{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 26

F O R SK N I N G

Derfor kan kosttilskud være nødvendige og for nogle men­ nesker ikke kun i få uger, men i mange år for at opretholde en god, stabil og brugbar hjerne hele livet. Sammensætning af fiskeoliekapslen er vigtigere, end man tror Studiet er ikke lavet på eye q, det mest gennemforskede produkt til forskellige tilstande i hjernen, men indholdet af de to fedtsyrer, EPA og DHA i eye q, udgør en interes­ sant opdagelse gjort i studier over hele verden på mere end 7.000 børn. Netop forholdet mellem de forskellige fedtsy­ rer har betydning for effekten på hjernens evne til at kon­ centrere sig, forblive rolig, blive bedre til indlæring og være fokuseret. Balancen mellem de forskellige fedtsyrer skal være 9:3:1, det vil sige 558 mg EPA, 174 mg DHA og 60 mg GLA, hvilket ofte bliver kaldt for et fedtsyreparadoks. For hjernen er mest af alt opbygget af DHA, men det er EPA, der sørger for transporten af signalstoffer i hjernen. Og derfor er det stadig eye q, der kommer ind på førstepladsen, hvad angår effekt på små som store hjerner, da sammensætnin­ gen tilgodeser vores nervesystem på bedste vis.

Og så er kapslerne fri for tungmetaller og anden snavs Generelt for alle fiskeolieprodukter, der sælges som kost­ tilskud, er der styr på renhed og kvalitet. Målinger af fx tungmetaller bliver gjort for hver eneste produktion, nogle analyser, du sagtens kan få fra firmaerne. Vælger du at spise fede fisk, så spis de mindste, da de ikke har nået at ophobe tungmetaller, fx kviksølv, i samme mængde som de store fisk. Undersøgelsen blev til i et samarbejde mellem forskere fra King’s College London og China Medical University, Taichung, Taiwan.

Kilder: Barragán E et al. (2017) Efficacy and Safety of Omega-3/6 Fatty Acids, Methylphenidate, and a Combined Treatment in Children With ADHD. J Atten Disord 21(5):433-441. High-Dose Eicosapentaenoic Acid 1 (EPA) Improves Attention and Vigilance in Children and Adolescents with Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) and Low Endogenous EPA Levels’ by Chang et al, Translational Psychiatry, DOI: 10.1038/s41398-019-0633-0 URL will go live when the embargo lifts: https://www.nature.com/articles/ s41398-019-0633-0

SanoKardio® En lille kapsel for et sundt hjerte SanoKardio® indeholder tiamin, der bidrager til en normal hjertefunktion

En lille kapsel med et prisvindende ekstrakt fra solmodne tomater af højeste kvalitet. Helt naturligt. Investér i dit hjerte! •  Tomatekstrakt af højeste kvalitet  •  Dokumenteret ved klinisk forskning •   Naturligt indhold af lycopen, betacaroten og  vitamin E •  Prøv produktet og mærk forskellen Fås i helsekostbutikker og på  udvalgte apoteker.

Læs mere på sanokardio.dk 26

//

Profile for sund-forskning og //mig//

sund-forskning februar 2020  

sund-forskning februar 2020  

Profile for linisha
Advertisement