{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 37

For dig, der lever super sundt, kan Ber­ thelsen Multisport være et fint valg, her er der både lidt fedtsyrer, lidt ami­ nosyrer og gode vitaminer og minera­ ler i blot tre tabletter. Sagt med andre ord får du her den dosis af vitaminer og mineraler, der skal til som supple­ ment til en ellers sund kost – spiser du mindre sundt, har udfordringer med fysiske problemstillinger, eller træner du mere end på motionsplan, kan du med fordel supplere op med ekstra vitaminer og mineraler. Fx kan der være brug for ekstra ma­ kromineraler – makro antyder, at de fylder mere end mikro, og det er da også ganske korrekt, at calcium og magnesium er nødvendige som ekstra tilskud, hvis du har mangel af dem, og det mærkes, hvis der er et uroligt sind, urolige ben eller flere muskel­ spændinger, end hvad din motions­ form kan forklare. Ekstra aminosyrer, hvis du træner mere end på motionsplan I Berthelsen Multisport er der tilsat en samlet mængde aminosyrer svaren­ de til 160 mg. Det er ikke en så høj dosis, men dog et fint supplement til dine muskler, hvor tre af dem især har betydning for opbygning af nye mu­ skelfibre. Og de skal jo dannes uop­ hørligt både for at vedligeholde den muskelmasse, du har nu, men også til at danne, når du løber af sted for at skabe stærkere muskler. Er du sports m/k, der virkelig går til den i den sportsgren, du har valgt, vil det være en god ide at supplere med et proteinpulver, du kan anvende i smoothies eller lignende til at opti­ mere dannelsen af de muskelopbyg­ gende proteiner. Skal du på nettet for at lede efter støtteterapi, så kig efter BCAA, som er en cocktail af tre af ami­ nosyrerne, leucin, isoleucin og valin. De skal helst være til stede i forholdet 2:1:2.

MultiSports mange funktioner: ››  B-vitaminer sørger for mentalt overskud ved at mindske træthed og udmattelse ›› Magnesium vedligeholder normal muskelfunktion ›› Zink vedligeholder et normalt testosteronniveau i blodet samt normalt immunforsvar ›› Jern bidrager til normal ilttransport i kroppen ››  Molybdæn bidrager til en normal omsætning af svovlhol­ dige aminosyrer ›› C-vitamin bidrager til vedligeholdelse af immunsystemets normale funktion under og efter intensiv fysisk træning ››  Elektrolytterne (Mg2+, Na+, K+) opretholder elektrolytog væskebalancen og optagelsen af aminosyrer i tarmsy­ stemet De er fede, og det skal de være … Når du vil sikre en endnu bedre optagelse af dine vitaminer og mineraler og samtidig skabe gode forhold for kredsløb, hjerne og lever, så kan Berthelsens Lecithin også gøre en for­ skel. Alle cellemembraner er nemlig opbygget af fedt, og lecithin er et fosfolipid, der ikke kun sørger for en sund barriere mod cellens omgivelser, det er også her, døråbningerne er til at slip­ pe de vigtige næringsstoffer ind i de små cellers indre, hvor de skal gøre en forskel: De skal sørge for, at cellen overlever bedst muligt, og så skal der produceres funktioner, bl.a. at danne energi til resten af kroppen. Denne energi skal ud af cellen, det skal cellens affaldsstoffer også, og her træder dørmænde­ ne til. De er fede, og det skal de være. I øvrigt det eneste sted, hvor ordet må anvendes, ellers er det et grimt mobbeord. Mennesker er ikke fede, de er måske ekstremt overvægtige, og det er en sygdom, man ikke skal spøge med. Men det hører til i en helt anden historie …

SUND-FORSKNING skal ikke anvendes som en erstatning for at gå til læge eller anden fagekspert. Savner du kilder og referencer, skriv til redaktionen.

// 37

Profile for sund-forskning og //mig//

sund-forskning februar 2020  

sund-forskning februar 2020  

Profile for linisha
Advertisement