{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 99

Serien Nordiq Nutri-Sport inkluderer produktet Magnesium, som indeholder magnesium malat. Magnesium er essentielt for din krops sundhed og hjælper dig til at restituere og støtter reparationen af bindevævet.

Måske er fitnesscentret ikke stedet for dig. Tænk over, hvilke motionsformer som gør dig glad og får dig op af sofaen af lyst og ikke tvang.

Når smerter stopper dig Ledsmerter hjælper ikke ligefrem på motivationen. Gør det ondt i knæ, albuer, fingerled og andre led, så gør du klogt i at tænke i glucosamin, gurkemeje, ingefær og boswellia, og tilsæt MSM, som hjælper på optagelsen af glucosamin. Med Joint Complex fra Nordiq Nutrition får du alt det nævnte og ikke nok med det, så er glucosaminen i produktet vegansk! Hvilket mange sikkert har ventet på. Så lad os kigge lidt på, hvad de forskellige ingredienser kan gøre for dine led. Glucosamin indgår i bruskens proteo­ glykaner (grundsubstansen i bindevæv). Smerter i led kan skyldes, at du har begyndende slidgigt, hvilket ikke kun er forbeholdt ældre mennesker, da rigtig mange udvikler det, inden de er fyldt 40 år. Glucosamin hjælper til øget tilførsel af bruskens „byggesten“ og kan modvirke brusk­ nedbrydningen. Glucosamin kan også give den effekt, at når du fjerner irritation, hævelse, rødme og smerte fra et bruskholdigt led, vil du automatisk få sat en stopper for de sekundære skader og smerter, du måske har gået med i uger, måneder, ja, måske ligefrem år. Mange smerter er kendetegnet ved inflammation, og her kan gurkemeje være svaret. Det hæmmer nemlig prosta­ glandiner og neutrofile leukocytter, som er en del af in­ flammationsbilledet. Et andet kraftfuldt smertestillende middel til at bekæm­ pe smerte og betændelse er ingefær – især godt til ledsmer­ ter. Ingefær – og ja, gurkemeje – er hver især begge kendte droger til smerter i muskler og led. Givet sammen, opstår der en synergieffekt, hvor urterne støtter hinanden i at ska­ be optimal inflammationshæmmende virkning i muskler, sener og led. Boswellia-ekstrakt har både forebyggende og hæmmende effekt, når vi taler inflammation, men det kan også virke smertestillende. I Joint Complex finder du des­ uden „Nordiq Hormetic blend“, hvor udvalgte plantestof­ fer er sammensat, så de medvirker til at aktivere kroppens immunsystem såvel som rensefunktionen og energipro­ duktion på en helt naturlig måde. Proteinpulver, når det er nemmest Vi har nævnt det før her i magasinet, men nu gør vi det altså igen, nemlig proteinpulveret med navnet Nordiq Nu­ tri-Sport fra Nordic Premium. Det er en „lige til at gå til“3-trins træningspakke, som egner sig til alle og også til dig, som endnu ikke er blevet veganer. Det er plantebaserede produkter, som du nemt kan smide i din smoothie eller bare i et glas vand, og det kan hjælpe dig før, under og efter træning.

SUND-FORSKNING skal ikke anvendes som en erstatning for at gå til læge eller anden fagekspert. Savner du kilder og referencer, skriv til redaktionen.

// 99

Profile for sund-forskning og //mig//

sund-forskning februar 2020  

sund-forskning februar 2020  

Profile for linisha
Advertisement