graag “lichtspecialist” wil worden. Ik vond dan ook de LEDlampjes en de windrobot de leukste installaties die we gemaakt hebben.

Boakye Als ik aan Leuven denk, dan

moet ik met een denken aan mijn fiets die hier al twee maal gestolen werd.

Ik vind Leuven wel een plezante stad, maar dan moet iedereen respect hebben voor elkaar. Ief bijvoorbeeld dat is een goeie mens, die kan heel goed werken en zotte dingen maken. Hij kan dingen uitvinden maar hij leert ook aan andere mensen om dat te maken. Na BRE3DBEELD zou ik graag meer met computers willen werken. Ik wil filmpjes leren bewerken en maken!

Alec Vannetelbosch Het BRE3DBEELD kamp was het leukste moment van dit jaar. Ik heb daar allemaal nieuwe vrienden gemaakt en elke dag sliepen wij op Den Tube. Naast Den Tube is De Bruul mijn favoriete plaats in Leuven. Mijn nieuwe beste vrienden zijn Germain en Amanuël, we geven elkaar ook heel grappige bijnamen. Net zoals de robots die wij Yobots noemen.

Het zijn leuke en grappige robots die kunnen stappen, vliegen en drijven.


Amanuel Kennedy Houdt van voetbal, muziek en rappen. Vindt zichzelf te lief en vergeeft makkelijk andermans fouten. De stad Een stad vol racisten, gemene mensen en overal vuil op straat. Dat is hoe ik Leuven zag toen ik hier voor het eerst aankwam. Ik voelde mij hier niet welkom en de mensen leken mij heel gemeen. Tijdens BRE3DBEELD was het anders, ik heb enkele prachtige plaatsen leren kennen waar ik gekke dingen gedaan heb. De oude Stella fabriek bijvoorbeeld, zal mij altijd bijblijven. We gingen daar op een nacht naartoe om onze foto’s te plakken, gecamoufleerd met zwarte mutsen en al. Die oude fabriek is één van de mooiste gebouwen hier in Leuven, daarom zou ik er graag nog eens naartoe willen gaan om foto’s te trekken. Naast de oude Stella fabriek was ik erg onder de indruk van de Keizerberg, waar je een mooi uitzicht hebt over heel de stad en waar ik me heel even anoniem kon voelen.

Deze twee locaties waren een grote bron van inspiratie om de stad een plaats te geven in ons creatieproces. BRE3DBEELD Het plezantste van heel BRE3DBEELD was de samenwerking met Ief. En dat was meteen ook het verrassendste. Ik had namelijk nooit verwacht dat we zoveel gingen bijleren door de workshops. Het is hier een beetje plezant bijleren…zoals op school (lacht). Ief was de kapitein van onze boot die ons vertelde wat we moesten doen en wij moesten leren samenwerken met elkaar. Ik heb ook gemerkt dat ik eigenlijk al heel veel wist over robots, ik kon bijvoorbeeld al kleine motoren maken want ik heb dat al op school geleerd. Maar met de dingen die ik op school leer, maken wij nooit plezante of mooie dingen. Dat is zo briljant aan Ief: die weet veel, maar hij weet ook wel hoe hij het op een interessante manier kan omtoveren naar een kunstwerk. We konden dat eigenlijk ook met een elektricien maken, maar die zou ons nooit zover gekregen hebben om kunst te maken.

Me Myself and I Ik ben al drie keer naar M Museum gegaan hiervoor en ik vond dat drie keer op een rij super saai. Pas toen we er een V.I.P. rondleiding kregen met BRE3DEELD was het plezant! We mochten vooral veel doen in plaats van lang en stil te luisteren. Daarom ben ik blij dat wij de antichambre wat plezanter kunnen maken en dat onze robots het publiek kunnen laten lachen? Fotograferen dat is na al die weken eigenlijk wel een passie geworden. Dat zit al in de familie aangezien mijn papa een cameraman is. Maar nu heb ik iets ontdekt waar ik een echt talent voor heb: foto’s trekken! Binnenkort zal ik misschien eens terug gaan naar de Stellafabriek om zelf foto’s te trekken, ik kan nu toch materiaal uitlenen bij Link in de Kabel nee?

BRE3DBEELD heeft mij de goesting gegeven om zelf te gaan experimenteren!


Jofrey Ram Leuven is een leuke stad waar alles dichtbij is: school, winkels, oude gebouwen, … Ik ben dan ook opgegroeid in Leuven waardoor ik de stad door en door ken.

Ik hou van alles aan Leuven, behalve de racisten, daar word ik heel boos van. Ik heb heel veel vrienden van Afrikaanse afkomst en die krijgen heel veel opmerkingen. Vooral aan het station hebben wij vaak problemen met racistische mannen. Ik probeer het dan altijd op te nemen voor mijn vrienden! BRE3DBEELD is bijna gedaan en dat vind ik heel spijtig want Ief die had altijd goede ideeën. Stiekem vind ik zijn eigen werk minder leuk dan wat hij met ons maakt. Hij zou beter robots blijven maken. Tussen alle workshops door zal ik vooral terugdenken aan het nachtspel met de foto’s van DIARé. Na BRE3DBEELD zal ik waarschijnlijk nog mijn soldeertechnieken oefenen, zodat ik het binnenkort beter kan dan Ief (lacht).

Arouna Kamara Ik vind Leuven een leuke stad omdat er hier goede scholen zijn en het leven hier goed is. Het is een hechte gemeenschap waar iedereen elkaar goed kent en blij over het straat huppelt. Ik voel mij dan ook een Leuvenaar hoewel ik hier nog maar één jaar woon. Met BRE3DBEELD hebben we veel leuke dingen gedaan en ik was blij om met Ief samen te werken, ook al kan ik zijn naam nooit onthouden (lacht luid). Het eten tijdens het kamp en de vieruurtjes zal ik nooit vergeten. Ik heb geleerd om robots te maken en om goede foto’s te trekken.

Ik ben meer gaan nadenken over de stad en over de mensen. Ik heb zelfs het gevoel dat ik na BRE3DBEELD een beroep kan kiezen, ik weet nu hoe een fotograaf werkt, een kunstenaar, een tekenaar, een elektricien,… Ik zou heel graag terug op kamp vertrekken en op de boot slapen, alsjeblieft BRE3DBEELD organiseer nog een kamp!


Germain Shema Vindt zichzelf leuk en saai tegelijkertijd. Vertelt op tijd en stond een (flauwe?) mop, Germain is het vrolijke huppelkonijn van BRE3DBEELD! De stad

Ik ben al op veel plaatsen geweest in Leuven, dus veel geheimen heeft de stad niet voor mij. Toch heb ik tijdens BRE3DBEELD wat van mezelf aan de stad kunnen geven, tijdens onze guerilla-actie bijvoorbeeld. Leuven is voor mij een mooie stad, waar veel mensen rondlopen en waar er een sterk ouden nieuw contrast heerst, zoals bij veel gebouwen. Dat maakt de stad zo authentiek. Tijdens de stadsopdrachten heb ik de moeite genomen om naar deze gebouwen te kijken. Je moet wel even blijven stilstaan, dan merk je pas hoe mooi al deze gebouwen zijn. Twee plaatsen die me zijn bijgebleven en waar ik graag nog eens naartoe zou willen zijn: de hangar van OPEK waar de graffitiworkshop doorging en Ief's atelier, dicht bij de Aldi. Veel opdrachten hebben we buiten gedaan, maar dat vond ik niet erg! Buiten is het nu eenmaal gezelliger en er valt ook veel meer te beleven.

Ief zou ik kunnen omschrijven in drie woorden: kunstenaar, vriendelijk en creatief. Maar dat is wat elke kunstenaar moet zijn, toch? (lacht)

BRE3DBEELD

Als ik de naam 'Museum M' hoor dan moet ik altijd aan iets speciaal denken... Maar waarom staat die 'M' erachter? Het is voor mij ook de eerste keer dat ik ga samenwerken met museum M, ik vind het spannend en leuk tegelijk! Fotograferen is echt mijn ding. Je kan zoveel leuke dingen doen met foto's zoals speciale effecten in het zwart-wit. Ik zou me er graag wat meer op willen toeleggen. Volgens mij heb ik wel talent om te fotograferen. Ik ben creatief en de goesting om te fotograferen is sterk aanwezig!

De opdrachten die we kregen gedurende BRE3DBEELD vond ik allemaal leuk, er was geen enkele waarbij ik dacht "Dit is saai". De workshop met Ief vond ik het allerleukste, bij hem heb ik veel dingen bijgeleerd. Iets minder leuk vond ik het graffitispuiten. Wat me het meeste is bijgebleven is alles wat we gedaan hebben met Ief: een film maken, een robot in elkaar steken,.. Dat deed ik heel graag. Of ik dingen heb bijgeleerd? (denk na)... Ja, ik heb leren graffiti spuiten van een ĂŠchte graffitikunstenaar. Bij Ief heb ik geleerd hoe je een film in elkaar moet steken, dat kon ik niet.

Me Myself and I


Met Ief hebben we leren werken met elektriciteit. Het is tof wanneer de lichtjes wel en niet branden in de wind. Ik heb dit samen met mijn beste vriend Fouzie kunnen doen, wat het nog toffer maakt. Daardoor was er altijd iemand die je volledig begrijpt. Je bent zekerder van jezelf en durft meer. Binnenkort mogen we allemaal iets tentoonstellen in Museum M. Ik kijk er naar uit! Ook al wil ik later niet direct iets met kunst doen, het is altijd een leuke erva-

Mike Andre Leuven blijft voor mij een moeilijke stad waar ik moeilijk vat op krijg.

De Keizersberg vind ik wel een heel mooie plaats. Het was leuk om daar foto’s te gaan trekken. Het is daar stiller en wil er daarom nog wel is naartoe gaan.

Fouzi Mnia

Ik heb mezelf in BRE3DBEELD kunnen geven. Tijdens BRE3DBEELD ben ik fan geworden van DIARé. Hij werkt met graffiti en trekt foto’s. Eén dag zijn we samen met hem op pad gegaan om foto’s te trekken. Het is Toen we foto’s gingen trekken, heb ik mijn ook echt cool wat hij ons allemaal geleerd heeft. breakdancemoves mogen doen. Ondertussen Bij Museum M is het leuk dat we de ramen hebben werd ik gefotografeerd. mogen beplakken. Met Tape in verschillende kleuren Het is tof wanneer je kunt laten zien wat je kunt. Ik voelde me toen wel trots. Daarnaast was het ook leuk om zelf foto’s te kunnen trekken. DIARé was een hebben we figuren op de ramen gemaakt. Dit was getoffe gast, die veel tips gaf. Dankzij zijn opmerkingen kon ik veel mooie fo- ïnspireerd door een werk in het Museum.

to’s trekken. Met Ief was het ook leuk samenwerken. Hij leerde ons robots maken en dan vooral hoe we dat moesten doen met verschillende soorten Ik teken heel graag, meestal teken ik mensen en dieren. Tijdens de graffiti workshop materiaal. Jawel, ik ben zeker gegroeid tijdens BRE3DBEELD. Ik heb foto’s was hebben we ook getekend, maar op een andere manier. Toch vind ik gewoon tekeleren trekken op verschillende manieren. nen leuker. Het was tof dat ik tijdens BRE3DBEELD kon samen werken met Mike, mijn beste vriend. Samen met hem voel ik me veiliger om dingen uit te proberen. We helpen Het tofste vond ik wanneer ik op mijn buik ging liggen daarvoor. Dat zorgt elkaar en geven tips. Als het niet gaat, is het tof dat er iemand is die je wilt helpen. voor een speciaal effect.


Elive Ne-yo Werkt zich graag te pletter, en heeft een tekentalent. Elive houdt van voetballen en technische hersenkrakers.

De stad In Leuven zijn heel veel oude gebouwen die mij nog niet waren opgevallen. Tijdens de workshop fotografie zijn we daar foto’s gaan trekken. Ik vind het leuk om daar rond te lopen.

Oude gebouwen hebben meer karakter en zijn interessant om te fotograferen. Er staat vaak graffiti op, wat ook leuk is om te fotograferen. Zowel de Keizersberg, als de st-Michielskerk waren nieuwe plaatsen voor mij. Beide waren interessant, maar vooral de kerk is mij bijgebleven. Het is een mooie kerk, met binnen heel veel schilderijen. Ik zou daar wel terug naartoe willen. BRE3DBEELD

Ik ben ’s nachts gevallen, toen we op de Keysersberg waren. Dat was toen echt wel grappig. We lagen toen allemaal plat van het lachen. Maar ik heb ook veel bijgeleerd tijdens BRE3DBEELD. Zo heb ik leren solderen, wat heel handig is. Ik kan nu op die manier dingen aan elkaar zetten. Daarnaast heb ik voor de eerste keer met spuitbussen gewerkt. Ik teken graag en graffiti spuiten is ook een vorm van tekenen. Nu kan ik dat ook. Het was één van de tofste momenten van BRE3DBEELD.

Me Myself and I Ik had nog nooit van Museum M gehoord. De rondleiding in het museum was mijn eerste kennismaking. Het was zeer leerrijk, omdat we alles mochten bezoeken. Daarnaast kregen we uitleg over alles. Het is leuk dat wij daar nu onze dingen mogen tentoonstellen. Iedereen gaat onze kunstwerken zien.

Ik ben op creatief vlak gegroeid, en dan vooral in het tekenen. Hoewel ik al wist dat ik graag tekende, heb ik nu ontdekt dat ik daar goed in ben. Later wil ik misschien een tekenaar worden, maar dan met potlood.


De stad Eerst dacht ik dat Leuven gewoon ’t stad was, de winkelstraten en zo. Maar nu, dankzij Breedbeeld, heb ik ontdekt dat Leuven groter is dan alleen het centrum. Het atelier van Ief bijvoorbeeld, dat had ik nog nooit gezien. En die ronde steen waar we allemaal foto’s hebben geplakt, dicht bij de bruul. En daar kwam een mevrouw buiten. Maar we zijn ook naar plaatsen gegaan die ik wel kende, zoals de Keizersberg. Daar was ik wel al eens geweest. BRE3DBEELD Ik was elke dag supermoe! Ik vond het de maks om de foto’s te gaan opplakken ’s nachts. Ik dacht eerst dat we dat overdag gingen doen. Feit dat het ’s avonds was, vond ik echt super omdat het heel spannend was. We moesten wegrennen voor de politie en zo en constant rondkijken om te zorgen dat niemand ons zag. Feit dat de foto’s er hingen vond ik leuk en niet leuk. Leuk voor mensen die mij kennen, leuk dat mensen mij zeggen ‘Hé Dylan, ik heb een foto gezien met jou erbij’. En die foto van mij hangt er nog, ’t is teken dat ik mooi ben he. (lacht) Minder leuk omdat mensen misschien denken ‘Waarom hangt die foto daar, is het om te stoefen over jezelf of wat?’ Ik had na het kamp zo een vreemd gevoel dat de mensen altijd naar die foto’s gingen kijken en mij daar zagen hangen. Ief is zeker een vriendelijke man, zo iemand waar je je op je gemak bij voelt. En ik heb van hem veel dingen bijgeleerd. Zijn uitleg was soms een beetje saai omdat we veel moesten luisteren maar die dingen uittesten, dat was echt leuk. Me Myself and I Er zijn zoveel regels in de wereld. Ik vind soms dat de regels eens weg mogen. Dat je eens een dag alles mag doen. Wat ik ontdekt heb van mijzelf is dat ik dacht ik dat ik niets kon van die graffiti. Maar dan toch vond ik dat ik goed bezig was. Die man heeft mij veel geleerd, hoe je afwerking kunt doen. Met die bus, als je dichter spuit, dan is de lijn dunner. Ik dacht ‘gewoon spuiten’. Nu weet ik dat dat niet zo is. Dus als ik nu graffiti zie, dan denk ik, waauw, die kunnen het.

Dylan Verlinden

Echt waar, ik ben niet aan het zeveren. Ik zou dat echt zelf willen doen, graffiti. En dan wil ik workshops geven aan kinderen. Zodat ze door mij beroemd worden.


Bre3dbeeld Kunstenaar

?


Ief SpincemaiLLE Ief, wat was precies jouw taak binnen het BRE3DBEELD-project? Zowel het praktisch opvolgen van de workshops als het algemeen kader voorzien waarin ze konden werken. Ik begeleidde dus de gasten en bedacht het uitgangspunt van de workshops, net als de materialen waarmee we gingen werken. Het is ook mijn verantwoordelijkheid dat op de tentoonstelling iets staat waar andere mensen ook iets aan hebben. Wat is er verschillend aan dit project in vergelijking met je andere werken? Het is de eerste keer dat ik met deze jongeren werk en dan nog eens in een erg grote groep. De eerste keer dat ik de workshop gaf schrok ik wel even omdat ik merkte dat ik mijn werkwijze heel erg moest aanpassen en dat ik niet op dezelfde manier kon werken dan normaal. Wat ook meteen een voordeel is want het is erg zinvol om een criterium te hebben om te zien of de workshop geslaagd is of niet. Simpel was het niet, leuk wel. De jongeren hebben veel van u geleerd, maar heb jij zelf ook iets van hen geleerd? Ja absoluut, ik ben op zoek moeten gaan naar een manier om hen tegemoet te komen, zowel op artistiek als menselijk vlak. Ik ben daardoor ook dingen gaan maken waar ik niet alleen op zou komen. Ik ben uit mijn comfortzone getreden en heb daardoor werk gemaakt dat ik toch interessant vind, ook al zijn ze niet een “typische Ief Spincemaille”. Welke opdracht vond je het leukst om uit te voeren? Het te water laten van de boot was zeer leuk. Op alle vlakken...omdat het sinds lang eindelijk prachtig weer was, omdat onze creatie ook echt leek te werken en omdat we op een heel ontspannende manier met de gasten konden werken. Heb je het gevoel dat je de jongeren iets hebt bijgebracht dat later nog van pas kan komen? Het feit dat ze elke week terugkomen om verder te werken, wil al iets betekenen. Ik denk dat je dat beter aan hen vraagt want dat is moeilijk is te schatten...

Met welk gevoel kijk je terug op de hele BRE3DBEELD ervaring? Het is iets heel nieuw voor mij: een nieuwe ervaring, nieuwe manier van werken en een ander werktempo. Alles moet heel snel gebeuren in een heel strikt kader. Eigenlijk zijn we nog niet eens halfweg,! Beschrijf BRE3DBEELD in vijf woorden. .. Dat is moeilijk….(denkt na).

Hevige knutselnamiddagen met elektriciteit Moest je de hele BRE3DBEELD ervaring opnieuw mogen doen, zou je dan graag iets willen veranderen? Ik zou mij beter willen voorbereiden en een andere planning opstellen. Ik had graag de jongeren wat vaker naar het atelier willen laten komen maar dat is praktisch niet haalbaar. Wat ik in de toekomst nog zou willen doen is: meer geconcentreerd willen samenwerken met enkele gasten die de smaak echt te pakken hebben. Tijdens de woensdagnamiddagen is mijn aandacht verspreid en kan ik dus niet elke jongeren persoonlijk begeleiden. Voor je het weet is het om! Om meer te weten over het werk van Ief Spincemaille: www.iefspincemaille.be


BRe3DBEELD Colofon Hoofdredactie

Met dank aan

Link in de Kabel vzw

Kemo Kamara

Tekstredactie

Arouna Kamara

Tessa Goossens

Alec Vannetelbosch

Sam Deckers

Aron Boakye

Hannelore Depypere

Amanuel Kennedy

Romy Bache

Yade Kennedy

Nele Dekoninck

Fouzi Mnia

Vormgeving

Mike AndrĂŠ

Tessa Goossens

Dylan Verlinden

Initiatief van

Jofrey Ram

Link in de Kabel vzw

David Loyen

In samenwerking met

Heleen Mesellem

Ief Spincemaille

Jonas Dreessen,

Jongerenwerking Den Tube,

Michiel Verstockt

deelwerking van Buurtwerk ‘T Lampeke vzw

Stefanie Van der Elst

M Museum Leuven

Fablab Leuven

Lieveke

Link in de Kabel is een Leuvense organisatie met als doel het dichten van de digitale kloof bij maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren. Hierbij zien we digitale vaardigheden en mediawijsheid niet als een doel op zich maar eerder als een middel tot sociale vooruitgang en een wapen in de strijd tegen (kans)armoede.

Jongerenwerking den Tube is een deelwerking van Buurtwerk 't Lampeke vzw in de Ridderbuurt. 't Lampeke wil kansarmoede en sociale uitsluiting opmerken en doorbreken, in dialoog met het beleid en met de samenleving, om samen tot verandering te komen.

www.linkindekabel.be Facebook: Link in de Kabel 016 62 34 45

www.lampeke.be dentube@lampeke.be 0496 69 30 63

De Verbreder is een project van Ief Spincemaille. www.verbreder.be

De inhoud van deze publicatie mag niet gereproduceerd worden zonder toestemming van Link in de Kabel vzw. @ 2013

Profile for Tessa Goossens

BRE3DBEELD. De robots veroveren M  

Sociaal-artistiek project van Link in de Kabel vzw. In samenwerking met Jongerenwerking Den Tube (deelwerking van buurthuis 'T Lampeke), Ief...

BRE3DBEELD. De robots veroveren M  

Sociaal-artistiek project van Link in de Kabel vzw. In samenwerking met Jongerenwerking Den Tube (deelwerking van buurthuis 'T Lampeke), Ief...

Advertisement