{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 89

LÆS OGSÅ den vigtige artikel, „Måske årets vigtigste opgave!“, på side 34,

hvor du ved selvsyn kan få øje på, om hvorvidt vi kan booste nok med de anbefa­ linger, vi anvender i EU og i Danmark. Ved at anvende viden fra den artikel kan du sammensætte din kost allermest optimalt. Marianne Palm

... OG FRA RIKKE GODTHJÆLP Det siges, at i Kina får lægen betaling al den tid, hans patienter er raske. Lægen holder sine patienter raske ved at tilse dem, når sæsonen skifter. Femelementteorien bygger på et urgammelt system, der ud fra årstid, farver, dufte, klokkeslæt, kropsdele, kropsstillinger og meget mere kan fortælle om, hvor ubalancemønsteret ligger i kroppen. De fem forskellige elementer repræsenteres b.la. af de fem årstider – vinter, forår, sommer, sensommer og efterår. Vinteren hører til nyrens kreds­ funktion. Når vi er i nyretiden, skal vi holde os varme, især varm mad er vigtigt. Så et godt råd vil være ikke at spise mad direkte ud af køleskabet, hvilket vil sige ingen yoghurt, men gerne grød. Sørg for at holde lænden varm, og drik hellere te end vand.

Er din nyre i ubalance, vil du ofte føle dig kold, sukke meget, have sorte rande under øjnene, behov for at tisse i tide og utide, have en overdre­ ven lyst til salt mad og naturligt være tiltrukket af at gå i sort tøj. Alle disse tendenser forstærkes i nyrens tid – vintertiden. Hver sæson har sine styrker og svagheder, og i Kina er det helt nor­ malt, at man får en akupunkturbe­ handling eller to, når sæsonen skifter. På den vis sørger man for at tune kroppen og føre den omstillingsparat ind i næste sæson – til varme, kulde, vind, fugt eller tørhed i vejret. Sådan holder man sig sund og rask og undgår at blive svækket af naturens kræfter.

» Sorte rande under øjnene og behov for at ligge meget ned kunne tyde på en ubalance i nyreenergien. » Har du nedsat lugtesans, er grådla­ bil og har tør hud, kunne det være lungens kredsfunktion, der er i ubalance. »  Overopmærksom på andres be­ hov og en tendens til at ophobe er ofte tegn på, at miltens kredsfunk­ tion kører med nedsat kraft. » Eller måske har du det bare bedst, når du har løbet en tur eller været til spinning eller har problemer med øjnene. Så kan det være lever­ energien, der ikke er i balance.

» Så måske lugter du lidt af brænd­ te mandler, har tendens til at være rødmosset og taler højt – så kunne dine ubalancer ligge i hjertet.

SUND-FORSKNING skal ikke anvendes som en erstatning for at gå til læge eller anden fagekspert. Savner du kilder og referencer, skriv til redaktionen.

// 89

Profile for sund-forskning og //mig//

sund-forskning februar 2020  

sund-forskning februar 2020  

Profile for linisha
Advertisement