{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 59

Djævleklo (også kaldet venustorn) har en kraftig inflammatorisk virkning, som også kan have en positiv effekt på rygsmerter, ledbetændelse, lumbago, muskelsmerter og endda mave- og leverproblemer.

fået sit „kælenavn“, da det er en vin­ rankeagtig plante, hvis stængler, som kan blive over 30 meter lange, klatrer ved hjælp af buede torne, der ligner kattekløer. Til kosttilskud er det plan­ tens inderbark, der anvendes. Planten er kendt for at have en stærk immun­ forsvarsstimulerende virkning, men barken har desuden vist i flere forsøg med leddegigtpatienter at have en be­ tændelseshæmmende effekt, hvor for­ søgsgruppen oplevede at have færre smerter og hævede led.

C-vitamin er med til at danne bindevævsproteinet kollagen, som binder cellerne sammen og har derfor betydning for dannelse af nyt væv.

Lidt flere kløer Lad også djævlekloen slå kløerne i dig, hvis du oplever smertende led. Djævlekloen virker inflammations­ hæmmende, da den har indflydelse på de biokemiske processer, som sty­ rer calciums indstrømning i cellerne. Indstrømningen af calcium påvirker også tilstrømningen af enzymet phos­ phorlipase A2, der virker som en ka­ talysator for de frie processer, der pro­ ducerer inflammatoriske eicosanoider (prostaglandiner). Når calciumstrøm­ ningen reguleres, følger de antiin­ flammatoriske processer med. Boswellia, tomentosa, djævleklo, gurkemeje og sort peber i skøn for­ ening med selen, zink, bor og vitami­ nerne C, B6 og D giver dig en bryg i kapselform med navnet Vitaflex, som kan give smertende og stive led kamp til stregen.

SUND-FORSKNING skal ikke anvendes som en erstatning for at gå til læge eller anden fagekspert. Savner du kilder og referencer, skriv til redaktionen.

// 59

Profile for sund-forskning og //mig//

sund-forskning februar 2020  

sund-forskning februar 2020  

Profile for linisha
Advertisement