{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 94

HUSDYR

DIN HUND ældes også! Du passer godt på dig selv og din krop, så du forhåbentlig får en sund og rørig alderdom. Men glemmer du måske din bedste ven? Din hund bliver nemlig også ældre, og mange hunde oplever at få slidgigt, fuldstændig ligesom os mennesker. Tænk i kollagen, også til din firebenede ven. AF BENEDIKTE MIKKELSEN

Har du først anskaffet dig en hund eller et hvilket som helst dyr, så gør du jo selvfølgelig alt for at han (hun) har det godt og er smertefri. Du observerer din hund hver dag. Hunde kan jo ikke tale, så det mindste, vi mennesker kan gøre, er at holde øje med deres adfærd og se, om der sker ændringer. Husk, hunden har ikke selv bedt om at blive trukket ind i stuen, så hold øje med din vovse hele dens forholdsvis korte liv. Mange hunde rammes desværre af slidgigt, hvilket er en invaliderende, fremskridende sygdom, der ikke kan hel­ bredes, men giver du din hund den rette behandling, så kan du løfte hundens livskvalitet betydeligt.

Slidgigt er en kronisk ledlidelse, der medfører vedvarende vævsødelæggelse af den typiske ledstruktur. Det ses både hos mennesker og hunde. Når gigten rammer din hund Slidgigt rammer mere end 20 pct. af alle hunde på ét år eller mere og er den mest almindelige knoglesygdom hos

94

Er din hund overvægtig? FY! Overvægt forværrer ledproblemer, men også andre lidelser. Så slut med leverpostejsmader og fedende godbidder. Husk menneskemad feder meget mere for din hund end dig. En gigtplaget hund eller kat kan ikke slankes med motion. Det er derfor nødvendigt at reducere hundens indtagelse af kalorier i maden.

// SUND-FORSKNING skal ikke anvendes som en erstatning for at gå til læge eller anden fagekspert. Savner du kilder og referencer, skriv til redaktionen.

Profile for sund-forskning og //mig//

sund-forskning februar 2020  

sund-forskning februar 2020  

Profile for linisha
Advertisement